Éjfél ​kisasszony (Gonosz fortélyok 1.) (Árnyvadász univerzum) 624 csillagozás

Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Igen, ​árnyvadász vagyok. Éles kard, még élesebb nyelv.”
Főszerepben az árnyvadászok!

Öt év telt el a Mennyei tűz városa eseményei óta, amikor az árnyvadászok a kihalás szélére sodródtak. Emma Carstairs már nem gyászoló kislány, hanem egy fiatal nő, aki elszántan keresi szülei gyilkosát, hogy megbosszulhassa szeretteit és az őt ért veszteségeket.
Oldalán a parabataiával, Julian Blackthornnal egy démoni cselszövést próbál felderíteni Los Angelesben, a Sunset sugárúttól egészen a Santa Monica partjait mosó, igéző tengerig követve a nyomokat. Emmának meg kell tanulnia bízni a szívében és az eszében. A szíve azonban veszélyes irányba húzza…
A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Julian bátyja, Mark – akit a tündérek öt évvel ezelőtt elraboltak – egy alku részeként váratlanul hazatérhet. A tündérek mindenre hajlandók, hogy kiderítsék, ki gyilkolja a fajtájukat… és ehhez szükségük van az árnyvadászok segítségére. Ám a tündérek földjén másként telik… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
688 oldal · ISBN: 9789633999011 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
688 oldal · ISBN: 9789633999028 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
682 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998991 · Fordította: Komáromy Zsófia

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Gonosz fortélyok

110 tag · 32 karc · Utolsó karc: 2020. augusztus 10., 18:14 · Bővebben


Enciklopédia 86

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Jem Carstairs · Alec Lightwood · Clary Fray · Tessa Gray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Julian Blackthorn · Emma Carstairs · Mark Blackthorn · Tiberius Blackthorn · Zakariás testvér · Kit Rook · Kieran · Maia Roberts · Cristina Mendoza Rosales · Livia Blackthorn · Drusilla Blackthorn · Malcolm Fade · Octavian Blackthorn · Diego Rosales "Perfect Diego" · Lily Chen · Church · Diana Wrayburn · Robert Lightwood · John Carstairs · Cameron Ashdown · Iarlath · Johnny Rook · Andrew Blackthorn · Anselm Nightshade · Arthur Blackthorn


Kedvencelte 180

Most olvassa 69

Várólistára tette 398

Kívánságlistára tette 424

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Szücsi>!
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Ahogy Clare is megmondta, ez a könyv, a szereplők, a város, minden…varázslatal teli. Azt hiszem Clare mindannyiunk életét varázslatosá tette a könyveivel. ❤
Az Éjfél kisasszony… AZ ANGYALRA! Egyszerűen nem találok szavakat mennyire tetszett. Akciódús krimi, tele varázslattal, gyilkos kalandokkal, szenvedélyel, vérrel, és a jol megszokott Cassandra humorral. Garantálom hogy amint belekezdesz ebbe a könyvbe egy pillanatig sem akarod majd leteni. Teljesen, totálisan, megaszónikusan lenyűgözőtt.
Talán még a Pokoli szerkezetektől is jobban tetszett. Ez azért nagy szó. Bár Will Herondalet senki sem pótólhatja, és ő marad életem szerelme, Jules Blackthornt is szivesen elcsábítanám egy életre. Esküszöm beleszerettem ebbe a pasiba.❤
Szerintem Jules szokásához hasonlóan én is tövig, véresre fogom rágni a körmöm amíg el nem kezdtheten a következő részt. Oh a francba..
És ha már itt tartunk… Cassandra Clare mesterien ért ahoz hogy az idegeimen táncolva porrá zúzza minden értelmes gondolatomat.
A borítón szereplő idézet tökéletesen leírja a mostani állapotomat a könyvvel: Rabul ejtet és összetörte a szívemet.

„ A hősök sem győznek mindig. Néha veszítenek is, de harcolnak tovább, és mindig talpra állnak. Nem adják fel. Ezért lesznek hősök.”

Emma Carstairs, te egy igazi hős vagy. Egy hős, bár csak egy átlagos árnyvadász vagy. És tényleg az de csak jó értelemben. Mert ha visszatekintünk az előző Clare könyvekre a hősökben mindig volt valami plusz. Pl. Tessa félig démon, félig árnyvadász és boszorkánymester. Clary meg feltúrbózott angyali vérrel rendelkezik. És mi van Emmával? Ő átlagos, nincs semmi szuperereje. És mégis, ő egy igazi hős. A saját erelyeből lert azá aki és talán ettől olyan különleges. spoiler
Hogy őszinte legyek engen már egy kicsit idegesített hogy Calry és Jace állandoan emlegetve van.. aztan a végen jött egy EGÉSZ FEJEZET róluk. Simonéknak őszintén örültem. Viszont ez a sok fényezés amit ezek ketten kaptak. Clary amugy sem a szivem csücske és az hogy mindenki őt dicserte..fuj
Mind1 térjünk vissza emmáekra.spoiler
Ám ha mégis ennyire imádtam akkor miért adtam rá csak 4 csillagot? Egy szó. A vége. spoiler
És az elveszett Herondale… *-*
Oh Az Angyalra hol a folytatás???

29 hozzászólás
deen>!
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Vajon meddig tud még egy árnyvadász történet lekötni? Azt hiszem sosem fogom megunni. Én azok közé tartozom, akik imádják Clare történeteit, de nem tetszett, hogy a Mennyei tűz városát arra használta, hogy beharangozza a következő sorozatot, mintha nem bízna abban, hogy egy teljesen új szereplőgárda meghozná azt a sikert, amit a new york-i árnyvadászok. Én e nélkül is a szívembe zártam volna az új csapatot is, mert jók a karakterek, izgalmas a történet, sok benne a csavar és természetesen ott van az elmaradhatatlan tiltott szerelem, és érzelmi hullámvasút, ami annyira jellemző az írónőre. Ha egy kicsit kekeckedni szeretnék az előző két sorozat szereplőinek jelleme ismétlődik az új szereplőkben is, tök jó párosokat lehetne csinálni azokból a karakterekből, akik egyébként, persze a külsőt leszámítva, nagyon hasonlóak. Öt évvel vagyunk az előző széria után, így a Blackthorn gyerekek többsége már nem igazán számít annak. Julian immár Emma parabataia, éppen két hónapos nagynéni látogatásból érkezik vissza Los Angelesbe, csakhogy Julian más, mint volt. Úgyhogy szegény Emmának beletelik egy kis időbe, mire rájön, hogy mi is a helyzet, ahogy már lenni szokott a szereplők jól titkolóznak egymás előtt, így kilométereket köröznek, mire végre valaki kimondja az igazat. Az írónő nagyon jól elegyítette a szerelmi szálat a nyomozással, így nem volt azaz érzésem, hogy a szereplők csak szenvednek a ki nem mondott dolgoktól. Ebben is Julian vitte a díjat, mert ő aztán annyi mindent hordott magában, hogy nem is értem, hogyan volt képes évekig ezekkel a terhekkel élni, ráadásul gyerekként. A szereplők lelki világa sokkal bonyolultabb, mindenkinek meg kell küzdenie a saját démonaival, és bizony súlyos döntéseket hozni. Sokadik árnyvadász történet, de azt kell mondjam Cassie ismét egy olyat tett le az asztalra, ami sok szempontból nosztalgiával tölt el, hiszen a korábbi szereplők is fel-fel bukkannak, beszélnek róluk, ugyanakkor egy teljesen más környezetben, más megoldandó helyzettel néznek szembe a szereplők és teljesen elvarázsolt. Na jó, elfogult vagyok, és hogy mondjak valamit, ami viszont nem tetszett: ahogy Emma „próbálja” megoldani a kialakult érzelmi katyvaszt. Miért nem lehet elmondani az igazat? Jó-jó, tudom, azért, hogy lerágjuk az összes körmünket, míg végül valahogy megoldódik minden. Az epilógust követően kíváncsian várom, hogy fog folytatódni a történet.

Orsi999>!
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Számomra ez a könyv első látásra szerelem volt, már a borítója is nagyon megtetszett. Úgy voltam vele, hogy kb.1-2 nap alatt majd befejezem az olvasását, de ez teljes kudarc volt ebből a szempontból. Nagyon ritkán volt, hogy egy huzamba el tudtam volna olvasni 100 oldalt, annyira elgondolkodtatott.
Cassandra Clare könyvei mindig lenyűgöznek és meglepnek. Olyan fordulatok voltak ebben is, amire nem számítottam, teljesen kiszámíthatatlan volt. Arra jöttem rá, hogy Clare imádja a szerelmi háromszöget, aminél az olvasok jó sokat őrlődhetnek.
Már a Végzet Ereklyéi sorozat végén nagyon kíváncsi voltam Emma és Julian történetére. spoiler Nagyon jó volt újra róluk olvasni, így hogy idősebbek, de elég sokszor fel lett idézve régebbi történés is, ami fontos lehet számunkra.
spoiler
A történet végkifejletére nem számítottam, és végig másra gondoltam az gyilkos kilétével kapcsolatban. spoiler

ƨɔɴом P>!
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

WHAT THE HELL?!?!?!?!
Azt hittem, hogy az Uvegvarost es a Hercegnot egyetlen Clare konyv sem kepes uberelni, de mekkorat tevedtem, oh de meg mekkorat!
Emma es Jules mar a Mennyei tuz varosaban is felkeltette az erdeklodesem, noha abszolut nem ertettem akkor meg, hogy miert eppen Emma szulei azok, akiknek a spoilerlistan rajta kell lennie. Itt esett le igazabol, hogy az akkor es ott mennyire elorevetitette Emma karakteret, mennyire formalta, es mennyit adott bele.
Emma es Jules kettose semmikeppen sem egy Clary es Jace paros. Ossze sem lehet hasonlitani a kettot es nem lehet egy lapon sem emliteni oket. Az ut amit ok ketten egyutt bejartak eddig sokkal rogosebb, es melyebb, mint az emlitett masik kettoe. Es meg mennyi minden var rajuk! Oszinten orulok, hogy ennyire sajatos parost sikerult az irononek megalkotnia spoiler, akik meg engem is sikeresen megleptek tobb soron is.
Kit szala volt az egyik olyan, amit mar az elejen lehetett sejteni, hogy joval tobb egy venember „nagy titkanal”. spoiler Nem mondom, hogy eloszor leesett, hogy mirol van szo, de mikor feny derult az egeszre azert egy „hat persze” elhagyta a szamat.
A nyomozos szal igazabol a cselekmeny egyik fo vazat kepezi, de megis ugy epul bele a tortenetbe, hogy nem elesen domborodik ki onnan, hanem szepen belefekszik a sorok koze es minden lapot atitat. Sokkal inkabb hangsulyosabb szamomra egy-egy karakter belso vivodasa, es azok a dolgok amiket magukba hordoznak maganal a fo akciodusabb szalnal.
Es vegul nem tudok elmenni Magnus mellett. Ahwr. Soha, de soha nem fogom tudni megunni ot. Midnegy, hogy egy sort kap, vagy egy sor novellat, akkor is ugyanazzal az ahitattal vagyok kepes olvasni rola es Alecrol. Miert, oh miert nem lehet roluk egy teljesen kulon kis konyv sorozat?! Pedig annyi potencial van meg ebben a ket sracban!
Es a vegere egy kis negativum: Felre ertes ne essek imadom Clary es Jace parosat, de nekem egy kicsit sok(k) volt mar ebben a konyvben, hogy mindig azt kaptuk meg, hogy „jajj hiszen emlekeztek kettejuk szerelmere”, „jajj hiszen ok a leghiresebb paros”, „jajjj hiszen annyira tokeletesek”, „jajj ok a legjobb harcosok” stbstb. Ertem en, hogy fenyezni kell oket, mert amit veghez vittek az az arnyvadasz univerzum megmentese volt, de ettol fuggetlenul meg ok is csak „emberek”. Remelem a kovetkezo konyvben a kevesebb neha tobb elve alapjan nem kapunk ennyire csomorlott sorokat roluk.
Mindent osszevetve ez egy zsenialis kezdet volt, es alig varom mar, hogy a kovetkezo reszt olvashassam. Nem tudom, hogy valaha el fogom e tudni engedni ezt a vilagot.

8 hozzászólás
Milli88 P>!
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

„A saját szívünknek parancsolni szinte lehetetlen.”

Mindig is szerettem Cassandra Clare könyveit. Ez a mostanival sem volt másképp.
Az olvasási időm ugyan nem ezt tükrözi, de ez egy nagyon jó és olvasmányos könyv. Sajnos a munka, magánélet, család, stb. előbbre való az olvasásnál, de tényleg alig tudtam letenni.

Kíváncsian vártam Emma és Julian történetét. Számomra jó volt egy ismert, és megszokott világba visszacsöppenni. Örülök, hogy jobban megismerhettem a Blackhorn családot.
Cassandra ismét sokszor elgondolkodtatott. Tetszett, hogy fantasy is volt bőven, de azért ott volt a romatnikus vonal is.
Nem akarom elspoilerezni a dolgot, de ne máááááár! A végén egy kicsit megszakadt a szívem. Nagyon várom a folytatást! :)

5 hozzászólás
DarknessAngel >!
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Mindigis imádtam Cassandra Árnyvadász világát, viszont valamiért kellett egy hosszabb szünet, mire belekezdtem ebbe a sorozatba. Emma, Julien és a többi Blackthorn gyereket már a Mennyei tűz városában megkedveltem, és érdekesnek tartottam. Örülök, hogy mennyire mindenre emlékszek belőle még most is, így egyáltalán nem okozott gondot a fonál felvétele. Markért már első találkozáskor is megszakadtam a szívem, hát még itt! spoiler Annyira nagyszerű egy karakter, remélem, hogy még sokat lesz jelen. spoiler
Julian és Emma tiltott szerelme nagyon bejön. Tiszta Clary és Jace probléma, csak más felhozatalban :D Amúgy az a bizonyos tengerpartos jelenet engem nagyon meglepett! A csókot már nagyon vártam közöttük, a spoiler.. hát arra nagyon nem számítottam. Először le se esett, hogy mi történt, még jó, hogy később konkrétan kimondták xD Amúgy isteni cuki páros ők ketten.
Mark is meglepett, de ő mindegy mit csinál, nem tudom, nem imádni. Ty pedig remélem szintén tartogat még pár meglepetést, már csak azért is, mert menntire különleges srác ^-^
Emma kardja, Cortana, nagyon menő. Főleg ez a „mindent elvág” dolog jön be. Beindult a fantáziám.
Tetszett az egész nyomozás, az új karakterek. Főleg Cristina, Diegóról még nem tudom, mit gondoljak. A Mia-Jordan párosra emlékeztetnek, de nem akarom, hogy ők egy pár legyenek :D Nagyon visszahozta az Árnyvadász sorozat rajongásomat a könyv.♡ Istenem, és még Magnus, Clary és Jace is felbbukant *-*

A kis novella a végén:

OMG, mennyire cukker volt ez már?! És hogy lehet így vége? Akarom tudni Clary válaszát, mert nem úgy tűnt, mint aki nagyon lelkes lenne. És a Malec páros♡ Plusz végre megemlítik Rafaelt is! Ah, végem! Látom, most egy ideig mivel leszek elfoglalva *-*

ViveEe P>!
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Ezt a könyvet úgy kell elolvasni, hogy még frissen benned van a Mennyei tűz városa. Őszintén csak halvány emlékeim vannak, hogy kik Emmáék és mi történt velük.
Haragszom erre a könyvre, és így Clare-re is. Számos okból..
Az még oké, hogy úgy tűnik képtelen Clare a jól bevált árnyvadász világon kívül bármit írni. De! Már megint tiltott szerelem? Elegem van! Ráadásul a legvége? Azt hittem kettétöröm a könyvet… És most már megint! kijöhet a történetből egy majdhogynem pont ugyanolyan szerelmi háromszög, mint a Végzet ereklyéiben és a Pokoli szerkezetekben. Kiakaszt! Clare képtelen újat alkotni.. Amikor egy meleg pár is feltűnt végképp végem volt.
A másik bajom, hogy 350 oldal eltelt, mire egyáltalán érdekelni kezdett a könyv. :@
Utána már egész jó volt, de a fele könyv elment a semmivel. Arra jó volt, hogy nagyon megsajnáljam Juliant, de ez mondjuk 10 oldalban is ment volna.
A karakterek jók, nem lehet utálni őket, de nem érdekeltek. Csak azt akartam pörögjünk fel végre.
Nem tudom mit csináljak a sorozattal. :/ Meghagyom a döntést az időnek…

22 hozzászólás
Pillecukorkám>!
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

I-MÁD-TAM!!!!! Valami eszméletlenül fanatikus :D Már a versecske az elején megfogott és ahogy az egész könyv átjárt egyre csak jobb lett!!! Na és Em és Mark??? Nagyon szurkolok nekik igazság szerint…. Julian pedig… Oda dugd ahová a nap nem süt be fiacskám! :)

1 hozzászólás
kellyolvas P>!
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Árnyvadász vagyok. Árnyvadász vagyok. Árnyvadász vagyok (Mark)

Madama_Butterfly>!
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Clare – számomra – eddigi legjobb könyve, mind stílusban, mind történetben és mondanivalóban. A romantika mellett fontos és meghatározó szerep jut a családnak és a barátságnak, pont emiatt klisémentes, képes volt újat mutatni és meglepni. A karakterek árnyaltak és kidolgozottabbak, mint eddig bármelyik kötetben, egy ismerős világban eddig új – vagy kevésbé megismert – szereplőkkel találkozunk.
Erős kezdés egy új Árnyvadász – sorozatnak, várom a folytatást.


Népszerű idézetek

Jean>!

– Ha szeretsz valakit, akkor a részeddé válik. Része mindannak, amit teszel. Benne van a levegőben, amit beszívsz, a vízben, amit megiszol, a vérben, ami az ereidben folyik. Az érintése örökké megmarad a bőrödön, a hangja örökké a füledbe cseng, a szavai örökké a fejedben járnak. Ismered minden álmát, mert a rosszak a te szívedet is megsebzik, a szépek pedig téged is boldoggá tesznek. És nem tartod őt tökéletesnek, hanem ismered minden hibáját, tudod róla a teljes igazságot, felfedezed a legrejtettebb titkait, de mindez nem ijeszt el tőle; sőt ettől csak még jobban szereted őt, mert nem vágysz a tökéletességre. Csakis őt akarod.

108. oldal, 4. S ez lett oka

Kapcsolódó szócikkek: Julian Blackthorn · szerelem
6 hozzászólás
Beatrice8 P>!

– A törvény nem ezt diktálja, Emma. Ne feledd: A Törvény szigorú, de a Törvény a Törvény.
– Azt hittem, úgy szól, hogy „a Törvény bosszantó, de legalább szabadon értelmezhető.”

33. oldal, 1. A sír fenekén

Kapcsolódó szócikkek: Cristina Mendoza Rosales · Emma Carstairs
Szyszyyy I>!

– Miért húztad ki a nyilat? – faggatta, és lehúzta a saját pulóverét. Egy spagettipántos trikót viselt alatta. Megtörölgette Julian mellkasát és oldalát a pulcsival, felitatta a vért, amennyire csak tudta.
Julian egyre jobban zihált.
– Mert amikor valaki… beléd lő egy nyílvesszőt… – hörögte –, nem az a legelső reakciód, hogy… „Köszi szépen a nyilat, azt hiszem, megtartom.”
– Jó tudni, hogy a humorérzéked sértetlen.

268. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Carstairs · Julian Blackthorn
LaBelle>!

– Egyszer azt olvastam, hogy egy viccet elmagyarázni olyan, mint békát boncolni – közölte Mark. – Megtudhatjuk, miből áll össze, de meg kell hozzá halnia.

214. oldal, 9. Csillag ha ragyog (Könyvmolyképző, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Mark Blackthorn
LaBelle>!

– Emma védelmében megjegyezném, hogy Cameron idegesítő, de szexi. – Julian szúrós pillantást vetett rá. – Mármint… elméletben… ha valakinek bejön egy olyan pasi, aki tisztára úgy néz ki, mint Amerika Kapitány vörös hajjal.
– Amerika kapitány kétségkívül a leghelyesebb Bosszúálló – jegyezte meg Cristina. – De nekem a Hulk a kedvencem. Szeretném begyógyítani az összetört szívét.
Nephilimek vagyunk – hangsúlyozta Julian. – Semmit se kéne tudnunk a Bosszúállókról. Egyébként is – tette hozzá –, nyilvánvalóan a Vasember néz ki a legjobban.

280. oldal, 12. Több volt mint soké (Könyvmolyképző, 2016)

Jean>!

– Amíg él a szeretet és az emlék, addig igazából nincs halál.

524. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Carstairs · John Carstairs
Sz_Flóra>!

– Még mindig Jace-szel jár?
Emma elnevette magát, érezte, hogy oldódik a feszültsége. Clary és Jace elválaszthatatlan, legendás párt alkottak. Összetartoztak.
– Ugyan ki szakítana Jace-szel?

252. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Emma Carstairs · Jace Wayland
LaBelle>!

– Ez az én területem. Neked megvannak a saját reménytelen emberkéid New Yorkban.
– Az egyik reménytelen New York-i emberke a gyermekem apja – emlékeztette Magnus.
(…)
– A többiek pedig – tette hozzá Magnus – mind megmentették a világot, legalább egyszer.
Malcolm Julianre és Emmára intett.
– Én nagy reményeket fűzök ezekhez.

164. oldal, 6. Okosabb, mint ő meg én (Könyvmolyképző, 2016)

vgabi >!

– Próbáltam szólni Jace-nek is, de ő a zongorázással van elfoglalva, Magnus és Alec pedig azokkal a kis lényekkel vacakol.
– Azok gyerekek – helyesbített Clary.

672. oldal, Egy hosszú beszélgetés

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Clary Fray · Jace Wayland · Lily Chen · Magnus Bane
Cheril>!

– Megkérdezném, hogy „Te nem szoktál kopogni?”, de nyilvánvalóan látszik, hogy nem – mondta. – Mi viszont épp el vagyunk foglalva.
Magnus erre csak legyintett.
– Az őseiteket rajtakaptam már ennél sokkal kínosabb helyzetben is – közölte. – Egyébként is, vészhelyzet van.
– Magnus! – mondta Clary. – Ajánlom, hogy ne a virágokról vagy a tortáról legyen szó.
A boszorkánymester grimaszt vágott.
– Azt mondtam, vészhelyzet. Ez egy eljegyzési parti, nem a normandiai partraszállás.
(…)
– De hát épp pohárköszöntőt akartam mondani – panaszkodott Jace. – Nem várhatna egy kicsit az apokalipszis?

681. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Magnus Bane

A sorozat következő kötete

Gonosz fortélyok sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Kelly Oram: Örökkön-örökké
Wendy Higgins: Angyali gonosz
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
Joss Stirling: Summer
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Ilona Andrews: Mágikus találkozás
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai