!

Éjfél ​kisasszony (Gonosz fortélyok 1.) 69 csillagozás

Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
1 2
Könyvmolyképző 3.359 Ft-tól
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Igen, ​árnyvadász vagyok. Éles kard, még élesebb nyelv.”
Főszerepben az árnyvadászok!

Öt év telt el a Mennyei tűz városa eseményei óta, amikor az árnyvadászok a kihalás szélére sodródtak. Emma Carstairs már nem gyászoló kislány, hanem egy fiatal nő, aki elszántan keresi szülei gyilkosát, hogy megbosszulhassa szeretteit és az őt ért veszteségeket.
Oldalán a parabataiával, Julian Blackthornnal, egy démoni cselszövést próbál felderíteni Los Angelesben, a Sunset sugárúttól egészen a Santa Monica partjait mosó, igéző tengerig követve a nyomokat. Emmának meg kell tanulnia bízni a szívében és az eszében. A szíve azonban veszélyes irányba húzza…
A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Julian bátyja, Mark – akit a tündérek öt évvel ezelőtt elraboltak – egy alku részeként váratlanul hazatérhet. A tündérek mindenre hajlandók, hogy kiderítsék, ki gyilkolja a fajtájukat… és ehhez szükségük van az árnyvadászok segítségére. Ám a tündérek földjén másként telik az idő,… (tovább)

Eredeti mű: Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
688 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998991 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
688 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633999004 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Clary Fray · Alec Lightwood · Simon Lewis · Julian "Jules" Blackthorn · Emma Carstairs · Mark Blackthorn · Malcolm Fade · Tiberius "Ty" Blackthorn · John Carstairs · Cristina Rosales · Diana Wrayburn · Drusilla (Dru) Blackthorn · Livia "Livvy" Blackthorn


Hirdetés

Kedvencelte 32

Most olvassa 44

Várólistára tette 180

Kívánságlistára tette 341

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

+
>!
deen
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Vajon meddig tud még egy árnyvadász történet lekötni? Azt hiszem sosem fogom megunni. Én azok közé tartozom, akik imádják Clare történeteit, de nem tetszett, hogy a Mennyei tűz városát arra használta, hogy beharangozza a következő sorozatot, mintha nem bízna abban, hogy egy teljesen új szereplőgárda meghozná azt a sikert, amit a new york-i árnyvadászok. Én e nélkül is a szívembe zártam volna az új csapatot is, mert jók a karakterek, izgalmas a történet, sok benne a csavar és természetesen ott van az elmaradhatatlan tiltott szerelem, és érzelmi hullámvasút, ami annyira jellemző az írónőre. Ha egy kicsit kekeckedni szeretnék az előző két sorozat szereplőinek jelleme ismétlődik az új szereplőkben is, tök jó párosokat lehetne csinálni azokból a karakterekből, akik egyébként, persze a külsőt leszámítva, nagyon hasonlóak. Öt évvel vagyunk az előző széria után, így a Blackthorn gyerekek többsége már nem igazán számít annak. Julian immár Emma parabataia, éppen két hónapos nagynéni látogatásból érkezik vissza Los Angelesbe, csakhogy Julian más, mint volt. Úgyhogy szegény Emmának beletelik egy kis időbe, mire rájön, hogy mi is a helyzet, ahogy már lenni szokott a szereplők jól titkolóznak egymás előtt, így kilométereket köröznek, mire végre valaki kimondja az igazat. Az írónő nagyon jól elegyítette a szerelmi szálat a nyomozással, így nem volt azaz érzésem, hogy a szereplők csak szenvednek a ki nem mondott dolgoktól. Ebben is Julian vitte a díjat, mert ő aztán annyi mindent hordott magában, hogy nem is értem, hogyan volt képes évekig ezekkel a terhekkel élni, ráadásul gyerekként. A szereplők lelki világa sokkal bonyolultabb, mindenkinek meg kell küzdenie a saját démonaival, és bizony súlyos döntéseket hozni. Sokadik árnyvadász történet, de azt kell mondjam Cassie ismét egy olyat tett le az asztalra, ami sok szempontból nosztalgiával tölt el, hiszen a korábbi szereplők is fel-fel bukkannak, beszélnek róluk, ugyanakkor egy teljesen más környezetben, más megoldandó helyzettel néznek szembe a szereplők és teljesen elvarázsolt. Na jó, elfogult vagyok, és hogy mondjak valamit, ami viszont nem tetszett: ahogy Emma „próbálja” megoldani a kialakult érzelmi katyvaszt. Miért nem lehet elmondani az igazat? Jó-jó, tudom, azért, hogy lerágjuk az összes körmünket, míg végül valahogy megoldódik minden. Az epilógust követően kíváncsian várom, hogy fog folytatódni a történet.

+
>!
popKORN0725
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

WHAT THE HELL?!?!?!?!
Azt hittem, hogy az Uvegvarost es a Hercegnot egyetlen Clare konyv sem kepes uberelni, de mekkorat tevedtem, oh de meg mekkorat!
Emma es Jules mar a Mennyei tuz varosaban is felkeltette az erdeklodesem, noha abszolut nem ertettem akkor meg, hogy miert eppen Emma szulei azok, akiknek a spoilerlistan rajta kell lennie. Itt esett le igazabol, hogy az akkor es ott mennyire elorevetitette Emma karakteret, mennyire formalta, es mennyit adott bele.
Emma es Jules kettose semmikeppen sem egy Clary es Jace paros. Ossze sem lehet hasonlitani a kettot es nem lehet egy lapon sem emliteni oket. Az ut amit ok ketten egyutt bejartak eddig sokkal rogosebb, es melyebb, mint az emlitett masik kettoe. Es meg mennyi minden var rajuk! Oszinten orulok, hogy ennyire sajatos parost sikerult az irononek megalkotnia spoiler, akik meg engem is sikeresen megleptek tobb soron is.
Kit szala volt az egyik olyan, amit mar az elejen lehetett sejteni, hogy joval tobb egy venember „nagy titkanal”. spoiler Nem mondom, hogy eloszor leesett, hogy mirol van szo, de mikor feny derult az egeszre azert egy „hat persze” elhagyta a szamat.
A nyomozos szal igazabol a cselekmeny egyik fo vazat kepezi, de megis ugy epul bele a tortenetbe, hogy nem elesen domborodik ki onnan, hanem szepen belefekszik a sorok koze es minden lapot atitat. Sokkal inkabb hangsulyosabb szamomra egy-egy karakter belso vivodasa, es azok a dolgok amiket magukba hordoznak maganal a fo akciodusabb szalnal.
Es vegul nem tudok elmenni Magnus mellett. Ahwr. Soha, de soha nem fogom tudni megunni ot. Midnegy, hogy egy sort kap, vagy egy sor novellat, akkor is ugyanazzal az ahitattal vagyok kepes olvasni rola es Alecrol. Miert, oh miert nem lehet roluk egy teljesen kulon kis konyv sorozat?! Pedig annyi potencial van meg ebben a ket sracban!
Es a vegere egy kis negativum: Felre ertes ne essek imadom Clary es Jace parosat, de nekem egy kicsit sok(k) volt mar ebben a konyvben, hogy mindig azt kaptuk meg, hogy „jajj hiszen emlekeztek kettejuk szerelmere”, „jajj hiszen ok a leghiresebb paros”, „jajjj hiszen annyira tokeletesek”, „jajj ok a legjobb harcosok” stbstb. Ertem en, hogy fenyezni kell oket, mert amit veghez vittek az az arnyvadasz univerzum megmentese volt, de ettol fuggetlenul meg ok is csak „emberek”. Remelem a kovetkezo konyvben a kevesebb neha tobb elve alapjan nem kapunk ennyire csomorlott sorokat roluk.
Mindent osszevetve ez egy zsenialis kezdet volt, es alig varom mar, hogy a kovetkezo reszt olvashassam. Nem tudom, hogy valaha el fogom e tudni engedni ezt a vilagot.

5 hozzászólás
+
>!
könyvmolyeszti 
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Vegyesek az érzéseim ezzel a könyvvel kapcsolatban. Nekem egyértelműen A végzet ereklyéi tetszett jobban, ebből nekem nagyon hiányoztak a démonok, meg még más dolgok is. Emmát a végén ki tudtam volna nyírni, és már ott tartottam, hogy nem adok rá még 4,5 csillagot sem, de Mark miatt el is felejtettem, hogy egyáltalán gondoltam erre. :D Tényleg, tisztára lenyűgözött az utolsó két oldal. :D Emmát meg is értem, meg nem is. Én merész, bátor, és vakmerő lánynak ismertem meg, és nem értem, miért nem merte felvállalni a julianos dolgot. Másrészt egyet is értek vele, hisz Julian és a többiek érdekében tette. Na mindegy.
Számomra ez a könyv más volt, mint az eddigi árnyvadászos könyvek, gondolok itt a Pokoli szerkezetekre és A végzet ereklyéire. Olvasás közben úgy éreztem, mintha a Nem vagyok sorozatgyilkos olvastam volna. Nem azt mondom, hogy nem tetszett, mert nagyon is, de nekem kicsit más volt. A szereplők mind a szívemhez nőttek, és nagyon jól jött a végén az az esküvős rész.

+
>!
Media_Addict_Hu
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Mindenképpen érdekes kezdet volt, a szereplők zseniálisak, Clare világa pedig még mindig képes nagyon magába szippantani az embert. Az írónő szakmai fejlődése pedig igencsak látványos, emelem is a kalapom előtte. Jó kis könyv volt, ide a folytatással!
http://sorok-kozott.hu/2017/01/konyvkritika-cassandra-c…

+
>!
Hencsa
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Elérkezett ez a pillanat is. Másfél hónapja csak árnyvadászokról olvastam, azért, hogy ezt a könyvet a kezembe vehessem és mindent megértsek. Nagyon megérte! hozzáteszem, hogy a Végzet Ereklyéi sorozat is nagy kedvenc lett közben
Tetszett, hogy nem csak a szerelemi szál dominált, hanem a család is. Sokszor úgy éreztem, hogy Emma és Julian tényleg házasok. Elképesztő erő kellett ahhoz, hogy kisgyerekként fölneveljenek négy gyereket. Annyira édesek. Tavvy, Dru, Ty és Livvy. Mindannyian a szívemhez nőttek a történet során. :) Ty-ból úgy érzem, hogy egészen érdekes karakter lesz az elkövetkezendő részekben. Tartogat még meglepetéseket számunkra!
Christina nagyon erős karakter, kár, hogy csak mellékszereplő. Bár kevés ideje lakik az Intézetben, már ő is teljesen beilleszkedett. spoiler
Julian és Emma. Első sorban nagyon sajnáltam őket. Senkinek se szabadna így felnőnie, mint nekik. Másodszor: mindketten nagyon komplex személyiségek. Egymásért és a családjukért bármin és bárkin átgázolnának. Erősek, bátrak és teljesen kiegészítik a másikat. Egész életükben egymás mellett voltak, vigyáztak a gyerekekre, együtt gyászoltak, tulajdonképpen ők egy egészt alkotnak. spoiler
Izgalmas részekben se volt hiány. Tetszett, ahogy az egész rejtély kibontakozott. Nagyon szépen és érthetően végigkövethetőek az eseményeket, bár én sajnos olvasás előtt belenyúltam egy spoilerbe, így tudtam, hogy ki áll a gyilkosságok mögött.
ELKÉPESZTŐ volt, ahogy rádöbbentem, hogy mit is jelent a könyv elején lévő Lee Annácska vers. Az állam a földet söpörte, de komolyan. :D
A vége nagyon rosszul esett. Sokk-sokk után ért és erre még jött a párosunk spoiler, ami el se tudom képzelni, hogy milyen érzés lehetett. Főleg úgy, hogy nem csak szerelmesek voltak egymásba, hanem közben a legjobb barátok, a másik támasza is. spoiler
IMÁDTAM a végén lévő kis részletet Clary és Jace életéről. Annyira jó volt megint róluk olvasni. :) spoiler
Alig fogom tudni kivárni a következő részt, hiszen rengeteg lezáratlan kérdés maradt. spoiler
Méltó utódja a Végzet Ereklyéinek! :)

+
>!
Szyszyyy
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Bővebben blogon:
http://szyszyyy.blogspot.com/2017/01/ejfel-kisasszony.html

Sokak értékelésében olvastam, hogy nehéz erről a kötetről spoiler nélkül írni.
És hát szerintem is így van, mert az ember úgy érzi, hogy minden fontos benne; minden mozzanat, minden rezdülés.
Maga sztori sokban hasonlít az előző kötetekre nézve, de sokban más is.
Szerintem például ezt a kötetet kezdetektől átjárja a kissé szomorkás hangulat, hiszen a családra ránehezülnek a veszteségeik súlya. Valahogy minden oldalon érződik a háttérben meghúzódó fájdalom.
Voltak érdekes fordulatok, melyekre az ember nem is számított. (Legalábbis én nem xD)
Tetszett, hogy Cassie nem söpörte szőnyeg alá a nyomozás vonalát, hanem szépen ki lett bontva. Őszintén szólva én nem jöttem rá a főgonosz kilétére. :D
Akcióban sem volt hiány, nem is egy harcos rész akadt, ahol végig izgulhattam a kaszabolásokat.
Voltak gyönyörű részek, amelyekbe szinte beleremegett a gyomrom és sajnos gyötrelmesek is.
A vége egy kissé összetörte piciny szívemet, mert ez így annyira nem fair.
A következő részben tuti szenvedni fogok…

+
>!
Fummie P
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Emma a főszereplőnk, és végre egy olyan főszereplő ebben a világban, akit tényleg szeretek, mert már akkor is szerettem, amikor még csak mellékszereplő volt egy másik könyvben. A Los Angeles-i intézet legkeményebb lakója, és most már tényleg elhiszem, ha azt állítják róla, hogy ő lesz a következő Jace, mert lehet, hogy még én is megijednék tőle, ha látnám démonokkal viaskodni. Emelett viszont okos, és nagyon tud szeretni. Ez így leírva hülyeségnek tűnhet, de imádom, ahogy a Blackthorn testvérekkel bánik. Főleg Juliannel.
Julian nagyon hamar az egyik kedvenc szereplőm lett, és ha valaki ismer engem, az már kitalálhatta, miért. Bizony, ő egy megtört lélek. Tizenkét évesen felnőtté kellett válnia, az apja meghalt, Helent száműzték, Markot pedig elragadta a Vadűzés, így ő lett a családfő. Nagybátyjuk kevés figyelmet fordított a gyerekekre, szóval Jules gondoskodott mindenkiről. Annyira sajnálom, hogy ennyi mindenen kellett keresztülmennie ilyen fiatalon. Ennek ellenére, vagy talán pont ezért annyira érzékeny. Ő egy művészlélek, szelíd, épp ezért annyira megdöbbentő, mikor csatába indul, vagy amikor dühös lesz, mert bántják az egyik családtagját. Vagy Emmát. Ezzel el is érkeztünk a könyv kulcsfontosságú részletéhez.
Emma és Jules parabataiok. Ebben a világban az egyik kedvencem a parabatai kapcsolat, és erre nem Alec és Jace kapcsolata döbbentett rá, hanem Jem és Will kapcsolata. Ők a kedvenc parabatai párosom, vagy legalábbis ők voltak eddig. Most osztozniuk kell az első helyen. Jules és Emma kapcsolata nem olyan, mint Jemé és Willé volt. Nem erősebb vagy gyengébb, egyszerűen csak más. Nagyon szeretem, ahogy egymásra néznek, reagálnak, ahogy gondolnak a másikra. Annyira erős a kötelékük, hogy még így is nehezen tudom elképzelni, milyen lehet az, pedig annyira érzékletesen és részletesen le van írva minden egyes momentum. A parabatai kapcsolat az egyik legszebb dolog, amiről valaha olvastam, és pont ezért fáj az, ami Juliannel és Emmával történik.

Bővebben: http://fummiekonyvtara.blogspot.hu/2017/01/cassandra-cl…

+
>!
Jully
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Mindig nagy öröm számomra visszatérni az Árnyvadászok világába, mert tudom, ha Cassandra kiad egy művet a kezei közül, az igényes, varázslatos, izgalmas és szívet dobogtatóan romantikus lesz.
A Lady Midnight minden elvárásomnak megfelelt. Kellett egy kis idő, míg Emmát megkedveltem, az elején kicsit bosszantott, de a Blackthorn család tagjai rögtön a szívemhez nőttek. Kicsit bánom, hogy az Árnyvadász Akadémiát és Magnus sorozatát még nem olvastam (ez után muszáj lesz sort kerítenem rájuk), mert volt egy-két dolog, utalások, amik megdöbbentettek.
spoiler
Tessa és Jem örök kedvenceim az árnyvadász világból, örülök, hogy ők is felbukkantak kicsit. spoiler
Summa summarum, imádom Cassie könyveit, tőlem az örökkévalóságig írhatja az újabb és újabb árnyvadász sztorikat. Én továbbra is olvasni és szeretni fogom őket.

+
>!
reta09 P
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Hát srácok, vegyes érzelmeim vannak a könyvvel kapcsolatban. Nagyrészt igen jó véleménnyel vagyok a történetről, de nem tudok teljes szívemből áradozni róla. Nekem valamiért hiányérzetem van. A történet öt évvel a Mennyei tűz után játszódik. Éppen ezért, hogy érteni lehessen mind a cselekményt, mind a karakterek közötti kapcsolatot, érdemes elolvasni az Árnyvadász világban játszódó többi kötetet is. Szerintem a Bane krónikák ismerete nem szükséges, de azért olvassátok el azokat is. :)

Sokkal bővebben kifejtett vélemény:
http://habarkonyveskocsma.blogspot.hu/2017/01/cassandra…
Spoileres kitekintés:
http://habarkonyveskocsma.blogspot.hu/2017/01/spoiler-c…

+
>!
Beatrice8
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony

Végre új könyv! Úgy hiányzott már, pedig a Kétszer száll alá az angyalt csak nemrég olvastam.
Amikor elolvastam a fülszövegét, akkor elkönyveltem magmban, hogy na ennek se fog tetszeni a fő szerelmi szála, mint a VE-nek. Már megint szerelmesek egymásba és már megint tiltottan, mert Parabataiak. Amikor olvastam a Mennyei tűz városát, ahol megismertük őket illetve a Túzpróbát, ahol parabataiok lettek, már akkor fogtam a fejem, hogy miért, miért teszik ezt, ha egyszer már akkor szinte szerelmesek voltak egymásba? Csak megtudták volna oldani máshogy, hogy ne vigyék el Emmát! De hát kibírtam a VE-ben is az idegtépő fő szerelmi szálat, itt is ki fogom.
És elolvastam.
Elég korai még az élmény lehet nem is jut minden eszembe de akkor később kiegészítem.
Nagyon tetszet.
A történet fordulatos, megálltam és nem olvastam el azonnal a végét, és akkkor is csak azt a részt ahol a VE szereplőkkel van egy kis történet, így szinte mindin meglepetésként ért. Miután azt elolvastam a kis történetet és fülig ért a szám, mert awww imádom Alecet és Magnust és Simon meg Izzy! Ezután még gyorsabban olvastam.
Emma az egész életét a bosszúra tette fel, amit nem tartok normálisnak de legalább spoiler . Tudtam, hogy Julianbe szerelmes és ő is belé, őnekik viszont eléggé későn esett le.
Juliant tisztelem, felnevelni szinte tök egyedül 4 gyereket az egy felnőttnek a mondén világban is hatalmas feladat, hát még egy gyereknek az árnyvilágban egy háború után!
Azt hittem a Parabatai törvény hogy nem lehetnek szerelmsek egymásba, csak ilyen szokásos hülye törvény és majd úgyis simán megszegik, ezért nagyon lesokkolt amikor kiderült a komoly oka. Nem tudom, hogy oldják meg de biztos vagyok benne, hogy összejönnek a végére. Végűl bírom egyelőre a szerelmi szálukat és azt hiszem Juliant nagyon meg fogom szeretni a későbbiekben.
spoiler
A főgonosz nagyon nagyon meglepett, egyáltalán nem számítottam rá spoiler
A gyerekeket nagyon szeretem. Tyt különösen, szerintem Julian túlságosan kicsiként bánik vele, pedig már 15, hé!
spoiler
Szerintem tökéletes kezdetet volt egy újabb sorozatnak. Várom már a Lord of Shadowst.

15 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
LaBelle

– (…) Ez az én területem. Neked megvannak a saját reménytelen emberkéid New Yorkban.
– Az egyik reménytelen New York-i emberke a gyermekem apja – emlékeztette Magnus.
(…)
– A többiek pedig – tette hozzá Magnus – mind megmentették a világot, legalább egyszer.
Malcolm Julianre és Emmára intett.
– Én nagy reményeket fűzök ezekhez.

164. oldal, 6. fejezet - Okosabb, mint ő meg én (Könyvmolyképző, 2016)

+
>!
popKORN0725

A bosszú (…) nem jó barát, és nagyon rideg társ.

60. oldal

+
>!
Beatrice8

– A törvény nem ezt diktálja, Emma. Ne feledd: A Törvény szigorú, de a Törvény a Törvény.
– Azt hittem, úgy szól, hogy „a Törvény bosszantó, de legalább szabadon értelmezhető.”

33. oldal

+
>!
Jean 

Ha szeretsz valakit, akkor a részeddé válik. Része mindannak, amit teszel. Benne van a levegőben, amit beszívsz, a vízben, amit megiszol, a vérben, ami az ereidben folyik. Az érintése örökké megmarad a bőrödön, a hangja örökké a füledbe cseng, a szavai örökké a fejedben járnak. Ismered minden álmát, mert a rosszak a te szívedet is megsebzik, a szépek pedig téged is boldoggá tesznek. És nem tartod őt tökéletesnek, hanem ismered minden hibáját, tudod róla a teljes igazságot, felfedezed a legrejtettebb titkait, de mindez nem ijeszt el tőle; sőt ettől csak még jobban szereted őt, mert nem vágysz a tökéletességre. Csakis őt akarod.

108. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Julian "Jules" Blackthorn
+
>!
abstractelf

– Emma, emlékezz, mit mondtam! Arról beszélj, hogy te mit érzel!
Cameron még mindig karattyolt a vonal túlsó végén, valami olyasmit magyarázott, hogy személyesen kéne megbeszélniük a dolgot, Emma viszont tudta, milyen értelmetlen volna ez. […]
– Én magamról beszélek, nem rólad – mondta a telefonba. Cristina bátorítóan mutatta fel a hüvelykujját. – Úgy érzem, hogy rosszul vagyok tőled. – Szélesen mosolygott, Cristina viszont a kezébe temette az arcát. – Szóval, nem lehetnénk megint csak barátok?
Kattanás hallatszott, ahogy Cameron véget vetett a hívásnak.

1. fejezet

+
>!
reta09 P

Eredetileg úgy tervezték, hogy beutazzák együtt a világot: Clary festeni akart, Jace pedig egzotikusabbnál egzotikusabb helyeken démonokat ölni.

667. oldal, Egy hosszú beszélgetés

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland
+
>!
LaBelle

– Szóval igyekszünk lekörözni a Klávét és a tündérek udvarát? – kérdezte Julian. Csodás. Nincs még valaki, akinél kihúzhatnánk a gyufát? A Spirális Labirintus? A Solomancia? Az Interpol?

154. oldal, 6. fejezet- Okosabb, mint ő meg én (Könyvmolyképző, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Julian "Jules" Blackthorn
+
>!
Szyszyyy

– Miért húztad ki a nyilat? – faggatta, és lehúzta a saját pulóverét. Egy spagettipántos trikót viselt alatta. Megtörölgette Julian mellkasát és oldalát a pulcsival, felitatta a vért, amennyire csak tudta.
Julian egyre jobban zihált.
– Mert amikor valaki… beléd lő egy nyílvesszőt… – hörögte –, nem az a legelső reakciód, hogy… „Köszi szépen a nyilat, azt hiszem, megtartom.”
– Jó tudni, hogy a humorérzéked sértetlen.

268. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Carstairs · Julian "Jules" Blackthorn
+
>!
LaBelle

– Egyszer azt olvastam, hogy egy viccet elmagyarázni olyan, mint békát boncolni – közölte Mark. – Megtudhatjuk, miből áll össze, de meg kell hozzá halnia.

214. oldal, 9. fejezet - Csillag ha ragyog (Könyvmolyképző, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Mark Blackthorn
+
>!
katee7

– Ha szeretsz valakit akkor a részeddé válik. Része mindannak, amit teszel. Benne van a levegőben, amit beszívsz, a vízben, amit megiszol, a vérben, ami az ereidben folyik. Az érintése örökké megmarad a bőrödön, a hangja örökké a füledbe cseng, a szavai örökké a fejedben járnak. Ismered minden álmát, mert a rosszak a te szívedet is megsebzik, a szépek pedig téged is boldoggá tesznek. És nem tartod őt tökéletesnek, hanem ismered minden hibáját, tudod róla a teljes igazságot, felfedezed a legrejtettebb titkait, de mindez nem ijeszt el tőle; sőt ettől csak még jobban szereted őt, mert nem vágysz a tökéletességre. Csakis őt akarod.

108. oldal, 4.fejezet - S ez lett oka

Kapcsolódó szócikkek: Emma Carstairs · Julian "Jules" Blackthorn

Hasonló könyvek címkék alapján

David Levithan: Nap nap után
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Claudia Gray: Afterlife – Az életen is túl
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
J. L. Armentrout: Origin
Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón
Richelle Mead: A halál csókja
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő