!

Csontváros (A Végzet Ereklyéi 1.) 2685 csillagozás

Cassandra Clare: Csontváros Cassandra Clare: Csontváros Cassandra Clare: Csontváros Cassandra Clare: Csontváros
1 2 3
Könyvmolyképző 2.771 Ft-tól
1 2 3
Bookline 2.804 Ft-tól
1 2 3
Régikönyvek.hu 2.804 Ft-tól
1.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Gyilkosság ​tanúja lesz – a tizenöt éves Clary Fray aligha számít erre, amikor elindul a Pandemonium nevű New York-i klubba. Az elkövetők: három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser.
A holttest aztán eltűnik a semmibe. Nehéz kihívni a rendőrséget, ha a gyilkosok mindenki más számára láthatatlanok, és semmi, még egy vércsepp sem bizonyítja, hogy egy fiú meghalt. De fiú volt-e az áldozat egyáltalán?

Így találkozik Clary először az Árnyvadászokkal, akik azért küzdenek, hogy megszabadítsák a földet a démonoktól. Közülük való az angyali külseje ellenére igazi bunkó módjára viselkedő Jace is. Clary egyetlen nappal később, akarata ellenére már bele is csöppen Jace világába: édesanyja eltűnik, őt magát pedig megtámadja egy démon. De miért érdekelne egy démont két olyan hétköznapi mondi, mint Clary és az édesanyja? És hogyan tett szert Clary egyszer csak a Látásra?
Az Árnyvadászok tudni akarják…

Cassandra Clare… (tovább)

Eredeti mű: Cassandra Clare: City of Bones

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633731130 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632450957 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995457 · Fordította: Kamper Gergely

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1007 tag · 1009 karc · Utolsó karc: 2017. március 27., 21:32 · Bővebben


Enciklopédia 69

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alec Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Lucian Graymark · Valentine Morgenstern · Raphael Santiago · Jocelyn Fray · Néma Testvérek · Jeremiás testvér · Hodge Starkweather · Madame Dorothea · Alaric · Samuel Blackwell · Emil Pangborn · Eric Hillchurch

Helyszínek népszerűség szerint

Pandemonium · Csontváros


Hirdetés

Kedvencelte 1040

Most olvassa 319

Várólistára tette 556

Kívánságlistára tette 600

Kölcsönkérné 31


Kiemelt értékelések

>!
Kikiriki
Cassandra Clare: Csontváros

Nehezen kezdtem bele, de amikor végre sikerült, teljesen magával ragadott ez a világ. Mivel már tavaly láttam a filmet, így nem igazán lepődtem meg a végén.
Simon (mondjátok, hogy nem én vagyok az egyetlen imádója! :D) és Luke volt a kedvencem, miközben próbáltam megfejteni, miért van mindenki ennyire oda Jace-ért. Végül nem jártam sikerrel.
spoiler

2 hozzászólás
>!
FairyDust P
Cassandra Clare: Csontváros

Szerettem a könyvet! Nézzük csak bővebben…

Hatalmas a könyv körülötti felhajtás, és ez engem mindig is félelemmel töltött el. Sokszor halogattam, mert nem egy rövid olvasmány, de hálistennek rávettem magam és végig olvastam, szerencsére pozitiv élményekkel gazdagodtam. A fülszöveg és a cimkék alapján nem tudtam eldönteni, mennyire áll közel hozzám az alvilág és az árnyvadászok világa. Most már elmondhatom, hogy megkedveltem és megkaptam mindent amit kerestem. Volt itt akció, izgalom, pörgés, szerelem, idegeskedés, és még egy rakás érzelem. Alapvetően elég egyszerű csavarokkal dolgozik az irónő, valahogy sejtettem, hogy spoiler. Viszont, egyáltalán nem számitottam arra ott a végén… spoiler
Nyilván nem egy krimivel van dolgunk, ezért nem hozom fel negativ jelzőként azt, hogy előbb megsejtettem azt ami történni fog, és ezáltal nem döbbentem le.
A szereplők közül egyiket se tudtam még a szivembe zárni, viszont Simon-t gyűlölöm. Életképtelen, idegesitő, egy utolsó papucs pincsikutya keveréke…GYŰLÖLÖM! FÚJ!
Ahhoz képest, hogy ez egy bevezető kötet egy hosszú sorozatba nagyon eseménydús, és hatalmas utat tettek meg a szereplők A-ból B-be.
Amint időm engedi, biztosan folytatni fogom és remélem továbbra is hozni fogja az elvárt szinvonalat!

13 hozzászólás
>!
Jean
Cassandra Clare: Csontváros

Imádtam (tudom, szinte az összes értékelésemet így kezdem. De hála az égnek, jó könyveket választok :D) DE!!!!!!
EZ NEM LEHET IGAZ!!!! J és C nem. Nem, nem és NEM. Olyan szinten kiakadtam, hogy azt leírni nem lehet. Annyira tetszett ez az új világ, az új lények, az új szabályok, ez az egész. Már erősen kedvenc-gyanússá vált, de (Nyilván kedvenc lett :D ). Szóval nem. Ilyen nincs. Már szitkozódtam, szegény Párom nem értette miért vagyok ennyire kiakadva. Ha ez tényleg igaz, nem fogom elolvasni a többi részt, akármennyien is áradoznak róla és magas pontszámai vannak.
Levettem a polcról a második részt, rajta a szöveg Jace Clary b….-ja (nem vagyok hajlandó sem leírni, sem kimondani). Szóval még jobban kiakadtam és MUSZÁJ volt elolvasnom a következő részek tartalmát és értékeléseit.. És…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632450957 · Fordította: Kamper Gergely
15 hozzászólás
>!
Csakegyolvasólány
Cassandra Clare: Csontváros

Sose fogom megunni ezt a történetet. Egyszerűen fantasztikus. Cassandra Clare egy csodálatos világot teremtett meg az olvasóinak. De ne szaladjuk annyira előre.
Clary karakterét az elején kicsit túl átlagosnak gondoltam. Csak egy egyszerű lány volt a szembe, aki egy olyan világba csöppent, ahová nem gondolta volna. Bevallom még idegesített is a viselkedése, de ahogy olvastam tovább a könyvet egyre jobban kezdtem megérteni. Hiszen ki örülne egy ilyen titoknak? spoiler Viszont a történet közepe/vége felé úgy gondoltam tényleg egy remek főszereplő, ugyanis kezdte elsajátítani spoiler és sokkal – már bocsánat a szóhasználatért – tökösebb lett.
Jace abszolút befutó volt nálam. Szerettem magabiztonságát és azt, hogy nem fél kimondani azt, amit gondol. Természetesen néha túlságosan is őszinte, bunkó és akadékoskodó, de szerencsére Clary (vagy Simon) soha sem halasztotta el az alkalmat, hogy visszavágjon neki. Azonban megmutatkozik egy gyengébb énje is, főleg mikor a gyerekkoráról beszél vagy épp Claryvel van.
Alec és Isabelle karakterét nem is tudom hogyan jellemezzem. Az ő életük nyílt könyv mindenki számára. Bár Alec titkát senki sem ismeri (egyedül talán a húga), de a történet során az olvasónak is feltűnik valami. Először számomra csak akkor derült ki, amikor egyre sűrűbben viselkedett olyan hidegen Claryvel. Nem értettem, hogy mi baja van. Jó, megzavarta a lány az eddigi „nyugodt” életüket és felborított mindent. Nem értettem, hogy miért érdekli, hogy Jace foglalkozik a lánnyal. Aztán leesett…(nem lövöm le a poént, hátha nem olvasta el még valaki).
Bővebben: http://konyvekmindenhol.blogspot.sk/2017/01/cassandra-c…

>!
GytAnett
Cassandra Clare: Csontváros

Tartottam ettől a könyvtől, túl nagy körülötte a felhajtás.
Az elején egy kicsit küzdöttem vele. A hosszabb könyveknek amúgy is egy kicsit nehezen állok neki, de itt ráadásul egy teljesen új világgal kellett megismerkednem, ezerféle teremtménnyel, szabállyal és történelemmel. És még mennyi minden van, amiről nem tudunk? Elvégre ez még csak az első kötet volt.
Első részhez képest szerintem kifejezetten akciódús volt, ezen nagyon meglepődtem. Azt hittem, hogy még csak egy laza bevezető történet lesz. A fenéket, rögtön bele a közepébe. :D Én meg csak kapkodtam a fejem, hogy most akkor mi van? Ki kivel van és miért? :D
Már az elején több dolgot megsejtettem, volt, ami eléggé egyértelmű volt. spoiler De egyáltalán nem csökkentett az élvezeti értékén.
A karakterekről sok mindent még nem merek mondani. Jace és Luke nagy kedvencek lettek, de szerintem ez nem meglepő. Nagyon remélem, hogy ez a továbbiakban is így fog maradni. Simon sokszor idegesített, spoiler. Clary néha nagyon idióta volt. Megértem azokat, akik falra másznak tőle. Szerencsére nekem elég magas az ingerküszöböm a nyomorult főszereplőknél, ritkán tudnak felbosszantani. (De akkor nagyon.) :D
Hatalmas potenciál van ebben az Árnyvadász világban, nem is csoda, hogy már kismillió történet megjelent hozzá. Azt hiszem, szépen lassan mindent el fogok olvasni, mert rettentően érdekel. Annak ellenére, hogy majd' 500 oldal volt a könyv, úgy érzem, hogy nagyon nagyon sok mindent nem tudok még. És valószínűleg így is van, elvégre még van hátra 5 rész, plusz a Pokoli szerkezetek, és a többi. :D
A romantika is kifejezetten egészséges mértékben volt jelen, elég ritkán, és az sem csöpögött. :D spoiler
Folytatást ide! Kár, hogy szerintem lesz ezer év, mire a könyvtárban bent fogom találni a második részt… :/

15 hozzászólás
>!
Lady_Hope I
Cassandra Clare: Csontváros

Pozitívum: Olvastatta magát.
Negatívum: Egyáltalán nem érdekelt a sztori.
….
A Harry Potter azért zseniális, és elképesztő, és remek könyv, mert tudod hogy hol a jó, és hol a rossz. Arra gondolok hogy tudom hogy Voldemort a rossz, és Harry a jó.
Ez itt nem volt meg. Nem tudtam senkinek sem szurkolni, mert senkit sem szerettem meg. Felőlem a könyv végéig kinyírhattak volna mindenkit, én akkor sem éreztem volna egy kicsi sajnálatot sem.
A mondén csak egy kicsit hasonlít a muglira.
A Végzet Ereklyéi meg olyan mintha a Halál Ereklyéiről lenne szó.
Nem tudom el fogom-e olvasni a többit. Majd elválik.

21 hozzászólás
>!
Coolynee
Cassandra Clare: Csontváros

Szóval,
Mivel már láttam korábban a filmet, nem ért nagy meglepetésként a könyvben lévő fordulatok, stb…
De így is sokszor meglepődtem, mert ez a könyv, és a film ég és föld!
Egy nagyon jó filmet kilehetett volna hozni a könyvből, de……
Oké, nem rossz a film, de lehetett volna jobb is..
Maga a sztori az tetszett, sőt, megfogott, de mint mondtam ismertem a sztorit úgyhogy..Nem volt annyira élvezetes.
De ettől függetlenül szívesen olvastam=) Nagyon várom a második részét, azt még nem ismerem ugye
Ajánlom mindenkinek ezt a könyvet, én imádtam=)

2 hozzászólás
>!
Naiva P
Cassandra Clare: Csontváros

Én ennek a könyvsorazatnak köszönehtően lettem megszállott könyvmoly még évekkel ezelőtt és a fantasy műfajt is ez a könyv szerettette meg velem. Jace volt az első könyves, plátói „szerelmem” – no nem a filmes változat-beli…. csak úgy, a képzeletemben. Clary pedig sokáig kedvenc hősnő volt.
Jó könyv, persze már egészen másképpen látom, mint akkor. Vannak hibái, de akkor is jó, pörgős, izgalmas történet. A karakterek összetettek, Jace pedig imádnivaló spoiler.
A filmről továbbra is azt vallom, hogy hitvány és összecsapott. A sorozat pedig mint valami 90's évekből elővarázsolt „zs” kategóriás Assylum movie.
ui: Szép az új borító is, de még mindig az első kiadás visz mindent..

>!
janka0416
Cassandra Clare: Csontváros

Borító: 5/5 – első olvasás, a legújabb borítóval *.*
Cselekmény: 5/5**- nem érdekel,hogy láttam a filmet ez akkor is OMG!!!!!
Annyira lekötött az egész sztori,hogy időm sem volt arra figyelni, húú hát ez nem egészen így volt a filmben vagy éppen a könyvben.
Könyv:
Imádtam, tényleg..faltam a sorokat.. :) és örülök nagyon,hogy a végzet ereklyéi előtt a pokoli szerkezeteket olvastam, már csak a különböző „szakkifejezések" miatt is. :D
Szereplők… Jace… hmmm… karácsonyra téged szeretnélek a fa alá XD
Clary: az egyik legjobb hősnő..szerény,cuki, nem nyávogta végig a történetet, én speciel nagyon megszerettem.
Testvér pár: legidegesítőbb az összes könyv közül amit eddig olvastam… olyan lazák voltak,hogy azt hittem a könyv végére úgy kell őket összeszedni…
Simon: kíváncsi leszek milyen szerep jut neki a következő részben :D
Jocelyn&Valentine&Luke és a többiek: hát érdekes volt az ő történetük is.. szívesen elolvasnék körről is egy külön történetet :)

Film: Nem volt betervezve,hogy megnézem, mivel még a könyvet sem olvastam akkor :)
De aztán…. történt az a bizonyos first kiss http://www.youtube.com/watch?v=wQh-RS5i4GA és wow *.* beindult minden :D
Szereplők jelleme teljesen más volt a filmben.. Jace-nek egy menő árnyvadászt kellett volna játszania, nem pedig Rómeót..
Clary-nek is egy visszahúzódó lányt kellett volna játszani, erre az első alkalommal felrobbantja lakásukat. :D
Ennek ellenére imádtam a filmet és könyvet is :) remélem a következő részt is megtudom nézni a moziban :)
*Beth Crowley – Warrior* – http://www.youtube.com/watch?v=o-zNYMO6SyQ

18 hozzászólás
>!
Csoszi P
Cassandra Clare: Csontváros

Azt hiszem, szentségtörést fogok elkövetni az értékelésemmel, de ez nekem elég gyenge volt. (Azért légyszi, ne utáljatok nagyon!) Már régóta kerülgettük egymást, a könyv és én, de valahogy nem akaródzott belekezdeni. Aztán mégis nekiláttam, majd pihentettem, újrakezdtem, és ennek egy majd' másfél hónapos, nyögvenyelős olvasás lett az eredménye. Amikor valami miatt félbehagytam, nem éreztem azt a türelmetlen várakozást, mint más, számomra jó, érdekes, izgalmas könyveknél, hogy azonnal akarom folytatni, mert különben nem tudom, mit csinálok. A történet még akár jó is lehetett volna, de nem volt az. Időnként éreztem benne egy kis HP-s beütést, időnként egy dél-amerikai szappanoperára hajazott. Ebben a könyvben olvashattam vámpírokról, vérfarkasokról, tündérekről, boszorkányokról, démonokról, és még ki tudja miféle teremtményekről, de ahogy a mondás tartja: jóból is megárt a sok hát még ebből. Mivel a filmhez, amit félig láttam, elég rossz emlékeim kapcsolódnak, szerintem elég hosszú időnek kell ahhoz eltelnie, hogy a folytatást a kezembe vegyem.

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Rémálom

– Mi ez? – robbant ki belőle, miközben Claryről a társaira pillantott, mintha ők tudnák, hogy került oda.
– Egy lány – mondta Jace, aki lassan összeszedte magát. – Nyilván láttál már lányokat, Alec. A húgod, Isabelle is lány.

21. oldal, Első rész: Leszállni az éjbe - 1. Pandemonium

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Jace Wayland
2 hozzászólás
>!
Rémálom

– Jézusom! – kiáltotta Luke.
– Á, igazából csak én vagyok – mondta Simon. – Bár már többen mondták, hogy elképesztő, mennyire hasonlítunk.

36. oldal, Első rész: Leszállni az éjbe - 2. Titkok és hazugságok

Kapcsolódó szócikkek: Jézus Krisztus · Lucian Graymark · Simon Lewis
>!
gladyna

– Sajnos, Rév Asszonya, én maradtam az én egyetlen igaz szerelmem.
Dorothea erre harsányan felnevetett. – Legalább – mondta – nem kell tartanod a visszautasítástól, Jace Wayland.
– Nem feltétlenül van így. Időnként nemet mondok magamnak, hogy érdekesebb legyen.

335. oldal, Második rész: Alászállni könnyű - 18. A Végzet Kelyhe

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Madame Dorothea
>!
TímeaJR

– Eljött hozzád egy a Néma Testvérek közül. Hodge küldött, hogy ébresszelek fel. Igazából felajánlotta, hogy ő maga jön, de ha már hajnali öt van, gondoltam, kevésbé rágsz be, ha valami szépet látsz.
– Mármint téged?
– Mi mást?

162. oldal, Második rész: Alászállni könnyű - 10. Csontok városa

>!
inka0507

– Tetszik a buli?
(…)
– Valaminek a tiszteletére rendezted?
– A macskám születésnapja van.
– Ó! – Clary megint körülnézett. – És hol van a macskád?
Magnus Bane komoly tekintettel egyenesedett ki. – Nem tudom. Megszökött.

217. oldal, Második rész: Alászállni könnyű - 12. Buli a halott embernél

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · macska · Magnus Bane · születésnap
>!
emros

– Van szalonja? – kérdezte Clary.
– Hát persze, hogy van – felelte Dorothea. – Különben hol fogadnám a vendégeket?
– A kalapomat egyszerűen a komornyiknál hagyom – mondta Jace.
Madame Dorothea sötét pillantást vetett felé. – Ha feleolyan humoros lennél, mint amilyennek gondolod magad, fiacskám, akkor kétszer olyan humoros lennél, mint amilyen vagy.

103. oldal, Első rész: Leszállni az éjbe - 7. Az ötdimenziós ajtó

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Madame Dorothea
1 hozzászólás
>!
Rémálom

A barátod versei rettenetesek. (…) Olyanok, mintha megevett volna egy szótárt, aztán véletlenszerűen elkezdte volna felöklendezni a szavakat.

47. oldal, Első rész: Leszállni az éjbe - 3. Árnyvadász

Kapcsolódó szócikkek: Eric Hillchurch · Jace Wayland
>!
Rémálom

– Aztán meg – tette hozzá Simon –, azt is el akartam mondani neked, hogy újabban szívesen veszek föl női ruhákat. Meg lefeküdtem anyukáddal. Gondoltam, jobb, ha tudod.

16. oldal, Első rész: Leszállni az éjbe - 1. Pandemonium

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jocelyn Fray · Simon Lewis
2 hozzászólás
>!
hpcz95

– És ha lennének rajtam tetoválások? – kérdezte Clary. – Akkor használhatnám őket?
– Nem – vágta rá dühösen Jace. – A Jelek csak egy része a dolognak. Vannak vizsgák, próbák, különböző képzettségi szintek. Ami azt illeti, ne nyúlj egyik fegyveremhez sem az engedélyem nélkül.
– Hát akkor ugrott a tervem, hogy az összeset eladom az eBay-en – mormogta Clary.
– Eladod a hol?
Clary nyájasan a fiúra mosolygott. – Egy mitikus hely, ami hatalmas varázserővel bír.

102. oldal, Első rész: Leszállni az éjbe - 7. Az ötdimenziós ajtó

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland
>!
island

A fiú soha többé nem sírt, és sosem felejtette el, amit megtanult: szeretni egyet jelent a pusztítással, akit pedig szeretnek, az elpusztul.

203. oldal, Második rész: Alászállni könnyű - 11. Magnus Bane

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · szeretet

A sorozat következő kötete

A Végzet Ereklyéi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Lisa Jane Smith: Tombolás
Rachel Hawkins: Hex Hall
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
Benina: Milan könyve
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás
Charlaine Harris: Vörös telihold