Csontváros (A Végzet Ereklyéi 1.) (Árnyvadász univerzum) 3623 csillagozás

Cassandra Clare: Csontváros Cassandra Clare: Csontváros Cassandra Clare: Csontváros Cassandra Clare: Csontváros

Gyilkosság ​tanúja lesz – a tizenöt éves Clary Fray aligha számít erre, amikor elindul a Pandemonium nevű New York-i klubba. Az elkövetők: három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser.
A holttest aztán eltűnik a semmibe. Nehéz kihívni a rendőrséget, ha a gyilkosok mindenki más számára láthatatlanok, és semmi, még egy vércsepp sem bizonyítja, hogy egy fiú meghalt. De fiú volt-e az áldozat egyáltalán?

Így találkozik Clary először az Árnyvadászokkal, akik azért küzdenek, hogy megszabadítsák a földet a démonoktól. Közülük való az angyali külseje ellenére igazi bunkó módjára viselkedő Jace is. Clary egyetlen nappal később, akarata ellenére már bele is csöppen Jace világába: édesanyja eltűnik, őt magát pedig megtámadja egy démon. De miért érdekelne egy démont két olyan hétköznapi mondi, mint Clary és az édesanyja? És hogyan tett szert Clary egyszer csak a Látásra?
Az Árnyvadászok tudni akarják…

Cassandra Clare… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
468 oldal · ISBN: 9789633735541 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
468 oldal · ISBN: 9789633735558 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995457 · Fordította: Kamper Gergely

12 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1177 tag · 1214 karc · Utolsó karc: 2020. december 21., 12:57 · Bővebben


Enciklopédia 75

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alec Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Lucian Graymark · Raphael Santiago · Valentine Morgenstern · Maia Roberts · Jocelyn Fray · Church · Jeremiás testvér · Néma Testvérek · Hodge Starkweather · Alaric · Madame Dorothea · Samuel Blackwell · Miau Ce-tung · Emil Pangborn · Eric Hillchurch

Helyszínek népszerűség szerint

Pandemonium · Csontváros


Kedvencelte 1201

Most olvassa 294

Várólistára tette 686

Kívánságlistára tette 720

Kölcsönkérné 27


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Cassandra Clare: Csontváros

Valószínű az egyetlen leszek a kétezer valahány értékelőből, akinek ez nem tetszett, de nekem ez nem tetszett. Valószínű az is, hogy a rajongok keresztre veszítenének érte, de vállalom. Valamikor a filmnek is egyszer neki fogtam, és azt csak kb a feléig néztem meg, az sem tetszett. Számomra az egész könyv valahogy egy bugyuta katyvasz volt, még bugyutább szereplőkkel. Semmi izgalom, kevés cselekmény. Inkább hasonlított egy csitrikből álló detektívtörténetre mintsem egy izgalmas fantazyhez. Clarynél butyutább szereplővel rég találkoztam könyvben. Annyira fura volt, hogy egy gyilkosság áldozata lesz és semmi reakció. Megtudja, hogy ilyen és olyan lények járnak a világba, és semmi reakció. Elrabolják az anyukákat és „semmi nagy” reakció. Legyőzz egy démont, három napig alszik és amikor felébred semmi reakció. Bezzeg jönni-menni, étterembe menni, felfalni egy rakás szendvicset stb azt nagyon jól tud. A többi szereplő sem volt egyáltalán kiemelkedő, talán Simon. Sajnos nem vagyok kiváncsi a többi részére.

23 hozzászólás
Kikiriki>!
Cassandra Clare: Csontváros

Nehezen kezdtem bele, de amikor végre sikerült, teljesen magával ragadott ez a világ. Mivel már tavaly láttam a filmet, így nem igazán lepődtem meg a végén.
Simon (mondjátok, hogy nem én vagyok az egyetlen imádója! :D) és Luke volt a kedvencem, miközben próbáltam megfejteni, miért van mindenki ennyire oda Jace-ért. Végül nem jártam sikerrel.
spoiler

2 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Cassandra Clare: Csontváros

„A fiú soha többé nem sírt, és sosem felejtette el, amit megtanult: szeretni egyet jelent a pusztítással, akit pedig szeretnek, az elpusztul.”

Nagyon úgy látszik, hogy ki vagyok éhezve Cassandra könyveire.
Alighogy befejeztem a Pokoli szerkezetek trilógiáját, máris folytattam, illetve, újra kezdtem ezt a sorozatot. Aztán persze rájöttem, hogy van olyan része, amit még nem olvastam és sosem árt néha egy – egy nosztalgikus újra olvasást tartanom.

Anno, (pár évvel ezelőtt) már beleszerettem ebbe a kötetbe.
Akkoriban még csak ismerkedtem a kiadó könyveivel és nagyon jó választásnak bizonyult, mert azóta is töretlenül hűséges olvasójuk vagyok.

Maga a történet, egy olyan egyedi világba kalauzolja el az olvasót, ahol vámpírok, mindenféle lények….boszorkányok…árnyvadászok élnek, hol békében, de a legtöbb esetben inkább nem….

A hősnővel a kapcsolatom nem indult éppen fényesen, de valahol a közepe felé rájöttem, én sem reagáltam volna le az eseményeket jobban, és el is engedtem a bosszankodásomat.
Adott egy barát, aki nagyon cuki a maga „esetleg” formájában.
A többiek mind érdekesek voltak, szerettem a karakterek változatosságát.
De főleg a világképpel voltam elfoglalva, hogy mindent megértsek és magamba szívhassak.
Szinte tudatlanul, kerestem a lehetőséget, hátha elcsípek egy mozzanatot, ami eddig kimaradt és újdonságként ölelhettem magamhoz.

A vége az első olvasásomkor nagyon kiborított, most csak somolyogva fogadtam.
Mégis még érzem azt, a lüktetést, hogy akarom a folytatást…most…és szerencsére kéznél is van.

Egy szó, mint száz….ez egy csodálatos történet, tele izgalommal, fordulatokkal, varázslattal és csodás érzelmekkel…

Hatalmas kedvenc és csak jó szívvel ajánlani tudom! Olvassátok ,megéri!!!!!!!

FairyDust P>!
Cassandra Clare: Csontváros

Szerettem a könyvet! Nézzük csak bővebben…

Hatalmas a könyv körülötti felhajtás, és ez engem mindig is félelemmel töltött el. Sokszor halogattam, mert nem egy rövid olvasmány, de hálistennek rávettem magam és végig olvastam, szerencsére pozitiv élményekkel gazdagodtam. A fülszöveg és a cimkék alapján nem tudtam eldönteni, mennyire áll közel hozzám az alvilág és az árnyvadászok világa. Most már elmondhatom, hogy megkedveltem és megkaptam mindent amit kerestem. Volt itt akció, izgalom, pörgés, szerelem, idegeskedés, és még egy rakás érzelem. Alapvetően elég egyszerű csavarokkal dolgozik az irónő, valahogy sejtettem, hogy spoiler. Viszont, egyáltalán nem számitottam arra ott a végén… spoiler
Nyilván nem egy krimivel van dolgunk, ezért nem hozom fel negativ jelzőként azt, hogy előbb megsejtettem azt ami történni fog, és ezáltal nem döbbentem le.
A szereplők közül egyiket se tudtam még a szivembe zárni, viszont Simon-t gyűlölöm. Életképtelen, idegesitő, egy utolsó papucs pincsikutya keveréke…GYŰLÖLÖM! FÚJ!
Ahhoz képest, hogy ez egy bevezető kötet egy hosszú sorozatba nagyon eseménydús, és hatalmas utat tettek meg a szereplők A-ból B-be.
Amint időm engedi, biztosan folytatni fogom és remélem továbbra is hozni fogja az elvárt szinvonalat!

13 hozzászólás
Jean>!
Cassandra Clare: Csontváros

Imádtam (tudom, szinte az összes értékelésemet így kezdem. De hála az égnek, jó könyveket választok :D) DE!!!!!!
EZ NEM LEHET IGAZ!!!! J és C nem. Nem, nem és NEM. Olyan szinten kiakadtam, hogy azt leírni nem lehet. Annyira tetszett ez az új világ, az új lények, az új szabályok, ez az egész. Már erősen kedvenc-gyanússá vált, de (Nyilván kedvenc lett :D ). Szóval nem. Ilyen nincs. Már szitkozódtam, szegény Párom nem értette miért vagyok ennyire kiakadva. Ha ez tényleg igaz, nem fogom elolvasni a többi részt, akármennyien is áradoznak róla és magas pontszámai vannak.
Levettem a polcról a második részt, rajta a szöveg Jace Clary b….-ja (nem vagyok hajlandó sem leírni, sem kimondani). Szóval még jobban kiakadtam és MUSZÁJ volt elolvasnom a következő részek tartalmát és értékeléseit.. És…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632450957 · Fordította: Kamper Gergely
15 hozzászólás
Lady_Hope I>!
Cassandra Clare: Csontváros

Pozitívum: Olvastatta magát.
Negatívum: Egyáltalán nem érdekelt a sztori.
….
A Harry Potter azért zseniális, és elképesztő, és remek könyv, mert tudod hogy hol a jó, és hol a rossz. Arra gondolok hogy tudom hogy Voldemort a rossz, és Harry a jó.
Ez itt nem volt meg. Nem tudtam senkinek sem szurkolni, mert senkit sem szerettem meg. Felőlem a könyv végéig kinyírhattak volna mindenkit, én akkor sem éreztem volna egy kicsi sajnálatot sem.
A mondén csak egy kicsit hasonlít a muglira.
A Végzet Ereklyéi meg olyan mintha a Halál Ereklyéiről lenne szó.
Nem tudom el fogom-e olvasni a többit. Majd elválik.

22 hozzászólás
Törpillaa P>!
Cassandra Clare: Csontváros

Nekem ez nagyon bejött. Sokkal izgalmasabb, mint vártam volna, és sok olyan csavart, cselekményt fedeztem fel, mint a filmben. Először nagyon, nagyon féltem tőle, hogy nem fog tetszeni, és félbe fogok hagyni, mert az jut az eszembe, hogy a filmben nem így volt. Már jártam így, és akkor nem is tudtam folytatni, de ez a könyv teljesen magával rántott, beszippantott az Árnyakvilágába. Imádtam Jacet abszolút kedvencem lett, hamar sikerült megszeretnem. De Clary nem igazán volt az elején kedvelhető számomra. A közepe, és vége felé már kicsivel megkedveltem, de nem olyan nagyon, mint Jacet. :-) De Luke, Isabell, és Alec, Simon is kedvelhető volt. :-) Kíváncsi leszek a folytatásra. :-)

17 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Cassandra Clare: Csontváros

A világ legnagyobb rejtélye számomra, hogy áll ekkora százalékon ez a könyv. Utoljára gimiben egy kötelező olvasmány volt ekkora szenvedés. Nem is ragoznám ezt túl, nekem ez a stílus nagyon nagyon nem jött be, soha többé Cassandra Clare.

11 hozzászólás
Csakegyolvasólány P>!
Cassandra Clare: Csontváros

Sose fogom megunni ezt a történetet. Egyszerűen fantasztikus. Cassandra Clare egy csodálatos világot teremtett meg az olvasóinak. De ne szaladjuk annyira előre.
Clary karakterét az elején kicsit túl átlagosnak gondoltam. Csak egy egyszerű lány volt a szembe, aki egy olyan világba csöppent, ahová nem gondolta volna. Bevallom még idegesített is a viselkedése, de ahogy olvastam tovább a könyvet egyre jobban kezdtem megérteni. Hiszen ki örülne egy ilyen titoknak? spoiler Viszont a történet közepe/vége felé úgy gondoltam tényleg egy remek főszereplő, ugyanis kezdte elsajátítani spoiler és sokkal – már bocsánat a szóhasználatért – tökösebb lett.
Jace abszolút befutó volt nálam. Szerettem magabiztonságát és azt, hogy nem fél kimondani azt, amit gondol. Természetesen néha túlságosan is őszinte, bunkó és akadékoskodó, de szerencsére Clary (vagy Simon) soha sem halasztotta el az alkalmat, hogy visszavágjon neki. Azonban megmutatkozik egy gyengébb énje is, főleg mikor a gyerekkoráról beszél vagy épp Claryvel van.
Alec és Isabelle karakterét nem is tudom hogyan jellemezzem. Az ő életük nyílt könyv mindenki számára. Bár Alec titkát senki sem ismeri (egyedül talán a húga), de a történet során az olvasónak is feltűnik valami. Először számomra csak akkor derült ki, amikor egyre sűrűbben viselkedett olyan hidegen Claryvel. Nem értettem, hogy mi baja van. Jó, megzavarta a lány az eddigi „nyugodt” életüket és felborított mindent. Nem értettem, hogy miért érdekli, hogy Jace foglalkozik a lánnyal. Aztán leesett…(nem lövöm le a poént, hátha nem olvasta el még valaki).

GytAnett>!
Cassandra Clare: Csontváros

Tartottam ettől a könyvtől, túl nagy körülötte a felhajtás.
Az elején egy kicsit küzdöttem vele. A hosszabb könyveknek amúgy is egy kicsit nehezen állok neki, de itt ráadásul egy teljesen új világgal kellett megismerkednem, ezerféle teremtménnyel, szabállyal és történelemmel. És még mennyi minden van, amiről nem tudunk? Elvégre ez még csak az első kötet volt.
Első részhez képest szerintem kifejezetten akciódús volt, ezen nagyon meglepődtem. Azt hittem, hogy még csak egy laza bevezető történet lesz. A fenéket, rögtön bele a közepébe. :D Én meg csak kapkodtam a fejem, hogy most akkor mi van? Ki kivel van és miért? :D
Már az elején több dolgot megsejtettem, volt, ami eléggé egyértelmű volt. spoiler De egyáltalán nem csökkentett az élvezeti értékén.
A karakterekről sok mindent még nem merek mondani. Jace és Luke nagy kedvencek lettek, de szerintem ez nem meglepő. Nagyon remélem, hogy ez a továbbiakban is így fog maradni. Simon sokszor idegesített, spoiler. Clary néha nagyon idióta volt. Megértem azokat, akik falra másznak tőle. Szerencsére nekem elég magas az ingerküszöböm a nyomorult főszereplőknél, ritkán tudnak felbosszantani. (De akkor nagyon.) :D
Hatalmas potenciál van ebben az Árnyvadász világban, nem is csoda, hogy már kismillió történet megjelent hozzá. Azt hiszem, szépen lassan mindent el fogok olvasni, mert rettentően érdekel. Annak ellenére, hogy majd' 500 oldal volt a könyv, úgy érzem, hogy nagyon nagyon sok mindent nem tudok még. És valószínűleg így is van, elvégre még van hátra 5 rész, plusz a Pokoli szerkezetek, és a többi. :D
A romantika is kifejezetten egészséges mértékben volt jelen, elég ritkán, és az sem csöpögött. :D spoiler
Folytatást ide! Kár, hogy szerintem lesz ezer év, mire a könyvtárban bent fogom találni a második részt… :/

15 hozzászólás

Népszerű idézetek

Rémálom P>!

– Mi ez? – robbant ki belőle, miközben Claryről a társaira pillantott, mintha ők tudnák, hogy került oda.
– Egy lány – mondta Jace, aki lassan összeszedte magát. – Nyilván láttál már lányokat, Alec. A húgod, Isabelle is lány.

21. oldal, Első rész: Leszállni az éjbe - 1. Pandemonium

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Jace Wayland
1 hozzászólás
Rémálom P>!

– Jézusom! – kiáltotta Luke.
– Á, igazából csak én vagyok – mondta Simon. – Bár már többen mondták, hogy elképesztő, mennyire hasonlítunk.

36. oldal, Első rész: Leszállni az éjbe - 2. Titkok és hazugságok

Kapcsolódó szócikkek: Jézus Krisztus · Lucian Graymark · Simon Lewis
gladyna>!

– Sajnos, Rév Asszonya, én maradtam az én egyetlen igaz szerelmem.
Dorothea erre harsányan felnevetett. – Legalább – mondta – nem kell tartanod a visszautasítástól, Jace Wayland.
– Nem feltétlenül van így. Időnként nemet mondok magamnak, hogy érdekesebb legyen.

335. oldal, Második rész: Alászállni könnyű - 18. A Végzet Kelyhe

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Madame Dorothea
inka0507>!

– Tetszik a buli?
(…)
– Valaminek a tiszteletére rendezted?
– A macskám születésnapja van.
– Ó! – Clary megint körülnézett. – És hol van a macskád?
Magnus Bane komoly tekintettel egyenesedett ki. – Nem tudom. Megszökött.

217. oldal, Második rész: Alászállni könnyű - 12. Buli a halott embernél

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · macska · Magnus Bane · születésnap
Cheril>!

– Eljött hozzád egy a Néma Testvérek közül. Hodge küldött, hogy ébresszelek fel. Igazából felajánlotta, hogy ő maga jön, de ha már hajnali öt van, gondoltam, kevésbé rágsz be, ha valami szépet látsz.
– Mármint téged?
– Mi mást?

162. oldal, Második rész: Alászállni könnyű - 10. Csontok városa

emros>!

– Van szalonja? – kérdezte Clary.
– Hát persze, hogy van – felelte Dorothea. – Különben hol fogadnám a vendégeket?
– A kalapomat egyszerűen a komornyiknál hagyom – mondta Jace.
Madame Dorothea sötét pillantást vetett felé. – Ha feleolyan humoros lennél, mint amilyennek gondolod magad, fiacskám, akkor kétszer olyan humoros lennél, mint amilyen vagy.

103. oldal, Első rész: Leszállni az éjbe - 7. Az ötdimenziós ajtó

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Madame Dorothea
1 hozzászólás
Rémálom P>!

– A barátod versei rettenetesek. (…) Olyanok, mintha megevett volna egy szótárt, aztán véletlenszerűen elkezdte volna felöklendezni a szavakat.

47. oldal, Első rész: Leszállni az éjbe - 3. Árnyvadász

Kapcsolódó szócikkek: Eric Hillchurch · Jace Wayland
Rémálom P>!

– Aztán meg – tette hozzá Simon –, azt is el akartam mondani neked, hogy újabban szívesen veszek föl női ruhákat. Meg lefeküdtem anyukáddal. Gondoltam, jobb, ha tudod.

16. oldal, Első rész: Leszállni az éjbe - 1. Pandemonium

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jocelyn Fray · Simon Lewis
2 hozzászólás
Alexxa>!

– És ha lennének rajtam tetoválások? – kérdezte Clary. – Akkor használhatnám őket?
– Nem – vágta rá dühösen Jace. – A Jelek csak egy része a dolognak. Vannak vizsgák, próbák, különböző képzettségi szintek. Ami azt illeti, ne nyúlj egyik fegyveremhez sem az engedélyem nélkül.
– Hát akkor ugrott a tervem, hogy az összeset eladom az eBay-en – mormogta Clary.
– Eladod a hol?
Clary nyájasan a fiúra mosolygott. – Egy mitikus hely, ami hatalmas varázserővel bír.

102. oldal, Első rész: Leszállni az éjbe - 7. Az ötdimenziós ajtó

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland
island>!

A fiú soha többé nem sírt, és sosem felejtette el, amit megtanult: szeretni egyet jelent a pusztítással, akit pedig szeretnek, az elpusztul.

203. oldal, Második rész: Alászállni könnyű - 11. Magnus Bane

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · szeretet
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A Végzet Ereklyéi sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: A villámtolvaj
Kresley Cole: A sötétség démona
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
R. J. Palacio: Az igazi csoda
R. J. Palacio: Csodácska
Anna Banks: Poszeidón
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve