Clockwork ​Princess (The Infernal Devices 3.) (The Shadowhunter Universe) 63 csillagozás

Cassandra Clare: Clockwork Princess Cassandra Clare: Clockwork Princess Cassandra Clare: Clockwork Princess Cassandra Clare: Clockwork Princess Cassandra Clare: Clockwork Princess Cassandra Clare: Clockwork Princess

In Clockwork Princess, Tessa and her companions travel all over the world as they race to stop the clockwork army before it’s too late. As Jem’s health worsens alarmingly and his friends search desperately for a cure, can Tessa choose between the two boys she loves – even if it means never seeing the other one again?

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Margaret K. McElderry Books, New York, 2015
638 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481456036
>!
Walker Books, London, 2015
576 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406321340
>!
Margaret K. McElderry Books, New York, 2013
570 oldal · ISBN: 9781442485419

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Pokoli szerkezetek

451 tag · 140 karc · Utolsó karc: 2019. január 11., 15:33 · Bővebben


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Will Herondale · Jem Carstairs · Tessa Gray · Gabriel Lightwood · Gideon Lightwood · Cecily Herondale · Jessamine Lovelace


Kedvencelte 14

Most olvassa 7

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Szücsi 
Cassandra Clare: Clockwork Princess

Éreztetek már olyat hogy a könyv annyira megfogott titeket hogy egyszerűen nem eresztett el? valahogy muszály újra és újra a kezedbe venned mert szinte mint egy mágnes úgy húz magához vissza?
Hát én így vagyok a Pokoli szerkezetekkel.Hiába olvasatam már el az egész sorozatot legalább 3x még mindig el tud varázsolni és persze meg is tud ríkatni spoiler
Mondjon bárki, bármit szerintem ez a sorozat csodálatos és képtelenség megunni. Nem tudom eleg pontosan leirni menyire odavagyok a Pokoli szerkezetekert szóval csak kimondom: Imádom, imádom, imádom éés imádom.❤
Főleg téged drága ❤William❤ Kérlek vegyélj engem feleségül!

2 hozzászólás
>!
Cheril
Cassandra Clare: Clockwork Princess

Csodálatos könyv, sorozat és írónő. Őszintén szólva imádtam ezt a sorozatot, jobban, mint a Végzet ereklyéit. Az első két kötet során felváltva ingáztam Jem és Will team-ek közt, hiszen nem tudtam dönteni melyik fiú az aranyosabb. Eddig még nem volt olyan, hogy nem tudtam előnyben részesíteni valamelyik fiút a szerelmi háromszögben, de most megtörtént. Még mindig nem tudok dönteni. Na és akkor most jöjjön csak a könyv értékelése.
Igazából úgy voltam ezzel a befejező kötettel, hogy kiszámítható és én márpedig tudom, hogyan fog végződni, ezért is halogattam az olvasását. Aha, kiszámítható, na persze. Szinte semmi nem úgy alakult, ahogy azt én (vagy az olvasók többsége) tippelt. Ezért is volt annyira jó, mert fenekestül felfordult benne minden.
Nagyon örültem, hogy ennyire boldog lett a könyv befejező kötete. Mindenki megtalálta azt, akit szeretett. A legvége, de főleg az epilógus nagyon jó lett. Örültem, hogy a szerelmi háromszögünket ily módon oldotta meg.

>!
AliceL
Cassandra Clare: Clockwork Princess

Nem most olvastam elsőnek ezt a részt sem, és mégis ugyanúgy elért a szívemig. Az Epilógust ismét végigsírtam, pedig még készítettem is magam. hogy kibírjam, de egyszerűen nem ment. Ez a rész kapott egy „kis” szomorú hangulatot, mert hiába volt benne boldogság, a másik oldal is ott maradt, és nagyon hamar rosszra fordultak a dolgok. A Mortmain-nel való dolgok lezárását még mindig nagyon jó ötletnek tartom. Biztos vagyok benne, hogy soha nem fogom megunni ezt a sorozatot, és hogy minden egyes alkalommal ugyanúgy meg fog érinteni mint eddig.

>!
SophieHale
Cassandra Clare: Clockwork Princess

Darabokra szakadtam. Aztan ossze forrtam, es ismet szetestem legbelul es igy tovabb.. A szivem ket fele hasadt, az egyik fele Willnel van a masik Jemnel.
Azt hiszem ennyit meg nem sirtam egy konyvon.. Meg mindig az erzelmek aradataban vagyok, ezert nem tudok normalis ertekelest irni..

Egyszeruen nem tudom megfogalmazni, ami most bennem van. Nem tudom szavakba onteni azt az erzest, amit erzek, ereztem foleg az utolso fejezetben.
Nem lehet nem szeretni ezt a sorozatot, meg akkor sem, ha utanna a padlorol kell ossze szedni a szived, az agyad es a lelked darabjaid.

( «/33 <--meghasadt a szivem, de megis imadom emoji.)

>!
Karina0
Cassandra Clare: Clockwork Princess

Ez az értékelés nagyon kusza lesz, mert körülbelül egy fél órája fejeztem be a könyvet. Szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a leges legkedvencebb könyvem, amit az eddigi életem során olvastam. Ha kéne egy olyan könyvet választanom, ami nagy hatással van az életemre, akkor bátran állíthatom, hogy ez lenne az.

Eddig is a kedvenc íróm volt Cassie, de most is csak jobban megszerettem(ha ez lehetséges).
Annyira kidolgozott mindent, de tényleg mindent, a családfa is jó lett.
Azt szeretem a könyvekben, hogy nem tudom mi fog történni a végén. Itt sem tudtam addig, míg el nem olvastam az utolsó sorokat sem.
Hogy őszinte legyek, nekem talán már az kicsit túl sok volt, ami az Epilógusban történt(A Jemes rész). Értem én, hogy a régi érzelmek előjöttek, meg minden, de engem ez a befejezés eléggé kiábrándított. De ezért nem fogok levonni az értékelésből fél csillagot sem, mert hiába nem tetszett, egy kicsit akkor is meg bírom érteni a történteket(ha nagyon akarom).
Magáról a történetbeli eseménysorozatról nem szeretnék spoileres értékelést írni, mert több oldalnyi lenne az értékelésem róla.:)

>!
ƨɔɴом
Cassandra Clare: Clockwork Princess

Ha egy szoval kellene ertekelnem a konyvet, akkor: IMADTAM
Bovebben:
Az elmult idoben elmondtam mar parszor, hogy mennyire kevesnek erzem a maximalisan adhato ot csillagot, „vicces” de itt sem tudok mast mondani, mert ez is egy olyan konyv, ami olyan remekul van megirva, hogy abszolut kiugrik a tobbi otcsillagos remek kozul, meg ugy is, hogy sokszor voltam bosszus vagy eppen csalodott miatta. Nem csak a borito gyonyoru, hanem maga a tortenet is, amit rejt. A konyv tele van mely es igazan szivfajditoan szep erzelmekkel, eppen ezert a lelkem egyszer szarnyalt a boldogsagtol, maskor pedig Clare egyetlen tolvonasaval kitepte a helyerol es rataposott. Ugy gondolom, hogy az elozo reszben erzekelheto sotet felho, ami a szereplok feje folott lebegett most csapott le igazan, es mutatta meg a tortenet igazi valojat, hogy mennyi minden huzodott a hatterben, amirol nem is gondolhattuk, hogy ott van. Emiatt nem is gondoltam, hogy letezik egyaltalan a szereploknek olyan, hogy igazi happy end… es megis mindenki maradektalanul megkapta a sajat boldog befejezeset. Mig Tessat vegig imadtam (meg ha nem is mindig ertettem egyet vele), addig valahogy soha sem tudtam reszlehajlastol mentes lenni ha Will-rol es Jem-rol volt szo. A merlegem mindig billegett hol az egyikuk, hol a masikuk fele: mig a masodik reszben megallapodtam Will mellett, addig itt az esemenyeknek koszonhetoen a merlegem visszabillent olyan allasba, hogy mind a ket fiuert egyforman rajongtam.
Bar elegge megviselt a konyv, de orulok, hogy vegul belevagtam angolul, mert a sok zsebkendos jelenet mellett volt jo par humoros es izgalmas resz is, Magnus jelenlete ill. jelleme pedig szamomra mindig kulon kis fenypont barmelyik Clare konyvben.

>!
Dia9117
Cassandra Clare: Clockwork Princess

Az epilógus összetört.
Bővebben majd akkor, ha feldolgoztam ezt az egész hercehurcát.

>!
Rémálom
Cassandra Clare: Clockwork Princess

Szeretném kifejteni, hogy nem rossz könyv ez, de végtelenül nem nekem való. Én azért olvasom és szeretem Clare-t, mert az izgalom, a romantika és a humor különleges egyvelegét tudja adni, pontosan kimérve, szerethető karakterekkel.

Na, ez a könyv minden volt, csak az nem. Mindenkit utáltam, kivéve 1-2 lényegtelen mellékszereplőt, humor az kb. három mondat volt, és jajj, a romantika. Alapvetően ez inkább egy lassú folyású, romantikusan szenvedős könyv, és nem a szerelmi háromszög megoldása miatt csillagozom ezt le, – a külföldi olvasók azt nem szerették –, hanem mert nekem ez összességében nem tetszett.

Lehet mondani, hogy azért nincs izgalmas cselekmény meg humor, mert ez romantikus könyv, de az első két rész ennyire nem volt vontatott. Túl sok a felesleges jelenet, ahol nem történik semmi, nyolcszor (vagy többször) sírnak ugyanazon, szó szerint ugyanazok a monológok vannak egymás után.

A történet nem csak ismét másolat (nem érdekel, hogy más nem olvasta, én 8 évvel ezelőtt igen), de egyszerűen nevetségesen szegényes, hol van ez a Mortal Instruments leleményes terveihez? És az összekötő pontok a Végzet Ereklyéivel az, amire nagyon haragszom, mert így keserű szájízzel fogom azokat a köteteket újraolvasni.

Ezek mellett nekem hiába mondja bárki, hogy ez komoly könyv, nekem rózsaszín, végtelenül cukros volt, mind az öt romantikus szálon, és ha ezt komolynak kéne hinnem, nem kellett volna erőltetett humor életveszélyes helyzetekben. Néhány jelenet iszonyatosan kilógott a helyéről, ahogy jó pár „gyönyörű” hasonlat is. És jajj a Harry Potter-féle epilógus. Jajj.

Romantika rajongóknak és Cassandra Clare fanatikusoknak attól függetlenül tetszeni fog, de szerintem ez Clare leggyengébb írása eddig.

8 hozzászólás
>!
sziromkiállítás
Cassandra Clare: Clockwork Princess

Másodjára is vége ennek a sorozatnak. De azt hiszem, hogy még sokszor vége lesz, mert egyszerűen nem tudom elhagyni, és nem tudok megszabadulni a könyv szereplőitől, világától és hangulatától.

Talán ez a legkedvesebb rész számomra a három közül. Rengeteg minden tudódik ki, csomó titok felfedeződik, a cselekmény sokkal érdekfeszítőbb, tele feszültséggel. Rengeteg olyan rész volt amikor, még így másodszorra is, izgultam a különböző sorsdöntő helyzeteknél. Rettentően élveztem olvasni, még ha lassan is ment, így érettségi mellett, de gördülékenyen ment és amint volt időm olvastam.

Számomra mindig is a Will és Tessa párosa volt a kedvencem. Talán a kék szemek és a fekete haj miatt… :D Jem-et is megkedveltem, de nem annyira, hogy együtt lássam Tess-el. Charlotte és Henry a legédesebb házaspár, Gideon és Gabriel Lightwood pedig ugyancsak szerethetőek lettek számomra, főleg akkor amikor mindkettőjük megtalálták azt a két személyt akivel leélik az életüket. Nagyon aranyos volt.
Persze, a legnagyobb öröm az volt, hogy a gonoszt a könyv befejezésében legyőzték. Az volt a legeslegjobb jelenet, tele izgalommal, kétségbeeséssel, problémákkal és más egyáltalán nem jó dologgal. Ténylegesen jó látni azt, ahogyan a kis csipet-csapat összetartozik, erőt adnak és védelmezik egymást bármi áron.

Mint A végzet ereklyéi sorozatot, ezt is igazán megszerettem. Más világban játszódik, más időben, azonban az emberek ugyanazt érzik, gondolják, vallják mint A végzet ereklyéi sorozatban a fiatalabb generáció. Teljes mértékben biztos vagyok benne, hogy még többször el fogom olvasni, főleg úgy hogy megtalálható városi könyvtárunkban, méghozzá eredeti nyelven! :D

>!
Arianrhod MP
Cassandra Clare: Clockwork Princess

Feladom! Az én türelmem is véges! Miért néz ez a nő teljesen hülyének mindenkit? !!!
Nem, nem fogom kifejteni, miért frusztrál ez az egész könyv. Aki elolvassa, levonja maga a következtetést. Az én véleményem nem mérvadó, viszont erről a könyvről csak kellemetlenségek jutnak eszembe. Hallgatni arany!


Népszerű idézetek

>!
kellyolvas P

Yes. I loved you. I love you still. I love Will, too. I cannot explain it. I didn’t know it when I agreed to marry you. I loved you, I still love you, I never loved you less for all that I love him. It sounds mad, but if anyone might ever understand—

4 hozzászólás
>!
Cheril

“You said I am a good man,” he said. “But I am not that good a man. And I am—I am catastrophically in love with you.”
“Will—”
“I love you so much, so incredibly much,” he went on, “and when you’re this close to
me, I forget who you are. I forget you’re Jem’s. I’d have to be the worst sort of person to think what I’m thinking right now. But I am thinking it.”

Kapcsolódó szócikkek: Tessa Gray · Will Herondale
>!
noooja

– I am not a certified idiot…
– Lack of certification hardly proves iintelligence – Will muttered.

Kapcsolódó szócikkek: Will Herondale
>!
Szücsi

Wo men shi jie bai xiong di-we are more than brothers, Will.

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
>!
Deszy P

How could three people who cared for one another so much cause one another so much pain?

>!
Cheril 

“You want this?” His voice was hoarse.
“Yes,” she said. “Do you?”
His finger traced the outline of her mouth.
“For this I would have been damned forever. For this I would have given up everything.”

>!
Rebeka_C

--Tessa, did you imagine that there exists any quarell, large or small, that could make me stop loving you?

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Tessa Gray
>!
Deszy P

There are so many worse things than death. (…) Not to be loved or not to be able to love: that is worse.


Hasonló könyvek címkék alapján

Alex Flinn: Beastly
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures
Kresley Cole: Poison Princess
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Crystal Cestari: The best kind of magic
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Kelley Armstrong: The Reckoning
Lish McBride: Hold me closer, Necromancer
Melissa Marr: Carnival of Souls
Lisa Jane Smith: Witchlight