Clockwork ​Prince (The Infernal Devices 2.) (The Shadowhunter Universe) 40 csillagozás

Cassandra Clare: Clockwork Prince Cassandra Clare: Clockwork Prince Cassandra Clare: Clockwork Prince Cassandra Clare: Clockwork Prince Cassandra Clare: Clockwork Prince Cassandra Clare: Clockwork Prince

In Clockwork Prince, with Mortmain vanished and the clock counting down on how long Charlotte can keep control of the Institute away from Benedict Lightwood, Will, Jem and Tessa must dig into Mortmain’s past to predict what he will do in the future, But secrets about Mortmain aren’t all they find buried — Tessa begins to uncover the truth about her own birth, and the ghosts of Will’s past return to haunt him. As Tessa grows closer to Jem, and Will is driven further toward the brink of madness by jealousy and guilt, will they discover the truth in time to halt the next phase of Mortmain’s evil plan?

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Margaret K. McElderry Books, New York, 2015
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481456012
>!
Walker Books, London, 2015
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406321333
>!
Walker Books, London, 2011
432 oldal · ISBN: 9781406330359

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Pokoli szerkezetek

451 tag · 140 karc · Utolsó karc: 2019. január 11., 15:33 · Bővebben


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Will Herondale · Jem Carstairs · Tessa Gray · Henry Branwell · Sophie Collins · Jessamine Lovelace · Woolsey Scott


Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
Szücsi
Cassandra Clare: Clockwork Prince

Bár az olvasási időmön ez nem látszik, de nagyon élveztem a könyvet. Készülni kelett a sulikezdéshez, plusz kiélveztema nyár utolsó csodás heteit ezért nem sokat olvastam. Aztán azon kaptam magam hogy mar megint azokban a sz@r iskolai padokban ücsörgök és egyből 1 millio tz és házi várt rám. Szóval nem igen volt időm olvasni,de lassacskán végre befejeztem :)
És olyan jóóó volt.Továbra is nagyon szeretem ezt a könyvet. Gondolom nem kell elárulnom hogy ki miatt. Nah jó megsugom természetesen az én szerelmem Will miatt :D Nem lehet szavakkal kifejezni hogy mennyire imádom spoiler
a szerelmi 3szöget még mindig ruhellem. Ez a 2 fiu közti csapongast mar nagyon intam szoval emiatt van az a fel csillag levonas. spoiler
Már csak egy könyv van hátra és annak ellenére hogy tudom mi a vége izgulok hogy mi fog történi.Ugy szeretlek ezért Clare :)

2 hozzászólás
>!
Rémálom
Cassandra Clare: Clockwork Prince

Nem lehetne, hogy két különálló könyvként értékeljem? Mert ez minden, csak nem egy egybefüggő regény, és nem is tudom, miért kapott ez ennyi pozitív kritikát. Kezdjük az elején azzal, hogy utálom a steampunkot, lehet, velem van a baj, viszont imádom az Árnyvadászok világát, Clare stílusát, de… de… de…

AZ ELSŐ 250 OLDAL:
Nevetséges. Erre nincs jobb szó. Az első részben azon töprengett az olvasó, mi baja van Willnek, mert hát hiába bunkó, mi tudjuk ám, hogy Jace ük-ük-ükapja, és ha Jace bunkó volt, de igazán szerelmes Clarybe, akkor Will is nyilván ilyen. Hát igen. De hogy mi az, amivel ezt indokolja Clare? Bevallom, én gondoltam valamire az első részben, de reméltem, hogy nem az lesz, mert a világ leggagyibb dolga. De. Az lett. Ezzel Will egész karaktere el van rontva.

A második történetszál a főgonosz, a Magister/Mester nyomozás lenne. Hát róla semmit nem tudunk meg, csak 1 dolgot, 1 mondatban, annyi volt viszonylag érdekes.

A karakterek megváltoztak, se Tessa, se Jem, se Will nem viselkedik sehogy, üresek, vannak, az írói erőltetés miatt mozognak. Komolyan, így keresnek a szereplők gyilkost, hogy keresik, keresik, nem találják, aztán véletlen szembejön velük az utcán??? És ez még csak egy példa volt a sok közül.

Helyzetkomikumokon kívül, amit Henry adott, nem volt benne poén.

A romantika része hihetetlen, és esküszöm, csak Will és Jem között volt bármiféle vonzódás, hiszen ők lelkitársak, és jobban szeretik egymást bárki másnál.

A MÁSODIK 250 OLDAL:

1) Erőltetett vérfertőzéses poén. – Én értékeltem.
2) Szociopata karakter. – Szerettem.
3) Kiderült, hogy ki volt börtönben a Bukott angyalok városában. – Szép.
4) Megtudjuk, hogy miről beszélt Tessa Magnusszal az Üvegváros végén. – EZ AZ EGY, AMI ÉRDEKELT!
5) Homoszexuális poénok és párok. – Bónuszpont.
6) Végre valakinek rosszul jött ki a romantikában.

MÁS MEGJEGYZÉS AZ EGÉSZ KÖNYVRŐL EGYBEN:
Elvileg ez egy karakterközpontú történet lenne, de annyira hasonlít Tessa Hermionéra, Will Harryre, Draco meg Jemre, hogy nem volt élvezhető a könyv első felében nekem az egész. Vannak szép gondolatok, persze, hiszen Clare-től megszoktuk, de mikor egy könyvben kétszer van az alábbi párbeszéd bejátszva, az nekem sok:

– Tudom, hogy nem szeretsz.
– Tudom, hogy nem szeretsz.
– VÁRJ! TE SZERETSZ ENGEM?!
– PERSZE! HÁT MÁR ELSŐ PILLANATTÓL KEZDVE!

Néhol folyt a nyál a könyvből, és az epikus sírós vég, minden csak nem epikus és nem sírós. Mindazonáltal a nagy logikai bakik, klisék, írói erőltetések ellenére is elszórakoztatott, mikor már kiböktem a szemem idegességemben. Olyan szeretlek is, meg nem is könyv.

17 hozzászólás
>!
AliceL
Cassandra Clare: Clockwork Prince

Jaj a szívem. A végén össze kellett szednem a darabjait. Hiába tudom mi a vége, akkor is szíven ütött. Megint. Egyre több rejtély oldódott meg ebben a részben, és jó volt látni a karakterek fejlődését. Akárhányszor fogom még újraolvasni, biztos vagyok benne, hogy az élmény nem fog változni. Egyre jobban figyelem a részleteket, és emiatt olyanokat is észrevettem amiket eddig nem. Plusz a könyvben lévő párokra is nagyobb figyelmet fordítottam, nem csak a fő szálra, mivel azok is szépen lettek felépítve.

>!
sziromkiállítás
Cassandra Clare: Clockwork Prince

Rég olvastam a sorozat e részét, és egyes részeknél olyan volt, mintha először olvasnám. De sajnos ez az én hibám. Túlságosan szelektív memóriával lettem megáldva. :D

Remek érzés volt újraolvasni és feleleveníteni mindazt a nagyon jó részt ami ebben a könyvben megvan. Cassandra Clare ebben sorozatban is fantasztikusan alkot, és eredeti nyelven még élvezetesebb olvasni Tessa, Will, Jem és a többiek történetét. Az első részhez képest több szálon futott a történet, több titok derült ki és több titok került elő. Ezek tesznek számomra egy könyvet érdekessé. A Csontvárossal kezdődően megszerettem az Árnyvadászvilágot, és ez a szeretet nem hagyott alább a Pokoli szerkezetek sorozatnál sem. Ami nagyon tetszik és értékelek mindkét sorozatban az az egymás mellett kitartás, a barátság és a csapatmunka. Ezek olyan értékek amelyeket mindenkinek figyelembe kell, hogy vegyen.

Nagyon szerettem olvasni másodjára is, ugyanolyan izgalmas volt. 5 csillagot adok neki, mert megérdemli, és ajánlom mindenkinek az eredeti nyelven való elolvasást! :)

>!
Arianrhod MP
Cassandra Clare: Clockwork Prince

A kezdethez képesti lelkesedésemből sokat elvesztettem, annyi értelmetlen történés volt a regényben, ha illetve amikor volt egyáltalán történés. És a csöpögős, üres, végtelenül álszentimentális szerelmi párbeszédek! Jujjj!

>!
Riam
Cassandra Clare: Clockwork Prince

S lőn világosság. Pillanatok alatt felfaltam a könyv fennmaradó részét (végre volt időm). Tetszik a steampunk stílushoz annyira közeli világ, és végre valahára kibontakozott a szerelmi szál.
A fél csillagot azért vontam le, mert az ízlésemnek kissé sok volt a lamentálás a különböző érzelmek felett, kissé pörgősebben is mehetett volna.
Most már igazán kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a befejezés.

>!
Horhe
Cassandra Clare: Clockwork Prince

Fantasztikus volt!Csak kicsit nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni az akciós jelenetekre,olykor sok volt a nyál…

>!
Ailey
Cassandra Clare: Clockwork Prince

A második részt ebben a sorozatban kicsit jobban is szerettem, mint az elsőt. A történet még mindig tetszik, érdekesen alakulnak a dolgok, és jó párszor sikerült meg is lepni. A karakterek még inkább körvonalazódnak, és még inkább lehet látni a különbséget a TMI szereplőktől (nem, nem szeretem a hasonlítgatásukat!).
A szerelmi háromszög alakítása talán kicsit a ló túloldalára pottyant, de úgy elkapott a történet és érzések folyama, hogy nem zavart. Igazából az a jó és egyben rossz nekem, hogy mindkét fiút szeretem. Willt jobban, de ettől függetlenül nem szeretném Jemet sem összetörten látni. Nagyon kíváncsi vagyok a CP2-re, amint be tudom szerezni, neki is esek.

>!
Toffy_Sentellion
Cassandra Clare: Clockwork Prince

Nekem gyengébbnek tűnt ez a rész mint a másik, nem tudott magával ragadni. Újra ugyan az történik és ugyan azokat a köröket írjuk le, csak lassabban. Ráadásul szegény Jemet rettentően nem bírom. (Valószínűleg főproblémám ez.) Szóval a végére rettentően fogtam fejemet.
Ennek ellenére imádom Claret, a könyveit és kíváncsi vagyok a befejezésre. Párszor bele fogok kezdeni, lehet évek múlva, mert Jem ellenszenvének is más az oka. Hátha túlteszem magamat rajta. :)


Népszerű idézetek

>!
Szücsi

I will be there. Even if you don't see me, Tess, I'll be there.

Kapcsolódó szócikkek: Tessa Gray · Will Herondale
>!
Szücsi

I am poison. Poison to them. Poison to anyone who loves me.

Kapcsolódó szócikkek: Will Herondale
>!
Szücsi

When he saw her, he wanted to be with her; when he was with her, he ached to touch her; when he touched even her hand, he wanted to embrace her. He wanted to feel her against him the way he had in the attic. He wanted to know the taste of her skin and the smell of her hair. He wanted to make her laugh. He wanted to sit and listen to her talk about books until his ears fell off. But all these were things he could not want, because they were things he could not have, and waiting what you cold not have led to misery and madness.

Kapcsolódó szócikkek: Tessa Gray · Will Herondale
>!
Szücsi

I would die for you. You know that. I would die without you.

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
>!
Szücsi

„The stars,” he said. „I have never seen them so bright.”

Kapcsolódó szócikkek: Will Herondale
>!
Szücsi

„Wo ai ni, Tessa,” he whispered. „Wo bu xiang shi qu ni.”

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Tessa Gray
1 hozzászólás
>!
Szücsi

„Everybody makes mistakes, Jem.”
„Yes,” said Jem. „You just make more of them than most people.”

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale

A sorozat következő kötete

The Infernal Devices sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alex Flinn: Beastly
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures
Kresley Cole: Poison Princess
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Crystal Cestari: The best kind of magic
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Kelley Armstrong: The Reckoning
Lish McBride: Hold me closer, Necromancer
Melissa Marr: Carnival of Souls
Lisa Jane Smith: Witchlight