Clockwork ​Angel (The Infernal Devices 1.) (The Shadowhunter Universe) 77 csillagozás

Cassandra Clare: Clockwork Angel Cassandra Clare: Clockwork Angel Cassandra Clare: Clockwork Angel Cassandra Clare: Clockwork Angel Cassandra Clare: Clockwork Angel Cassandra Clare: Clockwork Angel Cassandra Clare: Clockwork Angel Cassandra Clare: Clockwork Angel

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Magic ​is dangerous—but love is more dangerous still.

When sixteen-year-old Tessa Gray crosses the ocean to find her brother, her destination is England, the time is the reign of Queen Victoria, and something terrifying is waiting for her in London's Downworld, where vampires, warlocks and other supernatural folk stalk the gaslit streets. Only the Shadowhunters, warriors dedicated to ridding the world of demons, keep order amidst the chaos.

Kidnapped by the mysterious Dark Sisters, members of a secret organization called The Pandemonium Club, Tessa soon learns that she herself is a Downworlder with a rare ability: the power to transform, at will, into another person. What's more, the Magister, the shadowy figure who runs the Club, will stop at nothing to claim Tessa's power for his own.

Friendless and hunted, Tessa takes refuge with the Shadowhunters of the London Institute, who swear to find her brother if she will use her power to help them. She soon… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Walker Books, London, 2021
490 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781529501285
>!
Walker Books, London, 2019
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781406393279 · Illusztrálta: Kathleen Jennings, Cassandra Jean
>!
Margaret K. McElderry Books, New York, 2015
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481456029

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Pokoli szerkezetek

509 tag · 138 karc · Utolsó karc: 2021. október 18., 10:21 · Bővebben


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Will Herondale · Jem Carstairs · Tessa Gray · Charlotte Branwell · Henry Branwell · Sophie Collins · Jessamine Lovelace


Kedvencelte 15

Most olvassa 8

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Na jó, őszintén nem tudom hogyan nem olvastam eddig Cassandra Clairetől. Most megyek és bebújok a sarokba szégyenemben, de előtte azért magamhoz ragadom a többi kötetet is, hogy jobban teljen a önként vállalt száműzetésem. :))

Nagyon tetszett! Az írónő szépen felépítette a könyv világát, és igazán mélyen kidolgozta a részleteket. Nagyon örülök, hogy a könyv helyszínéül a 19. századi London szolgált, mert úgy érzem, hogy az tette ennyire különlegessé a kötetet, ahogyan az írónő képes volt ötvözni a kor sajátosságait a maga által elképzelt világgal. Őszintén lenyűgöző volt.

Lassan épült a kötet, és a szereplők kibontakozása sem lett elkapkodva, de úgy gondolom, hogy a karakterformálás igazán példaértékű volt. Minden egyes szereplő sokrétű és kiismerhetetlen, és úgy érzem rengeteg meglepetést fognak még tartogatni. :) Nagyon tetszett, hogy Tessa milyen erős személyiség volt, és persze nem mehetek el szó nélkül Will mellett sem. :)) Azt hiszem, minden egyes olvasó úgy van vele, hogy egyszerre dobogtatja a meg a szívét ez a srác, és egyszerre mutatna ajtót neki. :)

A kötet sok fordulatot és izgalmat tartogatott, így alig várom, hogy a kezembe vehessem a következő részt is. :) Őszintén ajánlom minden fantasy rajongónak!

>!
Simon & Schuster, New York, 2010
ASIN: B0041JPBF0 · Felolvasta: Jennifer Ehle
14 hozzászólás
brigi11 P>!
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Borító: 5 csillag
Viktoriánus London: 5 csillag
Árnyvadászok: 5 csillag
Mágia: 5 csillag
Szereplők: 5 csillag
Szerelem: Hm, hm, hm…. Persze teljesen tisztán látom, hogy Will miért viselkedett úgy, ahogy, de szívem szerint kihajítottam volna az ablakon. Imádtam! Persze nem is volt kérdéses, hogy nagyon fogom szeretni, mert én már az alaptörténetet is szeretem, és Cassandra Clare tökéletesen kapcsolta össze egy mellékszereplővel a két történetet.
A többit meg majd később…

2 hozzászólás
Serenity87 P>!
Cassandra Clare: Clockwork Angel

A Csontvárost olvastam anno nem sokkal a magyar megjelenése után, majd pár évvel később angolul is, de egyik formában sem győzött meg, ehhez képest igen kellemes meglepetés volt ez a könyv, mert ez viszont nagyon tetszett! off

A világ nagyon érdekes, Londonnak nagyon jól áll a viktoriánus kor ilyen boszorkányos, vámpíros alaptémáknál. A főszereplők közül egyértelműen Jem a kedvencem és Tessa a második. Jemet szerintem nem kell nagyon magyarázni, Tessa karaktere az elejétől kezdve szimpatikus volt, ez a történet előrehaladtával csak megerősödött. Elnézést minden Will rajongótól, de engem az ő morci-durci tinédzser karaktere már abszolút nem hozott lázba, max empátiát érzek vele kapcsolatban egy-két esemény miatt ami vele történt, de ennyi. Későbbi könyvek során talán ez még változhat, meglátjuk. Mellékszereplők közül Henryt szerettem a legjobban! A történet izgalmas volt, nagyon tetszett ez a steampunk szörnyes megoldás, illetve nem minden csavar volt számomra kiszámítható.

Összességében vannak benne sablonos történések, de tudott újat mutatni és a karakterek is jók voltak, biztosan folytatom olvasom majd hamarosan a második részt.

3 hozzászólás
AliceL>!
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Most is ugyanúgy magába szippantott a történet mint amikor először olvastam. Tetszik a kor is, meg a helyszín. Az árnyvadász történetek közül eddig a Pokoli szerkezetek sorozat a kedvencem. A főbb szereplők szerethetőek, és mindenkinek megvan a saját, különleges története. Will-t és Jem-et is egyaránt megszerettem, nem tudnék dönteni közülük. Tessa pedig, habár az elején kicsit érdekes volt a karaktere, sikerült átlendülni rajta és abszolút pozitív a véleményem róla.

sziromkiállítás>!
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Jó érzés volt újra olvasni, immár eredeti nyelven.
Mint első olvasáskor, most is tetszett. Igazából, olyan volt mintha most olvastam volna először. Egy részből jó, hogy feledékeny vagyok. :D

A világ, amit az írónő bemutatott már ismerem, szóval nem ért meglepetés. Maga a történet nem unalmas, pörög, mindig történik valami, és persze minden benne van ami egy könyvben kell legyen. Szerelem, gonosz, barátság, harc, stb. Bár én amit nem nagyon szerettem az a szerelmi háromszög, ami még nincs igazán kialakulva, de már lehet érezni, hogy meg fog jelenni a következő részekben. És igen, nem vagyok oda a szerelmi háromszögekért. :D

Tessa-nak eléggé szerencsétlen sorsa van, de ő felemelt fejjel küzd ellene, és nem hagyja magát. Van egy előnye, amit fel is használ és így nem halhat meg.
Will igazából tipikus rossz fiú. Nem mutatja ki az érzéseit, de közben nem bírja ki, hogy ne legyen Tessa közelében..
Jem annyira egy tapintatos, aranyos fiú, mindenkivel kedves, még Will-el is, aki nem mindig érdemli meg a kedvességet.
Charlotte bátorságát és határozottságát csodálom. Nem minden nőnek adatott meg ez a fajta karakter, Henry pedig hiába olyan szerencsétlen, és esetlen, Charlotte-al kiegészítik egymást.
Jessamine-t pedig szerintem meg lehet érteni. Választhat és nem muszáj Árnyvadász legyen, hogyha ő nem akar. Bár, egyes helyzetekben úgy gondoltam, hogy őbelőle egy remek Árnyvadász lenne.

Összességében én úgy gondolom, hogy ez egy csodálatos egy könyv ami egy igazi fantasztikus álomvilágot nyújt az olvasónak, ami az olvasó fejében olyan mintha valóságos lenne. 5 csillagot érdemel mindenképpen! :)

Könyves_Karolina I>!
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Világfölépítés. Szereplők. Hangulat. Stílus. Helyszín.
Már nem teljesen emlékszem, hogy miért lett ez öt csillag… Elsősorban azt értékeltem, hogy sokkal jobban tetszett a történet, mint A Végzet ereklyéi. Sokan mondták már, hogy annak ellenére, hogy nem annyira nyerte meg őket az eredeti sorozat, az előzmény trilógia nagyon betalált, én is határozottan ezt éreztem.
Cassandra Clare stílusával, az általa fölépített árnyvadász világgal, már az előző könyveknél sem volt bajom. Mindkettő tetszett, de valahogy úgy éreztem az utóbbiból már sokat olvastam off, és nem annyira tudott újat nyújtani ez a vérfarkas-tündér-vámpír-démon „dolog”.
Most valószínűleg a múltbéli világ játszott közre, mert bármennyire is klisé London, mint helyszín egy történetben, nekem még mindig a szívem csücske <3 Ez megadta nekem azt a plusz a könyvben, amit ez előzőekben hiányoltam. Emellé kaptam egy megszokottan(?) erős szereplőgárdát, amelyből egyértelműen Will lett a kedvencem, de kimondottan tetszett Henry és Tessa karaktere is :)
Az új is a régi borítók is gyönyörűek off. *-*

interstellarcloud>!
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Csontváros 2.0, csak Angliában vagyunk, a 19. században, a főszereplőnek más a képessége, és van egy steampunk vonal. ami mind szép és jó, de sajnos nem elég. végig az volt az érzésem, hogy én ezt már mind láttam – miért van megírva még egyszer? Tessa szerethető, de a története és a viselkedése is Claryre emlékeztet. Will egy kis költségvetésű Jace, akit csak azért nem dobnék le az Intézet tetejéről, mert Jem – akit szeretek – szereti őt. off ha már Jem, hiába vagyok oda érte, gyakorlatilag félig Alec, félig Simon.
annyi potenciál van ebben a trilógiában: a korszak, a steampunk, a sok-sok érdekes mellékszereplő (főleg Henry! de Charlotte, Jessamine és Sophie is izgalmasabbnak bizonyultak, mint a fő trió. és még Magnus és Camille is itt vannak, és Gabriel Lightwood is felkeltette az érdeklődésemet), meg eleve az árnyvadász világ… de azok a klisék, amik a Végzet Ereklyéiben még működtek, még egyedi környezetbe voltak helyezve, itt már nem érdekesek. nem mondom, hogy untam, mert a stílus, a humor, a hangulat mind-mind élvezhetővé teszik, de tényleg nem értem, miért szeretik ennyien jobban, mint a többi árnyvadász sorozatot. talán a következő részekben sikerül megfejtenem.

>!
Walker Books, London, 2015
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406330342
Arkhamei_Cassye>!
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Cselekmény: 5 csillag
Írásmód: 5 csillag
Borító: 5 csillag
Ó az a Viktoriánus London. És William Herondale meg persze James Carstairs… nos pasik hiányában itt is elvagyunk látva. én Pokoli Szerkezetekkel kezdtem az olvasást a Halál ereklyéinek előzménye ezt is tudni kell. Nos nem mondanám, hogy nélküle nem lehet megérteni a Halál Ereklyéit, de fontos kérdésekre ad válaszokat:
-Ki az a Will? (Malec ugye….)
-Miért utálják a Herondale-k a kacsákat? (Jace…)
Itt egy kis észrevétel hisz Alec is részben Herondale, de akkor ő miért nem utálja a kacsákat? :D
Csak ajánlani tudom! Fantasztikus!

2 hozzászólás
Riika>!
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Őszinte leszek, fogalmam sem volt, hogy mit vettem a kezembe, csak annyit tudtam, hogy sokszor találkoztam mostanában Cassandra Clare nevével, és kíváncsi lettem rá.
Elkezdtem olvasni, és az első fejezet után úgy éreztem, hogy ez nem az én világom. Úgy éreztem, hogy túl sötét, és attól féltem, hogy közben valami nagyon erőltetett romantikus szál el fogja rontani az egészet. Ráadásul a steampunk sem vonzott soha.
Óriásit tévedtem. Ez a könyv hihetetlenül jó. A világ, amit megteremtett beszippantott. Elsőre ijesztő, hisz semmit nem tudunk róla, és mégis van benne valami varázslatos, valami magával ragadó.
A karakterek nem erőltetettek és nem fekete-fehérek, nem kevés meglepetést tartogatnak. A bontakozó romantikus szál pedig nem nyomja el a feszültséget, nem tereli el a figyelmet a háttérben szövődő, sokkal fontosabb eseményekről. Remélem, hogy ez a következő részben is így lesz.
Egyelőre ennyi, most igyekszem gyorsan beszerezni a következő részt.

Rémálom P>!
Cassandra Clare: Clockwork Angel

5 csillagot adtam rá, de csak azért, mert mint könyv és történet tökéletesen megszerkesztett, nincsenek benne olyan „hibák,” amelyek jellemezőek a mostani tini irodalomra. Clare nem kapkod a történettel, ugyanúgy szépen lassan bevezet minket az Árnyvadászok világába, de mégsem unalmas, még annak sem, aki olvasta a Végzet Ereklyéit. A karakterek bár hasonlónak tűnhetnek az MI gárdához (Will = Jace, Jessamine = Izzy, Tessa = Clary), mégsem azok, senkit ne tévesszen meg. A karakterek Clare-től megszokottan teljesek, mindenkinek megvan a maga személyisége és mind emberi. A humor szintén a megszokott szintet hozza, de a többi? A történet nem unalmas, de nem pörgős, és ami a legjobban fájt, semmi csavar nem volt benne. Mindenre akkora utalások vannak, mint a ház, és a végén háromszor-négyszer végighallgatjuk ki a gonosz, ki hazudott kinek és mi a főterv. Van egyetlen egy darab kérdés, ami megválaszolásra vár, ami talán érdekes. De a történet majdnem teljesen lezárt, nem kiált folytatás után. A szerelemi része? Nem igazán romantikus regény ez, ami nem is baj, van még két része, hogy elmélyüljenek az itteni vonzalmak. De akkor is, az Árnyvadász rajongó szívem kicsit csalódott.


Népszerű idézetek

Szanik>!

Sometimes, when I have to do something I don’t want to do, I pretend I’m a character from a book. It’s easier to know what they would do.

chaper 10. PALE KINGS AND PRINCESS

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · könyv
>!

„My name is Herondale,” the boy said cheerfully. „William Herondale, but everyone calls me Will.”

Kapcsolódó szócikkek: Will Herondale
1 hozzászólás
>!

James Carstairs! Jem! Where are you, you disloyal bastard?

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
Ailey>!

One must always be careful of books," said Tessa, "and what is inside them, for words have the power to change us.

Chapter 4 - We Are Shadows

Ailey>!

„Look at him. The face of a bad angel and eyes like the night sky in Hell. He's very pretty, and vampires like that. I can't say I mind either,” Magnus grinned. „Black hair and blue eyes are my favorite combination.”

Chapter 10 - Pale Kings And Princes

4 hozzászólás
Ailey>!

„[…] Are you laughing at me?” [said Tessa]
„Not at you,” said Will, grinning, „more because of you. I've never seen anyone get so excited over books before. You'd think they were diamonds.”
„Well, they are, aren't they? […]”

Chapter 4 - We Are Shadows

Kapcsolódó szócikkek: Tessa Gray · Will Herondale
>!

I have lost everything. Lost everything.
Everything.

Kapcsolódó szócikkek: Will Herondale
>!

„You can keep it a secret,” he said softly. „But secrets have their own weight, and it can be a very heavy one.”

Kapcsolódó szócikkek: Will Herondale

A sorozat következő kötete

The Infernal Devices sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mindee Arnett: The Nightmare Affair
Sarah J. Maas: Crown of Midnight
Rick Riordan: The House of Hades
Colleen Houck: Tiger's Quest
Alex Flinn: A Kiss in Time
Jessica Shirvington: Embrace
Bree Despain: The Dark Divine
Marissa Meyer: Cinder (angol)
Lisa Jane Smith: Night World – Secret Vampire
Rachel Hawkins: School Spirits