Clockwork ​Angel (The Infernal Devices 1.) (The Shadowhunter Universe) 65 csillagozás

Cassandra Clare: Clockwork Angel Cassandra Clare: Clockwork Angel Cassandra Clare: Clockwork Angel Cassandra Clare: Clockwork Angel Cassandra Clare: Clockwork Angel Cassandra Clare: Clockwork Angel Cassandra Clare: Clockwork Angel

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Magic ​is dangerous—but love is more dangerous still.

When sixteen-year-old Tessa Gray crosses the ocean to find her brother, her destination is England, the time is the reign of Queen Victoria, and something terrifying is waiting for her in London's Downworld, where vampires, warlocks and other supernatural folk stalk the gaslit streets. Only the Shadowhunters, warriors dedicated to ridding the world of demons, keep order amidst the chaos.

Kidnapped by the mysterious Dark Sisters, members of a secret organization called The Pandemonium Club, Tessa soon learns that she herself is a Downworlder with a rare ability: the power to transform, at will, into another person. What's more, the Magister, the shadowy figure who runs the Club, will stop at nothing to claim Tessa's power for his own.

Friendless and hunted, Tessa takes refuge with the Shadowhunters of the London Institute, who swear to find her brother if she will use her power to help them. She soon… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Walker Books, London, 2019
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781406393279 · Illusztrálta: Kathleen Jennings, Cassandra Jean
>!
Margaret K. McElderry Books, New York, 2015
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481456029
>!
Walker Books, London, 2015
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406330342

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Pokoli szerkezetek

473 tag · 143 karc · Utolsó karc: 2020. július 1., 14:52 · Bővebben


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Will Herondale · Jem Carstairs · Tessa Gray · Charlotte Branwell · Henry Branwell · Sophie Collins · Jessamine Lovelace


Kedvencelte 18

Most olvassa 8

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
pveronika
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Na jó, őszintén nem tudom hogyan nem olvastam eddig Cassandra Clairetől. Most megyek és bebújok a sarokba szégyenemben, de előtte azért magamhoz ragadom a többi kötetet is, hogy jobban teljen a önként vállalt száműzetésem. :))

Nagyon tetszett! Az írónő szépen felépítette a könyv világát, és igazán mélyen kidolgozta a részleteket. Nagyon örülök, hogy a könyv helyszínéül a 19. századi London szolgált, mert úgy érzem, hogy az tette ennyire különlegessé a kötetet, ahogyan az írónő képes volt ötvözni a kor sajátosságait a maga által elképzelt világgal. Őszintén lenyűgöző volt.

Lassan épült a kötet, és a szereplők kibontakozása sem lett elkapkodva, de úgy gondolom, hogy a karakterformálás igazán példaértékű volt. Minden egyes szereplő sokrétű és kiismerhetetlen, és úgy érzem rengeteg meglepetést fognak még tartogatni. :) Nagyon tetszett, hogy Tessa milyen erős személyiség volt, és persze nem mehetek el szó nélkül Will mellett sem. :)) Azt hiszem, minden egyes olvasó úgy van vele, hogy egyszerre dobogtatja a meg a szívét ez a srác, és egyszerre mutatna ajtót neki. :)

A kötet sok fordulatot és izgalmat tartogatott, így alig várom, hogy a kezembe vehessem a következő részt is. :) Őszintén ajánlom minden fantasy rajongónak!

>!
Simon & Schuster, New York, 2010
ASIN: B0041JPBF0 · Felolvasta: Jennifer Ehle
14 hozzászólás
>!
Szücsi
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Olyan jó érzés volt újra olvasni a kedvenc triológiám első könyvét hogy az szavakkal el nem mondható.Ki gondolta volna hogy angolul sokka jobban fog tetszeni mint magyarul? :D
Hiányzot már ez.A világ amit Cassie képes alkotni egyszerüen folyton elvarázsol es ebből a csodás álomból sose akarok felébredni. A könyv izgalmas és pörgös, hiába nem most olvastam elöször, szinte alig tudtam leteni. Hihetetlen hogy nem unom meg ezt a fantasztikus árnyvadász világot. És remélem hogy meg egy jó darabig nem is fogom.Egyszerüen függő lettem. Függőségem fő oke persze nem csak a csodás könyv hanem Will Herondale is volt❤ Oh Will…mit is mondhatnék? IMÁDOM ezt a pasit. Nem tudom eldönteni hogy a legszívesebben megolelnem vagy bemutatnék neki :D De mindegy is bármekkora tökfej is legyen én akkor is imádni fogom.❤
Imádom őt is és a könyvet is. Csak ajánlani tudom❤❤❤

2 hozzászólás
>!
brigi11 P
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Borító: 5 csillag
Viktoriánus London: 5 csillag
Árnyvadászok: 5 csillag
Mágia: 5 csillag
Szereplők: 5 csillag
Szerelem: Hm, hm, hm….
Persze teljesen tisztán látom, hogy Will miért viselkedett úgy, ahogy, de szívem szerint kihajítottam volna az ablakon.

Imádtam! Persze nem is volt kérdéses, hogy nagyon fogom szeretni, mert én már az alaptörténetet is szeretem, és Cassandra Clare tökéletesen kapcsolta össze egy mellékszereplővel a két történetet.
A többit meg majd később…

2 hozzászólás
>!
AliceL
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Most is ugyanúgy magába szippantott a történet mint amikor először olvastam. Tetszik a kor is, meg a helyszín. Az árnyvadász történetek közül eddig a Pokoli szerkezetek sorozat a kedvencem. A főbb szereplők szerethetőek, és mindenkinek megvan a saját, különleges története. Will-t és Jem-et is egyaránt megszerettem, nem tudnék dönteni közülük. Tessa pedig, habár az elején kicsit érdekes volt a karaktere, sikerült átlendülni rajta és abszolút pozitív a véleményem róla.

>!
sziromkiállítás
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Jó érzés volt újra olvasni, immár eredeti nyelven.
Mint első olvasáskor, most is tetszett. Igazából, olyan volt mintha most olvastam volna először. Egy részből jó, hogy feledékeny vagyok. :D

A világ, amit az írónő bemutatott már ismerem, szóval nem ért meglepetés. Maga a történet nem unalmas, pörög, mindig történik valami, és persze minden benne van ami egy könyvben kell legyen. Szerelem, gonosz, barátság, harc, stb. Bár én amit nem nagyon szerettem az a szerelmi háromszög, ami még nincs igazán kialakulva, de már lehet érezni, hogy meg fog jelenni a következő részekben. És igen, nem vagyok oda a szerelmi háromszögekért. :D

Tessa-nak eléggé szerencsétlen sorsa van, de ő felemelt fejjel küzd ellene, és nem hagyja magát. Van egy előnye, amit fel is használ és így nem halhat meg.
Will igazából tipikus rossz fiú. Nem mutatja ki az érzéseit, de közben nem bírja ki, hogy ne legyen Tessa közelében..
Jem annyira egy tapintatos, aranyos fiú, mindenkivel kedves, még Will-el is, aki nem mindig érdemli meg a kedvességet.
Charlotte bátorságát és határozottságát csodálom. Nem minden nőnek adatott meg ez a fajta karakter, Henry pedig hiába olyan szerencsétlen, és esetlen, Charlotte-al kiegészítik egymást.
Jessamine-t pedig szerintem meg lehet érteni. Választhat és nem muszáj Árnyvadász legyen, hogyha ő nem akar. Bár, egyes helyzetekben úgy gondoltam, hogy őbelőle egy remek Árnyvadász lenne.

Összességében én úgy gondolom, hogy ez egy csodálatos egy könyv ami egy igazi fantasztikus álomvilágot nyújt az olvasónak, ami az olvasó fejében olyan mintha valóságos lenne. 5 csillagot érdemel mindenképpen! :)

>!
Arkhamei_Cassye
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Cselekmény: 5 csillag
Írásmód: 5 csillag
Borító: 5 csillag
Ó az a Viktoriánus London. És William Herondale meg persze James Carstairs… nos pasik hiányában itt is elvagyunk látva. én Pokoli Szerkezetekkel kezdtem az olvasást a Halál ereklyéinek előzménye ezt is tudni kell. Nos nem mondanám, hogy nélküle nem lehet megérteni a Halál Ereklyéit, de fontos kérdésekre ad válaszokat:
-Ki az a Will? (Malec ugye….)
-Miért utálják a Herondale-k a kacsákat? (Jace…)
Itt egy kis észrevétel hisz Alec is részben Herondale, de akkor ő miért nem utálja a kacsákat? :D
Csak ajánlani tudom! Fantasztikus!

2 hozzászólás
>!
Riika
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Őszinte leszek, fogalmam sem volt, hogy mit vettem a kezembe, csak annyit tudtam, hogy sokszor találkoztam mostanában Cassandra Clare nevével, és kíváncsi lettem rá.
Elkezdtem olvasni, és az első fejezet után úgy éreztem, hogy ez nem az én világom. Úgy éreztem, hogy túl sötét, és attól féltem, hogy közben valami nagyon erőltetett romantikus szál el fogja rontani az egészet. Ráadásul a steampunk sem vonzott soha.
Óriásit tévedtem. Ez a könyv hihetetlenül jó. A világ, amit megteremtett beszippantott. Elsőre ijesztő, hisz semmit nem tudunk róla, és mégis van benne valami varázslatos, valami magával ragadó.
A karakterek nem erőltetettek és nem fekete-fehérek, nem kevés meglepetést tartogatnak. A bontakozó romantikus szál pedig nem nyomja el a feszültséget, nem tereli el a figyelmet a háttérben szövődő, sokkal fontosabb eseményekről. Remélem, hogy ez a következő részben is így lesz.
Egyelőre ennyi, most igyekszem gyorsan beszerezni a következő részt.

>!
Rémálom 
Cassandra Clare: Clockwork Angel

5 csillagot adtam rá, de csak azért, mert mint könyv és történet tökéletesen megszerkesztett, nincsenek benne olyan „hibák,” amelyek jellemezőek a mostani tini irodalomra. Clare nem kapkod a történettel, ugyanúgy szépen lassan bevezet minket az Árnyvadászok világába, de mégsem unalmas, még annak sem, aki olvasta a Végzet Ereklyéit. A karakterek bár hasonlónak tűnhetnek az MI gárdához (Will = Jace, Jessamine = Izzy, Tessa = Clary), mégsem azok, senkit ne tévesszen meg. A karakterek Clare-től megszokottan teljesek, mindenkinek megvan a maga személyisége és mind emberi. A humor szintén a megszokott szintet hozza, de a többi? A történet nem unalmas, de nem pörgős, és ami a legjobban fájt, semmi csavar nem volt benne. Mindenre akkora utalások vannak, mint a ház, és a végén háromszor-négyszer végighallgatjuk ki a gonosz, ki hazudott kinek és mi a főterv. Van egyetlen egy darab kérdés, ami megválaszolásra vár, ami talán érdekes. De a történet majdnem teljesen lezárt, nem kiált folytatás után. A szerelemi része? Nem igazán romantikus regény ez, ami nem is baj, van még két része, hogy elmélyüljenek az itteni vonzalmak. De akkor is, az Árnyvadász rajongó szívem kicsit csalódott.

>!
Ailey
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Hm, mit is mondhatnék? Szerettem, szerettem, élveztem, Clare stílusát még mindig imádom. Csak valahogy furcsa volt, semmi fordulatosság, nagy csavar és meghökkentés. Szépen lassan folyik a sztori, aztán beindul, természetesen, de ez annyira elüt attól, amit a TMI-nél már megszokhattunk az írónőtől.
Azonban ettől elvonatkoztatva nekem nagyon tetszett. A szereplők szépek, teljesek, egyediek, mindenkinek meg van a saját háttértörténete. A humor itt is ugyanúgy jelen van, a romantikus szál – ahogyan azt Clare-től várhattuk – még elenyésző volt, gondolom, a harmadik részben fog kicsúcsosodni.
A világ még mindig zseniális, és így az 1870-es években nekem még valahogy jobban is tetszik. Különlegesebb az egész.
Most, hogy már egy könyvet végigolvastam eredetiben, nem csak részleteket, ki merem jelenteni, hogy ezt vétek lefordítani magyarra. Nem is tudom, számomra elveszítenék a mélységüket – az angolul – gyönyörű mondatok.
Azért remélem, a CP-ben előkandikál a régi Clare a csavarossággal, és csak nyaralni ment ezen a téren.

2 hozzászólás
>!
Riam
Cassandra Clare: Clockwork Angel

Rengeteget hallottam már Cassandra Clare-ről, általában pozitív vonatkozásban. Amikor utazókönyvként megláttam ezt a kötetet, úgy gondoltam, hogy egy próbát mindenféleképpen megér, még akkor is, ha az ajánlást a Twilight-könyvek szerzője írta.
Nem kellett csalódnom, pergő, izgalmas cselekményt, szimpatikus szereplőket, csavaros történetet kaptam. Néhol ugyan kiszámítható volt, de semmiképpen sem zavaróan.
A szerelmi szál egyelőre érthetetlen, se füle, se farka. Olyan, mintha Clare csak úgy mellékesen hozzácsapta volna az eredeti történethez, csakhogy ilyen is legyen benne.
Összességében nagyon tetszett, kíváncsi vagyok a folytatásra.


Népszerű idézetek

>!
Szanik

Sometimes, when I have to do something I don’t want to do, I pretend I’m a character from a book. It’s easier to know what they would do.

chaper 10. PALE KINGS AND PRINCESS

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · könyv
>!
Szücsi

„My name is Herondale,” the boy said cheerfully. „William Herondale, but everyone calls me Will.”

Kapcsolódó szócikkek: Will Herondale
1 hozzászólás
>!
Ailey

„Look at him. The face of a bad angel and eyes like the night sky in Hell. He's very pretty, and vampires like that. I can't say I mind either,” Magnus grinned. „Black hair and blue eyes are my favorite combination.”

Chapter 10 - Pale Kings And Princes

4 hozzászólás
>!
Szücsi

James Carstairs! Jem! Where are you, you disloyal bastard?

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
>!
Szücsi

„Hell is cold. It's covered in ice.”

Kapcsolódó szócikkek: Tessa Gray
>!
Ailey

„(…) Are you laughing at me?” [said Tessa]
„Not at you,” said Will, grinning, „more because of you. I've never seen anyone get so excited over books before. You'd think they were diamonds.”
„Well, they are, aren't they? (…)”

Chapter 4 - We Are Shadows

Kapcsolódó szócikkek: Tessa Gray · Will Herondale
>!
Szücsi

I have lost everything. Lost everything.
Everything.

Kapcsolódó szócikkek: Will Herondale
>!
Szücsi

"Pulvis et umbra sumus. It's a line from Horance. 'We are dust and shadows.' Appropriate, don't you think?

Kapcsolódó szócikkek: Will Herondale

A sorozat következő kötete

The Infernal Devices sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: Stardust
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Susan Ee: World After
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Richelle Mead: Frostbite
V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic
Libba Bray: The Sweet Far Thing
Chloe Neill: Some Girls Bite
Rick Riordan: The Red Pyramid
Deborah Harkness: Shadow of Night