City ​of Lost Souls (The Mortal Instruments 5.) (The Shadowhunter Universe) 78 csillagozás

Cassandra Clare: City of Lost Souls Cassandra Clare: City of Lost Souls Cassandra Clare: City of Lost Souls Cassandra Clare: City of Lost Souls Cassandra Clare: City of Lost Souls Cassandra Clare: City of Lost Souls

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The ​demon Lilith has been destroyed and Jace has been freed from her captivity. But when the Shadowhunters arrive to rescue him, they find only blood and broken glass. Not only is the boy Clary loves missing–but so is the boy she hates, Sebastian, the son of her father Valentine: a son determined to succeed where their father failed, and bring the Shadowhunters to their knees.

No magic the Clave can summon can locate either boy, but Jace cannot stay away—not from Clary. When they meet again Clary discovers the horror Lilith’s dying magic has wrought—Jace is no longer the boy she loved. He and Sebastian are now bound to each other, and Jace has become what he most feared: a true servant of Valentine’s evil. The Clave is determined to destroy Sebastian, but there is no way to harm one boy without destroying the other. Will the Shadowhunters hesitate to kill one of their own?

Only a small band of Clary and Jace’s friends and family believe that Jace can still be saved… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Walker Books, London, 2015
546 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406337600
>!
592 oldal · ISBN: 9781481456005
>!
Walker Books, London, 2015
542 oldal · ISBN: 9781406362206

8 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1202 tag · 1211 karc · Utolsó karc: 2024. március 29., 16:44 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alexander (Alec) Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis

Helyszínek népszerűség szerint

New York


Kedvencelte 13

Most olvassa 13

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

Rémálom P>!
Cassandra Clare: City of Lost Souls

Annyit mondanék először is az utolsó mondatra reagálva: EZ AZ! EZ AZ!
Na de tovább a könyvről: Clare végre megint alkotott. Eredeti? Nem. Klisés? Úristen, de még mennyire. A lehető legnevetségesebb klisé elemek vannak benne (komolyan, mint a Fénytörésben), de mégis végig, teljes mértékben élveztem. Clare ismétli önmagát? Igen. Rejtélyesen tele van az egész Clare való világbeli barátnőivel, aki(k) főszálat is kapnak? Igen. A fanficjéből másolja az EGÉSZ cselekményt? HÁT PERSZE!
De hiába egy rakás szalmának tűnhet az alap ötlet, hiába a legrosszabb Végzet Ereklyéi fanficek kliséi vannak benne (ha-ha, az enyémek is), egyszerűen Clare úgy ír, hogy az ember hátradől és olvassa.
Logikus a könyv? Cseppet sem. Hiszen tinédzser hőseink többet szörnyülködnek a szüzességükön, minthogy megmentsék a világot. (Komolyan, amikor időre mennek valakit megmenteni, leállnak papás-mamást játszani… :DDD)
Mit nyújt a könyv? Eszeveszett szórakozást, sok smárolást, és „hot” jeleneteket, lángoló hapsikat, brutálisan szexi testvéreket, MacGuffinokat, creepy vámpírokat, nem olyan creepy vámpírokat, tinédzser angstet, azt jó sokat.
Röviden: Jajj, de tetszett!

28 hozzászólás
Orsi_olvas>!
Cassandra Clare: City of Lost Souls

Imádtam ♥❤♥
Ez a rész tényleg nagyon jó volt, minden hibájával együtt. A cselekmény vicces, kalandos, és okosan felépített. És azt kell mondjam piszkosul szexi is ;) Különösen imádtam az ezerenyi elejtett utalást a Pokoli szerkezetekre. A történetnek gyönyörű íve volt és természetesen folytatásért kiált, de nem annyira függővéges, mint az előző rész.

Clary elképesztő lépésre szánja el magát, annyira hisz Jaceben, annyira szereti, hogy utána ugrik a sötétségbe. Kemény csaj ez a Clary, bátor és elszánt, szeretem az ilyen női karaktereket ;) Nagyon élveztem az utazgatásaikat, Velencét, Párizst, az alvilági klubot, és hogy beleláthattunk kicsit spoiler romlott elméjébe.

Simon, Izzy, Alec és Magnus őrült tervet eszelnek ki, Maia továbblép és újra szerelmes lesz. Alecben nagyot csalódtam, persze nem lehet könnyű egy halhatatlant szeretni, de erre nem az megoldás, hogy spoiler. Szóval ez elég buta és kicsinyes dolog volt.

Van amikor bosszant, ha kitalálom a következő lépéseket, most viszont kimondottan élveztem, hogy a legtöbb dologban igazam volt. Cassandra Clare elrejtett egy csomó nyomot, amiket keresgélve szinte nyomozónak éreztem magam és klassz volt, mikor végül minden összeállt.
Nagyon szeretem ezt a sorozatot, a világot, aminek részesei lehetünk, a karaktereket és kalandjaikat, van benne valami megnyugatóan ismerős és közben mégis izgalmas tud maradni. Jöjjön hát a következő rész!

>!
Margaret K. McElderry Books, New York, 2012
544 oldal · ISBN: 9781442456864
Bernie21 P>!
Cassandra Clare: City of Lost Souls

Továbbra is nagyon szeretem és nagy kedvenc ez a sorozat, de most talán nem a megfelelő hangulatban került sorra, mert kicsit lassabban is haladtam vele, és az értékelés is kifog rajtam…
A sztori még mindig szuper és izgalmas. Igazából ez az egyik legizgalmasabb rész. Legalábbis a főszál. Viszont annyi mellékszál van benne, ami sokszor levisz a fősodorról és kizökkent… Főleg az egyéni „drámázások”.
És néhány karakter az agyamra ment.
off

Greylupus>!
Cassandra Clare: City of Lost Souls

Mindent összegezve, ez a rész nem volt hibáktól mentes, tudjuk, hogy csak egy átvezető rész, messze volt a tökéletestől is, de mégis imádtam minden sorát és annyira lekötött, hogy ameddig tudtam, addig húztam az olvasását, hogy minél tovább a kedvenc Árnyvadászaimmal lehessek. Nincs olyan durva függővége, mint az előző résznek, de bármit megadnék azért, hogy olvashassam tovább és nem kicsit meresztettem én is nagy szemeket, amikor kiderült, hogy erre 2014-ig várnunk kell….

Bővebben:
http://www.kellylupiolvas.com/2012/08/cassandra-clare-c…

Pelyhe_Anna >!
Cassandra Clare: City of Lost Souls

Nagyon tetszett, bár kicsit sajnáltam Clary-t az egész helyzet miatt spoiler, érdekes volt látni, milyen nagy a különbség az eredeti Jace és a manipulált Jace között. Mozgalmas volt, viszonylag sok minden történt a könyvben, és néhány pillanatban még Sebastian is megkedvelhető volt. Clary szerintem jól kezelte a helyzetet, azért pedig szintén nagyon sajnálom, hogy Sebastian kedvesebb pillanataiban eléggé szerethető volt, és mégiscsak Clary bátyja, de aztán mégsem lesz jó.

schesztiஐ>!
Cassandra Clare: City of Lost Souls

Cassandra Clare, mégis mit teszel te velem??!! Most tettem le a könyvet (VARÁZSLATOS!!!), de még nem akarom letenni, most ütöm a fejem a falba igazán, hogy hát mégis hová kellett ennyire sietnem, nem lehetett volna csak mondjuk egy hét múlva végigolvasni…? Imádtam az első mondattól az utolsóig! A karaktereket, az izgalmakat, a pörgést, az érzelmeket; Clary önfejűségét, Jace és nem-Jace ellentétét, Sebastian mindent felülmúló megátalkodottságát, még Alec hülyeségeit is meg akartam érteni, pedig elég durván elszaladt vele a ló.
Ez a világ beszippantott az első kötetben, és nem akarok kimászni belőle. Azért olvastam el angolul az ötödik könyvet, mert a negyediknek olyan iszonyatosan lett vége, hogy az folytatás után ordított. Most egy picit könnyebb a szívem, mert egy kicsit béke van – persze, tudom: csak, hogy Cassandra újabb megpróbáltatások elébe állíthassa szerelmetes főszereplőimet a befejező részben. De mikor lesz az már, kérdem én? Nem lehet ezt így kibírni!!

12 hozzászólás
Ailey>!
Cassandra Clare: City of Lost Souls

Oh. Ouch. It hurt.
Olyan jó volt! A CoFA közben arra gondoltam, hogy jóóó volt ez, meg szórakoztatott, de a CoG után (még úgy is, hogy 2 év telt el az olvasásaim között) azért gyengécske volt. De ez a rész! Ennél a résznél visszajött az sok-sok érzés, amit a CoG olvasása közben éreztem. Végre jó kis csavaros volt a történet, na nem mondom, hogy nem volt kiszámítható, de egy-két dolog azért meglepett.
Szeretem Sebastiant. Jó gonosz karakternek tartom, tetszett, amit művelt.
Sajnos Jace és Clary kapcsolatára és az arra fektetett hangsúlyra kezdek ráunni. :( Szomorúan konstantáltam az előző részben az érdeklődésem megcsappanását, de ez most is megmaradt, sőt, talán picit még bosszantott is a különböző szereplők jeleneteinek aránya. Nyilván fontosak voltak, a fő-fő szál az övék volt, ezt nem lehet csak úgy elhanyagolni, de így 5 rész után már igazán nem tud megmozgatni Clace. Úgyis mindig egymásra találnak, blabla.
Ennél sokkal érdekesebb volt Magnus és Alec. Meg Izzy és Simon.
És bár az epilógusbeli dolgokat már rég elspoilereztem magamnak sajnos, ettől függetlenül my heart is broken és csak egy kicsit sírtam.
Szóval nagyon várom a befejező részt. Kíváncsi vagyok.

1 hozzászólás
sziromkiállítás>!
Cassandra Clare: City of Lost Souls

Első olvasás is angolul volt, bár az akkori angolom nem volt a legjobb, úgyhogy nem igazán értettem meg mindent, csak nagyban a történetet. Arra emlékszem, hogy kifejezetten tetszett ez a rész, és ez, második olvasásnál sincs másképp.

Rengeteg minden tetszett benne. Legfőképpen a Clary és Jace jelenetek. Hiába Jace esze egy másik világban járkál, Clary iránt érzett szerelme nem tűnik el, hanem még jobban fokozódik, és ki is mutatja ezt. Clary még nem vesztette el a bátorságát, és még mindig ugyanolyan makacs, így amit ő akar az meg is lesz. Ebben a részben is mindkettőjük karaktere tetszett és nagyon megszerettem őket.
Ami még igazán tetszett az a Team Good. Annyira összetartó csapat mint az övék ritka. Simon, Isabelle, Alec, Magnus, Jordan, Maia mind rendelkeznek olyasmivel amivel segíteni tudnak. Szerettem olvasni a különböző szemszögeket, mert így sok mindent lehetett megtudni az adott szereplőről.
Sebastian, vagy Jonathan teljes mértékben rossz szereplő, és nem rajongok érte egyáltalán. Egy részből még sajnálom is, mert ha úgy vesszük akkor, azért mert nincs senkije, és nem tartozik senkihez viselkedik úgy mint egy fő gonosz.

Igazából, azért kezdtem neki a sorozatnak, mert megvolt a könyvtárban, angolul, és azért mert el szeretném olvasni a sorozat hatodik és egyben utolsó részét, a City of Heavenly Fire-t. Nagyon várom már, hogy olvassam, mert valahogy úgy érzem, hogy méltó befejezése lesz ennek a csodálatos sorozatnak! :)

polimatilda I>!
Cassandra Clare: City of Lost Souls

Biztos vagyok benne, hogy már mindenkinek elege van A Végzet Ereklyéiből, csak muszáj valahol kiadnom a frusztrációmat, mert az Elveszett lelkek városa sem volt valami hatalmas teljesítmény. Fele ennyi oldal alatt le lehetett volna zavarni az eseményeket, ha Clary nem viselkedik hülyén, és nem húzzák el a könyvet felesleges, lényegtelen, unalmas részeseményekkel, amiknek igazából semmi értelme nem volt. De legalább az utolsó száz oldalt meg lehetett volna spórolni, de nem, Clary ezt nem engedte.

Szó se róla, ez a könyv jobb volt a Bukott angyalok városánál. Nem sokkal, de jobb volt. De azért kiemelném azokat a dolgokat, amiket most így hirtelen össze tudok szedni, és nem értem őket, vagy totális hülyeségnek tartom őket.

Bővebben:
http://polimatilda.eu/cassandra-clare-elveszett-lelkek-varosa/
http://matildakonyvespolca.blogspot.hu/2017/05/cassandr…

zina_fazekas>!
Cassandra Clare: City of Lost Souls

Az előző rész után elég nagy szükség volt erre, hogy végre visszatérjünk a „sztoriba”. Talán ez volt az első olyan rész, ami a sorozattól jócskán eltért és bevallom sokkal jobb volt így olvasni, hogy nem voltam minden pillanatban biztos, hogy mi fog történni. Clare fantasztikusan ír, még a néha klisés dolgok ellenére is. Hiába forgatom néha a szemeimet, hogy úristen ezt már megint miért kellett, mert akkor is olvasom tovább és tovább…


Népszerű idézetek

Rémálom P>!

“I have a job offer for you,” said Raphael.
“Seriously? You short-staffed at the hotel?”
“I need a bodyguard.”
Simon eyed him. “Have you been watching The Bodyguard? Because I am not going to fall in love with you and carry you around in my burly arms.”

Dudî>!

“It’s my special magical power. I can read your mind when you’re thinking dirty thoughts.”
“So, ninety-five percent of the time.”
She craned her head back to look up at him. “Ninety-five percent? What’s the other five percent?”
“Oh, you know, the usual—demons I might kill, runes I need to learn, people who’ve annoyed me recently, people who’ve annoyed me not so recently, ducks.”

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland
Rémálom P>!

“My mother seems to have accepted it,” Alec said. “But my father—no, not really. Once he asked me what I thought had turned me gay.”
Simon felt Isabelle tense next to him. “Turned you gay?” She sounded incredulous. “Alec, you didn’t tell me that.”
“I hope you told him you were bitten by a gay spider,” said Simon.

Rémálom P>!

“Don’t tell me you aren’t even a little glad to see me, Mother,” Sebastian said, and though his words were pleading, his voice was flat. “Aren’t I everything you could want in a son?” He spread his arms wide. “Strong, handsome, looks just like dear old Dad.”

Rémálom P>!

“Of course he loves me. I’m his sister.”
“Blood isn’t love,” said Magnus, and his voice was bitter. “Just ask Clary.”

Rémálom P>!

Caught off guard, she stammered. “A wh-what?”
“A date,” Jace repeated. “Often ‘a boring thing you have to memorize in history class,’ but in this case, ‘an offer of an evening of blisteringly white-hot romance with yours truly.’”
“Really?” Clary was not sure what to make of this. “Blisteringly white-hot?”
“It’s me,” said Jace. “Watching me play Scrabble is enough to make most women swoon. Imagine if I actually put in some effort.”

1 hozzászólás
Rémálom P>!

She had always wanted a brother. And she had one now. Sebastian. It was like always wanting a puppy for a pet and being handed a hellhound instead.

Greylupus>!

„I don't care,” Clary said. „He'd do it for me. Tell me he wouldn't. If I were missing -”
„He'd burn the whole world down till he could dig you out of the ashes. I know,” Alec said, sounding exhausted.

26. oldal

4 hozzászólás
Dudî>!

“Jordan doesn’t really care about the blood,” Simon said now. “His whole thing is about me being comfortable with what I am. Get in touch with your inner vampire, blah, blah.”
Clary slid next to him onto the bed and hugged a pillow. “Is your inner vampire different from your… outer vampire?”
“Definitely. He wants me to wear midriff-baring shirts and a fedora. I’m fighting it.”
Clary smiled faintly. “So your inner vampire is Magnus?”

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jordan Kyle · Magnus Bane · Simon Lewis
Rémálom P>!

“You asked me who I belong to,” he whispered. “I belong to you. Your blood is my blood, your bones my bones. The first time you saw me, I looked familiar, didn’t I? Just like you looked familiar to me.”


A sorozat következő kötete

The Mortal Instruments sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma
Holly Black: The Queen of Nothing
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Sarah J. Maas: Crown of Midnight
Tracy Wolff: Crave
Kelley Armstrong: The Summoning
Alex Flinn: A Kiss in Time
Sarah Rees Brennan: Season of the Witch
Neil Gaiman: Stardust