City ​of Heavenly Fire (The Mortal Instruments 6.) (The Shadowhunter Universe) 64 csillagozás

Cassandra Clare: City of Heavenly Fire Cassandra Clare: City of Heavenly Fire Cassandra Clare: City of Heavenly Fire Cassandra Clare: City of Heavenly Fire Cassandra Clare: City of Heavenly Fire

ERCHOMAI, SEBASTIAN HAD SAID.
I am coming.

Darkness returns to the Shadowhunter world. As their society falls apart around them, Clary, Jace, Simon and their friends must band together to fight the greatest evil the Nephilim have ever faced: Clary’s own brother. Nothing in the world can defeat him — must they journey to another world to find the chance? Lives will be lost, love sacrificed, and the whole world changed in the sixth and last installment of the Mortal Instruments series!

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Walker Books, London, 2015
640 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406355819
>!
Walker Books, London, 2015
640 oldal · ISBN: 1406362212
>!
Walker Books, London, 2015
640 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406355819

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1169 tag · 1214 karc · Utolsó karc: 2020. június 26., 23:07 · Bővebben


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Jace Wayland · Alec Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Julian Blackthorn · Sebastian · Jordan Kyle · Jocelyn Fray · Helen Blackthorn · Jia Penhallow


Kedvencelte 8

Most olvassa 5

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

Rémálom>!
Cassandra Clare: City of Heavenly Fire

Az elején azt hittem, hogy majdnem utoléri a harmadik rész szintjét, hiszen ismét háború, politikai intrikák és hűségek megkérdőjelezése került előtérbe. Aztán jött a nyál, jó, nagy adag rózsaszín, meg a reklámreklámreklám, „vedd meg a következő három könyvem,” reklámreklámreklám, „jééé, Magnus Bane krónikákat is vedd meg,” reklámreklámreklám, „ha nem olvastad az előzmény trilógiát és nem érted, mi a franc történik, vedd meg.” Szóval ez a könyv bőven lehetett volna 500 oldal vagy kevesebb, de megkaptuk Jem kínlódását, (upszi, spoiler a Pokoli szerkezetek háromra?) és az új sorozat előzménysztoriját is. Nem is tudom, hogy az új sorozatot ezek nélkül majd hogy lehet érteni – persze, beleírja flashbackbe, de itt annyira felesleges volt, hogy a hat Blackthorn gyerek élettörténetével kezdünk (kékre festette a macskát kiskorában! Fontos ezt megtudni, mikor épp a Sötét Árnyvadászos háborút akarnánk látni…)

Szóval az alapsztori jó, a karaktereket viszont csak a túltengő hormonháztartásuk hajtotta, mivel itt is háború közben, még a Pokolban is a szexen jár az eszük, és csaaaaaaaaaaak az számít. Jajj, és Clary szerelmi vallomása? TE ATYAÉG, EKKORA HÜLYESÉGET!

Amúgy logikai bakiktól sem mentes a kötet, de a legjobban azon nevettem, hogy minden felnőtt hasznavehetetlen egy háborúban, és a Klávé még mindig annyira hülye, hogy meg is érdemlik, hogy meghaljanak.

Az meg, hogy az utolsó 140 oldal (nem kevesebb) csak az epilógus, nevetséges.

11 hozzászólás
schesztiஐ P>!
Cassandra Clare: City of Heavenly Fire

Valami véget ért, valami fáj… Ha van sorozat, ami az első pillanattól az utolsóig magával ragadott, akkor az ez. Beleszerettem az árnyvadászok világába az első kötettel, és máig is élvezem, ha újra elmerülhetek benne, mert fájdalmas, de gyönyörű.

Nem tudok rosszat mondani erre a könyvre sem. (Persze, nem is akarok. :)) Nyilván vannak hibái, talán a történet elfért volna feleennyi oldalon is, én mégis így élveztem, ahogy van, lassan haladva vele, hogy minnél tovább tartson. :)
Izgalmak, érzelmek, szenvedély, gyötrelem, ahogy az előző kötetekben is. És egyben a lezárás.

Persze nagyon jó volt megismerni az új nemzedéket, a leendő főszereplőket! És érezni azt, hogy nincs és nem is lehet lezárni itt a „mesét”, hiszen ki akarna árnyvadászok nélküli világban élni! :)

Deszy P>!
Cassandra Clare: City of Heavenly Fire

Hosszan ecsetelhetném, hogy ez a regény milyen izgalmas és magával ragadó, de első körben most nem ezt teszem. Csupán három dolgot szeretnék elmondani róla, mert számomra ezt jelentette ez a befejező kötet. Ez a könyv az emlékeké. Ez a könyv köszönetnyilvánítás a rajongóknak. Ez a könyv nem csak a befejezés, hanem egy új kezdet is, ahogyan azt a reklámszövege is állította: A vég a kezdet is. Mert az árnyvadászok soha nem halhatnak meg!

A City of Heavenly Fire sok szempontból egy tipikus utolsó kötet. Aki már sok hasonló sorozatot olvasott, az valószínűleg, tudja, mire gondolok. A záró kötetekben általában rengeteg dolog történik, jön a nagy csata, szereplők halnak meg, az olvasó meg csap kapkodja a fejét, hogy mi jöhet még? Na, ez a rész pont ilyen.

Olyan volt a könyv, amilyenre számítottam. Izgalmas csatajelenetekkel, mérsékelt halálokkal, viszont rengeteg-rengeteg szívszorítóan fájdalmas jelenettel, de még mindig jó nagy adag humorral. Nem gondoltam, hogy én ezt valaha le fogom írni, pedig de: jobban sírtam a Mennyei tűz városán, mint A hercegnőn. Több mint 100 oldalon keresztül folytak a könnyeim, és azt kell mondanom, Cassie hatalmasat csavarintott az olvasók szívén egy bizonyos szállal. Az Árnyvadász könyvek (ide értve az összes Árnyvadász könyvet, nem csak ezt a sorozatot) legjobb jelenete ebben a könyvben van!

Bár érdekes, egy jelenet kivételével szerintem a legjobbakat elhappolták a TMI szereplők elől a következő Árnyvadász sorozat szereplői, a Blackthornok és persze Emma Carstairs. Mert ez a könyv nem csak ennek a sorozatnak a lezárása, hanem a bevezető a folytatáshoz is. A vég és a kezdet egyszerre, ahogyan már írtam is.

A teljes értékelésemet a blogomon olvashatjátok: http://deszy-konyvesblog.blogspot.hu/2014/05/cassandra-…

1 hozzászólás
bankicsniki>!
Cassandra Clare: City of Heavenly Fire

Imádom az egész sorozatot!:D
Nem akarok spoilerezni, így inkább nem is írok sok mindent a könyvről, mert nehezen tudnám abbahagyni. :) Nem sok olyan történetről tudom elmondani, hogy a főbb szereplői a szívemhez nőttek, de ebben a sorozatban szinte mindegyiküket szerettem. Igen, még Sebastiant is!( A jól kidolgozott negatív karaktereket imádom, nem tehetek róla :D)
Kettős érzésem van, hogy véget ért ez a sorozat. Szomorú vagyok, mert vége lett és hiányozni fognak a szereplők, de más részről pedig örülök, hiszen kerek egész a lezárás, ennél több nem is kell. :) Rengeteget izgultam, nevettem, és a vége felé jó párszor könnyeztem, de ilyen egy jó könyv. Még jó pár napig a hatása alatt leszek, az biztos. :) Természetes kedvenc lett, ahogy maga a sorozat is!
Csak ajánlani tudom!;)

abstractelf>!
Cassandra Clare: City of Heavenly Fire

Vegyes érzelmeim vannak ezzel a résszel kapcsolatban. Imádtam az elejét, izgalmas volt, pörgős, tele mindennel, ami csak egy kiváló befejezéshez kell.
Tényleg, nagyszerű volt!
Aztán észrevettem, hogy egyre több filler rész van, amelynek igazából semmilyen célja nincs, hacsak azt nem vesszük, hogy minél hosszabb legyen a regény. És ezek száma, ahogy haladtam előre a könyvben, egyre csak növekedett. Ez azért rossz, mert inkább lett volna rövidebb, és koncentráltabban a történet, mint, hogy unatkozzak rajta, és számoljam vissza az oldalakat.
Clare behozta ebbe a regénybe a következő sorozatának szereplőit is. Ami persze, ha ott olvasom, érdekes lett volna, de annyira zavart itt, mikor ez másik sorozat, totálisan más történetszál, és akkor random bedobnak egy Emma pov-t.
A romantika jó volt alapjáraton, az írónő minden egyes shipnek adott teret a könyvben. Sajnos néha csöpögött rendesen a regény (és életem legkínosabb és legcsöpögősebb szerelmi vallomását is ebben a kötetben olvashattam – még most is csak a fejemet rázom, amikor eszembe jut). A karakterek szerethetőek, ténylegesen tudtam izgulni értük. Emiatt is képtelen vagyok elszakadni ettől a világtól – a karakterek. Mindenkiben akkora potenciál van, könnyen szerethetőek, és egyszerűen érdekesek.
Összességében úgy érzem, hogy Clare ismételten semmilyen kockázatot nem vállalt, és a könyv leginkább a sok-sok kihasználatlan lehetőségként marad meg bennem. Tényleg jobb lett volna, ha az Üvegvárosnál véget ér a sorozat.

11 hozzászólás
Toffy_Sentellion>!
Cassandra Clare: City of Heavenly Fire

Hát ez most nagyon…
Maga a tény, hogy részben vége és a történet ameddig jutott és ahogyan vége lett… Tudod, amikor hagyott egy kis űrt benned.
Nagyon tetszett és szerettem. Szerintem egész méltó befejezés ehhez a sorozathoz, nem csalódtam benne.

Gnocchi7 I>!
Cassandra Clare: City of Heavenly Fire

Örömmel jelenthetem ki, hogy a Mennyei tűz városa volt az utolsó A Végzet Ereklyéi közül, így ez az utolsó Cassandra Clare könyv, amiről bejegyzést írok. Sajnálom, de ha ettől az írónőtől még egyszer a kezembe szeretnék venni egy könyvet, valaki szóljon, hogy kizárólag úgy, hogy nem fizetek értek.

Mind megválasztjuk, hogy milyen típusú könyveket szeretünk, és természetes, hogy mindenkinek más tetszik. Én valószínűleg nem fogom többször olvasni A Végzet Ereklyéit, mert nem az én asztalom. Egyszerűen nem megy. Egy előnye annak, hogy elolvastam, hogy most már tudom, milyen könyv az, amit biztosan nem akarok olvasni. Az ilyenek. A YA-fantasy könyvek, amelyek túlságosan is románc orientáltak egyszerűen nem fekszenek. Ez van. Sima fantasy + gyerekkönyvek/middle grade. Az én ízlésem egyszerűen ilyen.

Bővebben:
http://polimatilda.eu/cassandra-clare-mennyei-tuz-varosa/

Thea>!
Cassandra Clare: City of Heavenly Fire

Jaaaj!

Míg a Hercegnőn 2 órán keresztül bőgtem, ezen csak pár könnycseppet hullattam. Más volt az érzés ennél a befejezésnél, mint a hercegnőnél. Ott fájdalmat éreztem az elhullottak miatt, itt pedig brutális ürességet. Mintha hiányozna belőlem valami, egy részem ami régen ott volt. Tudom, hogy újra lehet olvasni, és természetesen fogom mind ezt, mind pedig az egész sorozatot, de az nem olyan. Itt még bennem van a friss olvasás, a hatása alatt vagyok, és az első olvasást nem lehet überelni.

Való igaz, hosszú volt a könyv. Túl hosszú. Ha Cassie odafigyel 200 oldalt minimum letudna belőle csippenteni, így az eleje unalmas volt, és lassan is haladtam vele. Aztán a második részénél a könyvnek, végre beindultak a cselekmények, és faltam az oldalakat a könyv izgalma miatt. Merthogy, eléggé izgalmas volt.

Ott van Sebastian ( <3 ), a fő gonosz, aki támadásokat készít különböző országokba, városokba, és gőzerővel hajt hogy leigázza nemcsak Alicantét, hanem az egész árnyvadász világot. Folyamatosan dúlnak a csaták, hullanak az árnyvadászok mindkét oldalról.

A történet a háborús időszak mellett, ugyanúgy törekszik a humorra. nem mondom, hogy dúskál benne, de oldja a feszült hangulatot, és jó kedvre derít.

Picit zavaró volt, hogy nem kettő vagy három személy részéről olvashattuk a könyvet. Most körülbelül hat személy fejébe, és gondolataiba láthattunk bele, úgy, hogy nem is akartunk. Ráadásul a következő sorozat főszereplői is köztük voltak, nekik is megismerhettük a gondolataikat. Szerintem ők kellettek ebbe a sorozatba. Hogy felkeltsék az érdeklődést, tovább tartson az árnyvadász korszak. és ugyanúgy folytassuk Cassie regényeit. Engem meggyőzött, tuti, hogy olvasni fogom a következő sorozatot.

A szereplők a hat rész alatt igazán közel kerültek a szívemhez, és nem valószínű, hogy elfogom felejteni őket. Jace, Clary, Simon, Isabelle , Magnus és Sebastian… Ó, Sebastian..

Szerintem pont megfelelő mennyiségű ember halt meg. A hangsúly a mennyiségen van. Cassie nem vállalt kockázatot, megfelelő személyek haltak meg.

Nagyon sokat adott nekem ez a sorozat. Nemcsak, hogy megszerettem miatta az olvasást,és a kedvenc sorozatom is lett, hanem a sugdolózásokat a könyvről, a beszélgetéseket a barátnőimmel, a várakozást az újabb kötetekért, azért, hogy rám szóltak, ne rajzolgassak rúnákat az óra kellős közepén…Mind nagyon szép emlékek,nem fogom elfelejteni.
Még mindig olyan keserű szájízzel és elfacsarodott szívvel írok, mert rossz volt befejezni ezt a sorozatot (is) . Fantasztikusak a fordulatok, imádom a világot, a szereplők a szívemhez nőttek… És, ah, vége.

Dia9117>!
Cassandra Clare: City of Heavenly Fire

Furcsán állok így az utolsó kötet legvégén ezzel a könyvsorozattal. Sosem gondoltam volna, hogy egy könyv nagyjából egy teljes sorozatról fogja szinte alapjaiban megváltoztatni a véleményemet. Mégis ez történt. Vagyis majdnem. Tudja mindenki, hogy az első négy kötet alatt kb. csak szidni tudtam ezt a sorozatot. Aztán az ötödik kötetben jött egy Sebastian, aki elkezdte átformálni a hozzáállásom. Ez a könyv pedig, a maga karakterfejlődéseivel, beteljesítette ezt.
Az Edomban játszódó részeket meglepően szerettem olvasni egyébként, kettő részletet leszámítva. Az a kettő pedig Raphael és Simon. Raphaellel kapcsolatban gyakorlatilag az első megjelenés óta tagadásban van az egész fandom, és én most ehhez csatlakoztam. A tagadáshoz meg egy jó adag értelmetlenség is társul, hogy mégis hogy történhetett ez meg?! Úgy értem, egy egyszerű tőr erre hogy a francba lehetett képes? De tényleg, ez nekem valahogy a vamp mitológiakörbe nem illik bele…
Simon meg… az ő esete egyszerűen ilyen wtf szituáció volt. Míg nem olvastam, nem értettem, mit ágálnak annyian Simon történetszála ellen. Hát most már tudom, és együtt érzek mindenkivel. Ez valahogy nagyon ilyen félmegoldásnak tűnik, és bár vannak/lesznek ennek a momentumnak jó hozadékai, valahogy nem volt nekem kerek ez a szál sem.
Ez a regény bizony túlírt. Ha tetszik, ha nem. És igazából, az összes fent emlegetett kiakasztó tényező, ami sajnos az egész könyvre hatással van, ebből ered. Nem rossz ez a könyv, de fájó pont azt látni, hogy ha ezzel az ötlettel, és karaktergárdával egy jobb író dolgozik, akkor mi jöhetett volna ki az egészből.

sziromkiállítás>!
Cassandra Clare: City of Heavenly Fire

Mivel arról volt szó, hogy ebben az évben jelenik meg az utolsó rész, elhatároztam, hogy újra olvasom az egész sorozatot, méghozzá angolul. Más érzés volt olvasni angolul, de sokkal jobb volt.
Örülök is meg nem is, hogy már oda jutottunk, hogy az utolsó részt olvassuk. Nem nagyon emlékszem hol találtam rá A végzet ereklyéi sorozatra, de azt tudom, hogy különös érzés töltött el, csakis jó értelemben, amikor az első részt olvastam. Egy új, különböző, csodálatos, varázslatos világba vezetett el minket az írónő, és végtelenül hálás vagyok az neki, hogy ezt a világot kitalálta, leírta és megosztotta velünk.

Ez a könyv igazán eseménydús volt. A rajongók sokat vártak az utolsó résztől, és én is valami nagyra, valami feledhetetlenre vártam. Megkaptam. Megkaptam, és boldogsággal, ugyanakkor hitetlenséggel olvastam a könyvet, mert olyan dolgok történtek benne ami meglepetésként ért. Hosszú volt az út a könyv végéhez, de, szerintem, méltó befejezése lett a könyvnek.
És akkor a szereplőkről egy kicsit.
A City of Lost Souls értékelésemben is említettem, hogy nagyon szerettem a főszereplőkben, hogy összetartottak. Jace, Clary, Simon, Isabelle, Alec, Magnus, Maia, Jordan. Team Good. Mindegyik tagját szerettem, és sajnáltam amikor az egyik csapattag meg kellett hogy haljon. Jace és Clary kapcsolata ebben a részben nagyon komoly, és örülök, hogy egy másik szintre emelték azt. Annak is örülök, hogy Alec és Magnus kapcsolatával végre történt valami, és döntöttek, ugyanakkor érdekes volt megtudni Magnus apjának nevét és igazi eredetét. Sebastian rögeszméje Clary iránt furcsa volt, de egyben érthető. A vége felé, amiatt a bizonyos jelent miatt, ami mindent megváltoztatott mondhatni meg is kedveltem Sebastian-t, vagy másképp nevezve, Jonathan-t. Egy kicsit haragszom az írónőre, mert olyasmit akart volna csinálni Simon-nal, amit én nem tudtam volna felfogni, és megbocsátani, de így a végén örülök, hogy másképpen alakult. Az általam legutáltabb szereplő a Tündérkirálynő volt ebben a részben, és az egész tündér nép. Nincs semmi bajom a tündérekkel, de egyszerűen ki nem állhattam őket.

Maga történet igazán izgalmas volt, mivel rengeteg olyan esemény történt ami meghatározó volt az egész sorozat számára. A különböző helyszínek leírása remek volt, és igen aprólékos. Értékeltem azt, ahogyan régi-új szereplők jelentek meg ebben a részben, így a múlt és a jelen össze volt kötve folyamatosan.

Így a végén még azt írnám, hogy még sokszor újra fogom olvasni a sorozatot, és mindig fogom élvezni, még hogyha hibákat is lelek benne. 5 csillag, kedvenc, és persze mindenkinek ajánlom! :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Κ_Αηett>!

“Okayyyyy,” Isabelle said in a low voice, “When did Brother Zachariah get hot?”

2 hozzászólás
bankicsniki>!

“Heroes aren’t always the ones who win,” she said. “They’re the ones who lose, sometimes. But they keep fighting, they keep coming back. They don’t give up. That’s what makes them heroes.”

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray
Rémálom>!

Alec threw his head back and sighed. “Oh, God, I’m a cliché,” he said in despair. “Why do I care? If Dad decides he hates me because I’m not straight, he’s not worth the pain, right?”
“Don’t look at me,” said Jace. “My adoptive father was a mass murderer. And I still worried about what he thought. It’s what we’re programmed to do. Your dad always seemed pretty great by comparison.”
“Sure, he likes you,” said Alec. “You’re heterosexual and have low expectations of father figures.”
“I think they’ll probably put that on my gravestone. ‘He Was Heterosexual and Had Low Expectations.’ ”

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Jace Wayland
bankicsniki>!

“This is my mother’s wedding,” she said. “We’re not going to have sex. At all.”

“But ‘at all’ is my favorite way to have sex.”

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland
2 hozzászólás
Cheril>!

“You liked her, didn’t you?” Jace said.
(…)
“That girl. Emma.”
(…)
“She reminded you of you.”
“I don’t think so,” Clary said. “I think maybe she reminded me of you.”
“Because I’m tiny, blonde, and look good in pigtails?”

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland
Deszy P>!

“Is it against some kind of rule to buy presents for someone who broke up with your friend?”
“I guess it depends. Is Magnus your closer friend, or Alec?”
“Alec remembers my name,” said Simon, and he set the bottle back down.

Deszy P>!

“It smells like heartbreak in here,” said Jace.
“That’s the Chinese food.”

Deszy P>!

“What would you give someone who likes to play the piano?”
“A piano.”
“Simon.”
“A really huge metronome that could also double as a weapon?”

Cheril>!

“Jace,” said Maryse. “You’re not helping.”
“I wasn’t trying to.”

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland
Rémálom>!

“Who’s there?” he called, then frowned. “Of course,” he added, addressing the darkness all around, “even I, as a Shadowhunter, have seen enough movies to know that anyone who yells ‘Who’s there?’ is going to be instantly killed.”

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland

A sorozat következő kötete

The Mortal Instruments sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Kresley Cole: Demon from the Dark
Susan Ee: World After
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Kevin Hearne: Hounded
Richelle Mead: Frostbite
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Gena Showalter: The Darkest Secret
Kiersten White: Endlessly
Wendy Higgins: Sweet Evil