City ​of Glass (The Mortal Instruments 3.) (The Shadowhunter Universe) 71 csillagozás

Cassandra Clare: City of Glass Cassandra Clare: City of Glass Cassandra Clare: City of Glass Cassandra Clare: City of Glass Cassandra Clare: City of Glass Cassandra Clare: City of Glass

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

To ​save her mother's life, Clary must travel to the City of Glass, the ancestral home of the Shadowhunters – never mind that enter-ing the city without permission is against the Law, and breaking the Law could mean death. To make things worse, she learns that Jace does not want her there, and Simon has been thrown in prison by the Shadowhunters, who are deeply suspicious of a vampire who can withstand sunlight.

As Clary uncovers more about her family's past, she finds an ally in mysterious Shadow-hunter Sebastian. With Valentine mustering the full force of his power to destroy all Shadow-hunters forever, their only chance to defeat him is to fight alongside their eternal enemies. But can Downworlders and Shadowhunters put aside their hatred to work together? While Jace realizes exactly how much he's willing to risk for Clary, can she harness her newfound powers to help save the Glass City – whatever the cost?

Love is a mortal sin and the secrets of the past prove… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Walker Books, London, 2015
510 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406362183
>!
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481455985
>!
Walker Books, London, 2015
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406307641

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1167 tag · 1216 karc · Utolsó karc: 2020. július 1., 14:46 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alec Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis


Kedvencelte 16

Most olvassa 7

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
Orsi_olvas
Cassandra Clare: City of Glass

Vajon hogy csinálja Cassandra Clare, hogy minden rész jobb, mint az előtte lévők?

Hihetetlenül izgalmas volt ez kötet: engem teljesen levett a lábamról!
Gyönyörű íve volt a történetnek, amihez hát kellett, hogy kicsit nehézkesebben induljon. Jace mogorvasága, Clary önfejűsége azért elég idegesítő volt az elején :D
Viszont nagyon jó volt megismerni Alicantet, az Üvegvárost, az árnyvadászok fellegvárát. Sok izgalmas, új szereplővel találkoztunk, közülük leginkább Amatist zártam a szívembe.

Clary képességeinek egyre inkább birtokában van, és ha ő nincs, máshogy alakult volna a város és az egész árnyvadász faj sorsa. Mindenki így sem menekült meg Valentine és szövetségesei elől. Szegény spoiler a szívem szakadt meg.
Elképesztően fordulatos volt a történet: Simon és a sötétségben kötött barátsága, Magnus és a könyve, Aline és persze Sebastian. Ahogy haladtunk előre, ahogy egyre több titokra derült fény, egyre több részlet került a helyére: szinte le se tudtam tenni a könyvet!

Valentine gyermekei túlnőttek apjukon, ki így-ki úgy. Új szövetségek köttettek, sokak vére kiontatott, van akitől elbúcsúztunk és van akit ismét köszöntöttünk. Új szerelmek lángoltak fel, régi szerelmek éledtek újra vagy épp teljesedtek ki.

Méltó lezárása lett volna a sorozatnak, de én mégis örülök, hogy Cassandra Clare tovább írta. Szerintem vannak itt még elvarratlan szálak, elmesélhető történetek, kibontakozásra váró karakterek. És amúgy se szeretem a befejezéseket ;)

>!
Margaret K. McElderry Books, New York, 2009
566 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781416972259
>!
brigi11 P
Cassandra Clare: City of Glass

„Szeretlek, a halálom napjáig szeretni foglak, és ha van élet a halál után, akkor is szeretni foglak.” – mondja ezt Jace Wayland Morgenstern Lightwood Herondale vagy bármi is a vezetékneve és utána teszi azt, ami miatt nem bírtam várni és muszáj volt beleolvasni a végébe. Pedig a történet sablonos, a fordulatok teljesen kiszámíthatóak, de mégis messze ez volt a legjobb rész és az örök tini romantikus énemet Cassandra Clare világa teljesen beszippantotta. Imádom ezt a mágiával, rúnákkal, árnyvadászokkal, vámpírokkal felépített világot, a hibáival együtt is teljesen ki tud kapcsolni.
Lehet itt kellene befejezni a sorozatot, mert elég lezártnak érzem, de a kiváncsiságom úgyis nagyobb lesz és tovább fogom olvasni.

6 hozzászólás
>!
Pelyhe_Anna
Cassandra Clare: City of Glass

Nagyon tetszett, már az angol olvasásba is belejöttem. Már viszonylag régen olvastam a könyvet magyarul, a legtöbb dolog váratlanul ért. Arra sem emlékeztem már, hogy kicsoda spoiler. Clary spoiler jelenete nagyon tetszett, de már totálisan nem emlékeztem rá. A Lake Lyn-es rész nagyjából megvolt, de nem pont így. Ha egyszer elkezdtem, nem nagyon tudtam letenni, bele tudtam élni magam, ami nálam hatalmas piros pont egy könyvnél. Szóval persze, hogy kedvenc.

>!
Juci P
Cassandra Clare: City of Glass

Ez viszont már hosszú volt és eléggé túlírt, a végkifejletet már az első kötetben lehetett sejteni, de olyan nehezen akartunk eljutni odáig… A jó dumák is elfogytak, a románc pedig ellaposodott. (Nem lehet ennyiszer büntetlenül megcsinálni azt, hogy spoiler Egy ponton túl ask me if I give a f*ck.)
Nem fog nehezemre esni nem folytatni a sorozatot :)

1 hozzászólás
>!
Gnocchi7 I
Cassandra Clare: City of Glass

Tudva, hogy a Csontváros nem hagyott különösebben mély nyomot, bármennyire is akartam, a Hamuváros már jobb volt, de még mindig voltak kétségeim, nem tudtam, mire számítsak az Üvegváros olvasásakor. Meg kell mondjam, hogy most az egyszer a sorozat folyamán pozitívan kellett csalódnom.

Nem fogom azt állítani, hogy az Üvegváros egy hiper-szuper-fantasztikus könyv, mint az a Percy Jacksonokról állítanám, de akkor is tetszett. A három általam eddig olvasott Végzet Ereklyéi könyv közül, ez kimagaslóan jó volt. Részben ezért rendeltem meg a következő három részt is, bár azok irányába erős kétségeim vannak, tekintve, hogy az Üvegváros jóformán lezárta a történetet. Mivel a sorozat eredetileg trilógiának van megtervezve, ezért tartok, mi lesz ezután. De erről majd később.

Bővebben:
http://polimatilda.eu/uvegvaros/
http://matildakonyvespolca.blogspot.hu/2017/04/cassandr…

>!
Rémálom 
Cassandra Clare: City of Glass

Imádom ezt a könyvet. Annyira vártam a megjelenését, mint másnak még soha. Cassandra Clare pedig tökéletesen zárja le a sorozatot. Nem lehet ezt a könyvet megunni, már jó párszor olvastam.

>!
lostgab
Cassandra Clare: City of Glass

Pár órája fejeztem be az olvasást, de ha az utolsó oldalakra gondolok, most is vigyoroghatnékom támad.
Le a kalappal Clare előtt. Már épp feladtam volna a sorozat olvasását, gondoltam még átküzdöm magam az Üvegvároson, de utána búcsú intünk egymásnak. Na nem mintha olyan rosszak lettek volna az előző részek, de nem igazán éreztem, hogy „hű, ú, még-még!”. Ez a kötet viszont meggyőzött, hogy folytassam.
Minden percét szerettem, a párbeszédek is hatásosabbnak tűntek, olyan mintha az írónő mostanra találta volna meg igazán a hangját. Az epilógus pedig egyenesen sziporkázóra sikerült, imádtam a Simon-Jace párbeszédet a tűzijáték előtt. :) „I see that you are working this vampire angle with some success.” Itt már hangosan röhögtem. (ronda szó, de tényleg :D )
Nyilvánvalóan azzal is sikerült Clare-nek belopnia magát a szívembe, hogy kiderült, aminek ki kellett derülnie. :) Egy kicsit sajnálom is, hogy nem trilógia maradt, mert annyira jól sikerült a lezárása, és most félek, hogy a lejtő lefele vezető oldalára kerül a dolog… A dolgok magyarázata is szuper lett, épp csak annyira természetfeletti, hogy az ember meg tudjon vele birkózni, ugyanakkor megfelelő mennyiségű csodálattal is fogadja őket.
Ami viszont az előző kötetekben és itt is feltűnt, hogy a könyvet akár kettő felé is lehetett volna szedni. Az első csata után, simán el tudtam volna képzelni, hogy vége a könyvnek, és egy újabban kibontja a második csatát és a többi elvarratlan szálat. Ez az olvasás élményén nem igazán ront, de lehet, hogy az ember több lendülettel venne le a polcról egy újabb könyvet, mint folytatná azt, ami a kezében van.
Erre (végre) nyugodt szívvel 5 csillagot tudok adni, tulajdonképpen vártam már, hogy felszabadultan tudjam élvezni, és igazán bele tudjam élni magam és ez a 3. kötetben sikerült is. :)

>!
gabcsika1
Cassandra Clare: City of Glass

Sokkal jobban tetszett, mint az előző kötet. (Lehet azért, mert ez papír alapú volt, az előző meg ebook. Ki tudja? :D) Kiszabadultunk Manhattanből és felfedezhettük Idrist!
Clary-t és Jace-t továbbra sem igazán értettem, és aztán spoiler Micsoda fordulat, mínusz egy csillag… De ettől függetlenül beszippantott és lekötött a sztori, érdekes volt Sebastian is, meg a titkok, amik kiderültek. A fináléval és a lezárással is meg voltam elégedve.

>!
Helyna
Cassandra Clare: City of Glass

Szóval… ez volt az eddigi legjobb könyv a sorozatban! Az elejétől a végéig imádtam, mindig történt valami, izgalmas volt, végig fenntartotta a figyelmet, nagyon bele tudtam élni magam.
Szerintem sokat segített a gyökeres helyszínváltozás, szerettem Idris-t nagyon. Az angyalos szál, a kiderült titkok Clary-ről és Jace-ről, minden nagyon bejött (Jace-t igencsak sajnáltam néha, nagyon bonyolult öröksége van, nem csodálom, hogy ilyen zavarodott néha). Igazából a karakterek továbbra is ugyanazokat a jól kiérdemelt pozíciókat foglalják el a szívemben, mint eddig (Simon-t egyre jobban szeretem, ha még ez lehetséges, Valentine helyett itt Sebastian-t lehetett nagyon utálni a végén és Magnus, Magnus, Magnus :) ).
Mivel a végén az van, ami, arra is gondoltam, hogy eredetileg ez egy hatásos befejezése lett volna az egész sorozatnak – de közben épp elég szál maradt nyitva ahhoz is, hogy folytatni lehessen, szóval nem tudom. :) De nagyon tetszett ez a rész és nem bánom, hogy még folytatódik!

>!
Riika
Cassandra Clare: City of Glass

Annyira nagyon akartam szeretni ezt a sorozatot. Olyan sokan dicsérték, rengeteg rajongó, ráadásul urban fantasy, ez nekem való.
De sok helyen kiszámítható volt a történet, ami néha nem baj, de amikor már a befejező kötet felénél tudom, hogy mi lesz a vége…..
Ettől függetlenül nagyon sok pozitívumot is találtam a történetben.
Tetszik a világ, amit Clare felépített, a Nephilimek és a Downworlder-ek és az egymáshoz, az emberekhez és a démonokhoz való viszonyuk is újszerű, érdekes.
A karaketerek többsége jól kidolgozott, Clary nagyon szimpatikus főhős, bár Valnetine meg csak szimplán elvesztette a valóságérzetét.
Magnus engem is megnyert, úgyhogy maj sort kerítek a Bane chroniclesre is valamikor.
spoiler

Egyébként meg Simon. <3


Népszerű idézetek

>!
raczlilian

So I lied to you last night. I said I just wanted one night with you. But I want every night with you. And that's why I have to slip out of your window, like a coward. Because if I had to tell you this to your face, I couldn't make myself go.
I don't blame you if you hate me, I wish you would. As long as I can dream, I will dream of you.

- missing scene: Jace's letter to Clary -

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland
>!
Pelyhe_Anna

„You look happy,” he said to Clary. He swiveled his gaze to Jace. „And a good thing for you that she does.”
Jace raised an eyebrow. „Is this the part where you tell me that if I hurt her, you'll kill me?”
„No,” said Simon. „If you hurt Clary, she's quite capable of killing you herself. Possibly with a variety of weapons.”

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Simon Lewis
>!
brigi9603

And now I’m looking at you,” he said, “and you’re asking me if I still want you, as if I could stop loving you. As if I would want to give up the thing that makes me stronger than anything else ever has. I never dared give much of myself to anyone before – bits of myself to the Lightwoods, to Isabelle and Alec, but it took years to do it – but, Clary, since the first time I saw you, I have belonged to you completely. I still do. If you want me.

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland
>!
DeadInside

People aren’t born good or bad. Maybe they’re born with tendencies either
way, but it’s the way you live your life that matters.

13. fejezet

>!
Pelyhe_Anna

„You're here!” Isabelle danced up to them in delight, carrying a glass fuchsia liquid, which she thrust at Clary. „Have some of this!”
Clary squinted at it. „Is it going to turn me into a rodent?”
„Where is the trust? I think it's strawberry juice,” Isabelle said. „Anyway, it's jummy. Jace?” She offered him the glass.
„I am a man,” he told her, „and men do not consume pink beverages. Get thee gone, woman, and bring me something brown.”
„Brown?” Isabelle made a face.
„Brown is a manly color,” said Jace, and yanked on a stray lock of Isabelles's hair with his free hand. „In fact, look – Alec is wearing it.”
Alec looked mournfully down at his sweater. „It was black,” he said. „But then it faded.”

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Isabelle Lightwood · Jace Wayland
>!
Pelyhe_Anna

Jace said with absolute clarity. „I love you, and I will love you until I die, and if there"s a life after that, I'll love you then.”

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland
>!
MissJo

Because what was the point in crying when there was no one there to comfort you? And what was worse, when you couldn't even comfort yourself?

6. Bad blood

>!
Hiory

“Tell you what.' Alec reached for a second seraph blade. 'We live through this, and I promise I'll introduce you to my whole family.'
Magnus raised his hands, his fingers shining with individual azure flames. They lit his grin with a fiery blue glow. 'It's a deal.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane
>!
brigi9603

I was thinking about the first time I ever saw you," he said, "and how after that I couldn't forget you. I wanted to, but I couldn't stop myself. I forced Hodge to let me be the one who came to find you and bring you back to the Institue. And even back then, in that stupid coffee shop, when I saw you sitting on that couch with Simon, even then that felt wrong to me-- I should have been the one sitting with you. The one who made you laugh like that. I couldn't get rid of that feeling. That it should have been me. And the more I knew you, the more I felt it--it had never been like that for me before. I'd always wanted a girl and then gotten to know her and not wanted her anymore, but with you the feeling just got stronger and stronger until that night when you showed up at Renwick's and I knew.

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland
>!
Pelyhe_Anna

Clary held her hands up. „I do get it. I know, you don't like me, Isabelle. Because I'm a mundane to you.”
„You think that's why -” Isabelle broke off, her eyes bright; not just with anger, Clary saw with suprise, but with tears. „God, you don't understand anything, do you? You've known Jace what, a month? I've known him for seven years. And all the time I've known him, I've never seen him fall in love, never seen him like anyone. He'd hook up with girls, sure. Girls always fell in love with him, but he never cared. I think that's why Alec thought-” Isabelle stopped for a moment, holding herself very still. She's trying not to cry, Clary thought in wonder – Isabelle, who seemed like she never cried. "It always worried me, and my mom, too – I mean, what kind of teenage boy never even gets a crush on anyone? It was like he was always half-awake where other people concerned. I thought maybe what happened with his father had done some sort of permanent damage to him, like maybe he never really could love anyone. If I'd only known what had really happened with his father – but then I probably would have thought the same thing, wouldn't I? I mean, who wouldn't have been damaged by that?
„And then we met you, and it was like he woke up. You couldn't see it, because you'd never known him any different. But I saw it. Hodge saw it. Alec saw it – why do you think he hated you so much? It was like that from the second we met you. You thought it was amazing that you could see us, and it was, but what was amazing to me was that Jace could see you, too. He kept talking about you all the way back to the Institute; he made Hodge send him out to get you, and once he brought you back, he didn't want you to leave again. Wherever you were in the room, he watched you… He was even jealous of Simon. I'm not sure he realized it himself, but he was. I could tell. Jealous of a mundane. And then after what happened to Simon at the party, he was willing to go with you to the Dumort, to break the Clave Law, just to save a mundane he didn't even like. He did it for you. Because if anything had happened to Simon, you would have been hurt. You were the first person outside our family whose happiness I'd ever seen him take into consideration. Because he loved you.”
Clary made a noise inthe back of her throat. „But that was before -”
„Before he found out you were his sister. I know. And I don't blame you for that. You couldn't have known. And I guess you couldn't helpedthat you just went right on ahead and dated Simon afterward like you didn't even care. I thought once Jace knew you were his sister, he'd given up and get over it, but he didn't, he couldn't. I don't know what Valentine did to him when he was a child. I don't know if that's why he is the way he is, or if it's just the way he'd made, but he won't get over you, Clary. He can't. I started to hate seeing you. I hated for Jace to see you. It's like an injury you get from demon poison – you have to leave it alone and let it heal. Every time you rip the bandages off, you just open the wound up again. Every time he sees you, it's like tearing off the bandages.”
„I know,” Clary whispered. „How do you think it is for me?”
„ I don't know. I can't tell what you're feeling. You're not my sister. I don't hate you, Clary. Even I like you. If it were possible, there isn't anyone i'd reather Jace be with. But I hope you can understand when I say that if by some miracle we all get through this, I hope my family moves itself somewhere so far away that we never see you again.”

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Isabelle Lightwood · Jace Wayland

A sorozat következő kötete

The Mortal Instruments sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Kresley Cole: Wicked Deeds on a Winter's Night
Susan Ee: World After
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Kevin Hearne: Hounded
Richelle Mead: Frostbite
Lisa Jane Smith: The Fury
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma
Gena Showalter: The Darkest Secret