City ​of Glass (The Mortal Instruments 3.) (The Shadowhunter Universe) 66 csillagozás

Cassandra Clare: City of Glass Cassandra Clare: City of Glass Cassandra Clare: City of Glass Cassandra Clare: City of Glass Cassandra Clare: City of Glass Cassandra Clare: City of Glass

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

To ​save her mother's life, Clary must travel to the City of Glass, the ancestral home of the Shadowhunters – never mind that enter-ing the city without permission is against the Law, and breaking the Law could mean death. To make things worse, she learns that Jace does not want her there, and Simon has been thrown in prison by the Shadowhunters, who are deeply suspicious of a vampire who can withstand sunlight.

As Clary uncovers more about her family's past, she finds an ally in mysterious Shadow-hunter Sebastian. With Valentine mustering the full force of his power to destroy all Shadow-hunters forever, their only chance to defeat him is to fight alongside their eternal enemies. But can Downworlders and Shadowhunters put aside their hatred to work together? While Jace realizes exactly how much he's willing to risk for Clary, can she harness her newfound powers to help save the Glass City – whatever the cost?

Love is a mortal sin and the secrets of the past prove… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Walker Books, London, 2015
510 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406362183
>!
Walker Books, London, 2015
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406307641
>!
576 oldal · ISBN: 1416972250

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1127 tag · 1216 karc · Utolsó karc: 2019. április 12., 08:08 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alec Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis


Kedvencelte 15

Most olvassa 12

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
Orsi_olvas
Cassandra Clare: City of Glass

Vajon hogy csinálja Cassandra Clare, hogy minden rész jobb, mint az előtte lévők?

Hihetetlenül izgalmas volt ez kötet: engem teljesen levett a lábamról!
Gyönyörű íve volt a történetnek, amihez hát kellett, hogy kicsit nehézkesebben induljon. Jace mogorvasága, Clary önfejűsége azért elég idegesítő volt az elején :D
Viszont nagyon jó volt megismerni Alicantet, az Üvegvárost, az árnyvadászok fellegvárát. Sok izgalmas, új szereplővel találkoztunk, közülük leginkább Amatist zártam a szívembe.

Clary képességeinek egyre inkább birtokában van, és ha ő nincs, máshogy alakult volna a város és az egész árnyvadász faj sorsa. Mindenki így sem menekült meg Valentine és szövetségesei elől. Szegény spoiler a szívem szakadt meg.
Elképesztően fordulatos volt a történet: Simon és a sötétségben kötött barátsága, Magnus és a könyve, Aline és persze Sebastian. Ahogy haladtunk előre, ahogy egyre több titokra derült fény, egyre több részlet került a helyére: szinte le se tudtam tenni a könyvet!

Valentine gyermekei túlnőttek apjukon, ki így-ki úgy. Új szövetségek köttettek, sokak vére kiontatott, van akitől elbúcsúztunk és van akit ismét köszöntöttünk. Új szerelmek lángoltak fel, régi szerelmek éledtek újra vagy épp teljesedtek ki.

Méltó lezárása lett volna a sorozatnak, de én mégis örülök, hogy Cassandra Clare tovább írta. Szerintem vannak itt még elvarratlan szálak, elmesélhető történetek, kibontakozásra váró karakterek. És amúgy se szeretem a befejezéseket ;)

>!
Margaret K. McElderry Books, New York, 2009
566 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781416972259
>!
brigi11 P
Cassandra Clare: City of Glass

„Szeretlek, a halálom napjáig szeretni foglak, és ha van élet a halál után, akkor is szeretni foglak.” – mondja ezt Jace Wayland Morgenstern Lightwood Herondale vagy bármi is a vezetékneve és utána teszi azt, ami miatt nem bírtam várni és muszáj volt beleolvasni a végébe. Pedig a történet sablonos, a fordulatok teljesen kiszámíthatóak, de mégis messze ez volt a legjobb rész és az örök tini romantikus énemet Cassandra Clare világa teljesen beszippantotta. Imádom ezt a mágiával, rúnákkal, árnyvadászokkal, vámpírokkal felépített világot, a hibáival együtt is teljesen ki tud kapcsolni.
Lehet itt kellene befejezni a sorozatot, mert elég lezártnak érzem, de a kiváncsiságom úgyis nagyobb lesz és tovább fogom olvasni.

6 hozzászólás
>!
Juci P
Cassandra Clare: City of Glass

Ez viszont már hosszú volt és eléggé túlírt, a végkifejletet már az első kötetben lehetett sejteni, de olyan nehezen akartunk eljutni odáig… A jó dumák is elfogytak, a románc pedig ellaposodott. (Nem lehet ennyiszer büntetlenül megcsinálni azt, hogy spoiler Egy ponton túl ask me if I give a f*ck.)
Nem fog nehezemre esni nem folytatni a sorozatot :)

1 hozzászólás
>!
gabcsika1
Cassandra Clare: City of Glass

Sokkal jobban tetszett, mint az előző kötet. (Lehet azért, mert ez papír alapú volt, az előző meg ebook. Ki tudja? :D) Kiszabadultunk Manhattanből és felfedezhettük Idrist!
Clary-t és Jace-t továbbra sem igazán értettem, és aztán spoiler Micsoda fordulat, mínusz egy csillag… De ettől függetlenül beszippantott és lekötött a sztori, érdekes volt Sebastian is, meg a titkok, amik kiderültek. A fináléval és a lezárással is meg voltam elégedve.

>!
Rémálom
Cassandra Clare: City of Glass

Imádom ezt a könyvet. Annyira vártam a megjelenését, mint másnak még soha. Cassandra Clare pedig tökéletesen zárja le a sorozatot. Nem lehet ezt a könyvet megunni, már jó párszor olvastam.

>!
sziromkiállítás
Cassandra Clare: City of Glass

Most, hogy újraolvasom az egész sorozatot angolul, rájöttem, hogy eddig ez a legeslegjobb rész. Ez a rész nyújt olyan izgalmas történetet, hogy egyszerűen nem lehet letenni a könyvet, hanem muszáj folytatni, és folytatni ameddig be nem fejeződik. Hát, kár, hogy befejeztem. Nem lesz mit olvassak jó ideig, mert A bukott angyalok városa után csak majd jövő héten tudok menni. :D

Clary ebben a részben igazán fontos személyiséggé válik, és sokat segít az Árnyvadászoknak az ő tehetségével. Jace-el való kapcsolata sem felhőtlen, és örülök, hogy minden rendben jön a végére.
Jace valamikor nagy idegesített, és hülyének tartottam, azért hogy mert olyasmit gondolni magáról, ami totál hülyeség és igazából nem is rá vonatkozott. Voltak egyes részei amikor nagyon aranyos, édes volt. Olyankor nagyon szerettem.
Simonról nem írtam egyik értékelésben sem, mert elfelejtettem, de most muszáj róla is írjak. Én személyesen nagyon bírtam őt. Olyan lazasággal, és olyan gondolkozással rendelkezik, amivel segíti Clary-t élni abban a világban amibe becsöppent. Meg persze aranyos is. :D
Valenitne Jonathan-nal borzalmakat művelnek, de szerencsére azt kapják meg amit megérdemelnek. Kár, hogy nem véglegesen kapják meg egyesek a büntetést.

Az első két rész is igazán jó, de ez a harmadik egy picivel jobb, érdekesebb, eseménydúsabb, és olyan kulcsfontosságú dolgok történnek, amik majd a következő részekben is megjelennek, és ki is derül, hogy igazak vagy sem.
Tetszett, ezért meg is kapja az 5 csillagot, és persze kedvenc is lett. :)

>!
lostgab
Cassandra Clare: City of Glass

Pár órája fejeztem be az olvasást, de ha az utolsó oldalakra gondolok, most is vigyoroghatnékom támad.
Le a kalappal Clare előtt. Már épp feladtam volna a sorozat olvasását, gondoltam még átküzdöm magam az Üvegvároson, de utána búcsú intünk egymásnak. Na nem mintha olyan rosszak lettek volna az előző részek, de nem igazán éreztem, hogy „hű, ú, még-még!”. Ez a kötet viszont meggyőzött, hogy folytassam.
Minden percét szerettem, a párbeszédek is hatásosabbnak tűntek, olyan mintha az írónő mostanra találta volna meg igazán a hangját. Az epilógus pedig egyenesen sziporkázóra sikerült, imádtam a Simon-Jace párbeszédet a tűzijáték előtt. :) „I see that you are working this vampire angle with some success.” Itt már hangosan röhögtem. (ronda szó, de tényleg :D )
Nyilvánvalóan azzal is sikerült Clare-nek belopnia magát a szívembe, hogy kiderült, aminek ki kellett derülnie. :) Egy kicsit sajnálom is, hogy nem trilógia maradt, mert annyira jól sikerült a lezárása, és most félek, hogy a lejtő lefele vezető oldalára kerül a dolog… A dolgok magyarázata is szuper lett, épp csak annyira természetfeletti, hogy az ember meg tudjon vele birkózni, ugyanakkor megfelelő mennyiségű csodálattal is fogadja őket.
Ami viszont az előző kötetekben és itt is feltűnt, hogy a könyvet akár kettő felé is lehetett volna szedni. Az első csata után, simán el tudtam volna képzelni, hogy vége a könyvnek, és egy újabban kibontja a második csatát és a többi elvarratlan szálat. Ez az olvasás élményén nem igazán ront, de lehet, hogy az ember több lendülettel venne le a polcról egy újabb könyvet, mint folytatná azt, ami a kezében van.
Erre (végre) nyugodt szívvel 5 csillagot tudok adni, tulajdonképpen vártam már, hogy felszabadultan tudjam élvezni, és igazán bele tudjam élni magam és ez a 3. kötetben sikerült is. :)

>!
Helyna
Cassandra Clare: City of Glass

Szóval… ez volt az eddigi legjobb könyv a sorozatban! Az elejétől a végéig imádtam, mindig történt valami, izgalmas volt, végig fenntartotta a figyelmet, nagyon bele tudtam élni magam.
Szerintem sokat segített a gyökeres helyszínváltozás, szerettem Idris-t nagyon. Az angyalos szál, a kiderült titkok Clary-ről és Jace-ről, minden nagyon bejött (Jace-t igencsak sajnáltam néha, nagyon bonyolult öröksége van, nem csodálom, hogy ilyen zavarodott néha). Igazából a karakterek továbbra is ugyanazokat a jól kiérdemelt pozíciókat foglalják el a szívemben, mint eddig (Simon-t egyre jobban szeretem, ha még ez lehetséges, Valentine helyett itt Sebastian-t lehetett nagyon utálni a végén és Magnus, Magnus, Magnus :) ).
Mivel a végén az van, ami, arra is gondoltam, hogy eredetileg ez egy hatásos befejezése lett volna az egész sorozatnak – de közben épp elég szál maradt nyitva ahhoz is, hogy folytatni lehessen, szóval nem tudom. :) De nagyon tetszett ez a rész és nem bánom, hogy még folytatódik!

>!
Fanni_Dorottya
Cassandra Clare: City of Glass

Nem is rossz. Nagyon látszik rajta, hogy eredetileg ez lett volna a lezárása a sorozatnak, úgyhogy kicsit aggódom, mit fog még az írónő kihozni ebből.
Elég sokáig olvastam (köszi, ötödik félév), úgyhogy már enyhén összemosódnak a részek, de végre ejtettük a szerelmi háromszög témát. Bár továbbra is bosszantóan sokat vinnyogott a drága szerelmespár, még ez is elviselhetőbb volt. Inkább olvastam volna Alecről meg Magnusról.
Meg Simonról! Túl keveset szerepelt itt, remélem legalább a többi részben egy kicsit jobban előtérbe kerül.

>!
Riika
Cassandra Clare: City of Glass

Annyira nagyon akartam szeretni ezt a sorozatot. Olyan sokan dicsérték, rengeteg rajongó, ráadásul urban fantasy, ez nekem való.
De sok helyen kiszámítható volt a történet, ami néha nem baj, de amikor már a befejező kötet felénél tudom, hogy mi lesz a vége…..
Ettől függetlenül nagyon sok pozitívumot is találtam a történetben.
Tetszik a világ, amit Clare felépített, a Nephilimek és a Downworlder-ek és az egymáshoz, az emberekhez és a démonokhoz való viszonyuk is újszerű, érdekes.
A karaketerek többsége jól kidolgozott, Clary nagyon szimpatikus főhős, bár Valnetine meg csak szimplán elvesztette a valóságérzetét.
Magnus engem is megnyert, úgyhogy maj sort kerítek a Bane chroniclesre is valamikor.
spoiler

Egyébként meg Simon. <3


Népszerű idézetek

>!
raczlilian

So I lied to you last night. I said I just wanted one night with you. But I want every night with you. And that's why I have to slip out of your window, like a coward. Because if I had to tell you this to your face, I couldn't make myself go.
I don't blame you if you hate me, I wish you would. As long as I can dream, I will dream of you.

- missing scene: Jace's letter to Clary -

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland
>!
brigi9603

And now I’m looking at you,” he said, “and you’re asking me if I still want you, as if I could stop loving you. As if I would want to give up the thing that makes me stronger than anything else ever has. I never dared give much of myself to anyone before – bits of myself to the Lightwoods, to Isabelle and Alec, but it took years to do it – but, Clary, since the first time I saw you, I have belonged to you completely. I still do. If you want me.

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland
>!
DeadInside

People aren’t born good or bad. Maybe they’re born with tendencies either
way, but it’s the way you live your life that matters.

13. fejezet

>!
MissJo

Because what was the point in crying when there was no one there to comfort you? And what was worse, when you couldn't even comfort yourself?

6. Bad blood

>!
Hiory

“Tell you what.' Alec reached for a second seraph blade. 'We live through this, and I promise I'll introduce you to my whole family.'
Magnus raised his hands, his fingers shining with individual azure flames. They lit his grin with a fiery blue glow. 'It's a deal.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane
>!
brigi9603

I was thinking about the first time I ever saw you," he said, "and how after that I couldn't forget you. I wanted to, but I couldn't stop myself. I forced Hodge to let me be the one who came to find you and bring you back to the Institue. And even back then, in that stupid coffee shop, when I saw you sitting on that couch with Simon, even then that felt wrong to me-- I should have been the one sitting with you. The one who made you laugh like that. I couldn't get rid of that feeling. That it should have been me. And the more I knew you, the more I felt it--it had never been like that for me before. I'd always wanted a girl and then gotten to know her and not wanted her anymore, but with you the feeling just got stronger and stronger until that night when you showed up at Renwick's and I knew.

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland
>!
Orsi_olvas

– It’s sort of sweet, – said Isabelle, looking at them, – you know, in kind of a lame way.
– Why lame?
– Because, – Isabelle explained, – Alec’s trying to get Magnus to take him seriously, but he’s never told our parents about Magnus, or even that he likes, you know…
– Warlocks?

>!
MissJo

The only thing that makes a name important, and yours, is that it's given to you by someone who loves you.

Epilogue

>!
brigi9603

There is no pretending," Jace said with absolute clarity. "I love you, and I will love you until I die, and if there is life after that, I'll love you then.

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland
>!
brigi9603

Not everything is about you," Clary said furiously.
„Possibly,” Jace said, "but you do have to admit that the majority of things are.

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland

A sorozat következő kötete

The Mortal Instruments sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: Magic Slays
Julie Kagawa: The Eternity Cure
Richelle Mead: Spirit Bound
Jeaniene Frost: One Grave at a Time
Rainbow Rowell: Carry On
Marissa Meyer: Cress (angol)
Rick Riordan: The House of Hades
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Susan Ee: World After