City ​of Glass (The Mortal Instruments 3.) (The Shadowhunter Universe) 88 csillagozás

Cassandra Clare: City of Glass Cassandra Clare: City of Glass Cassandra Clare: City of Glass Cassandra Clare: City of Glass Cassandra Clare: City of Glass Cassandra Clare: City of Glass

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

To ​save her mother's life, Clary must travel to the City of Glass, the ancestral home of the Shadowhunters – never mind that enter-ing the city without permission is against the Law, and breaking the Law could mean death. To make things worse, she learns that Jace does not want her there, and Simon has been thrown in prison by the Shadowhunters, who are deeply suspicious of a vampire who can withstand sunlight.

As Clary uncovers more about her family's past, she finds an ally in mysterious Shadow-hunter Sebastian. With Valentine mustering the full force of his power to destroy all Shadow-hunters forever, their only chance to defeat him is to fight alongside their eternal enemies. But can Downworlders and Shadowhunters put aside their hatred to work together? While Jace realizes exactly how much he's willing to risk for Clary, can she harness her newfound powers to help save the Glass City – whatever the cost?

Love is a mortal sin and the secrets of the past prove… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Walker Books, London, 2015
510 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406362183
>!
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481455985
>!
Walker Books, London, 2015
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406307641

6 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1198 tag · 1206 karc · Utolsó karc: 2023. október 30., 20:44 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alexander (Alec) Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Sebastian


Kedvencelte 16

Most olvassa 10

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

Orsi_olvas>!
Cassandra Clare: City of Glass

Vajon hogy csinálja Cassandra Clare, hogy minden rész jobb, mint az előtte lévők?

Hihetetlenül izgalmas volt ez kötet: engem teljesen levett a lábamról!
Gyönyörű íve volt a történetnek, amihez hát kellett, hogy kicsit nehézkesebben induljon. Jace mogorvasága, Clary önfejűsége azért elég idegesítő volt az elején :D
Viszont nagyon jó volt megismerni Alicantet, az Üvegvárost, az árnyvadászok fellegvárát. Sok izgalmas, új szereplővel találkoztunk, közülük leginkább Amatist zártam a szívembe.

Clary képességeinek egyre inkább birtokában van, és ha ő nincs, máshogy alakult volna a város és az egész árnyvadász faj sorsa. Mindenki így sem menekült meg Valentine és szövetségesei elől. Szegény spoiler a szívem szakadt meg.
Elképesztően fordulatos volt a történet: Simon és a sötétségben kötött barátsága, Magnus és a könyve, Aline és persze Sebastian. Ahogy haladtunk előre, ahogy egyre több titokra derült fény, egyre több részlet került a helyére: szinte le se tudtam tenni a könyvet!

Valentine gyermekei túlnőttek apjukon, ki így-ki úgy. Új szövetségek köttettek, sokak vére kiontatott, van akitől elbúcsúztunk és van akit ismét köszöntöttünk. Új szerelmek lángoltak fel, régi szerelmek éledtek újra vagy épp teljesedtek ki.

Méltó lezárása lett volna a sorozatnak, de én mégis örülök, hogy Cassandra Clare tovább írta. Szerintem vannak itt még elvarratlan szálak, elmesélhető történetek, kibontakozásra váró karakterek. És amúgy se szeretem a befejezéseket ;)

>!
Margaret K. McElderry Books, New York, 2009
566 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781416972259
Bernie21 P>!
Cassandra Clare: City of Glass

Igazából, ha A Végzet Ereklyéi megmarad trilógiának, és így fejeződik be, én tökéletesen elégedett lettem volna ♥ De persze, nagyon is örülök, hogy született még sok-sok könyv és létrejött az Árnyvadász-univerzum, még ha néhány történet és szál nem arra vagy nem úgy haladt is, amerre vagy ahogyan nekem tetszik.
Szóval, imádom ezt a részt. Nem szokásom az értékeléseimben drámázni, de nekem ez az a könyv off ami érzelmileg kikészít. Hiába tudom már, amit tudok, azért bizonyos jelenetek még így is összetörték a szívem spoiler. Nagyon örültem, hogy a cselekmény átkerült Idris-be és Alicante-ba, tetszenek a hely-leírások. Az új szereplők közül Amatist kedvelem, de Aline nem volt számomra túl megnyerő, valahogy nem csípem a stílusát, eddig nem is tűnt fel, de szerintem már itt a rosszabbik oldalamra került, ezért nem kedvelem annyira a későbbi részekben sem. Sebastiannal kb. ugyanez a helyzet, még spoiler, már útáltam, nagyon ellenszenves volt a túl nyomulós stílusa.
És hogy miért is szeretem ennyire ezt a részt? Egyrészt jól felépített a történet, másrészt akciódús és jó a cselekmény. Míg az első részben csak egy kis csetepaté volt, a másodikban pedig egy viszonylag gyors csata, itt végre zajlanak az események. Az érzelmi szálak is nagyon jók, mind Alec – Magnus, mind Clary – Jace. Már az előző rész értékelésénél is írtam, hogy valahogy éreztem, hogy ők spoiler, és emlékszem, hogy első olvasáskor végig azon kattogott az agyam, hogy hogyan fogja CC ezt a kis problémát elsimítani :D De hát ekkora csavar eszembe se jutott. Egyedül ez a Simon, a rocksztár, minden lány őt akarja vonal túlzás nekem kicsit. Valentine pedig továbbra is tökéletes főgonosz spoiler, de Raziel eléggé meglepett. Igazából az is meglepő, hogy Valentine-nak bizonyos dolgokban nagyon is igaza van off, csak iszonyú rosszak az eszközei, illetve egy érzelmekre képtelen szociopata, aki racionálisan gondolkodni sem tud.
Nagyon tetszett a kis extra a könyv végén off

brigi11 P>!
Cassandra Clare: City of Glass

„Szeretlek, a halálom napjáig szeretni foglak, és ha van élet a halál után, akkor is szeretni foglak.” – mondja ezt Jace Wayland Morgenstern Lightwood Herondale vagy bármi is a vezetékneve és utána teszi azt, ami miatt nem bírtam várni és muszáj volt beleolvasni a végébe. Pedig a történet sablonos, a fordulatok teljesen kiszámíthatóak, de mégis messze ez volt a legjobb rész és az örök tini romantikus énemet Cassandra Clare világa teljesen beszippantotta. Imádom ezt a mágiával, rúnákkal, árnyvadászokkal, vámpírokkal felépített világot, a hibáival együtt is teljesen ki tud kapcsolni.
Lehet itt kellene befejezni a sorozatot, mert elég lezártnak érzem, de a kiváncsiságom úgyis nagyobb lesz és tovább fogom olvasni.

6 hozzászólás
Juci P>!
Cassandra Clare: City of Glass

Ez viszont már hosszú volt és eléggé túlírt, a végkifejletet már az első kötetben lehetett sejteni, de olyan nehezen akartunk eljutni odáig… A jó dumák is elfogytak, a románc pedig ellaposodott. (Nem lehet ennyiszer büntetlenül megcsinálni azt, hogy spoiler Egy ponton túl ask me if I give a f*ck.)
Nem fog nehezemre esni nem folytatni a sorozatot :)

1 hozzászólás
Pelyhe_Anna>!
Cassandra Clare: City of Glass

Nagyon tetszett, már az angol olvasásba is belejöttem. Már viszonylag régen olvastam a könyvet magyarul, a legtöbb dolog váratlanul ért. Arra sem emlékeztem már, hogy kicsoda spoiler. Clary spoiler jelenete nagyon tetszett, de már totálisan nem emlékeztem rá. A Lake Lyn-es rész nagyjából megvolt, de nem pont így. Ha egyszer elkezdtem, nem nagyon tudtam letenni, bele tudtam élni magam, ami nálam hatalmas piros pont egy könyvnél. Szóval persze, hogy kedvenc.

polimatilda I>!
Cassandra Clare: City of Glass

Tudva, hogy a Csontváros nem hagyott különösebben mély nyomot, bármennyire is akartam, a Hamuváros már jobb volt, de még mindig voltak kétségeim, nem tudtam, mire számítsak az Üvegváros olvasásakor. Meg kell mondjam, hogy most az egyszer a sorozat folyamán pozitívan kellett csalódnom.

Nem fogom azt állítani, hogy az Üvegváros egy hiper-szuper-fantasztikus könyv, mint az a Percy Jacksonokról állítanám, de akkor is tetszett. A három általam eddig olvasott Végzet Ereklyéi könyv közül, ez kimagaslóan jó volt. Részben ezért rendeltem meg a következő három részt is, bár azok irányába erős kétségeim vannak, tekintve, hogy az Üvegváros jóformán lezárta a történetet. Mivel a sorozat eredetileg trilógiának van megtervezve, ezért tartok, mi lesz ezután. De erről majd később.

Bővebben:
http://polimatilda.eu/uvegvaros/
http://matildakonyvespolca.blogspot.hu/2017/04/cassandr…

Rémálom P>!
Cassandra Clare: City of Glass

Imádom ezt a könyvet. Annyira vártam a megjelenését, mint másnak még soha. Cassandra Clare pedig tökéletesen zárja le a sorozatot. Nem lehet ezt a könyvet megunni, már jó párszor olvastam.

gabcsika1>!
Cassandra Clare: City of Glass

Sokkal jobban tetszett, mint az előző kötet. (Lehet azért, mert ez papír alapú volt, az előző meg ebook. Ki tudja? :D) Kiszabadultunk Manhattanből és felfedezhettük Idrist!
Clary-t és Jace-t továbbra sem igazán értettem, és aztán spoiler Micsoda fordulat, mínusz egy csillag… De ettől függetlenül beszippantott és lekötött a sztori, érdekes volt Sebastian is, meg a titkok, amik kiderültek. A fináléval és a lezárással is meg voltam elégedve.

Fanni_Dorottya>!
Cassandra Clare: City of Glass

Nem is rossz. Nagyon látszik rajta, hogy eredetileg ez lett volna a lezárása a sorozatnak, úgyhogy kicsit aggódom, mit fog még az írónő kihozni ebből.
Elég sokáig olvastam (köszi, ötödik félév), úgyhogy már enyhén összemosódnak a részek, de végre ejtettük a szerelmi háromszög témát. Bár továbbra is bosszantóan sokat vinnyogott a drága szerelmespár, még ez is elviselhetőbb volt. Inkább olvastam volna Alecről meg Magnusról.
Meg Simonról! Túl keveset szerepelt itt, remélem legalább a többi részben egy kicsit jobban előtérbe kerül.

zina_fazekas>!
Cassandra Clare: City of Glass

Ha az egész sorozat itt befejeződik, azt gondolom, hogy azzal is boldog lettem volna. Ez a kötet jóval erősebb volt, mint az előző kettő. Ugyanakkor több könyvet is olvastam már az univerzumból – de ezt a 6 kötetet kihagytam, mert a sorozatot már láttam. Nagy hiba lett volna, ha nem olvasom el őket, mert sokkal jobb könyvben – ez is – mint a sorozat. Ez a világ, amit Clare felépített még mindig zseniális és bármikor képes arra, hogy rabul ejtsen.


Népszerű idézetek

raczlilian P>!

So I lied to you last night. I said I just wanted one night with you. But I want every night with you. And that's why I have to slip out of your window, like a coward. Because if I had to tell you this to your face, I couldn't make myself go.
I don't blame you if you hate me, I wish you would. As long as I can dream, I will dream of you.

- missing scene: Jace's letter to Clary -

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland
Pelyhe_Anna>!

Jace said with absolute clarity. "I love you, and I will love you until I die, and if there"s a life after that, I'll love you then."

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland
Pelyhe_Anna>!

„You look happy,” he said to Clary. He swiveled his gaze to Jace. „And a good thing for you that she does.”
Jace raised an eyebrow. „Is this the part where you tell me that if I hurt her, you'll kill me?”
„No,” said Simon. „If you hurt Clary, she's quite capable of killing you herself. Possibly with a variety of weapons.”

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Simon Lewis
Bernie21 P>!

Sebastian just smiled. „I could hear your heart beating,” he said softly. „When you were watching me with Valentine. Did it bother you?”
„That you seem to be dating my dad?” Jace shrugged. „You're a little young for him, to be honest.”
„What?” For the first time since Jace had met him, Sebastian seemed flabbergasted.

403. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Sebastian
DeadInside>!

People aren’t born good or bad. Maybe they’re born with tendencies either
way, but it’s the way you live your life that matters.

13. fejezet

brigi9603>!

And now I’m looking at you,” he said, “and you’re asking me if I still want you, as if I could stop loving you. As if I would want to give up the thing that makes me stronger than anything else ever has. I never dared give much of myself to anyone before – bits of myself to the Lightwoods, to Isabelle and Alec, but it took years to do it – but, Clary, since the first time I saw you, I have belonged to you completely. I still do. If you want me.

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland
Pelyhe_Anna>!

„You're here!” Isabelle danced up to them in delight, carrying a glass fuchsia liquid, which she thrust at Clary. „Have some of this!”
Clary squinted at it. „Is it going to turn me into a rodent?”
„Where is the trust? I think it's strawberry juice,” Isabelle said. „Anyway, it's jummy. Jace?” She offered him the glass.
„I am a man,” he told her, „and men do not consume pink beverages. Get thee gone, woman, and bring me something brown.”
„Brown?” Isabelle made a face.
„Brown is a manly color,” said Jace, and yanked on a stray lock of Isabelles's hair with his free hand. „In fact, look – Alec is wearing it.”
Alec looked mournfully down at his sweater. „It was black,” he said. „But then it faded.”

MissJo>!

Because what was the point in crying when there was no one there to comfort you? And what was worse, when you couldn't even comfort yourself?

6. Bad blood

Hiory>!

“Tell you what.' Alec reached for a second seraph blade. 'We live through this, and I promise I'll introduce you to my whole family.'
Magnus raised his hands, his fingers shining with individual azure flames. They lit his grin with a fiery blue glow. 'It's a deal.

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Magnus Bane

A sorozat következő kötete

The Mortal Instruments sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mindee Arnett: The Nightmare Affair
Sarah J. Maas: Crown of Midnight
Rachel Hawkins: Demonglass
Holly Black: The Queen of Nothing (angol)
Tracy Wolff: Crave
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Kelley Armstrong: The Summoning
Alex Flinn: A Kiss in Time
Sarah Rees Brennan: Season of the Witch
Kendare Blake: Girl of Nightmares