City ​of Fallen Angels (The Mortal Instruments 4.) (The Shadowhunter Universe) 50 csillagozás

Cassandra Clare: City of Fallen Angels Cassandra Clare: City of Fallen Angels Cassandra Clare: City of Fallen Angels Cassandra Clare: City of Fallen Angels Cassandra Clare: City of Fallen Angels

The Mortal War is over, and sixteen-year-old Clary Fray is back home in New York, excited about all the possibilities before her. She's training to become a Shadowhunter and – most importantly of all – she can finally call Jace her boyfriend. But nothing comes without a price. Someone is murdering the Shadowhunters who used to be in Valentine's Circle, provoking tensions between Downworlders and Shadowhunters that could lead to a second, bloody war. And when Jace begins to pull away from her without explaining why, Clary is forced to delve into the heart of a mystery whose solution reveals her worst nightmare: she herself has set in motion a terrible chain of events that could lead to her losing everything she loves. Even Jace.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Walker Books, London, 2015
448 oldal · ISBN: 1406362190
>!
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481455992
>!
Walker Books, London, 2015
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406330335

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1181 tag · 1213 karc · Utolsó karc: 2021. június 29., 13:15 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alexander (Alec) Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Sebastian · Jordan Kyle · Maia Roberts · Lilith · Maryse Lightwood


Kedvencelte 5

Most olvassa 12

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

Orsi_olvas>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Az igazat megvallva kicsit félve kezdtem neki ennek a kötetnek a sok negatív hang miatt.
Nos, nem tudom, én nagyon élveztem :)

Igen, más a hangulata. Az előző kötet happy endje után komorabb, sötétebb. Új szereplők tűnnek fel, új történet bontakozik ki. És igen, emiatt tényleg más, mint az előző három kötet, de semmiképp sem rosszabb.
Clary és Jace között mintha elhangolódott volna valami. Valami változik köztük, bennük. Jace egyre távolodik, saját kétségeit felerősítik rémálmai, melyekről még Claryvel sem mer beszélni.

Simonra nagyon haragudtam az elején, igazi szemétládaként viselkedett. Eddig se kedveltem, de ezzel jó mélyre ásta magát. Maia szerepe megnő, nem marad a háttérben, egyre jobban megismerjük őt, saját története egyre elevenebb lesz. Kyle nagyon érdekes figura, szörnyű dolgokon ment keresztül és ő is szörnyű dolgokat tett, ez azonban már a múlt, új ösvényre lépett, én drukkolok neki. Magnus és Alec nagyon helyesek együtt, de ebbe a kapcsolatba is belezavar valaki. Valaki Magnus múltjából, aki elveti a kétely magvait Alec szívében.

A könyv vége egy tátongó szakadék: és spoiler bizony belehuzan ebbe a rémálmokkal teli szakadékba.
Nekem tetszett ez a könyv is, képes volt megújulni a történet, a szereplőket új oldalukról ismertük meg, új szereplők és új rejtélyek tűntek fel a színen. Lássuk a folytatást!

>!
Walker Books, London, 2011
436 oldal · ISBN: 9781406330335
brigi11 P>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Azok táborát erősítem, akik nem voltak biztosak abban, hogy ezt a részt el akarják olvasni, részben a rengeteg negatív értékelés miatt, részben pedig, mert én is lezártnak éreztem a sorozatot az Üvegváros után. Most, hogy befejeztem, úgy érzem, hiba lett volna nem folytatni a sorozatot. Ciki vagy nem ciki, az örök tini énem továbbra is szereti ezt a sorozatot, és nekem nem volt problémám Jace és Clary drámázásával, szerintem volt már ez rosszabb is. Viszont, amikor Magnus és Alec is rákezdtek, akkor kínomban nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek és letettem pár napra a könyvet. Azért is csak 4 csillag, na meg mert cselekmény nem igazán van, de az utalások a Pokoli szerkezetekre nagyon tetszettek és kiváncsian várom a folytatást és hiába a függővég, azért is A herceget fogom olvasni először.

Pelyhe_Anna>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Nagyon tetszett, a történet fordulatos volt, váratlan dolgok követték egymást, amiket nem lehetett előre megjósolni. Simont egyre jobban kedvelem spoiler, azonban az elején még voltak problémáim vele spoiler. Kyle először nem volt szimpi, nem egészen tudtam, mire számítsak tőle, de a végére elég pozitív szereplő lett spoiler. Alec eddig is szimpatikus volt, ahogy Magnus is, de ebben a részben még jobban megkedveltem őket. :)
A könyv szerintem nagyszerűen bemutatja, hogy titkolózni nem érdemes, főleg tapasztalatlanul, jobb mindent megosztani egy felnőttel, mert mindennek hatalmas következménye lehet, ha nem mondjuk el senkinek, és sokkal nagyobb problémák keletkezhetnek belőlük.

Ailey>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Hű. Mi vége lett ennek… :D
Az az igazság, hogy én meglepő módon nagyon élveztem végig. Az utolsó negyedét a legjobban. Hozzá kell tennem, hogy elég régen olvastam az Üvegvárost, úgyhogy az is közrejátszhatott, hogy jó volt újra visszacsöppenni a Shadowhunter* világba. Ugyanakkor arra a következtetésre jutottam, hogyha nemsokkal az Üvegváros után olvastam volna, az első 3/4-e valószínűleg csalódást okozott volna, de így szerencsére jól elszórakoztatott.
Valahogy Simont is igazán megszerettem, de ami meglepett, hogy a Clace szerelem annyira nem dobogtatta meg a szívemet… ah, de Malec annál inkább! Ó, de még mennyire. Hogy én milyen eszméletlenül imádtam minden mondatukat, és odáig voltam a közös jelenetekért, és méééééééééég többet akarok belőlük. :D
Remélem, hogy a CoLS történetileg kiegyensúlyozottabb lesz.

*őszintén nem jut eszembe, hogy Árnyvadásznak vagy Árnyékvadásznak fordították. Mindegy, tudjátok, mire gondolok. :D

2 hozzászólás
Gnocchi7 I>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

A Csontváros tűrhető volt, szintúgy a Hamuváros. Az Üvegváros teljesen jó, élvezheti könyv volt, ami magával ragadta az embert. Aztán Cassandra kiböki a szemem a Bukott Angyalok Városával.

Hogy a történet eredetileg trilógiának indult, kétségkívül látszik, de ezzel önmagában még nem is lenne nagy baj. Meg lehet csinálni, hogy új vonalon elindítja valaki a sztorit ott, ahol abbahagyta, és egy izgalmas, új részbe kezd bele. A Bukott Angyalok Városa nem egy ilyen könyv. Ez egy kínszenvedés, ami meg sem próbálja palástolni, hogy erőltetett folytatást erőszakol ránk.

Tudtam, hogy rosszabb lesz, erre felkészültem. Arra viszont nem számítottam, hogy ennyire rossz lesz.

Bővebben:
http://polimatilda.eu/cassandra-clare-bukott-angyalok-v…
http://matildakonyvespolca.blogspot.hu/2017/05/cassandr…

Rémálom P>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Megérdemli az öt csillagot, de csakis az utolsó három-négy fejezet miatt. Az egész történetről annyit tudtunk, hogy jajj új főgonosz, valakinek a kapcsolata szét lesz szakítva és valakit elcsábít a sötétség, aka elárulja a többieket. Nos ez szép és jó és mind reklámszöveg. A romantikus részét nem firtatnám, mert Simon vacilálása a két lány között iszonyatosan unalmas volt és nem is lényeges, csak egyszer-kétszer említették, nagyobb szerepe nem is volt. Akkor ott a Jace/Clary vonal, hiszen miattuk lett az egész sorozat, nos, ezt a romantika szálat sem találtam valami egetverőnek. Ugyanakkor ha már romantika, akkor Magnus/Alec piciny, de annál szebb szála tűnt ki mind közül. És igazából eddig egyáltalán nem érdekeltek, de most az ő sorsuk az, amire kíváncsi vagyok.
Az akció része? Van új főgonosz, igen, eddig ismert karakter, tök logikus, hatalmas nagy utalások vannak rá, és mivel az előző három részben említették, láttuk, feltűnt, ezért könnyű kitalálni. A másik bajom az volt, hogy nem elég, hogy az egész cselekmény iszonyatosan egyszerű, de milyen lassan indul be. Megszoktuk, hogy három fejezet után már beindul a nyomozás… itt nem… itt csak tengnek-lengnek a szereplők, mintha Clare csak ki akarná tölteni azt az 500 oldalt, ami neki szükséges. Félre értés ne essék, nem lehetett volna rövidebben elmondani, de mégis az elején annyira nem történt számomra semmi érdekes.
Miért érdemli meg az öt csillagot mégis? Az említett Magnus/Alec szálért, mert két évet vártam a kötetre, és sikerült dobnia a kedvemen, mert sötét hangulatú és mindenki szenved benne, és az ISZONYATOS függővég miatt. Kifejezetten nekem kedvezett a vége, ami sokaknak nem fog tetszeni. Én imádtam.
UTÓLAGOS UPDATE: Azóta erről a könyvről beszélek ugye a többieknek, ki is veséztem már mással, és egyre jobban idegesít ez a sztori. Ha ez egy sorozat első kötete lenne, a Mazochista polcra raknám, mert annyira nem történik benne semmi. Igen, Clare a régi cuccait írja újra, ez egyáltalán nem zavart az első három résznél, a Clockwork Angelnél már jobban. Tudom, mi lesz a 6. könyv megoldása, mert elolvastam a Draco Trilógiát és ez kicsit elveszi a kedvemet, hogy annyi év után, nem volt semmi jobb ötlete.
Amit régen szerettem Clare-ben, az mind gyenge másolatként van itt: romantika, humor, cselekmény. Nem, nem érdemli meg az ötcsillagot… egyáltalán nem.

2 hozzászólás
gabcsika1>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Igazából élveztem a könyvet, de tényleg alig történik valami a nagyobb részében, csak azért nem volt csalódás, mert kicsit régebben olvastam az Üvegvárost, és mert ezek a szereplők elviszik a hátukon a semmittevést is. :) Az utolsó fejezetek viszot hozták az előző kötetek színvonalát, bár számomra kissé hosszúra nyúlt a finálé, de nem volt vészes. A legvége után pedig kíváncsi vagyok a következő könyvre is.

Petra_TeamJace>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Tőlem csak négy és fél csillagot kap a könyv, mivel az első háromhoz képest számomra ez csalódást okozott, pedig azokat imádom, minden szót az első betűtől az utolsóig.

Számtalan eseményszálat kezd el az írónő, de olyan mintha egyiket se fejtené ki rendesen.
Ráadásul ez a totálisan függő befejezés kiborított:S A többi rész végén is maradt 1-2 nyitott kérdés, de legalább lezárt lett az adott kötet, ez meg olyan, mintha kihagytak volna belőle még legalább egy fejezetet. Értem én, hogy a következő két kötetbe is kell valami és majd abban befejezi az ebben elkezdett cselekményszálakat, de a CoFA számomra csak a további részek felvezetője lett.
Imádom Jace karakterét, de ebben a kötetben elvesztette azt a szarkasztikus önbizalommal teli modorát, ami a leginkább szexissé tette, mondjuk néha vissza-visszatér önmagához, de nekem ez kevés.
Mindezek ellenére várom az ötödiket, mivel kíváncsi vagyok mi lesz a Clary-Jace párossal, de az még nagyon sokára lesz.

Arianrhod P>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Na hát eddig sem voltam elragadtatva, de ebben a könyvben Clare még önmagát is alulmúlta. Ha eddig logikátlan volt, most aztán már cselekmény sem nagyon adódott. Mi jöhet még ezután? Ez csak költői kérdés volt, már tudom.

sziromkiállítás>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Igazán zűrös ez a rész, és nem arról van szó, hogy ez rossz könyvé tenné csak hát, sok rossz dolog történik benne, ami elveszi a kedvet az olvasástól. Lehet azért ment nekem nehezen e rész olvasása. Viszont, nem volt annyira rossz, hogy megutáljam, mert azért volt egy pár jó dolog amit igazán szerettem. Például az, hogy Clary és Jace végre együtt voltak, és hogy láttunk egy kis részletet arról, hogy milyenek ők kettesben.

Aztán sok mindent nem szerettem ebben a részben. Mint például Jace viselkedését. Miért tartott(ak) egy olyan fontos dolgot titokban, és miért nem kért Jace hamarabb segítséget? Miért csak akkor kér amikor már túl késő. Bah, mindegy. Clary meg, szegény, nem tud mit csinálni. Hát igen, ördögi egy kör. A vége pedig… Nem találok rá szavakat. Még ha ismerem is a történet menetét, akkor is nem tudom elfogadni ennek a könyvnek a végét. Tudom, hogy minden oké lesz, de akkor is.

4 csillagnál nem tudok többet adni, viszont az tény, hogy van jobb része is a sorozatnak, ami nem ilyen szomorú és tragikus.


Népszerű idézetek

Lindaaa>!

Magnus sighed. „Alexander, I've been alive for hundreds of years. I've been with men, been with women – with faeries and warlocks and vampires, and even a djinn or two.” He looked sideways at Maryse, who looked mildly horrified. „Too much information?”

13. Fejezet

Connie>!

„Do you even really know how vampires are made?”
„Well, when a mommy vampire and a daddy vampire love each other very much…”

Connie>!

Don't bother her, don't try to talk to her, don't even look at her, or I'll fold you in half so many times you 'll look like a tiny little origami werewolf.

Connie>!

That's my roommate. Kyle. Be nice." Jace smiled charmingly. "I'm always nice.

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Jordan Kyle
Connie>!

„Love is a contradiction,” said Jace, and turned back to the window.

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland
Connie>!

„You look lousy”, Simon said.
Jace blinked. „Seems an odd time to start an insult contest, but if you insist, I could probably think up something good.”
„No, I mean it. You don't look good.”
„This from a guy, who has all the sex appeal of a penguin.”

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Simon Lewis
Connie>!

You know, some people think Shadowhunters are just myths. Like mummies and genies." Kyle grinned at Jace. „Can you grant wishes?” The fact that Kyle had just called Clary cute did not seem to have endeared him to Jace, whose face had tightened alarmingly. „That depends,” he said. "Do you wish to be punched in the face?

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Jordan Kyle
Rémálom P>!

You would have a brother," Simon said, "like an actual one, not a murdering psychopath.

Chapter 5 - Hell calls hell

Kapcsolódó szócikkek: Simon Lewis
Rémálom P>!

„I was following you.”
„Is this the part where you tell me you're secretly in love with me? Vampire Mojo strikes again?”

Chapter 6 - Wake the Dead


A sorozat következő kötete

The Mortal Instruments sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Sarah J. Maas: Heir of Fire
Lisa Jane Smith: The Awakening
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma
Kresley Cole: Poison Princess
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures
Kass Morgan – Danielle Paige: The Ravens
Kelley Armstrong: The Reckoning
Claudia Gray: Spellcaster