City ​of Fallen Angels (The Mortal Instruments 4.) (The Shadowhunter Universe) 61 csillagozás

Cassandra Clare: City of Fallen Angels Cassandra Clare: City of Fallen Angels Cassandra Clare: City of Fallen Angels Cassandra Clare: City of Fallen Angels Cassandra Clare: City of Fallen Angels

The Mortal War is over, and sixteen-year-old Clary Fray is back home in New York, excited about all the possibilities before her. She's training to become a Shadowhunter and – most importantly of all – she can finally call Jace her boyfriend. But nothing comes without a price. Someone is murdering the Shadowhunters who used to be in Valentine's Circle, provoking tensions between Downworlders and Shadowhunters that could lead to a second, bloody war. And when Jace begins to pull away from her without explaining why, Clary is forced to delve into the heart of a mystery whose solution reveals her worst nightmare: she herself has set in motion a terrible chain of events that could lead to her losing everything she loves. Even Jace.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Walker Books, London, 2015
448 oldal · ISBN: 1406362190
>!
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481455992
>!
Walker Books, London, 2015
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406330335

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1198 tag · 1206 karc · Utolsó karc: 2023. október 30., 20:44 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alexander (Alec) Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Sebastian · Jordan Kyle · Maia Roberts · Lilith · Maryse Lightwood


Kedvencelte 5

Most olvassa 11

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

Orsi_olvas>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Az igazat megvallva kicsit félve kezdtem neki ennek a kötetnek a sok negatív hang miatt.
Nos, nem tudom, én nagyon élveztem :)

Igen, más a hangulata. Az előző kötet happy endje után komorabb, sötétebb. Új szereplők tűnnek fel, új történet bontakozik ki. És igen, emiatt tényleg más, mint az előző három kötet, de semmiképp sem rosszabb.
Clary és Jace között mintha elhangolódott volna valami. Valami változik köztük, bennük. Jace egyre távolodik, saját kétségeit felerősítik rémálmai, melyekről még Claryvel sem mer beszélni.

Simonra nagyon haragudtam az elején, igazi szemétládaként viselkedett. Eddig se kedveltem, de ezzel jó mélyre ásta magát. Maia szerepe megnő, nem marad a háttérben, egyre jobban megismerjük őt, saját története egyre elevenebb lesz. Kyle nagyon érdekes figura, szörnyű dolgokon ment keresztül és ő is szörnyű dolgokat tett, ez azonban már a múlt, új ösvényre lépett, én drukkolok neki. Magnus és Alec nagyon helyesek együtt, de ebbe a kapcsolatba is belezavar valaki. Valaki Magnus múltjából, aki elveti a kétely magvait Alec szívében.

A könyv vége egy tátongó szakadék: és spoiler bizony belehuzan ebbe a rémálmokkal teli szakadékba.
Nekem tetszett ez a könyv is, képes volt megújulni a történet, a szereplőket új oldalukról ismertük meg, új szereplők és új rejtélyek tűntek fel a színen. Lássuk a folytatást!

>!
Walker Books, London, 2011
436 oldal · ISBN: 9781406330335
brigi11 P>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Azok táborát erősítem, akik nem voltak biztosak abban, hogy ezt a részt el akarják olvasni, részben a rengeteg negatív értékelés miatt, részben pedig, mert én is lezártnak éreztem a sorozatot az Üvegváros után. Most, hogy befejeztem, úgy érzem, hiba lett volna nem folytatni a sorozatot. Ciki vagy nem ciki, az örök tini énem továbbra is szereti ezt a sorozatot, és nekem nem volt problémám Jace és Clary drámázásával, szerintem volt már ez rosszabb is. Viszont, amikor Magnus és Alec is rákezdtek, akkor kínomban nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek és letettem pár napra a könyvet. Azért is csak 4 csillag, na meg mert cselekmény nem igazán van, de az utalások a Pokoli szerkezetekre nagyon tetszettek és kiváncsian várom a folytatást és hiába a függővég, azért is A herceget fogom olvasni először.

Bernie21 P>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Mivel ez előző rész számomra olyan tökéletes befejezéssel bírt, itt szükségszerűen érzek egy kis visszaesést, de azért mégse olyan nagyon. off
Szóval jó kis rész ez is, izgalmas és fordulatos cselekménnyel. Nekem kicsit ismét túl sok Simon, és túl idegesítő Maia. Amit Jordannal leművelt, az szerintem irtó túlzás. Szegény srác nem is értem, miért kúszik annyira utána off És még így nem első olvasásra is azon aggódtam, hogy mi van Jace-szel, miért viselkedik így, és izgultam, hogy időben megoldódjon a „kis problémája”.
Ami így utólag meglepett, hogy bár rengeteg esemény történik, igazából a cselekmény időben nagyon hamar lezajlik. Ahogy CC-től megszokhattuk, kicsit egymás után szaladgálnak, és mindig pont lecsúsznak a probléma megoldásáról, mert nem beszélnek egymással és így nem jönnek rá, hogy ugyanazt az eldobott botot kergetik-keresik. Aztán a legvégén végre-valahára összeteszik, amit külön-külön tudnak, de persze még akkor sem megy simán semmi.
Mindez megfűszerezve a Simon – Isabelle – Maia afférral, Camille megjelenésével és sz.rkavarásával. Utóbbi inkább figyelemelterelés, ami arra volt jó, hogy Magnus és Alec kapcsolata se legyen túl idilli, kell oda is egy kis mondvacsinált balhé.
És természetesen egy hatalmas függővég, nem lehet megkönnyebbülni, mert amikor azt hiszem, hogy most már minden rendben lesz, elmúlt a vész, Cassie olyan lapot húz, hogy csak nézek ki a fejemből.

Pelyhe_Anna>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Nagyon tetszett, a történet fordulatos volt, váratlan dolgok követték egymást, amiket nem lehetett előre megjósolni. Simont egyre jobban kedvelem spoiler, azonban az elején még voltak problémáim vele spoiler. Kyle először nem volt szimpi, nem egészen tudtam, mire számítsak tőle, de a végére elég pozitív szereplő lett spoiler. Alec eddig is szimpatikus volt, ahogy Magnus is, de ebben a részben még jobban megkedveltem őket. :)
A könyv szerintem nagyszerűen bemutatja, hogy titkolózni nem érdemes, főleg tapasztalatlanul, jobb mindent megosztani egy felnőttel, mert mindennek hatalmas következménye lehet, ha nem mondjuk el senkinek, és sokkal nagyobb problémák keletkezhetnek belőlük.

Ailey>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Hű. Mi vége lett ennek… :D
Az az igazság, hogy én meglepő módon nagyon élveztem végig. Az utolsó negyedét a legjobban. Hozzá kell tennem, hogy elég régen olvastam az Üvegvárost, úgyhogy az is közrejátszhatott, hogy jó volt újra visszacsöppenni a Shadowhunter* világba. Ugyanakkor arra a következtetésre jutottam, hogyha nemsokkal az Üvegváros után olvastam volna, az első 3/4-e valószínűleg csalódást okozott volna, de így szerencsére jól elszórakoztatott.
Valahogy Simont is igazán megszerettem, de ami meglepett, hogy a Clace szerelem annyira nem dobogtatta meg a szívemet… ah, de Malec annál inkább! Ó, de még mennyire. Hogy én milyen eszméletlenül imádtam minden mondatukat, és odáig voltam a közös jelenetekért, és méééééééééég többet akarok belőlük. :D
Remélem, hogy a CoLS történetileg kiegyensúlyozottabb lesz.

*őszintén nem jut eszembe, hogy Árnyvadásznak vagy Árnyékvadásznak fordították. Mindegy, tudjátok, mire gondolok. :D

2 hozzászólás
fruzs_7>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Kicsit kevésbé tetszett, mint az előző részek. Elég lassan indult be a történet, és nagyjából végig az is maradt. Persze többet kaptunk a szereplők egymással való kapcsolatából, és Jace is szenvedett bőven. Kíváncsian várom a következő részt

zina_fazekas>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Kicsit furcsa volt ez a rész, kicsit inkább egy „átvezető” kötetnek éreztem. A harmadik résszel olyan volt, mintha a történet befejeződött volna, így értem, hogy miért volt szükség egy hasonló részre – azonban az biztos, hogy nem ez lesz a kedvenc részem a sorozatból. Már csak azért sem, mert Simont valahogy egyáltalán nem tudtam megkedvelni és egy kicsit sok volt belőle. Ugyanakkor a vége már megint… Még szerencse, hogy úgy olvasom ezt a sorozatot, hogy már régen megjelent az összes része. :)

Rémálom P>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Megérdemli az öt csillagot, de csakis az utolsó három-négy fejezet miatt. Az egész történetről annyit tudtunk, hogy jajj új főgonosz, valakinek a kapcsolata szét lesz szakítva és valakit elcsábít a sötétség, aka elárulja a többieket. Nos ez szép és jó és mind reklámszöveg. A romantikus részét nem firtatnám, mert Simon vacilálása a két lány között iszonyatosan unalmas volt és nem is lényeges, csak egyszer-kétszer említették, nagyobb szerepe nem is volt. Akkor ott a Jace/Clary vonal, hiszen miattuk lett az egész sorozat, nos, ezt a romantika szálat sem találtam valami egetverőnek. Ugyanakkor ha már romantika, akkor Magnus/Alec piciny, de annál szebb szála tűnt ki mind közül. És igazából eddig egyáltalán nem érdekeltek, de most az ő sorsuk az, amire kíváncsi vagyok.
Az akció része? Van új főgonosz, igen, eddig ismert karakter, tök logikus, hatalmas nagy utalások vannak rá, és mivel az előző három részben említették, láttuk, feltűnt, ezért könnyű kitalálni. A másik bajom az volt, hogy nem elég, hogy az egész cselekmény iszonyatosan egyszerű, de milyen lassan indul be. Megszoktuk, hogy három fejezet után már beindul a nyomozás… itt nem… itt csak tengnek-lengnek a szereplők, mintha Clare csak ki akarná tölteni azt az 500 oldalt, ami neki szükséges. Félre értés ne essék, nem lehetett volna rövidebben elmondani, de mégis az elején annyira nem történt számomra semmi érdekes.
Miért érdemli meg az öt csillagot mégis? Az említett Magnus/Alec szálért, mert két évet vártam a kötetre, és sikerült dobnia a kedvemen, mert sötét hangulatú és mindenki szenved benne, és az ISZONYATOS függővég miatt. Kifejezetten nekem kedvezett a vége, ami sokaknak nem fog tetszeni. Én imádtam.
UTÓLAGOS UPDATE: Azóta erről a könyvről beszélek ugye a többieknek, ki is veséztem már mással, és egyre jobban idegesít ez a sztori. Ha ez egy sorozat első kötete lenne, a Mazochista polcra raknám, mert annyira nem történik benne semmi. Igen, Clare a régi cuccait írja újra, ez egyáltalán nem zavart az első három résznél, a Clockwork Angelnél már jobban. Tudom, mi lesz a 6. könyv megoldása, mert elolvastam a Draco Trilógiát és ez kicsit elveszi a kedvemet, hogy annyi év után, nem volt semmi jobb ötlete.
Amit régen szerettem Clare-ben, az mind gyenge másolatként van itt: romantika, humor, cselekmény. Nem, nem érdemli meg az ötcsillagot… egyáltalán nem.

2 hozzászólás
gabcsika1>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Igazából élveztem a könyvet, de tényleg alig történik valami a nagyobb részében, csak azért nem volt csalódás, mert kicsit régebben olvastam az Üvegvárost, és mert ezek a szereplők elviszik a hátukon a semmittevést is. :) Az utolsó fejezetek viszot hozták az előző kötetek színvonalát, bár számomra kissé hosszúra nyúlt a finálé, de nem volt vészes. A legvége után pedig kíváncsi vagyok a következő könyvre is.

Petra_TeamJace>!
Cassandra Clare: City of Fallen Angels

Tőlem csak négy és fél csillagot kap a könyv, mivel az első háromhoz képest számomra ez csalódást okozott, pedig azokat imádom, minden szót az első betűtől az utolsóig.

Számtalan eseményszálat kezd el az írónő, de olyan mintha egyiket se fejtené ki rendesen.
Ráadásul ez a totálisan függő befejezés kiborított:S A többi rész végén is maradt 1-2 nyitott kérdés, de legalább lezárt lett az adott kötet, ez meg olyan, mintha kihagytak volna belőle még legalább egy fejezetet. Értem én, hogy a következő két kötetbe is kell valami és majd abban befejezi az ebben elkezdett cselekményszálakat, de a CoFA számomra csak a további részek felvezetője lett.
Imádom Jace karakterét, de ebben a kötetben elvesztette azt a szarkasztikus önbizalommal teli modorát, ami a leginkább szexissé tette, mondjuk néha vissza-visszatér önmagához, de nekem ez kevés.
Mindezek ellenére várom az ötödiket, mivel kíváncsi vagyok mi lesz a Clary-Jace párossal, de az még nagyon sokára lesz.


Népszerű idézetek

Lindaaa>!

Magnus sighed. „Alexander, I've been alive for hundreds of years. I've been with men, been with women – with faeries and warlocks and vampires, and even a djinn or two.” He looked sideways at Maryse, who looked mildly horrified. „Too much information?”

13. Fejezet

Connie>!

„Do you even really know how vampires are made?”
„Well, when a mommy vampire and a daddy vampire love each other very much…”

Connie>!

Don't bother her, don't try to talk to her, don't even look at her, or I'll fold you in half so many times you 'll look like a tiny little origami werewolf.

Connie>!

That's my roommate. Kyle. Be nice." Jace smiled charmingly. "I'm always nice.

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Jordan Kyle
Connie>!

„Love is a contradiction,” said Jace, and turned back to the window.

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland
Connie>!

„You look lousy”, Simon said.
Jace blinked. „Seems an odd time to start an insult contest, but if you insist, I could probably think up something good.”
„No, I mean it. You don't look good.”
„This from a guy, who has all the sex appeal of a penguin.”

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Simon Lewis
Connie>!

You know, some people think Shadowhunters are just myths. Like mummies and genies." Kyle grinned at Jace. „Can you grant wishes?” The fact that Kyle had just called Clary cute did not seem to have endeared him to Jace, whose face had tightened alarmingly. „That depends,” he said. "Do you wish to be punched in the face?

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Jordan Kyle
Connie>!

Break a leg up there," Jace said with a wicked grin. "And I'll be down here, hopefully breaking someone else's.

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland
Rémálom P>!

„I was following you.”
„Is this the part where you tell me you're secretly in love with me? Vampire Mojo strikes again?”

Chapter 6 - Wake the Dead


A sorozat következő kötete

The Mortal Instruments sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mindee Arnett: The Nightmare Affair
Holly Black: The Queen of Nothing (angol)
Rachel Hawkins: Demonglass
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Sarah J. Maas: Crown of Midnight
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Tracy Wolff: Crave
Lisa Jane Smith: Night World – Secret Vampire
Alex Flinn: A Kiss in Time
Alex Flinn: Beastly