City ​of Bones (The Mortal Instruments 1.) (The Shadowhunter Universe) 99 csillagozás

Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

When ​fifteen-year-old Clary Fray heads out to the Pandemonium Club in New York City, she hardly expects to witness a murder – much less a murder committed by three teenagers covered with strange tattoos and brandishing bizarre weapons. Then the body disappears into thin air. It's hard to call the police when the murderers are invisible to everyone else and when there is nothing – not even a smear of blood – to show that a boy has died. Or was he a boy?

This is Clary's first meeting with the Shadowhunters, warriors dedicated to ridding the earth of demons. It's also her first encounter with Jace, a Shadowhunter who looks a little like an angel and acts a lot like a jerk. Within twenty-four hours Clary is pulled into Jace's world with a vengeance, when her mother disappears and Clary herself is attacked by a demon. But why would demons be interested in ordinary mundanes like Clary and her mother? And how did Clary suddenly get the Sight? The Shadowhunters would like to know.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Walker Books, London, 2017
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781406381320 · Illusztrálta: Cassandra Jean, Kathleen Jennings
>!
Walker Books, London, 2015
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406362169
>!
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481455923

9 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1169 tag · 1214 karc · Utolsó karc: 2020. június 26., 23:07 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Jace Wayland · Alec Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Lucian Graymark · Raphael Santiago · Hodge Starkweather · Madame Dorothea


Kedvencelte 12

Most olvassa 22

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

Narutofan98>!
Cassandra Clare: City of Bones

Jobban tetszett, mint a magyar változat. Igaz, néhol meggyűlt a bajom néha a keszekuszább részeken – pl. harci részek, angyal magyarázatok, speciális kifejezések – mivel mindenáron le akartam őket fordítani magyarra. Úgy kellett magamra rászólnom, hogy nyughassak már, ne fordítsak mindent. De ezt már megszokhattam volna.

Orsi_olvas>!
Cassandra Clare: City of Bones

Nagyon tetszett! Abszolút olvastatta magát, izgalmas volt a történet, jók a karakterek. Clary nagyon klassz hősnő, nem nyavalyog, okos, talpraesett, normálisan gondolkodik a világról. Jacet nagyon megszerettem, a fennhéjázó felszín alatt érzékeny és törődő, bármire képes azokért akiket szeret. Izabell és Alec nagyon jó testvér pár, bár Alec kicsit rideg nekem és bár nehéz a helyzete jobb lenne neki és a környezetének is ha felvállalná magát.
Nagyon tetszik a világ, amit megalkotott az írónő, teli titkokkal, mágiával és baljóslatú előjelekkel. Valentine azért tökéletes gonosz, mert rendkívül intelligens és megnyerő, olyan akiről elhiszem, hogy könnyedén behálóz embereket és a saját céljai érdekében használja fel őket.
Clary különleges képességeiről úgy sejtem még fogunk olvasni, remélem körbejárjuk majd, hogy pontosan miből erednek és mi mindenre teszi őt képessé. Ami pedig a családi szálakat illeti: én nem vagyok hajlandó elhinni! Nem és kész. Kell itt még lennie valami csavarnak!

brigi11 P>!
Cassandra Clare: City of Bones

Ez is az a könyv, amit hónapokig figyeltem, mire belevágtam, mert annyira megosztja a figyelteimet. Éppen ezért nem voltak elvárásaim, csak egy teljesen más világba akartam lenni egy pár napig, és ezt pontosan megkaptam. A Harry Potter vonal tagadhatatlan, de mégis úgy érzem, hogy ettől még jó ez a sorozat, nekem inkább az utolsó 50 oldallal voltak problémáim, túl sok volt már a csavar, teljesen feleslegesen. A szereplőket szerettem, ha választanom kellene talán Simon volt a kedvencem. Azt a nagy csavart nem fogom tudomásul venni,az nem történhet meg, egyszerűen beseprem az ágy alá, mert ez egy hosszú történet és majd ebből is kilábalunk.

hraurie>!
Cassandra Clare: City of Bones

I can't believe it, de kiolvastam egy teljes könyvet angolul. Mostanság annyira rákattantam a Shadowhuntersre a TV sorozat miatt, hogy kedvem támadt újra elővenni a kedvenc karaktereimet. Gondoltam, miért ne olvashatnék bele angolul, aztán arra eszméltem, hogy kiolvastam az egész első kötetet.

Nehéz róla nyilatkozni, hiszen a magyar változatnál már leírtam mindent az első benyomásaimról. Eredetiben egészen más a hangnem, hiszen közvetlenül Clare szól hozzád, néha az volt az érzésem, hogy meglepően hétköznapi nyelven. Ritkán kerül a kezembe angol nyelvű könyv, lehet, hogy az összes ilyen, de a leírásai, a párbeszédei stilisztikailag, meg hát úgy nyelvtanilag elég egyszerűre sikeredtek – máskülönben félbehagytam volna.

Mindenesetre, aki olvasta magyarul és szerette a sorozatot, annak mindenképpen ajánlom eredetiben is. Mégis csak így az igazi.

2 hozzászólás
Serene I>!
Cassandra Clare: City of Bones

Már régóta fenem rá a fogam, mert nemcsaka a borító és a fülszöveg ragadott meg, de csupa jót hallottam róla… de azt tudtam, hogy kizárólag eredeti nyelven leszek hajlandó elolvasni.
Imádtam a komplex világot, az élő karaktereket, a humort, a sötét hangulatot, és azt, hogy annak ellenére élveztem a nyomozást, hogy félig-meddig tisztában voltam a legnagyobb spoilerrel.
… és most fogom magam, és belevágok a második kötetbe. :D

5 hozzászólás
gabcsika1>!
Cassandra Clare: City of Bones

Négy éve olvastam először magyarul, és akkor nem fogott meg, nem jó időben találtam rá erre a könyvre.
De most nagyon tetszett. Nem sokra emlékeztem belőle, csak valami temetőre meg természetesen az utolsó csavarra. Nagyon izgalmas volt a sztori, szimpatikusak a szereplők (meg nagyon vagányak a vezetéknevek :D Lightwood, Startweather, Morgenstern…), a nyelvezete is tetszett. Az előző olvasmányom kicsit komolyabb volt, így ez a könyv felfrissülést jelentett a YA címkéjével. :)

Fummie>!
Cassandra Clare: City of Bones

Na hát arra ez tökéletes volt, hogy felmérjem, hogy az angol tudásom sehol nincs, és valószínűleg az egészből feleennyit se értettem volna, ha nem olvastam volna már korábban. De azért ezzel együtt a lényeget felfogtam, és szintén hasznos volt annyira, hogy felelevenítsem a film előtt, mi is volt tulajdonképpen, meg ragadt rám némi angol nyelv is. Ezzel együtt a véleményem nem változott, és mivel lustaság fél egészség, tessék itt az értékelésem a magyar nyelvűről:
http://moly.hu/ertekelesek/679565

SarahSparkle>!
Cassandra Clare: City of Bones

Nem tudom, lehetséges-e, de angolul még jobban tetszett, és mivel hangos könyv volt, minden este Jace-el a fejemben aludtam el (:

(Értelmesebb értékelésem a magyar verziónál: http://moly.hu/ertekelesek/1154652)

Pelyhe_Anna>!
Cassandra Clare: City of Bones

A könyvet már olvastam korábban magyarul, már akkor nagyon megtetszett, most pedig megpróbáltam, mire megyek angolul. Kicsit tovább tartott, de nagyon tetszett, és büszke vagyok magamra, amiért sikerült angolul elolvasnom. Ez volt az első hosszabb könyv, amit angolul végigolvastam (régebben elkezdtem a Harry Pottert, de nehéz volt és nem fejeztem be), és ugyan az elején sokat kellett fordítani, a végére egészen belejöttem. :)
Nagyon tetszett, hogy minden benne volt, ami a magyarban (persze, hiszen ez az eredeti), és a már elfelejtett jeleneteket újból felidéztem, eszembe jutottak olvasás közben, most pedig szándékomban áll elkezdeni a következő részét (természetesen angolul).

zoéaust >!
Cassandra Clare: City of Bones

Nem egyszer láttam a könyből készült filmet és a sorozat is nagy kedvencem. A könyveket is olvastam még mikor elkezdtek megjelenni magyarul, de csak a harmadik-negyedik részig jutottam. Túlságosan sokat kellett várni a következő rész megjelenéséig és nem volt türelmem annyit várni.
Maga a történet érdekes, viszont nem kötött le annyira, mint amennyire gondoltam, hogy le fog kötni. Szeretném befejezni a sorozatot, viszont nem tudom, hogy képes leszek-e felvenni a következő részt vagy hagynom kell magamnak időt emészteni. Azt hittem elsőre, hogy nem fogom élvezni angolul, viszont tán sokkal jobban tetszett, tekintve, hogy a filmet és a sorozatot is angolul néztem.


Népszerű idézetek

Fummie>!

It means 'Shadowhunters: Looking Better in Black Than the Widows of our Enemies Since 1234'.

10. fejezet

6 hozzászólás
Hiory>!

„If you were half as funny as you think you are, you'd be twice as funny as you are now.”

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Madame Dorothea
Evis>!

– What do you want?
– Just coffee. Black – like my soul.

Page 40

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Simon Lewis
AgiVega IP>!

Investigation?„ Isabelle laughed. "Now we're detectives? Maybe we should all have code names.”
„Good idea,” said Jace. "I shall be Baron Hotschaft Von Hugenstein.

11. fejezet

AgiVega IP>!

Stay away from my blades. In fact, don't touch any of my weapons without my permission."
„Well, there goes my plan for selling them all on eBay,” Clary muttered.
„Selling them on what?”
Clary smiled blandly at him. "A mythical place of great magical power.

7. fejezet

Orsi_olvas>!

"Then you'll see the word as it is – infinite.

172. oldal, 10.fejezet

Orsi_olvas>!

„You've got to be kidding me,” the bouncer said, folding his arms across his massive chest.

(első mondat)

kinga_kosztyu>!

To love is to destroy, and to be loved is to be the one destroyed.

Orsi_olvas>!

„Sed lexa dura lex,” said Jace automatically. „The Law is hard, but it is the Law.”

108. oldal, 7.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland

A sorozat következő kötete

The Mortal Instruments sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: The Titan's Curse
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Alex Flinn: Beastly
Mindee Arnett: The Nightmare Affair
Kresley Cole: No Rest for the Wicked
Susan Ee: World After
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures
Kim Harrison: A Fistful of Charms
Kelley Armstrong: The Summoning