City ​of Bones (The Mortal Instruments 1.) (The Shadowhunter Universe) 92 csillagozás

Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones Cassandra Clare: City of Bones

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

When ​fifteen-year-old Clary Fray heads out to the Pandemonium Club in New York City, she hardly expects to witness a murder – much less a murder committed by three teenagers covered with strange tattoos and brandishing bizarre weapons. Then the body disappears into thin air. It's hard to call the police when the murderers are invisible to everyone else and when there is nothing – not even a smear of blood – to show that a boy has died. Or was he a boy?

This is Clary's first meeting with the Shadowhunters, warriors dedicated to ridding the earth of demons. It's also her first encounter with Jace, a Shadowhunter who looks a little like an angel and acts a lot like a jerk. Within twenty-four hours Clary is pulled into Jace's world with a vengeance, when her mother disappears and Clary herself is attacked by a demon. But why would demons be interested in ordinary mundanes like Clary and her mother? And how did Clary suddenly get the Sight? The Shadowhunters would like to know.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Walker Books, London, 2017
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781406381320 · Illusztrálta: Cassandra Jean, Kathleen Jennings
>!
Walker Books, London, 2015
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406362169
>!
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481455923

9 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1125 tag · 1221 karc · Utolsó karc: 2019. május 15., 21:35 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Jace Wayland · Clary Fray · Simon Lewis · Isabelle Lightwood · Lucian Graymark · Madame Dorothea


Kedvencelte 12

Most olvassa 26

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

>!
Narutofan98 P
Cassandra Clare: City of Bones

Jobban tetszett, mint a magyar változat. Igaz, néhol meggyűlt a bajom néha a keszekuszább részeken – pl. harci részek, angyal magyarázatok, speciális kifejezések – mivel mindenáron le akartam őket fordítani magyarra. Úgy kellett magamra rászólnom, hogy nyughassak már, ne fordítsak mindent. De ezt már megszokhattam volna.

>!
Orsi_olvas
Cassandra Clare: City of Bones

Nagyon tetszett! Abszolút olvastatta magát, izgalmas volt a történet, jók a karakterek. Clary nagyon klassz hősnő, nem nyavalyog, okos, talpraesett, normálisan gondolkodik a világról. Jacet nagyon megszerettem, a fennhéjázó felszín alatt érzékeny és törődő, bármire képes azokért akiket szeret. Izabell és Alec nagyon jó testvér pár, bár Alec kicsit rideg nekem és bár nehéz a helyzete jobb lenne neki és a környezetének is ha felvállalná magát.
Nagyon tetszik a világ, amit megalkotott az írónő, teli titkokkal, mágiával és baljóslatú előjelekkel. Valentine azért tökéletes gonosz, mert rendkívül intelligens és megnyerő, olyan akiről elhiszem, hogy könnyedén behálóz embereket és a saját céljai érdekében használja fel őket.
Clary különleges képességeiről úgy sejtem még fogunk olvasni, remélem körbejárjuk majd, hogy pontosan miből erednek és mi mindenre teszi őt képessé. Ami pedig a családi szálakat illeti: én nem vagyok hajlandó elhinni! Nem és kész. Kell itt még lennie valami csavarnak!

>!
brigi11 P
Cassandra Clare: City of Bones

Ez is az a könyv, amit hónapokig figyeltem, mire belevágtam, mert annyira megosztja a figyelteimet. Éppen ezért nem voltak elvárásaim, csak egy teljesen más világba akartam lenni egy pár napig, és ezt pontosan megkaptam. A Harry Potter vonal tagadhatatlan, de mégis úgy érzem, hogy ettől még jó ez a sorozat, nekem inkább az utolsó 50 oldallal voltak problémáim, túl sok volt már a csavar, teljesen feleslegesen. A szereplőket szerettem, ha választanom kellene talán Simon volt a kedvencem. Azt a nagy csavart nem fogom tudomásul venni,az nem történhet meg, egyszerűen beseprem az ágy alá, mert ez egy hosszú történet és majd ebből is kilábalunk.

>!
hraurie
Cassandra Clare: City of Bones

I can't believe it, de kiolvastam egy teljes könyvet angolul. Mostanság annyira rákattantam a Shadowhuntersre a TV sorozat miatt, hogy kedvem támadt újra elővenni a kedvenc karaktereimet. Gondoltam, miért ne olvashatnék bele angolul, aztán arra eszméltem, hogy kiolvastam az egész első kötetet.

Nehéz róla nyilatkozni, hiszen a magyar változatnál már leírtam mindent az első benyomásaimról. Eredetiben egészen más a hangnem, hiszen közvetlenül Clare szól hozzád, néha az volt az érzésem, hogy meglepően hétköznapi nyelven. Ritkán kerül a kezembe angol nyelvű könyv, lehet, hogy az összes ilyen, de a leírásai, a párbeszédei stilisztikailag, meg hát úgy nyelvtanilag elég egyszerűre sikeredtek – máskülönben félbehagytam volna.

Mindenesetre, aki olvasta magyarul és szerette a sorozatot, annak mindenképpen ajánlom eredetiben is. Mégis csak így az igazi.

2 hozzászólás
>!
Serene I
Cassandra Clare: City of Bones

Már régóta fenem rá a fogam, mert nemcsaka a borító és a fülszöveg ragadott meg, de csupa jót hallottam róla… de azt tudtam, hogy kizárólag eredeti nyelven leszek hajlandó elolvasni.
Imádtam a komplex világot, az élő karaktereket, a humort, a sötét hangulatot, és azt, hogy annak ellenére élveztem a nyomozást, hogy félig-meddig tisztában voltam a legnagyobb spoilerrel.
… és most fogom magam, és belevágok a második kötetbe. :D

5 hozzászólás
>!
gabcsika1
Cassandra Clare: City of Bones

Négy éve olvastam először magyarul, és akkor nem fogott meg, nem jó időben találtam rá erre a könyvre.
De most nagyon tetszett. Nem sokra emlékeztem belőle, csak valami temetőre meg természetesen az utolsó csavarra. Nagyon izgalmas volt a sztori, szimpatikusak a szereplők (meg nagyon vagányak a vezetéknevek :D Lightwood, Startweather, Morgenstern…), a nyelvezete is tetszett. Az előző olvasmányom kicsit komolyabb volt, így ez a könyv felfrissülést jelentett a YA címkéjével. :)

>!
Fummie
Cassandra Clare: City of Bones

Na hát arra ez tökéletes volt, hogy felmérjem, hogy az angol tudásom sehol nincs, és valószínűleg az egészből feleennyit se értettem volna, ha nem olvastam volna már korábban. De azért ezzel együtt a lényeget felfogtam, és szintén hasznos volt annyira, hogy felelevenítsem a film előtt, mi is volt tulajdonképpen, meg ragadt rám némi angol nyelv is. Ezzel együtt a véleményem nem változott, és mivel lustaság fél egészség, tessék itt az értékelésem a magyar nyelvűről:
http://moly.hu/ertekelesek/679565

>!
SarahSparkle
Cassandra Clare: City of Bones

Nem tudom, lehetséges-e, de angolul még jobban tetszett, és mivel hangos könyv volt, minden este Jace-el a fejemben aludtam el (:

(Értelmesebb értékelésem a magyar verziónál: http://moly.hu/ertekelesek/1154652)

>!
Rémálom
Cassandra Clare: City of Bones

Imádom ezt a könyvet, ha mondani lehet, ez a legkedvencebb olvasmányom. Cassandra Clare lenyűgözően írja meg a karaktereket, mindegyik teljesen emberi és hihető, a szarkasztikus humor pedig csak hab a tortán. :)

>!
MyBookBubble
Cassandra Clare: City of Bones

Bevallom, sokáig féltem elkezdeni. Olvastam a negatív értékeléseket is és a film verzió után arra jutottam, hogy inkább ezt most nem erőltetném. Utána viszont jött a sorozat, amiben nagyon megkedveltem a szereplőket és a sztorit is és végül drága barátnőm, munkatársam – aki nem mellesleg mellettem ül és minden Cassandra Clare könyvet olvasott – vett rá és adta kölcsön a könyvet, hogy igenis, el kell olvasnod. Így jutottam el oda, hogy végül elolvastam és tetszett. Magával ragadott a történet, imádtam benne Simont és a szövegeit, valamint Clary is egy talpraesett, bátor és makacs hősnő, pont ahogy reméltem. :) Mindenképp folytatom a többi résszel.


Népszerű idézetek

>!
Fummie

It means 'Shadowhunters: Looking Better in Black Than the Widows of our Enemies Since 1234'.

10. fejezet

6 hozzászólás
>!
Hiory

„If you were half as funny as you think you are, you'd be twice as funny as you are now.”

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland · Madame Dorothea
>!
Evis

– What do you want?
– Just coffee. Black – like my soul.

Page 40

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Simon Lewis
>!
AgiVega IP

Investigation?„ Isabelle laughed. "Now we're detectives? Maybe we should all have code names.”
„Good idea,” said Jace. "I shall be Baron Hotschaft Von Hugenstein.

11. fejezet

>!
AgiVega IP

Stay away from my blades. In fact, don't touch any of my weapons without my permission."
„Well, there goes my plan for selling them all on eBay,” Clary muttered.
„Selling them on what?”
Clary smiled blandly at him. "A mythical place of great magical power.

7. fejezet

>!
kinga_kosztyu

To love is to destroyed, and to be loved is to be the one destroyed.

>!
Orsi_olvas

"Then you'll see the word as it is – infinite.

172. oldal, 10.fejezet

>!
Orsi_olvas

„You've got to be kidding me,” the bouncer said, folding his arms across his massive chest.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

The Mortal Instruments sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alex Flinn: Beastly
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Kami Garcia – Margaret Stohl: Beautiful Creatures
J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows
Kresley Cole: Poison Princess
Crystal Cestari: The best kind of magic
Kelley Armstrong: The Reckoning
Lish McBride: Hold me closer, Necromancer
Cameron Jace: Snow White Sorrow
K. F. Breene: Natural Dual-Mage