City ​of Ashes (The Mortal Instruments 2.) (The Shadowhunter Universe) 90 csillagozás

Cassandra Clare: City of Ashes Cassandra Clare: City of Ashes Cassandra Clare: City of Ashes Cassandra Clare: City of Ashes Cassandra Clare: City of Ashes Cassandra Clare: City of Ashes Cassandra Clare: City of Ashes Cassandra Clare: City of Ashes Cassandra Clare: City of Ashes

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Clary ​Fray just wishes that her life would go back to normal. But what's normal when you're a demon-slaying Shadowhunter, your mother is in a magically induced coma, and you can suddenly see Downworlders like werewolves, vampires, and faeries? If Clary left the world of the Shadowhunters behind, it would mean more time with her best friend, Simon, who's becoming more than a friend. But the Shadowhunting world isn't ready to let her go – especially her handsome, infuriating, newfound brother, Jace. And Clary's only chance to help her mother is to track down rogue Shadowhunter Valentine, who is probably insane, certainly evil – and also her father.

To complicate matters, someone in New York City is murdering Downworlder children. Is Valentine behind the killings – and if he is, what is he trying to do? When the second of the Mortal Instruments, the Soul-Sword, is stolen, the terrifying Inquisitor arrives to investigate and zooms right in on Jace. How can Clary stop Valentine… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Walker Books, London, 2023
464 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781529514162
>!
Margaret K. McElderry Books, New York, 2015
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481455978 · Illusztrálta: Russell Gordon, Drew Willis
>!
Walker Books, London, 2015
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406362176

9 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1205 tag · 1209 karc · Utolsó karc: 2024. február 14., 10:13 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alexander (Alec) Lightwood · Clary Fray · Isabelle Lightwood · Simon Lewis · Lucian Graymark · Raphael Santiago · Valentine Morgenstern · Maia Roberts


Kedvencelte 13

Most olvassa 9

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

hpatrik97>!
Cassandra Clare: City of Ashes

Még mindig nem győzött meg ez a sorozat. Valószínűleg ha 3-4 évvel ezelőtt olvastam volna, akkor sokkal jobban megragadott volna mint most.

Látom, hogy miért olyan híres ez a sorozat, és miért szeretik annyira, de túlságosan látom benne a hibákat is. Sőt, mélyen gyökerező gondjaim vannak az egész világgal, a karakterekkel és a cselekménnyel, de nem fejtem ki jobban; nem szeretném ha bárki is megkövezne érte. :D

ETTŐL FÜGGETLENÜL: élveztem. Nem mondom, hogy állandóan lekötött, nem mondom, hogy nem voltak pillanatok, mikor legszívesebben visszatettem volna a polcra a könyvet, de úgy az idő nagy részében élveztem. Van valami Cassie írásstílusában, ami nagyon megragadó. Ezek után már kíváncsi vagyok a harmadik részre!

Orsi_olvas>!
Cassandra Clare: City of Ashes

Wow! Hát azt kell mondjam, ez a rész még jobban tetszett, mint az első! Sokkal jobban megismerhettük az Árnyvilágot és annak működését. Mind a vámpírok, vérfarkasok, mind a tündérek közösségéről sokkal átfogóbb képet kaptunk. (Ejj, hogy ez a tündér királynő milyen gonoszul cseles!) Valentine terve is egyre jobban körvonalazódik, és egyre rémisztőbb mi mindenre képes azért, hogy elhozza a fejében megszületett ítéletnapot az egész világra.
A szereplők jellemét is nagyon szépen kibontja, árnyalja az írónő. Jobban belelátunk mindenki fejében, megértjük az indítékokat, a motivációkat. Csak jelzem, hogy szerintem spoiler. Maia érdekes karakter, remélem a többi részben is felbukkan majd. Simonra végig dühös voltam, de a végén helyesen döntött, így megenyhültem az irányába.
Clary és Jace karaktere is sokat komolyodott. Clary ebben a részben már nem mondénként viselkedik, hanem igazi árnyvadászként, a képességeit is egyre jobban felfedezi és meri is használni őket. Bátor és elkötelezetten védi azokat, akik fontosak neki. Jace nagyon durva lelki terrornak van kitéve Maryse, az Inkvizitor és Valenite által, de nem törik meg, helyesen cselekszik és hű marad önmagához.
A rokoni szál dolgot továbbra sem hiszem el, egyszerűen lehetetlen, hogy két ember, aki ennyire tökéletesen összeillik ne lehessen együtt.
Amúgy szerintem sokat sejtet az írónő arról, hogy mi lesz a probléma megoldása, de kíváncsi vagyok rá hogyan vezet el minket odáig. Kíváncsian várom a következő részt!

>!
Margaret K. McElderry Books, New York, 2008
502 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781416972242
brigi11 P>!
Cassandra Clare: City of Ashes

Annak ellenére, hogy tisztán látom a sorozat hibáit, szeretem és teljesen kikapcsol. Igaz jobb lett volna, ha Cassandra Clare nagyobb hangsúlyt fektett a fantasy vonalra, mint a romantikára, mert attól helyenként teljesen égnek állt a hajam. Clary karaktere egyenesen katasztrófális, de ebben a részben néha Magnus is úgy viselkedett, mint egy hisztis kamasz lány. A Harry Potter vonal továbbra is vitathatatlan, de nekem nagyon tetszik ez a sötét világ, a rúnák, fegyverek és harcok, és, hogy nem mindenki csak jó vagy csak rossz, hanem mindenkinek van jó és rossz oldala, kivéve Valentint.
Erőt kell gyűjtenem a folytatáshoz, mert bár a legnagyobb spoilerbe beleszaladtam, Clary és Jace utolsó beszélgetéséből úgy érzem a következő rész elején Clary baromi sokat fog szenvedni, és esküszöm megszámolom, melyik fiú hányszor fogja a nadrágja hátsó zsebébe süllyeszteni a kezét.

Serene I>!
Cassandra Clare: City of Ashes

Nehéz lenne egyértelműen azt mondanom, hogy jobb, mint az első volt, mert nekem az is nagyon tetszett, magával ragadott, és ez a kötet bizonyos dolgokban hasonlított rá (például a cselekményben).
Ami miatt mégis egy hajszálnyit jobban belopta magát a szívembe, az a karakterek kibontakozása, illetve az új szereplők megjelenése volt: Magnus egyre biztosabban orozza el a „kedvenc kari” dicső címét, Simon is megemberelte magát kicsit Aleckel együtt. :) A fordulatok is nagyobbat ütöttek most valahogy.
Kíváncsian vágok bele a harmadik részbe. :D

fruzs_7>!
Cassandra Clare: City of Ashes

Már az első pár oldalnál tudtam, hogy kedvencem lesz ez a rész, és szerencsére nem kellett csalódnom. Nagyon tetszett, hogy sokat kaptunk Jace-ből, az első részben lett kedvenc szereplőm spoiler Simon idegesített, bár azért őt is meg lehet érteni. Clary karaktere s kezdett kibontakozni, már érezhetően bátrabb, mint az első részben. Kicsit Izzy szerepelhetett volna többet.
Alig várom, hogy olvassam a következő részt

sziromkiállítás>!
Cassandra Clare: City of Ashes

Tegnap már sikerült befejeznem az olvasását, de teljesen kiment a fejemből, hogy este csillagozzam és értékeljem is.

Ez a rész is ugyanúgy tetszett mint az ezelőtti, és azért mert ebben a részben még több akció van, és még több minden történik. Jobban megismerhettük az Árnyvilágot és az Alvilágot is minden lényével együtt.

Clary ebben a részben jobban be van mutatva, és észre lehet venni mennyire bátor és elkötelezett. Az első részben édesanyját akarja megmenteni, a másodikban meg már az édesapját akarja megölni, és igazából van is miért. Szerencsére van támogatója is méghozzá kettő Luke és Simon, akik megvédik őt. Simon egy icipicit idegesített ahogyan Clary-hez viszonyult, és közeledett. Luke meg igazi apaként védte meg Clary-t.
Jace meg szerintem ebben a részben idegesítő volt és határozatlan. De ha úgy vesszük meg lehet érteni. Magányos lesz, és ezért fordul az apjához, de rájön, hogy nem kaphat szeretet tőle, hanem csak részese lehet Valentine tervének.
Valentine. A fő gonosz. És egyben egy bolond. Végül is nem ítélem el, mert egy ilyen gonosznak is kell léteznie egy ilyen könyvben. De azért mégis. Lehetne valami jobb célja, mert szerintem az értelmetlenség, hogy a saját fajtája ellen akar küzdeni, csak azért, hogy megölje az Alvilágiakat, akik nem csináltak semmit. Mindegy, nem ezt szerettem meg a sorozatban amikor először olvastam.
Az Inkvizítor pedig egy őrült, hitetlen nő. Mennyire hibás volt a rögeszméje, és mennyire nem volt igaza! Én legalább is ki nem állhattam. :D A végén rájött az igazságra, hogy Jace valójában ki is neki, de persze túl késő volt.

Másodjára is ugyanolyan volt mint először, talán azért mert már egy éve, hogy olvastam és talán azért, mert feledékeny vagyok. :D Már alig várom, hogy mehessek a könyvtárba a következő részért, mert olyan érzésem van mintha először olvasnám, és nem igazán emlékszem, hogy most mi is következik a harmadik rész elején. Viszont nagy segítségemre van, hogy a könyvtárba megkaphatom majdnem az egész sorozatot angolul, így gyakorolhatom a nyelvet, és a kedvenc könyveimet még a kezembe is foghatom.

5 csillagot megérdemel ez a könyv, mert még mindig jó olvasni és ha még nem olvasta el valaki, akkor feltétlenül el kell olvasni! :D

Rémálom P>!
Cassandra Clare: City of Ashes

Bár egy trilógia második kötete (legalábbis akkor az volt, mikor én olvastam), nem sínyli ezt meg. Ugyanúgy egy nap alatt végeztem vele, mint az első kötettel, itt még imádtam a Jace/Clary szálat és a szereplőket, noha Maia halálra idegesített. Persze elég nagy utalások vannak a vége megoldásra, de attól még, hogy picikét átlátszó, teljesen magával ragadott.

polimatilda I>!
Cassandra Clare: City of Ashes

Kész lennék kibékülni ezzel a sorozattal, de egyszerűen nem tudok. Teljes képtelenség. A Csontváros és a Hamuváros is olyan alappal rendelkezett, ami azt sugallta számomra, hogy ez a sztori nekem tetszeni fog. El is hittem, hogy tetszeni fog. Nem is mondom azt, hogy nem tetszik, csak attól tartok, hogy hiába az a pár dolog, amit szeretek a könyvekben, túlnyomó többségben mégiscsak azok vannak, amik minden igyekezetem ellenére szemforgatáshoz vezetnek.

Most neki fogok állni a harmadik kötetnek, aztán még eldöntöm, érdekel-e a történet további alakulása. Ismerve magam, ha érdekel, ha nem, el fogom olvasni, mert mégiscsak jobb, ha az egész sztori kereken, egészen ott van a fejemben (úgy ahogy).

Megpróbálom szétbontani mi tetszett, és mi nem tetszett részekre, de mindenkit előre figyelmeztetek, a mi nem tetszett sokkal hosszabb lesz.

Na, jól van. Essünk neki…

Bővebben:

http://polimatilda.eu/cassandra-clare-hamuvaros-vegzet-…

Pelyhe_Anna>!
Cassandra Clare: City of Ashes

Ez is nagyon tetszett, bár elég lassan haladtam vele (ez természetesen nem a könyv hibája, hanem, hogy még van mit csiszolni az angoltudásomon :D). Jó volt újraolvasni a könyvet egy másik nyelven, mivel eltelt idő a magyar olvasásom óta, már nem emlékeztem mindenre, ezért sok esemény váratlanul ért, de annyi mégis megmaradt a Hamuvárosból, hogy nagyjából tudjam mi történik, a végére pedig már egészen belejöttem, és nem a Google Fordító előtt ülve olvastam. A történet így, második olvasásra is magával ragadott, ha egyszer elkezdtem, nem nagyon bírtam letenni. Claryre nagyon felnézek, valószínűleg semmit nem tudnék így utána csinálni, és nagyon nincs is olyan szereplő (persze a jók közül) akit ne szeretnék (végül is az inkvizítort is megkedveltem mire meghalt…).

zina_fazekas>!
Cassandra Clare: City of Ashes

Az első résznél jobban tetszett a könyv kidolgozottsága, végre a (mellék)szereplők is kezdenek kibontakozni, amit már nagyon vártam. Teljesen kikapcsolnak a sorozathoz tartozó könyvek, nyakig tudok merülni a világukban. És hát kell ennél több? :) Cassandra Clare bármilyen könyvet is ír az árnyvadász univerzumról, én abszolút vevő vagyok rá. Annak ellenére, hogy nagyjából tudom mi fog történni a könyvekben, mégis minden alkalommal, amikor kezembe veszem a könyvet, beszippant a világ és ugyanolyan élvezettel és kíváncsisággal olvasom, mintha foglmam se lenne mi fog történni.


Népszerű idézetek

Dudî>!

„I didn't know you were bringing the mundane.” His blue eyes flicked uneasily over Simon.
„That's what I like about you people,” said Simon. „You always make me feel so welcome.”

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Simon Lewis
Bernie21 P>!

„Jace-”
„I'm all right,” Jace protested, but his hand gripped Alec's sleeve tightly. „I can stand.”
„It looks to me like you're using a wall to prop you up. That's not my definition of 'standing.'”

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland
Dudî>!

”However, there is sonething you should have. Something every Shadowhunter should have.”
„An obnoxious, arrogant attitude?” Simon said.
„A stele,” said Luke. „Every Shadowhunter should have a stele.”

Kapcsolódó szócikkek: Lucian Graymark · Simon Lewis
AgiVega IP>!

„…Some guys look at you like they want sex. Jace looks at you like you've already had sex, it was great, and now you're just friends – even though you want more.”

14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland
3 hozzászólás
Orsi_olvas>!

I remember you saying that growing up happens when you start having things you look back on and wish you could change.

209. oldal, 11.fejezet

AgiVega IP>!

„We came to see Jace,” Clary said. „Is he all right?”
„I don't know,” Magnus said. „Does he normally just lie on the floor like that without moving?”

8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Magnus Bane
AgiVega IP>!

Jace was grinning. „Come on, surely you've got a phobia or two. What scares you?”
Alec thought for a moment. „Spiders,” he said.
Clary turned to Luke. „Have you got a spider anywhere?”
Luke looked exasperated. „Why would I have a spider? Do I look like someone who would collect them?”
„No offense,” Jace said, „but you kind of do.”

14. fejezet

Pelyhe_Anna>!

„You said dragon demons were extinct -”
„I said mostly extinct.”
Alec jabbed a finger toward him. „Mostly extinct,” he said, his voice trembling with rage, „is NOT EXTINCT ENOUGH.”
„I see,” said Jace. „I'll just have them change entry in the demonology textbook from 'almost extinct' to 'not extinct enough for Alec. He prefers his monsters really extinct.' Will that make you happy?”

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Jace Wayland
Dudî>!

„Oh, come on, Jace,” Clary said. „You can't wait for perfect behavior from everyone. Adults screw up too. Go back to the Institute and talk to her rationally. Be a man.”
„I don't want to be a man,” said Jace. „I want to ba an angst-ridden teenager who can't confront his own inner demons and takes it out verbally on other people instead.”
„Well,” said Luke, „you're doing a fantastic job.”

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Lucian Graymark

A sorozat következő kötete

The Mortal Instruments sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Hawkins: Demonglass
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma
Rick Riordan: The House of Hades
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Sarah J. Maas: Crown of Midnight
Holly Black: The Queen of Nothing
Kelley Armstrong: The Summoning
Kresley Cole: Poison Princess
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Lisa Jane Smith: Night World – Secret Vampire