City ​of Ashes (The Mortal Instruments 2.) (The Shadowhunter Universe) 68 csillagozás

Cassandra Clare: City of Ashes Cassandra Clare: City of Ashes Cassandra Clare: City of Ashes Cassandra Clare: City of Ashes Cassandra Clare: City of Ashes Cassandra Clare: City of Ashes Cassandra Clare: City of Ashes Cassandra Clare: City of Ashes

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Clary ​Fray just wishes that her life would go back to normal. But what's normal when you're a demon-slaying Shadowhunter, your mother is in a magically induced coma, and you can suddenly see Downworlders like werewolves, vampires, and faeries? If Clary left the world of the Shadowhunters behind, it would mean more time with her best friend, Simon, who's becoming more than a friend. But the Shadowhunting world isn't ready to let her go – especially her handsome, infuriating, newfound brother, Jace. And Clary's only chance to help her mother is to track down rogue Shadowhunter Valentine, who is probably insane, certainly evil – and also her father.

To complicate matters, someone in New York City is murdering Downworlder children. Is Valentine behind the killings – and if he is, what is he trying to do? When the second of the Mortal Instruments, the Soul-Sword, is stolen, the terrifying Inquisitor arrives to investigate and zooms right in on Jace. How can Clary stop Valentine… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Margaret K. McElderry Books, New York, 2015
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481455978 · Illusztrálta: Russell Gordon, Drew Willis
>!
Walker Books, London, 2015
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406362176
>!
Walker Books, London, 2015
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406307634

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

A Végzet Ereklyéi

1137 tag · 1222 karc · Utolsó karc: 2019. október 13., 11:10 · Bővebben


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alec Lightwood · Clary Fray · Simon Lewis · Isabelle Lightwood · Lucian Graymark


Kedvencelte 12

Most olvassa 9

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
pattsims97
Cassandra Clare: City of Ashes

Még mindig nem győzött meg ez a sorozat. Valószínűleg ha 3-4 évvel ezelőtt olvastam volna, akkor sokkal jobban megragadott volna mint most.

Látom, hogy miért olyan híres ez a sorozat, és miért szeretik annyira, de túlságosan látom benne a hibákat is. Sőt, mélyen gyökerező gondjaim vannak az egész világgal, a karakterekkel és a cselekménnyel, de nem fejtem ki jobban; nem szeretném ha bárki is megkövezne érte. :D

ETTŐL FÜGGETLENÜL: élveztem. Nem mondom, hogy állandóan lekötött, nem mondom, hogy nem voltak pillanatok, mikor legszívesebben visszatettem volna a polcra a könyvet, de úgy az idő nagy részében élveztem. Van valami Cassie írásstílusában, ami nagyon megragadó. Ezek után már kíváncsi vagyok a harmadik részre!

>!
Orsi_olvas
Cassandra Clare: City of Ashes

Wow! Hát azt kell mondjam, ez a rész még jobban tetszett, mint az első! Sokkal jobban megismerhettük az Árnyvilágot és annak működését. Mind a vámpírok, vérfarkasok, mind a tündérek közösségéről sokkal átfogóbb képet kaptunk. (Ejj, hogy ez a tündér királynő milyen gonoszul cseles!) Valentine terve is egyre jobban körvonalazódik, és egyre rémisztőbb mi mindenre képes azért, hogy elhozza a fejében megszületett ítéletnapot az egész világra.
A szereplők jellemét is nagyon szépen kibontja, árnyalja az írónő. Jobban belelátunk mindenki fejében, megértjük az indítékokat, a motivációkat. Csak jelzem, hogy szerintem spoiler. Maia érdekes karakter, remélem a többi részben is felbukkan majd. Simonra végig dühös voltam, de a végén helyesen döntött, így megenyhültem az irányába.
Clary és Jace karaktere is sokat komolyodott. Clary ebben a részben már nem mondénként viselkedik, hanem igazi árnyvadászként, a képességeit is egyre jobban felfedezi és meri is használni őket. Bátor és elkötelezetten védi azokat, akik fontosak neki. Jace nagyon durva lelki terrornak van kitéve Maryse, az Inkvizitor és Valenite által, de nem törik meg, helyesen cselekszik és hű marad önmagához.
A rokoni szál dolgot továbbra sem hiszem el, egyszerűen lehetetlen, hogy két ember, aki ennyire tökéletesen összeillik ne lehessen együtt.
Amúgy szerintem sokat sejtet az írónő arról, hogy mi lesz a probléma megoldása, de kíváncsi vagyok rá hogyan vezet el minket odáig. Kíváncsian várom a következő részt!

>!
Margaret K. McElderry Books, New York, 2008
502 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781416972242
>!
brigi11 P
Cassandra Clare: City of Ashes

Annak ellenére, hogy tisztán látom a sorozat hibáit, szeretem és teljesen kikapcsol. Igaz jobb lett volna, ha Cassandra Clare nagyobb hangsúlyt fektett a fantasy vonalra, mint a romantikára, mert attól helyenként teljesen égnek állt a hajam. Clary karaktere egyenesen katasztrófális, de ebben a részben néha Magnus is úgy viselkedett, mint egy hisztis kamasz lány. A Harry Potter vonal továbbra is vitathatatlan, de nekem nagyon tetszik ez a sötét világ, a rúnák, fegyverek és harcok, és, hogy nem mindenki csak jó vagy csak rossz, hanem mindenkinek van jó és rossz oldala, kivéve Valentint.
Erőt kell gyűjtenem a folytatáshoz, mert bár a legnagyobb spoilerbe beleszaladtam, Clary és Jace utolsó beszélgetéséből úgy érzem a következő rész elején Clary baromi sokat fog szenvedni, és esküszöm megszámolom, melyik fiú hányszor fogja a nadrágja hátsó zsebébe süllyeszteni a kezét.

>!
Serene I
Cassandra Clare: City of Ashes

Nehéz lenne egyértelműen azt mondanom, hogy jobb, mint az első volt, mert nekem az is nagyon tetszett, magával ragadott, és ez a kötet bizonyos dolgokban hasonlított rá (például a cselekményben).
Ami miatt mégis egy hajszálnyit jobban belopta magát a szívembe, az a karakterek kibontakozása, illetve az új szereplők megjelenése volt: Magnus egyre biztosabban orozza el a „kedvenc kari” dicső címét, Simon is megemberelte magát kicsit Aleckel együtt. :) A fordulatok is nagyobbat ütöttek most valahogy.
Kíváncsian vágok bele a harmadik részbe. :D

>!
Gnocchi7 I
Cassandra Clare: City of Ashes

Kész lennék kibékülni ezzel a sorozattal, de egyszerűen nem tudok. Teljes képtelenség. A Csontváros és a Hamuváros is olyan alappal rendelkezett, ami azt sugallta számomra, hogy ez a sztori nekem tetszeni fog. El is hittem, hogy tetszeni fog. Nem is mondom azt, hogy nem tetszik, csak attól tartok, hogy hiába az a pár dolog, amit szeretek a könyvekben, túlnyomó többségben mégiscsak azok vannak, amik minden igyekezetem ellenére szemforgatáshoz vezetnek.

Most neki fogok állni a harmadik kötetnek, aztán még eldöntöm, érdekel-e a történet további alakulása. Ismerve magam, ha érdekel, ha nem, el fogom olvasni, mert mégiscsak jobb, ha az egész sztori kereken, egészen ott van a fejemben (úgy ahogy).

Megpróbálom szétbontani mi tetszett, és mi nem tetszett részekre, de mindenkit előre figyelmeztetek, a mi nem tetszett sokkal hosszabb lesz.

Na, jól van. Essünk neki…

Bővebben:

http://polimatilda.eu/cassandra-clare-hamuvaros-vegzet-…

>!
sziromkiállítás
Cassandra Clare: City of Ashes

Tegnap már sikerült befejeznem az olvasását, de teljesen kiment a fejemből, hogy este csillagozzam és értékeljem is.

Ez a rész is ugyanúgy tetszett mint az ezelőtti, és azért mert ebben a részben még több akció van, és még több minden történik. Jobban megismerhettük az Árnyvilágot és az Alvilágot is minden lényével együtt.

Clary ebben a részben jobban be van mutatva, és észre lehet venni mennyire bátor és elkötelezett. Az első részben édesanyját akarja megmenteni, a másodikban meg már az édesapját akarja megölni, és igazából van is miért. Szerencsére van támogatója is méghozzá kettő Luke és Simon, akik megvédik őt. Simon egy icipicit idegesített ahogyan Clary-hez viszonyult, és közeledett. Luke meg igazi apaként védte meg Clary-t.
Jace meg szerintem ebben a részben idegesítő volt és határozatlan. De ha úgy vesszük meg lehet érteni. Magányos lesz, és ezért fordul az apjához, de rájön, hogy nem kaphat szeretet tőle, hanem csak részese lehet Valentine tervének.
Valentine. A fő gonosz. És egyben egy bolond. Végül is nem ítélem el, mert egy ilyen gonosznak is kell léteznie egy ilyen könyvben. De azért mégis. Lehetne valami jobb célja, mert szerintem az értelmetlenség, hogy a saját fajtája ellen akar küzdeni, csak azért, hogy megölje az Alvilágiakat, akik nem csináltak semmit. Mindegy, nem ezt szerettem meg a sorozatban amikor először olvastam.
Az Inkvizítor pedig egy őrült, hitetlen nő. Mennyire hibás volt a rögeszméje, és mennyire nem volt igaza! Én legalább is ki nem állhattam. :D A végén rájött az igazságra, hogy Jace valójában ki is neki, de persze túl késő volt.

Másodjára is ugyanolyan volt mint először, talán azért mert már egy éve, hogy olvastam és talán azért, mert feledékeny vagyok. :D Már alig várom, hogy mehessek a könyvtárba a következő részért, mert olyan érzésem van mintha először olvasnám, és nem igazán emlékszem, hogy most mi is következik a harmadik rész elején. Viszont nagy segítségemre van, hogy a könyvtárba megkaphatom majdnem az egész sorozatot angolul, így gyakorolhatom a nyelvet, és a kedvenc könyveimet még a kezembe is foghatom.

5 csillagot megérdemel ez a könyv, mert még mindig jó olvasni és ha még nem olvasta el valaki, akkor feltétlenül el kell olvasni! :D

>!
Rémálom
Cassandra Clare: City of Ashes

Bár egy trilógia második kötete (legalábbis akkor az volt, mikor én olvastam), nem sínyli ezt meg. Ugyanúgy egy nap alatt végeztem vele, mint az első kötettel, itt még imádtam a Jace/Clary szálat és a szereplőket, noha Maia halálra idegesített. Persze elég nagy utalások vannak a vége megoldásra, de attól még, hogy picikét átlátszó, teljesen magával ragadott.

>!
lostgab
Cassandra Clare: City of Ashes

Hát… Őőőő, ummm… Kb. ennyi értelmes reakcióm volt, mikor befejeztem.
Nem tudom meghatározni, hogy miért, de nem tud elsöpörni. Nem tud teljesen beszippantani.
Mindig érdekel, hogy mi fog történni, olvasom, olvasom, de két olvasás közben nem érzem azt, hogy úúúú, újra kézbe akarom venni. És nálam ez az érzés hiányzik az 5. csillaghoz.
Egyébként érdekes a cselekmény, jó a „szerelmi” szál, jó a főgonosz, a mellékszereplőket pedig sokszor jobban kedvelem, mint Clary-t és Jace-t. Luke, Simon, Isabelle és Alec sokkal inkább a szívemhez nőttek, mint a testvérpár (muszáj többször látnom ezt így, leírva, hogy szokjam a dolgot :D ).
A folytatásra továbbra is kíváncsi vagyok, és csak remélem, hogy a következő kötetben meglesz az a plusz, ami meggyőz majd… magam sem tudom miről.

>!
Riika
Cassandra Clare: City of Ashes

Kezd egyre izgalmasabb lenni. Ugyan itt is voltak fordulatok, amiket ki lehetett előre találni, néha azért sikerült meglepni. spoiler
Az utolsó két fejezet pedig kifejezetten izgalmas lett, alig tudtam letenni. Kíváncsian várom, hogy tovább, mert még mindig sok kérdés maradt.

>!
art3mis
Cassandra Clare: City of Ashes

Eseménydúsabb és fordulatosabb volt az előzőnél is, bár sokáig nem lehetett teljesen érteni, hogy merre tart a történet és mégis mi fog itt történni… egész végig egyértelműen középső kötet, átvezetés az elsőből a harmadikba, de annak nagyon jó; pont elég új infó derül ki, hogy ne legyen túl titokzatos, de azért bőven maradnak még meglepetések a harmadikra is *.* Sokkal többet megtudunk a szereplőkről is, most már sokkal közelebb állnak hozzám mindannyian, mint az első részben; és persze mindenkit nagyon szeretek :D


Népszerű idézetek

>!
AgiVega IP

„…Some guys look at you like they want sex. Jace looks at you like you've already had sex, it was great, and now you're just friends – even though you want more.”

14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland
3 hozzászólás
>!
Orsi_olvas

I remember you saying that growing up happens when you start having things you look back on and wish you could change.

209. oldal, 11.fejezet

>!
AgiVega IP

„We came to see Jace,” Clary said. „Is he all right?”
„I don't know,” Magnus said. „Does he normally just lie on the floor like that without moving?”

8. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Magnus Bane
>!
AgiVega IP

…Just because you said dragon demons were extinct -"
„I said mostly extinct.”
Alec jabbed a finger toward him. „Mostly extinct,” he said, his voice trembling with rage, „is NOT EXTINCT ENOUGH.”

1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood
1 hozzászólás
>!
Orsi_olvas

I believe I am in Hell, therefore I am.
– Arthur Rimbaud

7. oldal, 1. fejezet

>!
Orsi_olvas

„Look on the bright side,” said Simon. „If they need a human sacrifice, you can always offer me.”

151. oldal, 8.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Simon Lewis
>!
SophieHale

Maybe it was true what the Seelie Queen had said, after all: Love made you a liar.

Page 227

>!
AgiVega IP

This close, she could see that the wings ended in blade-sharp ridges of bone. This one caught the sleeve of Jace's jacket and tore it across.
„My jacket,” said Jace in a rage, and stabbed down at the thing as it rose, piercing its back. It shrieked and disappeared. „I loved that jacket.”

17. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jace Wayland

A sorozat következő kötete

The Mortal Instruments sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Frostbite
Lisa Jane Smith: The Fury
Mindee Arnett: The Nightmare Affair
Alex Flinn: Beastly
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
J. K. Rowling: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Dan Wells: Fragments
J. R. Ward: Lover Unbound
Sarah J. Maas: Throne of Glass
Deborah Harkness: A Discovery of Witches