Città ​di ossa (Shadowhunters 1.) 1 csillagozás

Cassandra Clare: Città di ossa Cassandra Clare: Città di ossa Cassandra Clare: Città di ossa Cassandra Clare: Città di ossa Cassandra Clare: Città di ossa Cassandra Clare: Città di ossa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

La sera in cui la quindicenne Clary e il suo migliore amico Simon decidono di andare al Pandemonium, il locale più trasgressivo di New York, sanno che passeranno una nottata particolare ma certo non fino a questo punto. I due assistono a un efferato assassinio a opera di un gruppo di ragazzi completamente tatuati e armati fino ai denti. Quella sera Clary, senza saperlo, ha visto per la prima volta gli Shadowhunters, guerrieri, invisibili ai più, che combattono per liberare la Terra dai demoni. In meno di ventiquattro ore da quell'incontro la sua vita cambia radicalmente. Sua madre scompare nel nulla, lei viene attaccata da un demone e il suo destino sembra fatalmente intrecciato a quello dei giovani guerrieri. Per Clary inizia un'affannosa ricerca, un'avventura dalle tinte dark che la costringerà a mettere in discussione la sua grande amicizia con Simon, ma che le farà conoscere l'amore. Età di lettura: da 11 anni

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Mondadori, 2019
516 oldal · puhatáblás · ISBN: 9788804716624
>!
Mondadori, 2018
410 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788804703365
>!
Mondadori, 2012
526 oldal · ASIN: B0089NU2MQ

1 további kiadás


Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Ruby P>!
Cassandra Clare: Città di ossa

Ez a könyv volt az, amit nagyon régóta halogattam már, mert tartottam tőle, hogy nem fog tetszeni. Azért is olaszul akartam elolvasni, mert úgy gondoltam, ez a könyvsorozat valószínűleg magyarul nem is érdemelné meg a figyelmet, legalább akkor gyakoroljak vele egy kicsit.
Nos, ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna. Mert persze, megkaptam a nyelvgyakorlást, amire vágytam, de maga a könyv, a történet sokkal, de sokkal jobb volt, mint amire számítottam.
Izgalmas volt, fenntartotta a figyelmemet, nem láttam előre minden fordulatot (többet igen, meg volt, amit korábban már elspoilereztem magamnak), és a karaktereket is egészen megkedveltem. A női főszereplők sokszor szoktak idegesíteni, de Clary nekem tök rendben volt. Nyilván nem azt mondom, hogy tökéletes, de sokkal jobb is, hogy nem az, mert így emberibb. Szerettem, hogy ennyire fontosak neki az emberek, akiket szeret, hogy elborzad, amikor kegyetlenséget lát, hogy van benne empátia.
Szerettem volna egyébként többet látni Lightwoodékból, de remélem, hogy a következő kötetekben ez meglesz. :)
Ami még nagyon tetszett, az a könyv humora. Néhol olyan jókat kuncogtam meg mosolyogtam rajta!
off


A sorozat következő kötete

Shadowhunters sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: La Corona di Fuoco
Sarah J. Maas: La Regina delle Ombre
Sarah J. Maas: L'Impero delle Tempeste
Rick Riordan: La casa di Ade
Sarah J. Maas: La Corona di Mezzanotte
Sarah J. Maas: Il trono di ghiaccio
Kresley Cole: Poison Princess (olasz)
J. K. Rowling: Harry Potter e il prigioniero di Azkaban
Lisa Jane Smith: Il risveglio
Lev Grossman: Il re mago