Chain ​of Iron (The Last Hours 2.) (The Shadowhunter Universe) 38 csillagozás

Cassandra Clare: Chain of Iron Cassandra Clare: Chain of Iron Cassandra Clare: Chain of Iron Cassandra Clare: Chain of Iron Cassandra Clare: Chain of Iron Cassandra Clare: Chain of Iron Cassandra Clare: Chain of Iron Cassandra Clare: Chain of Iron

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The ​Shadowhunters must catch a killer in Edwardian London in this dangerous and romantic sequel to the #1 New York Times bestselling novel Chain of Gold, from New York Times and USA TODAY bestselling author Cassandra Clare. Chain of Iron is a Shadowhunters novel.

Cordelia Carstairs seems to have everything she ever wanted. She’s engaged to marry James Herondale, the boy she has loved since childhood. She has a new life in London with her best friend Lucie Herondale and James’s charming companions, the Merry Thieves. She is about to be reunited with her beloved father. And she bears the sword Cortana, a legendary hero’s blade.

But the truth is far grimmer. James and Cordelia’s marriage is a lie, arranged to save Cordelia’s reputation. James is in love with the mysterious Grace Blackthorn whose brother, Jesse, died years ago in a terrible accident. Cortana burns Cordelia’s hand when she touches it, while her father has grown bitter and angry. And a serial murderer is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
624 oldal · ASIN: B075RSK8PZ
>!
Walker Books, London, 2021
624 oldal · ASIN: B0898NDP6L
>!
Walker Books, London, 2021
624 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781406358100

9 további kiadás


Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Will Herondale · Tessa Gray · James Herondale · Matthew Fairchild · Jessamine Lovelace · Lucie Herondale · Cordelia Carstairs · Anna Lightwood · Alastair Carstairs · Jesse Blackthorn · Christopher Lightwood · Thomas Lightwood · Ariadne Bridgestock · Charles Buford Fairchild · Claribella · Grace Blackthorn · Sona Carstairs


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 40


Kiemelt értékelések

Eszti_TDA P>!
Cassandra Clare: Chain of Iron

Hű, hát ez volt aztán az érzelmi hullámvasút!
Olyan könnyeden indult. Aranyos volt, viszonylag boldog, mindenki irult-pirult, aztán szépen lassan egyre több érzelmi pofont kaptunk: Jesse és Lucie kétségei, Elias visszatérte, a hatás, amit a családjára gyakorolt, a Merry Thieves és Alastair, James és Cordelia, Grace múltja, a sorozatgyilkos, na és Matthew, meg Matthew és James… Rendesen traumatizált a könyv, többször le kellett tennem, hogy zenét hallgatva kicsit megnyugodjak, feldolgozzam az olvasottakat.
Továbbra is fenntartom, hogy a legjobb szereplőgárdával a The Last Hours rendelkezik. Mély karaktereket kapunk, akik tele vannak múltbéli traumákkal, titkokkal, nem egyszer hibáztak, mégis igyekeznek és próbálnak jobbak lenni, vagy éppen süllyednek egyre lejjebb a gödör alja felé, ami sajnos már nincs is annyira messze spoiler.

A levonás oka:
1, Elképesztő, hogy a szereplők mennyire képtelenek kommunikálni egymással, hogy szinte mindent eltitkolnak, bizalmatlanok a barátaikkal, és hogy nem képesek bevallani az igazat, de nem ám, hogy másoknak, még maguknak sem! off Amikor Cassandra azt mondta, hogy ez a trilógia leginkább titkokról és a hatásukról fog szólni, nem hittem, hogy ilyen szinten kiakadok majd, de rengetegszer úgy voltam, hogy benyúlok a könyvbe, és elkezdek püfölni egyes szereplőket a hülyeségük, ne adj isten, esetenként a viselkedésük miatt spoiler.
2, A parabatai kötelékek, amik sokszor egyszerűen nem jöttek át, nem érződtek hitelesnek. Értem, hogy Cordelia és Lucie még nem azok, de még csak azt sem érzem, hogy egy szép napon majd azzá válnak, a könyvben szinte minden interakciót nélkülöztek, Lucie több időt töltött Grace-el, Malcolmmal és Annával, Cordelia meg mindig Matthew-t kereste, és vele viselkedett bizalmasan. Ami pedig Matthew-t és Jamest illeti, leginkább egy szakadék felé robogó vonatot idézett fel bennem az, ami köztük ment a történet során.

A sztori nagyon tetszett, pörgősebbnek találtam, mint a Chain of Goldét, a szereplők pedig a a korábban említettek ellenére még mindig a szívem csücskei, különösen Alastair. A fejlődése a trilógia kezdete óta valami gyönyörű, és innen már csak feljebb van, szóval gyerünk előre! Cordeliával rendkívüli a dinamikájuk, kedvenc testvérpárom az egész Árnyvadász Univerzumból, és persze Daisy is csodálatos még mindig. Ebben a kötetben komolyabb pofonok érték, és ahogy egy barátom mondta a CoG közben többször is, a „csóri Cordelia” itt is jó párszor kiszalad az ember száján, én mégis inkább azt ismételgettem spoiler, hogy „csóri James” spoiler. Matthew-n nem tudtam, hogy sírjak, nevessek vagy a a falba csapkodjam a fejem az idegességtől. spoiler Grace volt az év meglepetése. Miután túllendültem, az „utállak, fujj” szakaszomon, és rendesen megpróbáltam átlátni a helyzetét az első kötet után, nagyon érdekelt a karaktere. A Chain of Ironnak kellemes színfoltja volt, hogy Lucie, James és Cordelia után ő kapta a legtöbb szemszöget, tekintve, hogy egy nagyon megosztó, inkább negatív szereplőről beszélünk. És az a kis jelenete Christopherrel, aki valami elképesztően aranyos, és nagyon szeretem! spoiler Ez a könyv egyébként maximálisan Lucie-é volt, bár én így is keveselltem az ő szálát, és ami azt illeti Jamesen, Cordelián és Matthew-n kívül szinte mindenkit. Ez az egyik hátránya, ha rengeteg szereplőt mozgat egy író, valaki(k) soha nem kap(nak) majd elég jelenetet. spoiler
A végén persze jött a káosz, a kétségbeesés, törtek a szívek, szinte senki nem úszta meg, de hát a második könyv az, ahol „the shit goes down”, így talán senki nem lepődött meg. spoiler
Összességében: fájt, megnevettetett, nem egyszer rázott ki a hideg vagy öntöttek el úgy az érzelmek, hogy könnyeztem hol a boldogságtól, hol a helyzet tragikumából kifolyólag.

13 hozzászólás
tamaa_ra P>!
Cassandra Clare: Chain of Iron

Kezdjük az egy csillag levonásával… Nekem már helyenként túl sok volt a szappanoperás jelleg. Mármint annyi felesleges dráma volt abból, hogy mindenki hallgat, és nem látnak a szemüktől, hogy az valami hihetetlen. Sajnálom, hogy nem kapott kevesebb hangsúlyt a szereplők szerelmi civódása, ami kb. a „jajj én szeretem xy-t, de ő nem, úgyhogy most ezért szomorú vagyok” szinten kimerült nagyrészt. Azt meg sem említem, hogy egy 100 oldalt szerintem ezzel simán le lehetett volna faragni.
Maga a cselekmény viszont tetszett. Főleg, ahogy igyekeztek a gyilkost megtalálni. Lucie szála viszont inkább elkeserítően ostoba volt, mint izgalmas. Minden esetre kíváncsi vagyok, hogy mi fog ebből kisülni. Remélem a következőből kiderül.
Cordelia jelenetei voltak nagyrészt a könyv fénypontjai számomra ahol éppen nem James után sírt.
A szereplők múltja szintén érdekes volt, viszont egy idő után már túl sok. Mármint elég fiatal karakterekről beszélünk. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy nem lehet tragikus múltjuk már, na de hogy mindenkinek kellett egy, azért az sok.
Összességében egyébként tetszett a könyv annak ellenére, hogy az ellenkezőjét írtam nagyrészt, mert ezek jobban megmaradtak, bár nekem itt kicsit elment a hangsúly a tényleges cselekményről, amit sajnálok. Remélem, hogy a következőben kevesebb drámát, és több izgalmat kapunk.

3 hozzászólás
viri98>!
Cassandra Clare: Chain of Iron

Nincs annál szomorúbb dolog, mint mikor egy Cassandra Clare könyvnek a végére érek. Az biztos, hogy az első két kötetet újra fogom olvasni az utolsó rész megjelenése előtt. Fantasztikus. Leírhatatlan számomra a hangulata, ami sugárzik a lapokból és körül ölel. Órákig lehetne olvasni egy huzamba, anélkül, hogy pihenésre lenne szüksége az embernek. :) Gyönyörű gondolatok egy szépséges történetben. Nem akarom elengedni ezeket a szereplőket.

judit_asztalos>!
Cassandra Clare: Chain of Iron

Ha lehetne üzenni az írónőnek, lenne mit megosztanom vele:
1. Miért? MIÉRT teszi ezt a szegény rajongókkal, hogy ilyen lógó befejezést ír, majd otthagy minket a fenébe?!
2. Mikor lesz már meg a 3. rész?
3. Nem unjuk még a parabatai édeshármast?:)
4. Ne pazarold mindenféle más könyvekre az energiát, hanem írd gyorsabban a folytatásokat, mert nem bírjuk kivárni!!!!
Csak úgy faltam az oldalakat, még akkor is, ha az eredeti nyelvű 1900-as évekbeli megfogalmazás néha kifogott rajtam. A végére izgatott spoiler és csalódott spoiler lettem egyszerre, a könyv űrt hagyott maga után bennem. Na és egy fontos kérdést: honnan van ezeknek pénze? A könyv tizenévesekről szól, akik sose dolgoznak, és mégis vagyonosak, csakúgy spoiler. Nincs Mastercardjuk, mégis csak úgy elmennek spoiler stb…
Továbbra is bámulatba ejt Cassandra írói tehetsége, zsenije, hogy a több generációval később játszódó történet mozgatórugójának kezdetét (bocsi a kriptikus megfogalmazásért, nem akartam spoilerezni spoiler) most ismerhetjük csak meg…
Jaj de jó, hogy amikor elkezdtem az univerzumot olvasni már egy csomó rész kijött és ezt nem kellett végigszenvednem :)

Zetsuen>!
Cassandra Clare: Chain of Iron

Nagyon szerettem volna jobb csillagozást adni ennek a könyvnek, mint az első részének, de icipicit még gyengébbre is sikerült. A régi dolgok, ami miatt korábban annyira szerettem Cassie-t olvasni, még mindig megvannak: rengetegszer röhögtem vinnyogva a könyvön, a leírásai továbbra is gördülékenyek, és persze a karakterek továbbra is sziporkázóak (erről majd kicsit később).
De… spoiler
Értem én, hogy még mindig YA a zsánerünk, de egyszerűen feldühített az utolsó fejezet… Persze, Cassie mindig úgy írja a trilógiáit, hogy a második kötetben elromlik minden IS, but still. Eddig mindig eljött az érzelmi csúcspont, most meg egyszerűen csak felbosszantottam magam.
A másik bosszantó elem a már The Dark Artifices sorozatból ismert rengeteg karakterszemszög volt. Természetesen jópárszor akkor lett elvágva pár jelenet, amikor a legizgalmasabb részek jöttek volna, hogy átugorhassunk valaki teljesen másra. Viszont pirospont azért, hogy most nem éreztem azt, mint az előző kötetnél és sorozatnál, hogy egész fejezetek feleslegesek lettek volna, pedig ez a könyv is több mint 600 oldalasra sikeredett.
A karakterek és az egymás közti dinamikájuk még mindig csillagos hatosra sikeredett.
Lucie és Jesse szála volt az abszolút kedvencem. spoiler
Matthew továbbra is a szívem csücske spoiler , akárcsak Alastair, aki viszont sajnos kevesebbet volt ebben a kötetben. spoiler Viszont még mindig nem tökéletes, elég sokszor kiállhatatlan, de még mindig ő a legemberibb karakter.
Cassie megint csak rengeteg embert mozgat itt, valószínűleg egy Árnyvadász univerzumba most belekezdő olvasó kapkodja a fejét a tömérdek név miatt. A főszereplő gárda kitűnik még mindig – a fentebb említettek mellett Christopher egy kincs, Anna és a pofátlan karizmája hihető, és talán Cordelia személyes drámája tetszett a legjobban ebben a kötetben. Akikkel kicsit hadilábon állok, az James és Grace.
Maga a történet ezúttal is egy nyomozás, spoiler de feltűnnek apró, világépítéssel kapcsolatos dolgok is, amik jól kiegészítik ezt a kiterjedt univerzumot.
A végét eltekintve abszolút kellemes és izgalmas olvasmány volt, remélem, Cassie nem szúrja el az utolsó kötetet, mint az Éjsötét királynőt.

Adeina>!
Cassandra Clare: Chain of Iron

Valóságos hullámvasút volt az olvasása. Annak ellenére, hogy meglehetősen sok a karakter, mindannyian jól megkülönböztethető személyiségek. Mindannyiuk sorsáért lehet izgulni. Kíváncsi leszek, hogyan oldja meg az írónő az újabb szerelmi háromszöget. Matthew szembenéz a démonaival és abbahagyja végre az ivást? Lucie és Jesse, Thomas és Alistair, Anna és Ariadne megtalálják a boldogságot? Izgatottam várom a folytatást.

lucyy>!
Cassandra Clare: Chain of Iron

Egyáltalán nem meglepő, hogy az írónőnek ez a könyve is hihetetlenül sikerült. Minden egyes mondatot élveztem, spoiler. Mint talán sok embernek, nekem is közel állnak a szívemhez a rejtélyek, ezért is nagyon örültem hogy a részben egy sorozatgyilkos fogja járni London utcáit. spoiler
Minden alkalommal lenyűgöz hogy Cassandra Clare mennyire előretervezi a cselekmény és milyen korhűen ábrázolja mind a várost, mind pedig a lélegzetelállító ruhákat és bálokat.
Ahogy haladt előre a történet egyre több titokra és árulásra derült fény. Nem volt egy olyan szereplő sem, akinek nem lett volna valamilyen rejtegetnivalója. Az persze még jobban bonyolította ezt a helyzetet, hogy ezeket a sötét titkokat nem osztották meg egymással.


Népszerű idézetek

Vhagar>!

The question is never if you know Magnus Bane. The question is always whether Magnus Bane knows you.

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane
lucyy>!

„Is Gideon aware that he still owes me twenty pounds?”
„Yes,” said Thomas, without being able to stop himself, „but he is pretending not to remember.”
„I knew it!” cried Will.

Kapcsolódó szócikkek: Thomas Lightwood · Will Herondale
Eszti_TDA P>!

Alastair's gaze flicked to Matthew. “Why," he said, “are you not even wearing a hat?"
“And cover up this hair?" Matthew indicated his golden locks with flourish. “Would you blot out the sun?"
Alastair wore the sort of impression that indicated that no amount of eye rolling would be enough.

Kapcsolódó szócikkek: Alastair Carstairs · Matthew Fairchild
viri98>!

After what had seemed an interminably long day, Will was glad to retire to his bedroom, kick off his shoes, and watch his wife do what she did best: read.

Kapcsolódó szócikkek: Tessa Gray · Will Herondale
vgabi P>!

He proceeded to use the strongest knots he knew to tie his legs and one arm to the bedposts. He was trying to puzzle out a way to tie the other arm with the use of only one hand when Effie bustled into the room, carrying a tea tray.
When she saw the ropes, she froze for a moment before settling the tray carefully on the small table next to his bed.
“Ah, Effie, hello.” James tried to nudge the bedcovers over the ropes, but it was impossible. He waved his one free hand airily. “I was just—I’d heard this was good for the circulation.”
Effie sighed. “I’ll expect a rise in my wages, I will,” she said. “And I’m takin’ the evenin’ off. Just try and stop me.”

Kapcsolódó szócikkek: James Herondale
viri98>!

„You must stop this,” he said. „You will make yourself unworthy by considering yourself unworthy. We become what we are afraid we will be, Layla.”

Kapcsolódó szócikkek: Alastair Carstairs · Cordelia Carstairs
Zetsuen>!

“I shall never understand my brother,“ Lucie said, without thinking. “Why on earth does he love you?“

Kapcsolódó szócikkek: Grace Blackthorn · Lucie Herondale
1 hozzászólás
Eszti_TDA>!

“Alastair,“Sona said. “Are you going to this sledding party as well?"
“I wasn't invited."
“That isn't true," Cordelia said. “Alastair, I was only going to go because you were!"
“I have decided that my invitation was sadly lost in the post." Alastair said with a dismissive wave of his hand. “I can entertain myself, Mother. Some of us have things to do and cannot be out cavorting at all hours."

Zetsuen>!

“Goodness,“ she said. “You're an awful flirt.“
Matthew looked offended. “Not at all,“ he said. “I'm a diabolically excellent flirt. I've learned from the best.“
Cordelia couldn't help but smile. “Anna?“
“And Oscar Wilde. The playwright, that is, not my retriever.“

Kapcsolódó szócikkek: Cordelia Carstairs · Matthew Fairchild
Eszti_TDA P>!

The mermaid had human legs. They were long and really quite shapely, James had to admit, loosely draped in diaphanous skirts made of woven exotic seaweeds.
Unfortunately, from the waist up she was the front half of a gaping, staring fish. Her scales were shiny metallic silver and reflected the light in a way that almost, but not quite, distracted from her dinner-plate-size, unblinking yellow eyes. (…)
“The mermaid's backward," said James, having regained some of his vocabulary–though perhaps not all of it.
“Matthew hired a reverse mermaid," Thomas agreed. “But why?"
“I wonder what kind of fish she is," said Christopher. “Are mermaids a specific kind of fish? Sharks, or herring, or such?"


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Kami Garcia: Unbreakable
Jennifer L. Armentrout: Rage and Ruin
Elizabeth Lim: Reflection
Robin LaFevers: Grave Mercy
Laini Taylor: Days of Blood and Starlight
Wendy Higgins: Sweet Evil
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)