Megjelenésének várható időpontja: 2021. augusztus 31.

Chain ​of Gold (The Last Hours 1.) (The Shadowhunter Universe) 43 csillagozás

Cassandra Clare: Chain of Gold Cassandra Clare: Chain of Gold Cassandra Clare: Chain of Gold Cassandra Clare: Chain of Gold Cassandra Clare: Chain of Gold Cassandra Clare: Chain of Gold Cassandra Clare: Chain of Gold Cassandra Clare: Chain of Gold Cassandra Clare: Chain of Gold Cassandra Clare: Chain of Gold

From ​#1 New York Times and USA TODAY bestselling author Cassandra Clare comes the first novel in a brand-new trilogy that stars the Shadowhunters of Edwardian London. Chain of Gold is a Shadowhunters novel.

Welcome to Edwardian London, a time of electric lights and long shadows, the celebration of artistic beauty and the wild pursuit of pleasure, with demons waiting in the dark. For years there has been peace in the Shadowhunter world. James and Lucie Herondale, children of the famous Will and Tessa, have grown up in an idyll with their loving friends and family, listening to stories of good defeating evil and love conquering all. But everything changes when the Blackthorn and Carstairs families come to London…and so does a remorseless and inescapable plague.

James Herondale longs for a great love, and thinks he has found it in the beautiful, mysterious Grace Blackthorn. Cordelia Carstairs is desperate to become a hero, save her family from ruin, and keep her… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Walker Books, London, 2021
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781406390988
>!
624 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481431880 · Megjelenés időpontja: 2021. augusztus 31.
>!
624 oldal · ASIN: B075RT7BCG

14 további kiadás


Enciklopédia 25

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Will Herondale · Jem Carstairs · Tessa Gray · Gabriel Lightwood · Cecily Herondale · James Herondale · Jessamine Lovelace · Matthew Fairchild · Ragnor Fell · Cordelia Carstairs · Lucie Herondale · Anna Lightwood · Lily Chen · Alastair Carstairs · Jesse Blackthorn · Thomas Lightwood · Christopher Lightwood · Arabella · Ariadne Bridgestock · Barbara Lightwood · Charles Buford Fairchild · Grace Blackthorn · Sona Carstairs


Kedvencelte 14

Most olvassa 11

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 92


Kiemelt értékelések

kikki P>!
Cassandra Clare: Chain of Gold

Jézusom :DD Komolyan mérges vagyok magamra, amiért eddig húztam az olvasást :D
Az első fejezet után ismét beszippantott az Árnyvadász világ. Az összes szereplőt imádtam, és a cselekmény is hatalmas volt. spoiler

3 hozzászólás
Beatrice8 P>!
Cassandra Clare: Chain of Gold

Imááádtam! Azt hiszem csak azért bírtam ki, hogy eddig ne olvassam el, mert az lebegett a szemem előtt, hogy közelebb kell kerülnöm a 2. rész megjelenéséhez, illetve nyilván első rész, tehát nem volt semmi, ami félbemaradt volna az „előző könyv óta”. Amikor elkezdtem, szembesültem vele, hogy nem emlékszem ki kicsoda és mit kéne már tudnom róla. >_< Milyen szerencse, hogy van fandomwiki, kivéve, ha véletlenül spoilerbe futsz, mint én mindig, most is spoiler.
És találtam egy szerelmi háromszöget pff. Aztán igazából minden potenciális és létező szerelmi szál összegabalyodott. Ah, árnyvadászok és a szerelmi sokszögeik! Kihangsúlyozom, ezt is csak ebben a sorozatban viselem el, máshol nem. Akkor ezek szerint Matthew spoiler. Lucie szerelmes/lesz spoiler. James spoiler természetesen, és egyébként meg volt spoiler, hogy szeresse spoiler. Thomas spoiler, de ő meg közben spoiler is, aki el tervezi spoiler. Nem hiszem, hogy ez összejön neki, majd meglátjuk. Annának meg most megint spoiler. Christopherről nem tudok semmit.
Közben gyorsan újraolvastam a The Midnight Heirt, hogy valamennyire képben legyek és pár fejezet alatt végre megjegyeztem, hogy hogy van a családfa jelenleg. Off: Magnus legalább figyelmeztethette volna az érintetteket, hogy spoiler meg akarja ölni őket! Jó nyilván nem tudja a konkrét neveket, de nem lett volna nehéz kitalálni… Ezen kívül szokás szerint jött, látott, győzött, mint számomra minden könyvben, amiben megjelenik. *-*
Kiderült, hogy Alastair mégsem az a Draco, akinek tűnt a Cast Long Shadows-ban. Oh, Alastair. Nagyon elcseszte, ez tény. De drukkolok neki, mert nagyon megszerettem. Jó, igazából majdnem mindenkit, de Alastair részeit jobban vártam, mint a többiekét, lehet azért, mert nagyon ritkák voltak. Cordelia örülök, hogy olyan jó tesója. ha nem is tud még mindent. Szerettem a kapcsolatukat :)). Mi ugyan egyáltalán nem ilyenek vagyunk tesóimmal, de tényleg érződött, hogy hiába piszkálódnak őszintén törődnek a másikkal. Illetve Alastairnek kell valaki, aki mellette áll. Jobb, mint Lucie ál-"jajj de idegesít a bátyám"-ozása, ami azért valljuk be idegesítően erőltetett, de hogy minek?
Thomas, poor boy, de nagyon szerettem. Hiányzik belőle valamelyik nagyon idegesítő árnyvadász tulajdonság, amit őszintén értékeltem.
Charles, hú, de kiidegelt az az ember. Nem bírom a túlságosan ambiciózus embereket, gondolom azért, mert én nem vagyok az kicsit sem.
Matthew meg poor boy még mindig, de tényleg le kellene szoknia. Csodálkoztam, hogy Cordelia nem akadt ki rá jobban, most, hogy spoilerAz a helyzet, hogy nekem a gyengém Matthew. Annyira sajnálom szegényt, de ugyanakkor jól meg is ráznám, de tudjátok, csak segítő szándékkal :DDD Pusztán szeretetből kiráznám a butaságot a fejéből. Az ő novelláján még majdnem sírtam a Shadowmarketban. Szerintem valójában nem is Alastairre dühös, hanem saját magára, csak az már túl sok lenne, mert sok minden másért is magára dühös, ezért kivetíti valakire, és ő a megfelelő ember. Ajánlom, hogy szegény gyerek helyzete javuljon, mert nagyon kileszek, ha nem.
Kettejüket nézve sanszos, hogy kicsit félrement a nevelés, vagy annak a hiánya Fairchildéknál, ami kicsit ironikus, ha azt nézzük, hogy az előző generáció egy részének kvázi anya szerepet töltött be, hiába volt fiatal. De hét a hatalomnak ára van.
Grace, you, I mean, Argh, fúúú, how dare you?! De nem, továbbra sem utálom. Van valami oka. Most épp nagyon dühös vagyok rá, de csak azért mert hallgat. Így kedvenc karaktereimre is szoktam mérges lenni. Az biztos nem lett, de értitek. Amikor spoiler… fúúú érteni vélem, miért tette de fúúú! Ennek ellenére is, szerintem sem és, ami fontosabb Magnus szerint, sem érzéketlen.
Cordelianál azt nem értem, hogy spoiler De ez csak mellékes, egyébként bírtam, határozott szereplő és kivételesen megértem miért nem akarja bevallani, hogy spoiler.
Akivel egyelőre nem nagyon tudok mit kezdeni az Lucie. Bírtam, hogy Matthewnak megpróbált értelmet fenyegetni a fejébe és hogy segít Jessenek, de ezen kívül… Néha olyan, nem is tudom milyen. Semmilyen? Esetlen? Amikor a végén Alastair után ment… mit akart azzal elérni? Nagyobb baja is volt szerencsétlennek. Azt hittem lesz valami célja, hogy ő nem úgy gondolja(ami azért meglepő lenne), vagy valami, de mintha meg sem hallotta volna a vádat. A magyarázat is hülyeség, mégis mire megy egy kiakadt báttyal Cordelia? Amikor meg Matthewt hordja le… Mintha legalábbis titkolnia kéne, hogy aggódik a barátaiért! Lecseszi, hogy Jamest veszélybe sodorja, ami igazából nem rossz megközelítés, mert kizökkenti Matthewt, de igazán mondhatta volna legalább utána, hogy aggódik érte. Mintha komolyan teljesen máshol lett volna fejben a lány. Reméljük fejlődik.
Értékeltem Ariadnét a végén :)) sok mindenért kell kiengesztelnie, vagy hát nem sokért, egyért, de azért nagyon.
Off: “I dropped my stele in—in that other place.” Miért érzem úgy, hogy ez még fontos lesz?
A vége…ááá, Cassie olyan gonosz! Szerencsére ő még csak kétszer siratott meg és a rengeteg könyvéhez képest ez egy jó szám, így viszonylag kicsi az esélye, hogy nagyon sírjak a következő részen. A feszültség meg semmi új, tulajdonképpen ez hajtja a könyveit részben, már valamennyire hozzászoktam, csak a könyvek végén mindig rosszabbul viselem.
Elviseltem volna mondjuk feleennyi ruhaleírást. Nem jól vizualizálok és nem ilyen kiterjedt sem az angol szókincsem ezen a téren, sem a divattörténeti tudásom, ergo ezek jóformán teljesen feleslegesek voltak számomra.
Lehet ez lett a legerősebb nyitókötetet az Árnyvadász Univerzumban a fő műveket tekintve, ami nem lenne különös abból kiindulva, hogy általában a szerzők ahogy többet írnak jobbak lesznek :D, illetve én is egyre jobban a világhoz növök. Imádom! Szerintem olyan sorozatkezdő 4,5 csillagot kap, de pusztán azért hogy még fejlődhessen.
off

1 hozzászólás
Pelyhe_Anna>!
Cassandra Clare: Chain of Gold

És íme a legújabb kedvenc könyvem!
Kezdeném a borítóval, ami már az első pillanatban, hogy megláttam, elvarázsolt, és
ez az érzés egyre csak fokozódott, mert egyszerűen gyönyörű!
Egyszerűen elképesztő, mennyire gondosan van felépítve a cselekmény, hogy mindennek van magyarázata, semmi nem történik meg csak úgy, biztos, hogy lesz még következménye.
spoiler
A főszereplőknél jobbakat nem is kívánhatnék, rögtön megszerettem őket, és sok mellékszereplőt is.
Kíváncsi vagyok, mi lesz még ebből a történetből az elkövetkező két részen át, de abban biztos vagyok, hogy azokat is nagyon fogom élvezni, és majdhogynem számolom vissza a napokat a második rész megjelenéséig.
Szuper könyv volt, ajánlom mindenkinek!

Vhagar>!
Cassandra Clare: Chain of Gold

Ez a könyv egy csoda volt. Imádtam!

Az Infernal devices a kedvenc sorozatom az árnyvadász univerzumban, szóval nagyon jó volt újra a szereplőkről olvasni, még ha nem is bukkantak fel annyira sokszor. És most a TID-es szereplők után a gyerekeiket is imádom egytől egyig.

A the merry thieves teljesen feldobták az egész könyvet. Kicsit a tekergőkre emlékeztettek, ettől csak még inkább megkedveltem őket. Ha már a tekergőkről nincs könyv, legalább az vigasztal, hogy a merry thieves-ről most lesz egy teljes trilógia.

Anna és Matthew voltak a kedvenc szereplőim, nagyon remélem hogy a következő két részben még több szerepet kapnak majd. off

James teljesen más volt mint az éjféli örökösben. A novellát csak a CoG után olvastam és rendesen meglepett hogy mennyire máshogy viselkedett. Annak azért örülök, hogy itt nem ilyen volt, sokkal szerethetőbbnek találtam. spoiler
spoiler
Nagy szívfájdalmam, hogy még márciusig várni kell a folytatásra :D

1 hozzászólás
interstellarcloud>!
Cassandra Clare: Chain of Gold

ha a további két kötet is ilyen lesz, akkor a The Last Hours lesz az árnyvadász univerzum legbonyolultabb, legizgalmasabb és legjobb sorozata! off
a Chain of Gold közel 600 oldal tömény fájdalom, fejezetenként átlagosan kétszer tört össze a szívem. az egész egyszerre szappanoperás és valóságos, szemforgatóan-nyálas és gyönyörű; a kapcsolatok egészen követhetetlenek, kezdve a középpontban álló szerelmi… hát, fene tudja mivel, gráffal, de a baráti és családi viszonyok sem egyszerűek. mindenhol titkok, elfojtott érzelmek, múltbéli sérelmek és traumák. minden karakter annyira összetett és kaotikus! Cordeliát és Lucie-t nagyon megszerettem, jobb főhősöket nem is kívánhatnék; de a srácokat is imádom, ők már a novellákban a szívembe lopták magukat, nagyon szerethető társaság. még az alapjáraton negatív karaktereket sem mondanám gonosznak, hiszen érthető, hogy mit miért csinálnak. én Cassie minden szereplőjét nagyon szeretem és nagyon érdekesnek tartom, de most itt találtam meg igazán a kedvenceimet, a két lány mellett Thomast és Alastairt. spoiler az alapsztori maga semmivel sem jobb vagy rosszabb, mint a többi árnyvadász sorozaté, megint démonok, megint szerelmi sokszögek, a cselekmény ugyanúgy pörög, a humor hasonló, a szerelem ugyanúgy fáj. valami mégis van ebben a könyvben, ami által kitűnik a többi közül. nem tudnám megmondani, hogy mi. a lényeg, hogy kívül-belül csodálatos, és sokkal gazdagabbnak érzem magam attól, hogy elolvastam.

viri98>!
Cassandra Clare: Chain of Gold

Kedvencem lett. Olyan megfoghatatlanul gyönyörű volt az egész könyv. Tele volt érzelemmel. Számomra minden tökéletes volt benne. Grace-től folyamatosan kirázott a hideg, a nagy csapattól pedig csordultig telt a szívem. Alig várom, hogy a kezemben lehessen a következő kötet.

nettikeee>!
Cassandra Clare: Chain of Gold

Úgy ugrani fejest egy történetbe, hogy az előzménytrilógia nincs meg? :D Sok mindenre kellett visszakeresnem, vagy hagynom a történetszálat/emlitést, mert régen olvastam az előzményt. De azért valami csak megvolt, igy úgy nagyjából el tudtam elyezni mindenkit a történetben.
Érdekes volt a gyerekek története. Jamesnek és a húgának is végre olyan sztorija van, ami nem végtelenül unalmas, hanem izgalmakkal teli, és várom, hogy mi lesz belőle. Jesse-t imádtam, őt nagyon várom a folytatásban, tutira visszahozzák őt az élők sorába :D
Grace nem volt szimpatikus egyáltalán, Cordeliára viszont kiváncsi vagyok, mi lesz vele.
Összességében tetszett, kicsit üditőbb, izgalmasabb trilógiának indul, várom a következő részeket. :D És addig meg újraolvasom az előzményeket.

Csabolcs>!
Cassandra Clare: Chain of Gold

Nagyon nagyon jó volt ez a könyv. Életem első angolul olvasott könyve amit egy olvasási válság közepén kezdtem el és ezért 2 hónapig tartott de ennek örülök, mert még tovább élvezhettem a karaktereket, a világot, az írásmódot, a cselekményt a mindent. IMÁDTAM

Zetsuen>!
Cassandra Clare: Chain of Gold

The Dark Artificies sorozat után eléggé kiábrándult lettem az egész árnyvadász világot illetően. A trilógia feleslegesen volt ilyen hosszú, úgy éreztem, már én is kezdek kinőni ebből az univerzumból, ráadásul a szerző körül keringő történetek se mutattak épp kedvelhető képet.
Erre a könyvre nagyon sokat kellett várni; a tervezetthez képest jó pár évvel később jött ki, ami nem tett jót. A korábbi lelkesedés helyett sokkal inkább a közöny vette át, de amikor elkezdtem olvasni, akkor visszajött a régi érzés, amit utoljára az Infernal Devices olvasásakor éreztem. Habár ez is egy brutálhosszú könyv, mint a korábban említettek, négy nap alatt sikerült végigrágnom magam rajta. A legnagyobb erőssége a karakterei voltak, akiket már az elhintett novellák alatt bőven megkedvelhettünk – Matthewt már a Csak árnyékok idején is nagyon megszerettem, de itt végképp a szívembe zártam, akárcsak Annát. A legnagyobb meglepetést James és Alastair okozta – míg az előbbi sajnálatos módon abszolút nem vett le a lábamról, ami miatt kicsit csalódott voltam, az utóbbi története és karaktere teljesen váratlanul ért és kíváncsi lettem az ő spoiler szálának kibontására. spoiler

Adeina>!
Cassandra Clare: Chain of Gold

Az elejétől a végéig nagyon izgalmas a történet.
Az írónő remekül képes megteremteni az akkori kor hangulatát, nemcsak a szóhasználat, hanem a mondatok felépítése is megidézi az akkori kor szellemét.
Sok új karaktert ismerhettünk meg, de szerencsére jópár ismerős is feltűnt.
Mindenképp ajánlom legalább az Infernal Devices trilógiát, a Ghosts of the Shadow Marketet és a Tales from the Shadowhunter Academy-t elolvasni, mert rengeteg visszautalás történik az ezekben történtekre.


Népszerű idézetek

Eszti_TDA >!

“Would you like to be a muse?”
“No,” said Cordelia. “I would like to be a hero.”

Kapcsolódó szócikkek: Cordelia Carstairs
Eszti_TDA >!

“The last time I saw you shocked was when that Iblis demon was sending Christopher love letters.”
“I have a dark charm,” said Christopher sadly.”

Eszti_TDA >!

“Ah, Magnus Bane,” said Matthew. “My personal hero.”

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Matthew Fairchild
Eszti_TDA >!

“You know the stories of my grandfather, I am sure?”
Lucie raised an eyebrow. “The one who turned into a great worm because of demon pox, and was slain by my father and uncles?”
“I feared your parents would not have considered it the kind of tale suitable for a young lady’s ears,” said Jesse. “I see that was an idle concern.”
“They tell it every Christmas,” said Lucie smugly.”

Kapcsolódó szócikkek: Jesse Blackthorn · Lucie Herondale
AliceL>!

James lay on the bed in his room, atop the covers, his arm flung behind his head. He was gazing at a familiar crack in the ceiling that was shaped a bit like a duck. His father would be horrified.

Kapcsolódó szócikkek: James Herondale
Eszti_TDA >!

“It’s so odd. Are you buried?”
“It’s very forward to ask a gentleman if he’s buried,” said Jesse.”

Kapcsolódó szócikkek: Jesse Blackthorn · Lucie Herondale
Eszti_TDA >!

“Drink and you will sleep; sleep, and you will not sin; do not sin, and you will be saved; therefore, drink and be saved."
„Matthew, you could sin in your sleep,” said a languorous voice.

Kapcsolódó szócikkek: Anna Lightwood · Matthew Fairchild
Eszti_TDA >!

„I've seen you use your stele to part your hair,” said James dryly, as he began to examine the window locks.
„The Angel gave me this hair,” replied Matthew. „It's one of the Shadowhunters' gifts. Like the Mortal Sword.”
„Now that is blasphemy,” said Thomas.

Kapcsolódó szócikkek: James Herondale · Matthew Fairchild · Thomas Lightwood
Eszti_TDA >!

“I am a Herondale. We love but once.”
“That is only a story.”
“Haven’t you heard?” James said bitterly. “All the stories are true.”

Kapcsolódó szócikkek: James Herondale
Zetsuen>!

Anna said. “There are girls who need someone to dance with them and tell them they look pretty, and I cannot do it all on my own.“

Kapcsolódó szócikkek: Anna Lightwood

A sorozat következő kötete

The Last Hours sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Heir of Fire
Libba Bray: A Great and Terrible Beauty
Rainbow Rowell: Carry On
Kerstin Gier: Dream On
Kerstin Gier: Ruby Red
Rachel Hawkins: Demonglass
Kami Garcia: Unbreakable
Elizabeth Lim: Reflection
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Charlie N. Holmberg: The Glass Magician