Az ​angyal (Pokoli szerkezetek 1.) (Árnyvadász univerzum) 2296 csillagozás

Cassandra Clare: Az angyal Cassandra Clare: Az angyal

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A mágia veszélyes – de a szerelem még veszélyesebb!

Amikor a tizenhat éves Tessa Gray megérkezik a viktoriánus Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Tessának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól.
Ahogy egyre mélyebben merül el a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nemsokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül.

„A Végzet Ereklyéi olyan mesevilágot fest le, ahol imádnék élni. Csodálatos”
Stephenie Meyer, a Twilight szerzője

Eredeti megjelenés éve: 2010

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
472 oldal · ISBN: 9789635611126 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
472 oldal · ISBN: 9789635611133 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571278 · Fordította: Kamper Gergely

8 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Pokoli szerkezetek

506 tag · 139 karc · Utolsó karc: 2020. szeptember 29., 15:33 · Bővebben


Enciklopédia 64

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Will Herondale · Jem Carstairs · Tessa Gray · Charlotte Branwell · Henry Branwell · Lucifer · Gabriel Lightwood · Sophie Collins · Jessamine Lovelace · Camille Belcourt · Thomas Tanner · Agatha · Mrs. Black · Nate Gray

Helyszínek népszerűség szerint

London


Kedvencelte 727

Most olvassa 163

Várólistára tette 652

Kívánságlistára tette 725

Kölcsönkérné 15


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Cassandra Clare: Az angyal

„Will úgy mosolyodott el, ahogy Lucifer mosolyoghatott pillanatokkal azelőtt, hogy alázuhant a mennyországból.”

És ez a mosoly rám is átragadt, ahogy a fenti idézet leírja.
Kb. két évvel ezelőtt ismerkedtem meg először a történettel, és igen ez egy újra olvasás, most jelen pillanatban a részemről, de annyira hiányzott…ez a világ, és főleg Jem…

Még mindig csak ámulok és bámulok, milyen egyedi és gyönyörű világképet sikerült az írónőnek létre hoznia.

A szereplők egy – kettőt leszámítva, mind érdekesek, néhol roppant viccesek és ízig – vérig harcosok egyedi meglátásokkal.
Tess az elején, túl úri kisasszonyosra sikeredett, de utána egyre jobban megszerettem, elfogadtam, megértettem, miért is olyan kis „fura”. Nehéz lehet szembe nézni avval ami benned rejtőzik és szemtől – szemben elfogadni…már ha egyáltalán lehetséges.

Will….oh téged nem lehet nem szeretni. Csupa szarkazmus…csupa „bűbáj” voltál végig, sokszor a hasamat fogtam nevetés közben, máskor mérges voltam, de a legtöbbször csak somolyogtam.

Jem…..beléd szerettem az első pillanattól fogva. Akárhányszor előkerültél, megelevenedtél a lapokon és csak néztelek, szerettelek, aggódtam és vágyakoztam…
Minden bizonnyal már felesleges bármit is írnom, ebből már mindenki tudja. kiért is dobod picinyke szívem. :)
Gyönyörű lelked van és szeretnélek minden éjjel hallgatni. spoiler

A cselekmény, mint az Cassandra könyveinél már megszoktuk varázslatos, a szó eredeti értelmében, sok sok fura és meghökkentő fordulattal és tele szebbnél szebb érzelmekkel.

Ez a történet is olyan számomra, hogy ha idős leszek újra elő fogom venni és ezáltal újra fogom élni ezt a páratan utazást.

Olvassátok!!! Hatalmas kedvenc és már kezdem is a következő részét.

16 hozzászólás
Nymeria96>!
Cassandra Clare: Az angyal

Még mindig kedvenc. ♡
A Stalking Jack the Ripper olvasása meghozta a kedvem a viktoriánus korban játszódó könyvekhez, Az angyalt pedig néhány éve már olvastam, ezért tudtam, hogy most sem fog csalódást okozni.
A történetre csak nagy vonalakban emlékeztem, ezért izgatottan követtem végig az eseményeket, és elég sokszor meg is lepődtem egy-egy fordulatnál. spoiler
A szereplők közül Will, Tessa és Jem továbbra is a kedvenceim, azonban a mellékszereplőknek is vannak kiemelkedő és kedvelhető tulajdonságaik.
A helyszín és a hangulat teremtés pedig fantasztikus. *.*

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454177 · Fordította: Kamper Gergely
3 hozzászólás
Orsi999>!
Cassandra Clare: Az angyal

Mivel Cassandra Clare-től már olvastam A Végzet ereklyéi sorozatot. Ennek köszönhetően már ismertem ezt a világot, de mégis féltem belekezdeni ebbe a trilógiába. Utána megláttam, hogy van hozzá kihívás is és ez adott egy kicsi löketet, hogy belemerjek kezdeni.
Az elején lassabban haladtam vele, mint szerettem volna. Nehéz volt újra belecsöppenni ebbe a világba, de amint sikerült megszokni csak úgy faltam a sorokat. Nagyon jól van felépítve az egész könyv. Izgalmas és pörgős volt, de van benne egy enyhe szerelmi szál. spoiler
Nem tudom eldönteni, hogy melyik fiú tetszik jobban Will vagy Jem.

4 hozzászólás
Csakegyolvasólány P>!
Cassandra Clare: Az angyal

Cassandra árnyvadász történetei mindig elvarázsoltak, s ez így van Az angyallal is. Egyszerűen alig akartam letenni, hiába nem először olvasom a kötetet. Voltak olyan részek benne, amire egyáltalán nem emlékeztem, de akadtak olyanok is, amik ismerősek voltak. De így, pár év után is bele tudok veszni a történetbe. Élveztem, hogy a Végzet ereklyéi sorozat előtti részeket olvashattam, illetve új és régi szereplőket köszönthettem. Itt volt például Tessa, aki egy átlagos lánynak képzelte magát. Ám minden ebben tévedett, amíg Londonba nem érkezett Nate-hez, a bátyjához. Itt megismerkedett Mrs. Blackkel és Mrs. Darkkal, vagyis a Sötét Nővérekkel és az élete teljesen megváltozott. Egy olyan világba csöppent, ahonnan nem volt menekülés.

5 hozzászólás
Naiva P>!
Cassandra Clare: Az angyal

Még mindig hihetetlen élményt nyújtó olvasmány. Emlékszem, mennyire imádtam ezt a sorozatot évekkel korábban, és ez az érzés mit se változott. Ha úgy veszem, ez a sorozat nagyban hozzájárult ahhoz, hogy igazi könyvmollyá váltam. Will pedig egyike volt (konkrétan a második és nem volt sok) életem könyves-plátói „szerelmének”. Ma ezen már csak jót mosolygok, de még mindig úgy gondolom, hogy imádnivaló. Bár néha agyoncsapnám egy ♥ alakú péklapáttal. Főleg a könyv végén, spoiler
A történet viszonylag lassan bontakozik ki, de megéri várni vele, mert annál nagyobb izgalmat, fordulatokat tartogat a végére. Továbbra sem fedeztem fel párhuzamot, hasonlóságot a MI és a CA szereplői között /talán valóban van egy kis Will és Jace párhuzam, de az betudható a spoiler vérvonalnak./ sem pedig a két történet cselekménye között. Szerettem a könyv sötét hangulatát, gótikus-fantasy jellegét, a helyszínt, a kort, amibe az egész történet bele van helyezve. Szinte magam előtt láttam, olyan részletgazdagsággal lett megírva, megteremtve.
Nagyon megszerettem Tessát, akinek helyén van az esze és a szíve. Akinek a képessége egyszerre áldás, de átok is egyben.. Egyelőre ő sem tudja, mihez kezdjen vele…. Ami pedig továbbra is lenyűgöz, az a példátlan bajtársiasság, barátias szeretet Will és Jem között. Továbbra sem tudok 5-nél kevesebb csillagot adni.

3 hozzászólás
Hestia_Potter I>!
Cassandra Clare: Az angyal

Ez volt az első Cassandra Clare könyvem, érzem ebből komoly függőség lesz :)

1 hozzászólás
MissFortune>!
Cassandra Clare: Az angyal

Nos, egészen eddig azt hittem, hogy nem szeretem az árnyvadászokat. Mekkorát tévedtem! A végzet ereklyéit nem szerettem, de ezt egyszerűen imádtam. Minden megvolt benne, amit abból hiányoltam. Elképesztően izgalmas volt, csak kapkodtam a fejem. Faltam a lapokat. A cselekmény igazán egyedi, nagyon jól megalkotott világot tár elénk. Emellett jelen van a humor is, igen nagy mértékben. Sokat mosolyogtam. A szereplők is baromi jók, a mellékszereplők is igazi egyéniségek.
Tessa eleinte nagyon furcsának tűnt, de idővel megszoktam a stílusát. A története érdekfeszítő, éheztem minden egyes információ morzsára. Tulajdonképpen egy baj van vele, a kíváncsisága, olyan dolgokra képes rákérdezni, hogy még én, az olvasó is kellemetlenül érzem magam xD A bátyja miatti hisztit meg is értem, meg nem is. Hol zavart, hol egyetértettem vele.
Will és Jem között nem tudok választani. Azt hiszem, Jem jelenleg jobban tetszik, de csak azért mert Will néha olyan kis szemét tud lenni..
Nem is húzom tovább a szót. :D Kezdem a második részt..:)

Milli88 P>!
Cassandra Clare: Az angyal

„A vérszomjas kis dögök. Sose bízzatok egy kacsában!”

Ismét elvarázsolt Will, Jem, Tessa és a többiek. Elég hosszú olvasási időm sajnos a kóros időhiánynak köszönhető. Viszont a mai nap sikerült lerendelnem a könyv 70%-át. Azt hiszem ez mindent elmond. :)

A Magiszter jól rászedte a nephilimeket. Jó volt újra feleleveníteni az apró részletket, az automatonok rémtetteit és Will néha vicces, néha bunkó beszólásait. Még jó, hogy ezúttal nem kell sokat várnom a folytatásra. :)

2 hozzászólás
Heni_könyvespolca P>!
Cassandra Clare: Az angyal

Képtelen vagy 5*-nál kevesebbre értékelni mert habár ennyire borzalmasan sok időbe telt mire végére értem, imádtam. Egyszerűen csak arról volt szó, hogy teljesen más témák, kategóriák kötöttek le.
A történetre vonatkozóan pedig az eleje kicsit döcögősebben indult a számomra, de utána beindultak az események.
Nagyon régen..még a moly tagságom előtt olvastam és tudom, hogy akkor is imádtam, de már nagyon halványak voltak az emlékeim. Szóval nagyon sok új volt újra nekem benne. A legnagyobb meglepetés számomra az volt, hogy spoiler :”D valamint spoiler . Imádom a szereplőket is, természetesen Will és Jem a kedvencem ♥ Remélem mostmár jobban tudok haladni a könyvekkel mivel a terjes Univerzum elolvasása van tervben ♥

GytAnett>!
Cassandra Clare: Az angyal

Azt kell mondanom az első rész után, hogy a Pokoli szerkezetek sokkal jobb sorozat, mint a Végzet ereklyéi. Az utóbbinak köszönhetően már ugye ismertem az árnyvadászok világát, így nem azzal kellett kezdenem, hogy egyáltalán megismerkedjek egy teljesen idegesen környezetten, így nagyon gyorsan fel bírtam venni a fonalat, majd végigrepültem a történetet. Nagyon érdekes volt, nagyon izgalmas, igazán érdekes és szerethető karakterekkel.
Tessa egy karakán csaj, aki nem hagyja magát lerázni, de azért igyekszik hasznos tagja lenni a csapatnak. Szimpatikus főszereplő, nagyon remélem, hogy ez a későbbiekben sem fog változni. :) Nem mondom, hogy Willbe beleszerettem, mert akkor hazudnék, de határozottan ott van benne a potenciál, a későbbi részekben szerintem már meglesz az a lángocska. Egyelőre Jemet még sokkal jobban kedvelem. Annyira aranyos srác! Nagyon szeretnék egy ilyen legjobb barátot. Igen, szerencsétlent azonnal friend zone-ba tettem, de hát ő olyan tipikus legjobb barát, nem? :)
Nagyon szeretném a szereplőket közelebbről, jobban megismerni, mert egyelőre egy rendes ízelítőt kaptunk, millió egy kérdésem van még, de hát ez a normális egy trilógia első kötete után, nem? :)
Nem is kérdés, hogy fogom-e folytatni tovább, mert azok a szerzetek nem hagynak nyugodni.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Greylupus>!

– Camille finoman jár. Mint egy faun az erdőben. Nem úgy, mint egy kacsa.
– Nem úgy járok, mint egy kacsa.
– Én szeretem a kacsákat – szúrta közbe diplomatikusan Jem. – Főleg a Hyde Parkban lévőket. – A szeme sarkából Willre pillantott; mindkét fiú az asztal lapján ült, lábukat a levegőben lóbálták. – Emlékszel, amikor megpróbáltál rávenni, hogy etessek meg velük egy kacsapástétomot, mert szerettél volna kitenyészteni egy új kannibál kacsafajt?
– Be is falták – emlékezett vissza Will. – A vérszomjas kis dögök. Sose bízzatok egy kacsában!

200. oldal

Fummie>!

Will elmosolyodott. – Némelyik könyv itt nagyon veszélyes – magyarázta. – Óvatosan kell bánnunk velük.
– Az embernek mindig óvatosan kell bánnia a könyvekkel, meg azzal, ami bennük van – bólintott Tessa. – A szavak képesek megváltoztatni bennünket.
– Nem tudom, engem megváltoztatott-e egy könyv valaha is – szólt Will. – Illetve van egy, amelyik azt ígéri, hogy megtanulhatom belőle, hogyan változhatok át egy komplett birkanyájjá…
– Csak a gyengeelméjűek nem engedik, hogy az irodalom vagy a költészet hatással legyen rájuk – jelentette ki Tessa. Elszánta magát, hogy nem hagyja más irányba terelni a beszélgetést.
– Persze, hogy miért is akarna valaki átváltozni egy komplett birkanyájjá, az teljesen más kérdés – fejezte be Will.

92. oldal, 4. Árnyak leszünk

Kapcsolódó szócikkek: könyv · Tessa Gray · Will Herondale
5 hozzászólás
Fummie>!

Gabriel arca elsötétült. – Van egyáltalán valami, amiből nem csinálsz viccet?
– Hirtelen nem jut eszembe ilyesmi.
– Tudod – mondta Gabriel –, egy időben azt hittem, barátok lehetünk, Will.
– Egy időben azt hittem, vadászgörény vagyok – felelte Will –, de aztán kiderült, hogy ez csak az ópium miatt volt. Tudtad, hogy ilyen hatása van? Mert én nem.

267. oldal, 11. Ritka köztünk az angyal

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Lightwood · Will Herondale
Fummie>!

– Talán Agathába szerelmes – jegyezte meg.
– Remélem, nem. Agathát én szeretném feleségül venni. Lehet, hogy ezeréves, de a lekváros sütijéhez semmi sem fogható. A szépség elhalványul, de a szakácsművészet örök.

91. oldal, 4. Árnyak leszünk

Kapcsolódó szócikkek: Agatha · sütemény · szerelem · Tessa Gray · Will Herondale
4 hozzászólás
Fummie>!

– Halott – bólintott Jem.
– Biztos vagy benne? – Will nem tudta levenni a szemét a lány arcáról. Sápadt volt, de nem színtelen, mint a holttestek általában, ujjait pedig lágyan összefonta az ölében, a hullamerevségnek nyoma sem látszott rajta. Will közelebb húzódott, és megérintette a nő karját. Merev volt és hideg. – Hát nem reagál a közeledésemre – állapította meg vidámabban, mint amilyennek érezte magát –, szóval csakis halott lehet.
– Vagy egy jó ízlésű, okos nő. – Jem letérdelt, és a lány arcába nézett.

133-134. oldal, 6. Különös föld

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
Vicky3 P>!

– Charlotte, drágám! – szólította meg Henry a feleségét, aki szájtátva meredt rá. Jessamine elkerekedett szemmel bámulta. – Ne haragudj, hogy elkéstem! Azt hiszem, majdnem sikerült működésre bírnom a szenzort…
– Henry! – vágott közbe Will. – Te égsz! Ugye tudod?
– Ó igen! – felelte Henry lelkesen. A lángok már majdnem elérték a vállát. – Egész nap úgy dolgoztam, mint egy megszállott. (…)
Charlotte elvette a kezét a szája elől. – Henry! – sikította. – A karod!
A férfi lenézett a karjára, és tátva maradt a szája. – A rohadt életbe! (…)
Henry ragyogott a boldogságtól, és elégedett arccal kezdte el ütögetni égett zakóját. – Tudjátok, mit jelent ez?
Will letette a vázát. – Hogy felgyújtottad magad, és még csak észre sem vetted?
– Hogy a lángtaszító keverék, amit a múlt héten fejlesztettem ki, működik! – jelentette be büszkén Henry. – Ez az anyag vagy tíz percig lángolt, és félig sem égett át. – Hunyorogva pillantott a karjára. – Talán meg kéne gyújtanom a másik zakóujjat is, hogy megnézzem, mennyi ideig…
– Henry – szólt közbe Charlotte, aki a jelek szerint magához tért a sokkból –, ha szánt szándékkal felgyújtod magad, én beadom a válópert. Most pedig ülj le, és edd meg a vacsorádat! És üdvözöld a vendégünket!
Henry leült, és csodálkozva hunyorgott Tessára az asztal fölött. – Téged ismerlek – mondta. – Megharaptál! – Úgy mondta, mint aki szívesen idéz fel egy kedves, közös emléket.

73-74. oldal

5 hozzászólás
Fummie>!

– Ez aztán találékony volt – szólt Will, és már-már úgy tűnt, le van nyűgözve.
Nate elmosolyodott, mire Tessa dühösen pillantott rá. – Csak ne legyél olyan elégedett magaddal! Willnél a találékony egyet jelent azzal, hogy erkölcstelen.
– Nem, tényleg azt jelenti, hogy találékony – helyesbített Will. – Ha valamit erkölcstelennek találok, azt mondom: hű, ezt én is így csináltam volna!

358. oldal, 16. A kötésmágia

Kapcsolódó szócikkek: Nate Gray · Tessa Gray · Will Herondale
Fummie>!

– Olvastátok a Csodálatos mechanikus szerkezetek lexikonját?
– Még csak nem is hallottam róla – felelte Will. – Vannak benne titokzatos, ködbe burkolózó, kietlen mocsarak? Szellemszerű leányok, akik romos várak termeiben kísértenek? Egy jóképű hős, aki a gyönyörűséges, ámde nincstelen hajadon segítségére siet?
– Nincsenek – felelte Magnus. – Van egy szaftos rész a fogaskerekekről valahol a közepén, de a többi elég száraz.
– Akkor Tessa sem olvasta – állapította meg Will.

238. oldal, 10. Sápadt királyok, hercegek

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Tessa Gray · Will Herondale
Szylu>!

– Ami a pokol hőmérsékletét illeti, Miss Gray – mondta –, hadd adjak egy baráti tanácsot! A jóképű ifjúnak, aki éppen egy rettenetes jövőtől igyekszik önt megmenteni, mindig igaza van. Még akkor is, ha piros sündisznók potyognak az égből.

46. oldal, 2. A pokol hidege

Kapcsolódó szócikkek: pokol · Tessa Gray · Will Herondale
5 hozzászólás
Belle_Maundrell >!

Will úgy mosolyodott el, ahogy Lucifer mosolyoghatott pillanatokkal azelőtt, hogy alázuhant a mennyországból.

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucifer · Will Herondale
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Pokoli szerkezetek sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Hercz Júlia: Arany és Ónix
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király