Az ​angyal (Pokoli szerkezetek 1.) (Árnyvadász univerzum) 2615 csillagozás

Cassandra Clare: Az angyal Cassandra Clare: Az angyal

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A mágia veszélyes – de a szerelem még veszélyesebb!

Amikor a tizenhat éves Tessa Gray megérkezik a viktoriánus Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Tessának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól.
Ahogy egyre mélyebben merül el a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nemsokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül.

„A Végzet Ereklyéi olyan mesevilágot fest le, ahol imádnék élni. Csodálatos”
Stephenie Meyer, a Twilight szerzője

Eredeti megjelenés éve: 2010

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571278 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
472 oldal · ISBN: 9789635611126 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
472 oldal · ISBN: 9789635611133 · Fordította: Kamper Gergely

9 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Pokoli szerkezetek

509 tag · 136 karc · Utolsó karc: 2023. október 30., 20:43 · Bővebben


Enciklopédia 65

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Will Herondale · Jem Carstairs · Tessa Gray · Lucifer · Charlotte Branwell · Henry Branwell · Gabriel Lightwood · Sophie Collins · Jessamine Lovelace · Camille Belcourt · Thomas Tanner · Agatha · Mrs. Black · Nate Gray

Helyszínek népszerűség szerint

London


Kedvencelte 763

Most olvassa 173

Várólistára tette 690

Kívánságlistára tette 771

Kölcsönkérné 17


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Cassandra Clare: Az angyal

„Will úgy mosolyodott el, ahogy Lucifer mosolyoghatott pillanatokkal azelőtt, hogy alázuhant a mennyországból.”

És ez a mosoly rám is átragadt, ahogy a fenti idézet leírja.
Kb. két évvel ezelőtt ismerkedtem meg először a történettel, és igen ez egy újraolvasás, most jelen pillanatban a részemről, de annyira hiányzott…ez a világ, és főleg Jem…

Még mindig csak ámulok és bámulok, milyen egyedi és gyönyörű világképet sikerült az írónőnek létrehoznia.

A szereplők egy – kettőt leszámítva, mind érdekesek, néhol roppant viccesek és ízig – vérig harcosok egyedi meglátásokkal.
Tess az elején, túl úri kisasszonyosra sikeredett, de utána egyre jobban megszerettem, elfogadtam, megértettem, miért is olyan kis „fura”. Nehéz lehet szembenézni azzal, ami benned rejtőzik és szemtől – szemben elfogadni…már ha egyáltalán lehetséges.

Will….oh téged nem lehet nem szeretni. Csupa szarkazmus…csupa „bűbáj” voltál végig, sokszor a hasamat fogtam nevetés közben, máskor mérges voltam, de a legtöbbször csak somolyogtam.

Jem…..beléd szerettem az első pillanattól fogva. Akárhányszor előkerültél, megelevenedtél a lapokon és csak néztelek, szerettelek, aggódtam és vágyakoztam…
Minden bizonnyal már felesleges bármit is írnom, ebből már mindenki tudja. kiért is dobod picinyke szívem. :)
Gyönyörű lelked van és szeretnélek minden éjjel hallgatni. spoiler

A cselekmény, mint az Cassandra könyveinél már megszoktuk varázslatos, a szó eredeti értelmében, sok sok fura és meghökkentő fordulattal és tele szebbnél szebb érzelmekkel.

Ez a történet is olyan számomra, hogy ha idős leszek újra elő fogom venni és ezáltal újrafogom élni ezt a páratan utazást.

Olvassátok!!! Hatalmas kedvenc és már kezdem is a következő részét.

18 hozzászólás
Mulán>!
Cassandra Clare: Az angyal

Nagyon érdekes volt egy előzményt olvasni ha jól értem akkor ez is egy előzmény. Tetszett imádtam Will karakterét, Tessa néha sok volt de ettől függetlenül szerethető ő is. Az hogy vannak benne mondatok latinul csak növelte az imádatomat. Vicces hogy az embereket mondénoknak nevezik mert mindig a Harry Potter jut róla eszembe a mugli szöveg. Egy varázslatos világ aminek részesévé válik az olvasó, egy felejthetetlen kaland.

Nymeria96>!
Cassandra Clare: Az angyal

Még mindig kedvenc. ♡
A Stalking Jack the Ripper olvasása meghozta a kedvem a viktoriánus korban játszódó könyvekhez, Az angyalt pedig néhány éve már olvastam, ezért tudtam, hogy most sem fog csalódást okozni.
A történetre csak nagy vonalakban emlékeztem, ezért izgatottan követtem végig az eseményeket, és elég sokszor meg is lepődtem egy-egy fordulatnál. spoiler
A szereplők közül Will, Tessa és Jem továbbra is a kedvenceim, azonban a mellékszereplőknek is vannak kiemelkedő és kedvelhető tulajdonságaik.
A helyszín és a hangulat teremtés pedig fantasztikus. *.*

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454177 · Fordította: Kamper Gergely
3 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Cassandra Clare: Az angyal

A Csontváros sajnos nagy csalódás volt a számomra, mikor néhány évvel ezelőtt a film után a könyvet is a kezembe vettem. Sosem szerettem azonban a Cassandra Clare-hez hasonlóan termékeny szerzők sorozatait félbehagyni, mert így túl sok könyvtől fosztom meg magam, no meg mindig benne van a pakliban, hogy csak rosszkor talál meg egy könyv. Ezért szerettem volna még egy esélyt adni az írónőnek, a viktoriánus kori Anglia már önmagában van annyira érdekes hogy a tetszés-nem tetszés szempontjából biztonságosabb vizekre eveztem.
Legnagyobb örömömre beváltak a számításaim, és szerencsére nem csak a kor varázsa tette élvezhetővé a könyvet, sőt, még az volt a legkevesebb… A hangulat fantasztikus, könnyed mégis rejtélyes, a karakterek pedig egytől-egyig érdekesek és izgalmasak. Viszonylag lassú lefolyású a történet, elég volt arra, hogy megismerjem az árnyvadász világot és elkezdjek belelátni a szereplők lelkébe, akikről egyébként alig várom, hogy újra olvashassak. Engem teljesen lenyűgözött minden és mindenki.

Orsi999>!
Cassandra Clare: Az angyal

Mivel Cassandra Clare-től már olvastam A Végzet ereklyéi sorozatot. Ennek köszönhetően már ismertem ezt a világot, de mégis féltem belekezdeni ebbe a trilógiába. Utána megláttam, hogy van hozzá kihívás is és ez adott egy kicsi löketet, hogy belemerjek kezdeni.
Az elején lassabban haladtam vele, mint szerettem volna. Nehéz volt újra belecsöppenni ebbe a világba, de amint sikerült megszokni csak úgy faltam a sorokat. Nagyon jól van felépítve az egész könyv. Izgalmas és pörgős volt, de van benne egy enyhe szerelmi szál. spoiler
Nem tudom eldönteni, hogy melyik fiú tetszik jobban Will vagy Jem.

4 hozzászólás
Evelena P>!
Cassandra Clare: Az angyal

Mióta elsőször hallottam az Árnyvadászok világáról azóta egyöntetűen mindenhol azt olvastam, hogy a Pokoli szerkezetek sorozat sokak legnagyobb kedvence. Mivel az írónőtől olvashattuk, hogy: „Minden történet igaz.” Így nem meglepő, hogy a sok méltatás is annak bizonyult. Nem is sejtettem, hogy a sorozattal mekkora kincset őrzök a polcomon.
A történet a viktoriánus Angliában játszódik, ami nálam már egy kezdeti lelkesedést okozott, mert kifejezetten szeretem ezt a korszakot, ami ebben az esetben egy misztikus, borongós hangulatot is ad az események köré. No és milyen jó táptalaja a steampunk elemeknek is! Vegyük csak például az autonóm szerkzeteket, illetve a mechanikus angyalt is.
Tessa, miután teljesen elárvul New Yorkban, a Londonban munkát kapó testvére, Nate után szintén Angliába érkezik. Ahol rögtön átverik és elrabolják, majd megmutatják neki egy olyan énjét, amiről eddig mit sem sejtett. Ám a „kiképzése/tanítása” nagyon megterhelő, és kifejezetten rémisztő, akár a Sötét nővérek, akik oktatják. Az egyetlen kiút a bátyjának írt levelei, amikben leírhatja legbensőbb gondolatait.
Ám egy nap eljön egy fiú, Will Herondale, aki elviszi erről a pokoli helyről és az árnyvadász Intézetbe viszi.
Itt is sokakat megkedveltem: Charlotte-ot, Henry-t, természeteseb Jem-et, Sophie-t és a személyzet többi tagját. Habár Jessamine-t, aki harcos árnyvadász helyett inkább korabeli luxusfeleség lenne legszívesebben, nem sikerült igazán megkedvelnem, sőt inkább elég irritálónak találtam.
Miközben nyomoznak a rejtélyes események után és a Tessa bátyja után is (aki nekem őszintén szólva első perctől kezdve unszimpatikus volt) megismerkedünk ezzel a csak beavatott szemeknek felfedett titkos világgal. Továbbá az itt lakókkal. Számomra a Will lett igazán a legnagyobb kedvenc, szeretem ha az éles elme csípős nyelvvel párosul, no meg Will-ben is olyan erősen él a könyvek iránti olthatatlan szeretet, akárcsak Tessában (no meg bennem is :) ), hogy nagyon megszerettem őt. Mégis úgy fájt, mikor már a kegyetlenkedő megszólalásaival túllépett egy határt, de tudván, hogy valamit rejteget és azért cselekszik így, végig hittem benne, hogy mégis jó ő, ha a szavaival próbálja elhitetni az ellenkezőjét, akkor is.
Ezzel szemben Jem, akinek nehéz a sorsa, mégis olyan jószívű, nyílt és kedves, hogy őt is azonnal megszerettem.
Valóban ez az egyetlen szerelmi háromszög, ahol mindhárom szereplőt egyformán lehet szeretni és mindenkinek szurkolni, ez a trilógia a egyik zsenialitása.
A másik szerintem az írónő érzékeltetésének ügyessége, mert amikor az Intézet falai közt járunk vagy mikor Jem hegedűjátéka szólal meg, olyan akárha ott lennék, látom a helyszínt, hallom a dallamot, azt a sejtelmesen szomorú muszikát.
A gonosz intrikák és a sötétség megjelenése ellenére, mindazon szörnyűségek ellenére, amiken Tessa átmegy, jó volt beleveszni ebbe a világba, időutazni ide. Ahol a leselkedő veszélyek ellenére jó lenn, jó ezekkel a szereplőkkel találkozni, mintha mi is ott lennénk velük. Olyanok, akár egy család.
Még csak az események kezdetén járunk itt, mégis megszerettem. No és Magnus jelenléte már csak hab a tortán.
Természetesen az utolsó fejezet után azonnal tovább kellett olvasnom. ;)

Naiva>!
Cassandra Clare: Az angyal

Még mindig hihetetlen élményt nyújtó olvasmány. Emlékszem, mennyire imádtam ezt a sorozatot évekkel korábban, és ez az érzés mit se változott. Ha úgy veszem, ez a sorozat nagyban hozzájárult ahhoz, hogy igazi könyvmollyá váltam. Will pedig egyike volt (konkrétan a második és nem volt sok) életem könyves-plátói „szerelmének”. Ma ezen már csak jót mosolygok, de még mindig úgy gondolom, hogy imádnivaló. Bár néha agyoncsapnám egy ♥ alakú péklapáttal. Főleg a könyv végén, spoiler
A történet viszonylag lassan bontakozik ki, de megéri várni vele, mert annál nagyobb izgalmat, fordulatokat tartogat a végére. Továbbra sem fedeztem fel párhuzamot, hasonlóságot a MI és a CA szereplői között /talán valóban van egy kis Will és Jace párhuzam, de az betudható a spoiler vérvonalnak./ sem pedig a két történet cselekménye között. Szerettem a könyv sötét hangulatát, gótikus-fantasy jellegét, a helyszínt, a kort, amibe az egész történet bele van helyezve. Szinte magam előtt láttam, olyan részletgazdagsággal lett megírva, megteremtve.
Nagyon megszerettem Tessát, akinek helyén van az esze és a szíve. Akinek a képessége egyszerre áldás, de átok is egyben.. Egyelőre ő sem tudja, mihez kezdjen vele…. Ami pedig továbbra is lenyűgöz, az a példátlan bajtársiasság, barátias szeretet Will és Jem között. Továbbra sem tudok 5-nél kevesebb csillagot adni.

3 hozzászólás
Hestia_Potter I>!
Cassandra Clare: Az angyal

Ez volt az első Cassandra Clare könyvem, érzem ebből komoly függőség lesz :)

1 hozzászólás
MissFortune>!
Cassandra Clare: Az angyal

Nos, egészen eddig azt hittem, hogy nem szeretem az árnyvadászokat. Mekkorát tévedtem! A végzet ereklyéit nem szerettem, de ezt egyszerűen imádtam. Minden megvolt benne, amit abból hiányoltam. Elképesztően izgalmas volt, csak kapkodtam a fejem. Faltam a lapokat. A cselekmény igazán egyedi, nagyon jól megalkotott világot tár elénk. Emellett jelen van a humor is, igen nagy mértékben. Sokat mosolyogtam. A szereplők is baromi jók, a mellékszereplők is igazi egyéniségek.
Tessa eleinte nagyon furcsának tűnt, de idővel megszoktam a stílusát. A története érdekfeszítő, éheztem minden egyes információ morzsára. Tulajdonképpen egy baj van vele, a kíváncsisága, olyan dolgokra képes rákérdezni, hogy még én, az olvasó is kellemetlenül érzem magam xD A bátyja miatti hisztit meg is értem, meg nem is. Hol zavart, hol egyetértettem vele.
Will és Jem között nem tudok választani. Azt hiszem, Jem jelenleg jobban tetszik, de csak azért mert Will néha olyan kis szemét tud lenni..
Nem is húzom tovább a szót. :D Kezdem a második részt..:)

Heni_könyvespolca P>!
Cassandra Clare: Az angyal

Képtelen vagy 5*-nál kevesebbre értékelni mert habár ennyire borzalmasan sok időbe telt mire végére értem, imádtam. Egyszerűen csak arról volt szó, hogy teljesen más témák, kategóriák kötöttek le.
A történetre vonatkozóan pedig az eleje kicsit döcögősebben indult a számomra, de utána beindultak az események.
Nagyon régen..még a moly tagságom előtt olvastam és tudom, hogy akkor is imádtam, de már nagyon halványak voltak az emlékeim. Szóval nagyon sok új volt újra nekem benne. A legnagyobb meglepetés számomra az volt, hogy spoiler :”D valamint spoiler . Imádom a szereplőket is, természetesen Will és Jem a kedvencem ♥ Remélem mostmár jobban tudok haladni a könyvekkel mivel a terjes Univerzum elolvasása van tervben ♥


Népszerű idézetek

Greylupus>!

– Camille finoman jár. Mint egy faun az erdőben. Nem úgy, mint egy kacsa.
– Nem úgy járok, mint egy kacsa.
– Én szeretem a kacsákat – szúrta közbe diplomatikusan Jem. – Főleg a Hyde Parkban lévőket. – A szeme sarkából Willre pillantott; mindkét fiú az asztal lapján ült, lábukat a levegőben lóbálták. – Emlékszel, amikor megpróbáltál rávenni, hogy etessek meg velük egy kacsapástétomot, mert szerettél volna kitenyészteni egy új kannibál kacsafajt?
– Be is falták – emlékezett vissza Will. – A vérszomjas kis dögök. Sose bízzatok egy kacsában!

200. oldal

Fummie>!

Will elmosolyodott. – Némelyik könyv itt nagyon veszélyes – magyarázta. – Óvatosan kell bánnunk velük.
– Az embernek mindig óvatosan kell bánnia a könyvekkel, meg azzal, ami bennük van – bólintott Tessa. – A szavak képesek megváltoztatni bennünket.
– Nem tudom, engem megváltoztatott-e egy könyv valaha is – szólt Will. – Illetve van egy, amelyik azt ígéri, hogy megtanulhatom belőle, hogyan változhatok át egy komplett birkanyájjá…
– Csak a gyengeelméjűek nem engedik, hogy az irodalom vagy a költészet hatással legyen rájuk – jelentette ki Tessa. Elszánta magát, hogy nem hagyja más irányba terelni a beszélgetést.
– Persze, hogy miért is akarna valaki átváltozni egy komplett birkanyájjá, az teljesen más kérdés – fejezte be Will.

92. oldal, 4. Árnyak leszünk

Kapcsolódó szócikkek: könyv · Tessa Gray · Will Herondale
5 hozzászólás
Fummie>!

Gabriel arca elsötétült. – Van egyáltalán valami, amiből nem csinálsz viccet?
– Hirtelen nem jut eszembe ilyesmi.
– Tudod – mondta Gabriel –, egy időben azt hittem, barátok lehetünk, Will.
– Egy időben azt hittem, vadászgörény vagyok – felelte Will –, de aztán kiderült, hogy ez csak az ópium miatt volt. Tudtad, hogy ilyen hatása van? Mert én nem.

267. oldal, 11. Ritka köztünk az angyal

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Lightwood · Will Herondale
Fummie>!

– Talán Agathába szerelmes – jegyezte meg.
– Remélem, nem. Agathát én szeretném feleségül venni. Lehet, hogy ezeréves, de a lekváros sütijéhez semmi sem fogható. A szépség elhalványul, de a szakácsművészet örök.

91. oldal, 4. Árnyak leszünk

Kapcsolódó szócikkek: Agatha · sütemény · szerelem · Tessa Gray · Will Herondale
4 hozzászólás
Fummie>!

– Halott – bólintott Jem.
– Biztos vagy benne? – Will nem tudta levenni a szemét a lány arcáról. Sápadt volt, de nem színtelen, mint a holttestek általában, ujjait pedig lágyan összefonta az ölében, a hullamerevségnek nyoma sem látszott rajta. Will közelebb húzódott, és megérintette a nő karját. Merev volt és hideg. – Hát nem reagál a közeledésemre – állapította meg vidámabban, mint amilyennek érezte magát –, szóval csakis halott lehet.
– Vagy egy jó ízlésű, okos nő. – Jem letérdelt, és a lány arcába nézett.

133-134. oldal, 6. Különös föld

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
Vicky3>!

– Charlotte, drágám! – szólította meg Henry a feleségét, aki szájtátva meredt rá. Jessamine elkerekedett szemmel bámulta. – Ne haragudj, hogy elkéstem! Azt hiszem, majdnem sikerült működésre bírnom a szenzort…
– Henry! – vágott közbe Will. – Te égsz! Ugye tudod?
– Ó igen! – felelte Henry lelkesen. A lángok már majdnem elérték a vállát. – Egész nap úgy dolgoztam, mint egy megszállott. […]
Charlotte elvette a kezét a szája elől. – Henry! – sikította. – A karod!
A férfi lenézett a karjára, és tátva maradt a szája. – A rohadt életbe! […]
Henry ragyogott a boldogságtól, és elégedett arccal kezdte el ütögetni égett zakóját. – Tudjátok, mit jelent ez?
Will letette a vázát. – Hogy felgyújtottad magad, és még csak észre sem vetted?
– Hogy a lángtaszító keverék, amit a múlt héten fejlesztettem ki, működik! – jelentette be büszkén Henry. – Ez az anyag vagy tíz percig lángolt, és félig sem égett át. – Hunyorogva pillantott a karjára. – Talán meg kéne gyújtanom a másik zakóujjat is, hogy megnézzem, mennyi ideig…
– Henry – szólt közbe Charlotte, aki a jelek szerint magához tért a sokkból –, ha szánt szándékkal felgyújtod magad, én beadom a válópert. Most pedig ülj le, és edd meg a vacsorádat! És üdvözöld a vendégünket!
Henry leült, és csodálkozva hunyorgott Tessára az asztal fölött. – Téged ismerlek – mondta. – Megharaptál! – Úgy mondta, mint aki szívesen idéz fel egy kedves, közös emléket.

73-74. oldal

5 hozzászólás
Fummie>!

– Ez aztán találékony volt – szólt Will, és már-már úgy tűnt, le van nyűgözve.
Nate elmosolyodott, mire Tessa dühösen pillantott rá. – Csak ne legyél olyan elégedett magaddal! Willnél a találékony egyet jelent azzal, hogy erkölcstelen.
– Nem, tényleg azt jelenti, hogy találékony – helyesbített Will. – Ha valamit erkölcstelennek találok, azt mondom: hű, ezt én is így csináltam volna!

358. oldal, 16. A kötésmágia

Kapcsolódó szócikkek: Nate Gray · Tessa Gray · Will Herondale
Fummie>!

– Olvastátok a Csodálatos mechanikus szerkezetek lexikonját?
– Még csak nem is hallottam róla – felelte Will. – Vannak benne titokzatos, ködbe burkolózó, kietlen mocsarak? Szellemszerű leányok, akik romos várak termeiben kísértenek? Egy jóképű hős, aki a gyönyörűséges, ámde nincstelen hajadon segítségére siet?
– Nincsenek – felelte Magnus. – Van egy szaftos rész a fogaskerekekről valahol a közepén, de a többi elég száraz.
– Akkor Tessa sem olvasta – állapította meg Will.

238. oldal, 10. Sápadt királyok, hercegek

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Tessa Gray · Will Herondale
Szylu>!

– Ami a pokol hőmérsékletét illeti, Miss Gray – mondta –, hadd adjak egy baráti tanácsot! A jóképű ifjúnak, aki éppen egy rettenetes jövőtől igyekszik önt megmenteni, mindig igaza van. Még akkor is, ha piros sündisznók potyognak az égből.

46. oldal, 2. A pokol hidege

Kapcsolódó szócikkek: pokol · Tessa Gray · Will Herondale
5 hozzászólás
Fay>!

– Néha, ha meg kell tennem valamit, amihez nem fűlik a fogam, azt képzelem, hogy egy könyv főszereplője vagyok. Így könnyebb kitalálni, ők mit tennének.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Will Herondale
12 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Pokoli szerkezetek sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Hádész Háza
Tracy Wolff: Sóvárgás
Csóti Lili: Hetedvérig
Aurora Lewis Turner: A tűzróka
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása
Basa Katalin: A névtelen királynő
Kendare Blake: A rémálmok lánya
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Alynne Webb: Az utolsó
Melissa Albert: Bűnös szívünk mélyén