Az ​angyal (Pokoli szerkezetek 1.) 1593 csillagozás

Cassandra Clare: Az angyal Cassandra Clare: Az angyal

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A mágia veszélyes – de a szerelem még veszélyesebb!

Amikor a tizenhat éves Tessa Gray megérkezik a viktoriánus Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Tessának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól.
Ahogy egyre mélyebben merül el a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nemsokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül.

„A Végzet Ereklyéi olyan mesevilágot fest le, ahol imádnék élni. Csodálatos”
Stephenie Meyer, a Twilight szerzője

Eredeti mű: Cassandra Clare: Clockwork Angel

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571278 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454177 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454177 · Fordította: Kamper Gergely

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Pokoli szerkezetek

427 tag · 126 karc · Utolsó karc: 2018. február 3., 12:33 · Bővebben


Enciklopédia 37

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Will Herondale · Jem Carstairs · Tessa Gray · Charlotte Branwell · Henry Branwell · Lucifer · Gabriel Lightwood · Sophie Collins · Jessamine Lovelace · Camille Belcourt · Thomas Tanner · Agatha · Galahad · Nate Gray


Kedvencelte 591

Most olvassa 147

Várólistára tette 541

Kívánságlistára tette 644

Kölcsönkérné 17


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Cassandra Clare: Az angyal

„Will úgy mosolyodott el, ahogy Lucifer mosolyoghatott pillanatokkal azelőtt, hogy alázuhant a mennyországból.”

És ez a mosoly rám is átragadt, ahogy a fenti idézet leírja.
Kb. két évvel ezelőtt ismerkedtem meg először a történettel, és igen ez egy újra olvasás, most jelen pillanatban a részemről, de annyira hiányzott…ez a világ, és főleg Jem…

Még mindig csak ámulok és bámulok, milyen egyedi és gyönyörű világképet sikerült az írónőnek létre hoznia.

A szereplők egy – kettőt leszámítva, mind érdekesek, néhol roppant viccesek és ízig – vérig harcosok egyedi meglátásokkal.
Tess az elején, túl úri kisasszonyosra sikeredett, de utána egyre jobban megszerettem, elfogadtam, megértettem, miért is olyan kis „fura”. Nehéz lehet szembe nézni avval ami benned rejtőzik és szemtől – szemben elfogadni…már ha egyáltalán lehetséges.

Will….oh téged nem lehet nem szeretni. Csupa szarkazmus…csupa „bűbáj” voltál végig, sokszor a hasamat fogtam nevetés közben, máskor mérges voltam, de a legtöbbször csak somolyogtam.

Jem…..beléd szerettem az első pillanattól fogva. Akárhányszor előkerültél, megelevenedtél a lapokon és csak néztelek, szerettelek, aggódtam és vágyakoztam…
Minden bizonnyal már felesleges bármit is írnom, ebből már mindenki tudja. kiért is dobod picinyke szívem. :)
Gyönyörű lelked van és szeretnélek minden éjjel hallgatni. spoiler

A cselekmény, mint az Cassandra könyveinél már megszoktuk varázslatos, a szó eredeti értelmében, sok sok fura és meghökkentő fordulattal és tele szebbnél szebb érzelmekkel.

Ez a történet is olyan számomra, hogy ha idős leszek újra elő fogom venni és ezáltal újra fogom élni ezt a páratan utazást.

Olvassátok!!! Hatalmas kedvenc és már kezdem is a következő részét.

16 hozzászólás
>!
Nymeria96 
Cassandra Clare: Az angyal

Még mindig kedvenc. ♡
A Stalking Jack the Ripper olvasása meghozta a kedvem a viktoriánus korban játszódó könyvekhez, Az angyalt pedig néhány éve már olvastam, ezért tudtam, hogy most sem fog csalódást okozni.
A történetre csak nagy vonalakban emlékeztem, ezért izgatottan követtem végig az eseményeket, és elég sokszor meg is lepődtem egy-egy fordulatnál. spoiler
A szereplők közül Will, Tessa és Jem továbbra is a kedvenceim, azonban a mellékszereplőknek is vannak kiemelkedő és kedvelhető tulajdonságaik.
A helyszín és a hangulat teremtés pedig fantasztikus. *.*

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
468 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454177 · Fordította: Kamper Gergely
3 hozzászólás
>!
Orsi999
Cassandra Clare: Az angyal

Mivel Cassandra Clare-től már olvastam A Végzet ereklyéi sorozatot. Ennek köszönhetően már ismertem ezt a világot, de mégis féltem belekezdeni ebbe a trilógiába. Utána megláttam, hogy van hozzá kihívás is és ez adott egy kicsi löketet, hogy belemerjek kezdeni.
Az elején lassabban haladtam vele, mint szerettem volna. Nehéz volt újra belecsöppenni ebbe a világba, de amint sikerült megszokni csak úgy faltam a sorokat. Nagyon jól van felépítve az egész könyv. Izgalmas és pörgős volt, de van benne egy enyhe szerelmi szál. spoiler
Nem tudom eldönteni, hogy melyik fiú tetszik jobban Will vagy Jem.

4 hozzászólás
>!
Csakegyolvasólány
Cassandra Clare: Az angyal

Cassandra árnyvadász történetei mindig elvarázsoltak, s ez így van Az angyallal is. Egyszerűen alig akartam letenni, hiába nem először olvasom a kötetet. Voltak olyan részek benne, amire egyáltalán nem emlékeztem, de akadtak olyanok is, amik ismerősek voltak. De így, pár év után is bele tudok veszni a történetbe. Élveztem, hogy a Vézet ereklyéi sorozat előtti részeket olvashattam, illetve új és régi szereplőket köszönthettem. Itt volt például Tessa, aki egy átlagos lánynak képzelte magát. Ám minden ebben tévedett, amíg Londonba nem érkezett Nate-hez, a bátyjához. Itt megismerkedett Mrs. Blackkel és Mrs. Darkkal, vagyis a Sötét Nővérekkel és az élete teljesen megváltozott. Egy olyan világba csöppent, ahonnént nem volt menekülés.
Bővebben: http://konyvekmindenhol.blogspot.sk/2017/02/cassandra-c…

5 hozzászólás
>!
Naiva P
Cassandra Clare: Az angyal

Még mindig hihetetlen élményt nyújtó olvasmány. Emlékszem, mennyire imádtam ezt a sorozatot évekkel korábban, és ez az érzés mit se változott. Ha úgy veszem, ez a sorozat nagyban hozzájárult ahhoz, hogy igazi könyvmollyá váltam. Will pedig egyike volt (konkrétan a második és nem volt sok) életem könyves-plátói „szerelmének”. Ma ezen már csak jót mosolygok, de még mindig úgy gondolom, hogy imádnivaló. Bár néha agyoncsapnám egy ♥ alakú péklapáttal. Főleg a könyv végén, spoiler
A történet viszonylag lassan bontakozik ki, de megéri várni vele, mert annál nagyobb izgalmat, fordulatokat tartogat a végére. Továbbra sem fedeztem fel párhuzamot, hasonlóságot a MI és a CA szereplői között /talán valóban van egy kis Will és Jace párhuzam, de az betudható a spoiler vérvonalnak./ sem pedig a két történet cselekménye között. Szerettem a könyv sötét hangulatát, gótikus-fantasy jellegét, a helyszínt, a kort, amibe az egész történet bele van helyezve. Szinte magam előtt láttam, olyan részletgazdagsággal lett megírva, megteremtve.
Nagyon megszerettem Tessát, akinek helyén van az esze és a szíve. Akinek a képessége egyszerre áldás, de átok is egyben.. Egyelőre ő sem tudja, mihez kezdjen vele…. Ami pedig továbbra is lenyűgöz, az a példátlan bajtársiasság, barátias szeretet Will és Jem között. Továbbra sem tudok 5-nél kevesebb csillagot adni.

3 hozzászólás
>!
Bradshaw
Cassandra Clare: Az angyal

Ez a könyv egy új világot épített fel, aminek elolvasása után én, egy egyszerű mondén, úgy éreztem, hogy örömmel csatlakoznék az Árnyvadászokhoz vagy akár az Alvilágiakhoz is, csupán csak azért, hogy részese legyen ennek a lenyűgöző világnak.
Nem tagadom, hogy szívesen éltem volna a viktoriánus Anglia szívében egy vonzó fiatalemberrel az oldalamon. De ennek a történetnek az elolvasása után ki nem? Hisz már a borító olyan érzéseket vált ki az emberből, mintha nem e világi lenne.

Az angyal új életet adott nekem egy új korban, ahol megtudtam milyen mikor elárulnak, összetörik a szívem, s még ezek után is képes vagyok felállni.
Mosolyogtam, nevettem, bosszankodtam, szurkoltam, csalódtam. Szinte minden érzést kiváltott belőlem ez a könyv. Egyedül a sírás maradt el, de hiszem, hogy hamarosan az is be fog következni.

Függőségem legnagyobb okozója William Herondale volt, van és lesz.
Már a kezdetektől magával ragadott az ellenállhatatlan szépsége, sárma és a benne rejlő sötétség. Tetszik, hogy küzd az érzelmek ellen, de mégis hódol a művészetnek, mikor egy-egy író szavaival él.
Viszont egyszer minden fal leomlik vagy legalább is megsérül: először csak apró lyukak lesznek, aztán egy hatalmas űr, végül pedig csak a téglák porszemei maradnak majd. Vigyázz William, mert ha ez a fal nem dől le, akkor az azon belül lévő lélek sérül meg jobban!

A történet sok kérdést vet fel, nemcsak Will múltjával kapcsolatban, hanem leginkább Tessa valódi lényével, valamint képességeivel. Igazából a lányt nem tudom hova sorolni: szimpatikus vagy nem szimpatikus, ez itt a kérdés. Viszont Jem abszolút a szimpatikus szereplők táborát erősíti, ahogy Jessamine is. Az előbbi a személyisége, rendkívüli kedvessége miatt, az utóbbi pedig a makacssága, miszerint ő egy hölgy, nem pedig egy Árnyvadász. Minden könyvbe kell egy csökönyös nőszemély, még ha nem is a főszereplőről beszélünk.

Végül pedig a tanulság: senki sem az, aminek látszik.
A könyv eleje lesokkolt, bár tudatában voltam, hogy Tessa nem ember, mégis másképp képzeltem el ennek a folyamatnak a fényderülését. A végét pedig leginkább egy vihar előtti csendhez tudnám hasonlítani, aztán bumm! Annyit elárulok, hogy sosem gondoltam volna. Ahogy Tessát is becsapta az áruló, úgy engem is becsapott volna.

Ui. Most úgy érzem magam, mint Jem. Neki is szüksége van valamire, ami életben tartja. Számomra ez Pokoli szerkezetek folytatása.

2 hozzászólás
>!
Pillecukorkám
Cassandra Clare: Az angyal

Ahwwww….
Egyszerűen még mindig nagyon lesokkol, hogy milyen jó könyveket tud írni Cassandra. Az első a top- írói listámon vahy már ezer éve,de még mindig ugyan úgy tudom élvezni a könyveit mimt eddig. Nagyon szeretem….❤❤

>!
Hestia_Potter IP
Cassandra Clare: Az angyal

Ez volt az első Cassandra Clare könyvem, érzem ebből komoly függőség lesz :)

>!
Milli88 P
Cassandra Clare: Az angyal

„A vérszomjas kis dögök. Sose bízzatok egy kacsában!”

Ismét elvarázsolt Will, Jem, Tessa és a többiek. Elég hosszú olvasási időm sajnos a kóros időhiánynak köszönhető. Viszont a mai nap sikerült lerendelnem a könyv 70%-át. Azt hiszem ez mindent elmond. :)

A Magiszter jól rászedte a nephilimeket. Jó volt újra feleleveníteni az apró részletket, az automatonok rémtetteit és Will néha vicces, néha bunkó beszólásait. Még jó, hogy ezúttal nem kell sokat várnom a folytatásra. :)

2 hozzászólás
>!
Bleeding_Bride IMP
Cassandra Clare: Az angyal

Lemaradt az értékelés…
Szóval, az egész trilógiát egymás után faltam be, ez is jelzi, hogy nagyon a szívemhez nőtt. Meg a történet szempontjából sem igazán tudnám három önálló darabként kezelni. Szerettem a hangulatát, a viktoriánus angliai világ sikátorait, árnyait. Sőt, meglepő módon a szerelmi háromszög sem zavart. Pedig az MINDIG zavar.
Nem olvastam mást a szerzőtől, nem is tervezem, viszont a Pokoli szerkezetek az megvett magának.


Népszerű idézetek

>!
Greylupus

– Camille finoman jár. Mint egy faun az erdőben. Nem úgy, mint egy kacsa.
– Nem úgy járok, mint egy kacsa.
– Én szeretem a kacsákat – szúrta közbe diplomatikusan Jem. – Főleg a Hyde Parkban lévőket. – A szeme sarkából Willre pillantott; mindkét fiú az asztal lapján ült, lábukat a levegőben lóbálták. – Emlékszel, amikor megpróbáltál rávenni, hogy etessek meg velük egy kacsapástétomot, mert szerettél volna kitenyészteni egy új kannibál kacsafajt?
– Be is falták – emlékezett vissza Will. – A vérszomjas kis dögök. Sose bízzatok egy kacsában!

200. oldal

>!
Fummie

Will elmosolyodott. – Némelyik könyv itt nagyon veszélyes – magyarázta. – Óvatosan kell bánnunk velük.
– Az embernek mindig óvatosan kell bánnia a könyvekkel, meg azzal, ami bennük van – bólintott Tessa. – A szavak képesek megváltoztatni bennünket.
– Nem tudom, engem megváltoztatott-e egy könyv valaha is – szólt Will. – Illetve van egy, amelyik azt ígéri, hogy megtanulhatom belőle, hogyan változhatok át egy komplett birkanyájjá…
– Csak a gyengeelméjűek nem engedik, hogy az irodalom vagy a költészet hatással legyen rájuk – jelentette ki Tessa. Elszánta magát, hogy nem hagyja más irányba terelni a beszélgetést.
– Persze, hogy miért is akarna valaki átváltozni egy komplett birkanyájjá, az teljesen más kérdés – fejezte be Will.

92. oldal, 4. Árnyak leszünk

Kapcsolódó szócikkek: könyv · Tessa Gray · Will Herondale
5 hozzászólás
>!
Fummie

Gabriel arca elsötétült. – Van egyáltalán valami, amiből nem csinálsz viccet?
– Hirtelen nem jut eszembe ilyesmi.
– Tudod – mondta Gabriel –, egy időben azt hittem, barátok lehetünk, Will.
– Egy időben azt hittem, vadászgörény vagyok – felelte Will –, de aztán kiderült, hogy ez csak az ópium miatt volt. Tudtad, hogy ilyen hatása van? Mert én nem.

267. oldal, 11. Ritka köztünk az angyal

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Lightwood · Will Herondale
>!
Fummie

– Talán Agathába szerelmes – jegyezte meg.
– Remélem, nem. Agathát én szeretném feleségül venni. Lehet, hogy ezeréves, de a lekváros sütijéhez semmi sem fogható. A szépség elhalványul, de a szakácsművészet örök.

91. oldal, 4. Árnyak leszünk

Kapcsolódó szócikkek: Agatha · sütemény · szerelem · Tessa Gray · Will Herondale
4 hozzászólás
>!
Vicky3 P

– Charlotte, drágám! – szólította meg Henry a feleségét, aki szájtátva meredt rá. Jessamine elkerekedett szemmel bámulta. – Ne haragudj, hogy elkéstem! Azt hiszem, majdnem sikerült működésre bírnom a szenzort…
– Henry! – vágott közbe Will. – Te égsz! Ugye tudod?
– Ó igen! – felelte Henry lelkesen. A lángok már majdnem elérték a vállát. – Egész nap úgy dolgoztam, mint egy megszállott. (…)
Charlotte elvette a kezét a szája elől. – Henry! – sikította. – A karod!
A férfi lenézett a karjára, és tátva maradt a szája. – A rohadt életbe! (…)
Henry ragyogott a boldogságtól, és elégedett arccal kezdte el ütögetni égett zakóját. – Tudjátok, mit jelent ez?
Will letette a vázát. – Hogy felgyújtottad magad, és még csak észre sem vetted?
– Hogy a lángtaszító keverék, amit a múlt héten fejlesztettem ki, működik! – jelentette be büszkén Henry. – Ez az anyag vagy tíz percig lángolt, és félig sem égett át. – Hunyorogva pillantott a karjára. – Talán meg kéne gyújtanom a másik zakóujjat is, hogy megnézzem, mennyi ideig…
– Henry – szólt közbe Charlotte, aki a jelek szerint magához tért a sokkból –, ha szánt szándékkal felgyújtod magad, én beadom a válópert. Most pedig ülj le, és edd meg a vacsorádat! És üdvözöld a vendégünket!
Henry leült, és csodálkozva hunyorgott Tessára az asztal fölött. – Téged ismerlek – mondta. – Megharaptál! – Úgy mondta, mint aki szívesen idéz fel egy kedves, közös emléket.

73-74. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlotte Branwell · Henry Branwell · Will Herondale
5 hozzászólás
>!
Fummie

– Halott – bólintott Jem.
– Biztos vagy benne? – Will nem tudta levenni a szemét a lány arcáról. Sápadt volt, de nem színtelen, mint a holttestek általában, ujjait pedig lágyan összefonta az ölében, a hullamerevségnek nyoma sem látszott rajta. Will közelebb húzódott, és megérintette a nő karját. Merev volt és hideg. – Hát nem reagál a közeledésemre – állapította meg vidámabban, mint amilyennek érezte magát –, szóval csakis halott lehet.
– Vagy egy jó ízlésű, okos nő. – Jem letérdelt, és a lány arcába nézett.

133-134. oldal, 6. Különös föld

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
>!
Fummie

– Ez aztán találékony volt – szólt Will, és már-már úgy tűnt, le van nyűgözve.
Nate elmosolyodott, mire Tessa dühösen pillantott rá. – Csak ne legyél olyan elégedett magaddal! Willnél a találékony egyet jelent azzal, hogy erkölcstelen.
– Nem, tényleg azt jelenti, hogy találékony – helyesbített Will. – Ha valamit erkölcstelennek találok, azt mondom: hű, ezt én is így csináltam volna!

358. oldal, 16. A kötésmágia

Kapcsolódó szócikkek: Nate Gray · Tessa Gray · Will Herondale
>!
Belle_Maundrell 

Will úgy mosolyodott el, ahogy Lucifer mosolyoghatott pillanatokkal azelőtt, hogy alázuhant a mennyországból.

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucifer · Will Herondale
>!
Fummie

– Olvastátok a Csodálatos mechanikus szerkezetek lexikonját?
– Még csak nem is hallottam róla – felelte Will. – Vannak benne titokzatos, ködbe burkolózó, kietlen mocsarak? Szellemszerű leányok, akik romos várak termeiben kísértenek? Egy jóképű hős, aki a gyönyörűséges, ámde nincstelen hajadon segítségére siet?
– Nincsenek – felelte Magnus. – Van egy szaftos rész a fogaskerekekről valahol a közepén, de a többi elég száraz.
– Akkor Tessa sem olvasta – állapította meg Will.

238. oldal, 10. Sápadt királyok, hercegek

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane · Tessa Gray · Will Herondale
>!
Szylu

– Ami a pokol hőmérsékletét illeti, Miss Gray – mondta –, hadd adjak egy baráti tanácsot! A jóképű ifjúnak, aki éppen egy rettenetes jövőtől igyekszik önt megmenteni, mindig igaza van. Még akkor is, ha piros sündisznók potyognak az égből.

46. oldal, 2. A pokol hidege

Kapcsolódó szócikkek: pokol · Tessa Gray · Will Herondale
5 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Pokoli szerkezetek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Rachel Hawkins: Hex Hall
Lisa Jane Smith: Tombolás
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Kerstin Gier: Rubinvörös
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Benina: Milan könyve
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Nyulász Péter: Helka
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás