Árnyak ​ura (Gonosz fortélyok 2.) (Árnyvadász univerzum) 250 csillagozás

Cassandra Clare: Árnyak ura

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A napos Los Angeles igazán sötét hely is tud lenni.
Emma Carstairs végre megbosszulta a szülei halálát. Azt hitte, békében élhet, mégsem tud megnyugodni. Hiába vágyakozik Julian után, meg kell védenie őt a parabataiok közötti szerelem rettenetes következményeitől, ezért inkább a fiú bátyjával, Markkal jár. Mark azonban öt évet töltött a tündérek között – vajon lehet-e még belőle valaha igazi árnyvadász?

Tündérföldén sincsen nyugalom. Az ellentündérek királya belefáradt a hidegbékébe, és többé nem hajlandó úgy ugrálni, ahogy az árnyvadászok fütyülnek. A tündérkirálynővel kötött alku és a Klávé törvényei között egyensúlyozva Emmának, Juliannek és Marknak meg kell találnia a módját, hogy megvédjék mindazt, ami kedves a szívüknek, még mielőtt túl késő lenne.

Gazdagítsd az élményeidet!

Eredeti mű: Cassandra Clare: Lord of Shadows

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
704 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571964 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
704 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571964 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
700 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634571971 · Fordította: Kamper Gergely

Kapcsolódó zóna

!

Gonosz fortélyok

65 tag · 16 karc · Utolsó karc: 2018. december 13., 05:51 · Bővebben


Enciklopédia 35

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alec Lightwood · Clary Fray · Julian Blackthorn · Emma Carstairs · Mark Blackthorn · Tiberius Blackthorn · Jessamine Lovelace · Kieran · Cristina Mendoza Rosales · Kit Rook · Livia Blackthorn · Drusilla Blackthorn · Octavian Blackthorn · Diego Rosales "Perfect Diego" · Diana Wrayburn · Gwyn ap Nudd · Ash · Barnabas Hale · Jaime Rocio Rosales · Zara Dearborn


Kedvencelte 57

Most olvassa 36

Várólistára tette 134

Kívánságlistára tette 196

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Szücsi
Cassandra Clare: Árnyak ura

Bár napok óta befejeztem a könyvet, továbbra se tudom eldönteni hogy a könyvet magamhoz szoritva szeretgessem és sirjak vagy megkeresem Cassandrát és jól fejbe verjem vele :D

Ha olvastátok az árnyvadászos világról szoló értékeléseimet akkor tudhatjátok hogy oda vagyok értük. Egyszerüen hihetetlen hogy hogy nem unom meg őket. Meddig tarthat magába szippantva ez a csodálatos világ? Remélem öröké :3
Szerintem senki nem fog meglepődni ha azt mondom hogy ezt a részt is imádtam. Lehet ezt egyáltalán nem imádni?
Az elöző részhez hasonlóan itt is pörögnek az események. Egyik probléma követi a másikat. Végig fentartotta az érdeklődésemet, egyszerűen sose birtam letenni. Teljesen meglepödtem hogy 1 nap alatt eljutottam egy 700 oldalas könyv feléig. aztán az év utolsó heti javitásában kicsit lelassultam, de így is amikor tehettem éjfélig olvastam.

Ahogy olvastam mások értékeléseit sokuknál láttam, hogy őket zavarta ez a sok probláma mert emiatt kicsit szétszakadt a csapat és több szálon futott a történet. engem ez annyira nem zavart sőőt szerintem ez így volt jó, mert így jobbn megismerhetük a szereplőket. Ha lehet most mégjobban szeretem mindegyiküket. Még a tündéreket is de csak a jobb fejeket. A Klávét viszont továbbra sem birom és Zarát nagyon szeretném mágján elégetni amiért ennyire lenézi az alvilágiakat. Muhaha.
Emmáék csapatán kívül felbukkanak a régi szereplők is. Alecéknek úgy örültem :3 Eszméletlenül cukik Magnussal meg a kicsikkel.

Ha már így belekezdtem akkor kicsit áradozok a szereplőkről bővebben…
A legkedvenceim Ty-Kit és Livvy 3as volt. az ő szálukat olvastam a legszívesebben. Úgy örülök hogy ilyen jól kijönnek egymással és eggyütt nyomoznak hogy segítsenek Julesnak. És ha már Julian…úúúúúúúgy imádom ezt a pasit. Igen, még mindig. Folyton olvadozik tőle a szívem ahogy a tesóiról gondoskodik. (Szeretném ha majd egyszer gyerekeim lesznek akkor ők is ennyire szeressék és támogassák egymást mint a Blackthorn testvérek ^-^)
Az Emma-Jules párról most csak anyit mondanék hogy igeen. Végre képesek voltak megbeszélni a spoiler Szoritok neki ^^
Ééés jöjjenek akkor az antikedvenceim: a Kieran/Mark/Cristina 3as. Külön külön mindegyiküket nagyon szeretem de így eggyüt 3an nekem túl zavaros volt. Küldeném nekik sok szeretettel a 30y-Bogozd ki című számát hogy döntsék már el mi a franc van, mert totál össze zavarodtam és fogalmam sincs róla hogy ez most mi a nyavalya is akar lenni ami köztük van. Nem tudom ezt lehet e szerelmi3szögnek nevezni, de ha igen, akor ez bizony a legelcseszetebb fajtája. elégé fárasztó volt.

Összeségében továbra is imádom ezt a sorozatott,mert vicces,varázslatos, izgalmas..stb,stb. DE egyszerüen nem tudom megadni az 5 csillagot most sem. Hogy miért? spoiler
Emiatt és a szereplők közti folytamatos szerelmi vacilálások miatt jött le az 1 csillag.
De hidjétek el, fantasztikus egy könyv, és mindenképpen el kell olvasnotok.

Már csak ki kell bírnom hogy Decemberben, ismétlem DECEBERBEN megjelenjen KÜLFÖLDÖN! a 3. rész aztán elkezdhetem vágni a centit amíg várok a magyar megjelenésig. Francba…Hosszú és várakozás teljes évnek nézek elébe :D

16 hozzászólás
>!
deen
Cassandra Clare: Árnyak ura

Most teljesen őszinte leszek: voltak részek, amiket nagyon szerettem, de voltak olyanok is, amit egyszerűen kihúztam volna a könyvből. Most is azt mondom, hogy a kevesebb több, egy kicsit túl volt bonyolítva, túl volt írva, és túl sok szereplő bukkant fel, hogy aztán bedobva egy bombát, elhúzzon valami küldetésre. Rögtön az elején spoiler robbant nagyot és bevallom ez után, inkább olvastam volna az ő küldetéséről, mint Emmáék huzavonájáról. Nekem már a két mondvacsinált szerelmi háromszög is pont kettővel több volt, mint amit szerettem volna: nem elég Mark, Emma és Julian vívódása, Christina, Mark és Kieran is képtelen eldönteni, hogy ki iránt, mit érez. Jaj, Diegot el is felejtettem! Sok volt az érzelmi kavarodás és engem ez már egy idő után nyomasztott, majd idegesített, főleg, hogy a végén spoiler, így úgy éreztem feleslegesen hullámvasutaztam a szereplőkkel. Rengeteg probléma vetődik fel a történetben, és tényleg úgy éreztem, hogy na, ez már sok, mert a folyton szétváló szálakat (Emma és Julian, a többi Blackthorn, Diana) nehéz volt követni. Ráadásul, amikor végre az egyikben valami történt, ugrottunk a másikra. Mindemellett viszont nagyon izgalmas volt a cselekmény, Cassie tényleg mindent bevetett, hogy az árnyvadászok életét megkeserítse, és komoly problémákat vet fel, ami sötét jövőt jósol az árnyvadászoknak. Kit igazi kis kincs, nagyon megszerettem a karakterét, remélem még sokat fog szerepelni. Jó volt látni Magnust és Alecet is, de valahányszor a régi szereplők felbukkantak, mindig úgy éreztem, hogy inkább az ő történetüket szeretném olvasni. Azért ahogy számítani lehetett rá, a történet vége volt az igazi csúcspont, amikor az árnyvadászok is bebizonyították, hogy mekkora balfékek tudnak lenni, és bármennyire is hangoztatják, hogy ők mindenek felett állnak, egyáltalán nem különböznek a mondénoktól. Sajnáltam, hogy így lett vége, de hát Cassie nem az egyszerű befejezésekről híres és ezt most is megmutatta.

>!
perpetua P
Cassandra Clare: Árnyak ura

Bár egy hajszálnyival kevésbé tetszett, mint az első rész, ez is teljesen megérdemli az öt csillagot. Itt jobban megismerhettünk más szereplőket, annak ellenére, hogy Emma és Julian maradtak az igazi főszereplők.
Nem is tudom mivel kezdjem, sok minden történt itt. Kit beköltözött az intézetbe és a kezdeti nehézségek ellenére összebarátkozott az ikrekkel. Sokat szerepeltek most mindhárman és sose baj, ha egy Herondale jelen van egy Cassandra Clare regényben. :D Ty igazi különc és pont emiatt nagyon szerethető szereplő, Livvy az ellentéte és együtt erős csapatot alkotnak. Ebbe a szoros kapcsolatba engedték be Kit-et harmadik félnek és a fiú igyekszik kiérdemelni ezt a bizalmat, fontos szerepet játszottak ebben a részben.
Mark, Kieran és Cristina a következő hármas, akit össze lehet fogni. Érdekes módon verődtek ők össze. A két srác közös múltját ismerjük, de Kieran tette éket vert közéjük. Most mégis kénytelen ők hárman összedolgozni, és az ő történetszálukat is nagyon élveztem.
Emma-ról és Julian-ről nem beszélnék sokat, mert nem akarok „nagy” titkokat elárulni, de én nagyon szurkolok annak, hogy vmilyen módon rátaláljanak a boldogságra. Lenyűgöző harcosok, és nagy tettekre hivatottak. Azon gondolkodtam el olvasás közben, hogy most is milyen meglepő számomra, hogy ilyen fiatalok. Árnyvadászként hamar fel kell nőniük, de mégis furcsa volt ráeszmélni, most is a korukra.
Az utolsó oldalaknál pedig teljesen egészen konkrétan lesokkolódtam. :O Durva döntéseket hozott meg az Írónő, nem is tudom, merre fogja ez fordítani a történéseket. Nagyon-nagyon várom az utolsó részt. *-*

>!
Dawnofmyth P
Cassandra Clare: Árnyak ura

Azt hiszem azzal kezdeném, hogy hol van már a harmadik rész. A vége miatt egyszerűen tűkön ülök, hogyan fog minden rendeződni. Az eleje nekem kicsit lassúcska volt, tetszett, hogy ennyi szálat követhettünk végig, szerintem sokat dobott a történeten, mert így jobban megismerhetjük a szereplőket. Izgalmasabbá tette, bár néhol úgy éreztem, hogy csak az időt húzza az írónő. Imádtam Magnus-t, valamint Ty és Kit részeit. Ami nem tetszett, azok a szerelmi vajúdások. Emma Julian probléma a végére megbocsátható volt, örültem hogy meg tudták beszélni a dolgokat, bár hamarabb is megeshetett volna. Mark Cristina Kieran oldal kicsit nekem sok volt, valahol erőltetettnek éreztem. Mindegy, mert a történet izgalmas és csavaros volt, a vége ütött, ezért képtelen voltam levonni csillagot. Alig várom a harmadik részt!!!

>!
Fummie P
Cassandra Clare: Árnyak ura

Itt ülök könnyes szemmel, lesokkolva, és képtelen vagyok elhinni, hogy Cassie leírta ezeket a sorokat, hogy még mindig meg tud lepni, és még mindig ezt tudja velem művelni. Közben titkon reménykedem, hogy hozzám egy hibás változat érkezett meg.

Bővebben: Még mindig fáj, de azért valahol örülök neki. http://fummiekonyvtara.blogspot.hu/2018/01/cassandra-cl…

8 hozzászólás
>!
kocybaba P
Cassandra Clare: Árnyak ura

Nem tudom eldönteni, hogy most szívesebben magasztalnám-e ez után a rész után C. Clare-t egyes húzásai miatt, vagy inkább istenesen megcibálnám, mert egyszerűen túltolta a dolgokat. Annyi szálon, annyi fele, és annyi szereplővel és sokszöggel futott a történet, hogy nem volt könnyű mindig befogadni. Sőt, sokszor ledobta a bombát és mindent félbeszakítva folytatta a történetet, míg én csak néztem ki a fejemből. Biztos nehéz majd 700 oldalon át fenntartani az érdeklődést, de itt és így szerintem akkor sem ment a legjobban. Igaz, azért izgalomban nem volt hiány, a szereplőknek nem volt könnyű a helyzete, de érzelmileg követni kaotikus volt. Főképp a Mark-Cristina-Kieran(+- Diego ) triót. Legtöbbször a „Ki? Kivel? Hol? Mikor? Hogyan?…” játék jutott róluk eszembe. Aztán ott volt a Julian-Emma páros, akik a szívem csücskei, de kissé szenvedősnek éreztem őket. Viszont a Diana és spoiler párosítás teljes öröm volt, valamint az ikrek és Kit is. Sosem árt a képbe egy Herondale.:) És a korábbi szereplőknek is örültem, de mintha hiányzott volna a régi énjük egy szelete. Hiányzott a humor, az a lendület, ami észrevétlenül pörgette volna a lapokat a kezemben. A végén meg olyan keményen oda lett pirítva, hogy azt sem tudtam örüljek-e neki, vagy sírjak rajta. Mindenesetre kivételesen pozitívumként könyvelem el, hogy csak idővel jön a következő rész, mert van mit emésztgetnem.

>!
efenera
Cassandra Clare: Árnyak ura

Mi ez a vég? Mi-ez-a-vég?????? MIIII????????? *sokkolvavagyok*

>!
CsepAdri P
Cassandra Clare: Árnyak ura

Az előző rész csalódás volt számomra, hosszú volt és emlékeim szerint kiszámítható és a sok ismétlés, nem sok jó gondolatom volt róla. Ezért is kicsit félve vágtam bele ebbe az újabb könyvszörnyetegbe 700 oldal??? Miért???
Aláírom ez is hosszú volt, de végre azért pörögtek gyorsan a lapok, mert izgalmas fordulatok követték egymás, mert megdolgoztattak a félmegjegyzések vagy azok az elejtett mondatok és pörgött az agyam az eseményekkel. Nem kevés meglepetést tartogatott ez a rész, alig várom a következőt! a „pörgött” jelentése nálam: most gyorsabbak voltak az események, mint az előző részben

11 hozzászólás
>!
Nikol24
Cassandra Clare: Árnyak ura

Az idei évet Cassandra Clare könyvével kezdtem,ahogyan a tavalyit is tettem. Idén is nagy hatással volt rám a könyv, mint ahogy tavaly az Éjfél Kisasszony. Imádtam az összes Ty és Kit-es jelenetet. Magnus-t és Alecet imádtam újra együtt látni, annyira aranyosak voltak, ahogyan mostmár felnőttként gyerekeket neveltek. Alec olyan volt mint egy kis aranyos anyuka. Természetesen a kedvenc jeleneteim azok,amik Julian és Emmával kapcsolatosak. Istenem, hogy én mennyire szurkolok nekik. A Mark-Christina-Kieran szerelmi háromszög pedig marha jóra sikeredett szerintem. A könyv végétől ki vagyok viszont és csak annyit tudok hozzá tenni, hogy: MIÉRT???

>!
bookworm1227
Cassandra Clare: Árnyak ura

Úgy voltam vele, hogy nem adom meg neki az 5 csillagot a sok szerelmi huzavona miatt, de a fene essen belé, akkor is imádtam.:))
Minden hibának vagy zavaró tényezőnek tekinthető dolgot könnyű szívvel képes vagyok megbocsátani, mert ez az a világ, ami annyira megfog és beszippant, ami annyira elbűvöl és levesz a lábamról, aminek annyira sajgóan a részese akarok lenni, hogy olyan elemeket is el tudok nézni neki, amik máshol csökkentenék az olvasási élményt. Vannak hibái? Persze. Érdekel ez engem? Oh, hell no.
700 oldalon keresztül is ismét érdekes és izgalmas tudott maradni, teljesen belemerültem, és őszintén nem bántam a csendesebb, nyugodtabb részeket sem. Egy darabig zavart ez a szerelmi három…négy…öt…akárhányszög, rettenetesen túlbonyolított és idegtépő volt, de aztán a Kieran/Mark/Cristina szál olyan meglepően szórakoztatóra, és a vártnál sokkal kevésbé idegesítőre formálódott, hogy azon kaptam magam, hogy élvezem.:D Az is sokban segített, hogy mindhármukat nagyon megszerettem. Diegot ellenben nem kedveltem annyira, bár most már nem tudom, mit gondoljak róla, mert vele meg a testvérével is annyi keveredés volt, hogy hajjajj… Zarától meg a pártfogóitól pedig nagyon viszketett a tenyerem, elképesztően mély ellenszenvet és felháborodást váltottak ki belőlem a hülyeségeikkel. Ha vannak árnyvadászok, akiket utálok, az ő fajtájuk az.
Julian és Emma szerelmi szála már egy fokkal jobban feszegette a türelmemet, annyira szeretném végre együtt látni őket! Ez a folytonos bizonytalanság a kapcsolatukban kikészít, főleg, hogy hiába próbáltak elszakadni, mindig egymásnál kötöttek ki.
Kitet, az új Herondale-ünket eddig kifejezetten kedvelem, alig várom, hogy olvashassak még róla. A Blackthorn testvérek pedig természetesen még mindig közel állnak a szívemhez, most pedig kicsit jobban is megismerhettük az ikreket és Drút, aminek örültem.
Azért zárójelben megjegyzem, hogy szívből remélem, Cassie ezután hanyagolja kicsit a szerelmi háromszögeket, még akkor is, ha valahogy újra meg újra képes kialakítani valamit, ami nem szokványos és unalmas, és amit végeredményben nem is bánok annyira.
A Londoni Intézetet viszontlátni kellemes volt, imádtam az apró utalásokat, amik felbukkantak a könyvben a múlttal kapcsolatban. Mindig megmosolyogtattak.:)
És akkor a befejezés. Mikor már azt hinném, hogy minden simán fog menni, hiszen csak 10 oldal van hátra, hirtelen a feje tetejére állnak a dolgok. Az árnyvadászok ismét bebizonyították, hogy milyen rövid idő alatt milyen nagy zűrt képesek csinálni. ÉS AZ ÍRÓNŐ MÉGIS HOGY KÉPZELTE, HOGY KONKRÉTAN A KÖNYV VÉGE ELŐTT 2 OLDALLAL spoiler? Lesokkolódtam, és megszakadt a szívem. Az Annabellel való együttérzésem drasztikusan alakult át utálattá.
Most, hogy kiírtam magamból ezt az egészet, eszembe jutott, hogy milyen messze még a következő rész, úgyhogy megyek is a sarokba sírni.


Népszerű idézetek

>!
miaow

A hatalmas könyvtárban akadt pár drágának tűnő első kiadás, de a legtöbbet telefirkálta valami Will H. nevű nyomoronc.

308. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kit Rook · Will Herondale
1 hozzászólás
>!
miaow

– A legendás elveszett Herondale – mondta Magnus. – Tudod, kezdtem azt érezni, hogy az egészet csak Catarina találta ki, és valójában nem is létezik, mint a Loch Ness-i szörny vagy a Bermuda-háromszög.
– Catarina találta ki a Bermuda-háromszöget? – kérdezte Alec.
– Ne légy nevetséges, Alexander! Az Ragnor volt.

416. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane · Ragnor Fell
3 hozzászólás
>!
Sushii

– Más családoknak vajon mi lehet a mottójuk? – elmélkedett Emma.
– Ismersz párat?
– A Lightwoodoké az, hogy „Jót akarunk”
– Nagyon vicces.
Julian a lányra pillantott.
– Nem, tényleg ez a mottójuk.
– Komolyan? És a Herondale családé? „Kifinomultak, de undokok”?
A fiú rántott egyet a vállán.
– „Ha nem tudod, mi a vezetékneved, valószínűleg Herondale lehet”.
Emma nevetésben tört ki.
– És a Carstairseké? – kérdezte, és megkocogtatta Cortanát. – „Van ám kardunk”? „Tompa szerszámok lúzereknek”?
– A Morgensternekét is sejtem – folytatta Julian. – „Kétség esetén robbants ki egy háborút”.
– Vagy mondjuk: „ Volt köztünk egyáltalán akár csak egy jó arc is, de most úgy komolyan”?

Kapcsolódó szócikkek: Emma Carstairs · Julian Blackthorn
>!
miaow

– A Herondale-ek mindig is híresen csinosak voltak – mondta Bridget –, de ha engem kérdeztek, szexuálisan a Lightwoodok a legvonzóbbak.
Alec kiköpte a teáját. Magnus meg sem rezzent, de látszott, hogy komoly erőfeszítésébe telt.

434. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane
>!
miaow

Ahogy Kit apja szokta volt mondogatni különböző bűnözőkkel kapcsolatban, Julian az a fajta ember volt, aki ha leereszkedett a pokolba, úgy jött ki onnan, hogy maga az ördög tartozott neki egy szívességgel.

314. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Julian Blackthorn · Kit Rook
>!
Dzsezike

– Ki kíváncsi a filmekre meg a tévére, amikor vannak könyvek is? – kérdezte méltatlankodva Ty.

380. oldal

>!
miaow

– Magnus Bane! – Barnabas hangjából sütött a megvetés. – A legnagyobb áruló!
– Nem a kedvenc becenevem. – Magnus könnyedén odaintegetett neki az ujjaival. – Jobban szeretem azt, hogy „Uram És Parancsolóm”, esetleg azt, hogy „Messze A Legdögösebb”.

408. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Barnabas Hale · Magnus Bane
>!
miaow

– Egyszer találkoztam Jace Herondale-lel. – Zara várakozással telve nézett körbe.
– Azta! – szólt Kit.
Ez a fiú tényleg Herondale, gondolta Emma. Sikerült Jace-éhez fogható közönyt és szarkazmust sűrítenie egyetlen szóba.

109. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Carstairs · Jace Wayland · Kit Rook · Zara Dearborn
>!
P_Petra2000

– Még egyszer, mi is a nephilimek mottója?
– “Por és árnyék vagyunk” – felelte Ty, fel sem pillantva a könyvéből.
– Akad köztünk nagyon jóképű por is – tette hozzá Jace éppen abban a pillanatban, amikor kivágódott az ajtó, és Clary dugta be rajta a fejét.
– Gyertek a könyvtárba! – szólt. – A csáp kezd oszlani.
– Megvadítasz a szexi szövegeddel – mondta Jace, és belebújt az edzőruha felsőjébe.
– Felnőttek! – húzta el a száját némi undorral Kit, és kivonult a teremből.

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Kit Rook · Tiberius Blackthorn
>!
Sushii

– És hol vannak a gyerekek?
Magnus levette a kabátját, és odadobta Alecnek, aki gyakorlott mozdulattal kapta el. Láthatólag rendszeresen így csinálták.
– Egy Cristina nevű kedves lánnyal hagytam őket. Azt mondta, szereti a gyerekeket.
– Te idegenekre hagytad a gyerekeinket?
– Mindenki más alszik – mondta Alec. – Aztán meg ismer altatókat. Spanyolul. Rafe beleszeretett.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Cristina Mendoza Rosales · Magnus Bane

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Claudia Gray: Afterlife – Az életen is túl
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue – Kék liliom
Rachel Hawkins: Hex Hall
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Colleen Houck: A tigris küldetése