Árnyak ​ura (Gonosz fortélyok 2.) 143 csillagozás

Cassandra Clare: Árnyak ura

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A napos Los Angeles igazán sötét hely is tud lenni.
Emma Carstairs végre megbosszulta a szülei halálát. Azt hitte, békében élhet, mégsem tud megnyugodni. Hiába vágyakozik Julian után, meg kell védenie őt a parabataiok közötti szerelem rettenetes következményeitől, ezért inkább a fiú bátyjával, Markkal jár. Mark azonban öt évet töltött a tündérek között – vajon lehet-e még belőle valaha igazi árnyvadász?

Tündérföldén sincsen nyugalom. Az ellentündérek királya belefáradt a hidegbékébe, és többé nem hajlandó úgy ugrálni, ahogy az árnyvadászok fütyülnek. A tündérkirálynővel kötött alku és a Klávé törvényei között egyensúlyozva Emmának, Juliannek és Marknak meg kell találnia a módját, hogy megvédjék mindazt, ami kedves a szívüknek, még mielőtt túl késő lenne.

Gazdagítsd az élményeidet!

Eredeti mű: Cassandra Clare: Lord of Shadows

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
700 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634571971 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
704 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571964 · Fordította: Kamper Gergely

Kapcsolódó zóna

!

Gonosz fortélyok

35 tag · 6 karc · Utolsó karc: 2018. február 7., 16:31 · Bővebben


Enciklopédia 30

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alec Lightwood · Clary Fray · Julian Blackthorn · Emma Carstairs · Mark Blackthorn · Tiberius Blackthorn · Jessamine Lovelace · Cristina Mendoza Rosales · Kieran · Livia Blackthorn · Kit Rook · Drusilla Blackthorn · Octavian Blackthorn · Diego Rosales "Perfect Diego" · Diana Wrayburn · Gwyn ap Nudd · Barnabas Hale · Zara Dearborn


Kedvencelte 30

Most olvassa 47

Várólistára tette 128

Kívánságlistára tette 175

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
deen
Cassandra Clare: Árnyak ura

Most teljesen őszinte leszek: voltak részek, amiket nagyon szerettem, de voltak olyanok is, amit egyszerűen kihúztam volna a könyvből. Most is azt mondom, hogy a kevesebb több, egy kicsit túl volt bonyolítva, túl volt írva, és túl sok szereplő bukkant fel, hogy aztán bedobva egy bombát, elhúzzon valami küldetésre. Rögtön az elején spoiler robbant nagyot és bevallom ez után, inkább olvastam volna az ő küldetéséről, mint Emmáék huzavonájáról. Nekem már a két mondvacsinált szerelmi háromszög is pont kettővel több volt, mint amit szerettem volna: nem elég Mark, Emma és Julian vívódása, Christina, Mark és Kieran is képtelen eldönteni, hogy ki iránt, mit érez. Jaj, Diegot el is felejtettem! Sok volt az érzelmi kavarodás és engem ez már egy idő után nyomasztott, majd idegesített, főleg, hogy a végén spoiler, így úgy éreztem feleslegesen hullámvasutaztam a szereplőkkel. Rengeteg probléma vetődik fel a történetben, és tényleg úgy éreztem, hogy na, ez már sok, mert a folyton szétváló szálakat (Emma és Julian, a többi Blackthorn, Diana) nehéz volt követni. Ráadásul, amikor végre az egyikben valami történt, ugrottunk a másikra. Mindemellett viszont nagyon izgalmas volt a cselekmény, Cassie tényleg mindent bevetett, hogy az árnyvadászok életét megkeserítse, és komoly problémákat vet fel, ami sötét jövőt jósol az árnyvadászoknak. Kit igazi kis kincs, nagyon megszerettem a karakterét, remélem még sokat fog szerepelni. Jó volt látni Magnust és Alecet is, de valahányszor a régi szereplők felbukkantak, mindig úgy éreztem, hogy inkább az ő történetüket szeretném olvasni. Azért ahogy számítani lehetett rá, a történet vége volt az igazi csúcspont, amikor az árnyvadászok is bebizonyították, hogy mekkora balfékek tudnak lenni, és bármennyire is hangoztatják, hogy ők mindenek felett állnak, egyáltalán nem különböznek a mondénoktól. Sajnáltam, hogy így lett vége, de hát Cassie nem az egyszerű befejezésekről híres és ezt most is megmutatta.

>!
perpetua P
Cassandra Clare: Árnyak ura

Bár egy hajszálnyival kevésbé tetszett, mint az első rész, ez is teljesen megérdemli az öt csillagot. Itt jobban megismerhettünk más szereplőket, annak ellenére, hogy Emma és Julian maradtak az igazi főszereplők.
Nem is tudom mivel kezdjem, sok minden történt itt. Kit beköltözött az intézetbe és a kezdeti nehézségek ellenére összebarátkozott az ikrekkel. Sokat szerepeltek most mindhárman és sose baj, ha egy Herondale jelen van egy Cassandra Clare regényben. :D Ty igazi különc és pont emiatt nagyon szerethető szereplő, Livvy az ellentéte és együtt erős csapatot alkotnak. Ebbe a szoros kapcsolatba engedték be Kit-et harmadik félnek és a fiú igyekszik kiérdemelni ezt a bizalmat, fontos szerepet játszottak ebben a részben.
Mark, Kieran és Cristina a következő hármas, akit össze lehet fogni. Érdekes módon verődtek ők össze. A két srác közös múltját ismerjük, de Kieran tette éket vert közéjük. Most mégis kénytelen ők hárman összedolgozni, és az ő történetszálukat is nagyon élveztem.
Emma-ról és Julian-ről nem beszélnék sokat, mert nem akarok „nagy” titkokat elárulni, de én nagyon szurkolok annak, hogy vmilyen módon rátaláljanak a boldogságra. Lenyűgöző harcosok, és nagy tettekre hivatottak. Azon gondolkodtam el olvasás közben, hogy most is milyen meglepő számomra, hogy ilyen fiatalok. Árnyvadászként hamar fel kell nőniük, de mégis furcsa volt ráeszmélni, most is a korukra.
Az utolsó oldalaknál pedig teljesen egészen konkrétan lesokkolódtam. :O Durva döntéseket hozott meg az Írónő, nem is tudom, merre fogja ez fordítani a történéseket. Nagyon-nagyon várom az utolsó részt. *-*

>!
efenera
Cassandra Clare: Árnyak ura

Mi ez a vég? Mi-ez-a-vég?????? MIIII????????? *sokkolvavagyok*

>!
Fummie
Cassandra Clare: Árnyak ura

Itt ülök könnyes szemmel, lesokkolva, és képtelen vagyok elhinni, hogy Cassie leírta ezeket a sorokat, hogy még mindig meg tud lepni, és még mindig ezt tudja velem művelni. Közben titkon reménykedem, hogy hozzám egy hibás változat érkezett meg.

Bővebben: Még mindig fáj, de azért valahol örülök neki. http://fummiekonyvtara.blogspot.hu/2018/01/cassandra-cl…

7 hozzászólás
>!
CsepAdri
Cassandra Clare: Árnyak ura

Az előző rész csalódás volt számomra, hosszú volt és emlékeim szerint kiszámítható és a sok ismétlés, nem sok jó gondolatom volt róla. Ezért is kicsit félve vágtam bele ebbe az újabb könyvszörnyetegbe 700 oldal??? Miért???
Aláírom ez is hosszú volt, de végre azért pörögtek gyorsan a lapok, mert izgalmas fordulatok követték egymás, mert megdolgoztattak a félmegjegyzések vagy azok az elejtett mondatok és pörgött az agyam az eseményekkel. Nem kevés meglepetést tartogatott ez a rész, alig várom a következőt! a „pörgött” jelentése nálam: most gyorsabbak voltak az események, mint az előző részben

11 hozzászólás
>!
adibandi
Cassandra Clare: Árnyak ura

Cassandra Clare az egyik legbevállalósabb ember,akitől volt szerencsém regényt olvasni. A főszereplőket már 600 féle képpen próbára tette, és amikor azt hinnéd, hogy végre egy kis nyugtuk lesz szegényeknek, akkor…..Pont akkor történik valami olyasmi,amire még csak nem is gondoltál. Egyrészről le a kalappal az írónő előtt, amiért még ennyi regény után is tud meglepetést okozni, másrészről viszont szerintem nem ártana elmennie egy kardiológiára, mert kíváncsi lenék, milyen szívműködéssel rendelkező ember tehet ilyet.Egyébként imádom Cassiet, de ez kegyetlenség volt.

3 hozzászólás
>!
witch 
Cassandra Clare: Árnyak ura

Természetesen nem is vártam mást CC-től, mint ezt… :'DD
Gondoltam, hogy valaki, akit kedvelek spoiler. Ejnye.
Mint olvasó, borzasztóan tudok ezért haragudni, olyankor úgy érzem, mintha kitéptek volna belőlem egy darabkát. Ugyanakkor én a másik oldalt is látom. :)
A legnagyobb gondom ezzel a történettel csak az, hogy egyszer véget fog érni :(

>!
Zeraphic P
Cassandra Clare: Árnyak ura

Továbbra is hatalmas kedvencem az írónő, letehetetlenek a könyvei.
A gonosz fortélyok egyik legkedvesebb sorozatom tőle.
A fél csillagot azért vontam le, mert ez sokkal komorabbra sikeredett, mint a kezdő rész, már elviseltem volna valami boldog történést, nem pedig ezt a sok küzdelmet.

Mark és Kieran a kedvenceim. Imádom ezeket a tündérfiúkat, úgy őrültem neki, hogy utóbbi teljes könyves szerepet kapott itt.
Gyönyörű a kapcsolatuk és egymás iránti szerelmük. Alec és Magnus mellett, ők a másik favorit párosom.

Emma annyira kemény karakter és imádnivaló csaj.
Rá akarok hasonlítani, ha újra fiatal leszek :)))
Eddig azt hittem Jules a lágyabb és esetlenebb, de rá kellett jönnöm, hogy nála nincs keményebb és kegyetlenebb mindenki közül.
Persze jó értelemben.

Imádtam a gyerekeket, jó volt olvasni arról, hogy mindegyik egy külön személyiség, más a gyengéjük és erősségük, de emellett rettenetesen kitartóak, a harci szellem bennük az egeket verik és bármire képesek egymásért.

Kit is felveszi már a ritmust velük, ráadásul nem is akárhogyan.
Jó volt látni, hogy szereti meg a testvéreket és fogadja el örökségét.
Diana nagy meglepetéssel szolgált, hát erre nem gondoltam :))))
Gwyn is többet szerepelt, kicsit jobban megismerhettem a vadűzés vezetőjét, kellemes csalódás volt :)))

Igazából már nem tudom, hogy utáljam vagy sajnáljam spoiler, mert mind a kettőt kiváltotta belőlem. Még mindig nem tudom hova tenni őt.
A vége egy hatalmas pofon volt, elképzelésem sincs ebből mi lesz, de biztos most fog igazán beindulni a gépezet, pedig azt hittem már ezerrel pörög….

>!
agi452 
Cassandra Clare: Árnyak ura

Cassie, te gonosz, gonosz nőszemély! Milyen sokkoló végkifejlet! Úgy játszadozol az érzelmeinkkel, mint macska a gombolyaggal! Könyörtelen vagy, félelmet nem ismerő! A könyv vége felért egy kínzással! A történet végig fenntartotta az érdeklődésem, egy pillanatig sem untam a kétkönyvnyi vastagságú sztorit. Amit pedig Cassie az utolsó 100 oldalon művelt, azt kevesen tudják, ráadásul ilyen színvonalon! Képtelenség letenni, képtelenség félrenézni, mást sem tehetünk, csak hagyjuk, hogy magával sodorjon az ár, amit az érzelmek hulláma kavar!
Emma és Julian tökéletes páros! Annyira szeretem őket! Emma töretlen bátorsága, ereje, Julian családszeretete, testvéreiért bármire képes természete, egymás iránti sziklaszilárd kötelékük már az első könyvben is megragadott, de itt még nagyobb hangsúlyt kap. Nagyon bejön a Cristina-Mark-Kieran trió szál is, illetve itt már nagyobb szerepet kapnak a kisebb testvérek is. Az már csak hab a tortán, hogy megjelennek a régi nagy kedvencek: Clary, Jace, Magnus, Alec, és megmosolyogtattak a visszautalások a Pokoli szerkezetek trilógia szereplőire :) Will ❤!
Mivel Cassie nem finomkodik, sajnos ismét volt, akiért könnyet hullathattunk :(
Mennyi-mennyi potenciál van még ebben a sorozatban! Csak győzzük kivárni! Minden bizonnyal ez lesz a legnehezebb – tűkön ülve várni a folytatást.

>!
Jean P
Cassandra Clare: Árnyak ura

Az előző évekhez hasonlóan most is Clare-rel kezdtem az évet. Igaz, nem ez volt az első olvasmányom 2018-ban, de az első regény az évben, amit olvastam :)

Sokk. Jelenleg sokk-hatás alatt vagyok…. Miért?! Hogy tehetted ezt Cassie???!!!!!!
Értelmesebb értékelés később, ha sikerül összeszednem a darabkáimat..

Az előző részt is nagyon szerettem, de ezt egyenesen imádtam! Pörögtek az események, rengeteg szál futott, egyik izgalmasabb, mint a másik! És hát az imádott TMI szereplők is itt voltak! ♥ És az a rengeteg utalás ez előző korok Árnyvadászaira és London!! Fantasztikus volt!
De a vége… Vérzik a szívem :'(

Ami viszont nagyon kiakasztott, hogy a nevek el voltak írva több helyen is, illetve olyan név szerepelt adott résznél, aki ott se volt a jelenetben… Iszonyat idegesítő volt. És Makulátlan Diego?! Ne már!!!! Remélem a 3. részre visszakapjuk Tökélyt :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
miaow

A hatalmas könyvtárban akadt pár drágának tűnő első kiadás, de a legtöbbet telefirkálta valami Will H. nevű nyomoronc.

308. oldal

>!
miaow

– A legendás elveszett Herondale – mondta Magnus. – Tudod, kezdtem azt érezni, hogy az egészet csak Catarina találta ki, és valójában nem is létezik, mint a Loch Ness-i szörny vagy a Bermuda-háromszög.
– Catarina találta ki a Bermuda-háromszöget? – kérdezte Alec.
– Ne légy nevetséges, Alexander! Az Ragnor volt.

416. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane · Ragnor Fell
3 hozzászólás
>!
miaow

– A Herondale-ek mindig is híresen csinosak voltak – mondta Bridget –, de ha engem kérdeztek, szexuálisan a Lightwoodok a legvonzóbbak.
Alec kiköpte a teáját. Magnus meg sem rezzent, de látszott, hogy komoly erőfeszítésébe telt.

434. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Magnus Bane
>!
Sushii

– Más családoknak vajon mi lehet a mottójuk? – elmélkedett Emma.
– Ismersz párat?
– A Lightwoodoké az, hogy „Jót akarunk”
– Nagyon vicces.
Julian a lányra pillantott.
– Nem, tényleg ez a mottójuk.
– Komolyan? És a Herondale családé? „Kifinomultak, de undokok”?
A fiú rántott egyet a vállán.
– „Ha nem tudod, mi a vezetékneved, valószínűleg Herondale lehet”.
Emma nevetésben tört ki.
– És a Carstairseké? – kérdezte, és megkocogtatta Cortanát. – „Van ám kardunk”? „Tompa szerszámok lúzereknek”?
– A Morgensternekét is sejtem – folytatta Julian. – „Kétség esetén robbants ki egy háborút”.
– Vagy mondjuk: „ Volt köztünk egyáltalán akár csak egy jó arc is, de most úgy komolyan”?

Kapcsolódó szócikkek: Emma Carstairs · Julian Blackthorn
>!
miaow

Ahogy Kit apja szokta volt mondogatni különböző bűnözőkkel kapcsolatban, Julian az a fajta ember volt, aki ha leereszkedett a pokolba, úgy jött ki onnan, hogy maga az ördög tartozott neki egy szívességgel.

314. oldal

>!
miaow

– Magnus Bane! – Barnabas hangjából sütött a megvetés. – A legnagyobb áruló!
– Nem a kedvenc becenevem. – Magnus könnyedén odaintegetett neki az ujjaival. – Jobban szeretem azt, hogy „Uram És Parancsolóm”, esetleg azt, hogy „Messze A Legdögösebb”.

408. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Barnabas Hale · Magnus Bane
>!
Sushii

– És hol vannak a gyerekek?
Magnus levette a kabátját, és odadobta Alecnek, aki gyakorlott mozdulattal kapta el. Láthatólag rendszeresen így csinálták.
– Egy Cristina nevű kedves lánnyal hagytam őket. Azt mondta, szereti a gyerekeket.
– Te idegenekre hagytad a gyerekeinket?
– Mindenki más alszik – mondta Alec. – Aztán meg ismer altatókat. Spanyolul. Rafe beleszeretett.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Lightwood · Cristina Mendoza Rosales · Magnus Bane
>!
P_Petra2000

– Még egyszer, mi is a nephilimek mottója?
– “Por és árnyék vagyunk” – felelte Ty, fel sem pillantva a könyvéből.
– Akad köztünk nagyon jóképű por is – tette hozzá Jace éppen abban a pillanatban, amikor kivágódott az ajtó, és Clary dugta be rajta a fejét.
– Gyertek a könyvtárba! – szólt. – A csáp kezd oszlani.
– Megvadítasz a szexi szövegeddel – mondta Jace, és belebújt az edzőruha felsőjébe.
– Felnőttek! – húzta el a száját némi undorral Kit, és kivonult a teremből.

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Kit Rook · Tiberius Blackthorn
>!
Dzsezike

– Ki kíváncsi a filmekre meg a tévére, amikor vannak könyvek is? – kérdezte méltatlankodva Ty.

380. oldal

>!
miaow

– Egyszer találkoztam Jace Herondale-lel. – Zara várakozással telve nézett körbe.
– Azta! – szólt Kit.
Ez a fiú tényleg Herondale, gondolta Emma. Sikerült Jace-éhez fogható közönyt és szarkazmust sűrítenie egyetlen szóba.

109. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Carstairs · Kit Rook · Zara Dearborn

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Obszidián
Sophie Jordan: Firelight – Tűzláng
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Brigid Kemmerer: Spark – Szikra
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő
Colleen Houck: A tigris küldetése
Rachel Hawkins: Hex Hall
Maggie Stiefvater: Lament – A Látó szerelme
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között