Árnyak ​ura (Gonosz fortélyok 2.) (Árnyvadász univerzum) 709 csillagozás

Cassandra Clare: Árnyak ura

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A napos Los Angeles igazán sötét hely is tud lenni.
Emma Carstairs végre megbosszulta a szülei halálát. Azt hitte, békében élhet, mégsem tud megnyugodni. Hiába vágyakozik Julian után, meg kell védenie őt a parabataiok közötti szerelem rettenetes következményeitől, ezért inkább a fiú bátyjával, Markkal jár. Mark azonban öt évet töltött a tündérek között – vajon lehet-e még belőle valaha igazi árnyvadász?

Tündérföldén sincsen nyugalom. Az ellentündérek királya belefáradt a hidegbékébe, és többé nem hajlandó úgy ugrálni, ahogy az árnyvadászok fütyülnek. A tündérkirálynővel kötött alku és a Klávé törvényei között egyensúlyozva Emmának, Juliannek és Marknak meg kell találnia a módját, hogy megvédjék mindazt, ami kedves a szívüknek, még mielőtt túl késő lenne.

Gazdagítsd az élményeidet!

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
704 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571964 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
704 oldal · ISBN: 9789634571988 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
704 oldal · ISBN: 9789634571995 · Fordította: Kamper Gergely

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Gonosz fortélyok

126 tag · 37 karc · Utolsó karc: 2024. február 14., 22:23 · Bővebben


Enciklopédia 84

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Jace Wayland · Alexander (Alec) Lightwood · Clary Fray · Julian Blackthorn · Emma Carstairs · Mark Blackthorn · Tiberius Blackthorn · Kit Rook · Kieran · Cristina Mendoza Rosales · Church · Jessamine Lovelace · Livia Blackthorn · Drusilla Blackthorn · Malcolm Fade · Octavian Blackthorn · Rafael Santiago Lightwood-Bane · Diego Rosales "Perfect Diego" · Diana Wrayburn · Tündérek Udvarának Királynője · Gwyn ap Nudd · Robert Lightwood · Jaime Rocio Rosales · Annabel Blackthorn · Ash / Hamu · Johnny Rook · Arthur Blackthorn · Barnabas Hale · Fral · Hypatia Vex · Zara Dearborn

Helyszínek népszerűség szerint

Tündérek Udvara · Ley-vonalak


Kedvencelte 110

Most olvassa 40

Várólistára tette 235

Kívánságlistára tette 302

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Mulán>!
Cassandra Clare: Árnyak ura

Nekem egy kicsit az eleje lassú volt vontatott aztán meg hirtelen kezdett felpörögni, jött sok szereplő akiket követni se bírtam már hogy ki mikor mit mond vagy mit tesz. Kicsit gyengébben hatott rám mint vártam de nyilván középső kötet számítottam erre is de azt hittem hogy előző résznél picivel ütősebb lesz. Volt kb 150 oldal amit kihagytam volna és volt pár oldal amit átlapoztam mert nem érdekelt. Összeségében tetszik vagy tetszett de így elhúzni egy részt hogy 700 oldalas legyen nem semmi. Magnus még mindig a kedvencem egyszerűen annyira jó karakter na és Emma jaj fantasztikus lány. A többiek annyira nem ragadtak meg a fejemben de talán a következő résznél ezt már pótolni tudom.

DarknessAngel>!
Cassandra Clare: Árnyak ura

Nem meglepő, hogy ez a rész is szuper lett! Annyira imádom, hogy Cassandra könyveiben mindig van vagy egymillió szereplő, így folyamatosan csak repkednek a különböző nevek, nézőpontok, utalások… Lehet, hogy valaki ezt kuszának találja, esetleg nem bír lépést tartani, de én rajongok a jól kidolgozott univerzumokért, amiknek én is úgy érzem, a része vagyok.
Clary egyszerre örvendtetett meg és sokkolt a jelenetével. Eskü, ha valami történik vele, vagy bármelyik eredeti főszereplővel, kinyírom az írónőt.
Emma és Julien kapcsolata jócskán bonyolult, de én bízom bennük, hogy megoldják valahogy. Olyan jó, hogy nem mindig csak rajtuk van a hangsúly, hiába ők a fő-főszereplők, mert a túl sok folyamatos dráma közöttük, csak rontana a könyvön. Így viszont hol velük vagyunk, hol az ikrekkel, Kittel, Dianával… és ez így tökéletes. Julest nagyon bírom, mert az ember látja, mennyire kedves, mennyirre családcentrikus, jólelkű, aztán meg néha olyanokat tesz, hogy csak nézek. Nagyon bejön, hogy mennyire nem tökéletes ő se. Hogy ő is képes gonoszságokra.
Emma ebben a részben most eléggé hidegen hagyott. Nem igazán érdekeltek a róla szóló részek. Sokkal inkább Mark és Cristina kapcsolatának alakulása kötött le. Úgy imádom a párosukat, viszont ez a Kieran dolog már engem is összezavart. Annyira azrért nem, hogy ne tudjam, melyik párosnak szurkoljak, de ez a rész elérte, hogy ő érte is oda legyek. spoiler
Következő top párosom Ty és Kit <3 Az ő barátságuk annyira szépen alakul. Olvasás közben folyamatosan azon kattogtam, hogy tuti spoiler lesznek, de mondom akkor mi lesz Livvy-vel?! Hát, most már nem kell erre gondolnom. Az írónő aztán tényleg nem retten vissza semmitől.
Diana titkára tuti nem jöttem volna rá, nagyon megdöbbentett. Az új kapcsolata szintúgy. Iszonyat cuki és humoros, szóval felőlem mehet. Shippelem, szeretem, áldásom rájuk :D
Magnus és Alec az én leg-leg-leg♥! Annyira imádom őket. Róluk tényleg bárhol, bármikor és bármennyit képes vagyok olvasni. Legjobb dolog, hogy ennyit szerepeltek most mind a ketten! És a gyerekeik! Omg, annyira édik együtt *-* Elnézést, újra előjött a fangörcs. spoiler Amúgy olyan jó lenne, ha összeházasodnának. Hülye klávé. Annyira undorító amit leművelnek. Hiába van már egy csomó nyitott elméjű árnyvadász, a többség még mindig egy hányadék. Nem csoda, hogy az alvilágiak gyűlölik őket. Nem semmi, amit most is művelnek. Egyszerűen képtelenek bármiből is tanulni. Legszívesebben bemásztam volna a lapok közé, hogy mindenkit szétrúgjak! Nagyon felidegesített a vége.

deen>!
Cassandra Clare: Árnyak ura

Most teljesen őszinte leszek: voltak részek, amiket nagyon szerettem, de voltak olyanok is, amit egyszerűen kihúztam volna a könyvből. Most is azt mondom, hogy a kevesebb több, egy kicsit túl volt bonyolítva, túl volt írva, és túl sok szereplő bukkant fel, hogy aztán bedobva egy bombát, elhúzzon valami küldetésre. Rögtön az elején spoiler robbant nagyot és bevallom ez után, inkább olvastam volna az ő küldetéséről, mint Emmáék huzavonájáról. Nekem már a két mondvacsinált szerelmi háromszög is pont kettővel több volt, mint amit szerettem volna: nem elég Mark, Emma és Julian vívódása, Christina, Mark és Kieran is képtelen eldönteni, hogy ki iránt, mit érez. Jaj, Diegot el is felejtettem! Sok volt az érzelmi kavarodás és engem ez már egy idő után nyomasztott, majd idegesített, főleg, hogy a végén spoiler, így úgy éreztem feleslegesen hullámvasutaztam a szereplőkkel. Rengeteg probléma vetődik fel a történetben, és tényleg úgy éreztem, hogy na, ez már sok, mert a folyton szétváló szálakat (Emma és Julian, a többi Blackthorn, Diana) nehéz volt követni. Ráadásul, amikor végre az egyikben valami történt, ugrottunk a másikra. Mindemellett viszont nagyon izgalmas volt a cselekmény, Cassie tényleg mindent bevetett, hogy az árnyvadászok életét megkeserítse, és komoly problémákat vet fel, ami sötét jövőt jósol az árnyvadászoknak. Kit igazi kis kincs, nagyon megszerettem a karakterét, remélem még sokat fog szerepelni. Jó volt látni Magnust és Alecet is, de valahányszor a régi szereplők felbukkantak, mindig úgy éreztem, hogy inkább az ő történetüket szeretném olvasni. Azért ahogy számítani lehetett rá, a történet vége volt az igazi csúcspont, amikor az árnyvadászok is bebizonyították, hogy mekkora balfékek tudnak lenni, és bármennyire is hangoztatják, hogy ők mindenek felett állnak, egyáltalán nem különböznek a mondénoktól. Sajnáltam, hogy így lett vége, de hát Cassie nem az egyszerű befejezésekről híres és ezt most is megmutatta.

KöfférTzitzah P>!
Cassandra Clare: Árnyak ura

A Végzet Ereklyéi sorozat után nehezen akartam elhinni, hogy van, aki Clary és Jace nyomába tud érni. A Gonosz fortélyok második részét elolvasva azonban biztosan állíthatom, hogy a Blackthorn gyerekek éppen annyira szerethetők, mint az Árnyvadász univerzum elsőként megismert szereplői – ha nem jobban.

Vannak azok a könyvek, ahol már csak az újabb és újabb bőrt akarják lehúzni egy történetről anyagi nyereség, továbbiakban fenntartani kívánt hírnév érdekében. Cassandra Clare esetében nagyon nem erről van szó. Az írónő az árnyvadászok világának mindig újabb és újabb szeletét tárja fel, méghozzá olyan részletes leírással, ami berántja az olvasót a lapok közé. Eseménydús, izgalommal telített történeteket ír, és ez Árnyak Urával sincs másképp. A számos szemszögnek köszönhetően teljes betekintést kapunk a szereplők élményeire és érzéseire, akik minden egyes szavukkal és tettükkel közelebb kerülnek az ember szívéhez.

Julian és Emma viszonya még mindig a középpontban van, de a Blackthorn család maradéka is kiemeltebb figyelmet élvez a kapcsolatok terén, mint az előző részben. Itt már nem kell azzal vesződni, hogy megismerjük a szereplőket, hogy helyrerakjuk a fejünkben, ki kicsoda, így szabad teret kapnak az érzelmi viharok. Clare könyve minden egyes lapján bizonyítékot szolgáltat felfoghatatlan határokat feszegető fantáziájáról és lenyűgöző mélységeket érintő érzelemvilágáról. Ezáltal beláthatunk Christina, Mark, Kieran, Ty, Livvy, Dru, Kit, és a további szereplők gondolatai közé is. A szemszögváltások és a hangsúlyos elemek precízen vannak adagolva, és bár a fő szál mellett rengeteg apró esemény történik, mindennek jelentősége van, végül minden összefut egy pontban.

Külön pozitívumként kiemelném a szereplők fejlődését, ugyanis az első könyv elejétől a második végéig többen is érezhetően komolyodtak, talpraesettebbek lettek. Gondolok itt Markra vagy Tyra, akik egyre több szituációban helyt állnak, és szemmel követhető, ahogy érettebbek lesznek, egyre ügyesebben veszik ki részüket a rájuk zúduló komoly események sorozatából. Szívfacsaró, hogy ennyire fiatalon kényszerűségből felnőttként kell viselkedniük, és folyamatosan megmenteni saját magukat.

Ami számomra egy kissé különös, hogy akárhányszor új szereplő jelenik meg a színen, vagy az egyikük abba a korba ér, mindig kialakul egy románc. Nincs olyan, hogy valaki ne táplálna gyengéd érzelmeket a másik iránt – mintha Clare memóriakártyákkal párosítaná össze karaktereit. Nincs vele gond, és végülis ez adja könyvei témájának alapját, de nagyon ritka az olyan személy az Árnyak Urában, aki ne állna valamilyen extra bonyolult kapcsolatban valaki mással – legyen az egy nagyon furcsa barátság, vagy kibontakozó szerelem. Szerencsére ezek a kis viszonyrendeződések egyáltalán nem vonják el a figyelmet a többi szálról, sőt, még mélyítik is azokat, de az a szó, hogy egyszerű, biztosan nem létezik ebben a világban.

Összegezve nem csalódtam az írónőben, szüntelenül lenyűgöz fantáziájának erejével, mindig tud valami újat mutatni. Ha lehet, ez a kötet még jobban el is nyerte a tetszésemet, mint az előző, mert már az első lapokon a hurrikán közepébe kerül az olvasó, és a felvezetés nem lassítja le az eseményeket. Nagyon kíváncsi vagyok, mit tartogat a Gonosz fortélyok befejező része.

link

perpetua P>!
Cassandra Clare: Árnyak ura

Bár egy hajszálnyival kevésbé tetszett, mint az első rész, ez is teljesen megérdemli az öt csillagot. Itt jobban megismerhettünk más szereplőket, annak ellenére, hogy Emma és Julian maradtak az igazi főszereplők.
Nem is tudom mivel kezdjem, sok minden történt itt. Kit beköltözött az intézetbe és a kezdeti nehézségek ellenére összebarátkozott az ikrekkel. Sokat szerepeltek most mindhárman és sose baj, ha egy Herondale jelen van egy Cassandra Clare regényben. :D Ty igazi különc és pont emiatt nagyon szerethető szereplő, Livvy az ellentéte és együtt erős csapatot alkotnak. Ebbe a szoros kapcsolatba engedték be Kit-et harmadik félnek és a fiú igyekszik kiérdemelni ezt a bizalmat, fontos szerepet játszottak ebben a részben.
Mark, Kieran és Cristina a következő hármas, akit össze lehet fogni. Érdekes módon verődtek ők össze. A két srác közös múltját ismerjük, de Kieran tette éket vert közéjük. Most mégis kénytelen ők hárman összedolgozni, és az ő történetszálukat is nagyon élveztem.
Emma-ról és Julian-ről nem beszélnék sokat, mert nem akarok „nagy” titkokat elárulni, de én nagyon szurkolok annak, hogy vmilyen módon rátaláljanak a boldogságra. Lenyűgöző harcosok, és nagy tettekre hivatottak. Azon gondolkodtam el olvasás közben, hogy most is milyen meglepő számomra, hogy ilyen fiatalok. Árnyvadászként hamar fel kell nőniük, de mégis furcsa volt ráeszmélni, most is a korukra.
Az utolsó oldalaknál pedig teljesen egészen konkrétan lesokkolódtam. :O Durva döntéseket hozott meg az Írónő, nem is tudom, merre fogja ez fordítani a történéseket. Nagyon-nagyon várom az utolsó részt. *-*

Dawnofmyth>!
Cassandra Clare: Árnyak ura

Azt hiszem azzal kezdeném, hogy hol van már a harmadik rész. A vége miatt egyszerűen tűkön ülök, hogyan fog minden rendeződni. Az eleje nekem kicsit lassúcska volt, tetszett, hogy ennyi szálat követhettünk végig, szerintem sokat dobott a történeten, mert így jobban megismerhetjük a szereplőket. Izgalmasabbá tette, bár néhol úgy éreztem, hogy csak az időt húzza az írónő. Imádtam Magnus-t, valamint Ty és Kit részeit. Ami nem tetszett, azok a szerelmi vajúdások. Emma Julian probléma a végére megbocsátható volt, örültem hogy meg tudták beszélni a dolgokat, bár hamarabb is megeshetett volna. Mark Cristina Kieran oldal kicsit nekem sok volt, valahol erőltetettnek éreztem. Mindegy, mert a történet izgalmas és csavaros volt, a vége ütött, ezért képtelen voltam levonni csillagot. Alig várom a harmadik részt!!!

Ashriver>!
Cassandra Clare: Árnyak ura

Bárki bármit is mondjon én akkor is szeretem!
Vannak benne hibák? Naná! Érdekel? Egy kicsit sem!
Lehet, hogy túl van bonyolítva, túl sok a felesleges dráma és jobban érdekelnek azok a részek, amikben a régi karakterek szerepelnek, de ettől függetlenül nekem akkor is egy kincs.
Én csak örülök, hogy ismét az Árnyvadász világban lehetek, még akkor is, ha a végétől a fejem vertem a falba. Cassie, hát ezt most miért kellett?

purplecloudlady>!
Cassandra Clare: Árnyak ura

Tyű, hát ez a befejezés nagyon felpörgött! Masszív egy olvasnivaló volt, a már jól megszokott Árnyvadász univerzumban. Nagyon szeretnivaló a Blackthorn-család, és a hozzájuk tartozó banda minden tagja. (Christina már annyira jófej, hogy vetekszik Emmával, nem is értem, miért nem kapott külön történetet.)
Azért assan kezdenek kirajzolódni előttem CC sémái, de még így is az egyik legjobb a maga nemében, szeretek tőle olvasni.
Amellett, hogy faltam a történetet, néhány apróság zavart – például, hogy az aktuális gonosz(ka), Zara karaktere nekem már túl utálatos. Akkor igazán klassz egy negatív karkater, ha megértjük őt, és valahol még együtt is tudunk érezni vele. Zara simán csak egy baromi idegesítő törtető csitri.
Aztán pl. Ty 'furcsaságai' néha nekem már túl szájbarágósak voltak, CC nagyon szeretné velünk megértetni, szemelvényenként a szánkba rágni, hogy mitől más-és-fura-de-szeretnivaló egy spoiler karakter, de végül is YA a könyv, lehet, hogy ez valakinek új.
A harmadik sorozat olvasása közben pedig az is szembeötlő, hogy van egy szokásos menete a történeteknek – a bonyolult, be-nem-teljesülhető szerelem, a szereplők elszakadása egymástól, valamelyik fontos(-de-nem-túl-fontos) szereplő halála, aztán előbb vagy utóbb úgyis mindig megvalósul a szerelem és kapunk feloldozást, most sem számítok másra.
Mindezek mellett várom a befejező kötetet – lepj meg, CC! :)
(PS. Ez a borító – főleg kicsiben – tök csúnya! :D)

BarbyMalik0112 P>!
Cassandra Clare: Árnyak ura

Mivel tudom, milyen az, amikor Cassandra Clare valósággal elvarázsol és teljességgel levesz a lábamról, ezért volt csalódás számomra az Árnyak ura. Élveztem újra az árnyékvilág részesének lenni: a rúnákat, a szeráfpengéket, a vérpezsdítő összecsapásokat, mégsem rabolta el a szívemet olyannyira, mint elődei tették.
Felfedeztem benne hiányosságokat, amelyek ellenére bár nagyon élveztem a történetet, mégsem tudok szemet hunyni felettük, és ezek miatt nem kap maximális csillagozást sem. Ugyanakkor annyira beszippantott, hogy kezdek is neki a befejezőkötetnek!
Az Árnyvadász Univerzum minden darabját ajánlom az olyan fantasy-rajongóknak, mint én vagyok, hiszen ha egyszer beszabadul az ember az árnyvadászok világába, onnantól nincs megállás. A szereplők mindig vonzanak vissza: Jace, Tessa, Jem, Clary, Alec és Magnus, valamint még sokan mások. És persze a szeráfpengék birodalma, mely a mondének érzékelésén túl található.

Bővebb értékelés a blogon » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2020/06/cassandra-…


Népszerű idézetek

miaow P>!

A hatalmas könyvtárban akadt pár drágának tűnő első kiadás, de a legtöbbet telefirkálta valami Will H. nevű nyomoronc.

308. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kit Rook · Will Herondale
1 hozzászólás
miaow P>!

– A legendás elveszett Herondale – mondta Magnus. – Tudod, kezdtem azt érezni, hogy az egészet csak Catarina találta ki, és valójában nem is létezik, mint a Loch Ness-i szörny vagy a Bermuda-háromszög.
– Catarina találta ki a Bermuda-háromszöget? – kérdezte Alec.
– Ne légy nevetséges, Alexander! Az Ragnor volt.

416. oldal

3 hozzászólás
_Katie_ P>!

– Más családoknak vajon mi lehet a mottójuk? – elmélkedett Emma.
– Ismersz párat?
– A Lightwoodoké az, hogy „Jót akarunk”
– Nagyon vicces.
Julian a lányra pillantott.
– Nem, tényleg ez a mottójuk.
– Komolyan? És a Herondale családé? „Kifinomultak, de undokok”?
A fiú rántott egyet a vállán.
– „Ha nem tudod, mi a vezetékneved, valószínűleg Herondale lehet”.
Emma nevetésben tört ki.
– És a Carstairseké? – kérdezte, és megkocogtatta Cortanát. – „Van ám kardunk”? „Tompa szerszámok lúzereknek”?
– A Morgensternekét is sejtem – folytatta Julian. – „Kétség esetén robbants ki egy háborút”.
– Vagy mondjuk: „ Volt köztünk egyáltalán akár csak egy jó arc is, de most úgy komolyan”?

Kapcsolódó szócikkek: Emma Carstairs · Julian Blackthorn
miaow P>!

– Egyszer találkoztam Jace Herondale-lel. – Zara várakozással telve nézett körbe.
– Azta! – szólt Kit.
Ez a fiú tényleg Herondale, gondolta Emma. Sikerült Jace-éhez fogható közönyt és szarkazmust sűrítenie egyetlen szóba.

109. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Carstairs · Jace Wayland · Kit Rook · Zara Dearborn
Gelsomino>!

– Ki kíváncsi a filmekre meg a tévére, amikor vannak könyvek is? – kérdezte méltatlankodva Ty.

380. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tiberius Blackthorn
1 hozzászólás
miaow P>!

– A Herondale-ek mindig is híresen csinosak voltak – mondta Bridget –, de ha engem kérdeztek, szexuálisan a Lightwoodok a legvonzóbbak.
Alec kiköpte a teáját. Magnus meg sem rezzent, de látszott, hogy komoly erőfeszítésébe telt.

434. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexander (Alec) Lightwood · Magnus Bane
_Petrichor>!

– Még egyszer, mi is a nephilimek mottója?
– “Por és árnyék vagyunk” – felelte Ty, fel sem pillantva a könyvéből.
– Akad köztünk nagyon jóképű por is – tette hozzá Jace éppen abban a pillanatban, amikor kivágódott az ajtó, és Clary dugta be rajta a fejét.
– Gyertek a könyvtárba! – szólt. – A csáp kezd oszlani.
– Megvadítasz a szexi szövegeddel – mondta Jace, és belebújt az edzőruha felsőjébe.
– Felnőttek! – húzta el a száját némi undorral Kit, és kivonult a teremből.

Kapcsolódó szócikkek: Clary Fray · Jace Wayland · Kit Rook · Tiberius Blackthorn
miaow P>!

Ahogy Kit apja szokta volt mondogatni különböző bűnözőkkel kapcsolatban, Julian az a fajta ember volt, aki ha leereszkedett a pokolba, úgy jött ki onnan, hogy maga az ördög tartozott neki egy szívességgel.

314. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Johnny Rook · Julian Blackthorn · Kit Rook
miaow P>!

– Azért féltünk dolgokat, mert becsben tartjuk őket. Azért félünk, hogy elveszítünk valakit, mert nagyon szeretjük. Azért félünk a haláltól, mert becsben tartjuk az életet. Ne kívánd azt, hogy ne félj semmitől. Az csak annyit jelentene, hogy egyáltalán semmit nem érzel.

149. oldal

Kapcsolódó szócikkek: félelem · Julian Blackthorn
miaow P>!

– Magnus Bane! – Barnabas hangjából sütött a megvetés. – A legnagyobb áruló!
– Nem a kedvenc becenevem. – Magnus könnyedén odaintegetett neki az ujjaival. – Jobban szeretem azt, hogy „Uram És Parancsolóm”, esetleg azt, hogy „Messze A Legdögösebb”.

408. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Barnabas Hale · Magnus Bane

A sorozat következő kötete

Gonosz fortélyok sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Aurora Lewis Turner: A tűzróka
Tracy Wolff: Sóvárgás
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Marosi Katalin: Teddy bosszúja