30. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
32. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
35. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
72. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

A ​hercegnő (Pokoli szerkezetek 3.) (Árnyvadász univerzum) 1382 csillagozás

Cassandra Clare: A hercegnő Cassandra Clare: A hercegnő

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tessa ​Graynek boldognak kellene lennie – hiszen minden menyasszony boldog, nem? Csakhogy miközben az esküvőjére készül, egyre több árny vetül a londoni Intézet árnyvadászaira. Új démon bukkan fel, akit vér és titkok fűznek Mortmainhez; ahhoz a férfihoz, aki könyörtelen automatonjai, a pokoli szerkezetek segítségével az árnyvadászok elpusztítására törekszik. Mortmainnek már csak egyetlen dologra van szüksége, hogy megvalósítsa a tervét.

Tessára.

Charlotte Branwell, az Intézet vezetője elkeseredetten igyekszik felkutatni Mortmaint, mielőtt a férfi lecsap. Jem és Will, a két Tessa szívéért versengő fiú mindent megtenne, hogy megmentsék a lányt. Mert bár Jem eljegyezte a lányt, Will még mindig szerelmes belé.

Egy haldokló árnyvadász utolsó szavai elvezethetik Tessát és a barátait Mortmainhez, de a kis csapat egyedül nem veheti fel a harcot, a nagy hatalmú konzul pedig kételkedik a veszély valódiságában. A szövetségeseik által cserben hagyott árnyvadászok… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
552 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571339 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
546 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571339 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
546 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633733868 · Fordította: Kamper Gergely

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Pokoli szerkezetek

464 tag · 141 karc · Utolsó karc: 2019. november 8., 12:26 · Bővebben


Enciklopédia 39

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Will Herondale · Jem Carstairs · Tessa Gray · Charlotte Branwell · Henry Branwell · Gabriel Lightwood · Sophie Collins · Gideon Lightwood · Cecily Herondale · Jessamine Lovelace · Néma Testvérek · Woolsey Scott · Bridget Daly · Church · Mrs. Black


Kedvencelte 634

Most olvassa 102

Várólistára tette 290

Kívánságlistára tette 443

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Cassandra Clare: A hercegnő

„– Ismered az érzést, amikor egy könyvet olvasol, és tudod, hogy tragédia lesz belőle? Érzed, hogy közeledik a hideg és a sötétség, látod, hogy szorul a hurok a szereplők körül, akik a lapokon élik az életüket, mégsem tudsz szabadulni a történettől. Olyan, mintha hozzákötöznének egy kocsihoz, és az vonszolna maga után. Sem elengedni nem tudod, sem az irányt megváltoztatni.”

Nagyon érdekes érzelmi kapcsolatom van általában a záró kötetekkel.
Természetesen alig várom, hogy megjelenjen és szinte rögtön neki is kezdek, és ha eléri, vagy felül is múlja az elvárásaimat, szomorúan csukom be és nem akarom elengedni.

Ezzel az érzéssel engedtem le a kezemet és hajtottam be a könyv fedelét.

Fájdalmas…mint kívülről…mint belülről.

A borító csodálatos. mint az előző köteteknél is.

És a történet….valami olyasmit kaptam, amit életre szóló élménynek is betudhatok.

Ez a rész tartogatott meglepetéseket, szeretett, izgalmat és sok sok könnyet számomra.

Tessa, mint az előző kötetekben már megszokhattam még mindig nincs tisztában azzal, ki ő valójában. Nagyon sok kalandon, fájdalmon, szorult helyzetből kellett átverekednie magát, néhol lelkileg sérült, és picit testileg, de mindig hűséges maradt azokhoz, akik megmentették, befogadták. És mert a végén, bebizonyította számomra, hogy igen is helyén van az esze és a szíve, és páratlan fortéllyal elérte, hogy ott győzzön ahol már mindenki elvérzett volna…nekem Ő egy kedvenc és igen is erős Női karakterré nőtte ki magát.
Most így utólag be kell valljam a szerelmi döntésképtelensége, sokszor haragot váltott ki belőlem, de ha mélyen elgondolkodom, rá kellett döbbenjek, jó magam sem biztos, hogy rögtön tudtam volna, kihez is húz igazán a szívem, kit is választanék ebben a helyzetben. Persze minduntalan állítom Jem a mindenem, de így könnyű, hisz kívülálló vagyok akárhogy is erőlködök az ellenkezőjéről.
Will is ugyan úgy megdobogtatja néhol a szívemet, nevetésre, vagy sírásra késztetett. Akkor fedjetek meg érte, de Ti tudnátok dönteni?

És ha már a fiúkról van szó, azt hiszem egyik részben sem fájt ennyire a szívem, mint itt, és nagyon sokat sírtam. De jókat nevettem is.

Akárhogy is nézem ezt a sorozatot, e három személyiség nélkül üresek lennének a lapok.
Mert bár sok sok érdekes és kedves, vagy kevésbé szimpatikus szereplőt is vonultatott fel Cassandra, – ez alól csak Magnus a kivétel, mert őt imádom bármilyen is egy adott történetben-, minduntalan azt vártam, hogy mi lesz a főhőseinkkel, szinte szorongtam, ha nem úgy alakultak az események, ahogy azt elvártam volna.

A vége pedig….GYÖNYÖRŰ.
A legszebb része a sorozatnak és számomra a legnagyobb kedvenc mind közül.

Természetesen hatalmas kedvenc és nagyon jó szívvel ajánlom mindenkinek, akár újra olvasásként is!!!!!!

5 hozzászólás
>!
Naiva P
Cassandra Clare: A hercegnő

Az egész sorozatot imádom, de messzemenőkig ez a legjobb része a szériának. Az előző két rész borítójára sem panaszkodom (bár Will nem úgy él a képzeletemben, ahogy a borítón látható), de ennek a borítója egyenesen csodálatos. Csak hát' nem értem, miért vannak hüllő szemei Tessának? Nem az az egyik különlegessége Tessának, hogy spoiler? Mindegy.
A Will – Tessa – Jem önzetlen szerelmi hármasa elképesztően jól kivitelezett. Még csak megrökönyödést sem váltott ki nálam. Emlékszem pár évvel ezelőtt, az egyik közösségi médián keresztül megkérdezte Cassie egyik rajongója, hogy voltak-e olyan alkalmak, amikor bizony hármasban nyomták? Erre az írónő csak egy kacsintós Peter Dinklage/Tyrion Lannister animációval válaszolt.
Természetesen Jem története is nagyon megható, viszont vállalom, hogy erősen elfogult vagyok Will-el szemben.
A történet tele volt fordulatokkal és csavarokkal, azok pedig olyan szépen lettek kivitelezve. Az epilógus pedig…. a legszebb, legszívfájdítóbb része a könyvnek. Egyszerre imádom, és egyszerre haragszom az írónőre. Igen, spoiler Zseni az írónő. Igazán kitalálhatott volna valamit.
Kamper Gergelynek pedig óriási dicséret a szépséges fordításért.
Nem szaporítanám a betűt. Keserédes csillagos 5-ös.

7 hozzászólás
>!
Cheril
Cassandra Clare: A hercegnő

Mindig, mikor vége van valaminek, másképp látod a dolgokat. Mikor egy befejező kötetet veszek a kezembe, bennem van az a fura érzés, hogy én nem szeretném, ha vége lenne. Addig-addig halasztanám, míg csak lehet, de vége van. Befejeződött.

Nem is szeretném különösebben tárgyalni, hogy mi is történt ebben a részben, mert bármit írnék, máris elmondanám a lényeges dolgokat, amit persze nem szeretnék.
Inkább magáról a teljes trilógiáról írnék.

Nem titok, hogy a könyvsorozat eléggé kedves a szívemnek. Nem csak ez, hanem az egész árnyvadász világ. És tudom, lesz még sok hasonló árnyvadászos történet, nekem mégis fáj a szívem ezért az egyért. Tudom, hogy itt lezáródott az egész és egy tökéletesen kerek történetet kaptunk, de mégsem tudom megérteni, hogy vége. Sok történetet olvastam, közülük sokat be is fejeztem. Mégsem volt soha ilyen érzésem, mint most.
Egészen idáig, nekem az első árnyvadász-történet a Végzet ereklyéi sorozat volt. Meg sem fordult a fejemben, hogy valaha ez felülmúlja azt. Pedig sikerült.
Emlékszem, mikor az első kötetet olvastam és nem tudtam dönteni Jem és Will között. Biztos voltam, benne hogy az egyik karakter a rossz oldalon fog állni a végén, de elmondhatom nem így történt. És még most sem tudnék dönteni köztük. Mindketten a szívemhez nőttek és nem akarom elengedni őket.
Ilyenkor döbbenek rá, hogy a történet E/3 személyben íródott, mégis mintha mindig más karakter szemével látnánk a történetet, nem pedig egy külső mesélné el. Ezért is nőttek ennyire a szívemhez. Pedig valljuk be, nem éppen a mai világban éltek a karakterek.
Nagyon magaménak érzem a történetet, mert minden benne van amire vágytam.
Még csak most tettem le a könyvet, de máris hiányozik az Intézet összes lakója.
Will, aki semmit nem vett komolyan, de a zord természet mögött egy végtelenül szerethető és magányos lélek lapult.
Jem, aki maga volt a jóság, akinél azt kívántam, bárcsak hallhatnám én is a zenéjét.
Cecily, aki bár fiatal volt és makacs, mindig kiállt az igazság mellett.
Henry, aki kissé furának tűnt, de hatalmas szíve volt.
Charlotte, aki alacsony termete és fiatal kora ellenére erős, becsületes és nem befolyásolható árnyvadász lett.
Gideon, aki mindig a helyes döntés hozta.
Sophie, aki bátor volt, merész és becsületes.
Gabriel, aki büszke volt és hajthatatlan, de végül megtalálta hová tartozik.
Bridgette, aki mindig csak énekelt, de közben egy nagy harcosnő lakozott benne.
És végül Tessa, aki becsülte és szerette a könyveket, aki hitt a könyvek hatalmában.
Hiányoznak és szerintem fognak is. Rengeteg mindent kaptam ettől a könyvtől. Lehet, hogy hülyeség de ha másért nem, hát értük már mindenképpen el fogom olvasni a többi könyvet, amit Cassie tervez, bár ha feleennyire lesz jó, vagy akár leírja ugyanezt én úgyis imádni fogom.

1 hozzászólás
>!
Nymeria96
Cassandra Clare: A hercegnő

Nagyjából ugyanaz a véleményem róla, mint néhány évvel ezelőtt volt.
Tetszett, tetszett, de vannak olyan részei, amikkel egyszerűen nem tudok megbékélni.
Egyrészt én a történet legelejétől Tessa-Will párti voltam, ezért bármennyire is kedvelhető Jem, illetve bármennyire is szeretem a kapcsolatát Will-el, nem lettem rajongója a köztük kialakult szerelmi háromszögnek. Sajnálom.
Őszintén szólva a történetet is kicsit túlírtnak és vontatottnak éreztem. Emlékszem, hogy ezt az első olvasás alkalmával is így gondoltam, és úgy tűnik, hogy erről évek múltával sem változott a véleményem.
Néhány kevésbé fontos jelenet túl nagy részletességgel lett bemutatva, minek következtében lassabban is haladtam az olvasással, és nemegyszer el is veszett az érdeklődésem a történet iránt.
Azonban nagyon tetszett, hogy ebben a részben már nem csak Tessát tekinthetjük főszereplőnek, hiszen a többiek is jelentős szerepet töltöttek be a cselekmény szempontjából. Időközben nagyon megszerettem a Lightwood testvéreket, Sophie-t, Charlotte-ot és Henry-t is.
Még ha az Epilógus miatt nem is vagyok túl boldog, azért nagyon különlegesnek tartom a sorozatot.

>!
Orsi999
Cassandra Clare: A hercegnő

Sokkal lassabban haladtam vele, mint általában szoktam olvasni egy könyvet. Ez azért volt, mert próbáltam minél tovább húzni, mert nem akartam befejezni a trilógiát.
Az első két részt imádtam, de ebben egy kicsit csalódtam. spoiler
spoiler
Nem a szereplőkben csalódtam, hanem abban, ahogy le lett zárva a könyv. Minden szál le lett zárva, spoiler
Miután befejeztem a könyvet, még utána is ezen gondolkodtam, hogy mi az ami nem tetszett benne.

6 hozzászólás
>!
Csakegyolvasólány P
Cassandra Clare: A hercegnő

Most már tudom, miért szeretem ennyire ezt a sorozatot. Annyi mindent történt benne, s amit eddig nem értettem a Végzet ereklyéi sorozatban, arra most fény derült.
A Pokoli szerkezetek utolsó kötete elég érdekesen kezdődött. Először is megismerkedhettünk Aloysius Starkweather unokájával, aki egy jeles alkalmon vett rész. Igaz, szomorúan végződött. Nem is értettem, hogy ez most hogyan jött ide, ezért tovább olvastam a történetet. A következő múltbéli esemény Will és Jem első találkozásáról szólt. Will már akkor is egy mogorva, nemtörődöm srác volt, azonban James Carstairs megtörte a jeget. Ettől a pillanattól kezdve barátok lettek.
A történetek ezek után a jelenbe játszódik. Innentől több részre osztanám a könyvet.
Bővebben: http://konyvekmindenhol.blogspot.sk/2017/02/cassandra-c…

>!
christine
Cassandra Clare: A hercegnő

Nem hittem volna, hogy el fog érkezni az a pillanat, amikor a szívem millió plusz egy darabra fog törni.
Nem hittem volna, hogy végig fogok bőgni egy egész könyvet.
… Ami nem mellesleg egy CC könyv…
Nem tudom, hogy mikor fogom összeszedni magam annyira, hogy ez a valami értékelés legyen… De ha összejön, igazán büszke leszek magamra.

BŐVÍTÉS

Nos, sikerült egy picit összeszednem magam.
Az első három Cassandra Clare könyv, amit olvastam, óriási csalódás volt. Őszintén, azt hittem, földhöz vágom a könyvet/telefont/magam, és kiszaladok a világból, jobb esetben beülök a sarokba, és sírva fakadok…

Bármilyen meglepő, ennél a három könyvnél csak egyszer éreztem ezt, az elején, amikor abba is akartam hagyni a trilógiát, de @Peetagey azt mondta, nem, és én hallgattam rá.

Nos, tulajdonképpen ennek örülök is meg nem is. Örülök, mert ez a trilógia egy olyan nyomot hagyott bennem, amit nehéz lesz kárpótolni és elfelejteni. Sírok, mert vége, nincs tovább, ennyi volt, mindenki boldog, és… ez fáj. Az biztos, hogy egyszer mind a három kötet a polcomon fog pihenni, és annyiszor fogom őket újraolvasni, ahányszor csak alkalmam nyílik rá.

Utoljára másfél évvel ezelőtt bőgtem el magam ennyire, amikor A soha határát olvastam, és azt hittem, meghalt a férfi főszereplő. Ennél a résznél konkrétan mindig bőgtem, nem volt olyan pillanat, amikor száraz lett volna a szemem sarka. spoiler

Én… szóval… Oké, hogy most megint a sírás fojtogat, és oké, hogy két nap után sem vagyok képes normálisan írni erről a részről/trilógiáról/MINDENRŐL… de ha csalódtatok a Végzet Ereklyéiben, akkor még ne adjátok fel. Komolyan. A Pokoli Szerkezetek muszáj kapjon egy esélyt. A kedvemért. Legalább miattam. És senki sem akar magára haragítani, ugye? *gonoszan néz, nagyon-nagyon gonoszan*

Ez a trilógia összetört, majd újra összerakott, majd megtaposott és bedobott a kukába. Fájdalmas érzés, ha már itt tartunk…

*idézeteket nézek, hogy még inkább fájdítsam a szívem, mert én egy rohadt nagy mazochista állat vagyok*

– Azt akarom, hogy mind a ketten boldogok legyetek. Mégis, amikor az oltárhoz vonulsz, hogy örökre összekössétek az életeteket, a szívem szilánkjaiból kirakott láthatatlan ösvényen fogsz járni, Tessa. Az életemet is feláldoznám akár a tiedért, akár az övéért. Az életemet is feláldoznám a boldogságotokért. Amikor azt mondtad, nem szeretsz, azt hittem, lassan elmúlnak az érzéseim, de nem így történt. Napról napra egyre erősebbek lettek. Ebben a pillanatban szenvedélyesebben szeretlek, mint valaha, és egy óra múlva még ennél is jobban foglak szeretni.

Végszóra pedig csupán annyit, hogy:

A POKOLI SZERKEZETEK KÖNYÖRTELENEK . A POKOLI SZERKEZETEK KÉRLELHETETLENEK. A POKOLI SZERKEZETEK SZÁMOLATLANOK. A POKOLI SZERKEZETEK SOHA NEM FOGYNAK EL.

8 hozzászólás
>!
Bleeding_Bride ISP
Cassandra Clare: A hercegnő

Lemaradt az értékelés…
Szóval, az egész trilógiát egymás után faltam be, ez is jelzi, hogy nagyon a szívemhez nőtt. Meg a történet szempontjából sem igazán tudnám három önálló darabként kezelni. Szerettem a hangulatát, a viktoriánus angliai világ sikátorait, árnyait. Sőt, meglepő módon a szerelmi háromszög sem zavart. Pedig az MINDIG zavar.
Nem olvastam mást a szerzőtől, nem is tervezem, viszont a Pokoli szerkezetek az megvett magának.

>!
vIVIv
Cassandra Clare: A hercegnő

Kicsit szomorú vagyok, mert a szívemhez nőtt ez a trilógia és sajnálom, hogy nem olvashatom tovább.
Az írónő félig összetörte a szívemet, de végül újra egyesítette. :)
Örültem, hogy végül mindenki megtalálta a maga párját és Gideon lánykérése is nagyon aranyos volt, szegény csak hebegett habogott. :D
Viszont egy dolog nem tetszett, de nem vontam le ezért fél csillagot sem, hogy ugye Tessa és Will be vannak zárva és egymásnak esnek….nekem az annyira nem illett oda. Inkább későbbre tettem volna ezt az egészet. Az „utolsó csók” rendben volt, de a többi már erőltetettnek tűnt. Nem a megfelelő időben és helyen szerintem.
Jemmel kapcsolatban a csavar annyira egyértelmű kellett volna, hogy legyen, de mégsem volt az. Engem átvert az írónő.
Viszont a végén jól megoldotta, hogy Jem fanok és Will fanok se legyenek csalódottak. :)
Jó szívvel gondolok vissza erre a sorozatra és tudom, hogy bármikor szívesen újraolvasnám . :)

>!
kellyolvas P
Cassandra Clare: A hercegnő

Nem hétköznapi a kapcsolatom ezzel a történettel. Kimondhatatlanul vártam a sorozat befejező kötetét, és amint lehetett, elő is jegyeztem az angol kiadást, ami 2013. március 26-án meg is érkezett!
Gyönyörűséges borítóval, kihajtható családfával ott feküdt előttem az íróasztalon, és nekem azonnal tudnom kellett a végét. Igen, tudom, nagyon rossz szokás, de főleg sorozatoknál, nagyon kíváncsi tudok lenni, bizony megnézem az utolsó oldalakat… Decemberben megjelent magyarul is a könyv, így némi sorban állás után az olvasási listámon, végre az első betűtől az utolsóig kiélvezhettem kedvenceim történetét. Próbáltam lassan olvasni, hogy minél tovább tartson, de gyakorlatilag nem tudtam letenni, három este alatt befejeztem, és újra átéltem ugyanazt az érzést, amit tavasszal. NEM TUDOM ELENGEDNI ŐKET! Ezek a karakterek túl közel állnak hozzám ahhoz, hogy most csak úgy beletörődjek, hogy vége. Ehhez több idő kell, sokkal több.
Divat lett lehúzni Cassandra Clare-t, sok külföldi blogger szidja több okból, a történet és a karakterek hasonlósága miatt a TMI sorozathoz, minek ez az egész, csak pénzszerzés… Sajnálom őket, mert több tízezer olvasó, hozzám hasonlóan merít ezekből a könyvekből, gyönyörködik és feltöltődik. Cassandra megadja nekem a kedvenc témáimat, a tiltott szerelmet, a bonyolult szerelmi háromszöget, a legjobban felépített fantasy világot, és olyan karaktereket, akik egytől egyig szerethető, egyéni figurák. Cassie történetei tele vannak érzelmekkel, az emberi kapcsolatok hullámzásával, a szeretet ezerféle árnyalatával. Nem tudom szavakkal kifejezni, mennyire tisztelem a munkájáért, és hálás vagyok minden sorért, amit megír.
Visszakanyarodva erre a történetre. Gabriel és Gideon Lightwood – mindketten hűségesek, megtalálják új családjukat és szerelmüket. Charlotte és Henry – csodálatos mellékszereplők, tele energiával és hittel! Cecily és Sophie – igaz árnyvadászokká válnak, no és Magnus, ő egy külön kategória, minden egyes mondatát imádom. Egy boszorkánymester, aki emelt fővel viseli a sorsát, cipeli magával a rengeteg emléket, örömöt és veszteséget, aki megérti és megpróbál segíteni Willnek, mert pontosan ismeri a szív fájdalmát. Az összes karakter fejődése a szemünk előtt zajlik, alakulnak, érettebbé válnak.
De végül is, van olyan olvasó egyáltalán, akit ebben a sorozatban nem az érdekel a legjobban, hogy Tessa végül kit választ? Jem vagy Will? Persze van akció, feszültség, de ez mind semmi az ő szerelmi háromszögükhöz képest.
Ők hárman az igazi alappillérei a könyvnek. Ez a három karakter annyi érzelmet sugároz! Jem és Will lesznek az örök példakép, milyennek kell lennie egy parabatai párosnak. Olyan mély szeretet és barátság van kettejük között, ami az igazi testvérekre jellemző, de még annál is több. Az árnyvadász lelki kötelék erősebb, mint bármi más kapcsolat a világon.
Tessa még mindig nincs tisztában azzal, ki ő valójában, Amióta kitette a lábát a szárazföldre, egymást érték a rá mért csapások, amiken keresztül kellett vergődnie, de mindig hűséges maradt azokhoz, akik megmentették, befogadták. Megérdemelte, hogy a történet végső összecsapásából kivegye a részét, és végre bebizonyítsa, hogy a helyén van az esze és a szíve egyaránt. Sokan bántják Tessát a szerelmi vergődés miatt, de vajon mi magunk hogyan dönthettünk volna másként? Hogyan hasonlíthatnánk össze két ilyen barátot, mint Jem és Will? Tessa igazi kedvenc hősnő lett számomra, okos, bátor és nagyon jó humorú. Nem lehet csodálkozni azon, hogy minkét fiú szerelmes lett belé.
Tudjátok miért jobb a romantika itt, mint a mi korunkban? Itt még annyira számítottak a lopott pillantások, az ujjak érintése, a hajtincsek simogatása, ezer apró mozzanat, amiket Cassie olyan érzelmekkel ír meg, hogy bánod, hogy nem a viktoriánus korban élsz. Maga a szerelmi háromszög lezárása mesterien elegánsan zajlott, pontosan úgy, ahogy a legjobban meg lehetett írni. Tökéletesen elégedett vagyok ezzel bár kisírtam a szemem. Az édes, kedves Jem és a vadóc rosszfiú Will mindketten összehasonlíthatatlanul egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, egyiket sem tudnám a másik fölé helyezni.
Az írásmódról mit lehet újat mondani?
Nagyszerűnek tartom Cassie irodalmi utalásait, ami az egész sorozatra jellemző volt, elsősorban a Két város regénye, amivel Will oly sokszor azonosul (muszáj elolvasnom), de volt itt jó néhány Jane Eyre utalás és sok-sok idézet, versrészlet. Öröm volt rátalálni néhány rejtett információ morzsára, ami hozzájárul a TMI sorozatban olvasottak megértéséhez, például a Néma testvérekkel kapcsolatban, vagy épp Magnus megértésében.
A Végzet ereklyéi sorozat mellett a Pokoli szerkezetek sorozat nálam minden idők legnagyobb kedvence. Nagyon várom Cassandra Clare újabb műveit, tőlem leírhatja ugyanezt újra, akkor is falni fogom.
A fordítást Kamper Gergely jegyzi, aki elnyerte a 2013. év Magyar Könyvek Viadala legjobb fordítója díját, remek munka, gratulálok.


Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

– Azt hiszed, nem tudok harcolni. – A lány elhúzódott, és farkasszemet nézett Jemmel. – Mert lány vagyok.
– Azért hiszem azt, hogy nem tudsz harcolni, mert menyasszonyi ruha van rajtad – felelte a fiú. – Ha ez vigasztal, szerintem ebben a cuccban Will sem tudna harcolni.
– Talán nem – szúrta közbe a másik fiú, akinek olyan éles volt a hallása, mint egy denevéré. – Viszont világszép menyasszony lenne belőlem.

37-38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Tessa Gray · Will Herondale
3 hozzászólás
>!
f_niki96

– Bátorság! – szólt. – Végül is sehol egy kacsa.

526. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bátorság · kacsa · Tessa Gray · Will Herondale
>!
Sheila_7

– Ismered az érzést, amikor egy könyvet olvasol, és tudod, hogy tragédia lesz belőle? Érzed, hogy közeledik a hideg és a sötétség, látod, hogy szorul a hurok a szereplők körül, akik a lapokon élik az életüket, mégsem tudsz szabadulni a történettől. Olyan, mintha hozzákötöznének egy kocsihoz, és az vonszolna maga után. Sem elengedni nem tudod, sem az irányt megváltoztatni.

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: olvasás · Tessa Gray
2 hozzászólás
>!
Sheila_7

– Nem vagyok okleveles balfék! – jelentette ki dühödten.
– Az oklevél hiánya aligha bizonyíték az intelligenciára – mormogta Will.

31. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Lightwood · Will Herondale
>!
Sheila_7

– Igazán nagyvonalú kijelentés, Gideon – jegyezte meg Magnus.
– Gabriel vagyok.
Magnus legyintett. – Nekem minden Lightwood egyforma…

253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Lightwood · Magnus Bane
4 hozzászólás
>!
Sheila_7

– Éppen arra gondoltam, hogy felnyalábolom Cecilyt, és megetetem a kacsákkal a Hyde Parkban. – Will félresöpörte átnedvesedett haját a homlokából, és megjutalmazta Jemet ritka mosolyai egyikével. – Segíthetnél.
– Sajnálatos módon egyelőre el kell halasztanod a testvérgyilkosságot. Gabriel Lightwood odalent vár, és van egy szavam a számodra. Két részből áll, és külön-külön mindegyik a kedvenceid közé tartozik.
– Vadbarom? – érdeklődött Will. – Sültbolond?
Jem elvigyorodott. – Démonhimlő – felelte.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
>!
Sheila_7

– Mi történik itt?
– De tényleg. – Will a tányérra pottyantotta az evőeszközeit. – A konzul? Beállít reggeli közben? Legközelebb mi lesz? Az inkvizítor ugrik be uzsonnára? A Néma Testvérek meghívnak piknikezni?
– Kacsapástétomot eszünk a parkban – mormogta Jem (…).

126-127. oldal

>!
ercypici

Minden találkozás búcsúzáshoz vezet, és ez így lesz, amíg világ a világ. Minden találkozásban benne van az elválás szomorúsága, mint ahogy minden búcsúban benne van egy kevés a találkozás öröméből is.

491. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
>!
Sheila_7

– Egész éjjel fent voltam, és lemásoltam a lényeges részeket. A nagy része amúgy is…
– Zagyvaság? – kérdezte Jem.
– Pornográf? – szólalt meg Will ugyanabban a pillanatban. – Vagy mind a kettő egyszerre. Nem hallottatok még pornográf zagyvaságról?

133. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlotte Branwell · Jem Carstairs · Will Herondale
>!
DarknessAngel P

Az élet egy könyv, és még vagy ezer oldalt nem olvastam el belőle. Veled szeretnék elolvasni belőlük, amennyit csak lehet, mielőtt meghalok…

522. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · könyv · Tessa Gray · Will Herondale

Hasonló könyvek címkék alapján

V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Karen Chance: Holdvadász
Neil Gaiman: Csillagpor
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz