61. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
66. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

A ​herceg (Pokoli szerkezetek 2.) 1179 csillagozás

Cassandra Clare: A herceg Cassandra Clare: A herceg

A Viktória korabeli London mágiával átszőtt alvilágában Tessa Gray végre biztonságban érezheti magát az árnyvadászok körében. Ez a biztonság azonban múlandónak bizonyul: a Klávé szakadár tagjai terveket szőnek Charlotte leváltására az Intézet éléről. Ha Charlotte elveszti a pozícióját, Tessa az utcára kerül, és könnyű zsákmánya lesz a titokzatos Magiszternek, aki saját sötét céljai érdekében akarja felhasználni Tessa képességeit.

Eredeti mű: Cassandra Clare: Clockwork Prince

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571285 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
490 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456911 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
490 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456911 · Fordította: Kamper Gergely

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Pokoli szerkezetek

418 tag · 124 karc · Utolsó karc: 2017. október 26., 14:55 · Bővebben


Enciklopédia 45

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Will Herondale · Jem Carstairs · Tessa Gray · Charlotte Branwell · Henry Branwell · Sophie Collins · Cecily Herondale · Gideon Lightwood · Jessamine Lovelace · Ragnor Fell · Woolsey Scott · Sir Lawrence Alma-Tadema

Helyszínek népszerűség szerint

London


Kedvencelte 491

Most olvassa 97

Várólistára tette 269

Kívánságlistára tette 469

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
Csakegyolvasólány
Cassandra Clare: A herceg

Nem is tudom, hogy mit mondjak erről a könyvről. Már az első része is belopta magát a szívembe, de ez a kötet valami fantasztikus volt. Igaz, inkább a romantikára hajaz, mint a harcra, de ennek a résznek köszönhetően sok mindenre fény derült. De ne szaladjunk ennyire előre!
A szereplők ugyanazok, mint az előző részbe, pár újabb szereplőkkel kiegészítve. Itt vannak például Agatha és Thomas helyett az új személyzet, vagy például Gabriel Lightwood és a bátyja, Gideon. Bár az előbbi nem igazán új karakter, hiszen Az angyalban is felbukkant már, de ebben a részben több szerepet kapott. Azonban térjünk ki egy kicsit az első részben megismert szereplőkre.
Bővebben: http://konyvekmindenhol.blogspot.sk/2017/02/cassandra-c…

>!
Naiva P
Cassandra Clare: A herceg

Már sokan elültették azokat a szóvirágokat. Így nehéz újat ültetni, de lássuk csak!
Valóban izgalmasabb az előző részhez képest és a mellékszereplők is nagyobb teret kapnak, több szerephez jutnak. Charlotte szerintem a kelleténél nagyobbhoz is, de mindegy.. Ahww, de a szívem akkor is Will miatt vérzik. Az előző részben rendesen rá volt izgulva a főhősnőnk. Most pedig, akit korábban jóformán észre se vett, annál keres vigaszt?! Meh…Oké, tényleg bunkó és megalázó módon bánt vele az előző részben, különösen a végén és most ihatja annak a levét, de ez akkor is igazságtalan. A lényegen úgysem változtat, hogy Cassandra megalkotta a maga bizarr módján az egyik legszebb szerelmi háromszöget, triumvirátust, amivel valaha könyvben találkoztam. (Pedig a halálom a szerelmi sokszögek.) Ráadásul egy nő, két pasi felállásban. Juhé! Nem tudom hibáztatni a Brontë rajongó Tessát. Továbbra is okos, szerethető, de szeretni, csak egyet lehet.
Jemet igazából ebben a részben vettem észre és kedveltem meg. Annyira érzékeny, őszinte és kedves, de még mindig Will a befutó, mert a vicces jeleneteket továbbra is ő szolgáltatja. A bunkó és tüskés énje csupán álca. Habár én úgy gondolom, hogy az adott válasz, hogy miért is olyan, amilyen Will – eléggé gyenge és méltatlan kifogás egy olyan nagyszerű írónőtől, mint Cassandra Clare. Erre találhatott volna sokkal kreatívabb, hihetőbb megoldást és választ, mert ez a Marbas-story nagyon sántít.
Minden apró hibája ellenére még mindig izgalmas és gyakorlatilag letehetetlen könyv.

>!
vIVIv
Cassandra Clare: A herceg

Lehet, sőt biztos, hogy kisebbségben leszek, de nekem akkor is Jem <3
Annyira izgulok, hogy mi lesz vele a harmadik kötetben, annyira várok egy pozitív csavarra.
Tessa&Jem&Will páros érdekes, mert mind a két fiúval jól mutatna, mert mindegyik másért szeretnivaló. Számomra Jem a favorit, de én úgy gondolom a lány inkább jobban húz Will felé. :( :) Persze sajnáltam szegény srácot amikor végre odaállt a lány elé, de nem tudta elmondani mi is a szíve vágya, mert Jem be előzte.
Annak örültem, hogy Will megszabadult a nagy terhétől és megtudta az igazságot. A könyv vége pedig további érdekességeket tartogat. A kérdés egyre több, a válasz pedig egyre kevesebb.

4 hozzászólás
>!
Bleeding_Bride IMP
Cassandra Clare: A herceg

Lemaradt az értékelés…
Szóval, az egész trilógiát egymás után faltam be, ez is jelzi, hogy nagyon a szívemhez nőtt. Meg a történet szempontjából sem igazán tudnám három önálló darabként kezelni. Szerettem a hangulatát, a viktoriánus angliai világ sikátorait, árnyait. Sőt, meglepő módon a szerelmi háromszög sem zavart. Pedig az MINDIG zavar.
Nem olvastam mást a szerzőtől, nem is tervezem, viszont a Pokoli szerkezetek az megvett magának.

>!
csillagka P
Cassandra Clare: A herceg

Az angyalra mondom a mechanikusra ez még mindig nem hiszem el. A színes könyvek folytatása is lehetne, nagyon érzem a ráhatást, hegedű, London, a kor és már Gideon is megjelent.
Nem érdekes, nem keresek hibákat mivel elvarázsol, újra pezseg a vérem jobb mint az amfetamin ( vagy micsoda, tudjátok amitől egész este lehet ugrálni), és bizony szeretnék bálba menni, fűzőt hordani (na jó ez azért túlzás), de tényleg szeretnék kamasz lenni és szerelmes, két fiúba, úgy ahogyan csak tizenhat évesen lehet.
Nem egy Tolsztoj, de annyira magával ragadóan bájos:) még mindig, pedig a második részeket utálni szoktam.
Egyet nem értek és ez már többször felmerül a vérfarkasok miért mutatják magukat kifinomultabbak a vámpíroknál?
Pedig ha lehetne választani biztos vámpírleány lennék mint vérfarkas hölgy, ( miért is ? ) bár ha jól meggondolom az árnyvadászok is bejátszanának, na hagyjuk, mert mindig tünde szerettem volna lenni esetleg boszorkány Roxfortban vagy sellő, netán sárkánylány és még nem is jutottam a végére, egy biztos valami alvilág pedig csak egy középkorú fantasy rajongó nyúzott boszi vagyok. (akkor se mondé)
Kötelező fiatalító kúra öregeknek és balzsam a hamvas bőrre a fialtabb korosztálynak. Használni kötelezően ajánlott.

>!
christine
Cassandra Clare: A herceg

Mi ez a függővég, atyaisten?:(((
Utálom a függővéget.
Utálom a szerelmi háromszögeket.
Utálom. Utálom. Utálom
De ez fantasztikus volt. :0
Nagyon szeretem. ♥
    
Oké, lenyugodtam.
Szóval.
Amióta Will ilyen szemét – és önző és naiv és egy irdatlan nagy balfék és legszívesebben lecsapnám őt a fenébe –, sokkal inkább Jem párti vagyok, spoiler
A vége pedig totálisan kikészített. Alig várom, hogy elkezdjem a következő részt, hogy megtudjam, Will hogy reagált erre, mert hogy nem jól, az biztos.

2 hozzászólás
>!
Charityy
Cassandra Clare: A herceg

OhMyGod :o
Milyen fordulatok, te jó isten. Végigizgultam az egészet, csak úgy izzott a feszültség és a szereplők jellemei is sokat változtak. Will például megmutatta kedvesebb oldalát is, hiszen végre lerántotta a leplet az átokról. Valamint végre kimutatja az érzéseit is, többek közt Tessa irányába is :D Na de hát ott van Jem is. Ó, hogy én mennyire imádom Jemet! Olyan kifinomult és végtelenül kedves, megértő személyiség. Nagyon örültem, mikor kiderült a nagy hír, bár szerintem ez kissé el lett sietve, lehetett volna várni vele a következő kötetig. Na de ott majd lesznek újabb fejlemények :D
Henry és Charlotte nagyon kis cukik együtt, tökéletesen összeillenek. Az ő hírük se volt semmi, Henry mennyire örült, egyem meg ^^
Sophie és párja is elég jónak tűnik, ez az úgymond tiltott szerelem érdekes lesz még, az biztos.
És a vége… Most miért így kell neki véget vetni, de komolyan?! Hjajj és nincs a kezem ügyében a következő kötet..

>!
kellyolvas P
Cassandra Clare: A herceg

Fanatikusan szeretem ezt a sorozatot is, ugyanúgy mint a TMI-t.
Nagyon élveztem a történet fordulatait, mintha minden az én kedvemre íródna.
Tudom, hogy sokakat idegesít a szerelmi háromszög. Azok bele se kezdjenek. Nekem viszont színtiszta élvezet ezt olvasni, még ha a szívem hasad is szét a végére. Nincs jó döntés, nem lehet választani.
A Clockwork Princess megjelenéséig kaparom a falat.

3 hozzászólás
>!
Zeraphic P
Cassandra Clare: A herceg

♡ ♡ ♡ ♡ ♡ IMÁDTAM ♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Ennyire még senki sem illeszkedett így a szívembe, mint a Pokoli szerkezetek triója.
Jem, Tessa és Will.
Ha jobban belegondolok, nincsenek hatalmas harcok és csaták, sok helyszín változtatás vagy bármi egyéb kirobbanó esemény….mégis a csavarok, a meglepetések oly szinten letaglózzák az embert, hogy csak kapkodom a fejem.
Az érzelmi hullámvasút többszörösen megrázz, megszeretem, majd meggyűlölöm az adott szereplőt, majd megsajnálom és a fáj a szívem érte.

Leírhatatlan mit vált ki belőlem ez a trilógia.
Jem-et nem tudom már jobban szeretni ♡
Minden porcikáját legszívesebben aranyba önteném, a szívét mindig magam mellett tartanám és vigyáznék rá, hisz oly törékeny.
Will. A másik szerelem ♡
Hihetetlen mennyi hűség és szenvedély szorult lelkébe, és mi mindenre képes barátjáért, mi mindenért képes lemondani a szerelemről.
Teljes mértékben meg tudom érteni Tessát.
Bizony van amikor ketté hasad a szív…

Gabriel-t én kedvelem, bármilyen tüskésnek is mutatja magát.
Gideon, a testvére igazi meglepetés, azt hittem tényleg rosszabb lesz, mint öccse, de tévedés. Sokkal könnyebben kimutatja érzelmeit.
Sophie, Henry és Charlotte természetesen ott vannak az első helyen, és ez most bővült Woolsey Scott-al.
Sokszor nem tudom eldönteni, hogy kinevessem vagy féljek a vérfarkasok vezérétől :)))

Megint annyi jó jelenet volt a könyvben.
Rengeteg fordulat és meglepetés.
Alig várom a következő részt, bár kicsit el vagyok keseredve, hogy egyben be is fejeződik ez a csodás világ, amit Jem, Will és Tessa teremtett…

1 hozzászólás
>!
LoveRosie
Cassandra Clare: A herceg

Jem, Jem Jem….

Cassandra egy… szadista. Nála nagyobbal soha életemben nem találkoztam. :(


Népszerű idézetek

>!
_Ada_ P

– Talán mondhatnánk azt, hogy egy zakkant szűz nénikénk, aki ragaszkodik hozzá, hogy bárhová megyünk, a gardedámunk legyen?
– Az én nénikém vagy a tied? – kérdezte Jem.
– Jogos, egyikünkre sem hasonlít. Esetleg lehet, hogy egy lány, aki őrülten belém szeretett, és állandóan a nyomomban jár.
– Az alakváltoztatáshoz értek, Will, nem a színjátszáshoz – mondta Tessa, mire Jem hangosan felnevetett. Will dühösen pillantott a másik fiúra.

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Tessa Gray · Will Herondale
>!
Greylupus

– Nem is förtelmesek – helyesbített Tessa.
Will pislogva nézett rá. – Mi?
– Gideon és Gabriel – felelte a lány. – Nagyon jóképűek, egyáltalán nem förtelmesek.
– A lelkük mélyének mérhetetlen feketeségére céloztam – magyarázta síri hangon Will.
– És szerinted mégis milyen színű a lelked mélye, Will Herondale?
– Mályva.

90-91. oldal

2 hozzászólás
>!
Greylupus

– Reparáció – szólalt meg váratlanul Jem, és letette a kezéből a tollat.
Will csodálkozva nézett rá. – Ez valami játék? Kinyögjük az első szót, ami eszünkbe jut? Ez esetben az én szavam a genufóbia. Azt jelenti, irracionális félelem a térdektől.
– És hogy hívják az idegesítő hülyéktől való teljesen racionális félelmet? – érdeklődött Jessamine.

40. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Jessamine Lovelace · Will Herondale
>!
Belle_Maundrell

– Amikor nem vagyunk együtt és rád gondolok, mindig egy könyvvel a kezedben látlak magam előtt.

17. oldal

6 hozzászólás
>!
kellyolvas P

Akárhová mész, veled tartok; ahol meghalsz, ott halok meg én is, s ott lesz a sírom.
Az angyal úgy bánjon velem, mint veled, nem különbül.
Ne választhasson el minket más, csak a halál.

475. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
>!
Vic12

Amikor Will belépett, mosolyogva nézett rá. – Éppen időben! – kiáltotta. – Azt hiszem, most tényleg megvan. Will, bemutatom Thammuzt, egy kisebb démont a nyolcadik dimenzióból. Thammuz, bemutatom Willt egy kisebb árnyvadászt… Walesből, ugye?

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane
>!
Greylupus

– Jut eszembe, hol van Will?
– Nyilván ledőlt aludni – felelte Jem. – Ami pedig Will tanúskodását illeti, őt amúgy is mindenki holdkórosnak tartja.
– Á! – szólalt meg egy hang az ajtóból. – Eljött a szokásos évi „Willt mindenki holdkórosnak tartja” konferencia ideje, mi?
– Csak kétévente tartjuk meg – mondta Jem. -És nem, ez nem az a konferencia.

325. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
>!
Vic12

Will a padlóra rogyott, hátát a fotelnak vetette, és a magasba emelte a kezét. – Egy démonhím lő a házatokra! – jelentette ki, és ásított egyet.
– Atyaúristen, most hetekig démonhimlős vicceket hallgathatunk – szólt Jem. – Nem ússzuk meg.

433. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
>!
Greylupus

A boszorkánymester kíváncsian méregette a lányt. – Te vagy az alakváltó, igaz? – kérdezte. – Magnus Bane mesélt rólad. Állítólag nincsen semmiféle jeled.
Tessa nagyot nyelt, és egyenesen a férfi szemébe nézett. A különleges arcból hétköznapi, emberi szempár nézett vissza rá. – Nem. Nincsen jelem.
Fell a villával a szájában mosolyodott el. – Felteszem, mindenhol megnézték.
– Will biztosan próbálkozott – szólt közbe unottan Jessamine.

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jessamine Lovelace · Tessa Gray
1 hozzászólás
>!
Greylupus

– Ez Will szobája – szólt.
– Hál istennek – mondta Tessa. – Soha nem voltam még itt. Kezdtem azt hinni, hogy fejjel lefelé lógva alszik, mint egy denevér.

179. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tessa Gray

A sorozat következő kötete

Pokoli szerkezetek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Hawkins: Hex Hall
Benina: A Boszorka fénye
Lisa Jane Smith: Tombolás
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Mimi O'Connor: Shadowhunter's Guide – Árnyvadász-útmutató