57. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
62. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

A ​herceg (Pokoli szerkezetek 2.) (Árnyvadász univerzum) 1308 csillagozás

Cassandra Clare: A herceg Cassandra Clare: A herceg

A Viktória korabeli London mágiával átszőtt alvilágában Tessa Gray végre biztonságban érezheti magát az árnyvadászok körében. Ez a biztonság azonban múlandónak bizonyul: a Klávé szakadár tagjai terveket szőnek Charlotte leváltására az Intézet éléről. Ha Charlotte elveszti a pozícióját, Tessa az utcára kerül, és könnyű zsákmánya lesz a titokzatos Magiszternek, aki saját sötét céljai érdekében akarja felhasználni Tessa képességeit.

Eredeti mű: Cassandra Clare: Clockwork Prince

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571285 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571285 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
490 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456911 · Fordította: Kamper Gergely

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Pokoli szerkezetek

449 tag · 137 karc · Utolsó karc: 2018. október 29., 09:15 · Bővebben


Enciklopédia 42

Szereplők népszerűség szerint

Magnus Bane · Will Herondale · Jem Carstairs · Tessa Gray · Charlotte Branwell · Henry Branwell · Gabriel Lightwood · Sophie Collins · Gideon Lightwood · Cecily Herondale · Jessamine Lovelace · Ragnor Fell · Woolsey Scott · Bridget Daly · Sir Lawrence Alma-Tadema

Helyszínek népszerűség szerint

London


Kedvencelte 532

Most olvassa 90

Várólistára tette 276

Kívánságlistára tette 474

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Cassandra Clare: A herceg

"Akárhová mész, veled tartok; ahol meghalsz, ott halok meg én is, s ott lesz a sírom.
Az angyal úgy bánjon velem, mint veled, nem különbül.
Ne választhasson el minket más, csak a halál."

Csodálatos, nem csak kívül, de belül is.

Már az előző kötet is magával sodort, de a folytatása szinte megfullasztott.

Adott egy lány, aki nem tudja mi Ő, nem tudja, hova is tartozik, de azt igen, nem átlagos. Szeretne a fiúkhoz tartozni – és ha Ő nem, hát senki sem – véleményem szerint.

Tessa&Jem&Will kapcsolata érdekes,néhol vicces, szerethető, máshol fájdalmas és szívmelengető. Ami számomra nehéz szívet okozott, az a tény, hogy bármelyik fiút is választja, mindegyikkel jól mutatna, mindegyik kiegészíti és erősíti, bár tény más – más szempontból.

Tudom – tudom, az előző értékelésemben már „nyálaztam” Jem után, de itt is annyira egyedi, annyira gyönyörű lélekkel megáldott….ilyen tökéletes férfi nem terem minden könyvben…és hegedül.

Ami a „szép” fiút illeti…megint megnevetettet és el is gondolkodtatott…! Annak mindenesre örülök, hogy Will megszabadult a nagy terhétől és megtudta az igazságot.

Ez a függővég viszont kikészíti az embert…igen még akkor is ha már olvastam.

Ugyan úgy izgulok és szenvedek, mint első körben.

Rengeteg a kérdésem és alig akad rá válasz.

Na, de itt van mellettem a harmadik kötet, úgyhogy nem búsulok.

Ajánlom és hatalmas kedvenc!! :)

>!
Nymeria96 
Cassandra Clare: A herceg

Rettenetesen összezavart ez a könyv.
Nem most olvastam először, de nem emlékszem, hogy első olvasásra is ezeket az érzéseket váltotta-e ki belőlem, mint most.
Az azonban biztos, hogy néhány éve egészen más véleményem volt a szereplőkről és az egymáshoz fűződő kapcsolatukról is.
Haragszom Cassandra Clare-re és egyáltalán nem értek egyet a döntéseivel.
Eddig úgy gondoltam a Pokoli szerkezetekre, mint az egyik kedvenc sorozatomra, és persze szeretem A herceget is, de vannak benne olyan mozzanatok, amikkel egyszerűen képtelen vagyok kibékülni és elfogadni őket.
Mindezek ellenére is voltak a könyvnek pozitívumai, amikre most megpróbálok kitérni.
Először is a mellékszereplők sokkal jobban előtérbe kerültek, aminek én nagyon örültem, ugyanis így könnyebb volt megismerni és megkedvelni őket.
Sophie nagyon szimpatikus szereplő és Gideon is tartogatott meglepetéseket. Mindig vártam a közös jeleneteiket, annyira édesek voltak együtt. ^ ^
Charlotte-ról kiderült, hogy megállja a helyét, mint az Intézet vezetője, és igenis számíthat Henryre. Kettejük kapcsolatát leginkább bájosan megmosolyogtatónak tudnám nevezni.
Magnus Bane-ról is mindig szívesen olvastam, igazi színfoltja volt a történetnek.
Cselekmény szempontjából voltak benne érdekes fordulatok, mint spoiler vagy spoiler
Továbbá ott van Will és Jem kapcsolata, amihez foghatóval még soha nem találkoztam eddigi olvasmányaim során. Ennél a résznél: „Nemcsak, hogy jobb vagy, mint amilyennek mutatod magad, de jobb, mint amilyen a legtöbb ember valaha is remélhet lenni. – Gyengéden barátja vállára tette a kezét – Mindent megérsz, Will.” konkrétan megszakadt a szívem. :'(
Azt hiszem, most várok egy kicsit, mielőtt elkezdeném a befejező részt.

4 hozzászólás
>!
Csakegyolvasólány
Cassandra Clare: A herceg

Nem is tudom, hogy mit mondjak erről a könyvről. Már az első része is belopta magát a szívembe, de ez a kötet valami fantasztikus volt. Igaz, inkább a romantikára hajaz, mint a harcra, de ennek a résznek köszönhetően sok mindenre fény derült. De ne szaladjunk ennyire előre!
A szereplők ugyanazok, mint az előző részbe, pár újabb szereplőkkel kiegészítve. Itt vannak például Agatha és Thomas helyett az új személyzet, vagy például Gabriel Lightwood és a bátyja, Gideon. Bár az előbbi nem igazán új karakter, hiszen Az angyalban is felbukkant már, de ebben a részben több szerepet kapott. Azonban térjünk ki egy kicsit az első részben megismert szereplőkre.
Bővebben: http://konyvekmindenhol.blogspot.sk/2017/02/cassandra-c…

>!
Naiva P
Cassandra Clare: A herceg

Már sokan elültették azokat a szóvirágokat. Így nehéz újat ültetni, de lássuk csak!
Valóban izgalmasabb az előző részhez képest és a mellékszereplők is nagyobb teret kapnak, több szerephez jutnak. Charlotte szerintem a kelleténél nagyobbhoz is, de mindegy.. Ahww, de a szívem akkor is Will miatt vérzik. Az előző részben rendesen rá volt izgulva a főhősnőnk. Most pedig, akit korábban jóformán észre se vett, annál keres vigaszt?! Meh…Oké, tényleg bunkó és megalázó módon bánt vele az előző részben, különösen a végén és most ihatja annak a levét, de ez akkor is igazságtalan. A lényegen úgysem változtat, hogy Cassandra megalkotta a maga bizarr módján az egyik legszebb szerelmi háromszöget, triumvirátust, amivel valaha könyvben találkoztam. (Pedig a halálom a szerelmi sokszögek.) Ráadásul egy nő, két pasi felállásban. Juhé! Nem tudom hibáztatni a Brontë rajongó Tessát. Továbbra is okos, szerethető, de szeretni, csak egyet lehet.
Jemet igazából ebben a részben vettem észre és kedveltem meg. Annyira érzékeny, őszinte és kedves, de még mindig Will a befutó, mert a vicces jeleneteket továbbra is ő szolgáltatja. A bunkó és tüskés énje csupán álca. Habár én úgy gondolom, hogy az adott válasz, hogy miért is olyan, amilyen Will – eléggé gyenge és méltatlan kifogás egy olyan nagyszerű írónőtől, mint Cassandra Clare. Erre találhatott volna sokkal kreatívabb, hihetőbb megoldást és választ, mert ez a Marbas-story nagyon sántít.
Minden apró hibája ellenére még mindig izgalmas és gyakorlatilag letehetetlen könyv.

>!
janka0416
Cassandra Clare: A herceg

Borító: 5/5 – A borítón természetesen Jem szerepel, bár nekem ez a fiú egyáltalán nem Jem.. én nem így képzeltem el őt. + Williamet jobban szeretem. ;)
Cselekmény: 5/5*** – Cassandra még mindig megtud lepni.Minden egyes oldal újdonság volt számomra. Nem is a cselekmény az ami közrejátszott ebben az egészben, hanem inkább a szereplők jelleme.
Egy nagyon picit,hogy a cselekményről is beszéljek.. Nagyon sok dolog fog kiderülni ebben a részben (pl. Will családja, illettve egy halvány kis részlet Tessa származását illetően. ). De hálaistennek az írónő visszafogta, és hagyott egy kis morzsát a harmadik részre is. :D Szereplők..
Képzeljétek el Sophiet egy tükörrel, amivel földre küldte Jessamine-t, képzeld el Jessaminet férfi ruhában. (nekem ennyi éppen elég volt ahhoz,hogy bearanyozza a napomat.! :D)
A pár választásukat illetően Sophienak nagyon örültem, de Jessamine (!!)…. Szándékosan nem akarom lelőni a poént Tessa „testvérével" kapcsolatban.
Charlotte & Henry : Charlotte domináns, Henry ügyefogyott, éppen ezért szeretem őket, főleg az utolsó oldalon! :)
Direkt a végére hagytam a mesterhármast.. Will&Jem&Tessa. Nem tudom mit mondhatnék velük kapcsolatban. Én személy szerint jobban örültem a Will&Tessa párosnak. Nagyon szerettem az első könyvben és ebben is a közös részeket. Főleg az erkély jelenetet, ahol szerintem nem kellett volna boszorkány por,ahhoz hogy elcsattanjon a csók. Kíváncsi leszek,hogy hogyan alakul a kapcsolatok az utolsó részben, látok még rá némi esélyt,hogy együtt lesznek.
Jem&Tessa: Sajnálom egy kicsit.. bár ez azért nem az a tipikus szerelmi háromszög. Valamiért annyira különleges a kapcsolatuk Tessával… de én akkor is Will-nek szurkolok! :D
*Ron Pope – A drop in the Ocean* – https://www.youtube.com/watch…

11 hozzászólás
>!
vIVIv
Cassandra Clare: A herceg

Lehet, sőt biztos, hogy kisebbségben leszek, de nekem akkor is Jem <3
Annyira izgulok, hogy mi lesz vele a harmadik kötetben, annyira várok egy pozitív csavarra.
Tessa&Jem&Will páros érdekes, mert mind a két fiúval jól mutatna, mert mindegyik másért szeretnivaló. Számomra Jem a favorit, de én úgy gondolom a lány inkább jobban húz Will felé. :( :) Persze sajnáltam szegény srácot amikor végre odaállt a lány elé, de nem tudta elmondani mi is a szíve vágya, mert Jem be előzte.
Annak örültem, hogy Will megszabadult a nagy terhétől és megtudta az igazságot. A könyv vége pedig további érdekességeket tartogat. A kérdés egyre több, a válasz pedig egyre kevesebb.

4 hozzászólás
>!
Bleeding_Bride ISP
Cassandra Clare: A herceg

Lemaradt az értékelés…
Szóval, az egész trilógiát egymás után faltam be, ez is jelzi, hogy nagyon a szívemhez nőtt. Meg a történet szempontjából sem igazán tudnám három önálló darabként kezelni. Szerettem a hangulatát, a viktoriánus angliai világ sikátorait, árnyait. Sőt, meglepő módon a szerelmi háromszög sem zavart. Pedig az MINDIG zavar.
Nem olvastam mást a szerzőtől, nem is tervezem, viszont a Pokoli szerkezetek az megvett magának.

>!
csillagka P
Cassandra Clare: A herceg

Az angyalra mondom a mechanikusra ez még mindig nem hiszem el. A színes könyvek folytatása is lehetne, nagyon érzem a ráhatást, hegedű, London, a kor és már Gideon is megjelent.
Nem érdekes, nem keresek hibákat mivel elvarázsol, újra pezseg a vérem jobb mint az amfetamin ( vagy micsoda, tudjátok amitől egész este lehet ugrálni), és bizony szeretnék bálba menni, fűzőt hordani (na jó ez azért túlzás), de tényleg szeretnék kamasz lenni és szerelmes, két fiúba, úgy ahogyan csak tizenhat évesen lehet.
Nem egy Tolsztoj, de annyira magával ragadóan bájos:) még mindig, pedig a második részeket utálni szoktam.
Egyet nem értek és ez már többször felmerül a vérfarkasok miért mutatják magukat kifinomultabbak a vámpíroknál?
Pedig ha lehetne választani biztos vámpírleány lennék mint vérfarkas hölgy, ( miért is ? ) bár ha jól meggondolom az árnyvadászok is bejátszanának, na hagyjuk, mert mindig tünde szerettem volna lenni esetleg boszorkány Roxfortban vagy sellő, netán sárkánylány és még nem is jutottam a végére, egy biztos valami alvilág pedig csak egy középkorú fantasy rajongó nyúzott boszi vagyok. (akkor se mondé)
Kötelező fiatalító kúra öregeknek és balzsam a hamvas bőrre a fialtabb korosztálynak. Használni kötelezően ajánlott.

>!
Doreen
Cassandra Clare: A herceg

OhMyGod :o
Milyen fordulatok, te jó isten. Végigizgultam az egészet, csak úgy izzott a feszültség és a szereplők jellemei is sokat változtak. Will például megmutatta kedvesebb oldalát is, hiszen végre lerántotta a leplet az átokról. Valamint végre kimutatja az érzéseit is, többek közt Tessa irányába is :D Na de hát ott van Jem is. Ó, hogy én mennyire imádom Jemet! Olyan kifinomult és végtelenül kedves, megértő személyiség. Nagyon örültem, mikor kiderült a nagy hír, bár szerintem ez kissé el lett sietve, lehetett volna várni vele a következő kötetig. Na de ott majd lesznek újabb fejlemények :D
Henry és Charlotte nagyon kis cukik együtt, tökéletesen összeillenek. Az ő hírük se volt semmi, Henry mennyire örült, egyem meg ^^
Sophie és párja is elég jónak tűnik, ez az úgymond tiltott szerelem érdekes lesz még, az biztos.
És a vége… Most miért így kell neki véget vetni, de komolyan?! Hjajj és nincs a kezem ügyében a következő kötet..

>!
christine
Cassandra Clare: A herceg

Mi ez a függővég, atyaisten?:(((
Utálom a függővéget.
Utálom a szerelmi háromszögeket.
Utálom. Utálom. Utálom
De ez fantasztikus volt. :0
Nagyon szeretem. ♥
    
Oké, lenyugodtam.
Szóval.
Amióta Will ilyen szemét – és önző és naiv és egy irdatlan nagy balfék és legszívesebben lecsapnám őt a fenébe –, sokkal inkább Jem párti vagyok, spoiler
A vége pedig totálisan kikészített. Alig várom, hogy elkezdjem a következő részt, hogy megtudjam, Will hogy reagált erre, mert hogy nem jól, az biztos.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
_Ada_ P

– Talán mondhatnánk azt, hogy egy zakkant szűz nénikénk, aki ragaszkodik hozzá, hogy bárhová megyünk, a gardedámunk legyen?
– Az én nénikém vagy a tied? – kérdezte Jem.
– Jogos, egyikünkre sem hasonlít. Esetleg lehet, hogy egy lány, aki őrülten belém szeretett, és állandóan a nyomomban jár.
– Az alakváltoztatáshoz értek, Will, nem a színjátszáshoz – mondta Tessa, mire Jem hangosan felnevetett. Will dühösen pillantott a másik fiúra.

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Tessa Gray · Will Herondale
>!
Greylupus

– Nem is förtelmesek – helyesbített Tessa.
Will pislogva nézett rá. – Mi?
– Gideon és Gabriel – felelte a lány. – Nagyon jóképűek, egyáltalán nem förtelmesek.
– A lelkük mélyének mérhetetlen feketeségére céloztam – magyarázta síri hangon Will.
– És szerinted mégis milyen színű a lelked mélye, Will Herondale?
– Mályva.

90-91. oldal

2 hozzászólás
>!
Greylupus

– Reparáció – szólalt meg váratlanul Jem, és letette a kezéből a tollat.
Will csodálkozva nézett rá. – Ez valami játék? Kinyögjük az első szót, ami eszünkbe jut? Ez esetben az én szavam a genufóbia. Azt jelenti, irracionális félelem a térdektől.
– És hogy hívják az idegesítő hülyéktől való teljesen racionális félelmet? – érdeklődött Jessamine.

40. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Jessamine Lovelace · Will Herondale
>!
Belle_Maundrell 

– Amikor nem vagyunk együtt és rád gondolok, mindig egy könyvvel a kezedben látlak magam előtt.

17. oldal

7 hozzászólás
>!
kellyolvas P

Akárhová mész, veled tartok; ahol meghalsz, ott halok meg én is, s ott lesz a sírom.
Az angyal úgy bánjon velem, mint veled, nem különbül.
Ne választhasson el minket más, csak a halál.

475. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
>!
_Vic_

Amikor Will belépett, mosolyogva nézett rá. – Éppen időben! – kiáltotta. – Azt hiszem, most tényleg megvan. Will, bemutatom Thammuzt, egy kisebb démont a nyolcadik dimenzióból. Thammuz, bemutatom Willt egy kisebb árnyvadászt… Walesből, ugye?

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Bane
>!
_Vic_

Will a padlóra rogyott, hátát a fotelnak vetette, és a magasba emelte a kezét. – Egy démonhím lő a házatokra! – jelentette ki, és ásított egyet.
– Atyaúristen, most hetekig démonhimlős vicceket hallgathatunk – szólt Jem. – Nem ússzuk meg.

433. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
>!
Greylupus

– Jut eszembe, hol van Will?
– Nyilván ledőlt aludni – felelte Jem. – Ami pedig Will tanúskodását illeti, őt amúgy is mindenki holdkórosnak tartja.
– Á! – szólalt meg egy hang az ajtóból. – Eljött a szokásos évi „Willt mindenki holdkórosnak tartja” konferencia ideje, mi?
– Csak kétévente tartjuk meg – mondta Jem. -És nem, ez nem az a konferencia.

325. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jem Carstairs · Will Herondale
>!
Greylupus

A boszorkánymester kíváncsian méregette a lányt. – Te vagy az alakváltó, igaz? – kérdezte. – Magnus Bane mesélt rólad. Állítólag nincsen semmiféle jeled.
Tessa nagyot nyelt, és egyenesen a férfi szemébe nézett. A különleges arcból hétköznapi, emberi szempár nézett vissza rá. – Nem. Nincsen jelem.
Fell a villával a szájában mosolyodott el. – Felteszem, mindenhol megnézték.
– Will biztosan próbálkozott – szólt közbe unottan Jessamine.

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jessamine Lovelace · Tessa Gray
1 hozzászólás
>!
Greylupus

– Ez Will szobája – szólt.
– Hál istennek – mondta Tessa. – Soha nem voltam még itt. Kezdtem azt hinni, hogy fejjel lefelé lógva alszik, mint egy denevér.

179. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tessa Gray

A sorozat következő kötete

Pokoli szerkezetek sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Hawkins: Hex Hall
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Lisa Jane Smith: Tombolás
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Benina: Milan könyve
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás