Red, ​White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék 523 csillagozás

Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

Mi ​történik, ha egymásba szeret az amerikai elnök fia és a walesi herceg?

Mikor édesanyját megválaszják az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Alex Claremont-Diazból azonnal afféle királyi herceg lesz amerikai módra. Jóképű, karizmatikus, zseniális – a mai fiataloknak szóló színarany a marketingcsapat kezében. Csak egyetlen gond van vele: Alex ellenségeskedése egy valódi herceggel, Henryvel az óceán túlpartjáról. És mikor a bulvársajtó kezébe jut egy fénykép Alex és Henry – a walesi trónörökös esküvőjén előadott – botrányos összecsapásáról, ez az amerikai-brit kapcsolatokra is hatást gyakorol.

A család- és államfők kárenyhítési tervvel állnak elő: megrendezik a két rivális megbékélését. Ami eleinte csak az Instagramnak szóló, megrendezett barátság, hamarosan elmélyül, és veszélyesebb lesz, mint azt akár Alex, akár Henry valaha várta volna. Hamarosan Alex azon kapja magát, hogy romantikus kapcsolatba bonyolódott a korántsem régimódi Henryvel, ami befolyásolhatja az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
440 oldal · ISBN: 9789632458977 · Fordította: Moldova Júlia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
440 oldal · ISBN: 9789632458984 · Fordította: Moldova Júlia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635613656 · Fordította: Moldova Júlia

Enciklopédia 55

Szereplők népszerűség szerint

Alex Claremont-Diaz · Prince Henry of Wales · June Claremont-Diaz · Nora Holleran · Amy Chen ügynök · Beatrice hercegnő (Bea) · Ellen Claremont · Zahra Bankston · Cassius ügynök (Cash) · Percy Okonjo (Pez) · Shaan Srivastava · szerető

Helyszínek népszerűség szerint

Egyesült Királyság · Fehér Ház (USA) · Kensington (London)


Kedvencelte 111

Most olvassa 51

Várólistára tette 268

Kívánságlistára tette 387

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

ReadableWorld>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

Felrobbannak az oldalak és az olvasó szíve.

Ez történik, ha egymásba szeret az amerikai elnök fia és a walesi herceg.

Nehéz kicsit erről a sztoriról írnom, mert kirántott az olvasási komfortzónámból rögtön az első oldalak során. Más az írási stílus, valóban szokni kell pár fejezeten keresztül. A tavalyi év egyik legjobban várt kötete ez számomra, mégis majdnem, majdnem félretettem először, annyira furcsa volt. De ne tegyétek félre!

Általában kevésbé kedvelem az E/3-as kifejezésmódot, pláne, ha egyetlen szereplő gondolatait vetíti felénk az író, valahogy viszont Alex esetében mégis működött.
A ‘lendületes’ szó pörgött a fejemben olvasás közben, annyira sodort időnként, hogy majdnem kiugrottam a bőrömből a hullámzó energiától, amit a történet közvetített. Az alkoholködös részek alatt, egy-egy üvöltő zene mellett elérte nálam a könyv az áhított állapotot, azt, amikor már nehezen tudtam megkülönböztetni a saját valóságomat a kitalálttól.
Én ezért olvasok, lenyűgöz, ha egy író el tudja ezt érni, első könyve, meg minden, zseniális érzés volt.
Együtt éltem a szereplőkkel, megkaptam a csodálatos romantikus mesémet. Bár magam sem tudom erre miért meseként, miért nem egy lehetséges, de alternatív valóságként gondolok, megtörténhetne, ha nem is ezekkel a szereplőkkel, nem abban az élethelyzetben, de… Én hiszek abban, hogy a világ így működik, az én világom biztosan, időnként viszont jó visszaigazolást is kapni arról, más is tud még nagyokat álmodni, tele van a világ szeretetteljes, elfogadó emberekkel, ami élővé tud válni, ha sok ilyennel találkozunk.

Tetőtől-talpig egy romantikus mese, a herceg ellovagol a naplementébe Amerika első fiával, a transzatlanti szerelemtől az olvasó szétolvad, az erotikus jelenetektőlspoiler, felgyulladsz a lapokkal együtt, emellé a politika egy kellemes hidegzuhany, kellett a történethez egy komolyabban vehető szál is.

Egyes mellékkaraktereknél sajnos zavart a sok trágárság, kicsit belenéztem az eredetibe kiadásba, szerintem itt a fordítás kicsit el-elcsúszott, hiszen más a kultúrák között káromkodások jelentése és használata, emiatt vulgárisabb lett a nyelvezet az elképzeltemnél.
Ugyanez vonatkozik néhány szerelmes megszólításra is, de hát, ki problémázik minden ilyen apróságon?

A kedvenc karakterem Henry lett, szimpatikus volt az érzelmes, fekete köddel körülvett angol herceg gondolata. Egyszerűen szétolvadtam a leveleit olvasva, imádtam turkálni az érzelmei közt, belegondolni az indítékaiba. Alexet is szerettem, de egy kicsivel több jellemvonást szívesebben felfedeztem volna a főszereplőről, bár ez már nem az ő hibája volt.

Tetszett az elnökválasztási kampány, Luna karakterének létezési lehetősége, az angol királyi esküvő, a kedvenc részem az egész kötetben mégis a Los Angeles-i buli volt. Ott mindent megkaptam, amit akartam.

off

Szóval, újabb kedvencet avattam, biztosan újraolvasós lesz, jelen helyzetben kicsit korszakújítóbbnak is érzem bármelyik mostanában megjelenő magyar könyvnél, a stílus, a cukormáz, a meleg szerelem, örök kedvenc témáim egy new adult esetén, ez valamiért mégis kicsit más volt, mint a többi a kategóriájában.
Merészen ajánlom a kicsit pesszimistább beállítottságú, reménytvesztettebb olvasóknak, a műfaj kedvelőinek pedig abszolút kötelező.

13 hozzászólás
Edmond P>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

„Történelmet írunk, igaz?”

Nagyon kellett ez a romantikus regény aktuálisan a kicsi lelkemnek, annyira jólesett olvasni, egyszerűen csak kikapcsolt, örömet okozott és teljesen elolvadtam Alex és Henry szerelmétől.

A történet két „rivális” fiúról szól, Alex szemszögéből követhetjük végig a cselekményt, aki egy fiktív Amerikában az elnöknő ( első, éljen a feminizmus! ) fia, akinek Anglia korona hercegével Henryvel kell hamis barátságot tükröznie a médiában ( lásd: Katniss és Peeta szerelme a kamerák előtt ), hogy a nemzetközi kapcsolatokat ápolják a két ország között, de a fiúk látszólag kicsit sem kedvelik, sőt utálják egymást. Ez az erős érzelem alakul át barátsággá, majd nem árulok el nagy spoilert, ha azt mondom: szerelemmé. Mindig is imádtam ezt a felépítést, egyébként a könyv számomra több helyen is egy modern, meleg Büszkeség és balítélet újragondolás. Alex rájön, teljesen félreismerte Henryt, és egész végig szerette. Csak ez a történet nem ilyen egyszerű: a hatalom, a kötelezettség, a rang nem engedi meg a fiúk szerelmének kiteljesedését, tilosban járnak, éppen emiatt is ragadja el az olvasó figyelmét a regény. Egyszerűen izgalmas, mikor tiltott szerelemről olvas az ember, amely kéz a kézben jár a lebukás veszélyével.
Tudjátok, lehet érezni, ha két szereplő igazán szereti egymást, mondhatni „működik a kémia” a sorok között, na itt szó szerint perzselt a papír, ha lapoztam egyik oldalról, a másikra.
Imádtam, imádtam, imádtam!
Az egészet, úgy, ahogy van, külön köszönet az írónőnek a sok-sok meleg történelmi alakra, íróra, költőre való utalásokért, az LMBTQ+ emberek szerelmi levelezéséért, mert ezekkel együtt többet adott a könyv, mint egy szimpla szórakoztató regény. Igazi meleg ikon helye van Alex – Henry párosnak, én pedig bátran állíthatom, rég olvastam ennyire jó meleg történetet. A műfaj kedvelőinek kihagyhatatlan olvasmány, aki pedig ismerkedik vele, szerintem a regényben nem fog csalódni!

2 hozzászólás
Naiva P>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

Erre a könyvre már az angol megjelenése óta várok és kíváncsi vagyok. Éppen ezért voltam olyan boldog, amikor megtudtam, hogy magyarul is meg fog jelenni.
Először nem is tudtam, mire számítsak. Csak annyit tudtam, hogy egy elsőkönyves, debütáló szerző YA fikciós regényéről van szó és, hogy gyakorlatilag, majdnem mindenki szereti Alex és Henry történetét. Külföldi oldalakon sokan oda meg vissza voltak ettől a könyvtől.
Sajnos én nem szerettem annyira, mint mindenki. De semmiképpen nem volt rossz könyv. Csak valamiért úgy érzem, sikerült most a helyén kezelnem. A könyv első negyedét jóformán untam. Arra vártam, hogy jöjjön el a kívánt hatás, ami egy-egy ilyen témájú könyvnél rögtön elő szokott jönni. Alex és Henry kapcsolata tetszett. Ellenségből barátok, majd szerelmesek. Ez tiszta sor.
De az írásmód miatt nem tudott úgy magával ragadni a történet és itt-ott erősen fanfiction-ös beütése volt a könyvnek. Szerintem E/3-ban élvezhetőbb lett volna a történet és a cselekmény is sokkal jobban ki lett volna bontva. Ami miatt képtelen vagyok maximális csillagot adni, mert a bonyodalmak és az élet nehéz kérdései is olyan könnyen meg lettek oldva, hogy az valami hihetetlen. Nem szeretem, ha egy probléma néhány bekezdéssel lejjebb már meg is van oldva.
Aranyos és szerethető könyv, de én sajnálom a legjobban, hogy nem tudtam neki maximális csillagot adni és, hogy nem lett kedvenc.

8 hozzászólás
bhannaa P>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

Ez volt a legelső könyvem Casey McQuiston-tól,és te jó ég! MÉG TÖBBET SZERETNÉK!!! Nem elég ez az egy könyv, szóval remélem dolgozik a második könyvén a mi drága írónk! <3 Egyszerűen imádtam, annyira nagy szeretetbomba volt számomra és már kellett a kis lelkemnek egy ilyen történet!
Elképesztő volt az ami Alex és Henry közt volt, egyszerűen lehetett “látni” hogy ez egy tiszta szerelem és olyan kötelék alakult ki köztük amiért megéri küzdeni! Nagyon boldog voltam, hogy követhettem a fejlődésüket és tényleg elképesztő volt az amin ők végigmentek.
Nagyon nagy kedvenc lett ez a könyv, és biztos, hogy még olvasni fogom. Sokat vártam ettől a könyvtől, és szerencsére mégtöbbet kaptam! Ránézek a borítóra és egyszerűen muszáj mosolyognom, emellett repes a szívem. Nagyon érdekes volt mert látszik, hogy modern, 21. századi stílusban íródott és egy kicsit szokni kellett :D Ez is nagyon tetszett benne, hogy modern volt és teljesen beleéltem magam.
Alex egy nagyon támogató, vicces és szeretetteljes családba született bele. Annyira jó volt olvasni ezeket a részeket mikor együtt volt a család és látszott, hogy hiába váltak el a szülők érződött, hogy a kötelék megvan köztük.
Viszont Henrynek már nem volt ilyen elfogadó családja, szegénynek egyedül csak Bea volt ott és támogatta.
Nagyon sok komolyabb témát is érint szerintem a történet, mint például a social media hátrányai, illetve az elfogadás kérdése. Szegény Henry körül nagy volt mindig a felhajtás hisz a királyi család tagja, és mindenkinek megvolt felé az elvárása. Viszont szerintem Alexnak “modernebb” volt a családja és nem szörnyedtek el mikor kiderült az, hogy Alex meleg ellentétben Henry nagyanyjával a királynéval és Philippel. Ebben is nagy ellentét a két család. A szereplők nagyon imádnivalóak voltak, senkit nemtudtam igazán megutálni. Nyílván volt egy-két szereplő akivel nem értettem egyet viszont elfogadtam a véleményüket!
Nora és June haláliak voltak, viszont nagyon okosak is és látszott, hogy értik amit csinálnak. Nekem a politikai részek is nagyon tetszettek, így nem csak a szerelemre volt kiélezve a történet. Nagyon sokat kacagtam Henry és Alex csipkelődésein és azon, mikor Henry elpirult vagy zavarba jött egy-egy Alex megnyílvánulásánál! Henrynek nagyon nehéz múltja van ez meg is látszik, az elején nagyon elnyomható személyiség volt de a végére már nemhagyta magát.
Nagy volt a megfelelési vágya is, viszont a végére ezt a rögeszmét szerencsére elengedte. Az e-mailek is nagyon aranyosak illetve viccesek voltak, és ez a formátum is nagyon tetszett a könyvben. Annyira modern és annyira nagy “szeretem könyv”.
Órákig tudnék róla írni/beszélni. Annyi szereplő,annyi személyiség volt itt, hogy az valami fenomenális! Az örök kedvencem Zahra lesz! Haláli volt a karaktere, egyszerűen nem tudtad nem szeretni☺️
Tényleg mindenkinek ajánlom, akit nem zavar az LMBTQ téma, és a modern nyelvezet! Megéri elolvasni, hiszen nagyon jó kikapcsolódás lehet♥️
A vége pedig mesés volt! Minden a helyére került, és egyszerűen a nagy izgalmat átváltotta a megnyugvás érzete!
“ Történelmet írunk, igaz?”

3 hozzászólás
Hddorka P>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

Sajnos azok táborát fogom erősíteni, akik valamilyen oknál fogva csalódottan tették le ezt a könyvet. Az én tetszésemet nem sikerült elnyernie. Nagy reményekkel kezdtem bele a könyvbe, de ahogy haladtam az olvasással úgy veszítettem el az érdeklődésemet. Ennek a legfőbb oka a könyv besorolása. Ezt egy kicsit átverésnek éreztem. Miért Rubin pöttyös? Az LMBTQ miatt? Mert erotikusnak nem mondanám, sőt egyáltalán nem az. off Inkább ifjúsági kategóriába illet volna bele.
Lehet nekem voltak nagy elvárásaim, de egyszerűen nem jött a nagy áttörés, amitől azt mondhatom, hogy igen ez egy izgalmas, letehetetlen olvasmány. Egyáltalán nem mondom, hogy rossz, de nekem ez most kevés volt. A másik ami számomra egy kicsit unalmassá tette a könyvet, az a sok politikai leírás, kampány meg egyebek.
Alex és Henry szerethető karakterek. Legjobban a levelezéseik tetszettek, hiszen igazi érzéseik, gondolataik ott mutatkoztak meg igazán. Azt sajnáltam, hogy a történet a könyv vége fele indult csak be.
Összességében (a fent olvasható negatív dolgok ellenére) aranyos, könnyed történet volt.

4 hozzászólás
Linszyy P>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

Ez egy nagyon édes történet volt. ^^

Előre szólok, hogy aki nem szeret melegekről olvasni vagy nem bírja a szexjeleneteket, azok ne ezzel a könyvvel szemezzenek. Ez egy NA szerelmi sztori, amiben drukkolunk a két főszereplőnknek, hogy minden nehézséget legyőzve végre összejöjjenek. Nagyon aranyos volt, imádtam követni a két fiút, Henry volt a kedvencem a kis sebzett szívével. Sajnáltam emiatt, hogy csak Alex szemén át láthatjuk az eseményeket. De ő volt az, akit leginkább meg kellett győzni, így érdekesebb volt a jellemfejlődése meg a nagy rádöbbenése, mivel Henry rég tisztában volt saját magával.

A politikai részt nem tudom megítélni, nem kaptunk belőle sokat, Alex hiába volt nagyon ügyes elvileg, csak tanulni, olvasni, beszédet mondani láttuk nagyjából, de hát ez a része volt a köret a lényeghez, ezért engem nem zavart, hogy nincs jobban kidolgozva. Mivel szerintem a könyvnek nem volt célja, hogy reflektáljon a mai politikai helyzetekre, így az írónő próbálta is elmosni a részleteket, mert hiába fiktív, rögtön a párhuzamokat kereshetjük a valósággal.

Engem nagyon magával ragadott a történet, végig izgultam és sokat nevettem, szóval nagyon jó kikapcsolódás volt. :)
https://youtu.be/oSuy_XTpgS8

Molly7>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

TikTokon ismertem meg ezt könyvet, ott nagyon sok embernek tetszett, így megörültem, amikor láttam, hogy magyarul is megjelent. Ez volt az első olyan könyvem, amiben főszerepben van az LMBTQ. Olyan aranyos történet! Henry a kedvencem, szívesen olvastam volna az ő szemszögét is, de Alexxel sem volt semmi bajom, őt is szeretem. A politikával kapcsolatos részek néha egy picit unalmasak, de azok is érdekesek voltak. Annyira örültem, amikor elcsattant az első csók, nagyon édes volt :)

mester_aniko>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

Megvan az az érzés, amikor valami annyira cuki, hogy legszívesebben hangosan vinnyognál? Na ennél a kötetnél én elég gyakran éreztem így. (Pedig nem szokásom)

Ez volt az első LMBTQ főszereplős könyv, amit olvastam, de azt hiszem, hogy nem az utolsó. Nagyon tetszett a fő üzenete.
Alex és Henry szupercukik együtt, imádtam, ahogy a nagyon különböző személyiségük kapcsolódott egymáshoz. A politikai szállal kapcsolatban úgy gondoltam, hogy annyira nem fog tetszeni, de valahogy mégis pont annyit kaptam, amennyi még kellemesen belefért, és izgalmassá tette a történetet. A karakterek zseniálisak voltak egytől egyig, emellett pedig tökéletesen megfelelő arányban volt a romantika, a dráma és a humor. Elejétől a végéig fenntartotta az érdeklődésemet, és teljesen beszippantott.
Egyetlen dolog van, ami nekem jobban tetszett volna, ha kicsit máshogy történik: spoiler

pveronika P>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

Még akkor felfigyeltem fel erre a könyvre, amikor 2019-ben megnyerte a Goodreads Choice Awards-ot a legjobb romantikus regény és legjobb debütáló regény kategóriában is, de valahogy mégsem került nálam hamarabb sorra, amit már picit sajnálok. Annyira cuki volt ez a történet, ugyanakkor sokszor nagyon elgondolkodtató, érdekes és izgalmas is. Imádtam!

Alex az Amerikai Egyesült Államok első női elnökének 21 éves fia, míg Henry a brit királyi korona 23 éves várományosa. A kettejük kapcsolata régre nyúlik vissza, azonban közel sem felhőtlen, olyannyira, hogy egyenesen utálják egymást. Henry bátyjának esküvőjén egy incidens odáig fajul, hogy diplomáciai válságba sodorja a két családot. Végül a PR menedzsment arra jut, hogy az egyetlen megoldás az lehet, ha Henry és Alex barátoknak tettetik egymást a média előtt. Eleinte mindketten vonakodva mennek bele ebbe, de lassan az sms-ek, az emeilek és késő éjszakába nyúló telefonhívások alatt szoros barátság fonódik közöttük, ami lassan még mélyebb érzelmekké alakul.

Henry mindig is tudta, hogy a férfiakhoz vonzódik, de a royal család tagjaként ezt titkolnia kell. Bár Alexnek volt egy-két kalandja tinikorában a volt legjobb barátjával, de mindig is azt gondolta, hogy ő a lányokat szereti, egészen Henry-ig. Végül ők ketten titkos kapcsolatba kezdenek egymással, de egyikük sem tudja, hogy milyen jövő várhat rájuk, ha egyszer kitudódik a dolog…

Nagyon szerettem Henry és Alex karakterét. Imádtam a szócsatáikat és az egymásnak írt leveleiket, amik során bepillantást nyerhettünk a szívükbe és az életükbe. Szintén nagyon szerettem June-t és Nora-t, Alex nővérét és legjobb barátját. Ők hárman zseniálisak voltak együtt a Fehér házban.

Számos vicces jelenet volt a könyvben, amiken hangosan nevettem. Az egész nagyon jó stílusban íródott, és szinte hihetetlen, hogy ez volt az írónő első könyve. Nagyon izgalmas volt a választásos rész, és számomra nagyon érdekfeszítő volt picit mélyebben megismerni az amerikai választási rendszert. Szintén nagyon érdekes volt pillantást nyerni a brit királyi család életébe, még ha csak fikció is volt.

Tetszett, hogy amellett, hogy ez egy aranyos történet, érint fontosabb témákat is, például elfogadás, nők és színes bőrűek szerepe a politikában, bevándorlás kérdése, és hogy milyen hatása van egy meleg fiatalra, ha nem lehet önmaga a családja és a világ előtt.

Összességében tényleg nagyon szerettem ezt a könyvet és mindenkinek őszintén ajánlom, aki szívesen olvasna egy édes történetet, ami mosolyra fakasztja olvasás közben és megmelengeti a szívét.

http://veronikasreaderfeeder.com/casey-mcquiston-red-%e…

2 hozzászólás
DarknessAngel>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

Unalmas, lapos történet, amit csak a szerelmi szál tesz olvashatóvá. Annyit láttam másokat az angol és a cseh könyvpéldányt reklámozni mielőtt a magyar megjelent volna, hogy gondoltam, nekem is muszáj lesz ezt elolvasnom. Úgy indultam neki, hogy egy aranyos, humoros romantikus sztoriban fogok elmerülni, ahol majd lehet olvadozni ezerrel, és hogy milyen jó lesz így nyárra kicsit kikapcsolódni mellette. Hát nem így lett.
Számomra az írói stílus tette leginkább elviselhetetlenné az olvasást. Annyira nyakatekert mondatok voltak benne, vagy épp a leírások nem voltak jók, mert sokszor azt se tudtam melyik szereplő mond vagy csinál valamit. Nem lehetett követni a történet szálat, mert pl. volt, hogy a romantikus jeleneteknél is meséli az írónő, hogy konkrétan mit csinál a két fiatal, erre egyszercsak áttér teljesen más gondolatokra, hogy aztán később újra visszakanyarodjon a szerelmesekhez, akik addigra be is fejezték, amit elkezdtek. Szóval köszönöm a nagy semmit! Ezzel mindjárt rávilágítanék arra is, hogy semmi, de tényleg semmi!, erotikus jelenet nem volt a könyvben. Szerencsére már lekerült a molyos adatlapról ez a címke.
Szerintem sokkal élvezhetőbb és érthetőbb lett volna a történet, ha E/1 személyben és váltott szemszögön keresztül íródott volna.
A másik, ami nagyon irritált egész idő alatt a politika. Sokkal többször volt azon a hangsúly, mint a romantikán. Értem én, hogy az írónő radikális bal oldali párti off, és hogy ezt le akarja nyomni minél több fiatal torkán, de ettől nem lesz jobb a könyve. Az is elég idegesítő, hogy folyton csak az angol monarchia van pocskondiázva, Amerika meg természetesen nem. Elég fair, nem?!
Mellesleg mégis mi a fenéért törődnek annyira az emberek a politikusaik gyerekeivel? Nem mindegy, hogy mit csinálnak, amíg nem törvénybe ütköző? Akkor megértettem volna ezt a botrányt, ha Alex indult volna az elnöki posztért, nem pedig az anyja, de így… kit érdekel! Nagyon sokszor átlapoztam a politikai részeket, mert abszolút nem érdekelt se a kampány, se a választás. Plusz fölöslegesen túl hosszú a könyv. Simán ki lehetett volna hagyni egy csomó részt, így is többet fókuszálva a romantikus szálra.
…újfent tele van a könyv elgépelésekkel, más bakikkal…
Tényleg egyes egyedül Henry és Alex kapcsolata miatt olvastam végig a könyvet. Ők nagyon cukik voltak♡ Viszont még megjegyezném, hogy ez nem egy ellenségekből-szerelmesekké sztori. Inkább egy „irritálsz, ezért ok nélkül nem bírlak, amíg nagyon hamar ki nem derül, hogy milyen jó fej is vagy” történet.
Összegezve, nekem ez most egyáltalán nem tetszett. Vannak ettől ezerszer jobb lmbt könyvek, amik ténylegesen a románcra fókuszálnak, nem pedig más érdektelenségekre. Természetesen mindenki el tudja dönteni maga, hogy el-e szeretné olvasni, de én ezt most nem ajánlom. Nem hiszem, hogy olvasnék még valaha az írónőtől.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 P>!

Leugrik az ágyról, és Kukoricakenyér ketrecéhez közelít, közben eléggé úgy érezve, hogy vásárra viszi a bőrét, de ugyanakkor muszáj bizonyítani az állítását– Alex gyakran kénytelen szembenézni efféle dilemmával.
– Hm – mondja. – Hogyan veszel rá egy pulykát a hurukkolásra?
– Próbálj meg te hurukkolni – javasolja Henry. – Hátha visszahurukkol.
Alex pislog egyet.
– Komolyan mondod?
– Rengeteget vadászunk tavasszal vadpulykára – magyarázza bölcsen Henry. – Az a trükkje, hogy pulykául kell gondolkodni.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Claremont-Diaz · Prince Henry of Wales
TiszlaviczMarcsi IP>!

– … Úgyhogy a teljes nevem… Henry George Edward James Fox-Mountchristen-Windsor.
Alex a plafonra bámul.
– Uramisten.
– Valóban.
– És én még azt hittem, hogy az Alexander Gabriel Claremont-Diaz az gáz.

174. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alex Claremont-Diaz · Prince Henry of Wales
4 hozzászólás
Edmond P>!

– Ne írd át Jane Austen-regénnyé az életemet! – kiabál Alex.
– Figyelj, nem az én hibám, hogy Henry egy titokzatos és visszafogott fiatal herceg, te meg egy temperamentumos kis naiva, aki megtetszett neki, oké?

192. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jane Austen-regény
Molly7>!

Juh, James Bond-maraton megy a tévében. apád őrületesen jóképű volt, azt tudod

92. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
B. N. Toler: Lélekvesztők
Vi Keeland: Egomániás
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Karina Halle: A lázadó herceg
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!