Red, ​White & Royal Blue 233 csillagozás

Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue

A ​big-hearted romantic comedy in which the First Son falls in love with the Prince of Wales after an incident of international proportions forces them to pretend to be best friends…

First Son Alex Claremont-Diaz is the closest thing to a prince this side of the Atlantic. With his intrepid sister and the Veep’s genius granddaughter, they’re the White House Trio, a beautiful millennial marketing strategy for his mother, President Ellen Claremont. International socialite duties do have downsides—namely, when photos of a confrontation with his longtime nemesis Prince Henry at a royal wedding leak to the tabloids and threaten American/British relations.

The plan for damage control: staging a fake friendship between the First Son and the Prince. Alex is busy enough handling his mother’s bloodthirsty opponents and his own political ambitions without an uptight royal slowing him down. But beneath Henry’s Prince Charming veneer, there’s a soft-hearted eccentric with a dry… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
St. Martin's, New York, 2023
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250905703
>!
Macmillan, London, 2023
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781035028504
>!
Pan Macmillan, London, 2022
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 2928377148430

11 további kiadás


Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Alex Claremont-Diaz · Prince Henry of Wales · June Claremont-Diaz · Nora Holleran · Zahra Bankston · Amy Chen ügynök · Ellen Claremont · Latrice Royale

Helyszínek népszerűség szerint

Kensington-palota, London


Kedvencelte 51

Most olvassa 18

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 59


Kiemelt értékelések

Szilvi00 P>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue

Végül én is felszálltam a Red, White & Royal Blue Hype vonatra és nem meglepő módon, teljesen elvarázsolt.

off

>!
Macmillan, London, 2019
ASIN: B07HMB6RFD · Felolvasta: Ramon de Ocampo
Beatrice8>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue

Imádtam! Nem számítottam rá, de igazából kedvenc lett. Nem valóságos, de nem is ez volt a szerző célja, mint ahogy leírja köszönetnyilvánításban is. Cuki és romantikus, nem is számítottam rá, hogy ennyire az lesz, de többször elolvadtam. <3 *-*
Vicces volt, a nagy részén mosolyogtam, volt, hogy nevettem is, mert haláliak a szereplők, imádtam őket! Alex(kicsit túlteng ugyan az LMBTQ könyves piac Alexekből, de legalább nekem is könnyű megjegyezni, csak a mémeket nehezebb beazonosítani :D), Henry, June, Nora, meg úgy mindenki!
Volt benne Hamilton, többször is, ez mindig jó pont nálam. Az egyik kedvenc jelenetemnek is lényeges résztvevője. ;D Aztán azt hittem itt ki is merült, már ezen is csodálkoztam(nem kéne mondjuk 2016 után íródott, amerikai könyv :D), de erre még a leveleikben is benne volt! :DD És amellett, hogy szórakoztató és szeretettel teli meg boldog, még komoly mai problémákat is érint. Ugyan a klímaválságot „hiányoltam” belőle, csak egy félig-meddig ironikus pár mondatban érintették, de hát van más is.
De mindenekelőtt igazából azért lett kedvenc, mert tényleg fantasztikusan szórakoztató, úgyhogy mindneképpen újraolvasós is lett.
Kedvenc jeleneteim: Szilveszter, a Hamilton kép, Alex beszélgetése Noraval, Alex spoiler és a következő napi beszélgetések, a levelezésük nagy része… jó igazából nagyon nehéz választani az elején túljutva már mindent imádtam.
Ajánlom!

Újraolvasás után:
9 hónapja olvastam először, de megérte ilyen hamar másodjára is, csak azon csodálkozom, hogy ilyen sokáig kitartottam, volt, hogy már nagyon közel jártam korábban is egy újraolvasáshoz. Kb. mióta olvastam folyamatosan ajánlja nekem a pinterest a könyvről a pineket és én szorgosan mentegetem is, ezért nem mondhatni, hogy abszolút hiányzott volna az életemből most egy darabig, meg hát a kedvenc részeimet is újraolvastam khm párszor, de nagyon jól esett most ez az elejétől a végéig újraolvasás is. Azok a beszélgetések és megjegyzések! A levelek! És kommunikáltak, nem drámáztak! Imádom őket! Humoros, szórakoztató, nagyon aranyos és romantikus. Másodjára is imádtam, megérdemli a helyét az évem kedvenc olvasmányai között.

1 hozzászólás
Vicky3>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue

Disclaimer: Habár a karanténnak köszönhetően relatíve több időm lenne olvasni és felzárkózni régóta várólistás könyvekkel, képtelen vagyok bármi komolyabb hangvételű könyvet olvasni jelenleg. Nem csúszik semmi amire erősebben kéne fókuszálnom vagy ami neadjisten megpróbálna elgondolkoztatni. Szóval az utóbbi 2 hét a cuki, könnyed olvasmányok jegyében telt (bármi ami fluffy jöhetett) szóval nem egy guilty pleasure olvasmánnyal szórakoztattam magam – avagy szórakoztató, de „pocsék” könyvek. nagy részét még csak nem is jelöltem itt molyon, annyira nem hagynak mély nyomot. Ez a könyv viszont nem ez a kategória. Cuki és humoros, de szerencsére emellett nem pocsék.

A sztori röviden:

Alex, az elnök fia hivatalos az angol királyi esküvőre, ahol újra kénytelen találkozni Henry herceggel, akit ki nem állhat, de mégsem tud békén hagyni. Pár ital után elő is kerül a macska a zsákból és ennek a napnak az eredménye egy hatalmas médiacirkusz, ami veszélyezteti a nemzetközi kapcsolatot Amerika és Nagy-Britannia között, valamint Alex anyukájának az újraválasztását. Szóval, megoldásként kénytelen Alex és Henry eljátszani a nyilvánosság előtt, hogy milyen jó barátok is ők valójában és az egész cirkusz csak egy félreértés volt.

Amit szerettem:

✔ Fiatalos, lendületes az írásmód, szórakoztató hangvétellel, szóval nagyon könnyű haladni vele, még akkor is ha olyan hangulatban vagy mint én.
✔ Tetszett, hogy alternatív idősíkon játszódik, kitalált szereplőkkel és nem a valódi személyeket emelte be a sztoriba. Bár néhány szereplőhöz egyértelműen ihletett vett az írónő a jelenből.
✔ Mind a két főszereplő – Henry herceg és First Son ezt mi hogy hívjuk magyarul? Első fiú? Alex – szerethető és szórakoztató karakterek voltak és elég mélységet is kapott a személyiségük, hogy valóban tudj hozzájuk kötődni és szurkolni nekik.
✔ Szeretem az enemies-to-lovers trope-ot és nagyon vicces jeleneteket és párbeszédeket írt eköré a szerző. Én még akár tovább is el tudtam volna viselni az enemies részét a dolognak.
✔ Az üzenetváltásokat nagyon élveztem, édesek voltak és jó módja annak, hogy felépítsen vele az írónő egy gyorsan pörgő időtávot, ami alatt hitelesen mélyülhet a kapcsolat, de mégse unatkozunk közben.
✔ Habár volt benne dráma rendesen, de nem éreztem túl soknak a felépített helyzet súlya miatt. Egy ilyen politikailag kulcsfontosságú kapcsolatot nem is nagyon lehetne ennyi dráma nélkül elképzelni szerintem.
✔ Azt is élveztem, hogy bizonyos szinten beleláttunk az elnökválasztásba, a kampányba és a politikába, de szerintem nem vitte túlzásba. Viszont ha valaki nem szereti a politikát, annak lehet ez a szál kicsit sok lesz. És érdekes volt ez az alternatív választás annak fényében, hogy zajlott a való életben (2016).

Amivel nem teljesen vagyok kibékülve:

✘ Nagyoooon amerikai volt. És ez nem feltétlen baj, csak jó ha tudod olvasás előtt és úgy állsz hozzá. Főleg, mikor az angol monarchia lett kritizálva éreztem ezt – amúgy viccesek voltak a megjegyzések – nem azt mondom, hogy nem igaz, de nagyon egysíkú volt nekem, és nem értem, hogy milyen alapon kritizálja ezt a rendszert Amerika. A magas ló esete:D Na meg az elnökválasztásnál szinte túlcsordult a lapokon a nacionalizmus. Ami nem feltétlen baj, rengeteg értékelést láttam és hallottam, ahol pont ez volt az egyik erőssége a könyvnek számukra. Ez teljesen ízlés kérdése. Számomra egy idő után egyszerűen csak kicsit cringy volt.
✘ Nekem hosszú volt. Kicsit jobban meg lehetett volna vágni és akkor még gördülékenyebb lett volna a sztori és nem ül le a 3/4-énél.
✘ Voltak benne nagyon kényelmes megoldások, de összességében mivel a fluffy & cute kategóriába tartozik ez a könyv, nem is nagyon vártam mást.

6 hozzászólás
polimatilda I>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue

Azt hiszem, cukormérgezést kaptam.
Ezzel a könyvvel nagyon régóta szemezek, de aztán valahogy soha nem jutottam el odáig, hogy el is olvassam. Na de most…
Nem dobtam el tőle az agyam. Lehet azért, mert annyi hype van körülötte, közben pedig egy túlcukormázazott románcról szól. Ne értsetek félre, ez tetszett, de nem volt benne semmi extra plusz.
Aranyos volt, vicces, megkönnyeztem, de néha úgy éreztem, feleslegesen hosszú és feleslegesen sok benne a dráma. Amikor már minden megtörtént, ami megtörténhetett, és még mindig csak a felénél voltam, akkor így pislogtam, hogy jó, és a maradék 200 oldalon mi fog történni?
Amire nem voltam felkészülve, hogy ebben a kötetben bizony vannak erotikus jelenetek. És ez nekem sok volt. A cuki románcokkal le lehet venni a lábamról, de jobb szeretem rábízni a szereplőkre, ami a hálószobában történik velük, arról nem szeretem a részletes leírásokat. spoiler
Igazából kedves ki tündérmese, de sajnálatos módon, ha ilyen helyzet fenn is állna a valóságban, nem az lenne a vége, ami a kötetben. A könyvbeli világban lehetséges volt, a saját világunkban nincs ennyi hitem az emberekben.

anemona P>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue

Azért olvastam el ezt a könyvet, mert láttam, milyen sokan szeretik, és mert valami könnyedre vágytam. Nem kellett csalódnom a molytársak ízlésében, mert tényleg jó volt.
Láttam, hogy első regénye a szerzőnek, úgyhogy azt kell mondjam remek kezdés, csak így tovább! Elég nagy tündérmese az egész, de engem egy bizonyos szintig szomorúsággal tölt el, hogy tudjuk, ilyesmi úgy sem történhetne meg.
A stílus szuper, jó a hangulat, vicces, aranyos és közben tud komoly is lenni. Ami nem tetszett benne, azt sem szeretném feltétlenül a könyv rovására írni, mert azok inkább a való életben is igaz emberi tényezők voltak. Szerintem reális tükröt tart a világ elé.
Az angol királyi család egy kicsit sem volt szimpi. Természetesen más neveket használ, de amúgy pontosnak tűnik a leírás, amit kaptunk róluk. Az amerikai brigádból az elnök asszony sokáig nem volt szimpi, de a végére behozta a lemaradását. Az eléggé zavart, hogy a főhőseinket mindenki gyerekként kezeli. Tény, hogy a húszas éveik elején járnak, de okosak, műveltek, szorgalmasak, céltudatosak, nem átlagosak semmilyen szempontból, és nem viselkednek botrányosan. spoiler
Nem tudok elmenni szó nélkül a könyv politikai tartalma mellett, ez ugyanis a két főszereplő helyzetéből adódóan kulcsfontosságú. Nekem kicsit sok volt ez a rész, és helyenként undorító is. Ha valakinek újdonság lenne az infó, akkor ez a történet egy újabb tanúbizonyság rá, hogy a pénz és hírnév önmagában egyáltalán nem megoldás mindenre, sőt nagyon sok keserűség forrása lehet.
Összefoglalásként: ez egy kedves, aranyos történet, kedvencem nem lesz, de egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam. Tudom, hogy naiv gondolat, de én azért szeretnék olyan világban élni, ahol pl. egy herceg is nyíltan vállalhatja szexualitását, és ahol az ország vezetőjét valóban képességei és tudása szerint választják meg, és nem befolyásolja a döntést, hogy kinek mit ásnak elő a családja magánügyeiből.
A hangoskönyv pedig szuper jó! Elképesztő munkát végzett a felolvasó az akcentusokkal!

Ivenn P>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue

Nem igazán viszem túlzásba a romantikus comedy-k olvasását, de amikor elkap a láz, akkor az valószínűleg valamilyen laza, vicces LMBT könyv lesz, amibe el tudok menekülni pár órára. A Red, White & Royal Blue azért keltette fel a figyelmem elsősorban, mert valami eszméletlen őrültségnek tűnt a leírása: az Egyesült Államok elnökének a fia beleszeret az angol monarchia hercegébe. Khm, nos, MI VAN?!
Természetesen az első sokk után realizáltam, hogy itt teljesen fiktív szereplőkről van szó (azért kicsit – csak egy egészen kicsit – lehet kényelmetlenül éreztem volna magam, ha mondjuk Harry herceg és Donald Trump valamelyik fiának kalandjáról kellett volna olvasni), de szerencsére az írónő is másképp képzelte el a történetet és egy teljesen alternatív valóságot hozott létre, teljesen új, egyedi politikai szereplőkkel.

A történet lényegében egy tipikus romantikus trope-ból indul ki: Alex és Henry herceg a lehető legnagyobb mértékben gyűlöli egymást, amolyan furcsa rivalizáció folyik közöttük évek óta és egyáltalán nem is szeretnének ezen változtatni. Egy szerencsétlen folytán azonban – Henry herceg bátyjának az esküvőjén, a Royal Weddingen – egy olyan kellemetlen (és sírvaröhögős) helyzetbe kerülnek, amely miatt aztán rákényszerülnek arra, hogy előadják a világnak, hogy ők valójában legjobb barátok és nem ősellenségek. A fiúk pedig kelletlenül bár, de eleget tesznek a közös szerepléseknek és megjátszott baráti viszonynak, amely természetesen beizzítja köztük a szikrát és az ellenségeskedésből szépen lassan valami több alakul ki.
Nekem őszintén szólva nagyon kellemes csalódás volt a kötet. Kissé tartottam attól, hogy a politikai téma miatt száraz lesz az ízlésemnek, de mivel alapvetően ifjúsági regényről van szó, ezért ettől egyáltalán nem kell félni. Lényegében tényleg ízig-vérig romantikus vígjáték a könyv és én valami eszméletlenül jókat nevettem a fiúk szerencsétlenkedésén vagy éppen olvadoztam a romantikus részeken. Bőven kaptunk arcpirító jelenetekből is és úgy alapvetően a politikai szál is nagyon rendben volt – habár nem vagyok személy szerint érintett, de több olyan kritikát olvastam, hogy ez a könyv reményt adott az LMBT ifjúságnak. spoiler

Alex és Henry mindenképp maradandó karakterek lesznek ebben a műfajban, gyönyörűen ábrázolta az írónő nem csak a személyiségüket, de a kapcsolatuk kibontakozását is (szerintem ennyire mély és odaadó szerelemről nem is olvastam még soha). Nagyon szerettem olvasni, főleg azért, mert a romantikus vívódás ellenére bőven volt mélysége is a történetnek. Bízom benne, hogy az írónőnek lesznek még hasonló „eszement” ötletei, mert ezek után nagyon szívesen olvasnék tőle mást is.

11 hozzászólás
gabriellaeld I>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue

•Az a baj vele, hogy kicsit több volt, mint egy buta romantikus, de így egyik részéből sem jutott elég.
•100 oldallal hosszabb, mint kellene.
•És olyan nyálas, hogy a diabéteszem diabéteszt kapott tőle. spoiler
•De a kapcsolatdinamika a srácok között tetszett, kár, hogy minden másról IS szólt a könyv, ami meg szuper gyenge volt.

lillia>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue

Ez a könyv igazi meglepetés volt számomra. Amolyan giccses hollywoodi romantikus komédiára hajaz a cselekménye, és igazából az is, mégis sokkal több van benne.
Adott az Amerikai Egyesült Államok elnöknőjének fia, és a brit királynő egyik fiúunokája, a trón egyik várományosa. Kettejük kapcsolatáról szól a könyv, egy halom politikával kiegészítve.
Alex az első női elnök fia, ráadásuk édesapja mexikói. Rajta a világ szeme, de ezt sose bánta, mert neki is politikai ambíciói vannak, és keményen dolgozik a jövőjéért. Közben mellszélességgel áll anyja mögött, és olyan életet él, hogy ne hozzon szégyent annak elnökségére és ne akadályozza meg az aktuális választásokon újraválasztását.
Angliában azonban egy hülye baleset miatt az általa utált Henry herceggel galibát okoznak, és a nemzetközi problémákat elkerülve azt kell tettetniük, hogy ők valójában legjobb barátok.
Innen már egyenes út vezet odáig, hogy a két fiatal tényleg összebarátkozzon, és körülményeikre való tekintettel elsősorban leveleken, sms-eken és telefonhívásokon keresztül jobban megismerjék egymást.
Mikor barátságnál is több alakul ki köztük, megkezdődik a titkolózás, hisz kapcsolatuk alaposan felbolygatná az állóvizet – főleg Angliában.
Mindez nem hangzik olyan különlegesen, de a két karakter tényleg nagyon jól van megírva, van mélységük. Alex nagyon amerikai, és mivel az ő szemszögéből követjük az eseményeket, az egész könyv nagyon amerikai. (Azaz olyan giccsesen szirupos néha, hogy csak na! :D) Itt pont az az eset áll fenn, hogy Henry szemszöge talán még jobban érdekelt volna, mint Alexé, viszont őt is nagyon jól megismerhetjük Alex szemén keresztül. (Henry szemszögéből ez a regény szinte teljesen más lenne, igazából még el is olvasnám, ha a szerző egyszer megírná.)
A könyvben kialakított világ szerencsére nem hajaz a mostani valóságra, a szerző bizonyára el akarta kerülni, hogy valós személyekhez hasonlítsuk szereplőit. Pont ezért a könyv vége is már szinte álomvilágba kalauzolja az olvasókat, de ennek a történetnek még ezt is elnéztem. :)

Hogy miért adtam 5 csillagot? Hiába volt giccses, tündérmesés könyv, a szerző jól csinálta. Sok mélységet csempészett a történetbe, karaktert adott nem csak a főszereplőknek, hanem egy rakás mellékszereplőnek is, ráadásul nem csak a szerelemről szólt a kötet, hanem politikáról is, emészthető formában. Emellett haláli a szerző humora és gyönyörűen ír szerelemről, barátságról, családi kapcsolatokról is. (Azt pedig, hogy az összes pozitív szereplő egy kissé túl tökéletes, felejtsük el egy kicsit, mégis csak ez a szerző első regénye!)

interstellarcloud>!
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue

nem volt kérdés, hogy én imádni fogom ezt a könyvet. már az alap koncepció, az enemies to friends to lovers a politikai térben megnyert magának; aztán kaptam remekül kidolgozott karaktereket, BTS, Harry Potter és Parks and Recreation utalásokat, édes levelezéseket, humoros mellékszereplőket, történelmi fun facteket. letehetetlen, végtelenül vicces és végtelenül romantikus. alig várom, hogy magyarul is megjelenjen, és itthon is felkapják annyira, mint külföldön; megérdemli.


Népszerű idézetek

shanna>!

„I'm going to die,” Henry says helplessly.
„I'm going to kill you,” Alex tells him.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Claremont-Diaz · Prince Henry of Wales
Letti>!

As your mother, I can appreciate that maybe this isn’t your fault, but as a president, all I want is to have the CIA fake your death and ride the dead-kid sympathy into a second term.

Chapter Two

Kapcsolódó szócikkek: Alex Claremont-Diaz · CIA
_ada>!

Henry fumbles with his shirt tail, eyes wide, and starts humming “God Save the Queen” under his breath.
“What are you doing?”
“Christ, I’m trying to make it”—he gestures inelegantly at the front of his pants—“go away.”
Alex very pointedly does not look down.

Chapter Six

Kapcsolódó szócikkek: Alex Claremont-Diaz · Prince Henry of Wales
U_Pálma P>!

He takes his phone out and lines up a shot, Henry standing there all soft and rumpled and smiling next to one of the most exquisite works of art in the world.
“What are you doing?”
“I’m taking a picture of a national gay landmark,” Alex tells him. “And also a statue.”

Kapcsolódó szócikkek: Alex Claremont-Diaz · Prince Henry of Wales
interstellarcloud>!

„I think it's amazing,” Nora says. „Sworn enemies forced to make peace to settle tensions between their countries? There's something totally Shakespearean about it.”
„Shakespearean in that hopefully I'll get stabbed to death,” Alex says.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Claremont-Diaz · Nora Holleran
interstellarcloud>!

An hour later, there are several cartons of Chinese food and a PowerPoint cued up. The first slide says: SEXUAL EXPERIMENTATION WITH FOREIGN MONARCHS: A GRAY AREA. Alex wonders if it’s too late to swan dive off the roof.
“Okay,” she says when he sits down, in almost exactly the same tone he used on her earlier. “Before we start, I—I want to be clear, I love you and support you always. But this is, quite frankly, a logistical and ethical clusterfuck, so we need to make sure we have our ducks in a row. Okay?”
The next slide is titled: EXPLORING YOUR SEXUALITY: HEALTHY, BUT DOES IT HAVE TO BE WITH THE PRINCE OF ENGLAND? She apologizes for not having time to come up with better titles. Alex actively wishes for the sweet release of death.
The one after is: FEDERAL FUNDING, TRAVEL EXPENSES, BOOTY CALLS, AND YOU.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Claremont-Diaz
LuciaBane>!

Allergies: dust, Tide laundry detergent, and shutting the fuck up.

Polaris>!

Straight people, he thinks, probably don’t spend this much time convincing themselves they’re straight.

anemona P>!

“Sometimes you just jump and hope it’s not a cliff.”

Chapter Nine


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us
Colleen Hoover: Regretting You (angol)
Teagan Hunter: Let's Get Textual
Lauren Layne: Walk of Shame
Vi Keeland: The Naked Truth
Louise Bay: Mr. Knightsbridge
Karina Halle: The Swedish Prince
Julia Quinn: To Sir Phillip, with Love
Sarah Adams: The Cheat Sheet
Kristen Callihan: Managed