Borisz ​megmenti az előadást (Borisz) 8 csillagozás

Carrie Weston: Borisz megmenti az előadást

Borisz és kis osztálytársai izgatottan készülnek az évzáró ünnepségre. Amikor a meghívott vendégek, a Tómelléki ovi kiscsoportosai elakadnak a sárban útközben, úgy tűnik, meghiúsul a várva várt esemény. Borisz azonban gyorsaságával, ügyességével, rátermettségével kiszabadítja a sárból a csöppségeket, és ezzel megmenti az előadást.

Borisz egy igazi hős!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tündér, 2018
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155781100 · Illusztrálta: Tim Warnes

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Carrie Weston: Borisz megmenti az előadást

Zsinórban olvasás okán egy, közös értékelés a sorozat eddigi négy magyar részéről:

Borisz egy kissé kajla, kissé esetlen, elképesztően jólelkű medve. Lévén jócskán nagyobbra nőtt, mint kisállatokból álló osztály – beleértve a kotlós tanerőt is – természetes, hogy ijesztőnek látják, amikor ő az új gyerek az osztályban. Persze, ahogy az lenni szokott, a végére sikerül szocializálódni, a többiek is meglátják, hogy Borisznak van ám jó oldala, sőt!
Borisz, mint karakter nagyrészt határozottan szimpatikus volt, esetlen, de tüneményes medve, barátságos és segítőkész. Grafikailag telitalálat, a figurák szerethetők, de nem cukormázasak.
A történetekkel ugyanakkor kissé hadilábon álltam Visszatérő elem, hogy a többi kisállatot megtámadó gonosz állatok megijednek tőle és elmenekülnek, aminek az osztály örül, Borisz viszont nem érti, mert ő csak játszani akart, olyan, mintha abszolút nem lenne tudatában a többi – akár jó akár negatív – szereplőhöz viszonyított méret- és erőfölényének. Minden báj és tünemény ellenére ezt nagyon nem tartom jónak.
Kedvenc részem A Borisz megmenti az előadást spoiler
Kedvenc jelentsorom a Kempinges részben volt, ahogy Borisz mindenhol összeszedte a vakond elszórt plüssmackóját.
Legkevésbé a Borisz pöttyös lesz talált meg. Kicsit sokat akar rész volt a farmmal és a bárányhimlővel. Ráadásul tisztában vagyok vele, hogy a bárányhimló fertőz, de nem három perc alatt megy végig a teljes osztályon… Az csak szimplán váratlan volt, amikor tyúkanyó sütni kezdett és még receptet is prezentált hozzá, de azért lefényképeztem, és lehet, hogy egyszer megsütöm :)
Összességében elég vegyesek az érzéseim. Nem volt rossz egyik sem, de nem tudom azt sem rámondani, hogy jó volt.

gab001 P>!
Carrie Weston: Borisz megmenti az előadást

Tudtam, hogy haza fogom hozni a könyvtárból, aztán megláttam élőben és végképp eldőlt a dolog. Annyira cukik a rajzok, hogy nem tudom megunni a lapozgatását. Maga a történet is nagyon aranyos. Megtudhatjuk mi mindenre jó egy hatalmas, szőrős, hangos és félelmetes medve. Persze azt is, hogy mire nem. A cím mindent elárul, mégis érdemes kézbe venni. Nagyon aranyos.

>!
Tündér, 2018
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155781100 · Illusztrálta: Tim Warnes
Caledonia_Valley P>!
Carrie Weston: Borisz megmenti az előadást

Végtelenül aranyos történet, gyönyörű illusztrációkkal. A kisállatok tulajdonságai, tettei, a megjelenítésük mind-mind a helyén van, és olyan témákat boncolgat a sorozat minden egyes darabja, amikkel már érdemes ovis korban megismerkedni, és a mondanivaló elsajátításával a gyermekből jobb ember válhat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Bonny Becker: Medve látogatója
Catherine Leblanc: Megérkezett!
Kormos István: Vackor az első bében
Nicholas Oldland: A melegszívű medve
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban
Te vagy az anyukám? – A jegesmedve bocsa
Karma Wilson: Medve ébren marad
Ysenda Maxtone-Graham: Csacsi napi buli / Barangolás a formák birodalmában
Alan Alexander Milne: Micimackó