Kezek ​és Fogak Erdeje (Kezek és Fogak Erdeje 1.) 201 csillagozás

Carrie Ryan: Kezek és Fogak Erdeje

Mary világát egyszerű igazságok irányítják:
A Nővérek mindent tudnak.
Az Őrzők szolgálnak és védenek.
Az Elátkozottak soha nem adják fel.

És mindig figyelned kell a falut körbevevő kerítésre. A kerítésre, mely megvéd a Kezek és fogak erdejétől.
De ezek a törvények lassan értelmüket vesztik. Mary olyasmiket tud meg a Nővérekről és az Őrzőkről, melyekkel jobb lett volna soha nem szembesülnie. Amikor pedig a kerítés átszakad, és egész világán úrrá lesz a káosz, az Elátkozottakkal is közelebbi kapcsolatba kerül.
Választania kell a faluja és saját jövője között, a szerelme és a fiú között, aki gyermekkora óta szereti. Szembesülnie kell a Kezek és fogak erdejének valódi természetével.
Megtalálhatja-e jövőjét egy olyan világban, melyet a halál vesz körül?

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Athenaeum, Budapest, 2010
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632930800 · Fordította: Kaskof Sára

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Cass · Jacob · Jed · Mary · Tabitha nővér · Travis


Kedvencelte 26

Most olvassa 6

Várólistára tette 104

Kívánságlistára tette 48

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Carrie Ryan: Kezek és Fogak Erdeje

Vajon miért van az, hogy megtetszik egy sorozat és annak nincs következő része magyarul, de még csak a tervezetet sem látom ,hogy kiadnák?
Így kimondottan utálok már valami újba kezdeni…

Na de a történet a lényeg, és arról csak jót tudok írni.
Nekem nagyon tetszett.
Kellemesen beteg, ha lehet így fogalmazni.
Minden van benne ami egy jó történethez kell, kellő mennyiségű rettegés, sok sok zombi, szerelem, és dráma.
Szóval hol a következő rész? :)

Wandamaci P>!
Carrie Ryan: Kezek és Fogak Erdeje

Azt hiszem ez volt az első zombis könyv, amit olvastam.
Először is muszáj elmondanom, hogy egy teljesen más történetre számítottam. Fogalmam sincs miért de bennem teljesen az a történet élt a fülszöveg után, hogy Mary egy zombiba lesz szerelmes, aki rendelkezik öntudattal és képes uralkodni magán…azt hiszem egy kicsit meglódult a fantáziám, nem erről volt szó :D
Ahogy olvastam egyre jobban csodálkoztam, hogy- hogy jelenleg 76%-on áll ez a könyv. A végére megértettem, de mégsem annyira vontatott vagy rossznak nevezhető, mint amennyire ezt sugallta nekem a %.
A világ és az elgondolás nem lenne rossz, nekem tetszett. Kellően izgalmas is, nem kiszámítható, gyorsan haladtam vele mert tudni akartam mi fog történni.
A szereplők viszont nagyon elviszik az egészet…főleg Mary. Ennyire önző és buta karakterrel nem sűrűn találkozok. A gondolataiból egy idő után már sok volt.
A végének örültem is meg nem is, bár nem igazán volt nagy valami az eddig elszenvedettek után. Vártam hogy történjen ott valami, de semmi…
Lehet a trilógia további köteteiben megtalálnám, amit innen hiányoltam… Angolul majd egyszer lehet belekezdek a folytatásba, viszont annyira nem érzem sürgetőnek.

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.hu/2017/03/carrie-ryan-kezek-…

AniTiger P>!
Carrie Ryan: Kezek és Fogak Erdeje

A világfelépítés és ez a lehetséges jövőkép nagyon jó volt. Okosan volt felépítve és kitalálva az egész fandom. Tetszett a falu titokzatos jelene és múltja, kifejezetten érdekelnének a dolgok mögött álló Miért? -ek. spoiler Azt nagyon sajnáltam, hogy kitalált egy érdekes világot és a történet középpontjában egy szerelmi sokszög állt (kifejezetten idegesítő, illogikus emberkékkel a főszerepben).

A főszereplő meg teljesen eltér azoktól az erős, okos, megfontolt főhősnőktől, akiknek a történeteit szeretem. Súlyosbító tényezőként pedig E/1-ben kéne azonosulni a döntéseivel és a butácska, nem túl fontos gondolataival. Mary a nyomába sem ért azoknak, akiknek disztópiában élve nem szerelem, hanem a túlélés – és mások megmentése – forog a fejükben.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/02/kezekesfoga…

9 hozzászólás
brena>!
Carrie Ryan: Kezek és Fogak Erdeje

Húúúú,este 23:00-3:00 és kiolvastam…húúú..nem is igazán bírok értékelést írni:))
Még soha nem volt rémálmom könyvek olvasása után…de ma éjjel 2x is megébredtem…egy görcsben és harcoltam a zombik ellen….
Nagyon félelmetes egy könyv volt..magával ragadott.
Ha valami „menőbb” borítója lenne,sokkal nagyobb sikere lenne….és persze megint egy trilógia..:))

13 hozzászólás
Nita_Könyvgalaxis>!
Carrie Ryan: Kezek és Fogak Erdeje

A könyv borítóján ez áll: „Élhet-e a szerelem egy pusztuló világban?” Én inkább azt írtam volna: „Élhet-e a remény egy pusztuló világban?” Ugyanis a könyv központi kérdése az, hogyha körülötted minden összeomlik, te meddig bírnád? Mibe vagy kibe kapaszkodnál? A vágyaidba, egy talán sosem létezett múltba, a szeretteidbe, a szerelembe? Képes lennél hátrahagyni az otthonod, a biztonságot, a családodat egy álomért? Vagy választanád inkább a könnyebb utat, a feladást, a belenyugvást?
Sokkal többet kaptam ettől a könyvtől, mint vártam. Leginkább kérdéseket, amik nem hagynak nyugodni, és szeretnék majd válaszokat találni rá.

5 hozzászólás
Roszka>!
Carrie Ryan: Kezek és Fogak Erdeje

Kicsit nehezen indul be a történet, és nem is derül ki, hogy mi is okozta az Átváltozást.
Bár van egy pillanatnyi utalás rá. Egy falu küzdelme a zombikkal, akik a kerítéssel körbezárt életet nehezítik. Egy fiatal lány küzdelme a kezek és fogak erdejével, hogy valóra válthassa azokat a meséket, amiket édesanyjától hallott, és mindig igaznak hitt. A szerelem is rátalál. De, hogy mi igaz, vagy mi nem a történetekből, ahhoz el kell olvasni a könyvet.
Mint kiderül az egész világot érinti az Átváltozás, bár a faluban úgy gondolják, hogy csak ők vannak a világon.
Jó kis történet, kár, hogy nem fordítják le a többi részét.

Pnikolett>!
Carrie Ryan: Kezek és Fogak Erdeje

Kicsit nehezen értem a végére,ez is jelzi, hogy nem avattam kedvencet :D
Nem túlzok szerintem vele,ha azt mondom, hogy a könyv feléig el kellett érni,mire beindultak az események. Alapból egész érdekes világot épített fel az írónő,szabályokkal,rejtélyekkel,saját rituálékkal és zombikkal. Én elejétől kezdve azt mondtam,hogy olyan mint a TWD sorozat. Az is pozitív volt, hogy nem félt hozzányúlni a szereplőkhöz, nem élte túl mindenki valami csoda folytán… A főszereplő lány nagyon makacs volt,de ez engem különösebben nem zavart,túlélni se akart volna annyira,ha nem hisz abban amiben hinni akart. Kicsit megszállottan, de mind1. A végére ha azt vesszük meglett a boldog befejezés, bár közben nem lehet tudni pontosan ki halt meg és ki maradt életben,amit nem is fogok megtudni,mivel nem adták ki a többi részt :D így ezen kívül is maradtak még kérdéseim,de igazából nem csak a végével kapcsolatban,ami meg ugye arra enged következtetni, hogy az írónő sok dolog felett elsiklott.
Nekem zavaró a sok leíró rész és kevés párbeszéd,még nehezebben olvashatóvá tette a könyvet.
Döcögősen a végére értem,nem mondanám rossznak,de lehetett volna jobb is.

_Katie_ P>!
Carrie Ryan: Kezek és Fogak Erdeje

Mary kis falujában, egy kerítés mögött éli az életét, az örök hörgés és az állandó kerítés citálás közepette, amit a zozik keltenek, mert hát ez már csak így van. A zozik éhesek és agyat meg vért akarnak.
Érdekes, hogy a jól megszokott, bevált, soha meg nem kérdőjelezett világból éppen egy AntiFőhősnő akar kitörni, akinek nem igazán vannak meg a képességei a túléléshez, plusz rohadt önző egy nőszemély, akit csak a saját célja és álma foglalkoztat. Well, hát nem alkotott maradandót…..muhaha :D
A szereplők összeszokott kis csapat, együtt nőttek fel, ismerik egymást, ugyanakkor a sok ki nem mondott kérdés és érzelem miatt aztán mindenki fájdalmat okoz a másiknak és spoiler.
Sorozat, szóval értem ezt a befejezést, mert azért maradnak az emberben kérdések dögivel, de ha erre választ akar valaki, akkor annak angolul kell folytatnia….viszont jelenleg nem érzem, hogy annyira égetőek lennének azok a válaszok.

evé >!
Carrie Ryan: Kezek és Fogak Erdeje

Ez volt az első zombis könyv, amit olvastam, és máig emlékszem a hangulatára és arra, hogy nagyon-nagyon tetszett (érdekes, GR-en simán kedvencnek jelöltem miután regisztráltam, itt molyon csak most, második olvasáskor)
Bár Mary nem a kedvenc szereplőm, és a gondolataival se értettem többségében egyet, a stílusa elfeledtette ezt velem. Sötét és nagyon szép. Egy-egy mondatot többször is újraolvastam, ami csak ritkán fordul velem elő. Szerettem elmerülni a világában, élveztem a komor hangulatot és a kilátástalanságot. És bár tudtam a végét, végigizgultam a könyvet. Ott voltam Mary-vel a faluban, amit egy drótkerítés választ csak el az élőhalottaktól. Együtt bolyongtam vele a Katedrálisban. És együtt menekültem el vele, megkeresni az utat az álmaihoz.
Egy dolgot sajnálok csak, hatalmas nagy kérdés maradt a végén: mi lesz ezután?

4 hozzászólás
troublesome_007>!
Carrie Ryan: Kezek és Fogak Erdeje

Húha.
Mire nem jó egy áramszünet..egy ültömben kiolvastam az egészet (bár szerintem ez áramszünet nélkül is így lett volna)
Kb. úgy éreztem magam az olvasása közben, mint amikor a Menedéket olvastam: csak úgy pörög-pörög az esemény, egyre csak fokozódik minden, de valahogy mégsem az igazi. Az erős kezdés viszont nagyon tetszett. Viszont lehetett volna ez egy jóval vaskosabb könyv is, ahol talán jutott volna idő az előzmények kifejtésére is spoiler.
A szereplők, hát. Mary egyáltalán nem lopta be magát a szívembe, s az igazat megvallva egyik szereplő sem. spoiler.


Népszerű idézetek

Nita_Könyvgalaxis>!

– Vannak dolgok ebben az életben, amiket egyszerűen el kell fogadnunk, Mary. Még akkor is, ha abban a pillanatban nem tudjuk felfogni az értelmüket, ki kell tartanunk mellettük.

115. oldal - XII. fejezet (Athenaeum, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Tabitha nővér
AniTiger P>!

Vajon létezett-e valaha ennél kegyetlenebb világ, amely arra kényszeríti az embert, hogy azt ölje meg, akit a legjobban szeret?

270. oldal, XXXII

Nita_Könyvgalaxis>!

Nyelvem végighúzom a fogaimon – vajon milyen íze lehet a halálnak?

230. oldal - XXVII. fejezet (Athenaeum, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: halál · Mary
Amadea>!

– Megígértem neki, hogy nem érem be a biztonsággal és a nyugalommal, ha az álmaimat kell feláldoznom érte.
– És mennyit érnek az álmaid, ha már halott vagy? – kérdezi Jed halkan.

283. oldal - XXXIV. fejezet (Athenaeum, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Jed · Mary · Travis
AniTiger P>!

– Nem a túlélés a lényeg. Mindennek a szerelemről kellene szólnia. Ha egyszer megismered a szerelmet te is… A szerelem az, amiért érdemes élni. Ha minden áldott nap része az életednek. A szerelemmel ébredsz, és belékapaszkodsz a viharban vagy egy lidércnyomás után. A szerelemben találsz menedéket a halál elől, ami körülvesz, kitölti mindenedet.

154. oldal, XVII

Kapcsolódó szócikkek: Jed · szerelem
Petra_c33 I>!

A gyermekkor kötelékeit erősebb szálakból szövik, semhogy egykönnyen elszakadjanak.

171. oldal - XX. fejezet (Athenaeum, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: gyerekkor · Mary
Róka P>!

A kép úgy ragadja meg az élet egy fontos pillanatát, hogy az mindörökre mozdulatlanságba dermed. Hogy aztán egy idegen, például most én, kezébe vehesse, és eltűnődhessen rajta.

206. oldal - XXIV. fejezet (Athenaeum, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Mary
EgyKönyvmoly>!

A szerelem az, amiért érdemes élni. Ha minden áldott nap része az életednek. A szerelemmel ébredsz, és belekapaszkodsz, a viharban vagy egy lidércnyomás után. A szerelemben találsz menedéket a halál elől, […]

154. oldal - XVII. fejezet (Athenaeum, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Jed · szerelem
AniTiger P>!

Mert az nem lehet, hogy a világ csak ennyi és kész. Nem lehet, hogy csak mi legyünk és senki más. Az életnek többről kell szólnia, mint amit ez a falu jelent az önkényes szabályaival.

94. oldal, X

MrBones>!

Argos jut eszembe, meg az, ahogy álmában boldogabb időket látott, ahogy megránduló lábbal, padlót csapkodó farokkal feküdt ott reggelente kifordult bal fülével.

299-300. oldal - XXXVI. fejezet (Athenaeum, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: kutya · Mary
4 hozzászólás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Ann Aguirre: Horda
Ilsa J. Bick: Hamvak
Jamie McGuire: Red Hill
Courtney Summers: This Is Not a Test – Éles helyzet
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
S. J. Kincaid: A kárhozott
Kiera Cass: The One – Az Igazi
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve