Túlvilági ​szerelem 56 csillagozás

Carrie Hope Fletcher: Túlvilági szerelem

Evie Snowt idős korában, álmában, a szerettei körében ragadja el a halál. Ki az, aki nem ilyen békés eltávozásra vágyik? Amikor azonban megérkezik a mennyország kapujába, rá kell döbbennie, hogy újra huszonhét éves, és az ajtó nem nyílik. Ahhoz, hogy átjuthasson rajta, meg kell szabadulnia a lelkére nehezedő terhektől: három titoktól, amely fél évszázadon át nyomasztotta őt. Fel kell tárnia titkait, mielőtt késő lesz. Evie csodálatos utazása során többet tanul az életről és a szerelemről, mint azt valaha képzelte volna, s talán a rég elvesztett szerelméhez vezető utat is sikerül megtalálnia.

Varázslatos regénnyel lepte meg rajongóit Carrie Hope Fletcher, aki az egyik legnépszerűbb fiatal sztár és nemcsak hazájában, Angliában. Népszerű West End énekesnő, százezrek által követett youtuber, író, második kötete ez – és egyben első regénye. Napokkal megjelenése után, ahogy előző kötete is, azonnal a Sunday Times első számú bestsellere lett.

Eredeti mű: Carrie Hope Fletcher: On the Other Side

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
XXI. Század, Budapest, 2017
302 oldal · ISBN: 9786155638190 · Fordította: Szarka Valéria
>!
XXI. Század, Budapest, 2016
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155638183 · Fordította: Szarka Valéria

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Evie Snow


Kedvencelte 8

Most olvassa 4

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 52


Kiemelt értékelések

>!
KönyvParfé
Carrie Hope Fletcher: Túlvilági szerelem

Tipikus sztori, ahol van egy lezáratlan ügy és a lélek addig „bolyong”, amíg megnyugvást nem talál. Elégszer láttunk már ilyet filmekben, vagy olvashattunk könyvekben, ez mégis egy kedves regény, tele egyedi elgondolásokkal. Evie és Vincent megismerkedése tetszett a legjobban, ugyanis a hegedű és a narancsos cukorkák végtelenül romantikussá tették a jeleneteket. Többet sajna nem árulhatok el, mert még a végén spoilerbe futnál. :)
A karakterek meseszerűek, az én szájízemnek egy kicsit egysíkúak is. Vannak a jók és a rosszak, ezért vagy nagyon megszereted a szereplőket, vagy nagyon megutálod.
A mágikus realizmus elemeivel bőven találkozhatsz a történet során; hol egy galamb képében, hol egy különleges fa által jelenik meg, picit erősítve bennem az Egyszer volt, hol nem volt… és az Alice Csodaországban látványvilágát.
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2016/11/08/carrie_hope_fletch…

3 hozzászólás
>!
Deziréé
Carrie Hope Fletcher: Túlvilági szerelem

Nem is értem, hogy miért csak ennyi a százalék ennél a könyvnél, én semmi rosszat nem tudok mondani róla. Alig vettem észre, hogy múlik az idő mikor olvasom, és egyszer csak vége lett, de micsoda vége lett. Te jó ég. Még most sem tértem magamhoz. Olyan fantasztikus egy könyv, hogy szavakat is alig találok ide írni, de egyszerűen tényleg, ilyet még nem olvastam. Sajnálom, hogy eddig nem olvastam. Sokkal hamarabb neki kellett volna kezdenem.
Már a címéből is gondoltam, hogy valamilyen szellemes sztorit fogok olvasni, de erre azért nem gondoltam, hogy ennyire fog tetszeni. Csodálatos. Ezek a szereplők és, ahogy időközben minden kiderül és értelmet nyer minden rész, ez a sok összefüggés. Hűűű.
Vincent és Evie szerelme, annyira romantikus… Ilyen szerelmet, áá amúgy ilyen nincs (,de reménykedek, hogy mégis),ám mégis jó olvasni könyvben, hogy van.
Igen, enyhén áradozok a könyvről, de ha egyszer jó könyvet olvasok, nem tudom magam visszafogni. Megyek is és megpróbálok rendesen észhez térni, DE előtte leírom, hogy mennyire illik ez a borító a könyvhöz. Nagyon el lett találva. Nagy gratula a könyv írójának, szerkesztőjének, borító tervezőjének, a kiadónak és mindenkinek, aki részt vett abban, hogy létrejöjjön ez a remekmű. :)

>!
Zsófi_és_Bea P
Carrie Hope Fletcher: Túlvilági szerelem

Nem könnyen indult barátságom ezzel a könyvvel, de amikor rájöttem az igazi lényegre, onnan már nagyon élveztem a történetet. Fantáziadús, érdekes elgondolás halálról, életről, szerelemről.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/01/carrie-hope-fletch…

>!
Pillecukorkám
Carrie Hope Fletcher: Túlvilági szerelem

Vnnak emberek akik hisznek a menyországban. Mivel én nem tartoztam ezek közé az emberek közé, így rettegve vettem a kezembe ezt a könyvet. De kellemesen csalódnom kellett. Reménykedem abban, hogy tényleg van ez a hely és, hogyha egyszer én is oda jutok azzal leszek és ott ahol én akarok. Persze ez részlet kérdés, de értitek…..❤❤

>!
pannik P
Carrie Hope Fletcher: Túlvilági szerelem

Szabadságom alatt vittem magammal egy hosszú hétvégére és egy könnyed, laza, romantikus olvasmányt reméltem, kis túlvilággal megspékelve :)
Hát nem igazán ilyen ez a könyv.

Az nem is lett volna gond, hogy komolyabb a hangvétele és nehezen is fogalmazom meg, hogy mi volt a gondom vele. Talán az, hogy erőltetett. A valóság és a mese ugrándozik benne elég erőteljesen. Amit a szívével művelt azt egyenesen nem értettem és nem tudtam hová tenni. Nekem ez sok volt így egyben. Nem tetszett, nem fogott meg. Nagyon akart különleges fordulatokkal bővelkedni de nem ez maradt utána, hanem a fintor.
Az aluljárós vacsora is, hát, nem tudom. A különleges nálam nem itt kezdődik. Nem jött át a hangulat, a lényeg, sajnos. Arról ne is beszéljünk, milyen döntést hozott szülői nyomásra, ez is egyszerűen érthetetlen.

Szóval a 2,5 csillag is ajándék erre a könyvre, amit azért adok mert a a történet nem lenne összességében rossz. Csak a kevesebb néha több.

>!
Ibanez MP
Carrie Hope Fletcher: Túlvilági szerelem

Jó kis történet lett volna, ha… van egy pár ha…
Na mindegy, a történet szórakoztató, nagyon jól indul, egy kicsit olyan Mitch Albom-os mennyországos-beengedős-visszatérős dolog, ami egész jó volt. Visszatérünk a „múltba”, megismerjük a gazdag főhős leányzót. Minden megy tovább egész szépen, egész jól, aztán az egész valahogy elromlott… Főleg ott, hogy egy felnőtt nő, aki nem képes a saját döntéseit meghozni, mindig anyucitól függ… Ha ilyen anyám lenne, mint ő, úgy küldtem volna el melegebb éghajlatra, mint a fene… spoilerspoiler… Kicsike vitte be nálam a végső tőrdöfést… miért kellett ilyen fantasy-misztikus elemekkel teletűzdelni a könyv végét? Szerintem sokkal jobb lett volna, ha ezeket az elemeket elfelejtette volna az írónő és egy normális történetben maradt volna (még ha a fent írt spoilerek akkor is tönkrezúzták volna). Ráadásul szerintem elfelejtett valamit kibontani spoiler

Összességében egy könnyed olvasmány, de sajnos a fenti hibák miatt dühítő is volt. Az ötlet jó volt, a felénél valahol elcsúszott a jó megvalósítás lehetősége… Kár.

1 hozzászólás
>!
Bajnoczianna 
Carrie Hope Fletcher: Túlvilági szerelem

Érdekes elgondolás volt a leírás. Evie a halála után a menyország kapuja előtt áll, de nem tud belépni rajta. Az a feladat vár rá hogy végig gondolja mi történt vele élete során. A döntésein keresztül próbálja meg felidézni mik lehetek a rossz döntések élőként. Miképp tudott volna máskép dönteni.
Tanulságos történet volt a maga módján. Engem nem ragadott magával, egynek elment. Kicsit nehezen értem a végére.

>!
Mpattus P
Carrie Hope Fletcher: Túlvilági szerelem

A Túlvilági szerelem kellemes meglepetés volt számomra. Az elbeszélői stílus igazán érzékletes, a történet olvastatja magát. A szerkezet követhető, nagyon tetszett a cselekménysor lezáró szakasza. A karakterek talán picit sematikusak, viszont azt hiszem, ez nem véletlen, s nem amiatt van így, mert Fletcher ne tudott volna kidolgozott, határozott szereplőket felvonultatni. Az általános jegyek – számomra – inkább eszközként funkcionáltak ahhoz, hogy kicsit mindenki megtalálhassa magát a történetben.

Teljes értékelés itt:
http://szembetuno.blogspot.hu/2016/11/carrie-hope-fletc…

>!
Belle_Maundrell 
Carrie Hope Fletcher: Túlvilági szerelem

Most kiderült, hogy nem hiába rettentett el eddig a cím. Legalább okulok a helyzetből, és nem csábít el többé a szépséges borító… vagy a fülszöveg, ami alapján egy aranyos, szórakoztató történetre számítottam. Ehelyett egy hisztis liba nyivákolását kaptam.
Pedig egészen jól indult, még ha nem is volt valami eredeti. Én szeretem az ilyen befejezetlen ügyes sztorikat, meg Evie és Vincent találkozása is tetszett, bájos volt az egész utcazenélős, cukorkás dolog. Aztán sajnos gyors mélyrepülésbe kezdett, amint felbukkant egy kis konfliktus. Sőt, az egész dráma iszonyú erőltetett és mondvacsinált, nevetséges volt Evie családja.
Most komolyan, mi a franc ez a 21. századi elrendezett házasság-mánia? Ha mondjuk az 1900-as évek elején lennénk, akkor még el is hinném, hogy az a fő konfliktusforrás, hogy a csaj önmegvalósítani akar, az elmeroggyant anyja meg puccos esküvőt, de ebben a kontextusban egyszerűen röhejes volt. Az meg egyenesen az agyamra ment, ahogy Evie folyamatosan úgy volt beállítva, mint aki mindig a legjobbat hozza ki az életből, meg milyen erős, bátor nő. Hát már nem azért, de nekem minden eszembe jutott róla, de ez pont nem. Egy elnyomott, picsogó kis szerencsétlen volt, aki 27 évesen nem képes kiállni magáért. A nagy önfeláldozó pillanata is kész katasztrófa. spoiler Totál nevetséges volt az egész. spoiler Evie munkahelyi konfliktusa is eltúlzott volt, nem hiszem, hogy egyetlen ember így el tudna lehetetleníteni valakit egy nagyvárosban.
A mágikus realizmus jegyei is nagyon kilógtak, ami fura, mert általában szeretem, de itt olyan nevetséges volt az egész a a szívvel, a fával, na meg a madárral, hogy fájt. Fú, ez a galambos levelezés amúgy is kiakasztott, nem hallottak még postagalambról? Mindig az járt a fejemben, hogy szerencsétlen állatot kinyírják azzal a sok tintával; persze oké, leesett, hogy ez egy mágikus madár vagy mi a franc, de akkor sem bírtam.
A vége természetesen garantáltan nyakon van öntve cukormázzal, őszintén szólva nem is lepett meg. Mindenesetre nekem nem jött be, határozottan nagy csalódás volt.

>!
zakkant
Carrie Hope Fletcher: Túlvilági szerelem

Tanulságos és egyben fontos történetet vetett papírra Carrie Hope Fletcher, aki biztos, hogy némi saját példát is belecsempészett a főszereplő karakterébe, főként a 27 éves Eviébe, akiben egy szeretetreméltó, kitartó és nagyon küzdő szellemű lányt ismerhettünk meg. Nem egy könnyű sors és családtörténet van a Túlvilági szerelemben, de mégis valahogy felemelő volt olvasni, ahogy egyre több mindent megtudtunk Evie Snow múltjából, és egykori életéről. Közben beékelődtek a jelen pillanatai is, amik keveredtek azokkal a részekkel, ahol az időskori Evie próbálja teljesíteni azt a feladatát, hogy a titkait elmesélje az érintett személyeknek.

Volt néhány olyan rész, ami nekem spirituálisan kicsit sok volt, és nem annyira értettem, hogy ezt miért pont így írta meg az írónő, de végül is túllendültem ezeken és a végén úgyis érkezett a „minden jó, ha a vége jó” rész így egyensúlyba kerültek a dolgok. Egy-két dolog hiányzott, amiről kár, hogy nem tudtam meg többet pl az, hogy milyen évben játszódtak a regény egyes múltbéli jelenetei, de ezek csak apróságok.

Ha szeretnél egy kedves, romantikus és szerethető regényt olvasni, amiben nagyon fontos szerepet kap a családi, a szerelem és a múltbéli tettek (és következményei) akkor bátran olvasd el a Túlvilági szerelemet. Azoknak, akik nem szeretik a túlvilági dolgokat nem lesz zavaró ez a rész sem, mert jól dolgozta fel Carrie Hope Fletcher a laikusok számára is témát. Engem különösen érdekelt a túlvilági rész, és jó volt olvasni a 72-es ajtóról, ami fontos szerepet kap a történet végén.

Sok tanulság és érzelem van a Túlvilági szerelemben, pedig Carrie Hope Fletcher nem bonyolítja túl a mondatait, se a történetet, de pont így volt jó a regény :)

Bővebben itt: http://www.zakkantolvas.hu/2016/11/carrie-hope-fletcher…


Népszerű idézetek

>!
pannik P

Vagy azon kesergek, hogy más életet szerettem volna, vagy kihozom a legtöbbet abból, ami van.

243. oldal

>!
Belle_Maundrell 

Lelked túl nehéz, így nem juthatsz át.
Tedd le a terheid még ideát.
Ha megkönnyebbülsz, a kulcs elfordul,
És beteljesül, mit szíved koldul.

10. oldal

>!
Amalthya P

Nagyon finom műszer a lélek, és bizonyos dolgok megbéklyózzák. A bűntudat például, vagy ha magunkba fojtjuk az érzéseinket, titkolózunk: óriási teher a léleknek. Az efféle emberi eredetű súlyok ráakaszkodnak, és elnehezítik.

14. oldal, 1. Érkezés

Kapcsolódó szócikkek: bűntudat · lélek
>!
Belle_Maundrell 

Időnként útelágazáshoz ér az ember, gondolkozott, és egyik irányt választja, aztán eltűnődik, mi lett volna, ha a másik mellett dönt. Ez még inkább így van akkor, amikor az embernek mások jelölik ki az ösvényt, és a másik csapás olyan messze van, hogy oda már soha nem térhet vissza.

20. oldal

>!
Belle_Maundrell 

Tévútra vezetsz-e,
Ha követlek?
Tudom, hogy nem,
Mert szeretlek.
Fogd meg a kezem,
Én rád bízom magam.
S ha neked kell követned,
Állom a szavam!

59. oldal

>!
bagoly88

Biztos vagyok benne, hogy ha feldobnánk a szívemet a levegőbe, kétszer olyan sebesen zuhanna vissza a földre a titkaim terhétől.

20. oldal

>!
Belle_Maundrell 

Hiszem, hogy mindennek, ami történt velem az életben, megvolt a maga oka, és ha bármit megváltoztatnék, nem ugyanaz az ember lennék, aki vagyok.

75. oldal

>!
Belle_Maundrell 

– Folyton azon tűnődöm, mitől önmaga az ember, s hogy mi történne, ha visszamennénk az időben, és megváltoztatnánk valamit. Jobb vagy rosszabb emberek lennénk-e, esetleg ugyanolyanok maradnánk, mert akármit is teszünk, a sorsunk előre meg van írva?

75. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jenny Downham: Amíg élek
Charlotte Brontë: A lowoodi árva
Charlotte Brontë: Jane Eyre
Joss Stirling: Summer
Joss Stirling: Storm és Stone
Jus Accardo: Touch – Érintés
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
John Green: Csillagainkban a hiba