Viszlát, ​józan ész! (Nem csak egy szerelmes történet 1.) 22 csillagozás

Carrie Cooper: Viszlát, józan ész!

„Romantikus, ​humoros és elgondolkodtató: egy regény barátságról, szerelemről és arról, hogy lerázhatod-e magadról a családi béklyókat, és a saját utadat járhatod. Mostantól Carrie Coopernek nem csak a krimijeit fogod imádni!” – Papp Diána író, újságíró

Voltál már szerelmes?
A legtöbben erre a kérdésre igennel felelnének. Akadnak, akik már többször átélték, néhányan pedig csupán egyszer tapasztalták meg ezt a különleges lángolást. Ez a könyv is erről a mindent elsöprő érzésről szól, ám nem csak egy szerelmes történet…
Evey Harmon belsőépítésznek készül, és utolsó éves egyetemistaként az átlagos fiatalok mindennapjait éli. Évfolyamtársával és egyben legjobb barátjával, Tommy Palmerrel hónapok óta dolgoznak egy pályázaton, ám a leadás előtt egy nappal veszni látszik addigi munkájuk. Utolsó esélyként Tommy a bátyját, Dominicot hívja segítségül, akinek létezéséről Evey mit sem tudott.
Sok mindent elárul a két testvér kapcsolatáról, hogy Tommy a négy év alatt… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
544 oldal · ISBN: 9789635705191
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635705184

Most olvassa 2

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 46


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Carrie Cooper: Viszlát, józan ész!

Oh jaj… Nagyon szeretem a Lili Green sorozatot, de ez sajnos nem jött be nekem. Hiányoltam belőle a megszokott sodró lendületet.

BarbyMalik0112 P>!
Carrie Cooper: Viszlát, józan ész!

Carrie Cooper legújabb regénye új világot tár fel előttünk. Az írónő búcsút mondva Lili Greennek egy fiatal, utolsó éves egyetemista lány, Evey Harmon életével ismertet meg bennünket, akinek egy találkozás felforgatja a mindennapjait. Dominic egy pillantásával elcsavarja Evey fejét, pedig közel sem testesíti meg azt az ideált, amit a lány önmagában felépített. A szíve nem hallgat az eszére – de vajon lehet kettejük történetének nem csalódás a vége?

A Viszlát, józan ész! egy légies stílusú, rabul ejtő regény, mely igazán széles érzelmi világot barangol be. Ajánlom azoknak, akik egy fiatalos, könnyed, de közben valódi tartalommal megtöltött könyvre vágynak.

Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2022/10/carrie-coo…

Harriet P>!
Carrie Cooper: Viszlát, józan ész!

Carrie Cooper a négyrészes romantikus krimisorozat után egy szimpla románccal tért vissza az olvasókhoz, de itt is érezni az írónő egyedi stílusát, sajátos humorát, és számomra ettől lesz ez a könyv nem csak egy szerelmes történet, hanem sokkal több annál. A sztori egyébként elég egyszerű, Evey beleszeret a legjobb barátja bátyjába, de sajnos a pasi seggfej. A szituációt talán mindannyian át tudjuk érezni, én is jártam már hasonló cipőben, mikor az eszem tudta, hogy jobbat érdemlek, de a szívem nem hallgatott rá. Főhősünk végtelenül szimpatikus, aranyos, vicces, csinos. Hétköznapi és különleges is egyben, így könnyű azonosulni vele. Dominic pedig az a fajta alfahím, aki úgy szédít meg minket, hogy közben nem ígér semmit. Evey is tudja, hogy nincs miért számon kérnie, de egyszerűen nem hiszi el, hogy a férfi semmit sem érez iránta, hiszen végig kedves és gondoskodó volt vele. A köztük lévő szenvedélyről már nem is beszélve, mert azt azért érzi az ember, ha a másik is eszeveszetten vágyik rá. Én szurkolok nekik, spoiler

lizzyke21 P>!
Carrie Cooper: Viszlát, józan ész!

„ Az egész egy igazi érzelmes utazás. Nagyon sokat szárnyalunk a fellegekben, de sajnos néha a mélybe is zuhanunk. Mint egy hullámvasúton. Egyszer fent, egyszer lent.

Az írünőnek ezúttal is sikerült maradandót alkotnia. Egy olyan regényt, ami nem csak szórakozást ad az olvasónak. Valódi érzéseket, élményeket. Gondolkodnivalót, egy igazi életszagú sztorit. ”

Bővebben:
https://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.com/2022/10/carrie…

Zsanett>!
Carrie Cooper: Viszlát, józan ész!

Már nagyon vártam egy Carrie Cooper történetet. Igaz más lett ez a történet, mint amit megszoktam tőle, ez is lett olyan jó. Szerettem olvasni! Jót szórakoztam Eveyn meg Dominicon. Nekem egy picit hiányzott Dominic szemszöge, gondolatai. Kíváncsian várom a folytatást, mert így nem érhet véget ez a történet.

Kucsi>!
Carrie Cooper: Viszlát, józan ész!

Ez nem egy sikertörténet. Nem szeretem azokat a könyveket, aminek nincs értelmes cselekménye. Az erotikus rêszek is legyenek cselekménybe szőve. A regény utolsó 120 oldala ami érdekes, de az is csak átlagos. A marionettjátszma sorozat az írónőnek a testhezálló. Az akciós könyvei nagyon jók. Az írót is úgy képzeltem el, hogy rendkívül eszes, kombinatórikus, bátor, vagány, harcos csaj, aki ettől a regénytől nagyon messze áll. Szusszanok egyet és majd megpróbálkoztatom magam a 2. résszel. Egyenlőre erőt gyűjtök, mert az első rész olvasása is több mint két hétig tartott. Igaz mást is be kellett iktatnom.

Viló_Andrea>!
Carrie Cooper: Viszlát, józan ész!

Szuper történet, mint ahogy az ezt megelőzőek is! Valóban más, mint a Lili Green sorozat, de ez egyáltalán nem baj, SŐT!
Bepillantást nyerünk egy fiatal lány lelki vívódásaiba, legyen szó baráti vagy szerelmi kapcsolatról, mindezt úgy, hogy cseppet sem unalmas vagy száraz! Hullámhegyeket és hullámvölgyeket élünk meg az olvasás során, és sok tanulságot lehet levonni akár a saját életünkkel kapcsolatban is. Engem egyből magába szippantott a történet, és együtt sírtam-nevettem vagy izgultam a szereplőkkel. Sokszor gondolkoztam közben, hogy vajon én az adott helyzetben miként döntöttem volna, és azt gondolom, hogy a szórakoztatás mellet az írónőnek pont ez volt a célja ezzel.
Iszonyú találó az alcím, ez tényleg
„NEM CSAK EGY SZERELMES TÖRTÉNET”
Aki krimit vagy csöpögős lányregényt várt, annak lehet, hogy furcsa lesz elsőre
(de tudtuk előre, hogy ez a történet MÁS lesz)!
Fordulatos, szívet melengető és egyben szívfacsaró történet rengeteg tanulsággal.
Köszönöm az élményt! ❤

marcsy_olvas>!
Carrie Cooper: Viszlát, józan ész!

Imádtam. Be szereztem Carrie többi könyvét is,mindent el akarok olvasni tőle.

briggg>!
Carrie Cooper: Viszlát, józan ész!

Nagyszerűen jó és nagyszerűen szórakoztató. Mégis magvas gondolatok vannak benne. Azonban kicsit ideges lettem a végére, hogy várnom kell a folytatásra áprilisig.


Népszerű idézetek

BarbyMalik0112 P>!

Ha valami ennyire elementáris erővel taglózza le az embert, amellett nem lehet úgy elmenni, ezeket a különleges pillanatokat meg kell élni!

BarbyMalik0112 P>!

Már megint mi az ördög ütött belém? A legutóbb a keze, most pedig az illata?

BarbyMalik0112 P>!

– […] Feltételezem, az öcsém azt mondta, hogy egy nagy seggfej vagyok.
– Nem egészen – ingatta a fejét Evey. – Szerinte egy egoista, mindenkin átgázoló, sznob, önelégült, pénzes seggfej vagy.

BarbyMalik0112 P>!

[…] az ember nem szálldosásra termett, és ha mégis magasra repíti valami, esélyes, hogy a földet érés hirtelen éri és elkerülhetetlenül fájdalmas.

BarbyMalik0112 P>!

– Kint ülnek a barátnőid, de te magaddal társalogsz a mosdóban? – értetlenkedett Dominic, és egyre mélyrehatóbban kezdte vizsgálni a lány vonásait. – Furcsa egy lány vagy.


A sorozat következő kötete

Nem csak egy szerelmes történet sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Zakály Viki: Szikra
Kollár Betti: Álmomban megleltelek
Kyra Angie: Soha ne mondd, hogy soha
On Sai: A gyógyítók
Edith Eva Eger: A döntés
Szaszkó Gabriella: Engedj el
Szaszkó Gabriella: Vigyázz rám
Fróna Zsófia: Démonok közt
Csernovszki-Nagy Alexandra: Mimi regénye
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek