Kétségekbe ​zárva (Marionettjátszma 1.) 119 csillagozás

Carrie Cooper: Kétségekbe zárva

Lili Green élete már nem is lehetne tökéletesebb: imádja a munkáját, igaz barátok veszik körül, és boldogságban él együtt szerelmével.

Ám minden megváltozik, amikor Lili párja segélykérő üzenetet kap volt ügynök kollégájától, és azonnal a baljóslatú hívás nyomába ered. Amikor a szeretett férfi is eltűnik, Lili kétségbeesésében a saját kezébe veszi a nyomozást, és a rendelkezésére álló kevés információt követve Franciaországba utazik.

Ahogy Lili egyre mélyebbre ás az ügyben, olyan kérdésekkel és kétségekkel találja szembe magát, amelyek egy csapásra kettétörhetik korábbi tökéletes boldogságát.

Vajon a bennünk dübörgő félelmek és kételyek a valóság kongó vészharangjai, vagy a saját bizonytalanságunk hangjai csupán?

A szemtanú és az Ügynök tűsarkúban című könyveiért Aranykönyv-díjra jelölt Carrie Cooper ezúttal egy romantikus, érzelmes, szenvedélyes utazásra hívja az olvasót a női lélek átláthatatlan világába.

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
442 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875724
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
420 oldal · ISBN: 9786155875731

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Nikosz Sztatopulosz · Lili Green


Kedvencelte 24

Most olvassa 3

Várólistára tette 68

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Gorkie>!
Carrie Cooper: Kétségekbe zárva

Egy ideje már várt a sorára ez a kötet a polcomon. Amint lehetett, előrendeltem, de mindenképpen meg szerettem volna várni a folytatást. Nem szeretem a függővégeket és Carrie azt mondta, hogy ez tulajdonképpen egy történet, ketté szedve.

Rengeteg érzést váltott ki belőlem ez a kötet és sok minden történt is benne, nehéz megfogalmazni, mennyi minden kavargott bennem olvasás közben.

Lili boldogan éli az életét Nikosszal, amíg váratlanul nem érkezik egy segélyhívás. Nikosz elutazik, hogy segítsen a volt kollégáján, barátján. Csakhogy ezután nyomavész. Lili eleinte összetörten várakozik, majd szokásához híven, a kezébe veszi a nyomozást. Természetesen, ismét beletenyerel a közepébe mindennek. Elképesztő tehetséggel keveredik mindig a legnagyobb kalamajkába.

Pici félsz volt bennem ezzel a történettel kapcsolatban, mert úgy hallottam, hogy inkább a lelki vívodáson van a hangsúly, és féltem, hogy hiányolni fogom a krimi szálat, amit A szemtanú és az Ügynök tűsarkúban c. könyvekben úgy szerettem. Szerencsére, kaptam annyi nyomozást is, ami kielégítette ezt a vágyamat is.

Drága Lili!
Én annyira imádlak, de most annyira buta voltál! Persze, volt, amikor átéreztem és megértettem, de néha nagyon nem tudtalak hová tenni. Főleg, annál a kihallgatós jelenetnél. Egyszerűen, nem értelek. Nem láttad a fától az erdőt és így csak halmoztad a saját bajodat. Hová lett a bizalom, amiről én tudtam, hogy ott van? Bár próbál az írónő elbizonytalanítani, én nem hagyom magam. Egyszerűen, hiszek Nikoszban, bármit tett vagy mondott is.

Nem egészen tudtam mindig Lilit megérteni, és kicsit csalódtam benne, de így is imádtam a könyvet és rá sem tudok haragudni. Izgultam, gondolkodtam, összeszorult a szívem, a lapokat csak úgy faltam, nem tudtam letenni. Nagyon örülök, hogy megvártam a folytatást, mert biztos falat kapartam volna, amint becsukom a könyvet. Mindjárt el is kezdtem a következőt.

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
442 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875724
Bitten>!
Carrie Cooper: Kétségekbe zárva

Lili újra akcióban! Vártam, nem is kicsit :P
Vártam, hogy fogja megközelíteni a kétség fogalmát, és nekem tetszett hogy az érzelmek boncolgatása felől igyekezett megragadni. Sikerrel.
Emlegettem az előzőekben azt a bizonyos árkot, melyet most fürge zerge módjára hódított meg és ügyesen hidalt át. Nagyon tetszett a merészsége. Pont jókor, pont eleget adott!

Lili jelleme továbbra is kedvenc, mulattat, elgondolkodtat és okít.
A borítók továbbra is kicsit passzívak de a színválasztás tetszik.

Nekem hiányzott John, de a nyulfarknyinak is nagyon örültem.

Nikosz!Nikosz! Nikosz….. mit is kezdjek veled…..Ennivaló, mint a Görög joghurt…… :P

Sippancs P>!
Carrie Cooper: Kétségekbe zárva

Rájöttem arra, hogy Carrie Coopert csak és kizárólag úgy szabad olvasni, ha az ember szabadságon van, mert az fix, hogy ha leülsz, és kezedbe veszed a könyveit, addig fel nem kelsz, amíg a végükre nem értél.
Bár nekem az eleje egy kicsit nehezen csúszott, tökéletesen passzolt ez a rész a Lili Green szériához. (Nem is értem, miért kellett külön sorozatként megjelentetni?) Lili hozta a szokásos formáját, vagyis vonzotta a bajt és a nem mindennapi szituációkat, Nikosz újra munkaruhát öltött, amivel együtt a szívére is páncél került, akcióba lendültek a társak is, Mark, Adam, Zac és John, s ha mindez nem lenne elég, volt még itt alkohol, drog, szex, exkluzív helyszín és egy kiismerhetetlen milliomos.
Ami a könyv érzelmi oldalát illeti, én teljesen át tudtam érezni Lili bizonytalanságát és dühét, mert hiába csak munka és megjátszás volt Nikosz részéről, akkor is a földbe döngölte a lányt. Ugyanakkor azt is megértem, hogy a hitelesség miatt egy percig sem inoghatott meg, csak hát na, más beszélni róla, mint látni és megtapasztalni.
A vége pedig… ahh, mintha félbe vágták volna a könyvet!
Ide nekem a folytatást!

5 hozzászólás
Pandalány P>!
Carrie Cooper: Kétségekbe zárva

Nagy reményekkel vetettem bele magam az olvasásba és azt kell, hogy mondjam, nem csalódtam, most olvastam először az írónőtől. Alapvetően krimi műfajú a Kétségekbe zárva, azonban teli van olyan elemekkel, amik a krimin kívül további izgalmakat tartogatnak az olvasó számára.
A főszereplővel, Lilivel tudtam azonosulni, szeretem az ilyen főszereplőket, akik ennyire határozottak, optimisták és szerethetőek. Tulajdonképpen az egész történetben végig ő volt a kedvencem, nagyon drukkoltam neki, hogy ne keveredjen olyan bajba, ami megoldhatatlan vagy végzetes hiba lenne. Mellette a másik női főhőst, Miát is megkedveltem, remélem a második kötetben még jobban megismerhetjük. A férfi főszereplők közül őszintén szólva nehezen tudnék választani. Mark engem rendkívül idegesített, ugyanakkor nagyon érdekelne, hogy mi rejlik a zord és nyers álcája mögött. Nikoszt pedig egyelőre besoroltam a „kedvellek, de még nem győztél meg öcsém” kategóriába. :D Ezért is várom nagyon a Marionettjátszma-sorozat következő kötetét. Nagyon kíváncsi vagyok, mi történik a szereplőkkel, hova sodorja őket ez az egész ügy.
Ami különösen tetszett, az a cím és a sorozatcím történethez való kapcsolódása. A cím, a Kétségekbe zárva magától értetődő lesz, miután elolvastátok a könyvet. Lilihez kapcsolódik és kb. már az első fejezetektől értelmet nyer, hogy miért ez lett a regény címe. A Marionettjátszma viszont nem ennyire egyértelmű, ugyanakkor zseniális, amikor megtudod, hogy mit takar.
Bővebben itt: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2018/09/carrie-coop…

2 hozzászólás
Bookish_Moments_Blog>!
Carrie Cooper: Kétségekbe zárva

A Kétségekbe zárva című kötet olyan érzelmeket indított el bennem, amikkel már nagyon rég találkoztam. Teljesen magával ragadott, mintha szinte a mélyvízbe fulladtam volna és az utolsó pillanatban dobnák nekem a mentőövet. Szomjazva olvastam minden egyes szót, amit az írónő elénk tárt.

Carrie Cooper stílusa, megfogalmazása teljesen levett a lábamról. Visszavonhatatlanul beleszerettem a könyveibe, a történetébe. Egyszerűen lenyűgöző, hogy mennyi mindent képes kiváltani belőlem – az olvasókból.

Teljes értékelés: https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2020/10/carrie-…

Anarchia_Könyvblog>!
Carrie Cooper: Kétségekbe zárva

A könyv borítója egyszerű, de mégis annyi mindent elindít az emberben. Mert már a külcsín is ad egyfajta kisugárzást a történetnek, ami az olvasás után még teljesebbé válik majd. Egy igazi érzelmi hullámvasútra veszünk jegyet, darabokra esünk és mindig kapunk egy pozitív morzsát, ami a reményt élteti bennünk a lapokba mélyedve.
Imádtam! Az írónő remekül megfogalmazta a regényt, szinte transzba ejtett.

A teljes ajánlót itt olvashatod el: https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/11/06/carrie…

Tünde1>!
Carrie Cooper: Kétségekbe zárva

Gratulálok kedves Carrie Cooper!Régóta vágytam már erre a könyvre,végre megszereztem.
Köszönöm az élményt!

BarbyMalik0112 P>!
Carrie Cooper: Kétségekbe zárva

Carrie Cooper neve számomra már garancia egy izgalmas és lebilincselő olvasmányra. Egyedi stílusa színt visz az olvasó életébe, különleges humora felvidítja, érzékletessége pedig sokszor összeszorítja az ember szívét. A Marionettjátszma első részével az írónő levett a lábamról, elkápráztatott és a bűvkörébe vont. Bár ebben a kötetben az érzelmeké lett a főszerep, izgalmak nélkül nem telhet el egy Carrie Cooper-regény. Nyomozás, intrika, szerelem Franciaországban. Fordulatok, amelyekre senki sem számít. Bábmester, akire senki sem gondol.

Igazi érzelmi hullámvasút.

Azoknak ajánlanám, akik egy izgalmas, letehetetlen olvasmányra vágynak, olyan érzelmekre, amelyek mindannyiunkban rejtőzködnek és egy olyan harcra, amelyben csak önmagunkra számíthatunk.

Bővebb értékelés és ajánlás a blogomon: https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2018/08/carrie-coo…

1 hozzászólás
Bettina_94 I>!
Carrie Cooper: Kétségekbe zárva

Még élesen él a fejemben az a nap, amikor a kezembe vettem A szemtanút. Olyan mély nyomot hagyott bennem, amit nagyon kevés romantikus történet tud elérni. Egy ideje már más zsánerek szippantanak inkább magukba, és csak nagyon ritkán olvasok romantikusat. A legtöbbet pedig túl kevésnek érzem. Ám A szemtanú végre más volt.

Azt követte az Ügynök tűsarkúban, majd a Marionettjátszma első része, a Kétségekbe zárva. Mindegyik rész megkapó volt a maga módján, de egyik sem hatott rám úgy, ahogy a Kétségekbe zárva. Mint egy hegedű, amely húrjainak megpendítésével mindig más hang harsan fel. Ebben az esetben azonban a könyv volt a zenész, én a hegedű, a fejezetek pedig más és más érzéseket pendítettek meg.

https://irokkozott.blogspot.com/2018/10/carrie-cooper-k…

szentesi_katalin P>!
Carrie Cooper: Kétségekbe zárva

Lehet, hogy jobb lett volna, ha a könyvek végig egy sorozathoz tartoznak. Ugyanis kihagytam egy részt, amit sürgősen pótolnom kell, mert mint utólag kiderült, voltak visszautalások és ez picit zavart. Érthető így is, de na….jobb sorban olvasni.
A cím nagyon jól átadja a könyv tartalmát!
Lili cselekedetein meg sem lepődtem, hozta a formáját. Jó kis katyvaszba keveredett, bár Nikosz mellett ez nem nehéz.
Voltak dolgok amik kicsit zavartak, sok felesleges oldal. Lili és Gerard filozofálása a szerelemről és szexről nekem uncsi volt.
Jah, amúgy Gerard karaktere valami zseniális. Nagyon jól ki lett találva.
Végig Lili szemszögéből olvassunk a sztorit, ezért nekem nagyon sokat dobott rajta a végén Nikosz oldala.


Népszerű idézetek

Pandalány P>!

Az ember bármit el tud viselni, ha fel tudja ismerni a benne rejlő, eredendően őt mozgató erőt.

2 hozzászólás
BarbyMalik0112 P>!

Sosem szerethetsz ugyanúgy két embert, és nem is kell. Minden ember más és más, ezért a közöttük lévő érzelmek is csak rájuk jellemzőek, egyediek és kivételesek.

Pandalány P>!

– De az ember sokkal többet el tud viselni, mint azt eredetileg gondolná. Amíg bele nem kerül egy helyzetbe, addig úgy véli, hogy ő biztos nem élne túl egy ilyen vagy olyan szörnyűséget. Aztán megtörténik vele valami, amit addig elképzelhetetlennek tartott, és meglepve tapasztalja, hogy a szíve tovább dobog, a tüdeje újra meg újra megtelik levegővel, és a vére tovább zubog az ereiben. Egyik sem úgy, mint azelőtt, de mégis minden rendületlenül mozgásban marad. Aztán eltelik egy nap, majd még egy, és kiderül, hogy képes együtt élni azzal, amit átélt.

BarbyMalik0112 P>!

Ha valaki hozzászokik a hatalomhoz, akkor eltűnik belőle a félelem, az egyetlen fék, ami távol tartja attól, hogy mindenekfelett állónak érezze magát. És ha ez megtörténik, akkor csak az uralkodás mámora marad.

Anarchia_Könyvblog>!

(..) az ember sokkal többet el tud viselni, mint az eredetileg gondolná. Amíg bele nem kerül egy helyzetbe, addig úgy véli, hogy ő biztos nem élne túl egy ilyen vagy olyan szörnyűséget. Aztán megtörténik vele valami, amit addig elképzelhetetlennek tartott, és meglepve tapasztalja, hogy a szíve tovább dobog, a tüdeje újra meg újra megtelik levegővel, és a vére tovább zubog az ereiben. Egyik sem úgy, mint azelőtt, de mégis minden rendületlenül mozgásban marad. Aztán eltelik egy nap, majd még egy, és kiderül, hogy képes együtt élni azzal, amit átélt. Vagyis eleinte inkább kénytelen így tenni, mert nem tehet mást. És ahogy múlik az idő, úgy derül ki, hogy tényleg képes rá. Az ember bármit el tud viselni, ha fel tudja ismerni a benne rejlő, eredendően őt mozgató erőt. Feladhatja, belesüppedhet végérvényesen az önsajnálatba, a világ hibáztatásába, az őt ért igazságtalanság fájdalmába, de azzal saját maga mond ellent annak az erőnek, ami addig is előre vitte, amire addig is támaszkodott anélkül, hogy felismerte volna, vagy tudatosította volna magában, de ami egyértelműen benne van. Mert bennünk van, csak fel kell ismernünk magunkban.

Pandalány P>!

– Hogy fulladnál bele a lelked helyén lévő óriási vákuumba!

BarbyMalik0112 P>!

Olyan volt, mintha Nikosz egy apró gyufát lobbantott volna fel a vaksötétben. A fény kiutat mutatott a sűrű feketeségből, de túl rövid villanás volt ahhoz, hogy meglássa, mibe és hová is csöppent. És ha még egy ideig tudja is követni a gyufa lángja által mutatott irányt, félő volt, hogy ha ismét túl sokáig marad jel nélkül, megint el fog tévedni a homályban, és egyre inkább káprázatnak fog tűnni az egész.

Sippancs P>!

– […] Nem látsz a jövőbe, nem tudhatod, mi fog történni a következő percben, órában vagy holnap. És a holnap úgyis hoz valami újat. Legalábbis, ha nem vágod rá te magad az ajtót. Mert a legtöbb kapaszkodó nem szokott csengetni vagy dörömbölni, és általában nem neonfényekben villódzva jelennek meg, hanem csak némán várakoznak az ajtónk előtt, így kénytelenek vagyunk néha magunk kikukucskálni és keresgélni.

19. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lili Green
Pandalány P>!

Nem voltak gondolatok, problémák, fájdalom, csalódás, mintha mindaz, ami a földhöz tartozott, ott is ragadt volna. […] Csak egy érzés maradt: a tökéletes szabadság érzése.


A sorozat következő kötete

Marionettjátszma sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Chris Land: Jaguár árnyéka
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.
Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon
Czank Nelli: Mauritius, az édeni menedék
R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Ashley Carrigan: Silver
Benina: Mindig és Soha
Borsa Brown: A maffia szívében