Bábok ​tánca (Marionettjátszma 2.) 26 csillagozás

Carrie Cooper: Bábok tánca

Eltűnt ​szerelme utáni nyomozásának köszönhetően Lili Green ismét belekeveredik egy olyan ügybe, amiből sehogyan sem találja a kiutat. Lili Gérard Laconte, a nagy hatalmú, francia üzletember villájában ragad, és bár a férfi tökéletes házigazdaként viselkedik, a helyszín különleges, szabadelvű, mégis elzárt világa teljesen felbolydítja a lány lelki békéjét: a francia felső tízezer mérhetetlen luxusa veszi körül, a vendégek kötetlenül élvezhetik a testi-lelki örömöket, miközben gondosan elrejtett kamerák figyelik őket. Ebben az irreális valóságban minden egészen más megvilágításba kerül, még Lili igaznak vélt szerelme is. Vagy talán éppen az igazságot tárja fel?

Lili nem is sejti, milyen játék részesévé válik, ám a színpad készen áll, a bábok pedig elkezdik táncukat…

A Bábok tánca a Marionettjátszma második része.

A szemtanú és az Ügynök tűsarkúban című könyveiért Aranykönyv-díjra jelölt Carrie Cooper ezúttal egy romantikus, érzelmes, szenvedélyes utazásra… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
420 oldal · ISBN: 9786155875847

Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

>!
BreeS
Carrie Cooper: Bábok tánca

„Minden zenész kezében máshogy szólnak a hangszerek.” – Bábok tánca

Carrie Cooper a magyar szerzőink közül az egyik legkiemelkedőbb. Tényleg szívvel lélekkel írja a regényeit, és a munka, amit mögé tesz felmérhetetlen. Az írónő eszméletlenül jól ír! Egyszerre öl és támaszt fel gondolataival. Kétségekbe zárt és félrevezetett. Totálisan. Azt vettem észre, hogy ahogy a szereplőket, engem is úgy táncoltatott. Akarva akaratlanul beleestem csapdájába.

Nehéz volt a végére érni, mert tudatosul az emberben, hogy vége…tényleg vége? Kicsit az üresség érzése. Hiszen azért volt jó pár oldal kalandunk Lilivel. Sírtunk, nevettünk eleget 4 könyvön keresztül.
Bízom benne, hogy hamarosan a szerzőnek egy újabb regényét forgathatom a kezeim között. Mert belőle nem elég. Falni lehet a könyveit

Utánozhatatlan stílus, izgalom a négyzeten, egy fergeteges befejezés!
A könyv, amit bárkinek gondolkodás nélkül ajánlok! Mert ezt mindenkinek el kell olvasnia

>!
BarbyMalik0112 P
Carrie Cooper: Bábok tánca

Carrie Cooper ismét teljesen lenyűgözött! Csak ittam a szavait 400 oldalon keresztül, és alig bírtam egy kis szünetet tartani. Lili Green legújabb története is fantasztikus, izgalmas és lerakhatatlan!

Nem csak a női lélek rejtelmeibe kalauzol el bennünket az írónő, hanem mindezt egy utánozhatatlan és egyedi cselekménybe szövi bele. A Marionettjátszma 2. része is kedvenc lett számomra, teljesen elnyerte a szívemet! Az biztos, hogy sosem unom meg Lili Green történeteit!

Ti, akik egy romantikus és egzotikus regényre vágytok, ez garantáltan a ti olvasmányotok lesz!

Bővebb értékelés a blogbejegyzésben » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2019/01/carrie-coo…

>!
Felixa P
Carrie Cooper: Bábok tánca

Igen! Carrie Cooper ismét megcsinálta! Pedig magasan volt a léc, és mesterien megugrotta. Úgy táncoltatta a bábjait, hogy az olvasó győzte kapkodni a fejét. Elkezdte olvasni, és addig nem tudtam nyugodni, amíg véget nem ér az a bizonyos tánc. Nikosz bámulatos jellemvonásokkal felruházott karakter. El sem hiszem, hogy miként lehet valakinek ekkora önuralma. Na, de Lili sem piskóta!… Kettejük párosa igazán szédületes. Jól össze tudják szorítani az ember szívét. Az egyedülálló cselekmény mögött mesterien van elbújtatva a mögöttes tartalom, ami az érzelmek és a lélek felszínes és felszín alatti mélységeibe kalauzolja az olvasót. A könyv minden szempontból páratlan és lehengerlő.

>!
Ella_Steel I
Carrie Cooper: Bábok tánca

„Carrie Cooper mesterien képes kétségeket ébreszteni az emberben, hihetetlenül jól bánik a szavakkal és persze még mindig megdöbbentő, hogy milyen könnyedén irányít és mekkora hatással van rám Nikoszként… ”

Bővebb értékelés: https://ellasteel.blogspot.com/2019/01/carrie-cooper-ba…

>!
lizzyke21
Carrie Cooper: Bábok tánca

" Le a kalappal az írónő előtt! Aki tényleg a romantikus krimik királynője. Akármelyik legnagyobb külföldi írót is megszégyenítően ír. Bámulatos, fordulatokkal, izgalmakkal és érzelmekkel teli regényei azonnal beszippantják és nem is eresztik az olvasót. Hihetetlen!

Bámulatos, zseniális, érzelemdús történet. Ha egyszer elkezded nincs megállás. Egy igazi érzelmi hullámvasút. Egyszer fent, egyszer lent. De bizton állíthatom, hogy megéri felszállni rá. Minden pillanatát élveztem és imádtam! Csodálatos volt! "

Bővebben:
https://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.com/2019/01/carrie…

>!
Kathreen
Carrie Cooper: Bábok tánca

Carrie Cooper aztán tud írni, végig feszültségbe tart, soha nem tudom, hogy a következő oldalon mi fog történni. Hol összeszorult a gyomron, hol izgultam, hol együtt örültem a szereplőkkel.
Mark „barátunkat” továbbra se tudtam megkedvelni, azért a végén egy isteneset bemostam volna neki is.
Szegény Lili tényleg mindig beletenyerel a közepébe, de olyan szerethetően csinálja, hogy végig izgultam és bíztam benne, hogy csak sikerül a saját happy end-je is. Sajnos Nikosz azért több soron csalódást okozott, megértem, hogy aki ezt a munkát végzi, miért nem szabad megállapodnia semmilyen formába. Mondjuk azért megtanulhatna már nemet mondani, mind a helyzetre, mind a barátoknak. Itt az ideje eldönteni, hogy mi a fontos az életében. spoiler
Szívesen olvasnék még róluk, de csak szép pillanatokat, szerintem elég kalandot átéltek ők együtt a következő 50 évre.
Köszönöm, hogy olvashattam.

>!
KAnita08 P
Carrie Cooper: Bábok tánca

Öt?Nem… Húsz csillag!!!!! Egyszerűen letehetetlen, kihagyhatatlan, fantasztikus. Carrie Cooper megcsinálta :) Ismét!!! Ismétlem magam, de: Fantasztikus, izgalmas, vicces romantikus, akciódús sorozatot olvashattam és tudhatok magaménak. Tökéletes volt: benne volt minden amit szeretek. „Kilóra” megvett ez a sorozat és az írónő. Csak így tovább hasonló minőségű sorozatokra előre szólok vevő vagyok. :) Aki nem olvasta ezt a sorozatot akkor jelzem: megfelelő gyógyszer olvasási válság kezelésére, könnyed kikapcsolódásnak, és a sötét, borús, lelkileg negatív napok és érzelmek pozitívabbá tételére :)
UI: Simán olvasnék Nikosz szemszögéből jó pár részt. :) és még pár kalandot a főszereplőkkel, de majd látjuk mi lesz :)

Köszönöm az írónőnek ezt a fantasztikus utazást…. Tökéletes… Ennyi :)

>!
Evangelina6
Carrie Cooper: Bábok tánca

Tavaly ajánlotta egy barátnőm az írónő A szemtanú c. könyvét. Láttam már korábban, de nem igazán figyeltem fel rá. És így utólag nem is bánom, hogy akkor kezdtem neki, amikor már Az ügynök tűsarkúban is megjelent, mert ahogy kiolvastam az 1. részt, már kaptam a 2. kötet után. Azonnal rajongója lettem a történetnek és sajnáltam, hogy olyan szépen lezárult minden és nem olvashatom tovább. Így nagy meglepetésként ért, hogy mégiscsak folytatódik Lili és Nikosz kalandja. Mivel tudtam, hogy nem fogom kibírni, ha függővéges, kivártam, míg megjelenik a Marionettjátszma 2. része is és egyben olvastam el a két kötetet.
És milyen jól tettem! Ugyanúgy magába szippantott a történet, mint korábban. És azt kell mondjam, az igazi bábjátékos maga az írónő. Oly mesterien mozgatta a szereplőket és olyan logikusan végigvitte és végül kibogozta az összekuszálódott szálakat, hogy olvasó legyen a talpán, aki kitalálta volna a megoldást.
Mesterien alkotta meg a karaktereket is. A két kedvenc főhősünk mellett különösen Laconte személyisége volt igazán bonyolult és összetett. Nagyon hatásos, hogy olyan emberi vonásokkal – jókkal és rosszakkal egyaránt – ruházta fel, hogy tényleg nehéz volt rá haragudni azért, ahogy Lilivel bánt. És pont ez az ellentét, ahogy az alattomos hátsó szándékait simulékony, behízelgő modorával ellensúlyozta, kifinomult eleganciával levéve a hölgyeket a lábukról, ez tette olyan érdekessé a karakterét.
Emellett a párbeszédek, a Lilivel folytatott eszmecserék az emberi érzelmek és a lélek összefüggéseiről, az mindent vitt. Ahogy Lili elmagyarázta, hogy számára a kapcsolat és az érzelmi kötődés, a lelki összhang ugyanolyan fontos, mint a testi vonzódás.
Lili kétségei és az a sok helyzet, ahol a jelképes (és valódi) pofonokat viselte, teljes mértékben áthatotta a történetet. Ezért is találó mindkét kötet címe, összhangban volt a két rész fő vonulatával.
Nikosz helyzete most sem egyszerű, és a történtek szempontjából érthető a viselkedése, de sokszor nagyon durva volt Lilivel szembeni hozzáállása. És ez a hozzáállás csak megerősítette Laconte figyelmes törődését, nem csoda, hogy Lili elbizonytalanodott.
A durva hozzáállás fokozottan elmondható Markról is. Talán egyedül azt hiányoltam a könyvből, hogy Mark és Lili viszonya hogyan rendeződött – ha egyáltalán rendeződött. Az biztos, hogy többször kinyílt a bicska a zsebemben Mark arroganciája miatt. Nem is szólva arról, hogy az elején pont Lili biztatta Nikoszt, hogy induljon a barátja megmentésére, erre mégis folyamatos durvaságot kapott csak Marktól.
A korábbról ismert mellékszereplők felbukkanása is jót tett a történetnek. John évődése, Zack törődése és az a bizonyos régi intrikus személy szemétkedése…
Számomra még az kérdéses, mi volt az az egykori baki, ami miatt Nikosz belekényszerült ebbe a megbízatásba. Csak utalás volt rá, de pontosan nem derült ki.
A végén Lili levele Laconte-nak, az volt az igazi „selyempapírba csomagolt” visszavágó és nagy elégtétellel olvastam.
Összességében ez is egy fantasztikus utazás volt, minden percét élveztem, le a kalappal az írónő előtt, hogy ilyen fantasztikus, magával ragadó történetet alkotott.
Az biztos, hogy mostantól minden könyvére vevő leszek.

>!
hegyizsu I
Carrie Cooper: Bábok tánca

Carrie Cooper ismét fantasztikusat alkottál. Leültem olvasni és csak faltam a sorokat, oldalakat. Mire feleszméltem reggel lett. Igen. Egy éjszaka alatt kiolvastam.
Lili és Nikosz ismét elrabolta a szívemet.
Köszönöm neked ezt a fantasztikusan jó könyvet.
Köszönöm hogy olvashattam.
Köszönöm hogy vagy nekünk.

>!
Harriet
Carrie Cooper: Bábok tánca

A Bábok táncában folytatódik Gérard Laconte furcsa marionettjátszmája, melyben két kedvenc szereplőnk, Lili és Nikosz kénytelen részt venni. A francia üzletember bizarr módon játszik az emberek érzelmeivel, és lelkiismeret-furdalás nélkül használja ki a gyengeségeiket. Nikoszt nehéz irányítani, hisz tapasztalt ügynök, mindig átlát Gérard mesterkedésein, de Lili hiszékeny, őt könnyű félrevezetni, nem gondolja, hogy amit lát és tapasztal, az nem a valóság. A szerelme Nikosz iránt változatlan, de majd beleőrül a férfi közönyébe és abba, hogy imádott kedvesét ismét más nők karjaiban látja. Az ügy érdekében persze tűr és belül szenved, ám kívülről továbbra is erősnek mutatja magát. Laconte elől ugyan nem tudja elrejteni az érzelmeit, de elbűvöli a férfit, ami nem csoda, hiszen ahogy Gérard találóan megfogalmazta, Rita gyönyörű, erős, intelligens, remek a humora és van erkölcsi tartása. Laconte nem riad vissza a gátlástalan eszközöktől céljai eléréséhez, de ennek ellenére akár kedvelhető is lenne, mert érezni lehet, hogy Lilit őszintén kezdi megszeretni, sőt, meg is akarja tartani magának, de persze ez nem menti fel őt a tettei alól. Nikosz is nehezen viseli ezt az őrült játékot, nagyon fél, hogy elveszti Lilit.
Ez a rész is tartogat izgalmakat, ám inkább arról szól, hogyan birkózik meg Lili és Nikosz ezekkel a nehéz lelki terhekkel és elég erős e a szerelmük, hogy minden megpróbáltatást kibírjon. A főhőseink mellett a többi szereplő karaktere is szépen kidolgozott, élvezet olvasni John vagy Mark piszkálódásait.
S természetesen az igazi bábmester nem Gérard Laconte, hanem Carrie Cooper, akinek szerencsére sikerült úgy rángatnia a szereplőket, hogy mi olvasók elaléljünk a végén és azzal az érzéssel csukjuk össze a könyvet, hogy ismét gazdagabbak lettünk. Hálás köszönet az írónőnek ezért a csodás történetért.
A korábbi részekhez hasonlóan ez is hatalmas kedvenc lett.


Népszerű idézetek

>!
BreeS 

Minden zenész kezében máshogy szólnak a hangszerek.

>!
BarbyMalik0112 P

Az emberi lélek igen összetett, a nőké pedig végképp szövevényes – szólalt meg végül Laconte.

>!
BarbyMalik0112 P

Ha az ember szerelmes, másként éli meg a valóságot.

>!
BarbyMalik0112 P

Ezen a helyen tényleg minden összekeveredett: a legundokabb ember lett a barátja, a szerelme pedig elfoglalta a legutálatosabb pozíciót.

>!
BarbyMalik0112 P

Az éjjeliszekrényen lévő távirányítóval szétnyitotta a sötétítőket, és a szobát elárasztotta a vakító napfény. Bántott a szemét, de ez most nem zavarta, mert a fény végre elkergette a sötétben lapuló rémeket.

>!
Harriet 

Hogy mitől olyan jó? – szólalt meg halkan, amitől még közelebb hajoltak hozzá a többiek.
– Pontosan tudja, mi a jó neked, mintha a tested elmondaná neki, mire van szüksége, ő pedig minden gond nélkül fordítaná azt a saját nyelvére. Domináns, irányít, és mindezt olyan férfiasan, mégis finoman teszi, hogy fel sem merül benned, hogy uralkodna rajtad. Egyszerűen csak élvezed, ahogy az igéző ujjai, mozdulatai alatt egyszerűen darabokra esel.

104. oldal

>!
lizzyke21 

– Inkább megint csinálni szeretnéd? – tette fel a kérdést Nikosz, Lili utolsó mondatára reagálva, és nem kevés gúny is keveredett a mosolyába.
– Kedves, hogy kérdezed, Martín, de inkább átadom a lehetőséget a többieknek. Tudod, az a helyzet, hogy a legutóbbi találkozónk végén hozzád intézett egyszavas véleményem azóta sem változott, sőt, csak felerősödött.
Nikosz még mindig mosolyogva figyelte Lilit.
– Én is ugyanúgy elmondtam akkor az enyémet veled kapcsolatban, és az szintén továbbra is érvényes – felelte a férfi egykedvűen.

106. oldal

>!
Harriet 

Az első pillanattól kezdve úgy vonz magához, mint a mágnes, és azóta sem tudok elszakadni tőle. Olyan dolgokat vált ki belőlem, mint senki más. Tudom, hogy nevetséges, de vele érzem egésznek magam.

>!
Harriet 

– Elismerem, hogy sok kérdéssel és kétséggel vagyok tele, de ki nem? Az egész életünk arról szól, hogy kevésbé fontos vagy fontos kérdésekre keressük a válaszokat. Kezdve attól, „Mit főzzek ebédre?” egészen addig, hogy „Mit kezdjek az életemmel?”

49. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: Pokoli balhé
Budai Lotti: Shirzan bosszúja
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy
Borsa Brown: A maffia gyermekei
J. Goldenlane: Napnak fénye
Réti László: Falak mögött
Budai Lotti: A hercegnő haragja
Sylvia River: Reményhajsza II.