A ​szemtanú (Lili Green 1.) 259 csillagozás

Carrie Cooper: A szemtanú Carrie Cooper: A szemtanú

Ki ne várná repesve, hogy beteljesíthesse gyermekkori vágyát?
Hogy kiszakadva a hétköznapok egyhangúságából végre nekivághasson egy kalandos világ körüli útnak?
Lili Green izgatottan készül a régóta szervezett utazásra. Összekészített csomagokkal és új élmények reményével vág bele az indulás előtti utolsó munkanapjába. Ám egy pillanat alatt minden a feje tetejére áll, amikor Lili egy bűncselekmény szemtanújává válik, és ezáltal egy bérgyilkos céltáblájának közepére kerül. A teljesen félresiklott utazás pedig immár nem a szép emlékek gyűjtéséről, hanem az életben maradásról szól.

Carrie Cooper kalanddal, érzelemmel, humorral és váratlan fordulatokkal teli története során végigizgulhatjuk, hogy egy teljesen hétköznapi lány mit tesz olyan cseppet sem mindennapi helyzetek sodrásában, amelyek végérvényesen megváltoztatják az életét.

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692055
>!
Álomgyár, Budapest, 2017
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692055
>!
Álomgyár, Budapest, 2016
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692055

1 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Nikosz Sztatopulosz · Lili Green · John Fuller · Zachary Simon · Mark Suarez


Kedvencelte 52

Most olvassa 6

Várólistára tette 171

Kívánságlistára tette 116

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Carrie Cooper: A szemtanú

Ebből a történetből is látszik, hogy nem kell félni a magyar szerzőktől. A cselekmény izgalmas és fordulatos, külföldön, külföldi szereplőkkel történik, műfaját tekintve pedig suspense romance. A fél csillag levonás a Johnny nevű idióta karakter miatt van, mert nem hiszem el, hogy egy szövetségi nyomozó ennyire etikátlan és önző legyen. Ráadásul az FBI szabályzata sem engedélyezi az eddigi tapasztalataim alapján a védett személy megfektetését. De rajta kívül mindenki klapolt és Lili is egy szimpatikus női karakter minimális hisztivel.

Gorkie>!
Carrie Cooper: A szemtanú

„Most aztán megkapta a kalandot, amire vágyott: egy nap leforgása alatt kétszer akarták lepuffantani, meg akarták fojtani, és ráadásként még jól össze is zúzták. Ennyi még James Bondnak is sok lenne!”

Nagyon tetszett ez a könyv, igazi romatikus krimi, az izgalmassabb fajtából, ráadásul, magyar szerző tollából. Alig várom a folytatást!

„A történet kellőképpen csavaros, mind a romantikus, mind a krimi szálat tekintve. Motoszkált bennem 1-2 dolog, de a végkifejletre egyáltalán nem számítottam, sikerült meglepnie a szerzőnek. Tetszett, hogy nem tudtam, mikor, mire számíthatok. A szálak szépen összefutottak a végén és bár krimiről van szó, akcióból, izgalmas jelenetből és egy kis humorból sincs hiány.”

Bővebben:
https://olvasokorut.blogspot.hu/2017/08/carrie-cooper-s…

cicus61 P>!
Carrie Cooper: A szemtanú

Az elején nem úgy tűnt, hogy tetszeni fog, de aztán nagyon beindult és kíváncsi voltam, hogy lesz vége. Nagyon izgalmas volt, folyamatosan azon járt az agyam, mi lesz a továbbiakban. Jók voltak a szereplők is, Lili nem semmi harcias kis csaj, Zac-et bírtam, Johnnyt nem igazán. Érdekes módon Nikoszt is kedveltem :) Biztos elolvasom a folytatást is.

1 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Carrie Cooper: A szemtanú

Bevallom, kicsit tartottam ettől a könyvtől, mert nem szeretem a túl akciódús történeteket. Nos, számomra ez egyáltalán nem volt az – egyedül az elején és a végén volt pár akciófilmbe illő jelenet, de a kettő között szépen csordogált a történet. A lassú történetfolyást pikáns párbeszédek, szócsaták, és persze maga Nikosz tette élvezhetővé. Most már értem, miért van úgy oda mindenki a Lili Green sorozatért!

Bree_olvas>!
Carrie Cooper: A szemtanú

Izgalmas, fordulatos, megdöbbentő! Leginkább ezeket a szavakat használnám rá. Olvastatta magát, nem tudtam lerakni! 416 oldal? Nem éreztem :D Olyan gyorsan vége lett.
Mondanám, hogy egy könnyed nyári olvasmány, de nem az! Számomra nem, mert a végén összetörte a szívem. Imádtam a romantikus szálat, és tetszett, hogy nem bonyolódott át szerelmi háromszögbe :)

Úgy érzem, hogy egy romantikus könyv is lehet nagyon jó könyv. Na, de egy romantikus krimi…azta! Ez kellett nekem. ❤ Újabb könyves álompasit, kedvenc könyvet, írónőt avattam. Mérhetetlenül büszke vagyok az ilyen tehetséggel megáldott magyar írónőinkre ❤

3 hozzászólás
vikcs>!
Carrie Cooper: A szemtanú

Nagyon régóta a polcomon várakozik Carrie Cooper könyve, ám azonban eddig még nem jutott el a kezemig, fogalmam sincs miért, amit így utólag persze bánok, hiszen egy fantasztikus kalandban volt részem. A kötet vaskossága ellenére nagyon gyorsan lehetett vele haladni, hiszen már az első oldalakon izgalmas dolgok történnek, amik beindítják a folyamatokat és csak úgy pörögnek az események. Az olvasó képtelen letenni a könyvet, hiszen az E/3-ban íródott történet állandóan tartogat számunkra meglepetéseket. Máskor félnék ettől a szemszögtől, de szerencsére az írónő remekül oldotta meg és minden szálat nagyon szépen tálalva elénk, egyszerűen elkápráztatott minket.

Lili karaktere már az elején megfogott, hiszen nemcsak okos, makacs, önfejű és merész, hanem kedves és nagyszívű lány is egyben. Akaratlanul is újra és újra bajba sodorta magát, akárcsak a nagy szájával, amit nem félt kinyitni hogy harcoljon másokért és az igazáért, valamint ezzel a furfangossággal el is tudta terelni a rossz fiúk figyelmét. Vagy éppen felkelteni a figyelmet. Nikosz, a drogkartell fejét is el tudta csavarni, ami John és Zac előnyére lehet a nyomozásban, ám ez nem veszélytelen. John igyekszik minél inkább kihasználni női adottságait, míg Zac, tökéletes jó barátként félti a lányt.

Biztos vagyok benne, hogy végig olvasom a sorozatot, hiszen tényleg nagyon elvarázsolt az írónő ezzel a világgal, az írásmódjával és ezzel az egésszel amit itt művelt. Tökéletes egyensúlyt hozott létre a krimi és a romantika között, hiszen egyik sem túlsúlyos hanem megfelelően kiegészítik egymást. Már megint csak ismételni tudom magam: zseniális magyar íróink vannak! És Carrie Cooper is egy közülük. :)

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2019/04/carrie-coop…

Nikolett0907 P>!
Carrie Cooper: A szemtanú

„[…] minél elérhetetlenebbnek tűnik egy nő, annál izgalmasabb.”

Egy magyar szerző is képes jó könyvet írni, itt az élő példa erre!

Hogy őszinte legyek évek óta a polcom lakója, de mindig akadt „izgalmasabb” olvasási lehetőség, így félre-félre raktam. Talán ennek az az oka, hogy nem vagyok kibékülve a borítóval.

A történet szálai kicsit lassan bontakoznak ki a lapokon és az elejét túl kell élni szó szerint, de valahol a századig oldal környékén már pörögtek az események és jó volt belemerülni ebbe a világba.

Karakterek szempontjából Lili elfogadható és fejlődésre képes, ellenben hímünk egy idióta és még finoman fejeztem ki magam. Sok olyan dolgot tett, amit eleve tilt a FBI szabályzat, arról nem is beszélve, ahogy lereagálta a helyzetet.

Végül is egy olvasásnak tökéletesen megfelelt ez a kötet is.

>!
Álomgyár, Budapest, 2016
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692055
Sippancs P>!
Carrie Cooper: A szemtanú

Nahát, nahát, hogy milyen kincsre bukkantam!
Így kell megírni kérem szépen egy romantikus krimit, ami pörgős, fordulatos, amiben vannak jók és gonoszok, amiben van vér és egy leheletfinom erotika, meg veszekedés, humor, titkolózás, dögös főszereplő és a végén egy csavar. Bár azt a csavart én már a történet közepétől nagyon sejtettem…
Amiért mégis levonok fél csillagot, az Lili. Olyan bután, ész nélkül viselkedett néha, főleg Nikosz társaságában! Próbáltam egy ideig ráfogni arra, hogy túl fiatal és idegen helyen van, de egy idő után akkor is idegesített.
Örülök, hogy a történet nem függővéges, és szépen lezárta az írónő, ettől függetlenül muszáj folytatnom most azonnal.

4 hozzászólás
Bitten>!
Carrie Cooper: A szemtanú

Bemelegítésnek jó, de van még ott ahonnan A szemtanú született. ;-)
Tetszett, voltak hiányosságai. Némi csiszolás itt ott és vakítóan fényleni fog ;-)

Egy könnyed, kedvelhető romantikus szálat szőtt nekünk az Írónő a maffia zord világába. Fordulatokban nem szenvedtünk hiányt, meglepetésekkel is készült számunkra Carrie.

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2017/12/carrie-coop…

kratas P>!
Carrie Cooper: A szemtanú

Ha azt nézzük, hogy mennyire volt szórakoztató, akkor megérdemelné az öt csillagot.
Ha Lilit nézzük, akkor talán kettőt, de a többi szereplőnk is… hagyjuk. spoiler.
De mondom, szórakoztató kis fantasy volt ez, szeretném elolvasni a folytatását is, mert kikapcsolódásra tökéletes spoiler.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ács_Milán>!

[…] minél elérhetetlenebbnek tűnik egy nő, annál izgalmasabb.

216. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Fuller
Bree_olvas>!

– Hogy a francba tudsz így kiborítani?!

Kapcsolódó szócikkek: John Fuller
1 hozzászólás
Bree_olvas>!

– Nem lehet, hogy csak megjátszotta?
– Hát akkor Oscart érdemel!

Kapcsolódó szócikkek: Lili Green · Mark Suarez · Nikosz Sztatopulosz
Bree_olvas>!

– Nem is azt fogjuk használni. Ki kell nyitnunk a V-szekrényt, ott biztos találunk neki megfelelő papírt.
– De az a vészhelyzetekre van kitalálva!
– Vészhelyzet van – zárta le a témát John.

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Fuller · Zachary Simon
Bree_olvas>!

– […] Ráadásul hivatalosan úgyis egy pár vagyunk.
– Ebben az esetben megkérnélek arra, hogy legközelebb ne anyaszült meztelenül flangálj előttem.
– Nem tudom cicám, hogy te hogyan szoktál zuhanyozni, de én ruha nélkül.

Kapcsolódó szócikkek: John Fuller · Lili Green
Bree_olvas>!

– Szia! – szakította félbe az elmélkedését a pincér. – Ma melyik fogás lesz a befutó? A saláta vagy a spagetti?
Jó ég! Még ebédelni is ilyen unalmasan és kiszámíthatóan szoktam?

8. oldal

Bree_olvas>!

– Fejezzétek már be! Olyanok vagytok, mint a rossz házasok. Állandóan marjátok egymást. Lehet, hogy tényleg mindkettőtöknek jót tenne, ha egyszer tényleg összeraknátok, amitek van, és akkor talán nyugodt légkörben tölthetnénk a napjainkat.

Kapcsolódó szócikkek: Zachary Simon
Bree_olvas>!

– Csomagolj, mert velem jössz! – szólt oda neki John félvállról.
[…]
– Mégis mit? Az estélyi ruhákon kívül szinte semmim sincs!
– Nem gond, úgysem lesz szükséged sok ruhára – mondta ugyanolyan unott hangon John.

Kapcsolódó szócikkek: John Fuller · Lili Green
Moncsi22>!

– Nem tagadom, valóban jobban élvezem a halak a társaságát, mint a vendégeidét.
– Valahol megértelek. Bár ahogy látom, ezalól én sem vagyok kivétel.
A lány most a férfi felé fordult.
– Van okom arra, hogy ne így érezzek?
Nikosz a lány szemébe mélyesztette a tekintetét.
– Egyértelműen.
– És mi az?
– Hogy tagadhatatlanul vonzódunk egymáshoz.

Kapcsolódó szócikkek: Lili Green · Nikosz Sztatopulosz
Moncsi22>!

– Tényleg, velem mi volt a terved? – vetette fel. – Megpróbálsz többet megtudni, és
közben jól kiszórakozod magad?
– Őszintén? Pontosan így gondoltam. De aztán mindent borítottál azzal a konok és
öntudatos természeteddel, az őszinteségeddel, az érzékiségeddel, a gyönyörű szemeiddel, na meg a többi, nem elhanyagolható részeddel.
– Most ugye a lelkemről beszélsz?
– Egyértelműen.

Kapcsolódó szócikkek: Lili Green · Nikosz Sztatopulosz

A sorozat következő kötete

Lili Green sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Baráth Viktória: A főnök 2.
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Sienna Cole: Az ígéret szép szó
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Benina: Mindig és Soha
Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú
Nora Roberts: Személyazonosság
Mosonyi Mara: Olmec
Farkas Anett: A 33-as beteg
Ludányi Bettina: Nyomodban