Once ​a Witch (Witch 1.) 15 csillagozás

Carolyn MacCullough: Once a Witch Carolyn MacCullough: Once a Witch

It's ​hard to be the only normal one in a family in which everyone has a Talent that allows them to do such things as disappear, control the weather, read the future, or turn people to stone. Tamsin is bitter that she does not have a magical gift and dreams of the day she can move far away. So when a mysterious Scottish stranger, Alistair, shows up at her family's bookstore and assumes that the 17-year-old is her very Talented sister, Rowena, Tamsin jumps at the chance to help him find the family heirloom for which he is searching. She enlists the help of her childhood friend, Gabriel, who has recently reappeared in her life. Tamsin and Gabriel travel through time to find what sinister Alistair wants, and in doing so they will set in motion a chain of events that could mean the destruction of her family. Although Tamsin is a well-rounded character, the other people in the book are fairly one-dimensional. What is lacking in character development, though, is made up for in plot. This… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Graphia, USA, 2010
312 oldal · ISBN: 9780547417301
>!
Clarion Books, USA, 2009
292 oldal · ISBN: 9780547223995

Kedvencelte 3

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
PuPilla
Carolyn MacCullough: Once a Witch

Hűű, nagyon szerettem olvasni, kellemes meglepetés volt. Érdekes sztori jó karakterekkel, leheletnyi humorral és szerencsére nincs benne sem nyáladzás, sem szerelmi háromszög, vannak viszont boszorkányok, jóféle képességek, aranyos boszi-nagyik és nagynénik :D, és egy csipet időutazás is! :)
Alig várom a folytatást.

Bővebben még, a blogon: http://❀.ws/f/1htZf

>!
SarahSparkle
Carolyn MacCullough: Once a Witch

Nem először fogtam bele a könyvbe. Majdnem egy éve, vagy már több is, elkezdtem, talán kettő, vagy három oldalt haladtam vele (e-bookban volt akkor még csak meg), de nem nyert meg magának, molyon talán ez volt az első könyv, amit félbehagytam, és nagyon szégyelltem magam, mert csak jót hallottam róla. Most minden várólistára, erre-arra felraktam, meg is vettem, hogy mindenképp elolvassam.

Eljutottam a harmadik oldalig, ahol megakadtam. Nehéz volt, eltartott pár napig, majd jött a negyedik oldal. Na, onnantól viszont nem volt megállás! Olvastam volna én még sokkal gyorsabban is, ha nincs az az istenverte iskola, és nem gondolja még ráadásul úgy is, hogy egész napos, megállás nélküli tanulás után a diáknak jobb dolga sincs, mint otthon ezt folytatni. De sajnos volt, van, lesz, és az olvasás bizony az unalmas iskolai percekre, és a buszútra maradt (a busz az egy tanulásmentes övezet, ott nem csinálok mást, mint olvasok. persze ez változó. ha úgy van, gyakran válik tanulós-övezetté…). Azért így is igyekeztem minél hamarabb kivégezni, és most fáj a fogam a folytatásra…

Szóval tetszett az, hogy jól volt kitalálva, mint a boszorkányság, mind az ehhez kapcsolódó időutazás. Mindemellett valóságos volt az egész, az összes szereplő élt és mozgott, még személyiségük is volt, nem csak nevük, ráadásul a környezet is ott volt, min pl. egy csöves a háttérben, ilyenek. El lehetett az egészet helyezni, tényleg! Aztán ott van a várható szerelem, természetesen, és az ember már számít arra, hogy „ó, na igen, hol a harmadik kerék?”, és itt nincs! Semmi szerelmi háromszög. Nuku! Mármint Tamsin részéről a történetben. Itt csak van Gabriel, és kész. És kedves Többi Író/Írónő, így is van elég sok konfliktushelyzet, amint bármiféle alakváltó vagy vérszívó állat beékelése nélkül is meg lehet írni!

Bővebben: http://akonyvkotelez.blogspot.hu/2014/01/carolyn-maccul…

>!
rita_66
Carolyn MacCullough: Once a Witch

Az egyik legjobb időutazós könyv :) Tamsin belevaló főhős!

>!
Polaris
Carolyn MacCullough: Once a Witch

Par oras, konnyed kikapcsolodas nemi boszorkanysaggal.

>!
kai
Carolyn MacCullough: Once a Witch

Jó kis könyv. Szimpatikus karakterek, érdekes történet, könnyed kis boszis story, érdemes elolvasni. Nem kiemelkedő könyv, de én nagyon szerettem.

>!
Helyna
Carolyn MacCullough: Once a Witch

Jópofa történet, klasszikus boszorkánysággal (bár mit tudom én, mi számít klasszikusnak, olyan sok boszorkás könyvet nem olvasok, mindenesetre nem volt benne nagyon extra csavar), egy jól bemutatott, szerethető család és szereplők köré építve. Helyenként picit sietősnek tűnt, de tetszett, kellemes volt és érdekes. Az időutazás is nagy plusz! Jöhet is a következő rész. :)

>!
Rémálom
Carolyn MacCullough: Once a Witch

Élvezetes, humoros és izgalmas kis olvasmány. A karakterek is szerethetőek, és egészen jól kis felépített világ. Tetszik, hogy egy kis család körül forog az egész történet, és az időutazás eleve nagy kedvencem ilyen témában. Viszont a végét nem érzem lezártnak. (Talán lesz folytatás?) A történetből szívem szerint kihoztam volna valami szomorúbbat is, ha már a főhősnek nagy választás elé kell állnia, de ez lehet csak az én mániám. Mindenesetre tökéletes könyv a maga nemében. :)

>!
Zsuzsanna_Sinka
Carolyn MacCullough: Once a Witch

Vicces, mert úgy kezdtem olvasni, hogy kinyitottam a Kindle tokját, hogy kivegyem az érintőceruzát belőle, hozzáértem a kijelzőhöz és megnyitotta a könyvet. :D Úgy döntöttem, hogy egye fene, ha már így alakult… De nem bántam meg, mert érdekes kis történet, kezdem is a következő részét.


Népszerű idézetek

>!
Rémálom

Instantly, I duck behind my tall skinny iced mocha, some part of me knowing that it's futile to hide, and not just because a tall and skinny glass does not provide much cover.

Chapter 11.

>!
Rémálom

„How's it going in there?”
„Okay,” I gasp. „I can't really breathe, but other than that, okay.”
„Breathing's overrated,” Gabriel advises me. „I'm discovering that right about now with this damn tie.”

Chapter 20.

>!
Rémálom

„I give up.”
Gabriel, wearing one of Uncle Chester's charcoal suits, advances toward me.
„You give up? You give up your foolish resistance to my undeniable charms? I knew you'd cave eventually. They always do.”
I stick out my tongue at his mirrored reflection. Holding up my collection of hairpins, I say, „I give up on my hair, idiot.”

Chapter 20.

>!
Rémálom

„I can't dance,” I mutter.
„This is a waltz,” Gabriel says in the exact same way you'd say, This is an orange.
„I still can't dance.”

Chapter 20.

>!
Rémálom

„So we can't add to us by having a double us. Apparently, that would be very, very bad.”
„I don't know,” Gabriel says contemplatively. „Two of you? Could be kind of kinky.”
„Please!” I stop my pacing, glare at him. „Is that all you can think about at a time like this?”
Gabriel rolls up on one elbow and smiles at me. „I'm a guy. It's what I think about all the time. But uh … some thoughts I should just keep to myself, right?”
„Yes!”

Chapter 18.

>!
Rémálom

„Why didn't we land in the drawing room of the painting?”
Gabriel looks slightly abashed. „Um, sometimes I can get close, but it's not an exact science.”
„Don't worry. It happens to a lot of guys.”

Chapter 7.

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Witch sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Deborah Harkness: Shadow of Night
Cristin Terrill: All Our Yesterdays
Jennifer Donnelly: Revolution
Lori M. Lee: The Infinite
Jeanette Winterson: Tanglewreck
Alex Scarrow: The Doomsday Code
Colleen Houck: Tiger's Destiny
Andy Gavin: Untimed
Courtney Cole: Fated
Mary Hoffman: City of Masks