A ​Magnólia Fogadó 152 csillagozás

Carolyn Brown: A Magnólia Fogadó

Két ​sebzett szívnek van-e második esélye az igaz szerelemre?

Amikor Jolene Broussard megörökli a Magnólia Fogadót, ezt a kelet-texasi fenyvesekben megbújó viktoriánus épületet, egy álom válik valóra a számára. Jolene, aki állandó bűntudatban él, amiért nem tudta megmenteni önpusztító anyját, tudja, hogy a nagynénje és nagybátyja vendégháza új életet és szerető otthont kínálhat neki. Csak egy bökkenő akad: a makacs és rosszkedvű ács, Tucker Malone, aki felerészben a Magnólia Fogadó tulajdonosa, és aki poros cowboycsizmájával egyenesen Jolene álmainak a kellős közepébe tapos.

A felesége halála óta Tucker a saját bűntudata és démonai miatt ugyanolyan zárkózott, mint Jolene. A legkevésbé sem számít arra, hogy új üzleti partnere olyan érzést éleszt benne, amiről azt hitte, örökre elveszett. A bizalmatlan Jolene pedig talán egy rokon lelket talált – valakit, akinek segíthet, és akire támaszkodhat.

A Magnólia Fogadó felújítása a saját sebeik begyógyításához is az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573517 · Fordította: Palásthy Ágnes

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Dotty · Flossie · Jolene Broussard · Luke Tillison · Sugar (Sharlene Mae) · Tucker Malone


Kedvencelte 7

Most olvassa 5

Várólistára tette 115

Kívánságlistára tette 106

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Carolyn Brown: A Magnólia Fogadó

Könnyed, egyszer olvasható.
A Magnólia Fogadó varázslatos hely, nagyon jó hangulatot teremtett a könyvnek. A főszereplőknek bőven akadnak gondjaik, traumáik. Tucker felesége sajnos meghalt, ő pedig képtelen volt túltenni magát az elvesztésén, többnyire alkoholba folytja a bánatát. Jolene élete során bőven körül volt véve szenvedélybetegekkel, így ki nem állhatja őket. A sors, vagyis pontosabban a Magnólia Fogadó mégis összehozza őket. Tulajdonostársak lesznek és miközben az épületet pofozzák helyre, a saját lelküket is foltozgatják.
Én kicsit mélyebb könyvet vártam. Ezenfelül ez a történet nem érne sokat a 3 néni nélkül, akik a vidámságukkal életet csempésztek a cselekménybe. Őket nagyon szerettem, könnyen belopták magukat a szívembe.
Továbbá a hangulatát emelném ki, mert olyan kellemes élményt hagyott maga után. Olvasás közben is áradt belőle a jó hangulat. Tehát annyi biztos, hogy megvan a maga varázsa.
A végét eléggé elhúzta az írónő, szerintem feleslegesen.
Viszonylag jól szórakoztam, de a csillagozás nagy fejtörést okozott. Végül arra jutottam, hogy 3 néni és a fogadó varázsa miatt sajnálnék 4 csillagnál kevesebbet adni.

Pati28 P>!
Carolyn Brown: A Magnólia Fogadó

”Nem számított, mi történik az életében, Sugar néni fogadójában mindig boldog volt.”

A Magnólia fogadó két megsebzett lélek egymásra találásának különleges atmoszférájú helyszíne, az újrakezdés lehetőségének háza.
Az ígéretes kezdés után azonban a könyv unalmassá válik, veszít vonzerejéből és a gyönyörű borító sem tudja megmenteni a “helyzetet”.

Jolene Broussard pultosként dolgozik egy bárban. Az életben csalódott lány eddig csak negatív és rossz élményeket átélve megörökli a nagynénjééktől a Magnólia fogadó fele részét. A másik fele kisebb malőrök után a jóképű, de gyászoló Tucker Malone kezébe kerül. Partnerségük által megpróbálják felvirágoztatni, hogy dicső fényében fogadhassák majd jövőbeli vendégeiket. Kapcsolatuk nem kezdődik valami fényesen, de idővel megtanulnak egymás mellett élni, és onnantól már a harmónia és meghittség jellemzi őket.

Az öreglányokról is muszáj említést tennem: Dotti, Lucy és Flossie közel 70 éves korukra ugyanolyan életvidámak, fittek és fokozzák azt a bizonyos hangulatot. Jókat mosolyogtam azokon a jeleneteken, amiben ők is szerepeltek.

link

Simon_Ziti>!
Carolyn Brown: A Magnólia Fogadó

Limonádé a nyári napokra :)
Az ilyen stílusú könyvekről mindig ez jut eszembe. Könnyed olvasmány szerethető emberekkel, és a lehető legkevesebb bonyodalommal.
Néha úgy éreztem, hogy semmi érdemleges nem történik és túl hosszú a könyv, de egyszer sem mondhattam azt, hogy untam volna. E miatt kapott kevesebb csillagot.
Illetve az érzelmek gazdag bemutatása javított a történet értékelésén.
Összességeben mindenkinek ajánlom, aki ki akar egy picit kapcsolódni, de úgy hogy meg az agya is :)

Garbai_Ildikó P>!
Carolyn Brown: A Magnólia Fogadó

Csodálatos történet az emberi kapcsolatokról, érzelmekről, gyászról, szerelemről, újrakezdésről és még lehetne sorolni. A szereplőket megszerettem és melengette a szívem, ahogy odafigyeltek egymásra. Bevallom én is örülnék ha ilyen partnert adna az ég és persze ilyen családot és barátokat. Csak ajánlani tudom.

1 hozzászólás
Illatos_Hópehely>!
Carolyn Brown: A Magnólia Fogadó

Maximálisan azt kaptam, amit a fülszöveg ígért, se többet, se kevesebbet.
Jólesett ez a kis lágy történet Anson Bishop után, de az írónő nem kapkodta el a nagy egymásra találást, szinte a végéig várt vele. Tucker spoiler egy picit idegesített, hisz nyilvánvaló volt, hogy Jolene-t neki szánta az ég.
Az öreglányokat nagyon bírtam :)
De bármennyire gyönyörű a borító, nálam ez az egyszer olvasós kategória.

6 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Carolyn Brown: A Magnólia Fogadó

Az Eperszív étkezde sokkal jobban tetszett, és a mágikus realizmus címkét is levenném a könyvről. A történet igazi főszereplői szerintem nem Tucker és Jolene, akik elméletileg a romantikus szálat adják hozzá, hanem Lucy, Dotty és Flossie, a három 60+-os barátnő. Aranyosak és viccesek voltak, de nem ezt vártam a cselekménytől. A tanulság egy kicsit szájbarágós ( gyász, elengedés, megbocsátás), és a szikrák pattogása is hiányzott. Egyszer olvasós.

cicus61 P>!
Carolyn Brown: A Magnólia Fogadó

Jó volt a könyv, de ugyanolyan, mint a többi hasonló. Sablonos! Jolene és Tucker. Mindketten őriznek titkokat és sérelmeket magukban, ami megnehezíti, hogy új kapcsolatuk legyen, pedig rájuk férne. Aztán egy ingatlan megváltoztat mindent. :) Maga a történet nem volt rossz, csak annyi ilyet olvastam mostanában, hogy egyenlőre elég is lesz :) Egyszeri olvasásnak nem volt rossz.

Ürményi_Ágica>!
Carolyn Brown: A Magnólia Fogadó

Ez az első könyv, amit az írónőtől olvastam. Nagyon megfogott. Egy kicsit szomorkás történet, egy kis vidàmsággal megfűszerezve.

Két megsebzett szív, ahogy egymásra talál.. De addig is hosszú utat tettek meg. Mindketten számukra fontos embereket veszítettek el a múltban, és nehezen tudták ezt feldolgozni, együtt mégis sikerült. Amikor nagyon kibukott Jolene Tuckerre az ivászata miatt, teljesen megértettem. Nem is volt rendjén ez a viselkedés, de viszont Tuckert is meglehetett érteni egy bizonyos mértékben. Aztán, mégis lemondott az alkoholról teljesen. Nagyon nagy akaraterőre volt szüksége neki, hogy lemondjon róla, de úgy gondolom, megérte.

Sugart és a barátnőit nagyon bírtam. Igazi minden lében kanàl nők voltak. :)

turanett P>!
Carolyn Brown: A Magnólia Fogadó

Kedves, aranyos történet, de most nem tudtam maximális pontot adni. Ugyan volt benne minden amit szeretek, (két megtört szív, újrakezdés, kotnyeles öreglányok) de valahogy nem volt az igazi. Annyiszor a számba rágták, hogy Tuckernek és Jolene-nak milyen nehézségeken kellett átesni, hogy már a könyökömön jött ki. Kicsit hülyének éreztem magam, hogy már megint el kell mesélni ugyan azt. A másik nagy problémám azt volt, hogy annyira nehezen tudott lépni Tucker. A vége viszont annyira gyorsan le lett zárva. Kicsit összecsapottnak éreztem. Mindezek ellenére jól szórakoztam. A négy grácia mentette meg a helyzetet. A pontokat pedig a borító. Imádom!

Mariann_ P>!
Carolyn Brown: A Magnólia Fogadó

Hát, egy kicsit másra számítottam.
A két főszereplőnknek Tuckernek és Jolene-nak hasonló nehézségeken kellett átesni,
(gyászfeldolgozás ).
A magázódás ellenére egészen gördülékeny volt a munkakapcsolatuk , bár szerintem ez a közlési forma tart némi távolságot.
Felújították, csinosították a Magnólia Fogadót.
Végig ez volt jellemző a könyvre, hogy nem közelítünk egymáshoz, aztán a végére meg hipp-hopp, váltottak.
Az idős hölgyek nálam nem dobtak a történeten, a borítóra viszont adok plusz csillagot, így lesz 4. Nálam ez egy tucattörténet, amit már ezerszer megírtak.


Népszerű idézetek

Pati28 P>!

Nem számított, mi történik az életében, Sugar néni fogadójában mindig boldog volt.

12. oldal

Könyvmolyképző KU>!

– Egy nap lesz egy ehhez hasonló házunk, és egy tucat kis Malone fiú fog leszánkázni a lépcsőkorláton az emeletről a földszintre – mondta a nő.
– És ha egy tucat kis Malone lányunk lesz? – kérdezte Tucker.
– Akkor a verandán fognak ülni szép ruhában, te pedig fényesítheted a légpuskádat a hintán ülve, hogy elriaszd a fiúkat – kuncogott Melanie.

Garbai_Ildikó P>!

Senki sem csak jó vagy rossz. A döntéseink miatt tűnnek egyiknek vagy másiknak.

136. oldal

Könyvmolyocska1 >!

A nő törökülésben ült a hideg földön, körülötte kiterítve az összes szerszám, mint a műtőeszközök.
– Azta, maga aztán nagyon pedáns – jegyezte meg a férfi.
Jolene vigyorogva legyintett:
– A nevem Jolene Broussard, és van egy kis kényszerbetegségem.
Tucker kiemelkedett a nyílásból, és leült Jolene mellé.
– A nevem Tucker Malone, és meg kell vallanom, hogy hétvégi iszákos vagyok, de az elhunyt feleségem egyre azt mondogatja nekem, hogy ne a múltban éljek, lépjek tovább a jövőbe. Korábban nem nagyon hajlottam rá, de most már valahogy kezdem elfogadni.

Ürményi_Ágica>!

Senki sem csak jó vagy csak rossz. A döntéseik miatt tűnnek egyiknek vagy másiknak.

dontforgettosmileandread P>!

– Napról napra haladunk. Rajtunk múlik, hogy legyőzzük a démonjainkat, akik gyötörnek minket, vagy megadjuk magunkat nekik.

Könyvmolyképző KU>!

– Ne nézz így rám. Csak a hétvégeken meg az ünnepnapokon iszom, a magány ellen. Nem vagyok alkoholista.
A macska a levegőbe döfte az orrát, leugrott a padlóra a kanapéról, és zászlós farkát a magasba tartva elindult a hálószoba felé.

AniTiger P>!

– Tudod, mit csinálsz, mikor az élettől citromot kapsz?
– Adsz hozzá tequilát.
Dotty csettintett az ujjával, és egy három másodperces salsa táncot járt.
– Vagy dobd a szemétbe, és süss egy csokitortát – kuncogott Jolene.

112. oldal

dontforgettosmileandread P>!

„Sosem lehet túl sok az információból. Gyűjtögesd, aztán rostáld át, hogy a felesleg kipotyogjon az apró lyukakon."


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara
Christina Lauren: Nem mézes hetek
Abby Jimenez: Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne merj szeretni
Corinne Michaels: Mondd, hogy megvársz
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Papp Csilla: Szerelem újraírva
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok