Te (Te 1.) 336 csillagozás

Caroline Kepnes: Te

Joe Goldberg, egy kis East Village-i könyvesbolt eladója egy nap úgy érzi, valóra vált az álma, mikor besétál a boltba egy fiatal írópalánta, Guinevere Beck. Beck megtestesíti mindazt, amire Joe valaha is vágyott: gyönyörű, vagány, okos, és hihetetlenül szexi – egyszerűen tökéletes.
Joe rafinált módon kezdi behálózni Becket, és hála a lány okostelefonjának, Instagram-, Twitter- és Facebook-fiókjának, hamarosan sikerül is közel kerülnie hozzá. De Joe még sokkal többre is képes, hogy hatalmába kerítse rajongása tárgyát.
És vajon Beck valóban olyan angyali és ártatlan teremtés, amilyennek Joe látja? Vagy ő még sokkal sötétebb titkokat rejteget?

Caroline Kepnes kötete vérfagyasztó beszámoló a könyörtelen, eszelős szerelemről. Betekintést enged egy mániákus elméjébe, hasonlóképp, mint John Fowles híres regénye, A lepkegyűjtő. Perverz módon romantikus thriller, amely az utolsó oldalig izgalomban tartja az olvasót.

Caroline Kepnes: You

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Alexandra, Pécs, 2014
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633575109 · Fordította: Bakonyi Berta

Enciklopédia 29

Szereplők népszerűség szerint

Joe Goldberg · Guinevere Beck · Peach Salinger · Chana · Dr. Nicky · III. Benjamin "Benji" Baird Keyes · Karen Minty · Lynn · Mr. Mooney · Paula Fox

Helyszínek népszerűség szerint

IKEA


Kedvencelte 56

Most olvassa 17

Várólistára tette 286

Kívánságlistára tette 277

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

KönyvMoly_1989>!
Caroline Kepnes: Te

HŰHA, AZTAMINDENIT….
Ez ütött! De még mekkorát! Totális KO és azonnali kedvenccé avatás!
Rég olvastam ennyire beteg, mégis ennyire JÓ könyvet. Egy elsőkönyves írónő E/1-ben mesél egy pszichopata, mániákus férfi rajongásáról.
Briliáns! Utoljára a Holtodiglan tetszett így, és ez a regény is megüti az imént említett könyv által felállított mércét.
Joe… Beck… Nem vagytok normálisak! És Caroline, valószínűleg Te sem, hogy ennyire azonosulni tudtál egy erősen személyiségzavaros, szocio- és pszichopata emberrel.
Bár azt mondják, az őrültet csak egy hajszál választja el a zsenitől…
Nem igaz?! ;)

8 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Caroline Kepnes: Te

Egy pszichopata szemszögéből sem olvastam még semmit, ez újdonságként hatott, de szerencsére nagyon szórakoztató volt. Annyira egyedi ez a könyv, hogy nem is nagyon tudok róla mit írni. Betegebbnél betegebb szereplők, sőt, még az üldözöttet jobban utáltam mint az üldözőt.
Értem, miért ennyire megosztó ez a könyv, kicsit nehéz volt belerázódni Joe fejébe, de pár tíz oldal után megszoktam a stílust, és elvezhetővé vált.

Szami81>!
Caroline Kepnes: Te

Az ilyen könyvekkel mindig bajban van az ember. Jól van megírva? Elgondolkodtat? Átadja az írónő, amit akart? Igen.

De lehet-e szeretni egy olyan történetet, amiben nincs egyetlen szimpatikus, épelméjű szereplő sem? Amiben többszáz oldalon át E/1-ben tolják le a torkunkon egy szerencsétlen, szerelemre/szexre éhes pszichopata közönséges és beteg gondolatait, aki a kiszemelt lány minden lépését, emailjét figyeli, kukkolja, betör hozzá, ésatöbbi?

Nem vagyok naiv, nyilván vannak olyan emberek, akik pontosan így gondolkodnak, sőt, nap mint nap mennek el mellettünk az utcán, boltban, munkahelyen.
De akarom-e hallani, akarom-e tudni a gondolataikat?
Hát…nem.

Két teljesen random idézet, ha kíváncsi vagy a stílusra:
spoiler

spoiler

5 hozzászólás
Leliana>!
Caroline Kepnes: Te

Őrült egy iromány volt ez, de a „szeretem” fajtából! :) Az elején annyira rákattantam, hogy azt hittem, le sem fogom tudni tenni, persze sajnos muszáj volt, de rendesen birizgálta a fantáziámat, és jó ideig foglalkoztatott a kérdés: vajon én is beteg vagyok, amiért a főszereplőnek szorítok? És ha ez még nem lenne elég ok arra, hogy az előző kérdésre igennel válaszoljatok: azon is eltöprengtem egy kicsit, hogy vajon milyen érzés lehet, ha valakiért ilyen szinten rajongnak, és talán egy picit irigyeltem is Becket..
Tényleg más volt, nem olvastam még hasonlót (bár elképzelhető, hogy van), és vadító is volt, mert cikáztak a gondolataim közben és hiányzott, ha nem olvashattam. Lehet, hogy nem váltott volna ki bennem ilyen hatást, ha nem egy hosszabb kényszerpihenő után olvasom, de így még most sem vagyok túl rajta.
Akkor miért csak 4 csillag? Sajnos a háromnegyedénél már olyan.. hmm.. lassú volt, valahogy leült a cselekmény, és már nem rágtam úgy a körmöm Joe sikeréért.. A vége viszont határozottan tetszett, és már azt lesegetem, hogy mikor ír az írónő valamit, amivel folytathatnám! :)

15 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Caroline Kepnes: Te

Ez a könyv nagyon beteg! Én egyáltalán nem ilyen cselekményre gondoltam…. De lehet, hogy bennem van a hiba és teljesen félreértettem a fülszöveget….
Ez a Joe egyszerűen nem normális, nem tudom szebben, költőibben kifejezni, ez az egyszerű formula méltán kifejezi, amit vele kapcsolatban érzek: NEM NORMÁLIS!!! Egy igazi pszichopata, aki meglát egy lányt, belebolondul és….
Tényleg spoiler, csak végső esetben olvasd el!!! spoiler
spoiler
Semmi pénzért nem olvasnám újra ezt a történetet, annyira betegnek tartom…. Nem nekem való, az egyszer biztos….

4 hozzászólás
mandarina>!
Caroline Kepnes: Te

Nem thriller ez, „csupán” egy 0-24 óráig tartó élő közvetítés egy pszichopata agyából…annyira addiktív, hogy ha nem figyelsz, elkezdesz neki szurkolni..:)

7 hozzászólás
Annie_Cresta>!
Caroline Kepnes: Te

Hogy ez nekem most mennyire tetszett! Először kicsit megijedtem a 79%-tól, de kellemesen csalódtam, nekem ugyanis nagyon-nagyon bejött ez a könyv. Való igaz, hogy nem azt kaptam, amit a fülszöveg ígért, de nincs is ezzel baj. Nagyon szeretem a pszichopatás történeteket, főleg, ha az ő gondolatait ismerhetjük meg. A főszereplő, Joe, egy elmebeteg, mániákus, eszelős ember, kemény birtoklási vággyal. És tudjátok mi a legfurább? Az, hogy bármennyire is megszállott szereplőről van szó, én egyszerűen képtelen voltam utálni Joe-t. Nem mondanám, hogy kedveltem, de az biztos, hogy nem tudtam rá úgy gondolni, mint a csúnya rossz fiúra. A női főszereplő viszont egyáltalán nem volt szimpatikus, figyeleméhes kis picsa. Imádtam Joe gondolatait olvasni, ahogy meg van győződve az igazáról, hogy teljesen normális, amit ő csinál. Hogy meddig volt képes elmenni a szerelméért (ez megszállottság emberek, nem szerelem. Vagy ha mégis, akkor egy furcsa fajtája)… Mindent összevetve nekem nagyon-nagyon tetszett ez a könyv, egyedül a végső lezárással (utolsó fejezet) nem vagyok kibékülve. Egyébként teljesen magával ragadott és alig tudtam nem rá gondolni.

2 hozzászólás
Bleeding_Bride ISP>!
Caroline Kepnes: Te

vagyis én ezt még nem is értékeltem?

Ez a kötet a világ csalódása. Semmi köze sincs az beígértekhez, meg az online zaklatáshoz sem sok. egy dolog ellopni a készülékem, és úgy leskelődni, teljesen más síkon mozognak a valós "cyber- predatorok"
Nem tudom eldönteni, hogy itt akkor végeredményben ki volt az áldozat, mert hogy a könyv logikája mentén aki annak van nyilvánítva, az azt hiszem, hogy hülyébb, mint maga a zsarnok.

És be kell vallanom, hogy így, alig 3 hónappal az olvasás után, az sem ugrik be, hogy mi is volt a végső lezárás. Ezt annak a számlájára írom, hogy alig vártam vége legyen, és kb semmi nyomot nem hagyott bennem a végkifejlet.

4 hozzászólás
Lanore P>!
Caroline Kepnes: Te

Sokat vártam ettől a könyvtől, a fülszöveg alapján legalábbis ennél jóval többet… kb. olyan volt, mint egy mélyrepülés, az első pár fejezet izgalmas és érdekes, de utána már csak lefelé vitt az út, unalmassá vált, és végül már csak idegesített. A főszereplők elképesztően tenyérbemászóak, mindkettő az a típus, akit az életben nagy ívben elkerülnék. Az egyetlen dolog, ami tetszett, és amiért végigolvastam, hogy gyakorlatilag egy őrült elméjébe láthattam bele, egy afféle pszicho-valóságshowt néztem az agytekervényei közt. De ezt leszámítva a közepétől nagyon lelassul és vontatott lesz az egész, miközben a karakterek is egyre szánalmasabbak… fordulat, vagy meglepetés alig fordul elő, egyedül az utolsó oldalakon sikerült egy kis döbbenetet kicsikarni magamból. Lehet, hogy velem van a baj, és túl magasra teszem a thriller-mércét, de nálam „az év legjobb thrillere” egészen biztosan nem ez lenne.

4 hozzászólás
Hópárduc P>!
Caroline Kepnes: Te

Nem is tudom, hogy mit írjak erről a könyvről….
Egyáltalán nem olyan volt, amint, amire így elsőre számítottam.
A fülszöveg alapján, másra gondoltam.
Az eszelős szerelem hajszolásról szól, de nem a romantikus fajtából….
Beteg történet.
Többet vártam a könyvtől, de ez az én véleményem. :)


Népszerű idézetek

mrsp>!

Némelyik ember mintha jobban törődne az állapotfrissítéseivel, mint a valódi életével.

91. oldal, 11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Facebook
mrsp>!

A könyvekkel az a baj, hogy véget érnek. Elcsábítanak. Széttárják előtted a lábukat, és magukba húznak. És te a mélyükre hatolsz, és minden vagyonodat és a külvilághoz fűző kötelékedet az ajtóban hagyod, és jól érzed magad odabent, és nem kell sem a vagyonod, sem a kötelékeid, és ekkor a könyv elpárolog. Lapozol egyet, és nincs már semmi…

373. oldal, 49. fejezet

mrsp>!

Vitathatatlan tény: egyesek ezen a világon szerelmet találnak, összeházasodnak, és Cabóra mennek nászútra. Mások pedig nem. Van, aki egyedül olvas a kanapén, mások pedig együtt olvasnak az ágyban. Ez az élet.

394. oldal, 53. fejezet

mrsp>!

Ha könyvesboltban dolgozol, megtanulod, hogy a legtöbb embernek ezen a világon bűntudata van amiatt, aki.

8. oldal, 1. fejezet

mrsp>!

Nem menthetsz meg valakit, ha ő nem akarja, hogy megmentsék.

320. oldal, 41. fejezet

mrsp>!

Micsoda kár, hogy úgy felingerelhet, amid nincs, hogy azt, amid van, semmibe veszed.

270. oldal, 33. fejezet

mrsp>!

Az elutasítás olyan fogás, amit a legjobb, ha borítékban szolgálnak fel, mert legalább széttépheted vagy elégetheted. #nemvettekfelaColumbiára

23. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Columbia Egyetem
mrsp>!

– A hazugság nem kövezi ki az utat a boldogság felé (…)

296. oldal, 36. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · hazugság
KATARYNA>!

Bárki is osztogatja a szeretetet ebben a világban, rosszul végzi a munkáját.

mrsp>!

Ne csináljon gyereket, aki nem képes a feltétlen szeretetre.

271. oldal, 33. fejezet


A sorozat következő kötete

Te sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Diane Setterfield: A tizenharmadik történet
Dennis Lehane: Viharsziget
Dan Wells: Szellemváros
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése
Joyce Carol Oates: Pikk Bubi
Megan Miranda: Minden eltűnt lány
Darcey Bell: Egy kis szívesség
Thomas Harris: A vörös sárkány
A. J. Rich: Aki a tenyeredből eszik