Elrejtett ​testek (Te 2.) 32 csillagozás

Caroline Kepnes: Elrejtett testek

Joe Goldberg megszállottan keresi a szerelmet, és ezért szó szerint mindenre hajlandó. Nemrég úgy vélte, megtalálta élete párját, ám hiába távolított el minden zavaró tényezőt az útjukból, Beck végül nem értette meg, így a lány a többi elrejtett testhez került.
Joe most Los Angelesbe tart, a lehetőségek városába, és eltökélten készül maga mögött hagyni a múltját. Hollywoodban kényelmesen elvegyül a hasonszőrű fiatal pályakezdők között, ám az elrejtett testekkel az a baj, hogy olykor elő-előbukkannak, mint sötét gondolatok, és most azzal fenyegetik Joe-t, hogy elpusztítják szíve vágyát: a végre megtalált igaz szerelmet. Nem akar ártani új szerelmének – örökké vele akar lenni. De ha a lány valaha is rájön, hogy mit tett, lehet, hogy nem marad más választása…

>!
Alexandra, Pécs, 2019
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634476030 · Fordította: Bakonyi Berta

Most olvassa 5

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 84

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Leliana>!
Caroline Kepnes: Elrejtett testek

Huh.. Valami rejtélyes csoda folytán az első rész anno a kedvenceim között landolt, elképesztően olvastatta magát, és tényleg ritka az ilyen, de a negatív karakternek drukkoltam végig. Akkor azt mondtam (most olvastam vissza, milyen naiv gondolat volt), hogy bármit szívesen olvasnék az írónőtől. Na, erre biztos nem lettem volna kíváncsi, ha tudom, milyen.
Ha a hipnotikus arra vonatkozik, hogy az ember(lánya) olvasás közben oldalanként kétszer kapja fel arra a fejét, hogy bóbiskol, igen. De amúgy.. Ha levesszük a sok filmes-könyves-zenés utalást, aminek 90%-a nem talált be nálam, fogalmam sincs, mik azok, valamint a rengeteg szexet, nem túl sok minden marad, amivel érdemben foglalkozhatnék. Kár, hogy sorozat lett belőle, bőven elég lett volna az az egy rész, ezt láthatóan nem sikerült kitöltenie.
A filmsorozatnak nem is adok esélyt, szeretném, ha a Te úgy maradna meg az emlékeimben, élményként.

3 hozzászólás
tonks>!
Caroline Kepnes: Elrejtett testek

Az első könyv kiváló, a belőle készült sorozat remek, ez pedig egy katasztrófa. Az elején még tökéletes a lendület, újra felvesszük a fonalat, hogy is van a mi Joe Goldberg barátunk, mert bizony az: tökéletes antihős, akiről tudjuk, hogy egy beteg elméjű pasas, tisztában vagyunk a tetteivel, de ugyanakkor a vágyaival is, amelyekkel teljesen normális értékeket képvisel. Ezért is tudott annyira fájni a könyv elején levő csavar és hirtelen ott is hagyjuk a hangulatos, könyv- és avarillatú New Yorkot és a zajos, álmokat kergető Los Angelesben találjuk magunkat. Gondolom az nem spoiler, hogy Joe új hajszába kezd, hiszen pszichopataként nem is tud mást tenni, de még ennek tudatában is szörnyű, amit az írónő végül leművelt a karakterével. A könyv első fele után az egész csak egy nagy vergődés, nagyon hiányzott egy olyan központi alak Joe-nak, mint amilyen Beck volt, mert csak ugyanazokat a köröket rótta folyamatosan, próbálta bemagyarázni magának a tetteit, miközben túl sok popkult utalással próbálta az írónő befoltozni ezt a szemetet. Legszívesebben kivágnám a teljes Love szálat. Ja, hogy az a könyv 70%-a? Ciki.
A folytatás garantált, biztos bele fogok olvasni, de nagyon remélem, hogy a sorozatban másképp alakítják majd a dolgokat.
U.i.: Aki anno azért pontozta le a Te-t, mert vulgáris a nyelvezete, az csak sötétben nyissa ki ezt a könyvet.

Mimibookworld P>!
Caroline Kepnes: Elrejtett testek

Nehéz szavakat találni a csalódottságomra.
Nagyon szerettem az első részt, a sorozatot és a könyvet is egyaránt.

A TE című könyvet idén nyáron olvastam, órákig ültem a mólon a nyaralás alatt és hirtelen azt vettem észre rám sötétedett. Már mindenki javában gyújtotta a tüzet az esti sütögetéshez és beszélgetéshez, én pedig csak olvasni akartam még.

2 nap alatt a végére értem és csak az cikázott a gondolataimban, hogy HŰ!. Joe a sorozatgyilkos akinek mindvégig drukkoltam, hogy ússza meg az összes gyilkosságát és legyen végre boldog. Ez volt ennek a könyvnek a titka, hogy tulajdonképpen egy szörnyű és beteg emberrel tudtam minden rossz dolga ellenére egyesülni, mindezt úgy, hogy az én fejemben sosem fordult meg, hogy bárkit is megöljek.

Ez hiányzott most nekem igazán. Úgy éreztem nem azt az embert kaptam vissza a második részben akit az elsőben megismertem, hanem egy tipikus beteg sorozatgyilkost, akivel már képtelen voltam azonosulni.

Rengeteg volt a felesleges részlet, az unalmas elemek, amikor azt éreztem könyörgöm haladjunk már valamerre.

A vége sem tetszett igazán, vártam volna valami biztosabb lezárást.

evé>!
Caroline Kepnes: Elrejtett testek

A feléig még csak-csak, de utána… Joe idegesített, a csavarok kitalálhatóak voltak, a stílus pedig, meh… (a tévésorozatot viszont továbbra is imádom, de a harmadik könyvet akkor se olvasnám el, ha muszáj lenne! Hogy tudtak ebből valami élvezhetőt kihozni?! Kábé úgy hogy a nevek kivételével mindent megváltoztattak és milyen jól tették!)

Cawley P>!
Caroline Kepnes: Elrejtett testek

Köszönő viszonyban sincs az első résszel, DE! ez sem volt olyan katasztrofális. Szerintem az írónő „ellőtte” a könyv első részében azokat a cselekedeteit, érzéseit Joe-nak, amellyel megfogta az olvasókat és ez most a második részben nem annyira jött át.

Megvolt a maga története, habár bevallom a könyv első fele engem rettenetesen untatott. Majd a könyv közepétől kezdtem el élvezni a történetet. Nekem tetszett a Love köré épített sztori.Az utolsó 100 oldal pedig egyenesen a könyvhöz ragasztott. Alig bírtam lerakni a könyvet annyira fordulatossá vált a történet.

A szereplők 80% unszimpatikusnak bizonyult, kiemelném Forty karakterét, aki már szó szerint idegesített. Most is voltak értelmetlen gyilkolászások a könyvben, de összességében nekem tetszett. Már várom a folytatást. :)

Marta_Kotai_Szabone>!
Caroline Kepnes: Elrejtett testek

Ennek a könyvnek azt a címet kellett volna adni, hogy egy pszichopata agymenései…

Szencsike P>!
Caroline Kepnes: Elrejtett testek

Elég nehezen ment le és nem feltétlenül a történet miatt. Valahogy nagyon túlírt lett ez a történet, annyira lassan csorognak az események, hogy szinte fellélegeztem, mikor valami izgalmas dolog történt. A Te sorozat második évadát előbb láttam mint, hogy olvashattam, voltak benne kellemes és kellemetlen meglepetések is a karakterekkel, eseményekkel kapcsolatban. Érdekes volt a történet, de valahogy a sorozatos verziót jobban élveztem…

Szabolcsi_Johanna_Szabina P>!
Caroline Kepnes: Elrejtett testek

Nem jó. Az első rész, a Te, az élvezetes, a karakterek stílusosak, ebben a regényben a szimbolikus megalkuvás mellett, ami a történetet átitatja, mintha az írás, a minőség is megalkuvás áldozatául esett volna.
Persze érezhetően az lehetett Kepnes célja, hogy akárcsak a főhőst, az olvasót is kilökje a komfortzónából, de hiányoznak emellett az első részben megkedvelt mélyebb kulturális utalások, az állhatatos belső monológok – mintha lebutították volna Joe-t is, mellette pedig felduzzadtak a túlírt, jelentéktelen részletek.

Boros_Andrea>!
Caroline Kepnes: Elrejtett testek

Stephen King szerint hipnotikus…., Stephen King szerint félelmetes. …. Azt gondolná az ember ezek után, hogy körömrágva, gyomor görccsel olvassa majd a könyvet. Azt gondolná, hogy nem tud majd éjszakákat aludni, mert retteg az éjtől. Az ég világon semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Talán rosszul értelmeztem King jellemzését, mert nem is a történetet magát jellemezte, hanem Joe Goldberget? Ezt tényleg nem tudhatom, de könnyen meg lehet. Joe tényleg hipnotikus, ő aztán úgy megbabonáz, úgy eladja magát, hogy egy percig nem gondolja senki, akivel kapcsolatba kerül, hogy milyen eszement agya van. Na és igazából ez a félelmetes.
Az első kötettel Kepnes brillírozott, letarolt, ezzel a könyvvel viszont csalódást okozott.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cawley P>!

Nincs olyan, hogy egyéjszakás kaland. Előfordul, hogy amit egyetlen éjszaka csinálsz, tönkreteszi az egész jövődet.

72. oldal

Cawley P>!

… nincs is iszonyatosabb, mint amikor ráébredsz, hogy aki a legjobban ismer az szeret a legkevésbé, sőt, még szánakozik is rajtad.

39. oldal

Cawley P>!

A lényeg végül is nem csak az, hogy ne adja fel a hitét; az élet lényege, hogy olyasvalamiben higgyen, ami számít, valami nagy és gyönyörű dologban, ami mélyebb értelmű a pénznél és a hírnévnél.

229. oldal

Véda P>!

Mind a magányosoktól akarunk rettegni. Népbetegség ez. Tipikusan amerikai.

49. oldal

Kiara13>!

Mindent kiadtam magamból, de olyan ez, mint a film és a könyv közötti különbség: a könyv esetében megválaszthatod, mennyi vért akarsz látni. A könyv teret enged, hogy úgy lásd a sztorit, ahogy te akarod, ahogy a te felfogásod kívánja. Te értelmezel. A te Alexander Portnoyod nem ugyanolyan, mint az enyém, mert mindannyiunknak megvan a magunk egyedi felfogása. Amikor kiléptek a moziból egy barátoddal,azonnal elkezditek megbeszélni a filmet. Amikor egy könyvet fejezel be, elgondolkodsz rajta. Love filmeken nőtt fel, én pedig most egy könyvet olvastam fel neki.

357. oldal

Szabolcsi_Johanna_Szabina P>!

És komolyan, az egész olyan, mint maga a szerelem vagy a részegség. Kikészülünk, okádunk, bőgünk, szívfacsaró dalokat hallgatunk, és megfogadjuk, hogy soha többé. De élni annyi, mint mégis újra megtenni. Szeretni annyi, mint mindent kockára tenni.

339

Cawley P>!

… és áldja meg az isten a nőket, ezeket a kíváncsi és rejtélyes lényeket, akik szempillantás alatt képesek egyik hangulatból a másikra átváltani.

158. oldal

Cawley P>!

Nem lehet visszamenni, hogy megváltoztassuk a múltat, de előre igen, hogy olyan emberré váljunk, aki emlékszik.

8. oldal

Naniii>!

Peach nem viseltett valami nagy szenvedéllyel a női jogok iránt. Inkább csak más nők puncija iránt.

341. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Amanda Silver: A kéz, amely a bölcsőt ringatja
A. J. Rich: Aki a tenyeredből eszik
Karen Cleveland: Tudnom kell
Megan Miranda: Minden eltűnt lány
Megan Abbott: Majd megismersz
Darcey Bell: Egy kis szívesség
Dennis Lehane: Viharsziget
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött
J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból
A. J. Finn: Nő az ablakban