Szeress ​karácsonykor 43 csillagozás

Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Lehet egy tökéletlen családnak tökéletes karácsonya?

Juliet Joyce él-hal a karácsonyért. Imádja a karácsonyi ajándékokat, a karácsonyfát díszestül, a karácsonyi pulykát, meg úgy általában mindent, ami karácsonyi. Idén is hagyja, hogy elsodorja az ünnep áradata, ha már a családi pokolnak épp karácsony táján kellett elszabadulnia. Fia, Tom elvesztette az állását, ráadásul rémes partnereket hoz a nyakára; állapotos lánya, Chloe hazaköltözött a kisfiával; apukája, Frank a saját szívfájdalmától szenved, míg anyukája, Rita napról napra szenilisebb. Vajon Rick, a férje, mikor elégeli meg a körös-körül örvénylő káoszt?

Ahogy közeledik a nagy nap, Juliet minden erejével azon van, hogy egyenesbe hozza a dolgokat, hiszen másra sem vágyik, mint hogy otthonukat karácsonykor betöltse a szeretet…

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
492 oldal · ISBN: 9789633831090 · Fordította: Bikics Milán

Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi P
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Az elmúlt hetekben annyit dolgoztam, hogy szinte fel sem tűnt, hogy már a nyakunkon a karácsony. Gyorsan kerestem magamnak egy könyvet, amivel az ünnepekre szerettem volna ráhangolódni egy picit. A gyönyörű borító és a cím azonnal megfogott. Carole Matthews neve pedig garanciát jelentett, hogy nem fogok unatkozni, hiszen az írónő korábbi, magyarul megjelent műveit már olvastam. Sajnos, be kell vallanom, hogy alaposan mellé lőttem a választásommal. A történet úgy-ahogy elment, néhány szereplőt még szimpatikusnak is találtam. Bár a főszereplő Juliet két felnőtt gyereke kész rémálom, igazi élősködő fajta. Rengeteg minden történt, talán túl sok is volt. Ami igazán kiverte a biztosítékot nálam, és emiatt csak egy csillagra értékeltem, az a minősíthetetlen fordítás. Über gáz! A gagyi szleng, a magyartalan kifejezések alaposan kihoztak a sodromból. Nagyon nehezen tudtam ezt tolerálni olvasás közben. Szerintem senki sem beszél ennyire idétlenül, mint a könyv szereplői. Ha „normális” nyelven íródott volna a szöveg, biztos nem akadok ki ennyire. Most teljesen kivagyok, mert úgy érzem, hogy a ferdítő egy szép olvasmányélménytől fosztott meg.

>!
kitekaktusz
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Rég olvastam már ennyire szórakoztató könyvet. Karácsony előtt kellett volna sort kerítenem rá, mert akkor sokkal könnyebben rá tudtam volna hangolódni az ünnepekre. Egyébként baromi nehezen sikerült. Adott egy családanya, aki rajong a karácsonyért és egész évben erre készül, egy férj, aki annyira nincs oda érte, két elkényeztetett huszonéves gyerek, akik közül az egyik szexuális irányultsága még kérdéses. :) Aztán van egy unoka, plusz a következő már a pocakban, egy szenilis nagymama, akiről folyton Lady Lavender jutott eszembe a Csengetett, Mylord? című sorozatból. :) De az abszolút kedvencem a meleg nagypapa volt és a párja, Samuel. Tetszett, hogy a család nem csinált ügyet abból, hogy ők egy pár. Ha mindenki csak ennyit foglalkozna azzal, ki kit szeret, ez a világ is kicsit jobb hely lehetne.
Nem tudom, hogy lehetett kitalálni egy ilyen lökött családot, de nálam telitalálat volt. Mintha egy vígjátékot néztem volna. :) Az külön jó ötlet, hogy rövid fejezetekből áll a könyv, így könnyebb volt abbahagynom, ha éppen közbejött valami.
Az viszont kicsit zavart, hogy sok helyen hiányzott a mondat végén az írásjel, sok elütés és helyesírási hiba volt benne, a furcsa szóhasználatról már nem is beszélve. Manapság helyett mai napság, porta helyett portál, és a szomszéd is Nick lett az egyik oldalon, pedig Neilnek hívták. Volt még benne pár ilyen furcsaság, jegyzetelnem kellett volna, mert több nem jut eszembe. De nálam ennek ellenére is 5 csillagos. :)

>!
Felixa P
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Nem az az izgalmas, mindent elsöprő történet. Ennek ellenére humoros, szórakoztató a maga nemében, bár néha már-már erőltetettnek mondanám. Könnyed, lendületes olvasmány. A borító nagyon magával ragadó.

>!
lin_da
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Ez az őrült szeleburdi család belopta magát a szívembe.
Szívszorító és vicces történések váltakoznak folyamatosan, csak kapkodtam a fejem, mégis teljesen elvarázsolt. Igazi karácsonyi történet, bár sokszor túlzó és hihetetlen, de míg olvastam azt gondoltam, miért ne lehetne igaz? A karácsonyra való hangolódás garantált, ha elolvasod.

2 hozzászólás
>!
konyvolvaso 
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Szórakoztató, könnyed történet egy igazi családról ahol mindig történik valami nem várt esemény. Éppen ez a jó, hogy semmit nem lehet előre megtervezni, az élet úgyis felülírja.. Karácsony előtt indul a történet az előkészületekkel. Már úgy tűnik, hogy nem lesz semmi ünneplés annyi minden történik hirtelen pár nap alatt.Szeretnek jókat enni a szereplők, sokszor kerül elő a lekváros hassé és hozzá tea. Nem tudják megunni.

>!
picurka13
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Nekem nagyon bejött ez a szeleburdi család minden apraja-nagyja. Jó volt ilyen könyvet olvasni ebben a „zűrős” kisbabás időszakban. Örültem néha, hogy olvashattam egy-egy könnyed fejezetet két szopcsizás között.
Azért kíváncsi lennék a szereplők további életére is.

>!
Veron P
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Nem egy filozófiai magasságokba szárnyaló mű, de annak, aminek olvasni akartam, pont megfelelt: egy karácsonyi hangulatot adó, könnyű, kikapcsoló, no-agyműködést igénylő limonádé. Legalábbis az aktuális hangulatban… máskor valószínűleg sírva kapartam volna a falat a lehetetlen gyerekektől, az idétlen mentalitástól, a végén minden úgyis jó lesz történettől, az értelmetlen zabálás/vásárlástól… De most nem érdekel, csak élveztem a kikapcsolást és a karácsonyt és örülök neki :)

>!
bozs
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Iszonyat idegesítő szereplők egy baromi unalmas történetben.

1 hozzászólás
>!
Alíz_Simon
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

A leírás és a vidám borító alapján nagyon el akartam olvasni ezt a könyvet, mert imádom én is a karácsonyt és valami kedves könyvet kerestem a ráhangolódáshoz. Sajnos ez most nem jött be. A cselekményt néha túl káoszosnak éreztem és néhány szereplő, pl. a nagy gyerekek stílusa kifejezetten idegesítő volt. De főleg a sok helyesírási hiba és magyartalanul fordított mondat zavart. A humora helyenként tetszett és a borítója nagyon aranyos.

>!
Pandalány P
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Carole Matthews írónőtől már két könyvet is olvastam korábban, A Csokoládéimádók klubját és a második kötetet, a „diétás” regényt is. Régóta ácsingóztam már a Szeress Karácsonykor című könyvére is, tavaly decemberi megjelenése óta kinéztem az Ulpius-könyvesboltban. És a lehető legjobbkor, karácsony előtt sikerült happolnom a Rukkolán (www.rukkola.hu), vagyis szinte ingyen az enyém lett a kötet. Elég vastag könyvről van szó (körülbelül 460 oldal), nagyon mutatós, szép rajzokkal díszített a borító, egyből felkeltette a figyelmemet.

Belekezdve a könyvbe egyből éreztem, hogy ezt élvezet lesz olvasni. Az írónőnek remek humora van, abszolút mai stílusban ír, a szereplők sziporkázó párbeszédei levettek a lábamról. Más könyvmolyok értékeléseit olvasva az interneten igazat kell azonban adni nekik, hogy sok helyen néha már átlépett egy határt Carole M. a szleng & nagyon modern világában, ami alatt azt értem, hogy néha mintha egy kicsit erőltetettnek éreztem a nagyon jópofaságot. Mindezek ellenére gyors tempóban haladtam a könyv olvasásával, csak úgy faltam az oldalakat, lendületes a történet.
Főhősünk egy család, pontosabban Juliet Joyce, aki Angliában, Stony Stratfordban él férjével, egyre szenilisebb édesanyjával, meleg édesapjával, valamint velük lakik fiuk Tom, valamint éppen második gyermekével várandós lányuk, Chloe. Szóval egy átlagos hétköznapon is hatalmas a nyüzsgés náluk a házban, nemhogy a közelgő ünnepen, Karácsonykor.
Zajlik az élet: munka, készülődés, bevásárlás, elkóborló nagymama, zűrös szerelmi életű gyermek, magánéleti gondok & egy szomorú családi esemény. Julietnek egy perc nyugalmas sincsen, folyton intézkedik, szervez & segít mindenkinek a családban (is). Erős & határozott nőnek láttam végig a történetben őt, aki képes összefogni zűrös & olykor kelekótya családját, ugyanakkor sokszor soknak éreztem mindazt, amit tesz. Férjével mindkét gyerekük felnőtt ember, így nem értettem, hogy miért kell még mindig őket istápolni & olyan hétköznapi dolgokat megtenni helyettük, amiket már javában nekik kell. Ezzel nem tudtam azonosulni egyáltalán, illetve a két gyermek – akik korukkal ellentétben valóban sokszor gyerekesen viselkedtek – rendesen vissza is élt azzal, hogy édesanyjuk mennyire kiszolgálja őket.
Szerintem minden olvasónak feltűnik, nemcsak nekem, hogy a regény gyakorlatilag minden egyes fejezetében valaki vagy valakik teát isznak, de liter számra!Tényleg ennyire elképesztő mennyiségű teát képesek meginni az angolok?!Ez vajon a valóságban is így van?!Gondolom mondjuk.
Összességében nagyon élvezetes olvasmány volt a Szeress Karácsonykor, bár a végére már sok volt a teából & lekváros haséból, aminek most már ideje volt utánanéznem, hogy tulajdonképp milyen étel is ez.A könyv vége felé haladva kezdtem kicsit besokkalni a sok teától, hasétól, az egyre növekvő számú családtól & attól, hogy minden karácsonyi teendőt a főhősnő, Juliet szeretett volna elvinni a vállán & minden problémát ő akart megoldani, mégis a lényeget megragadta a könyv: mindenki arra vágyik, hogy szeretetben, békében tölthesse a Karácsonyt, családja valamennyi tagja körében még akkor is, ha sokan vannak, sok a dolog, mindenkinek megvannak a maga problémái, nagy a hangzavar vagy épp beleesett valaki a kerti tóba (elnézést a félmondatos spoilerért). Bizony, volt itt minden a történetben, folyamatosan pörögtek az események & remek olvasmánynak bizonyult.


Népszerű idézetek

>!
Juca P

Nem hagyhatsz ott csapot-papot, valahányszor egy kicsit beborul az ég!

372. oldal

>!
Csoszi P

Soha többé nem iszom tojáslikőrt! És soha többé nem fogok a nappali szőnyegén kufircolni.

355. oldal

>!
tamtimi

Ami azt illeti, Tom is terhes, már úgy értve, hogy alaposan megterheli a családi kasszát.

66. oldal

>!
Inimma

Tudja ország-világ, hogy küszöbön áll karácsony szent ünnepe.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Cecelia Ahern: Ajándék
Katie Fforde: Karácsonyi lakoma és más történetek
J. D. Robb: Halálos ünnep
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
Rejtelmes karácsonyok
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Sarah Morgan: Talán majd karácsonykor
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Emily March: Angyalszárnyak