Szeress ​karácsonykor 61 csillagozás

Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Lehet egy tökéletlen családnak tökéletes karácsonya?

Juliet Joyce él-hal a karácsonyért. Imádja a karácsonyi ajándékokat, a karácsonyfát díszestül, a karácsonyi pulykát, meg úgy általában mindent, ami karácsonyi. Idén is hagyja, hogy elsodorja az ünnep áradata, ha már a családi pokolnak épp karácsony táján kellett elszabadulnia. Fia, Tom elvesztette az állását, ráadásul rémes partnereket hoz a nyakára; állapotos lánya, Chloe hazaköltözött a kisfiával; apukája, Frank a saját szívfájdalmától szenved, míg anyukája, Rita napról napra szenilisebb. Vajon Rick, a férje, mikor elégeli meg a körös-körül örvénylő káoszt?

Ahogy közeledik a nagy nap, Juliet minden erejével azon van, hogy egyenesbe hozza a dolgokat, hiszen másra sem vágyik, mint hogy otthonukat karácsonykor betöltse a szeretet…

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
492 oldal · ISBN: 9789633831090 · Fordította: Bikics Milán

Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

kitekaktusz>!
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Rég olvastam már ennyire szórakoztató könyvet. Karácsony előtt kellett volna sort kerítenem rá, mert akkor sokkal könnyebben rá tudtam volna hangolódni az ünnepekre. Egyébként baromi nehezen sikerült. Adott egy családanya, aki rajong a karácsonyért és egész évben erre készül, egy férj, aki annyira nincs oda érte, két elkényeztetett huszonéves gyerek, akik közül az egyik szexuális irányultsága még kérdéses. :) Aztán van egy unoka, plusz a következő már a pocakban, egy szenilis nagymama, akiről folyton Lady Lavender jutott eszembe a Csengetett, Mylord? című sorozatból. :) De az abszolút kedvencem a meleg nagypapa volt és a párja, Samuel. Tetszett, hogy a család nem csinált ügyet abból, hogy ők egy pár. Ha mindenki csak ennyit foglalkozna azzal, ki kit szeret, ez a világ is kicsit jobb hely lehetne.
Nem tudom, hogy lehetett kitalálni egy ilyen lökött családot, de nálam telitalálat volt. Mintha egy vígjátékot néztem volna. :) Az külön jó ötlet, hogy rövid fejezetekből áll a könyv, így könnyebb volt abbahagynom, ha éppen közbejött valami.
Az viszont kicsit zavart, hogy sok helyen hiányzott a mondat végén az írásjel, sok elütés és helyesírási hiba volt benne, a furcsa szóhasználatról már nem is beszélve. Manapság helyett mai napság, porta helyett portál, és a szomszéd is Nick lett az egyik oldalon, pedig Neilnek hívták. Volt még benne pár ilyen furcsaság, jegyzetelnem kellett volna, mert több nem jut eszembe. De nálam ennek ellenére is 5 csillagos. :)

Felixa P>!
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Nem az az izgalmas, mindent elsöprő történet. Ennek ellenére humoros, szórakoztató a maga nemében, bár néha már-már erőltetettnek mondanám. Könnyed, lendületes olvasmány. A borító nagyon magával ragadó.

lin_da>!
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Ez az őrült szeleburdi család belopta magát a szívembe.
Szívszorító és vicces történések váltakoznak folyamatosan, csak kapkodtam a fejem, mégis teljesen elvarázsolt. Igazi karácsonyi történet, bár sokszor túlzó és hihetetlen, de míg olvastam azt gondoltam, miért ne lehetne igaz? A karácsonyra való hangolódás garantált, ha elolvasod.

2 hozzászólás
Dexter79 P>!
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Egy egész jó karácsonyi történet tele érdekes szereplőkkel.
Juliet imádja a karácsonyt, egész évben erre készül. Idén azonban elég nehéz dolga van, mert az egész családja bebútorozott hozzá. Mindkét felnőtt gyereke hazaköltözött, és nem mellesleg munkanélküli, ráadásul a lánya a második unokájukkal terhes. Aztán van egy anyukája, akin a demencia jelei mutatkoznak elég erőteljesen. Ami néhol vicces szituációkat szül, de aki volt már hasonló helyzetben azt inkább elszomorítja. Az édesapja is ideiglenesen nála marad, de vele legalább kevés a baj. Van egy férje, akiről az elején azt hittem, hogy egy morgós vénember, de kiderült, hogy vajból van a szíve és nagyon jó fej.
Elég sok minden történik velük az adventi időszakban, karácsony estéjén pedig szinte megduplázódik a létszám a házban.
Ami nagyon nem tetszett az a két gyerekének a stílusa, viselkedése. Mindkettő borzasztóan tiszteletlenül beszéltek a szülőkkel, nagyszülőkkel, ráadásul teljesen kihasználták őket.
Persze ez egy happy endes karácsonyi sztori, ezért a végén minden jóra fordul. :)

konyvolvaso >!
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Szórakoztató, könnyed történet egy igazi családról ahol mindig történik valami nem várt esemény. Éppen ez a jó, hogy semmit nem lehet előre megtervezni, az élet úgyis felülírja.. Karácsony előtt indul a történet az előkészületekkel. Már úgy tűnik, hogy nem lesz semmi ünneplés annyi minden történik hirtelen pár nap alatt.Szeretnek jókat enni a szereplők, sokszor kerül elő a lekváros hassé és hozzá tea. Nem tudják megunni.

picurka13>!
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Nekem nagyon bejött ez a szeleburdi család minden apraja-nagyja. Jó volt ilyen könyvet olvasni ebben a „zűrős” kisbabás időszakban. Örültem néha, hogy olvashattam egy-egy könnyed fejezetet két szopcsizás között.
Azért kíváncsi lennék a szereplők további életére is.

Veron P>!
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Nem egy filozófiai magasságokba szárnyaló mű, de annak, aminek olvasni akartam, pont megfelelt: egy karácsonyi hangulatot adó, könnyű, kikapcsoló, no-agyműködést igénylő limonádé. Legalábbis az aktuális hangulatban… máskor valószínűleg sírva kapartam volna a falat a lehetetlen gyerekektől, az idétlen mentalitástól, a végén minden úgyis jó lesz történettől, az értelmetlen zabálás/vásárlástól… De most nem érdekel, csak élveztem a kikapcsolást és a karácsonyt és örülök neki :)

Pandalány>!
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Carole Matthews írónőtől már két könyvet is olvastam korábban, A Csokoládéimádók klubját és a második kötetet, a „diétás” regényt is. Régóta ácsingóztam már a Szeress Karácsonykor című könyvére is, tavaly decemberi megjelenése óta kinéztem az Ulpius-könyvesboltban. És a lehető legjobbkor, karácsony előtt sikerült happolnom a Rukkolán (www.rukkola.hu), vagyis szinte ingyen az enyém lett a kötet. Elég vastag könyvről van szó (körülbelül 460 oldal), nagyon mutatós, szép rajzokkal díszített a borító, egyből felkeltette a figyelmemet.

Belekezdve a könyvbe egyből éreztem, hogy ezt élvezet lesz olvasni. Az írónőnek remek humora van, abszolút mai stílusban ír, a szereplők sziporkázó párbeszédei levettek a lábamról. Más könyvmolyok értékeléseit olvasva az interneten igazat kell azonban adni nekik, hogy sok helyen néha már átlépett egy határt Carole M. a szleng & nagyon modern világában, ami alatt azt értem, hogy néha mintha egy kicsit erőltetettnek éreztem a nagyon jópofaságot. Mindezek ellenére gyors tempóban haladtam a könyv olvasásával, csak úgy faltam az oldalakat, lendületes a történet.
Főhősünk egy család, pontosabban Juliet Joyce, aki Angliában, Stony Stratfordban él férjével, egyre szenilisebb édesanyjával, meleg édesapjával, valamint velük lakik fiuk Tom, valamint éppen második gyermekével várandós lányuk, Chloe. Szóval egy átlagos hétköznapon is hatalmas a nyüzsgés náluk a házban, nemhogy a közelgő ünnepen, Karácsonykor.
Zajlik az élet: munka, készülődés, bevásárlás, elkóborló nagymama, zűrös szerelmi életű gyermek, magánéleti gondok & egy szomorú családi esemény. Julietnek egy perc nyugalmas sincsen, folyton intézkedik, szervez & segít mindenkinek a családban (is). Erős & határozott nőnek láttam végig a történetben őt, aki képes összefogni zűrös & olykor kelekótya családját, ugyanakkor sokszor soknak éreztem mindazt, amit tesz. Férjével mindkét gyerekük felnőtt ember, így nem értettem, hogy miért kell még mindig őket istápolni & olyan hétköznapi dolgokat megtenni helyettük, amiket már javában nekik kell. Ezzel nem tudtam azonosulni egyáltalán, illetve a két gyermek – akik korukkal ellentétben valóban sokszor gyerekesen viselkedtek – rendesen vissza is élt azzal, hogy édesanyjuk mennyire kiszolgálja őket.
Szerintem minden olvasónak feltűnik, nemcsak nekem, hogy a regény gyakorlatilag minden egyes fejezetében valaki vagy valakik teát isznak, de liter számra!Tényleg ennyire elképesztő mennyiségű teát képesek meginni az angolok?!Ez vajon a valóságban is így van?!Gondolom mondjuk.
Összességében nagyon élvezetes olvasmány volt a Szeress Karácsonykor, bár a végére már sok volt a teából & lekváros haséból, aminek most már ideje volt utánanéznem, hogy tulajdonképp milyen étel is ez.A könyv vége felé haladva kezdtem kicsit besokkalni a sok teától, hasétól, az egyre növekvő számú családtól & attól, hogy minden karácsonyi teendőt a főhősnő, Juliet szeretett volna elvinni a vállán & minden problémát ő akart megoldani, mégis a lényeget megragadta a könyv: mindenki arra vágyik, hogy szeretetben, békében tölthesse a Karácsonyt, családja valamennyi tagja körében még akkor is, ha sokan vannak, sok a dolog, mindenkinek megvannak a maga problémái, nagy a hangzavar vagy épp beleesett valaki a kerti tóba (elnézést a félmondatos spoilerért). Bizony, volt itt minden a történetben, folyamatosan pörögtek az események & remek olvasmánynak bizonyult.

Wik>!
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Nem túl izgalmas történet, ráadásul végig olyan érzésem volt, mintha már olvastam volna. Sokszor olyan érzésem volt, hogy magyar az író. Zavart viszont a sok helyesírási hiba, illetve a helyenként magyartalan mondatok. A szereplők közül a két felnőtt gyerek kimondottan idegesített, a két szülő pedig olyan volt, mint egy átlagos mai ember, akibe szorult némi együttérzés. Egyszer olvasható, könnyed karácsonyi történet. Minden jó, ha a vége jó befejezéssel.

1 hozzászólás
Juca P>!
Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Sokáig tartott, míg végeztem vele, de ez nem a könyv hibája volt. Rengeteg minden történik a regényben nagyon rövid idő alatt. Nem is tudom, hogy lehet ennyi mindent beleszuszakolni úgy, hogy jó legyen, de itt sikerült. Érzelemkavalkád. Sírunk, nevetünk, nosztalgiázunk. Tökéletes karácsonyi ráhangolódást nyújt.


Népszerű idézetek

Juca P>!

Nem hagyhatsz ott csapot-papot, valahányszor egy kicsit beborul az ég!

372. oldal

Mesii>!

Ami engem illet, a Tesco pékáru-részlegénél nyomkorászom a cipókat, hogy elég frissek-e.

Csoszi>!

Soha többé nem iszom tojáslikőrt! És soha többé nem fogok a nappali szőnyegén kufircolni.

355. oldal

Mesii>!

Szeretnék elbüszkélkedni vele, hogy saját kezűleg készítem a karácsonyi pudingot, de nem lenne ildomos az ünnepek táján ekkorát füllentenem.

Mesii>!

Férjem azon férfiak közé tartozik, akiknek előnyére válik az évek múlása. Vénségére Rick bizony isten vonzóbb lett, az én szememben legalábbis, s tudtommal ez a lényeg.

Mesii>!

– Odasüss – mutogat tovább a férjem.
Mit csináljak, odasütök.

TimisBooks>!

Ami azt illeti, Tom is terhes, már úgy értve, hogy alaposan megterheli a családi kasszát.

66. oldal

Inimma>!

Tudja ország-világ, hogy küszöbön áll karácsony szent ünnepe.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Cecelia Ahern: Ajándék
Katie Fforde: Karácsonyi lakoma és más történetek
J. D. Robb: Halálos ünnep
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
Rejtelmes karácsonyok
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Sarah Morgan: Talán majd karácsonykor
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Emily March: Angyalszárnyak