Nyári ​ábrándok 60 csillagozás

Carole Matthews: Nyári ábrándok

Mi van akkor, ha világéletedben többről álmodtál…?

Nell McNamara élete boldog: biztos állása van a helyi falatozóban, kedvese, Olly, imádja, négyéves kislányuk, Petal pedig tündéri, körülötte forog az egész világ. A falatozó renoválásra szorul, Nell pedig azonnal kapva kap az alkalmon, hogy kreativitását kiélje.
Az eredményen felbuzdulva, na meg legdrágább barátainak az unszolására Nell elhatározza, hogy saját vállalkozásba fog. Tüneményes kézitáskákat gyárt, amelyek rövidesen igen-igen kapósak lesznek.
Úgy fest, hogy Nell álmai egy csapásra valóra válnak! Azonban a sikernek ára van, és Nell hamarosan ráébred: rengeteg nehézséggel jár, hogy mindent megtarthasson…
Carole Matthews a Sunday Times bestseller írónője. Tizenkilenc könyve jelent meg eddig. Munkáit húsz nyelvre lefordították, a filmes jogokat Hollywood vette meg

Csupa móka, kacagás és szeretet.
Szívd magadba a napsütést a Nyári ábrándokkal!

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
462 oldal · ISBN: 9789632548166 · Fordította: Bikics Milán
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
ISBN: 9789632549293

Kedvencelte 1

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

moonchristal P>!
Carole Matthews: Nyári ábrándok

Aranyos kis limonádé, csetlő-botló, de azért szerethető szereplőkkel. Kicsit a stílussal és néhol az összecsapott részekkel voltak gondjaim, de alapvetően olvasmányos, habos-babos, máshol szomorkásabb mesét kaptam, és őszintén szólva, nem is vártam mást tőle. spoiler A mostanában választott/kifogott elgondolkodtatóbb, nehezebb olvasmányaim között pont jó volt egy ilyen könnyed, szórakoztató könyv is. Nyári napokra ajánlott. :)

Csoszi>!
Carole Matthews: Nyári ábrándok

Aranyos történet hétköznapi szereplőkkel. A borító tetszetős. A főszereplő, Nell megvalósítja álmát és a saját maga készítette kézitáskákat kezdi el árusítani. Az egyedi tatyóknak nagy sikere van, ám ahogy minden kezdő vállalkozó, ő is számos buktatóval találja magát szemben. Mikor már azt hinnénk, hogy egyenesbe kerül, mindig történik valami, ami egy-két lépéssel visszarántja. A férje, Olly nagyon jó fej, és mindent megtesz Nell-ért. Mindenkinek csak kívánni tudok ilyen pasit. A kislányuk Petalka pedig cukorfalat.
Nekem ez a könyv nagyon tetszett. Könyörgöm, aki mély mondanivalóra, filozófikus mélységekre vágyik, hozzá ne kezdjen!! Csak és kifejezetten kikapcsolódásra ajánlott!

Sister>!
Carole Matthews: Nyári ábrándok

Meglepően jó könyvre bukkantam; igazán szórakoztató, humoros és élettel teli Nell McNamara története! A halsütödéből a divat világába csöppenni nem kis váltás, és ezt jól példázza valamennyi olyan buktató, akadály, szerencsétlenség, amin Nell átverekedi magát, mégis végig képes talpon maradni, és mindeközben az élethez való pozitív hozzáállását sem veszíti el. A háttérben pedig mindenben támogatja az álomférfi, Olly, illetve a világ legédesebb kislánya, Petal, na meg Fickó kutya. :)

Nagyon élveztem ezt a hullámvölgyekkel tarkított beszámolót, és végig izgultam, hogy a végén jóra forduljanak a dolgok, és minden rendbe jöjjön. Ha valaki habkönnyű, szórakoztató, a divat világában játszódó, hétköznapi emberekkel történő könyvre vágyik, egész nyugodtan kezdjen bele. Kézitáska imádók előnyben! :)

K_Szilvia03>!
Carole Matthews: Nyári ábrándok

Barátnőm hívta fel a figyelmemet erre a könyvre. Őszintén szólva eleinte tartottam tőle, mert szerinte unalmas volt az eleje, és döcögve indul be a sztori. Ennek ellenére én kellemeset csalódtam benne, rögtön az elején megkapott a történet és el sem engedett a végéig. Szó mi szó, bőven rendelkezik cselekménnyel és váratlan fordulattal, persze azért kiszámítható is volt egyben, már ami a végét jelenti. Felüdülés volt az is, hogy ez a „softosabb” Ulpiusos könyvek közé tartozik, ahol nem káromkodnak annyit. Bírtam Petalt, nagyon cuki és vicces négyéves volt. Nellben az tetszett, hogy hajtotta az álmait és még akkor is képes volt felállni, mikor azt hitte, végleg padlót fogott. Tod és Jen nekem egy parányit unszimpatikus karakterek, főleg amiatt, amilyen szerepük volt (nagyrészt) a sztoriban. És Olly? Szívesen cserélnék bármikor Nellel, ha már úgy érzi, nem kell neki ez a remekbe szabott pasi :)

kucrek>!
Carole Matthews: Nyári ábrándok

Úgy álltam neki ennek a könyvnek, hogy akkor most jöjjön egy csajos könyv, mert már régen volt ilyen a kezemben.
Nem voltam elragadtatva tőle – annyira nem jött be. Szerettem volna egy tényleg nagyon könnyed, álomba illó, nyálas, csöpögős izét. Helyette az életet kaptam.
Nincs ezzel gond, csak minden dologhoz kell hangulat is. Nekem meg nem ehhez volt.

kratas P>!
Carole Matthews: Nyári ábrándok

Ez egy kedves kis könyv – némi gyerekbetegségtől eltekintve és ezt nem szó szerint értem –, pont erre volt most szükségem.

kritta>!
Carole Matthews: Nyári ábrándok

Csak erős idegzettel és nagyon sok ráérős idővel rendelkező sokat próbált női olvasók figyelmébe ajánlom.
Vegyük figyelembe, hogy nyugodt lelkiállapotban álljunk neki az olvasásnak, mert a 30-as korosztályt lazán élemedett korosztályként említik, igen picit magamra is vettem. :)

Végül elnézést kérek mindazoktól, akiknek tetszett a történet és a könyvet is szívesen olvasták. A leírtak kizárólag az én szubjektív véleményemet tartalmazták.
Bővebben: http://konyvlelo.blogspot.hu/2015/06/carole-matthews-ny…

pieta4>!
Carole Matthews: Nyári ábrándok

Azt hiszem, hogy mostanság túl sok csajos könyvhöz volt szerencsém, s talán kicsit alábbhagyott a lelkesedésem. A borító kifogástalan, de a történet semmi extra. Egy kézitáska vállalkozás döccenőibe pillanthatunk bele, kombinálva egy férjjel, egy kisgyermekkel, egy kutyával és jó nagy adag naivitással.

Delena>!
Carole Matthews: Nyári ábrándok

Jaj, de jó volt, hogy pont a kedvenc dolgaimmal foglalkozott Nell :) Olyan férjet szeretnék én is, mint Olly. ^^


Népszerű idézetek

agivagyok>!

De vajon képes leszek-e rá? Képes leszek még egyszer, újra felállni a földről, és tovább küzdeni?

342. oldal

kratas P>!

– A mami a Buckingham-palotába megy ma este, bogaram! – tájékoztatom a kicsinyemet. Izgatottságomat teljes körűen kiélem most abban, hogy a szobában ide-oda cikázok.
Petal felvont szemöldöke morzsányi érdeklődést tükröz. Mint egy kiskutya, úgy követ.
– És találkozol a királynővel?
– Nem hinném, de egy herceggel talán.
– Adsz majd neki puszit?
– Nagyon remélem, hogy nem lesz rá szükség! – Édes kislányom, láttad te már Károly herceget valaha?

117. oldal

Delena>!

– Petal és én bemegyünk a városba kacsákat nézni. Ugye, Petalka?
– Juhú!- visítja lelkesen a kislányom. Megpuszilom.

35. oldal

Delena>!

– Nem tudok elaludni- jelenti be Petal.
– Most ne zavarj minket Petalka! -óbégat Olly.

– Egy szörny van a szekrényemben, sajtos tallért eszik. Hallom, hogy rágcsálja.

46. oldal

Delena>!

-Én nem rúgnálak ki az ágyamból, ha a takaró alá fingasz, akkor sem.

190. oldal

Málnika P>!

Olly annyira negatív, hogy már az óvodában is a mínusz volt a jele.

288. oldal, 56. fejezet (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2013)

Málnika P>!

-Nem álmodsz- közli.- Csak az álmaid most kezdenek valóra válni.

434. oldal, 87. fejezet (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2013)

kucrek>!

Öltözködéséről csak annyit, hogy megvész a leopárdpöttyös cicanadrágokért, a szűk, hosszú ujjú pulcsikért, cipők terén pedig a ribancosan magas sarkakért rajong.

29. oldal

kucrek>!

…rengeteg kitartás és elszántság is kell ám a sikerhez.

92. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél
Veronica Henry: Álmaink otthona
Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Joanna Trollope: Sógornők
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem
Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka megtagadva
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó
Nina Stibbe: Férfi a háznál