Csokoládéimádók ​diétája (A Csokoládéimádók Klubja 2.) 167 csillagozás

Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

A ​csoki fogy, csak mi nem – Joanne Harris ízei és Marian Keyes humora A Csokoládéimádók Klubjának négy női tagja sürgős összejövetelt tart, és persze rengeteg csoki kerül terítékre. Lucy Lombard bízott benne, hogy jóképű főnökével, Aidennel már semmi nem választja el őket, de egy nap az álompasit egy másik nővel találja az ágyban… Autumn új barátja még nem találkozott a lány szüleivel, és talán ez a szerencséje… Nadia férje megesküdött, hogy leszokik az internetes szerencsejátékról, de a bizalmatlan asszony nyomozni kezd utána… Chantal romokban heverő házassága felett pedig váratlanul kisüt a nap… Szinte biztos, hogy a lányoknak rengeteg csokoládéra lesz szüksége! Carole Matthews regényei szinte minden földrészen fergeteges sikert aratnak, páratlan humora több millió olvasót szerzett szívhez szóló történeteinek, számos művéből film készül. A Csokoládéimádók Klubja itthon is nagy sikert aratott, a folytatás pedig még több örömet tartogat, akár egy nagy tábla csoki. „Mint a legtöbb… (tovább)

Megjelent A Csokiimádók diétája címmel is.

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Carta Light Cartaphilus

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
528 oldal · ISBN: 9789632542119 · Fordította: Földváry Kinga

Enciklopédia 10


Kedvencelte 18

Most olvassa 5

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Mert_olvasni_mindig_jó>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

Leszokni a csokoládéról?

A csokoládéimádok második része! A kaland folytatódik! Ismét csak tele csokival, hatalmas viccekkel,
fájdalommal és nehéz helyzetekkel amikben mindig segítenek a barátnők és a csoki. Hihetetlen vicces
helyzetek, de ugyanakkor, dühítő és szívfacsaró csavarok.

Kedvenc idézetem a könyvből:

” KIT ÉRDEKEL A SZERELEM? CSOKOLÁDÉBA AKAROK ESNI!”

Sz_Flóra>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

A kellemes, csajos első rész után baromira nem volt kedvem a folytatáshoz, sejtettem ugyanis, hogy a szereplők nagyjából ugyanazokat a köröket fogják lefutni. Mielőtt belekezdtem volna, megdumáltam magammal, hogy végül is egy chick lit regény folytatásáról van szó, nem kell tőle többet elvárni…
Lucy, Autumn, Nadia és Chantal most se kárhoztattak unalomra, hol a kiszámíthatóság miatt közömbösen, hol azért halvány mosollyal forogtak a lapok a kezemben. Mivel én egy elég mértékletes embernek tartom magam, a túlzott csokoládéfogyasztásról olvasva néha igencsak elkerekedett a szemem. Furcsa, hogy a könyv címében ott a rettegett szó: diéta, amiről viszont a történetben csak csekély alkalommal esik említés. A négy leányzó túl is szárnyalta az előző részben elfogyasztott csokoládémennyiséget, ha lehetséges ez egyáltalán… :D Ha tömör akarok lenni, azt mondom, volt itt minden szerencsétlenkedés, csak diéta nem. :D

tündérrózsa>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az első. Talán jókor talált meg, nem tudom, de nagyon élveztem. Általában kiszámítható volt, hogy mi fog történni, de azért voltak benne bőven meglepetések is. Öt csillag végül azért nem lett, mert Lucy borzasztóan idegesített a butaságával. Még egy ilyen hülye libát….
Persze, ahogy arra számítani is lehetett, minden jó, ha a vége jó. :)
Köszönöm @Ciklámen, hogy kölcsönadtad, nemsokára küldöm :)

1 hozzászólás
BoneB P>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

Bevallom, ahhoz képest, hogy még mindig Bridget Jones érzésem van a könyvtől, nem volt rossz. Sőt jobb volt, mint az első rész.
A poénok eddig is jók voltak, de most volt egy kis izgalom, egy kis várakozás, hogy vajon mi lesz ebből a végére. Persze eléggé kiszámítható volt a fő vezérfonal, de azért a mellékszálakban akadtak érdekes dolgok. A végén szinte már képként/filmként pörögtek az orrom előtt az események, és míg az eleje kicsit döcögve indult a végén csak úgy zajlottak az események. Aiden Holby-ba még én is belehabarodtam… kicsit. :D
Az a csokoládémennyiség, amit ezek megettek… :O Én már az olvasásától is rosszul voltam, bár lehet csak azért, mert én inkább cukrász süteményes vagyok. :D

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
528 oldal · ISBN: 9789632542119 · Fordította: Földváry Kinga
Habók P>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

Elég gyenge. A közepétől már a csokik sem hoztak lázba. És a fordítás is elég pongyola. Csak az – egyébként nem túl erős – öniróniája miatt fejeztem be.

Mesii>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

Azt leszámítva, hogy diétáról még csak említés szintjén sem volt szó a könyvben, ismét jót szórakoztam a csajok történetén. Lucy továbbra is kész katasztrófa, szóval még én is eltiltanám mindentől, aminek Marcushoz van köze! Azért, mert valaki jóképű és gazdag (ráadásul undorítóan csapodár), még nem szükséges ész nélkül a karjaiba vetnünk magunk, csak ha született mazochisták vagyunk… Ezt most Lucy is megtanulta reményeim szerint.
Nadiat azért sajnáltam, mert egy tragédia kellett hozzá, hogy megszabaduljon javíthatatlanul szerencsejáték-függő férjétől. Sajnos csak így volt esélye, hogy tiszta lappal folytathassa tündéri kisfiával az életét.
Chantal nyugodt lazasága teljességgel meglepett (biztosan a hormonok miatt), pedig a férje jól összekuszálta a szálakat, haragudtam is miatta rendesen… De ha sikerül ügyesen lavírozniuk egy modern mozaik-családban, akkor hajrá!
Autumn pedig végre a sarkára állt (igaz nem teljesen önerejéből), de szemmel láthatóan jót tett neki a lassan kibontakozó kapcsolata, és nem tévesztem már össze Teréz anyával minden pillanatban.
Összességében jó kis kikapcsolódást nyújtott a könyv, jöhet a folytatás!

Britta89>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

Aranyos történet, könnyed szórakozást ad. Nem bonyolított a cselekménye, bár Lucy esküvős ceremóniáját kicsit soknak találtam.
A szereplők is aranyosak, külön tetszett, hogy mindenkiről tudtunk meg valamit, így igazság szerint nem is volt nagyon olyan szereplő a könyvben, akinek a történetével ne foglalkozott volna az írónő. Igazi habos babos történet.

Véda P>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

Kb. ugyanolyan, mint az első része. Olyan kis semmilyen, de a rózsaszín, túl gejl, csepegés-veszélyes fajtából. Kicsit több igazi humor, és kicsit kevesebb a főszereplőnő 50 oldalanként rém idegesítő idiotizmusából máris lendített volna rajta egy egész csillagot.
Ha már csajos irodalom akkor inkább Fielding Bridget Jones-a, vagy Kinsella boltkóros Becky-je.

AustraliaFan P>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

2010.
Hmmmm! Két és fél óra gyönyörűség!
Leginkább így jellemezném ezt a könyvet, mindezt olyan stílusban, amitől Fejős Éva besárgulna az irigységtől, Briget Jones pedig elájulna a gyönyörtől, ha legalább fele ilyen izgalmas és fordulatos dolgok történnének meg vele:)

Félig szakavatottként pedig érdekes volt olvasni a különböző csokoládékról, amit vigaszként felfaltak. Át tudtam érezni, hogy igen, ezért érdemes csokoládéfüggő lenni. Még akkor is ha én sosem leszek az, inkább csak megértő szemlélő:)

Külön dicséret a történet ívének. Szépen elő volt készítve a váratlan végkifejlet, ahol a főszereplő rájön, hogy mi is igazán a jó neki, majd megnyugtatóan rendezi a másik három barátnő életét is. Végül pedig visszatér megkoronázni a főhös boldogságat!
Tényleg jó volt NA!

1 hozzászólás
_niki>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

Nem egészen értem a címválasztást, a szererplők most is pontosan ugyanolyan borzalmas mennyiséget fogyasztottak csokiból, mint az első könyvben (ha nem többet).
Sajnálom, hogy Lucy karaktere semmit nem fejlődik, az spoiler végig idegesítettek az ő részei, szörnyen buta, és ostoba döntéseket hoz. Utána már inkább vicces volt.
Viszont a többi lány sztorija tetszett, elég komoly dolgokról szóltak, főleg miattuk szerettem olvasni, meg a könyv második felében azért volt néhány jó poén is.
Kíváncsi vagyok, hogy mi történik spoiler.
Lucy ellenére beszippantott, úgyhogy olvasom is a következőt :)


Népszerű idézetek

Mymo>!

KIT ÉRDEKEL A SZERELEM? CSOKOLÁDÉBA AKAROK ESNI!

12. oldal

Mymo>!

– Hölgyem, szeretne rendelni?
– Igen – felelem remegő hangon – kaphatnék egy új agyat? A jelenlegi mintha nem működne megfelelően.

141. oldal

Veron P>!

Túlélő tippek stressz idején
1. Lélegezz mélyeket!
2. Számolj tízig!
3. Egyél csokoládét!

1 hozzászólás
Mymo>!

Ha valakit szeretsz, az nem arról szól, hogy csak akkor törődsz vele, amikor kedved tartja…, hanem arról is, hogy megbocsátasz, amikor elbaltázott valamit.

BoneB P>!

Azt állítja, hogy szeretné, ha gyereket szülnék neki, de azt az alávaló tettet, amivel a nemzés normálisan együtt jár, azt bezzeg nem akarja végrehajtani. Nem tudom, hogy képzeli akkor a dolgot. Majd postán küldi el a spermáját? Lehet, hogy szerinte erre való a Különleges Küldemény kategória?

Tizenötödik fejezet (Ulpius-ház, 2008)

LucyM>!

Tapasztalataim szerint kétféle nő létezik. Vannak, akik csokoládé függőségben szenvednek, és vannak a hülyelibák.

(első mondat)

Györe_Katalin>!

Hát én sem. Holnap kezdem a fogyókúrát. Komolyan. Nincs több csokoládé… Szent ég! Miket beszélek! Már hogyan is bírnám ki csokoládé nélkül – különösen jelen érzelmi állapotomban? Csak a csokoládéra számíthatok. Az is lehet, hogy inkább minden más élelmiszerről lemondok. Kell hogy létezzen valahol egy olyan diéta, amit a csokoládéimádóknak találtak ki, nem? Meggyőződésem, hogy le lehet úgy is fogyni, ha az ember naponta csak három, jó, esetleg négy szelet Mars csokit eszik, igaz?

Kapcsolódó szócikkek: Mars csoki
Iloonka>!

– Ha valakit szeretsz, az nem arról szól, hogy csak akkor törődsz vele, amikor kedved tartja – kiabálom utána. – Hanem arról is, hogy megbocsátasz, amikor elbénázott valamit.

166. oldal

BoneB P>!

Halált megvető bátorsággal azért átküzdöm magam egy szelet csokis banamellás túrótortán, hátha az majd helyreállítja az egyensúlyomat. A csokoládé köztudottan gyógyítja a másnaposságot – csakúgy, mint a közönséges náthát, a menstruáció előtti feszültséget, az orrvérzést és talán még a szemölcsöt is. Valójában az egyedüli nyavalyák, amiken nem segít, sajnálatos módon a pattanás és az elhízás. Amúgy pedig a banán is dugig van fehérjével, ami ugyebár egészséges – szóval tulajdonképpen gyógyszert fogyasztok.

Ötvenhetedik fejezet (Ulpius-ház, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: banán · csokoládé · fehérje · másnaposság · menstruáció · nátha

A sorozat következő kötete

A Csokoládéimádók Klubja sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Joanna Trollope: Sógornők
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Sophie Kinsella: Tripla koktél
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó
John Fowles: A francia hadnagy szeretője
Neil Gaiman: Csillagpor
Joanna Trollope: Értelem és érzelem
Milly Johnson: Teaház a sarkon