Csokoládéimádók ​diétája (A Csokoládéimádók Klubja 2.) 160 csillagozás

Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

A ​csoki fogy, csak mi nem – Joanne Harris ízei és Marian Keyes humora A Csokoládéimádók Klubjának négy női tagja sürgős összejövetelt tart, és persze rengeteg csoki kerül terítékre. Lucy Lombard bízott benne, hogy jóképű főnökével, Aidennel már semmi nem választja el őket, de egy nap az álompasit egy másik nővel találja az ágyban… Autumn új barátja még nem találkozott a lány szüleivel, és talán ez a szerencséje… Nadia férje megesküdött, hogy leszokik az internetes szerencsejátékról, de a bizalmatlan asszony nyomozni kezd utána… Chantal romokban heverő házassága felett pedig váratlanul kisüt a nap… Szinte biztos, hogy a lányoknak rengeteg csokoládéra lesz szüksége! Carole Matthews regényei szinte minden földrészen fergeteges sikert aratnak, páratlan humora több millió olvasót szerzett szívhez szóló történeteinek, számos művéből film készül. A Csokoládéimádók Klubja itthon is nagy sikert aratott, a folytatás pedig még több örömet tartogat, akár egy nagy tábla csoki. „Mint a legtöbb… (tovább)

Megjelent A Csokiimádók diétája címmel is.

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Cartaphilus, Budapest, 2017
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632665771 · Fordította: Földváry Kinga
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
528 oldal · ISBN: 9789632542119 · Fordította: Földváry Kinga

Enciklopédia 9


Kedvencelte 17

Most olvassa 4

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Sz_Flóra>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

A kellemes, csajos első rész után baromira nem volt kedvem a folytatáshoz, sejtettem ugyanis, hogy a szereplők nagyjából ugyanazokat a köröket fogják lefutni. Mielőtt belekezdtem volna, megdumáltam magammal, hogy végül is egy chick lit regény folytatásáról van szó, nem kell tőle többet elvárni…
Lucy, Autumn, Nadia és Chantal most se kárhoztattak unalomra, hol a kiszámíthatóság miatt közömbösen, hol azért halvány mosollyal forogtak a lapok a kezemben. Mivel én egy elég mértékletes embernek tartom magam, a túlzott csokoládéfogyasztásról olvasva néha igencsak elkerekedett a szemem. Furcsa, hogy a könyv címében ott a rettegett szó: diéta, amiről viszont a történetben csak csekély alkalommal esik említés. A négy leányzó túl is szárnyalta az előző részben elfogyasztott csokoládémennyiséget, ha lehetséges ez egyáltalán… :D Ha tömör akarok lenni, azt mondom, volt itt minden szerencsétlenkedés, csak diéta nem. :D

tündérrózsa>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az első. Talán jókor talált meg, nem tudom, de nagyon élveztem. Általában kiszámítható volt, hogy mi fog történni, de azért voltak benne bőven meglepetések is. Öt csillag végül azért nem lett, mert Lucy borzasztóan idegesített a butaságával. Még egy ilyen hülye libát….
Persze, ahogy arra számítani is lehetett, minden jó, ha a vége jó. :)
Köszönöm @Ciklámen, hogy kölcsönadtad, nemsokára küldöm :)

1 hozzászólás
BoneB>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

Bevallom, ahhoz képest, hogy még mindig Bridget Jones érzésem van a könyvtől, nem volt rossz. Sőt jobb volt, mint az első rész.
A poénok eddig is jók voltak, de most volt egy kis izgalom, egy kis várakozás, hogy vajon mi lesz ebből a végére. Persze eléggé kiszámítható volt a fő vezérfonal, de azért a mellékszálakban akadtak érdekes dolgok. A végén szinte már képként/filmként pörögtek az orrom előtt az események, és míg az eleje kicsit döcögve indult a végén csak úgy zajlottak az események. Aiden Holby-ba még én is belehabarodtam… kicsit. :D
Az a csokoládémennyiség, amit ezek megettek… :O Én már az olvasásától is rosszul voltam, bár lehet csak azért, mert én inkább cukrász süteményes vagyok. :D

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
528 oldal · ISBN: 9789632542119 · Fordította: Földváry Kinga
Habók P>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

Elég gyenge. A közepétől már a csokik sem hoztak lázba. És a fordítás is elég pongyola. Csak az – egyébként nem túl erős – öniróniája miatt fejeztem be.

Véda MP>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

Kb. ugyanolyan, mint az első része. Olyan kis semmilyen, de a rózsaszín, túl gejl, csepegés-veszélyes fajtából. Kicsit több igazi humor, és kicsit kevesebb a főszereplőnő 50 oldalanként rém idegesítő idiotizmusából máris lendített volna rajta egy egész csillagot.
Ha már csajos irodalom akkor inkább Fielding Bridget Jones-a, vagy Kinsella boltkóros Becky-je.

AustraliaFan P>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

2010.
Hmmmm! Két és fél óra gyönyörűség!
Leginkább így jellemezném ezt a könyvet, mindezt olyan stílusban, amitől Fejős Éva besárgulna az irigységtől, Briget Jones pedig elájulna a gyönyörtől, ha legalább fele ilyen izgalmas és fordulatos dolgok történnének meg vele:)

Félig szakavatottként pedig érdekes volt olvasni a különböző csokoládékról, amit vigaszként felfaltak. Át tudtam érezni, hogy igen, ezért érdemes csokoládéfüggő lenni. Még akkor is ha én sosem leszek az, inkább csak megértő szemlélő:)

Külön dicséret a történet ívének. Szépen elő volt készítve a váratlan végkifejlet, ahol a főszereplő rájön, hogy mi is igazán a jó neki, majd megnyugtatóan rendezi a másik három barátnő életét is. Végül pedig visszatér megkoronázni a főhös boldogságat!
Tényleg jó volt NA!

1 hozzászólás
Bur3sz>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

Nagyon jó volt. Igaz az ajánlás, miszerint a második rész jobb az elsőnél. Fordulatos, izgalmas. Ma reggel, éjszakába műszak után nem tudtam addig elaludni, míg ki nem olvastam. Igaz, Lucy lükesége ebben a részben is vezérmotívum, de szerintem bűbájos. Azóta megnőtt a. csokoládé fogyasztásom. :D

1 hozzászólás
Titina>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

Nekem az első rész jobban tetszett. Itt már eléggé ismétlődtek a dolgok. Azért mégis csak vicces, hogy Lucy a két kötet alatt 60x elköveti ugyan azt a hibát. Ilyen tényleg csak a könyvekben van. Ami tetszett benne, hogy a második rész sokkal eseménydúsabb volt. És egyértelműen az Imádottnak szurkoltam! :D

ziporka>!
Carole Matthews: Csokoládéimádók diétája

Kettő az egyben értékelek: tetszett a sok csoki, vicces volt Lucy, az ő csetlés-botlásaival, engem Sophie Kinsella hősnőire emlékeztetett, ami azért is jó,mert szeretem ezeket az igazi, nem tökéletes és mégis különleges nőket.Nem vártam sokat a könyvtől, vizsga utáni kikapcsolódásnak teljesen megfelelt. Egy-két dolog azért kikövetkeztethető volt, na jó, egész sok minden, de összességében véve olvastatja magát, és vannak pontok, amelyek kifejezetten izgalmasra, „körmötrágóra” sikerültek. Köszi Carole Matthews, teljesen kikapcsolt!


Népszerű idézetek

Mymo>!

KIT ÉRDEKEL A SZERELEM? CSOKOLÁDÉBA AKAROK ESNI!

12. oldal

Mymo>!

– Hölgyem, szeretne rendelni?
– Igen – felelem remegő hangon – kaphatnék egy új agyat? A jelenlegi mintha nem működne megfelelően.

141. oldal

Mymo>!

Ha valakit szeretsz, az nem arról szól, hogy csak akkor törődsz vele, amikor kedved tartja…, hanem arról is, hogy megbocsátasz, amikor elbaltázott valamit.

Veron P>!

Túlélő tippek stressz idején
1. Lélegezz mélyeket!
2. Számolj tízig!
3. Egyél csokoládét!

1 hozzászólás
BoneB>!

Azt állítja, hogy szeretné, ha gyereket szülnék neki, de azt az alávaló tettet, amivel a nemzés normálisan együtt jár, azt bezzeg nem akarja végrehajtani. Nem tudom, hogy képzeli akkor a dolgot. Majd postán küldi el a spermáját? Lehet, hogy szerinte erre való a Különleges Küldemény kategória?

Tizenötödik fejezet (Ulpius-ház, 2008)

LucyM>!

Tapasztalataim szerint kétféle nő létezik. Vannak, akik csokoládé függőségben szenvednek, és vannak a hülyelibák.

(első mondat)

Györe_Katalin>!

Hát én sem. Holnap kezdem a fogyókúrát. Komolyan. Nincs több csokoládé… Szent ég! Miket beszélek! Már hogyan is bírnám ki csokoládé nélkül – különösen jelen érzelmi állapotomban? Csak a csokoládéra számíthatok. Az is lehet, hogy inkább minden más élelmiszerről lemondok. Kell hogy létezzen valahol egy olyan diéta, amit a csokoládéimádóknak találtak ki, nem? Meggyőződésem, hogy le lehet úgy is fogyni, ha az ember naponta csak három, jó, esetleg négy szelet Mars csokit eszik, igaz?

Kapcsolódó szócikkek: Mars csoki
Iloonka>!

– Ha valakit szeretsz, az nem arról szól, hogy csak akkor törődsz vele, amikor kedved tartja – kiabálom utána. – Hanem arról is, hogy megbocsátasz, amikor elbénázott valamit.

166. oldal

BoneB>!

Halált megvető bátorsággal azért átküzdöm magam egy szelet csokis banamellás túrótortán, hátha az majd helyreállítja az egyensúlyomat. A csokoládé köztudottan gyógyítja a másnaposságot – csakúgy, mint a közönséges náthát, a menstruáció előtti feszültséget, az orrvérzést és talán még a szemölcsöt is. Valójában az egyedüli nyavalyák, amiken nem segít, sajnálatos módon a pattanás és az elhízás. Amúgy pedig a banán is dugig van fehérjével, ami ugyebár egészséges – szóval tulajdonképpen gyógyszert fogyasztok.

Ötvenhetedik fejezet (Ulpius-ház, 2008)

Kapcsolódó szócikkek: banán · csokoládé · fehérje · másnaposság · menstruáció · nátha

A sorozat következő kötete

A Csokoládéimádók Klubja sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Joanna Trollope: Sógornők
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Sophie Kinsella: Tripla koktél
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó
John Fowles: A francia hadnagy szeretője
Neil Gaiman: Csillagpor
Joanna Trollope: Értelem és érzelem
Milly Johnson: Teaház a sarkon