A ​Csokoládéimádók Klubja (A Csokoládéimádók Klubja 1.) 276 csillagozás

Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja

A csokoládé a legjobb barátnőd – Joanne Harris ízei és Marian Keyes humora
Egyes nők vásárlásfüggők, mások elepednek egy finom pezsgőért
Van, akinek elég a kedvenc könyve, mások vadul partiznak
Lucy Lombard csak egy valaminek nem tud ellenállni, a csokoládénak – a krémes és édes mennyei örömöknek.
Lucy szerint a csoki jó fejfájásra, meggyötört lélekre, összetört szívre, és az élet egyéb apró bosszúságaira. Egy falat töltött vagy fekete csoda, és máris ízesebb a világ. Három hasonlóképpen csokihívő barátnőjével meg is alakítják a Csokoládéimádók Klubját, ahol hetente kibeszélhetik; ha lelépett a pasi, ha nyomul a főnök, ha kiállhatatlan a férj, vagy betoppan a szőke herceg…

Carole Matthews regényei szinte minden földrészen fergeteges sikert aratnak, páratlan humora több millió olvasót szerzett szívhezszóló történeteinek, számos művéből film készül.

„Mint a legtöbb csokitartalmú dolgot, ezt is lehetetlen letenni…”
– Life Magazine

Megjelent A Csokiimádók Klubja címmel is.

Eredeti megjelenés éve: 2007

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Carta Light Cartaphilus

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
490 oldal · ISBN: 9789632541259 · Fordította: Földváry Kinga

Enciklopédia 10


Kedvencelte 31

Most olvassa 15

Várólistára tette 119

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Mert_olvasni_mindig_jó>!
Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja

Ha le akarsz szokni a csokiról, ne kezdj bele ebbe a sorozatba!!! De csokoládéimádóknak kötelező
olvasmány!

Én magam is imádom a csokit, sőt egyenesen rajongok érte szóval amint megpillantottam tudtam, hogy
megtaláltam a számomra tökéletes könyvet.

És nem csalódtam. Valóban fantasztikus, vicces, szórakoztató és nagyon szerethető karakterekkel
van telis-tele a fordulatok benne hol viccesek, hol szívszorítóak, de mindezen átsegíti a barátmnőket
egy jó nagyadag csokoládé és a barátságuk.

Kedvenc idézetem a könyvből:

“– Ne viccelj – mondom erre. – A csokoládé nem is ennivaló, hanem gyógyszer.”

nettikeee>!
Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja

Pont kapóra jött…
Alapjában véve egy csinos kis Szex és New York Britanniában. Négy őrült csaj, mániákusak, különbözőek, és mégis ugyanolyanok.
Semmi különleges… Keverés-kavarás az életük, jó ez így…

Viszont most ez a könyvet egy teljesen más oldalról néztem, elolvastam a sorok közötti részt is… Azokat a dolgokat, amik felhívják a figyelmet a szenvedélybetegségre.
Megy a drogos kupacba, akár tetszik neki, akár nem…

moonchristal P>!
Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja

Ez a könyv sajnos nekem óriási csalódás volt, nagyon megszenvedtem vele, és még így is kb csak átfutottam az oldalakat a utolsó negyedében. Ennyi borzalmas szereplővel ritkán találkoztam egy könyvön belül, a történetszálak egy ideig agyonnyúzottak, aztán meg összecsapottak, nincs benne jellemfejlődés, legalábbis nekem nem tűnt fel, az írásmód sem tetszett igazán, úgyhogy abszolút felejtős, még könnyed nyári olvasmánynak se tudtam felfogni.
Nem tudom, valaha rászánom-e magam a második részre, de nem mostanában lesz, az biztos.

mokus33>!
Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja

Valamikor olvastam már ezt a könyvet, és ahhoz képest, hogy könnyed és könnyen felejthető olvasmánynak tűnik, aránylag sok mindenre emlékeztem a történetből. Lucy és barátnői élete teljesen különböző, egy valamiban azonban nagyon hasonlóak: imádják a csokoládét és ez elég ahhoz, hogy átsegítse őket minden bajon és problémán, emellett persze egymást is támogatják, ez nagyon tetszett.
Némely komolyabb élethelyzettel is találkozhattam, ez családtag drogproblémájától vagy éppen szerencsejáték-függőségétől kezdve tönkrement házasságig terjedt, ennek ellenére a könyv stílusa mégis könnyű és sokszor vicces, jó volt ez a kettősség. Leginkább Lucy csetlő-botló társkeresését szerettem olvasni, mert ez tényleg sokszor megnevettetett.
Hősnőink hihetetlen mennyiségű csokoládét elfogyasztottak, néha szinte már túlzásnak tartottam ezt a csokiorgiát, természetesen ennek ellenére mindenki karcsú, csinos és kívánatos. Nem tudom, hogy csinálják? :) Valószínűleg nekem sem egy fogyókúra kellős közepén kellett volna ezzel a könyvvel találkoznom, így nem irigykednék annyira:)

Judit_Sike P>!
Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja

Úgy jártam, mint általában a limonádé könyvekkel szoktam. Az eleje nagyon jó, felfrissülés olvasni, és tényleg kikapcsol. Tetszenek a szereplők, tetszik a történet. Aztán úgy elkezdem várni, hogy történjen már valami. És itt történik is, minden szereplőnek bemutatja szépen az életét, a kisebb-nagyobb gondjait. Aztán a könyv fele környékén kezdtem ezt is unni. Nem voltak már szimpatikusok annyira a szereplők, nem tetszett, hogy mindenki mindig teljesen ugyanazokat a hibákat követi el, egymás után ezerszer. És amit még csavarnak betett a végére, hogy Lucy barátjáról mi derül ki, hát az egyáltalán nem volt csavar. Végig tudtam. De összességében jó volt.

tündérrózsa>!
Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja

Így nyár végére kikapcsolódni pont jó volt. Tetszett ugyan, de semmi nagy bumm nem volt benne. Tele klisékkel és nagy adag kiszámíthatósággal. Csak azt nem értem, az ilyen könyvekben miért mindig négy hiperszuper gazdag, gyönyörű istennő szerepel tele problémákkal? Egy kis Bridget Jones, egy kis Szex és New York, sok-sok csoki. Kíváncsi vagyok a folytatásra, de egyszerolvasós kategória.

9 hozzászólás
Sz_Flóra>!
Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja

Ha valaki simán csak felhőtlen szórakozást és sok-sok nevetést óhajt, tiszta szívből ajánlom neki A Csokoládéimádók Klubját! :) A célnak megfelelően ellazít, kikapcsol, feltölt energiával, mintha csak csokit majszolnál. :) Összességében remek boldogsághormon.
A négy főszereplő csaj közül Lucy a legszerethetőbb, elvégre ő az egyetlen, akinek a gondolatait E/1-ben közvetítette az írónő. Véleményem szerint főként Lucy a csokoládé szerelmese, olyannyira, hogy még kardió edzés alatt is elrágcsál néhány falatot. :D Hol szeleburdi, hol butuska, gyakran szerencsétlen, de egy nagyon melegszívű, leleményes, kedélyeket felpezsdítő nőszemély. :)
A többiek is aranyosak voltak, noha az ő történetük nem jutott akkora térhez Lucy-é mellett. Chantal az, akinek az írónő bővebben kifejtette a sztoriját, Autumn és Nadia azonban elég kevés lehetőséget kaptak a kibontakozásra. Miattuk azért jó lenne elolvasni a folytatást, kíváncsi vagyok, mi lesz velük a későbbiekben.
Nem kell komoly olvasmányra számítani, nekem a könyv kizárólag arra szolgált, hogy jobb kedvre derítsen. Van több hibája, nem törekszik tökéletességre, a szereplők gyakorta ugyanazokat a köröket futják le, mégis… letehetetlen és ellenállhatatlan. :) Szerettem.

Habók P>!
Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja

Csajosnak csajos, csokisnak csokisnak,könnyednek könnyed, humorosnak nem humoros. Pont olyan, amilyeneket most éppen tucatszám írnak tucatírók. Csak a csokik kötöttek le igazán. De egy kihívás egyetlen hiányzójának jó volt.

Judit91>!
Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja

Vegyél négy jó értelemben vett őrült csajt, akik nagyon különbözőek, adjál hozzá némi kavarást, családot, szerelmet, könnyedséget, humort, és sok-sok csokit (minden formában), és megkapod a könyvet.
A főszereplő, Lucy nem lett a kedvencem, naív, butuska, szerencsétlen, de melegszívű, szerethető karakter. Nagyon emberiek a szereplők, hibáznak, rossz döntéseket hoznak, de pont ezért szerettem őket.
Tetszett a könyv, könnyed volt, szórakoztató, kikapcsolt, de valami mégis hiányozz belőle. Nem tudom megmondani, hogy mi, de valami nagyon kellett volna még bele.

Britta89 >!
Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja

Most páran lehet megköveztek, de nekem kifejezetten tetszett ez a akönyv. Lehet a szereplők nem éppen különlegesek, de legalább egy kis életszaga volt. Senkinek nem volt tökéletes az élete és nem a csupa izom-gazdag pasik rohangásztak mindenfele. Határozottan üdítően hatott most ez rám.
A sok csokoládé viszont már nekem is sok volt!!! Pedig ez nálam nagy szó. :P
Szívesen ajánlom mindenkinek, aki szereti a könnyed, romantikus, csokoládéval dúsított történeteket.


Népszerű idézetek

efenera>!

– Ne viccelj – mondom erre. – A csokoládé nem is ennivaló, hanem gyógyszer.

113

Kapcsolódó szócikkek: csokoládé · gyógyszer
8 hozzászólás
Ninácska P>!

Felejtsd el a gyémántokat, és rá fogsz jönni, hogy egy lány legjobb barátja a csokoládé.

489. oldal

4 hozzászólás
fzsuzsi111>!

Szombat reggel hatkor? Azt se tudtam, hogy ilyen időpontok léteznek a világon.

109. oldal

Cheril>!

Aki csokoládét eszik, annak tornáznia is kell – ez a világegyetem egyik legalapvetőbb szabálya.

18. oldal Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja

9 hozzászólás
Cheril>!

Miért van az, hogy a túlsúly sohasem a cicimre kerül, ahol elkelne némi erősítés? Miért vannak a kalóriák úgy programozva, hogy egyből derékon alulra mennek?

186. oldal Carole Matthews: A Csokoládéimádók Klubja

mazsa>!

Egyetlen dolog van , ami még jobb, mint a csokoládé: az pedig csokoládé-alkohol párosítás.

20. oldal, Második fejezet

5 hozzászólás
Véda P>!

Ha egy aerobikcsoportban abbahagyod a helyben futást, azt mindenki észreveszi. Ha a jógán elalszol, mindenki azt gondolja, hogy neked megy a legjobban a meditáció.

26. oldal

fzsuzsi111>!

Egy darab léggömb. Egy darab gombostű. Egy darab pukkanás.

108. oldal

Ninácska P>!

Vannak helyzetek, amikor tényleg a csokoládé hozza el imáidra a meghallgatást.

9. oldal

Judit_Sike P>!

Egyébként pedig egy pohár vörösbor a szívnek is jót tesz. A másik négy felől már nem vagyok olyan biztos, de azokat is minden alkalommal felhajtjuk.


A sorozat következő kötete

A Csokoládéimádók Klubja sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Joanna Trollope: Sógornők
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Lucy Diamond: A tengerparti kávézó
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok
Dorothy Koomson: Csokoládéfutam
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Kristen Proby: Tarts velem!
Joss Stirling: Summer
John Galsworthy: Modern komédia