Málta nem fitogtatja a bájait. Csupasz, sziklás sziget, nincsenek sem hegyek, sem folyók, de azok számára, akik hajlandók közelebbről megszemlélni, megmutatja különleges szépségét. Útjaira eldugott udvarok nyílnak, ahol narancs- és citromfák nőnek virágillatú kis kertekben; dísztelen homlokzatok mögött rejtőznek a pompás paloták. Kapribogyó és kömény burjánzik az utak mentén, a levegőt a történelem és a legendák hangulata járja át. Málta, egy öt szigetből álló csoport legnagyobbika, Európa és Afrika partjai között a Földközi-tengeren fekszik. 6 km hosszú tengeri csatorna választja el Gozótól, a kisebb és zöldebb testvérétől, és a parányi Cominótól, amelynek csak néhány lakója és egy szállodája van.
Málta és Gozo 6 csillagozás

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Marco Polo Corvina · AA útikönyvek Cartographia

Nagyon jó kis olvasmány. A fontosabb információkat meg lehet belőle tudni. Már kétszer jártam Máltán, de még így is le tudott nyűgözni ez a könyv. Sokat lehet belőle tanulni. Mondhatni röviden benne van a sziget történelme. Látnivalókat és érdekességeket is tartalmaz. Külön tetszett az, hogy vannak benne ajánlások.

Máltáról nem túl sok útikönyv van, úgyhogy mindenképp nagy hasznát vettük egy hetes ott tartózkodásunk idején.

Egészen jó könyv volt. A fontos és hasznos információkat szerintem tartalmazta, ám mivel egy két éve megjelent kiadást olvastam, az árak nagyjából a látványosságok felénél már magasabbak voltak. Hasznos információkat tartalmazott nem csak a látnivalókról, hanem a szokásokról és egyéb dolgokról is. Illetve Málta történelmével is megismerkedhettem röviden a könyvből. Tetszett, hogy ajánlott éttermeket, szórakozó helyeket és szállásokat is a könyv, illetve hogy túraútvonalakat, és egyéb sportolási lehetőségeket is tartalmazott. Szerintem egész jó útitervet sikerült belőle összeállítani (bár ezt csak utazás közben fogom megtudni, de úgyis elvisszük magunkkal).