Daisy ​és a télikert rejtélye (Daisy Dalrymple 2.) 40 csillagozás

Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

A századelő Angliájában, egészen pontosan 1923-ban Daisy Dalrymple, egy vikomt leánya olyan lépésre szánja el magát, amely összhangban van az idők szelével, ám társadalmi osztálya körében megbotránkozást kelt. Elhatározza, hogy írással keresi meg a kenyerét. A vidéki kastélyokról írt cikksorozata hatalmas sikert arat, így Occles Hallba utazik, hogy újabb kastélyt térképezzen fel.
A kastély úrnője a nagy igényeket támasztó, mogorva Lady Valeria. A Lady kedélyének cseppet sem tesz jót, amikor a télikertben megtalálják egy várandós szobalány elásott holttestét. A helyi rendőrség letartóztatja a meggyilkolt lány szerelmét, a walesi kertészsegédet. Daisy biztos a fiú ártatlanságában, és gyanítja, hogy az ügyet a szőnyeg alá akarják söpörni. Meggyőzi Alec Fletchert, a Scotland Yard főfelügyelőjét, hogy derítse fel a gyilkosságot, amely sokkal bonyolultabb és rettenetesebb, mint bárki gondolta volna.

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633832141 · Fordította: Alföldi Zsófia
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
340 oldal · ISBN: 9789633832677 · Fordította: Alföldi Zsófia

Kedvencelte 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
roganedina
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Eddig még egy részét sem olvastam ennek a sorozatnak, azt gondoltam, hogy olyan lesz. mint az Agatha Raisin-sorozat, de azért annál ez sokkal „enyhébb”. :) Jók a szereplők, bár nem túl bonyolult a bűnügy. Semmi véres jelenet, vagy durva indíték – csak egy kis hétköznapi krimi. Nem kell túlgondolni, nem kell sokat izgulni, egyszerű, mint a faék. És épp ettől jó olvasni! :) Ideális könnyed nyári olvasmány, langyos estékre, unalmas délutánokra. (Természetesen a többi rész is érdekel…)

3 hozzászólás
>!
szakriszt
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Fordulatos, könnyed, színes. Élveztem a krimit, az első világháború utáni Angliát. A sorozat egy későbbi kötetét már olvastam, most már kíváncsi vagyok az elsőre is.

>!
anesz P
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Határozottan jó, klasszikus stílusú krimi, amiket úgy szeretek. Így nagyon élveztem. Ráadásul sokkal jobb, mint az első rész. A szereplők élethűek, igazi karakterek. A főszereplő sem idegesítő minden lében kanál. Néhány dologra rájöttem, de a gyilkost nem találtam el. Ettől még nem ment el a kedvem a sorozattól, sőt ! :-D

>!
White13
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Sokkal jobban tetszett, mint az elso resz, huzora elolvastam. Alecet kedvelem a legjobban, igazan ugyesen nyomoz mindig. Konnyed, olvasmanyos, kikapcsolja az embert a sorozat. Varom az ujabb reszt!

>!
EnidD
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Carola Dunn írónő nem más, mint Agatha Christie modern „reinkarnációja”. Izgalmas, magával ragadó a történet. Az Angol helyszín és kor tökéletes választás volt, méltó Agatha C.örökségéhet.

>!
Anna_Sera
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Nagyon jó krimi ez!Mindenki nagyon nagyon gyanús.És vannak egyéb meglepő titkok is,pl. Sebastian és Ben,nem gondoltam volna,hogy ez fog kiderülni róluk.Megszerettem a szereplő-
ket még Lady Valeriát is,tiszta nevetséges elméletei voltak,és aranyos volt,mikor tombolt,de igazán azért nem ijesztett meg sok mindenkit,mint egy fog nélküli morgós kutya.És imádtam ezt a minden lében kanál Daisy-t,és Phillip ,ő a kedvencem,bírnék az életben is egy ilyen barátot.Szerencsére nem sok mindent tudunk meg Daisy és a nyomozó életéről,így a nyomozás marad a fő vonal,semmi csöpögés,semmi nyál köztük,éljen!Semmit nem utálok jobban,mint mikor egy krimiben kezdenek izgalmas dolgok történni,de ahelyett,hogy nyomoznának, leül a történet,mert hosszú oldalakon megy az unalmas nyál és egyéb testnedvek cseréje.Nagyon tetszett,hogy logikai úton oldották meg az ügyet,semmi ujjlenyomat,dns vizsgálat,internet,stb,egy momentumból jöttek rá mindenre.Ami csalódást okozott az a gyilkos személye volt.Annyira nyilvánvaló volt!Én pont ezért ki is ejtettem,mondván nem lehet ő a gyilkos,hiszen túl nyilvánvaló.Inkább Moodyra vagy Sir Reginaldra gyanakodtam.

>!
lyneth
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Ez is igazán kellemes kis könyv volt. Kár, hogy a sorozat negyedik kötetét már nem adták ki.

1 hozzászólás
>!
AgiJovi
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Tetszik a stílusa, és az, hogy az 1920-as évek Angliájában játszódik. Ez ad neki egy érdekes hangulatot.
Kicsit Agatha Christie-s (természetesen szerényebb kivitelben), mindenki gyanús, aki és és mozog. :D
Szórakoztató kikapcsolódás.

>!
dagikám
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Egyszer olvasható történet, annyira nem ragadott magával sem a stílusa, sem maga a sztori. egy detektív regénytől egy kicsit többet várok. Daisy nekem kicsit túl kotnyeles volt, a gyanúsítottak sem ringattak tévhitbe.

>!
JoPiTi
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Kicsit lassan indult be a történet, de utána teljesen magával ragadott. Nagyon szeretem az első világháború utáni vidéki Anglia hangulatát és a klasszikus krimiket. Ez a könyv remekül ötvözi mindkét dolgot. A szereplők is könnyen megszerethetők. Kedvelem a minden lébe kanál Daisy-t és Alecet is. Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy végül összejönnek-e? Sajnálom, hogy nem fordították le a sorozat összes részét.


Népszerű idézetek

>!
szakriszt

– Híresztelések! Pletykák! Mióta foglalkozik a becses rendőrség a pletykálkodással?
– Ó, ősidőktől fogva, asszonyom. Különben hogy jöhetnénk rá, mi folyik?

190. oldal


A sorozat következő kötete

Daisy Dalrymple sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mitch Cullin: Mr. Holmes
Dorothy L. Sayers: Kilenc ütés egy ember
Agatha Christie: Végtelen éjszaka
Alan Alexander Milne: A Vörös Ház rejtélye
Robert Galbraith: Gonosz pálya
Holden Rose: A Nyúl akta
Arthur Conan Doyle: Tanulmány vérvörösben
Peter Robinson: A forradalom gyermekei
Paul Auster: New York trilógia
Charles Bukowski: Ponyva