Daisy ​és a télikert rejtélye (Daisy Dalrymple 2.) 35 csillagozás

Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

A századelő Angliájában, egészen pontosan 1923-ban Daisy Dalrymple, egy vikomt leánya olyan lépésre szánja el magát, amely összhangban van az idők szelével, ám társadalmi osztálya körében megbotránkozást kelt. Elhatározza, hogy írással keresi meg a kenyerét. A vidéki kastélyokról írt cikksorozata hatalmas sikert arat, így Occles Hallba utazik, hogy újabb kastélyt térképezzen fel.
A kastély úrnője a nagy igényeket támasztó, mogorva Lady Valeria. A Lady kedélyének cseppet sem tesz jót, amikor a télikertben megtalálják egy várandós szobalány elásott holttestét. A helyi rendőrség letartóztatja a meggyilkolt lány szerelmét, a walesi kertészsegédet. Daisy biztos a fiú ártatlanságában, és gyanítja, hogy az ügyet a szőnyeg alá akarják söpörni. Meggyőzi Alec Fletchert, a Scotland Yard főfelügyelőjét, hogy derítse fel a gyilkosságot, amely sokkal bonyolultabb és rettenetesebb, mint bárki gondolta volna.

Eredeti mű: Carola Dunn: The Winter Garden Mystery

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
366 oldal · ISBN: 9789633832141 · Fordította: Alföldi Zsófia
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
340 oldal · ISBN: 9789633832677 · Fordította: Alföldi Zsófia

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Lazacc P
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Nagyon jó krimi ez! Mindenki nagyon-nagyon gyanús… Tetszik a stílusa, és az, hogy az 1920-as évek Angliájában játszódik. Ez ad neki egy érdekes hangulatot. Könnyű, szórakoztató olvasmány, de ne ettől várd a választ a világ gondjaira :-P
A sorozatból ez volt a legjobb.
Szerintem :-)

>!
roganedina
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Eddig még egy részét sem olvastam ennek a sorozatnak, azt gondoltam, hogy olyan lesz. mint az Agatha Raisin-sorozat, de azért annál ez sokkal „enyhébb”. :) Jók a szereplők, bár nem túl bonyolult a bűnügy. Semmi véres jelenet, vagy durva indíték – csak egy kis hétköznapi krimi. Nem kell túlgondolni, nem kell sokat izgulni, egyszerű, mint a faék. És épp ettől jó olvasni! :) Ideális könnyed nyári olvasmány, langyos estékre, unalmas délutánokra. (Természetesen a többi rész is érdekel…)

3 hozzászólás
>!
anesz P
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Határozottan jó, klasszikus stílusú krimi, amiket úgy szeretek. Így nagyon élveztem. Ráadásul sokkal jobb, mint az első rész. A szereplők élethűek, igazi karakterek. A főszereplő sem idegesítő minden lében kanál. Néhány dologra rájöttem, de a gyilkost nem találtam el. Ettől még nem ment el a kedvem a sorozattól, sőt ! :-D

>!
White13 P
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Sokkal jobban tetszett, mint az elso resz, huzora elolvastam. Alecet kedvelem a legjobban, igazan ugyesen nyomoz mindig. Konnyed, olvasmanyos, kikapcsolja az embert a sorozat. Varom az ujabb reszt!

>!
EnidD
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Carola Dunn írónő nem más, mint Agatha Christie modern „reinkarnációja”. Izgalmas, magával ragadó a történet. Az Angol helyszín és kor tökéletes választás volt, méltó Agatha C.örökségéhet.

>!
Anna_Sera
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Nagyon jó krimi ez!Mindenki nagyon nagyon gyanús.És vannak egyéb meglepő titkok is,pl. Sebastian és Ben,nem gondoltam volna,hogy ez fog kiderülni róluk.Megszerettem a szereplő-
ket még Lady Valeriát is,tiszta nevetséges elméletei voltak,és aranyos volt,mikor tombolt,de igazán azért nem ijesztett meg sok mindenkit,mint egy fog nélküli morgós kutya.És imádtam ezt a minden lében kanál Daisy-t,és Phillip ,ő a kedvencem,bírnék az életben is egy ilyen barátot.Szerencsére nem sok mindent tudunk meg Daisy és a nyomozó életéről,így a nyomozás marad a fő vonal,semmi csöpögés,semmi nyál köztük,éljen!Semmit nem utálok jobban,mint mikor egy krimiben kezdenek izgalmas dolgok történni,de ahelyett,hogy nyomoznának, leül a történet,mert hosszú oldalakon megy az unalmas nyál és egyéb testnedvek cseréje.Nagyon tetszett,hogy logikai úton oldották meg az ügyet,semmi ujjlenyomat,dns vizsgálat,internet,stb,egy momentumból jöttek rá mindenre.Ami csalódást okozott az a gyilkos személye volt.Annyira nyilvánvaló volt!Én pont ezért ki is ejtettem,mondván nem lehet ő a gyilkos,hiszen túl nyilvánvaló.Inkább Moodyra vagy Sir Reginaldra gyanakodtam.

>!
AgiJovi
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Tetszik a stílusa, és az, hogy az 1920-as évek Angliájában játszódik. Ez ad neki egy érdekes hangulatot.
Kicsit Agatha Christie-s (természetesen szerényebb kivitelben), mindenki gyanús, aki és és mozog. :D
Szórakoztató kikapcsolódás.

>!
dagikám
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Egyszer olvasható történet, annyira nem ragadott magával sem a stílusa, sem maga a sztori. egy detektív regénytől egy kicsit többet várok. Daisy nekem kicsit túl kotnyeles volt, a gyanúsítottak sem ringattak tévhitbe.

>!
ieszti
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

A cselekménye ellenére a kedves aranyos jelző jut eszembe a könyvről… Ami persze kicsit fura, tekintve hogy krimiről van szó.
Maga a történelmi kor amiben játszódik (Anglia 1920-as évek) egyfajta keretet ad a könyvnek. Sőt, szerintem pont emiatt lesz jó is. Ha a „kori” sajátosságokat, társadalmat leszámítjuk, akkor maga a krimi, bár érdekes, de attól tartok nem vinne el egy könyvet… Na de így pont jó.
Az első rész után, pedig pont azt kaptam, amit igazándiból vártam. Egy kellemes szombat délutáni olvasást…

>!
nmoni
Carola Dunn: Daisy és a télikert rejtélye

Izgalmas volt, szerethető karakterekkel. Daisy ebben a részben kifejezetten szimpatikus volt. Én persze semmire mem jöttem rá…


A sorozat következő kötete

Daisy Dalrymple sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dorothy L. Sayers: Kilenc ütés egy ember
Georges Simenon: A Víg Malom táncosnője
Joe Alex: Ahol nincs tízparancsolat
Sapper: A nagystílű nő
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Paul Auster: New York trilógia
Robert Galbraith: Kakukkszó
Darynda Jones: Második sírhant