Tanulási ​technikák lépésről lépésre (Segíts a gyerekednek!) 5 csillagozás

Carol Vorderman: Tanulási technikák lépésről lépésre

Az iskolai sikerekhez és a hatékony tanuláshoz mindenkinek másfajta támogatásra van szüksége: van, akinek a magabiztosságát kell növelni, másoknak a stresszkezeléséhez kell segítség vagy éppen a tanulnivaló rendszerezése, a prioritások felállítása jelenti a megoldást. A hiánypótló könyv abban segít, hogy mindenki megtalálja a számára ideális tanulási stílust és technikát.
A Tanulási technikák lépésről lépésre színes ábrákkal, lépésről lépésre mutatja be a könnyen elsajátítható módszereket a tanuláshoz, vizsgázáshoz, motiváláshoz, ismétléshez, online tanuláshoz, stresszkezeléshez, de akár egy prezentáció megtartásához is találunk benne praktikus tippeket.
A könyvet a felső tagozatosok már önállóan is használhatják, de ajánljuk egyetemistáknak, szülőknek és nem utolsósorban a tanároknak is.

>!
HVG Könyvek, 2017
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633044315

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

>!
Panda
Carol Vorderman: Tanulási technikák lépésről lépésre

Nagyon hasznos olvasmány! Bárcsak tizenévesként olvastam volna, nagy segítség lett volna. Sok mindenre magamtól jöttem rá, kitapasztaltam a módszereim, és elég ösztönösen tudtam, hogy milyen technikát vagy stílust alkalmazzak. Ráadásul a középsuliban a tanáraim is sok mindenre felhívták a figyelmem, nagyon jó tanácsokat adtak, amiből lehetett építkezni.

3 hozzászólás
>!
Kooczka
Carol Vorderman: Tanulási technikák lépésről lépésre

Kimondottan hasznos, amiről és ahogyan szól. Célszerű lenne, ha tanulás módszertanhoz értő tanárok már az első osztálytól fokozatosan tanítanák a gyerekeket tanulni, és szerintem jó lenne, ha a szülőknek is tartanának egy gyorstalpaló tanfolyamot, hogyan segíthetnek a gyerekeiknek a tanulásban. Ez utóbbit helyettesítheti ez a könyv, csak tömény, úgyhogy tudatos átgondolás kell hozzá. Nem hiszem, hogy minden leírt javaslat maradéktalanul figyelembe vehető és alkalmazható, de remekül lehet belőle válogatni, ötletet meríteni.

>!
Pennmenelien P
Carol Vorderman: Tanulási technikák lépésről lépésre

Hasznos könyv, hasznos tartalommal, de nekem kicsit túl sok színes grafikával. Azt gondolom, hogy jól lehetne alkalmazni osztálytermekben, egyéni tanulásnál és a szülők is bátran vegyék elő és segítsenek a gyerekeknek. A tanulás minden aspektusát végigveszi és nagyon örülök, hogy végre az időtervezés is ilyen fontos szerepet kap, mert szerintem ez igazán fontos. A könyv végén fénymásolható segédanyagok is vannak, amelyek tényleg segíthetnek. Persze nem kell minden szavát készpénznek venni, de kiindulásnak mindenképpen nagyon jó kiadvány.


Népszerű idézetek

>!
Nikolett0907 P

Amikor semmi motivációt nem érzel magadban, jól jön, ha tudsz beszélgetni valakivel. Olyasvalakit keress, aki elég pozitív és segítőkész. A negatív hozzáállású emberek ilyenkor sem valószínű, hogy fel tudnak tölteni.
Néha annyi is elég, hogy kibeszéld magad.

25. oldal

6 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P

Mivel a legtöbb diák többféleképpen tanul, az a legjobb, ha a tanárok a tanulnivalót is többféle módon adják le.

21. oldal

7 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P

Ha a felelősség vállalásáról van szó, az egyik legfontosabb dolog a megfelelő önbizalom.
Muszáj hinned magadban! Ha állandóan csak arra gondolsz, hogy nem ez nem fog sikerülni (sic!), akkor tényleg nem is fog. Tudatosítsd magadban, hogy vannak-e ilyen visszatérő negatív gondolataid, és ha igen, haladéktalanul változtass rajtuk! Programozd arra az agyadat, hogy meg tudod csinálni! Meglátod, a pozitív gondolatok hamarosan valós pozitív eredményeket fognak hozni.

28. oldal

11 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P

Csak akkor működik, ha csinálod.

Maya Angelou, író, költő és aktivista

12. oldal

>!
Ninácska P

A legtöbb ember nem tudja ösztönösen, hogyan kell hatékonyan tanulni.

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tanulás
>!
Nikolett0907 P

Kutatások bizonyítják, hogy ha valaki sokat tanul, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy jobb jegyeket is szerez. Azoknak, akik nyugodt helyen tanultak, zavaró külső tényezők nélkül, kevesebb időre volt szükségük, mint azoknak, akik közben más dolgokkal is foglalkoztak.

19. oldal

>!
Nikolett0907 P

Akár rövid, akár hosszú távú célokról van szó, tanulás közben mindig érdemes szem előtt tartani, mit is akarunk elérni. Ha valaki kellően motivált, akkor mindent megtesz a sikerért.

24. oldal

>!
Nikolett0907 P

Ha valaki nagyon aggódik, stresszel, agya az „üss vagy fuss” üzenetet kapja. A szívverése felgyorsul, a légzés szaporább lesz, a vér a végtagokba áramlik megemelve ezzel a test hőmérsékletet. Ezek a fizikai tünetek viszont gátolják az agyat a hatékony munkában.

16. oldal

>!
Nikolett0907 P

Még ha van is különbség a zseni és az átlagos között, mindannyian képesek vagyunk az alkotásra. Gyakorlással és tanulással pedig minden készség fejleszthető.

Jeff Hawkins, feltaláló

15. oldal

>!
Nikolett0907 P

A tanulásban elért sikerek hozzájárulnak, hogy higgy magadban az élet más területein is.

25. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tóth Tihamér: A művelt ifjú
Frans Carlgren: Szabadságra nevelés
Paul Ginnis: Tanítási és tanulási receptkönyv
Daniel Pennac: Iskolabánat
Tóth Tihamér: A művelt ifjú / Ne igyál!
Vekerdy Tamás: Milyen iskola kell a gyerekeknek?
Struan Reid: Fejleszd a memóriád!
Paul E. Dennison – Gail E. Dennison: Észkapcsoló agytorna
Tölgyesi Zsuzsa: Kádban próbáltad már?
Oroszlány Péter: Tanulásmódszertan tanári kézikönyv