Évszakok 11 csillagozás

Carol Souya: Évszakok

Mindennek ​az alapja a ritmus. Ritmusra lélegzünk, arra ver a szívünk, arra forog a Föld is. És ahol van ritmus, ott van tánc is. Izmaink szinte maguktól mozdulnak, hogy eggyé olvadjanak a zenével. A tánc az élet. Érzelmeket fejez ki, kapcsolatokat épít, gyógyít testet és lelket.
Sasha is tudja ezt. Egész életében balett-táncosnak készült, és most ott áll álmai kapujában. Lassan értelmet nyer a sokévnyi gyakorlás, a fájdalmakkal átvirrasztott éjszakák, minden munka és lemondás, ami közelebb vitte a céljához.

Kyle sorsa a mozdulatlanság. Autóbalesete után megszűnt a létezés azon formája, amit ismert és szeretett. Maradt a kiszolgáltatottság, a kilátástalanság. És a zene…
A zene az egyetlen, ami most is ott van, hogy áthidalja a szürke valóság és a színes álmok közötti szakadékot.

De vajon létezik-e közös dallam két ember számára, akik ennyire különbözőek? Elég-e, ha egy ritmusra dobban a szívük?

Carol Souya bemutatkozóregénye bátor és merész,… (tovább)

>!
newkids, Budapest, 2018
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158020367

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Kyle · Misha · Olga · Sasha


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Vahur
Carol Souya: Évszakok

Húúúha!
Nem is tudom hirtelen, hogy hol kezdjem, talán azzal, hogy nagyon tetszett. Teljesen gyanútlanul kezdtem olvasni, azt hittem, hogy egy könnyed kis történet lesz, de már néhány oldal után világossá vált, hogy ez a könyv jóval több annál. Könyvre még sosem használtam az elegáns jelzőt és nem is biztos, hogy ez a megfelelő, kissé talán modoros, de nem találtam jobb kifejezést. Annyira egyben van, nem raknék hozzá semmit és nem is vennék el belőle. Úgy érzem, mintha ez a könyv már hosszú évek óta érlelődött volna, mert az egész olyan mint egy nagyon harmonikus zeneszám, ahol minden hang kiegészíti egymást és együtt lesz egy harmonikus egész.
Imádtam a szereplőket, a humorukat, az iróniát, a mélységeit és hogy annyit kaptam tőle, amire évek múlva is emlékezni fogok.
Az, hogy történetesen melegek a főszereplők, szerintem mindegy is, aki nem totál homofób, az bártan kedjen bele, ne fossza meg magát az élménytől.
Még egyszer egy nagyon lelkes HÚÚÚHA!!

>!
JLujzi
Carol Souya: Évszakok

Igazán örülök, hogy ez a történet lett Carol Souya bemutatkozó kötete. A sok-sok kedvenc közül, az egyik 'legkedvencebb'. Lassan két éve lettem Carol rajongó, amelyhez Sasha és Kyle csendesen robajló szerelme nagyban hozzájárult. Tisztán érződik, mennyire komolyan vette az írónő a saját szereplőit, milyen odaadással, szeretettel építette fel egyéni történetüket, hogy azután máshogyan, külön, ne is folytatódhasson tovább. Tiszta, egyedi stílusa senkivel össze nem téveszthető, ha egyszer olvasol tőle, hidd el, nem fogod tudni abbahagyni. ;) Most már bővített kiadásban is a polcom dísze az Évszakok. Köszönöm Carol. <3

>!
Fruzsina_Szepesi
Carol Souya: Évszakok

Szia!

Beleszerettem; a stílusodba, a könyvbe, a cselekménybe, a fiúkba. Csodálatos vagy, ahogyan a történet is, amit – végre – kezemben is foghatok. Egy újabb gyöngyszem került a polcomra, és bizakodom, hogy a továbbiakban többel is bővülhet a gyűjteményem. (Nagyon remélem, hogy a legközelebbi találkozón már én is részt vehetek.) Jelenleg küszködök az érzelmekkel. Nem tudom szavakba önteni, mi is lenne az a kifejezés, amivel le tudnám pontosan írni, ezt az egészet. Egy maradandó élményt adtál vele.Kyle a szívemhez nőtt, a lelkiállatom, olyan, mint én. Annyira csodálom, hogy ennyire erős, mert nem kis lelkierő kell egy ilyen baleset bekövetkezte után, hogy az ember józan tudjon maradni. Mégis a mosolyába szerettem bele végül. Mindegy milyen lelkiállapotban volt, ott csücsült a szája szélén, és én vele együtt mosolyogtam, még ha a könnyeimmel is küszködtem mellette. Az utolsó oldalakat azért megkönnyeztem, és reméltem, hogy boldog befejezést kap Sasha-val, mert másképp, nem érhetett volna véget. Megérdemlik a boldogságot! Sasha egy szárnyaszegett angyal, akinek Kylera volt szüksége, hogy kimozdítsa a konforzónájából. Mert szeretni, mert önmaga lenni mellette, pedig neki sem volt könnyű dolga sem gyerekként, sem felnőtt fejjel. Általa még jobban megkedveltem az oroszokat, és csak megsúgom, hogy az Alexander a kedvenc férfi nevem. Maxnak szeretnék egy külön kötetet, egy jóképű úriemberrel! Voltak az elején ellenszenves pillanataim vele, aztán a közepe felé kezdett ez feloldódni. A féltékenység sosem jó, legyen az szerelem vagy barátság (együtt meg aztán pláne). Kívánom, hogy ő is találja meg a saját kis angyalát, aki mellett boldog lesz.Olga egy aranyos lány, aki kellett a történetbe. Ő és Sasha tartották egymásban a lelket a nehéz időkben, és a Mishával közös történetük után értettem meg igazán, hogy mi is volt velük gyerekként. Mishával hadilábon is állok egyébként. Egy részem megértő, a másik viszont nem teljesen éretettem volna egyet bizonyos döntéseivel, de amóndó vagyok, ha másik utat választ, a történet sem így alakul. Sajnáltam, hogy mindezt meg kellett élniük, és hogy ez éveken át legfőképpen az ő vállait nyomta. Mindezt Olgáért. A szeretetnek rendkívül sok oldalát bemutattad, és még az olvasást követően is elgondolkodtatnak. Annyi minden van most bennem, hogy képtelen vagyok szavakba önteni. És annyi kérdésem lenne, hogy sose érnénk a végére a megválaszolásukkal. Egy kincset adtál ki a kezeid közül.
Köszönöm ezt az élményt!

>!
bab123
Carol Souya: Évszakok

Csodálatos a borító! Nagyon tetszett a történet,jó téma volt,balett-tánc.
Szívembe lopta magát Kyle,egy mozgássérült fiú és még is tele életkedvvel,vidámsággal,nem a sajnáljon mindenki örökké sírok ,hanem a mindig nevetek,viccelődök,humoros vagyok.Minden szereplőt megszerettem,Sasha akinek a tánc az élete és ezért még egy olyan dolgot is elvállalt amit sokan nem,Olga egy csodálatos Nő,humorral,igaz szívvel.Ez a történet megmutatja,hogy mi az igaz barátság,az önfeláldozás,… fantasztikus.Misha imádnivaló,egy igazi barát,testvér,az amit tett ,hogy mindig csak Olga és az Ő boldogsága volt fontos számára…Maxet is imádtam,nagyon jó barát,Ő egy IGAZI BARÁT csupa nagybetűvel! ( Remélem,hogy egyszer majd a szemünk láttára ér révbe,szivesen olvasnék egy könyvet Maxel ) Az írónőnek nagyon jó humora és beszólásai vannak,tetszett,hogy szókimondóan írta le a dolgokat.Küzdelem egy jobb életért,folyamatos hajtás és még is könnyed humorral fűszerezve.Két csodálatos igaz szerelem részesei is lehetünk. Remélem még lesz szerencsém az Írónőtől olvasni.Ajánlom ezt a könyvet! Köszönöm ezt a csodás utazást a balett világába……

>!
Lise
Carol Souya: Évszakok

Több könyvét is olvastam már az írónőnek. A történetei jól kidolgozottak, a sztori jól átlátható, és frappánsan úgy van megcsinálva, hogy egymásra épülő kisebb részekből álljon. A könyv/ek szereplői szerethetők, szimpatikusak. Engem leginkább az írásmód ragadott magával, szó szerint láttam magam előtt az egész történetet és mintha én is ott lettem volna a sztoriban. Eddig is nagyon szerettem olvasni, de ezek az írások csak még jobban inspiráltak arra, hogy minél több könyvet ragadjak a kezembe. Remélem, az írónő további műveit is láthatom nyomtatásban, mert letehetetlen, eddig csak a VÉGE után csuktam be a könyveit, és olvastam el írásait. :) Sok sikert kívánok hozzá, mindennel maximálisan meg vagyok elégedve. Szeretettel: Aliz

>!
csillagkapu
Carol Souya: Évszakok

Nagyon imádom!!!És hiába olvastam már százmilliószor Carol blog korszakából, nem tudom nem elolvasni újra és újra, legutóbb a a nyaralás során. Most pedig bővítve vehettem a kezembe, és pillanatok alatt faltam fel a betűit. Ilyen ajándékot szeretnék kapni én is, amilyet Kyle kapott Sasha-tól.

>!
Futocs
Carol Souya: Évszakok

Ez a könyv sokkal jobb lett, mint amire a beleolvasóból számítottam..
A két fiú története önmagában is szívmelengető, Kyle humora valami fergeteges, Sasha egy igazi támogató, ketten együtt pedig tökéletesek.
Amiért nagyon megszerettem a történetet, az Misha és Max volt, valami óriási nagy pluszt ad a két fiú az egésznek, szóval ez igazából egy 5*+ könyv.
Amit Misha tett Olgáért egész életében, arra nincsenek is szavak!
Max történetét nagyon be kellene fejezni, megérdemelne egy társat, aki viszont szereti, őszintén remélem, hogy egyszer olvashatok még róla.
Ez egy igazán emlékezetes bemutatkozás volt!


Népszerű idézetek

>!
shadowhunter1975 P

Érintették már egymást, adtak már gyönyört, de a csók más volt.
A csók ígéret. A csók érzelem. A csók vallomás.

Tél - Második felvonás, 105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csók
>!
shadowhunter1975 P

Szabadság. Mit jelent valójában? Egyetlen tanulságot tudott levonni az életéből: Aki szeret, az sosem lehet szabad.

Nyár - Második felvonás, 221. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Misha · Olga · szabadság
2 hozzászólás
>!
shadowhunter1975 P

"A tánc a karok és lábak költészete,
a kecses és iszonyatos anyag,
maga a mozdulat lehel bele lelket. "
Charles Baudelaire


Hasonló könyvek címkék alapján

Szalóczi Dániel: Mosakodj, Petike, addig nem nézlek indiánnak
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Catherine Anderson: Fantomkeringő
Sébastien Japrisot: Hosszú jegyesség
Peter Marshall: Tombol a hold
Mary Balogh: Lánykérés
Mészöly Ágnes: Szabadlábon
Kleinheincz Csilla: Üveghegy
Philippe Pozzo di Borgo: Életrevalók
Halasi Mária: Egyszer csak csöngetnek