Évszakok 29 csillagozás

Carol Souya: Évszakok

Mindennek ​az alapja a ritmus. Ritmusra lélegzünk, arra ver a szívünk, arra forog a Föld is. És ahol van ritmus, ott van tánc is. Izmaink szinte maguktól mozdulnak, hogy eggyé olvadjanak a zenével. A tánc az élet. Érzelmeket fejez ki, kapcsolatokat épít, gyógyít testet és lelket.
Sasha is tudja ezt. Egész életében balett-táncosnak készült, és most ott áll álmai kapujában. Lassan értelmet nyer a sokévnyi gyakorlás, a fájdalmakkal átvirrasztott éjszakák, minden munka és lemondás, ami közelebb vitte a céljához.

Kyle sorsa a mozdulatlanság. Autóbalesete után megszűnt a létezés azon formája, amit ismert és szeretett. Maradt a kiszolgáltatottság, a kilátástalanság. És a zene…
A zene az egyetlen, ami most is ott van, hogy áthidalja a szürke valóság és a színes álmok közötti szakadékot.

De vajon létezik-e közös dallam két ember számára, akik ennyire különbözőek? Elég-e, ha egy ritmusra dobban a szívük?

Carol Souya bemutatkozóregénye bátor és merész,… (tovább)

>!
newkids, Budapest, 2018
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158020367

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Kyle · Max · Misha · Olga · Sasha


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Carol Souya: Évszakok

„A csók ígéret. A csók érzelem. A csók vallomás.”

De nagyon szerettem! *-*
Úgy olvasnék még Maxről, és Misha-Olga párosról. ;)

2 hozzászólás
>!
bols
Carol Souya: Évszakok

Néha Keresem a szavakat…és érzem most is ez a veszély fenyeget! Az igazság az, hogy ezt a könyvet 1 nap alatt elolvashatod, DE én az javasolom, hogy ne tedd! Még pedig azért, mert akkor megfosztod magad egy élménytől, amelyet csak nagyon kevés könyv tud megadni! Ez nem egy sablonos történet! Én is próbáltam a történettel lasssan haladni, de egyszer csak azt vettem észre, hogy elfogytak a lapok!! Azzal vigasztalódtam, hogy nem baj, mert bármikor újra leemelhetem a polcról és újra a balett és az évszakok közé varázsolom magam. Nem ismertem az írónő írásait Eddig, de már több kis szösszenetet is olvastam Tőle…amelyeket én nem szösszenetnek, hanem gyöngyszemeknek tudnám leírni! Nem vagyok a szavak embere, és főleg nem tudom úgy kifejezni magamat, ahogy Ön kedves Írónő, de köszönöm, hogy részesen lehettem ennek az utazásnak!!!! ÉS nagyon remélem, hogy még soksok nagyon sok ilyen és hasonló történettel varázsol el!!!

>!
Nazawara
Carol Souya: Évszakok

Carol!
Be kell vallanom, hogy hosszú ideje követem a munkásságodat, de nem vagyok egy kommunikatív alak így folyton meghúzódottam blogod sarkában. Örültem, mikor kiderült, hogy könyves szerzővé léptél elő, mert szerintem te ebben a műfajban egy igazán egyedi hang vagy.

Szeretem, ahogy hangulatot teremtesz, érzelmeket festesz le, gondolatokat szősz, múltat, jelent, jövőt adsz a szereplőidnek, hogy ne csupán levegőben lógó papírmasé karakterek legyenek. Szeretem, hogy szeretnek, fájnak, küzdenek, kiragadnak engem a szürke monotonitásból és mindeközben a szó legkedvesebb értelmében hétköznapi emberek, nem milliárdos üzletemberek, világsztárok, olyanok, mint mi, mintha ez az egész bármelyik lakásban, házban, családban megtörténhetne.

Aki ismer az tudja rólam, hogy amikor olvasok a lehető legtávolabb vágyok a realitástól, mert nem szeretek olyan problémákkal szembesülni a lapokon, amik megoldása nyomaszt, te mégis elérted nálam, hogy megfeledkezzek erről és be akarjak lesni a szomszédba, megnézni Kyle és Sasha nincsenek-e ott. Emlékeztettél rá, hogy nem kell gyönyörűnek, gazdagnak, tökéletesnek, vagy természetfelettinek lenni ahhoz, hogy egy történet varázsolni tudjon, csak két dologra van szükség: érzelmekre és egy jó íróra és te Carol, jó író vagy, köszönöm az élményt.

>!
Helsinga_Terra
Carol Souya: Évszakok

„ÉVSZAKOK” – Sosem gondoltam volna, hogy új értelmet nyer számomra Carol Souya debütáló könyvének címe. Gyönyörűen megkomponált mű, emberi sorsokról, álmokról, kitartásról, szeretetről, szerelemről, barátságról. Maga az élet, a ritmus, mert semmi nincs kőbe vésve, még az sem, ami visszafordíthatatlannak látszik. Csodálatos utazás volt a sorok között, elveszni a Tél fájóan hideg zordságában, a Tavasz frissességének üdéjében, a Nyár mindent beragyogó derűjében és az Ősz borongós színeiben. Négy főszereplő, akik semmiben nem hasonlítanak egymásra, más eszköztárral dacolnak a sors által rájuk mért élettel, mégis varázslatos rafinériával hasonlatosan. Emberek. Sem nagyok, sem kicsik. Önzően önzetlenek és önzetlenül önzőek. Megszerettem Őket, az írónő által. Ebben a könyvben megkaptam mindent, ami értékessé tesz számomra egy regényt, legyen az szerelem, szex, lelki vívódás, bűn és bűnhődés. És mindezek mellé rengeteg humort! Kacagtatót, ironikust és bizony néha gyilkost. Remélem, még lesz szerencsém a kiadó jóvoltából másik művéhez is.
Köszönöm az élményt, többször olvasós lesz. Úgy fogom újra elővenni, ahogy az ember egy értékes és finom porcelánt jeles alkalmakkor.

>!
Szaszilla
Carol Souya: Évszakok

Mikor a kiadó bejelentette, hogy új íróval bővül a csapatuk, egyből lecsekkoltam az írónő blogját. Megmondom őszintén, sajnos nem olvastam el az összes ott fellelhető írást, mert nem volt annyii időm, de ígérem hamarosan a végére jutok ;)
Az a kis betekintés bőven elég volt, hogy kedvet kapjak az Évszakokhoz.
Ez a könyv… Gyönyörű. Fájdalmas. Inspiráló. Magával ragadó.
Kyle nagyszerű személyiség, annyira szeretni való, olyan pozitív. Nem csoda, hogy a barátai is nagyon szeretik.
Sashat nagyon kedveltem a maga zárkózott és fegyelmezett módján, de Kyle mellett, azért ő is kivirult. Ők ketten annyira kiegészítik egymást, és annyira összehangolódtak már az elején, hogy öröm volt olvasni
Olga és Misha imádnivalóak, igazi barátok, szövetségesek és Sashaval ők hárman egy család. Tetszett, hogy megismerhettük a kettejük múltját is és végigkövettük az ő életüket is, és a gyerekkorukat tekintve fejet hajtok Misha előtt, hogy ilyen kitartó és elhivatott lett. De mégis önfeláldozó Olgával szemben.
És ott van Max. Szerintem Max a világ legjobb barátja. Nagyon szeretném, ha valamilyen formában az ő teljes történetét is olvashatnám.
Pár oldallal a vége előtt nagyon megijedtem, és majdnem az utolsó oldalra lapoztam, hogy meglessem hogyan ér véget a történet, de egy hős vagyok és nem tettem :D
Az a fogadalom szíven ütött, ha azt nézzük, hogy gyerekek fogadták ezt meg egymásnak és annyi idő után is tartják magukat hozzá, nagyon sokat elmondd róluk.
Remélem még nagyon sok ilyen csodálatos könyvet olvashatunk majd az írónőtől :)

>!
Dilaida
Carol Souya: Évszakok

Még sosem volt ilyen nehéz dolgom, amikor értékelnem kellett egy olvasmányomat. Ez a regény ugyanis tökéletes. Két választásom van: vagy ennyiben hagyom a dolgot, vagy megpróbálom elmondani, hogyan nyilvánul meg a tökéletessége. Az utóbbit választom, mert ez a legkevesebb, amit megtehetek azért cserébe, amit ez a könyv adott nekem.

Olvasás előtt arra számítottam, hogy élvezni fogom, és megkedvelem majd Carol-t mint írót, de egyébként olyan lesz nekem, mint egy átlagos pozitív olvasmányélmény. Örömmel mondhatom, hogy hatalmasat tévedtem: már az első fejezet után tudtam, hogy kedvenc lesz, és a varázslat, ami árad a könyv minden négyzetcentiméteréből, már a kezdetekkor megérintett.

Olyan ezt a regényt olvasni, mintha egy rejtélyekkel teli fantázia- vagy álomvilágban járnánk, valamilyen természetfeletti környezetben, ami fokozatosan fedi fel előttünk a titkait. Fájdalmasan gyönyörű, okos és ötletes; ügyesen van megszerkesztve, érdekes a felépítése, amitől még izgalmasabb olvasni, és meglepő fordulatok is akadnak benne; végtelenül mély és érzelemdús, miközben a kiváló humorából mindig éppen ott és annyi bukkan fel, ahol és amennyi kell. Mindemellett a nyelvezete is hibátlan, a megfogalmazása is gyönyörű. Kissé körülményes itt-ott, de ez illik hozzá és egyáltalán nem vesz el az értékéből. A szereplők mindegyike szinte kézzel tapintható olvasás közben. A szerző bámulatosan építi fel nemcsak magát a történetet, de a karakterek jellemét is, különösen ahhoz mérten, hogy nem éppen ötezer oldal áll a rendelkezésére, hogy megismertesse velünk őket, és ez igaz a mellékszereplő(k)re is. Minden megnyilvánulásuk jellegzetes és fantasztikusan élő.

Minden perc kincs volt, amit ebben a világban töltöttem – illetve töltök azóta is, ugyanis biztos vagyok benne, hogy sosem fog elereszteni ez a történet és a szereplői, amit én cseppet sem bánok. Alig – azaz alig – bírom kivárni, míg megjelenik Carol Souya következő kötete – mert lenniük kell következőknek! –, de addig is újra meg újra bele fogok merülni az Évszakok váltakozásába. Le az összes kalappal Carol előtt!

2 hozzászólás
>!
bab123
Carol Souya: Évszakok

Csodálatos a borító! Nagyon tetszett a történet,jó téma volt,balett-tánc.
Szívembe lopta magát Kyle,egy mozgássérült fiú és még is tele életkedvvel,vidámsággal,nem a sajnáljon mindenki örökké sírok ,hanem a mindig nevetek,viccelődök,humoros vagyok.Minden szereplőt megszerettem,Sasha akinek a tánc az élete és ezért még egy olyan dolgot is elvállalt amit sokan nem,Olga egy csodálatos Nő,humorral,igaz szívvel.Ez a történet megmutatja,hogy mi az igaz barátság,az önfeláldozás,… fantasztikus.Misha imádnivaló,egy igazi barát,testvér,az amit tett ,hogy mindig csak Olga és az Ő boldogsága volt fontos számára…Maxet is imádtam,nagyon jó barát,Ő egy IGAZI BARÁT csupa nagybetűvel! ( Remélem,hogy egyszer majd a szemünk láttára ér révbe,szivesen olvasnék egy könyvet Maxel ) Az írónőnek nagyon jó humora és beszólásai vannak,tetszett,hogy szókimondóan írta le a dolgokat.Küzdelem egy jobb életért,folyamatos hajtás és még is könnyed humorral fűszerezve.Két csodálatos igaz szerelem részesei is lehetünk. Remélem még lesz szerencsém az Írónőtől olvasni.Ajánlom ezt a könyvet! Köszönöm ezt a csodás utazást a balett világába……

>!
Vahur
Carol Souya: Évszakok

Húúúha!
Nem is tudom hirtelen, hogy hol kezdjem, talán azzal, hogy nagyon tetszett. Teljesen gyanútlanul kezdtem olvasni, azt hittem, hogy egy könnyed kis történet lesz, de már néhány oldal után világossá vált, hogy ez a könyv jóval több annál. Könyvre még sosem használtam az elegáns jelzőt és nem is biztos, hogy ez a megfelelő, kissé talán modoros, de nem találtam jobb kifejezést. Annyira egyben van, nem raknék hozzá semmit és nem is vennék el belőle. Úgy érzem, mintha ez a könyv már hosszú évek óta érlelődött volna, mert az egész olyan mint egy nagyon harmonikus zeneszám, ahol minden hang kiegészíti egymást és együtt lesz egy harmonikus egész.
Imádtam a szereplőket, a humorukat, az iróniát, a mélységeit és hogy annyit kaptam tőle, amire évek múlva is emlékezni fogok.
Az, hogy történetesen melegek a főszereplők, szerintem mindegy is, aki nem totál homofób, az bártan kedjen bele, ne fossza meg magát az élménytől.
Még egyszer egy nagyon lelkes HÚÚÚHA!!

>!
Zsófia_Unger
Carol Souya: Évszakok

Egy gyönyörű történet érzelmekről, szenvedélyről és összetartozásról. Imádtam az elejétől a végéig! Még szívesen olvastam volna tovább ezt a remek művet. Ezentúl az évszakok szóról mindig Kyle, Sasha, Olga és Misha fognak eszembe jutni.
Köszönöm az élményt Carol!

>!
JLujzi
Carol Souya: Évszakok

Igazán örülök, hogy ez a történet lett Carol Souya bemutatkozó kötete. A sok-sok kedvenc közül, az egyik 'legkedvencebb'. Lassan két éve lettem Carol rajongó, amelyhez Sasha és Kyle csendesen robajló szerelme nagyban hozzájárult. Tisztán érződik, mennyire komolyan vette az írónő a saját szereplőit, milyen odaadással, szeretettel építette fel egyéni történetüket, hogy azután máshogyan, külön, ne is folytatódhasson tovább. Tiszta, egyedi stílusa senkivel össze nem téveszthető, ha egyszer olvasol tőle, hidd el, nem fogod tudni abbahagyni. ;) Most már bővített kiadásban is a polcom dísze az Évszakok. Köszönöm Carol. <3


Népszerű idézetek

>!
shadowhunter1975 P

Érintették már egymást, adtak már gyönyört, de a csók más volt.
A csók ígéret. A csók érzelem. A csók vallomás.

Tél - Második felvonás, 105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csók
>!
shadowhunter1975 P

Szabadság. Mit jelent valójában? Egyetlen tanulságot tudott levonni az életéből: Aki szeret, az sosem lehet szabad.

Nyár - Második felvonás, 221. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Misha · Olga · szabadság
2 hozzászólás
>!
shadowhunter1975 P

"A tánc a karok és lábak költészete,
a kecses és iszonyatos anyag,
maga a mozdulat lehel bele lelket. "
Charles Baudelaire

>!
Dilaida

– (…) Ez a próbahét. Kipróbáltam, mi történik, ha hívlak.
– Ha hívsz, jövök.
– Igen – ragyogott fel Kyle tekintete. – És ez tök jó!

30. oldal, Első felvonás, Ősz

Kapcsolódó szócikkek: Kyle · Sasha
1 hozzászólás
>!
Dilaida P

– Szerintem a hóesés egy csoda – hallotta Kyle hangját. Muszáj volt kiszakadnia a gondolataiból.
– Fagyott esőcseppek.
– Csoda, hogy erre a mocskos világra ennyi tisztaság hullik.

74. oldal, Nyitány, Tél

Kapcsolódó szócikkek: · Kyle · Sasha
>!
shadowhunter1975 P

– Megint éreztem – vallotta be Sasha. – Uralkodik rajtam a tánc.
– Ezért vagy te az egyik legjobb.
– És ezért vagyok ennyire elveszett. Soha nem fogom megtudni, ki vagyok valójában, ha mindig csak a tánc vagyok.

93. oldal, Tél - Első felvonás (Newkids, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Sasha · tánc
>!
psych P

– Én így szeretlek! – lelkendezett a kisfiú. – A tüskéiddel együtt.

25. oldal, Első felvonás

>!
Dilaida P

A harag nem old meg semmit, a közöny az igazi bosszú.

260. oldal, Második felvonás, Nyár

Kapcsolódó szócikkek: bosszú · harag
>!
Dilaida P

A mobil nemzetközileg elfogadott búvóhely, nemcsak a tekintetünket, hanem a teljes agyi kapacitásunkat is belerejthetjük.

271. oldal, Második felvonás, Nyár

Kapcsolódó szócikkek: mobiltelefon
>!
Dilaida P

– (…) Képes vagy szeretni. Ami elég nagy hiba, ha az ember olyan önző módon akar élni, ahogyan te.

200. oldal, Első felvonás, Nyár

Kapcsolódó szócikkek: Misha · Sasha · szeretet

Hasonló könyvek címkék alapján

Szalóczi Dániel: Mosakodj, Petike, addig nem nézlek indiánnak
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Catherine Anderson: Fantomkeringő
Sébastien Japrisot: Hosszú jegyesség
Peter Marshall: Tombol a hold
Mary Balogh: Lánykérés
Mészöly Ágnes: Szabadlábon
Kleinheincz Csilla: Üveghegy
Philippe Pozzo di Borgo: Életrevalók
Halasi Mária: Egyszer csak csöngetnek