Storytelling 40 csillagozás

A történetmesélés ereje
Carmine Gallo: Storytelling

Mitől ​ér célba az egyik ötlet, és miért sikkad el a másik?
Miért fontos történetünket a különböző kommunikációs csatornákhoz igazítani?
Hogyan jelenthet versenyelőnyt egy igazán jó történet?
A hatékony kommunikáció alapját az üzleti életben is a történetek képezik. Akár konferencián tartunk előadást, akár befektetők előtt prezentáljuk az ötletünket, vagy épp az ügyfeleinket szólítjuk meg – hallgatóságunkat elsősorban nem adathalmazokkal, hanem hiteles és érzelmeket kiváltó történetekkel tudjuk meggyőzni.
A storytelling elismert szakértője, Carmine Gallo legújabb könyvében ehhez nyújt segítséget mintegy ötven kiváló történetmesélő, többek között Steve Jobs, Richard Branson, Sheryl Sandberg és Oprah Winfrey példáján keresztül. Az inspiráló előadóktól megtanulhatjuk a storytelling alapelveit és technikáit, továbbá praktikus tippeket kapunk, hogy minél jobb történetmesélőkké váljunk.
„Az ötlet a 21. század valutája. Az információs korban, a… (tovább)

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2016
360 oldal · ISBN: 9789633045282 · Fordította: Gaál-Smith Katalin
>!
HVG Könyvek, Budapest, 2016
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633043806 · Fordította: Gaál-Smith Katalin

Enciklopédia 67


Kedvencelte 5

Most olvassa 11

Várólistára tette 72

Kívánságlistára tette 64

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

gumicukor>!
Carmine Gallo: Storytelling

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

Erős 4 csillagot adok erre a könyvre. Egyrészt nagyon tetszett, főleg az élettörténetek, másrészt kicsit szájbarágós volt, és sokszor a storytellinggel kapcsolatos tanácsok olyan nesze semmi, fogd meg jól jellegűek voltak.

Nagyon nagy szükségem lenne arra, hogy elsajátítsam a storytelling művészetét. Sem igazán igzalmasan, sem nagyobb közönség előtt nem szeretek beszélni, nagyon szoktam izgulni. Abban segített a könyv, hogy rájöjjek, másoknak is nehézséget okozott az életük egy szakaszámban, de azért még van remény. Viszont a tanács (ami egyébként tök valid), hogy gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni… Ehhez nem kell elolvasni egy 360 oldalas könyvet, ezt magamtól is tudom. Viszont pl. az, hogy rövid szavakat, anaforákat stb. használjon az ember, újdonság volt és nagyon hasznos tanács.

Összességében egyszer érdemes elolvasni, ha valakit érdekel a téma, viszont számomra sokszor túl egyértelmű dolgokat emelt ki a szerző. De lehet, hogy ezek csak nekem túl egyértelműek, másnak pedig azok, amik nekem újdonságnak számítottak.

Theia>!
Carmine Gallo: Storytelling

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

A végén már csak azért olvastam végig a könyvet, mert kíváncsi voltam, hogy tudja még 100 oldalon keresztül ragozni ugyanazt. Amit amúgy pár mondatban össze lehetne foglalni. És a végén pár oldalban egyébként meg is teszi szerencsére a szerző.
Na de ezt leszámítva (meg a tipikus amerikai túltolt stílust) a könyv érdekes, olvasmányos, és elég inspiráló.

Sztike74>!
Carmine Gallo: Storytelling

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

Mindenkinek ajánlom, aki prezentációkat vagy beszédeket tart. Motiváló, hasznos tanácsokkal, gyakorlati példákkal. Néha soknak éreztem az ismétlést, de érdemes volt elolvasni.

Olya>!
Carmine Gallo: Storytelling

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

A szerző 37 példán keresztül arra ösztönöz bennünket, olvasókat/érdeklődőket, hogy bármilyen „termék” bemutatására is vállalkoztunk, saját történeteink megszólaltatásán keresztül tegyük ezt. Tehát meg „kell” fogadnom a tanácsát, és saját történetemről kell most beszélnem, hisz a szerző nagyon is jól tudja, hogy egy történetnek hatalmas ereje van.

A könyvre egy régen kedvesnek nevezett ismerősöm hívta fel a figyelmem. Azt mondta, ez egy olyan könyv, melyet érdemes elolvasni. Akkor hittem neki, ma már sajnos nem. Viszont az olvasás befejeztével, igazat kell adnom neki még akkor is, ha ő mint ember elveszítette előttem hitelességét. Tehát e könyv egy régi barátság édeskeserű gyümölcseként foglal helyet a polcomon és az életemben, emlékeztetve arra, hogy nem minden találkozás végződhet jól, viszont az így nyert kudarcokra bátran építhetünk, mondjuk kacsalábon forgó kastélyt. Minimum…

A könyv főleg üzleti célú tárgyalások kapcsán elhangzó termékbemutató és -promováló sikertörténetekre hegyeződik ki. Kivételt képez Ferenc pápa esete, aki másmilyen „üzleti” beszédet alkalmaz.
Mindenik híresség arról számol be, hogy a storytelling (történetmondás) mennyire fontos része nemcsak az üzleti világnak, a sikeres tárgyalások lebonyolításának, hanem mindenek előtt a társas kapcsolatainknak is.
Elődeink, a nagy mesélők is birtokolták e tudást. Most rajtunk a sor…

sarruken>!
Carmine Gallo: Storytelling

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

Azt hinné az ember, hogy jó ötlet egy történetmesélésről szóló könyvet történetek füzéreként megírni – de valójában nem az, legalábbis itt nem az. Külön-külön ugyan érdekesek a történetek, de ilyen mennyiségben már leginkább csak fárasztóak és unalmasak, ráadásul a tanulság átadását is sokkal kevésbé segítik, mint az ideális lenne.

Nutriaa>!
Carmine Gallo: Storytelling

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

Imádtam.

Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik szívesen kukkantanak bele a világunkat felforgató, meghatározó személyiségek életébe. Akik inspirációt, motivációt, ernergiát keresnek. Akik nem csak megtanulni akarják a történet mesélést, hanem érteni a jelentőségét, megismerni a mögötte meghúzódó pszichológiai jelenségeket.

Gajárszki_Áron>!
Carmine Gallo: Storytelling

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

10 éve dolgozom értékesítőként és ezalatt a releváns szakirodalom jelentős részét sikerült feldolgozonom és magamévá tennem. Ez a könyv most közéjük került, bár inkább B2B alapmű. Ennek megfelelően nem sok értelme van egyvégtében elolvasni. Sokkal inkább érdemes kiválasztani, hogy milyen típusú történetmeslő szeretnél lenni, majd az ehhez legközelebb álló plusz két fejezetet még átbogarászni. Egyébként ráunsz és elveszel benne. (Tipikus hiba az üzleti könyveknél, hogy ki akarjuk olvasni őket. Ezeket nem muszáj. Ha sok regényt olvastál korábban, akkor valószínűleg lesz egy feszítő kíváncsiság benned, ami a katarzist keresi a mű végén. De az igazság az üzleti könyvekkel kapcsolatban az, hogy a számodra kulcsfontosságú tanulságokat lehet, hogy az első 30 oldalon már elolvasod. Pont emiatt érdemes ezeket kézközelben tartani és szétcetlizni, de nem sürgetni.)
Ebben a könyvben nekem számos olyan történetmesélő akadt, akinek még a hivatkozott TED-es előadását is megnéztem. Pedig nem hozzám szólt. De a technikájuk tanulságos volt. Szóval tényleg jól használható alapmű és bár a fejezet végi összefoglalások néha pont a lényeget kihagyják, ezzel együtt nagyon hasznos munka.

Piratgirl26 P>!
Carmine Gallo: Storytelling

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

Nem is tudom, mit írhatnék a könyvről…
Nagyon egyedi és tetszett, hogy valódi élethelyzeteken, történeteken mutatott be példákat.
Sokat tudtam belőle jegyzetelni és motivált, elindított egy új úton.

+ pont, hogy a fejezetek kisebb részre voltak bontva és mindegyik fejezet végén volt egy kis „tanulság”,

csabaviki>!
Carmine Gallo: Storytelling

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

Egy kicsit lassan haladtam vele. Bár az egyes törtenetek érdekesek voltak, de hamar úgy éreztem, hogy már mindent elmondott a storytellingről, amit el lehetett. Nekem a különböző fejezetekre tagolás sem állta meg annyira a helyét, nem éreztem, hogy minden fejezet a megfelelő részbe került volna. Nagyon sok volt az ismétlés. Talán ebből az anyagból lehetett vol a egy rövidebb, de érdekesebb könyvet írni.


Népszerű idézetek

Cheril>!

A siker titka az, hogy találj valamit, amit annyira szeretsz csinálni, hogy alig várod, hogy reggel legyen, és megint nekiállhass.

35. oldal, I. rész - Történetmesélők, akik fellobbantják a tüzet: 1. Mitől repes a szíved?

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

Kapcsolódó szócikkek: siker
2 hozzászólás
Noémi_Zsófi_Tóvári P>!

Mindannyian jól tudjuk, milyen „belefeledkezni” egy jó könyvbe. A neurológusok arra az eredményre jutottak, hogy ha egy letehetetlen regényt olvasunk, valójában belehelyezkedünk a főhős helyzetébe. Az emberek agyát olvasás közben vizsgáló kutatók aktivitást észleltek az agy azon részeiben, amelyek a könyv szereplői által éppen átélt élményekhez vagy cselekvéshez kapcsolhatók. Tehát belebújunk a szereplők bőrébe, és – már ami az agyunkat illeti – valóban megtesszük, amiket ők.

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

1 hozzászólás
Noémi_Zsófi_Tóvári P>!

Mindenki hivatott valamire, és az életben az igazi feladat az, hogy ezt a valamit felfedezzük magunkban, és elkezdjük csinálni.

64. oldal, I. rész - Történetmesélők, akik fellobbantják a tüzet: 6. Személyes történeted ereje

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

TheDramaQueen P>!

Muriel Rukeyser költő egyszer azt mondta: „A világegyetem nem atomokból, hanem történetekből áll.”

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

Kapcsolódó szócikkek: Muriel Rukeyser · történet
korneliak>!

… és azt is megfigyelték, mennyi ideig vagyunk képesek fenntartani a figyelmünket. 1000 ember eredményei alapján a felmérés kimutatta, hogy egy átlagos felnőtt koncentrálóképessége az 1998-ban mért 12 percről 2008-ra 5 percre csökkent. Mi történt 2008-ban? Ekkor következett be a közösségimédia-felületek robbanásszerű elterjedése, amelyek elterelik a figyelmünket: ekkor jelent meg többek között a Vine (6 másodperces videókkal), a Twitter, az Instagram és a Snapchat. Számos üzleti orientációjú közösségimédia-oldal egy videó ideális hosszúságát valahol 60 és 90 mp között határozta meg.

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

Kapcsolódó szócikkek: 1998 · figyelem · Instagram · közösségi média · Snapchat · Twitter
Noémi_Zsófi_Tóvári P>!

Képzeljük el, hogy a középkorban élünk, és vidéken utazgatunk! Mindenhol por van, zaj és nyüzsgés. Meglátunk egy embert, aki sziklákat zúz össze egy pöröllyel
– Min mesterkedik? – kérdezzük tőle.
– Nem látja? Töröm a követ – feleli az ember.Folytatjuk az utunk, és egy másik pörölyös férfira bukkanunk, aki szintén sziklákat zúz szét apró darabokra.
– Hát maga mit csinál? – kérdezzük.
– Keresem a kenyeremet – válaszolja.Továbbmegyünk, és találunk egy harmadik embert is, aki ismét csak ugyanazt csinálja: pöröllyel aprítja a sziklákat.
– Mi jót csinál? – kérdezzük megint.
– Katedrálist építek.

Ez az ember nem érzi hétköznapinak a munkáját, hiszen egy nagy egység része. Mi nem olyan dolgozókat keresünk, akik követ törni vannak nálunk, és kenyérkereséshez sem ez a munkahely a legjobb választás. De aki valami nagyszerűt szeretne tenni, az jó helyen jár

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

korneliak>!

Számos vállalat próbálta megfejteni a Southwest sikerének titkát. „Régebben tartottunk nyílt napokat. Jöttek a cégek képviselői a világ minden tájáról, és arról érdeklődtek, hogyan választottuk ki és hogyan tanítottuk be a dolgozóinkat, és hasonlókról – mesélte Kelleher. – Mi meg így feleltünk nekik: »Bánjatok jól az embereitekkel, és akkor ők is jól fognak bánni veletek.« Mire csalódottan hazamentek. Túl egyszerű tanács volt.

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

1 hozzászólás
Noémi_Zsófi_Tóvári P>!

Az igazán hatékony tanítók és lebilincselő előadók humoros körítéssel tálalják a komoly történeteket

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

Kapcsolódó szócikkek: humor
betarix>!

Ha egy ajtó bezárult előtte, ő másikat keresett. Az apja megtanította neki a kudarc jelentőségét. A vacsoránál gyakran megkérdezte tőle: „Ma miben vallottál kudarcot?” Csalódott volt, ha a lánya nem tudott mit felelni. A kudarc ugyanis azt jelezte, hogy új dolgokkal próbálkozik.

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

Szelén>!

Hogy mi is a történetmesélők szerepe? Walt Disney szerint „újra, meg újra, meg újra reményt öntenek belénk”. A történetmesélők reményt adnak, a remény pedig egyetemes vágy

Carmine Gallo: Storytelling A történetmesélés ereje

Kapcsolódó szócikkek: remény · Walt Disney

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Domokos Lajos: Press & PR
Aaron Shapiro: Felhasználók, nem vevők
Végné Faddi Andrea: Marketing 12. osztály
Dale Carnegie: Üzletkötő-kalauz
Benson Smith – Tony Rutigliano: Fedezze fel üzletkötői erősségeit
Clara Shih: A Facebook kora
G. M.: Tesco titok
Scott Belsky: A megvalósítás
Henry Cloud – John Townsend: Játszmák nélkül
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi