The ​Prisoner of Heaven (The Cemetery of Forgotten Books 3.) 3 csillagozás

Carlos Ruiz Zafón: The Prisoner of Heaven Carlos Ruiz Zafón: The Prisoner of Heaven

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The ​Prisoner of Heaven returns to the world of the Cemetery of Forgotten Books and the Sempere & Sons bookshop. It begins just before Christmas in Barcelona in 1957, one year after Daniel and Bea from The Shadow of the Wind have married. They now have a son, Julian, and are living with Daniel's father at Sempere & Sons. Fermin still works with them and is busy preparing for his wedding to Bernarda in the New Year. However something appears to be bothering him. Daniel is alone in the shop one morning when a mysterious figure with a pronounced limp enters. He spots one of their most precious volumes that is kept locked in a glass cabinet, a beautiful and unique illustrated edition of The Count of Monte Cristo. Despite the fact that the stranger seems to care little for books, he wants to buy this expensive edition. Then, to Daniel's surprise, the man inscribes the book with the words 'To Fermin Romero de Torres, who came back from the dead and who holds the key to the… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
puhatáblás
>!
HarperCollins, London, 2012
288 oldal · ISBN: 9780062206282
>!
Pheonix, London, 2012
278 oldal

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

norak>!
Carlos Ruiz Zafón: The Prisoner of Heaven

Szeretem ahogy Zafón ír, különösen angolul. Ez a fő okom hogy tovább olvassam. Ez a része a sorozatnak arra volt jó, hogy megismerhessük Fermin múltját és hogy az író könnyebben szőhesse tovább a történetet esetlegesen egy 4. részben. Csak egy összekötő regénynek éreztem, bár annak nagyon jó.

Arianrhod>!
Carlos Ruiz Zafón: The Prisoner of Heaven

Na végre-valahára megtudhatjuk, mi is történt valójában David Martínnal. vagy mégsem?

Ez a könyv kicsit más, mint a „sorozat” előző két története. Lehet, hogy azért, mert ez voltaképpen Fermin története, az ő szemével, az ő szavaival elmesélve, elpusztíthatatlan vitalitásával, még a legrémisztőbb helyzetekben is előtörő, idegborzoló humorával.És egy újabb „elfeledett” könyv, a Monte Christo grófja a spanyol polgárháború idejében elhelyezve. Erőszak, gyilkosságok, titkok, őrület, romantikus és beteljesült szerelmek, itt-ott némi karibi hangulat. Egy újabb sátáni szereplő. És a mindig előtörő élni akarás, amely legyőzi a halált és kétségbeesést még a legkétségbeejtőbb időkben is.

Sokak szerint nem éri el az előző két mű színvonalát, de én nem érzem így. Más a stílusa, mert más Fermin egyénisége. És újabb könyv ígéretét hordozza, mert most már meg kell tudnunk, mi történt David Martínnal valójában. Meddig kell még várnom az új könyvre?!


A sorozat következő kötete

The Cemetery of Forgotten Books sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anne Rice: Interview With the Vampire
Stephen King: The Green Mile
Stephen King: The Gunslinger
Erin Morgenstern: The Starless Sea
William Paul Young: The Shack
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Lawrence Block: The Burglar in the Library
Paullina Simons: The Bronze Horseman
Dan Brown: Origin
Javier Marías: A Heart So White