Marina ​(spanyol) 5 csillagozás

Carlos Ruiz Zafón: Marina (spanyol) Carlos Ruiz Zafón: Marina (spanyol) Carlos Ruiz Zafón: Marina (spanyol) Carlos Ruiz Zafón: Marina (spanyol) Carlos Ruiz Zafón: Marina (spanyol)

En la Barcelona de 1980 Óscar Drai sueña despierto, deslumbrado por los palacetes modernistas cercanos al internado en el que estudia. En una de sus escapadas conoce a Marina, una chica audaz que comparte con Óscar la aventura de adentrarse en un enigma doloroso del pasado de la ciudad. Un misterioso personaje de la posguerra se propuso el mayor desafío imaginable, pero su ambición lo arrastró por sendas siniestras cuyas consecuencias debe pagar alguien todavía hoy.

Eredeti megjelenés éve: 1999

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Planeta, Barcelona, 2012
304 oldal · ISBN: 9788408004349
>!
Planeta, Barcelona, 2010
304 oldal · ISBN: 9788408098898

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Arianrhod P>!
Carlos Ruiz Zafón: Marina (spanyol)

Mindig érdemes egy szeretett író olyan művét olvasni, amit saját maga a legjobbnak, legkedvesebbnek tart. Zafón saját bevallása szerint erre a művére szavaz. Méltán.

Elkezdtem tavaly angolul, és tetszett is, mégis félbehagytam, nem volt hozzá hangulatom akkor. És végül ez lett majdhogynem az első olyan spanyol nyelvű regény, amit élvezettel sikerült végigolvasnom a nyelvi nehézségek ellenére. És a történet a bűvkörébe vont végül, a Könyvtemető-trilógia sötét világába, a gótikus stílusú és hangulatú Barcelonába vitt vissza, mely helyet mind a könyveiben, mind a valóságban annyira szeretek, ráadásul ez az ifjúsági regény a leginkább mágikusan realista mind közül. Nem „úgy” mágikus realista, mint egy latinamerikai író regénye lenne, hanem olymódon, hogy fantasztikus történések öltenek testet egy nem fantasztikus, hanem nagyonis életszerű időben és térben. Leginkább Poe meséire emlékeztet, finoman és racionálisan horrorisztikus, de érzelmes, időnként még majdnem romantikus is.

Két kamasz barátságáról, és egymás előtt is titkolt első szerelméről szól a kerettörténet, de ez a szerelem örökké plátói marad, és olyannyira elátkozott is, mint a történetbe ágyazott másik két szerelem. A mesét elbeszélő fiú belecsöppen az egyik bús történetbe, melynek élő bizonyítéka a lány, majd a két fiatal együtt belecsöppen a jóval rémesebb és tragikusabb másikba, nyomozni kezdenek a rejtélyes eset kiderítése érdekében. Feltárni a múlt elásott és elfeledett rémeit mindig veszélyes, és talán a két ifjú vágyai hívják életre megint a szörnyeteget. Ez a bestia pedig valaha ember volt, egy zseniális feltaláló, aki párbajra hívta a halált… A sikernek ára van, de ha legyőzzük a halált, megszűnünk egyben embernek is lenni. Megéri?

Az ifjak válasza kézenfekvő: a halál az emberi élet része, de az emlékek megmaradnak sokáig. Vagy mégsem?

„Marina egyszer azt mondta nekem, hogy amire emlékszünk, az valójában sohasem történt meg.”

Majika>!
Carlos Ruiz Zafón: Marina (spanyol)

Hat mit is irhatnek…Koszonom…Zafon,nemtudom hogy honnet is van ez a tehetseg de csodalatos.Gondoltam ket jo konyv utan ez gyengebb lesz ,de nem,soooot ! Most mar biztos vagyok benne TE vagy a kedvenc irom :)
Mindenkinek ajanlom,nem okoz csalodast.

1 hozzászólás
sonozsoka>!
Carlos Ruiz Zafón: Marina (spanyol)

Megint egy tökéletes Zafón könyv. Minden a helyén van: szerelem, izgalom.


Népszerű idézetek

kmaria>!

La juventud es una novia caprichosa. No sabemos entenderla ni valorarla hasta que se va con otro para no volver jamás…

sonozsoka>!

No se conoce a la gente hasta que se ha vivido una guerra…

162


Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Anna vestida de sangre
Dan Wells: No soy un serial killer
Susan Ee: El Mundo Del Mañana
Becca Fitzpatrick: Hielo negro
Amy Tintera: Reiniciados
Susan Ee: Ángeles caídos
Erin Morgenstern: El circo de la noche
Neil Gaiman: Coraline (spanyol)
Stephanie Garber: Caraval (spanyol)
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Nunca, nunca 1.