Angyali ​játszma (Az Elfeledett Könyvek Temetője 2.) 542 csillagozás

Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​húszas évek Barcelonájában egy titokzatos idegen felkeres egy reménytelenül szerelmes fiatal írót. Visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki: rengeteg pénz, és talán egyéb jutalmak is várják, ha megbeszélt időre megírja a Könyvet, amely mindenek feletti hatalommal bír. Az író elvállalja a munkát, és ezzel ördögi csapdába kerül; hidegvérű gyilkosok, kegyetlen kopók, áruló barátok és csalfa szerelmek kísérik temetőkön és kísértetkastélyokon át, hogy végtére is leleplezze azt, aki a szálakat mozgatja.

Kezdődjön hát az ANGYALI JÁTSZMA…

Carlos Ruiz Zafón a világ egyik legismertebb írója. A szél árnyéka című első regénye hatalmas nemzetközi sikert aratott. Művei több mint negyven nyelven jelennek meg, páratlan hangulatú, szépséges, érzelmes és filmszerű regényeivel olvasók millióit hódította meg világszerte. Lenyűgöző új regénye valóságos labirintus, tele titkokkal, szenvedéllyel, és a könyvek iránti sosem múló szerelemmel.
„Egy regény tele ragyogással és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tartalomjegyzék

>!
Európa, Budapest, 2017
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634053781 · Fordította: Latorre Ágnes
>!
Európa, Budapest, 2016
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634053781 · Fordította: Latorre Ágnes
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
668 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632544120 · Fordította: Latorre Ágnes

2 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

David Martín

Helyszínek népszerűség szerint

Barcelona


Kedvencelte 121

Most olvassa 31

Várólistára tette 247

Kívánságlistára tette 173

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
EssentialHencsi MP
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Nagyon tetszett, de a vége egy kicsit zagyvaságnak tűnt. (Bocsi, Carlos.) Úgy nagyjából totál elvesztettem a fonalat, és több kérdésem lett a végére, mint Gundel Takácsnak egy Maradj talpon-maratonban. (Bocsi, Gábor.) spoiler Egyébiránt gyönyörű könyv, gyönyörű borító, tökéletes mondatok, izgalmas cselekmény, de azért remélem, a harmadik résztől okosabb leszek.

5 hozzászólás
>!
Levandra
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

A könyvvel az első találkozásom egy magazin oldalán volt, ahol azt a tíz könyvet sorolták fel, amit mindenkinek feltétlenül el kell olvasnia. Utánanéztem és rögtön várólistára is tettem. Persze, akkor fel sem tűnt, hogy ez egy sorozat második kötete, de lényegében nincs jelentősége, különálló történet, önmagában is olvasható.

Atyaég! Ez egy agyamat eldobom-könyv!

A felvezetése kicsit nehézkes és hosszadalmas, de jelen esetben indokolt. Fontos információkat tudunk meg David Martínról, meg kell ismernünk őt, látnunk az ő szemén keresztül, mert nagy jelentősége van a történet szempontjából.

Az a nagyszerű ebben a könyvben, hogy számtalan lehetőség van benne. Hogy nem hagyja tétlenül szürke agysejtjeinket, folyamatosan munkára ösztönzi, beindul a találgatás és… sokszor eléggé meghökkentő feltételezésekhez jutva el. Carlos Ruíz Zafón mesterien játszik az érzékeinkkel, terelget alternatív megoldások felé, ösztönözve a gondolkodásra, arra, hogy egy író szemén keresztül keressük azokat az elemeket, amiket talán ő maga is végiggondolt, de végül elvetett. Akárhogy is, bármelyiket választotta volna, ez a könyv akkor is nagyot szólt volna.

Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2017/06/carlos-ruiz-za…

>!
Madama_Butterfly P
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Atyaég… az utolsó lapok elolvasása után is csak pislogok, a fejem pedig tele van kavargó gondolatokkal és válasz nélküli kérdésekkel… Zseniálisan megírt történet, az érzések, érzelmek pedig amiket kivált… nos, azokat nem lehet csupán szavakkal leírni.
Egy biztos: Zafón most már vitathatatlanul a kedvenc íróim egyike. A könyveiről pedig nem írni kell, hanem olvasni.

>!
buzavirág
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Kicsit visszaröppentünk az időben és elébe mentünk az előző résznek. Nekem tetszett ez az újszerű megoldás, de nem is vártam mást. Előző könyveiből már megtudhattam, hogy Zafón hihetetlen jól mesél, és közben töri a szíveket rendesen, hiszem megszeretteti az olvasóval a szereplőket, aztán meg elteszi őket láb alól. A nagy mesélés mellett ez a másik nagy erőssége az írónak, a karakterek, én legalábbis nagyon kedvelem őket. Ebben a részben Izabella és az öreg Sempere volt a kedvencem. A történet agyafúrt, szinte kitalálhatatlan és misztikus. Nekem amúgy az előző rész egy hangyányit jobban tettszett, ami felírható Fermín Romero de Torres számlájára.

>!
Marcus
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

A szél árnyéka után az Angyali játszma alaposan meglep, hiszen látszólag nem folytatása az első könyvnek, hanem egy korábban, a 20. század első évtizedeiben játszódó történetet mesél el.

A főhős, Daniel Martín olyan író, aki mindennél jobban vágyik a Nagy Mű megalkotására, amihez tulajdonképpen meg is van a tehetsége. Ennél azonban többre van szüksége a sikerhez, és ezért olyan döntéseket hoz meg sorban egymás után, amelyek hatására egyre mélyebbre merül egy általa sem ismert, de mindenképpen mérgező mocsárba.

A helyszín ezúttal is Barcelona, és a szerzőtől megszokott módon tulajdonképpen a város is szereplője a könyvnek – kedve is támad az embernek odautazni és bejárni a helyszíneket.* A humort nem nélkülöző, de alapvetően mégiscsak komor történetet tragédiák terhelik, és ahogy egyre inkább összeérnek a szálak a korábbi – de később játszódó – rész eseményeivel, az olvasónak rá kell jönnie, hogy ebben a könyvben nem igazán lesz része katarzisban, és ezáltal még erősebb lesz a regény hatása. Talán majd a sorozat lezárásában, de ne higgyük, hogy addig nem lesz rögös az utunk.

* A szerző honlapján elvileg elérhető egy Elveszett Könyvek Temetője túra, de sajnos hibás a link. Viszont érdemes rákeresni a Google-ben, a térkép is fellelhető, és vezetett túrákat is lehet lekötni.

>!
Csergimanó P
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Varázslatos, csodálatos, misztikus,izgalmas, feszültségekkel teli , remek humorral átszőtt történet. Zafón ügyesen játszik az olvasóval, saját kezei között alakítja, vezeti őt.
A könyv eleje egy lassú vezérfonal, cseppeként adagolja az információkat mint egy épp csak életben tartó infúzió. Nem sodró lendületű , mégis, mintha két angyalszárny ölelésében átadnád magad egyfajta lebegésnek , gyönyörűen írt szavai hatására egyfajta transz állapotba kerülnél.
Majd egyszerre felgyorsulnak a cselekmények, csak kamillázol, hogy a főhős Daniel még hogyhogy nem tébolyodott meg, mennyi mindent bír elviselni még, hány lélek áldozata kell egy romlottnak megszabadítására és hány ezer frankot ér egy ember élete???
…és a végkifejlet előtt már behomályosult a szemem és rájöttem újra, hogy Zafón egy zseni! Isten áldja!
Ui 1: nem szedtem be semmit;-)) Olvassátok!
Ui.2.Szeretettel gondolok rád, kedves @smetalin:-)

17 hozzászólás
>!
robinson P
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Zseniális könyv, varázslatos, jó a történet, szép mondatok. A fordító is bejátszik biztosan, A szél árnyékához még nem volt szerencsém, de hamarosan. A vége talán kicsit túl bonyolított, tekervényes volt, meg a Christina az elmeosztályon rész is.
amúgy nagyon jó, érdekes olvasmány, lekötött, hangulata van. az elmúlt félév egyik legjobb élménye volt. Nagyon megfogott. Egyszerűen jó volt olvasni.

12 hozzászólás
>!
Dormeck P
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Szóhoz se jutok…

*Tegnap óta a hatása alatt vagyok és még mindig nem tudom pontosan mit érzek.
Egészen az utolsó lapokig azt hittem, hogy ez is 'csak' egy jól átgondolt és papírra vetett történet, mint A szél árnyéka , de aztán minden átrendeződött bennem és rá kellett döbbennem, hogy talán több annál.
Zafón óriási történetszövő, és úgy tűnik tisztában is van ezzel. Ott rejtőzik a sorok között és észrevétlenül elragad egy másik világba, ahol mindent a kedve szerint irányít. Egy kicsit beenged a fantáziájába… megízlelgetheted a szavakat, az érzéseket, az illatokat, és együtt gondolkodhatsz vele.
Rég volt már ilyen élményben részem, és igazán örülök, hogy ez a könyv az emlékeim között szerepel ezentúl, mert így ő is része a történetemnek.

8 hozzászólás
>!
BlissX I
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Zseniális könyv, akárcsak a Szél árnyéka.

Nem értek egyet azokkal, akik szerint nem tudta Zafón, hogy mit akar kihozni belőle és lezáratlan a mű vége. Pont, hogy nagyon is összeáll a kép és elgondolkodtatja az olvasót, megdöbbenti, kicsit talán a saját fantáziájára is rábízza a végkifejletet. Továbbá nekem úgy érződött, hogy Zafón már jóval szabadabban és összeszedettebben írt.

Gyönyörű és sötét történet tele misztikummal, egy a szívemhez nagyon hozzánőtt karakterrel (Isabella) és külön öröm, hogy még többet tudtunk meg a Sempere családról, akik a történet szerves részét képezték a könyvesbolttal és az Elfeledett Könyvek Temetőjével együtt.

Nekem csupán egy dolog fájt, sokkal jobban tetszett a régi borító és az új verzió van meg. De még sokkal szebbek az eredeti spanyol és az angol borítók. Főleg az, amin egy kislány szalad.

13 hozzászólás
>!
Sisyll
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Anno mikor a Szél árnyékát befejeztem teljesen el voltam ájulva Zafón munkájától. Azonnal várólistára tettem a következő kötetet (mely valójában inkább előzmény történet) s mégis 6 évet vártam, hogy elolvassam.
Nem hittem volna, hogy másodjára is ennyire le leszek nyűgözve.
Ebben a könyvben minden megtörténik, ami megtörténhet, ugyanakkor egy történése sem teljesen kiszámítható.
David Martín egy egyszerű kis írótanoncnak tűnt eleinte, mégis a könyv végére óriásit változott a karaktere. Élete csak úgy suhant a húszas évek Barcelonáján keresztül, olykor-olykor elkapta a melankólia, de egyébként az egész regény kész verejték, csak kapkodtam a fejem mikor mi történik, s közben végig ott volt a kérdések:
Ez most valós vagy nem valós? , Vajon kiderül miféle turpisság áll minden mögött?
S aközben míg a lehetetlen és a lehetséges közt eveztünk feltűntek ilyen kedves szereplők, mint Isabelle és Sempre úr, akiket keblemre ölelnék, mert tényleg bájos kis ékkövei voltak ennek a frusztrált ámokfutásnak, mely Daviddal történt.
Kicsit olyan skizofrénnek éreztem ezt a történetet, mely egyszerre válaszolt meg mindent, s nem mondott semmit.
Zafón nagy varázsló, könyve igazi irodalmi drog. S én pedig készségesen várom, hogy folytassam a történetet és komoly függő legyek.


Népszerű idézetek

>!
Dormeck P

Boldog az, akit a hülyék megugatnak, mert a lelke nem lesz a martalékuk.

23. oldal

>!
Izolda P

– Ne legyen már prűd, egymás közt vagyunk, és tudjuk, hogy a férfiember a hiányzó láncszem a cápa és a disznó között.

409. oldal

>!
Miestas

…a könyveknek lelkük van, ott él bennük az író lelke, és az olvasóké is, mindazoké akik álmodtak róluk.

>!
Shanara

Az idő mindent meggyógyít, csak épp igazságot nem szolgáltat.

384. oldal

>!
bmgrapes I

… mondd meg, mivel dicsekszel, s én megmondom, mi hiányzik leginkább belőled.

259. oldal

1 hozzászólás
>!
Donka_Noémi

Nem bízom azokban, akik azt hiszik, sok a barátjuk. Csak azért hiszik, mert nem ismerik az embereket.

115. oldal

>!
lizke

Csak akkor tudja meg az ember, mi a szomjúság, ha már ivott.

44. oldal Budapest: Ulpius-ház (2010)

>!
lizke

– Maguk tudják, mire pazarolják az időt és a pénzt. Én inkább olvasok, mert rövid az élet.

239. oldal (Ulpius-ház, 2010)

>!
Lobo P

Sehol sincs igazság. A legtöbb, amit el lehet várni a dolgoktól, hogy ésszerűek legyenek. Az igazság ritka kór egy olyan világban, amely minden más szempontból makkegészséges.

Ulpius, 299. oldal

2 hozzászólás
>!
Izolda P

Az ihlet akkor jön, ha a könyökünk az asztalhoz tapad, az ülepünk a székhez, és jól megizzad a homlokunk. Keress egy témát, egy ötletet, és facsard az agyad egészen addig, amíg már fáj. Ezt nevezik ihletnek.

297. oldal

6 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Az Elfeledett Könyvek Temetője sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Enigma
Robert Galbraith: Halálos fehér
Dan Brown: Eredet
Dean R. Koontz: A visszatérő
Jo Nesbø: Hóember
Manuel Vázquez Montalbán: Déltengerek
Marc Pastor: Barcelona árnyai
María Dueñas: Öltések közt az idő
Susan Hill: Mrs. de Winter
Stephen King: Joyland