Angyali ​játszma (Az Elfeledett Könyvek Temetője 2.) 656 csillagozás

Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​húszas évek Barcelonájában egy titokzatos idegen felkeres egy reménytelenül szerelmes fiatal írót. Visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki: rengeteg pénz, és talán egyéb jutalmak is várják, ha megbeszélt időre megírja a Könyvet, amely mindenek feletti hatalommal bír. Az író elvállalja a munkát, és ezzel ördögi csapdába kerül; hidegvérű gyilkosok, kegyetlen kopók, áruló barátok és csalfa szerelmek kísérik temetőkön és kísértetkastélyokon át, hogy végtére is leleplezze azt, aki a szálakat mozgatja.

Kezdődjön hát az ANGYALI JÁTSZMA…

Carlos Ruiz Zafón a világ egyik legismertebb írója. A szél árnyéka című első regénye hatalmas nemzetközi sikert aratott. Művei több mint negyven nyelven jelennek meg, páratlan hangulatú, szépséges, érzelmes és filmszerű regényeivel olvasók millióit hódította meg világszerte. Lenyűgöző új regénye valóságos labirintus, tele titkokkal, szenvedéllyel, és a könyvek iránti sosem múló szerelemmel.
„Egy regény tele ragyogással és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tartalomjegyzék

>!
Európa, Budapest, 2020
608 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635043163 · Fordította: Latorre Ágnes
>!
Európa, Budapest, 2017
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634053781 · Fordította: Latorre Ágnes
>!
Európa, Budapest, 2016
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634053781 · Fordította: Latorre Ágnes

2 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

David Martín · Isabella Gispert · Andreas Corelli · Pedro Vidal

Helyszínek népszerűség szerint

Barcelona


Kedvencelte 141

Most olvassa 42

Várólistára tette 291

Kívánságlistára tette 200

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Réka0128 P>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

„A könyveknek lelkük van, ott él bennük az író lelke, és az olvasóké is, mindazoké akik álmodtak róluk.”

A tavalyi évem egyik legkiemelkedőbb olvasmánya A szél árnyéka volt, ezért idén mindenképpen olvasni szerettem volna Az Elfeledett Könyvek Temetője további három kötetét. Tartottam tőle, hogy az Angyali játszma nem fogja hozni azt a szintet, mint az előző rész, de hatalmasat tévedtem. Zafón könyveit olvasni számomra mindig egy igazán különleges élmény. :) A történet A szél árnyéka előtt játszódik, de vannak kapcsolódási pontok a szereplők által. A cselekmény felépítése fantasztikus, valamint rendkívül rejtélyes és izgalmas. Ahogy már Zafóntól megszokhattuk a misztikum és a romantika sem maradt ki a sztoriból. Egyedül a végén volt hiányérzetem, mert egy-két kérdésre választ sajnos nem kaptam.
A főszereplő személye az egyik olyan dolog, ami miatt az Angyali játszma sokkal jobban tetszett. David karaktere nagyon közel került a szívemhez, ezért nagyon sajnáltam, amikor a dolgai balszerencsésen alakultak. Isabellát borzasztóan csíptem a karakán természetével, és imádtam a Daviddel vívott szócsatáikat. A Sempere család is felbukkan a történetben, de ezzel kapcsolatban mást nem árulok el. :)
Zafón zsenialitására nincsenek szavak, úgyhogy olvassátok a könyveit és tapasztaljátok meg ti is. ♥

4 hozzászólás
Bla I>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Zafón két könyve elolvasása után egyszerűen kíváncsi lettem. Az Angyali játszma is izgalmas volt és tetszett a sztorija, ami összekapcsolódik az előzően olvasott két Zafón regénnyel is, de a története más. Kalandos és nyomasztóbb, mint a korábbiak, de ebben sem csalódik az, aki beleszeretett Zafón áradó, olvasmányos stílusába, talányos misztikájába és fő karaktereibe. "Egy regény tele ragyogással és rejtélyes útvesztőkkel. Fantasztikus olvasmány."(Stepfen King) Egyetértek vele!

EssentialHencsi P>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Nagyon tetszett, de a vége egy kicsit zagyvaságnak tűnt. (Bocsi, Carlos.) Úgy nagyjából totál elvesztettem a fonalat, és több kérdésem lett a végére, mint Gundel Takácsnak egy Maradj talpon-maratonban. (Bocsi, Gábor.) spoiler Egyébiránt gyönyörű könyv, gyönyörű borító, tökéletes mondatok, izgalmas cselekmény, de azért remélem, a harmadik résztől okosabb leszek.

5 hozzászólás
Levandra>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

A könyvvel az első találkozásom egy magazin oldalán volt, ahol azt a tíz könyvet sorolták fel, amit mindenkinek feltétlenül el kell olvasnia. Utánanéztem és rögtön várólistára is tettem. Persze, akkor fel sem tűnt, hogy ez egy sorozat második kötete, de lényegében nincs jelentősége, különálló történet, önmagában is olvasható.

Atyaég! Ez egy agyamat eldobom-könyv!

A felvezetése kicsit nehézkes és hosszadalmas, de jelen esetben indokolt. Fontos információkat tudunk meg David Martínról, meg kell ismernünk őt, látnunk az ő szemén keresztül, mert nagy jelentősége van a történet szempontjából.

Az a nagyszerű ebben a könyvben, hogy számtalan lehetőség van benne. Hogy nem hagyja tétlenül szürke agysejtjeinket, folyamatosan munkára ösztönzi, beindul a találgatás és… sokszor eléggé meghökkentő feltételezésekhez jutva el. Carlos Ruíz Zafón mesterien játszik az érzékeinkkel, terelget alternatív megoldások felé, ösztönözve a gondolkodásra, arra, hogy egy író szemén keresztül keressük azokat az elemeket, amiket talán ő maga is végiggondolt, de végül elvetett. Akárhogy is, bármelyiket választotta volna, ez a könyv akkor is nagyot szólt volna.

Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2017/06/carlos-ruiz-za…

nope P>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Március elején fejeztem be A szél árnyékát és habár rosszat nem tudtam róla mondani, annyira nem is ragadott magával, mint amiben reménykedtem, mostanra pedig a cselekmény nagy részét sikerült is elfelejtenem. off Nem tudtam, mit várjak az Angyali játszmától, de azért bizakodva kezdtem bele.
Valószínűleg nagyon jókor került a kezembe ez a kötet, mert egyszerűen imádtam minden sorát. Magával ragadott a történet és az egész regényt belengő sajátos hangulat. Szerettem a karaktereket, főleg Davidot, mert teljesen hihető volt számomra az énközpontú, magába forduló zseniális író karaktere. Kár, hogy csak fikció az egész, mert szívesen elolvasnám A Kárhozottak városát, Az elhamvadt házat, a Mennyország lépteit és a kéziratot, amit David a főnöknek írt.

dagikám>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

A második rész sem okozott csalódást, igaz teljesen más fajta történetet olvashattunk, mint az első kötetben. Itt is főszerepet kaptak a könyvek, a rejtélyek utáni nyomozás és nem utolsósorban az író humora.
Felüdülés volt számomra David és Isabella párbeszédei, szópárbajai. Csodálatos, ahogy Zafón játszik a szavakkal, ahogy ebben a könyvben is úgy festi le az események sorozatát, hogy nem kell megerőltetnünk magunkat, hogy belehelyezkedjünk az események láncolatába.
Kedvenc lett ez is náalm.

Madama_Butterfly>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Atyaég… az utolsó lapok elolvasása után is csak pislogok, a fejem pedig tele van kavargó gondolatokkal és válasz nélküli kérdésekkel… Zseniálisan megírt történet, az érzések, érzelmek pedig amiket kivált… nos, azokat nem lehet csupán szavakkal leírni.
Egy biztos: Zafón most már vitathatatlanul a kedvenc íróim egyike. A könyveiről pedig nem írni kell, hanem olvasni.

buzavirág>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Kicsit visszaröppentünk az időben és elébe mentünk az előző résznek. Nekem tetszett ez az újszerű megoldás, de nem is vártam mást. Előző könyveiből már megtudhattam, hogy Zafón hihetetlen jól mesél, és közben töri a szíveket rendesen, hiszem megszeretteti az olvasóval a szereplőket, aztán meg elteszi őket láb alól. A nagy mesélés mellett ez a másik nagy erőssége az írónak, a karakterek, én legalábbis nagyon kedvelem őket. Ebben a részben Izabella és az öreg Sempere volt a kedvencem. A történet agyafúrt, szinte kitalálhatatlan és misztikus. Nekem amúgy az előző rész egy hangyányit jobban tettszett, ami felírható Fermín Romero de Torres számlájára.

Marcus P>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

A szél árnyéka után az Angyali játszma alaposan meglep, hiszen látszólag nem folytatása az első könyvnek, hanem egy korábban, a 20. század első évtizedeiben játszódó történetet mesél el.

A főhős, Daniel Martín olyan író, aki mindennél jobban vágyik a Nagy Mű megalkotására, amihez tulajdonképpen meg is van a tehetsége. Ennél azonban többre van szüksége a sikerhez, és ezért olyan döntéseket hoz meg sorban egymás után, amelyek hatására egyre mélyebbre merül egy általa sem ismert, de mindenképpen mérgező mocsárba.

A helyszín ezúttal is Barcelona, és a szerzőtől megszokott módon tulajdonképpen a város is szereplője a könyvnek – kedve is támad az embernek odautazni és bejárni a helyszíneket.* A humort nem nélkülöző, de alapvetően mégiscsak komor történetet tragédiák terhelik, és ahogy egyre inkább összeérnek a szálak a korábbi – de később játszódó – rész eseményeivel, az olvasónak rá kell jönnie, hogy ebben a könyvben nem igazán lesz része katarzisban, és ezáltal még erősebb lesz a regény hatása. Talán majd a sorozat lezárásában, de ne higgyük, hogy addig nem lesz rögös az utunk.

* A szerző honlapján elvileg elérhető egy Elveszett Könyvek Temetője túra, de sajnos hibás a link. Viszont érdemes rákeresni a Google-ben, a térkép is fellelhető, és vezetett túrákat is lehet lekötni.

teemaci P>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

A szél árnyéka nagyon tetszett, magasra tette a mércét. Kerestem az összefüggéseket a két rész között, kellett egy kis idő, mire leesett, hogy az Angyali játszma időben korábban játszódik, lehet érdemesebb lett volna ezzel kezdenem.
Igazán jó a sztori, izgalmas, rejtelmes, de számomra mégsem volt annyira letisztult, mint az első rész. Néha túl szövevényesnek éreztem off, időnként nagyokat ugrott az időben, és a lezárás is elég homályos lett nekem.
Ettől függetlenül szerettem a történet hangulatát, a sötét helyszínt az ütött-kopott romos épületekkel és a baljós tornyos házzal. Maradtak megválaszolatlan kérdések, hátha majd a következő rész eligazítja.


Népszerű idézetek

Dormeck P>!

Boldog az, akit a hülyék megugatnak, mert a lelke nem lesz a martalékuk.

23. oldal

Noncsianyu>!

– Pocsékul néz ki! – állapította meg
– Az emésztésem – feleltem.
– Mi feküdte meg a gyomrát?
– A valóság.
– Akkor tessen a sor végére állni – vetette oda.

163. oldal

Miestas>!

…a könyveknek lelkük van, ott él bennük az író lelke, és az olvasóké is, mindazoké akik álmodtak róluk.

Izolda P>!

– Ne legyen már prűd, egymás közt vagyunk, és tudjuk, hogy a férfiember a hiányzó láncszem a cápa és a disznó között.

409. oldal

lizke>!

– Maguk tudják, mire pazarolják az időt és a pénzt. Én inkább olvasok, mert rövid az élet.

239. oldal (Ulpius-ház, 2010)

bmgrapes I>!

… mondd meg, mivel dicsekszel, s én megmondom, mi hiányzik leginkább belőled.

259. oldal

1 hozzászólás
Shanara>!

Az idő mindent meggyógyít, csak épp igazságot nem szolgáltat.

384. oldal

lizke>!

Csak akkor tudja meg az ember, mi a szomjúság, ha már ivott.

44. oldal Budapest: Ulpius-ház (2010)

Papírszárnyak>!

Nem bízom azokban, akik azt hiszik, sok a barátjuk. Csak azért hiszik, mert nem ismerik az embereket.

115. oldal

Lobo P>!

– Sehol sincs igazság. A legtöbb, amit el lehet várni a dolgoktól, hogy ésszerűek legyenek. Az igazság ritka kór egy olyan világban, amely minden más szempontból makkegészséges.

299. oldal (Ulpius)

2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Az Elfeledett Könyvek Temetője sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Enigma
Dean R. Koontz: A visszatérő
Robert Galbraith: Halálos fehér
María Dueñas: Öltések közt az idő
Stephen King: Joyland
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Karine Giébel: Csak egy árnyék
Jodi Picoult: Második látásra
Eva García Sáenz de Urturi: A fehér város csöndje
Anne L. Green: Heather vonzásában