Angyali ​játszma (Az Elfeledett Könyvek Temetője 2.) 429 csillagozás

Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​húszas évek Barcelonájában egy titokzatos idegen felkeres egy reménytelenül szerelmes fiatal írót. Visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki: rengeteg pénz, és talán egyéb jutalmak is várják, ha megbeszélt időre megírja a Könyvet, amely mindenek feletti hatalommal bír. Az író elvállalja a munkát, és ezzel ördögi csapdába kerül; hidegvérű gyilkosok, kegyetlen kopók, áruló barátok és csalfa szerelmek kísérik temetőkön és kísértetkastélyokon át, hogy végtére is leleplezze azt, aki a szálakat mozgatja.

Kezdődjön hát az ANGYALI JÁTSZMA…

Carlos Ruiz Zafón a világ egyik legismertebb írója. A szél árnyéka című első regénye hatalmas nemzetközi sikert aratott. Művei több mint negyven nyelven jelennek meg, páratlan hangulatú, szépséges, érzelmes és filmszerű regényeivel olvasók millióit hódította meg világszerte. Lenyűgöző új regénye valóságos labirintus, tele titkokkal, szenvedéllyel, és a könyvek iránti sosem múló szerelemmel.
„Egy regény tele ragyogással és… (tovább)

Eredeti mű: Carlos Ruiz Zafón: El Juego del Ángel

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tartalomjegyzék

>!
Európa, Budapest, 2016
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634053781 · Fordította: Latorre Ágnes
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
668 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632544120 · Fordította: Latorre Ágnes
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
668 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541709 · Fordította: Latorre Ágnes

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

David Martín


Kedvencelte 94

Most olvassa 22

Várólistára tette 203

Kívánságlistára tette 121

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Levandra P
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

A könyvvel az első találkozásom egy magazin oldalán volt, ahol azt a tíz könyvet sorolták fel, amit mindenkinek feltétlenül el kell olvasnia. Utánanéztem és rögtön várólistára is tettem. Persze, akkor fel sem tűnt, hogy ez egy sorozat második kötete, de lényegében nincs jelentősége, különálló történet, önmagában is olvasható.

Atyaég! Ez egy agyamat eldobom-könyv!

A felvezetése kicsit nehézkes és hosszadalmas, de jelen esetben indokolt. Fontos információkat tudunk meg David Martínról, meg kell ismernünk őt, látnunk az ő szemén keresztül, mert nagy jelentősége van a történet szempontjából.

Az a nagyszerű ebben a könyvben, hogy számtalan lehetőség van benne. Hogy nem hagyja tétlenül szürke agysejtjeinket, folyamatosan munkára ösztönzi, beindul a találgatás és… sokszor eléggé meghökkentő feltételezésekhez jutva el. Carlos Ruíz Zafón mesterien játszik az érzékeinkkel, terelget alternatív megoldások felé, ösztönözve a gondolkodásra, arra, hogy egy író szemén keresztül keressük azokat az elemeket, amiket talán ő maga is végiggondolt, de végül elvetett. Akárhogy is, bármelyiket választotta volna, ez a könyv akkor is nagyot szólt volna.

Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2017/06/carlos-ruiz-za…

>!
buzavirág
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Kicsit visszaröppentünk az időben és elébe mentünk az előző résznek. Nekem tetszett ez az újszerű megoldás, de nem is vártam mást. Előző könyveiből már megtudhattam, hogy Zafón hihetetlen jól mesél, és közben töri a szíveket rendesen, hiszem megszeretteti az olvasóval a szereplőket, aztán meg elteszi őket láb alól. A nagy mesélés mellett ez a másik nagy erőssége az írónak, a karakterek, én legalábbis nagyon kedvelem őket. Ebben a részben Izabella és az öreg Sempere volt a kedvencem. A történet agyafúrt, szinte kitalálhatatlan és misztikus. Nekem amúgy az előző rész egy hangyányit jobban tettszett, ami felírható Fermín Romero de Torres számlájára.

>!
Lénaanyukája P
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Nagyon tetszett, de a vége egy kicsit zagyvaságnak tűnt. (Bocsi, Carlos.) Úgy nagyjából totál elvesztettem a fonalat, és több kérdésem lett a végére, mint Gundel Takácsnak egy Maradj talpon-maratonban. (Bocsi, Gábor.) spoiler Egyébiránt gyönyörű könyv, gyönyörű borító, tökéletes mondatok, izgalmas cselekmény, de azért remélem, a harmadik résztől okosabb leszek.

1 hozzászólás
>!
robinson MP
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Zseniális könyv, varázslatos, jó a történet, szép mondatok. A fordító is bejátszik biztosan, A szél árnyékához még nem volt szerencsém, de hamarosan. A vége talán kicsit túl bonyolított, tekervényes volt, meg a Christina az elmeosztályon rész is.
amúgy nagyon jó, érdekes olvasmány, lekötött, hangulata van. az elmúlt félév egyik legjobb élménye volt. Nagyon megfogott. Egyszerűen jó volt olvasni.

12 hozzászólás
>!
Dormeck
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Szóhoz se jutok…

*Tegnap óta a hatása alatt vagyok és még mindig nem tudom pontosan mit érzek.
Egészen az utolsó lapokig azt hittem, hogy ez is 'csak' egy jól átgondolt és papírra vetett történet, mint A szél árnyéka , de aztán minden átrendeződött bennem és rá kellett döbbennem, hogy talán több annál.
Zafón óriási történetszövő, és úgy tűnik tisztában is van ezzel. Ott rejtőzik a sorok között és észrevétlenül elragad egy másik világba, ahol mindent a kedve szerint irányít. Egy kicsit beenged a fantáziájába… megízlelgetheted a szavakat, az érzéseket, az illatokat, és együtt gondolkodhatsz vele.
Rég volt már ilyen élményben részem, és igazán örülök, hogy ez a könyv az emlékeim között szerepel ezentúl, mert így ő is része a történetemnek.

8 hozzászólás
>!
BlissX I
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Zseniális könyv, akárcsak a Szél árnyéka.

Nem értek egyet azokkal, akik szerint nem tudta Zafón, hogy mit akar kihozni belőle és lezáratlan a mű vége. Pont, hogy nagyon is összeáll a kép és elgondolkodtatja az olvasót, megdöbbenti, kicsit talán a saját fantáziájára is rábízza a végkifejletet. Továbbá nekem úgy érződött, hogy Zafón már jóval szabadabban és összeszedettebben írt.

Gyönyörű és sötét történet tele misztikummal, egy a szívemhez nagyon hozzánőtt karakterrel (Isabella) és külön öröm, hogy még többet tudtunk meg a Sempere családról, akik a történet szerves részét képezték a könyvesbolttal és az Elfeledett Könyvek Temetőjével együtt.

Nekem csupán egy dolog fájt, sokkal jobban tetszett a régi borító és az új verzió van meg. De még sokkal szebbek az eredeti spanyol és az angol borítók. Főleg az, amin egy kislány szalad.

13 hozzászólás
>!
Anó P
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Érdekes, hogy bár az előző kötetek is nagyon tetszettek, csak most akadt a kezembe a már korábban megvett harmadik. És Zafón megint elbűvölt. Imádom a stílusát! A huszas évek Barcelonája, benne a sok különleges utca és hátborzongató ház – Zafónnál a házak mindig átveszik valahogy eredeti tulajdonosuk lelkületét, s az utána oda költözők nem értik ezt, csak borzonganak az idegen légkörben…s történnek furcsa, megmagyarázhatatlan események, bontakoznak halálos szerelmek, s itt is megjelenik a Sátán, hogy megkörnyékezze, befonja soros áldozatát, aki a főhős, egy fiatal író, akinek új vallást kellene alkotni számára a saját lelke árán… Minden lassan egyre rosszabb lesz, de e regény hősei is eljutnak az Elfeledett Könyvek Temetőjébe – s amikor már megszomorodva le akartam tenni a könyvet, Zafón még csavart rajta egyet – s könnyes szemmel, de mégis megelégedve csukhattam be végül. S várom a szerző új könyveit!
Ja, és nem biztos, hogy jó sorrendben olvastam a meglevőket, hiszen e regény végén született Daniel, A szél árnyéka főszereplője – jó ürügy tehát, hogy majd újra elolvassam azt is:)

>!
finding_dori
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Azt mondják, az emberek elfelejtik, mit tettél, de azt sosem felejtik el, hogy azok a tettek milyen érzéseket keltettek benne. Valahogy én is így vagyok ezzel a könyvvel. Néha olyan irigy tudnék lenni, hogy legszívesebben az összes példányt begyűjteném, nem érdekelne, hogy nem tudom elolvasni, de rajtam kívül senki más ne is olvassa. Nem érdemli meg akárki :D Nyilván én is akárki vagyok, akinek pusztán véletlenül került a kezébe a könyv, de árulkodhat ez valamiről, ha ilyen elsöprő hatással volt rám a könyv :)

5 hozzászólás
>!
Vackor6 P
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Csodálatos egy könyv! Ízletes szavak, pörgő esemény, misztikus szálak… Így csodás, ahogy van.
Többen javasolták, hogy a második kötettel kezdjem, mégis az elsőtől akartam nekifutni. De a sors közbeszólt és nem tudatosan mégis ezt a kötetet vettem a kezembe először.
Szó szerint hazahívott, nem hagyott időt jóformán másra. Akart engem és én is akartam őt. Mikor az utolsó sor után becsuktam, pár percig a kezemben tartottam és elemi erővel jött a vágy, hogy írjak. Hogy ilyet írhassak én is.
Ez a könyv valami különlegesség. Olvasd el, ha még nem tetted… :))

2 hozzászólás
>!
Juci P
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Hm, hm. Jól indult, nagyon tetszik a fordítás (A szél árnyéka magyar fordítása szerintem nem sikerült ilyen jól), vannak jó szövegek és jó karakterek, DE. A vége szerintem is hülyeség, ez persze teljesen szubjektív kategória, de én úgy érzem, nem sikerült. És sajnos egész egyszerűen nem tudtam megkedvelni a narrátort, emiatt nem is drukkoltam neki.

Spoilerkérdések:

Végül is ki a búbánat ez a Corelli? Ha maga a Sátán, akkor mit búslakodik a végén? Inkább örülne, hogy volt egy világháború (ugye ’45-ben írja az epilógust).
Most akkor a házban lakó gonoszság vagy Corelli íratta a narrátorral és Maskarával vagy kicsodával ezeket a borzalmas szövegeket?
Az állítólag talpig becsületes zsaru miért akarja mindenáron eltenni láb alól a főhőst?
És úgy általában: WTF?

36 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Dormeck

Boldog az, akit a hülyék megugatnak, mert a lelke nem lesz a martalékuk.

23. oldal

>!
Izolda +SP

– Ne legyen már prűd, egymás közt vagyunk, és tudjuk, hogy a férfiember a hiányzó láncszem a cápa és a disznó között.

409. oldal

>!
Miestas

…a könyveknek lelkük van, ott él bennük az író lelke, és az olvasóké is, mindazoké akik álmodtak róluk.

>!
bmgrapes I

… mondd meg, mivel dicsekszel, s én megmondom, mi hiányzik leginkább belőled.

259. oldal

1 hozzászólás
>!
lizke

Csak akkor tudja meg az ember, mi a szomjúság, ha már ivott.

44. oldal Budapest: Ulpius-ház (2010)

>!
Shanara

Az idő mindent meggyógyít, csak épp igazságot nem szolgáltat.

384. oldal

>!
Nona

Nem bízom azokban, akik azt hiszik, sok a barátjuk. Csak azért hiszik, mert nem ismerik az embereket.

115. oldal

>!
Izolda +SP

Az ihlet akkor jön, ha a könyökünk az asztalhoz tapad, az ülepünk a székhez, és jól megizzad a homlokunk. Keress egy témát, egy ötletet, és facsard az agyad egészen addig, amíg már fáj. Ezt nevezik ihletnek.

297. oldal

6 hozzászólás
>!
Lobo P

Sehol sincs igazság. A legtöbb, amit el lehet várni a dolgoktól, hogy ésszerűek legyenek. Az igazság ritka kór egy olyan világban, amely minden más szempontból makkegészséges.

Ulpius, 299. oldal

2 hozzászólás
>!
Noncsianyu

– Pocsékul néz ki! – állapította meg
– Az emésztésem – feleltem.
– Mi feküdte meg a gyomrát?
– A valóság.
– Akkor tessen a sor végére állni – vetette oda.

163. oldal


A sorozat következő kötete

Az Elfeledett Könyvek Temetője sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Adler: Barcelonából, szeretettel
Francisco González Ledesma: Halál Barcelonában
Marc Pastor: Barcelona árnyai
Ildefonso Falcones: A tenger katedrálisa
Bleeding Bride: A téboly kertje
Gaston Leroux: Az operaház fantomja
William Faulkner: Szentély
Mary Shelley – Bram Stoker – Robert Louis Stevenson: Frankenstein / Drakula / Dr. Jekyll és Mr. Hyde
Eduardo Mendoza: A csodák városa
Murakami Haruki: Szputnyik, szívecském!