Angyali ​játszma (Az Elfeledett Könyvek Temetője 2.) 901 csillagozás

Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​húszas évek Barcelonájában egy titokzatos idegen felkeres egy reménytelenül szerelmes fiatal írót. Visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki: rengeteg pénz, és talán egyéb jutalmak is várják, ha megbeszélt időre megírja a Könyvet, amely mindenek feletti hatalommal bír. Az író elvállalja a munkát, és ezzel ördögi csapdába kerül; hidegvérű gyilkosok, kegyetlen kopók, áruló barátok és csalfa szerelmek kísérik temetőkön és kísértetkastélyokon át, hogy végtére is leleplezze azt, aki a szálakat mozgatja.

Kezdődjön hát az ANGYALI JÁTSZMA…

Carlos Ruiz Zafón a világ egyik legismertebb írója. A szél árnyéka című első regénye hatalmas nemzetközi sikert aratott. Művei több mint negyven nyelven jelennek meg, páratlan hangulatú, szépséges, érzelmes és filmszerű regényeivel olvasók millióit hódította meg világszerte. Lenyűgöző új regénye valóságos labirintus, tele titkokkal, szenvedéllyel, és a könyvek iránti sosem múló szerelemmel.
„Egy regény tele ragyogással és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tartalomjegyzék

>!
Európa, Budapest, 2020
608 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635043163 · Fordította: Latorre Ágnes
>!
Európa, Budapest, 2017
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634053781 · Fordította: Latorre Ágnes
>!
Európa, Budapest, 2016
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634053781 · Fordította: Latorre Ágnes

2 további kiadás


Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

David Martín · Isabella Gispert · Andreas Corelli · Diego Marlasca · Pedro Vidal · Sempere úr

Helyszínek népszerűség szerint

Barcelona · Sempere és Fiai könyvesbolt


Kedvencelte 175

Most olvassa 47

Várólistára tette 331

Kívánságlistára tette 218

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Fantasztikus volt.
Carlos Ruiz Zafón valami elképesztő tehetséggel van megáldva. Ugyan még csak két könyvet olvastam eddig tőle, de szerintem kijelenthetem, hogy amihez hozzáér, abból valami tökéletes fog születni.
Imádtam a szereplőket, azt, ahogy a cselekmény kibontakozott. Előkerült most is a Sempere könyvesbolt, ahova már ismerősként térhettem vissza.
Hihetetlenül izgalmas, összetett, hatalmas fordulatokkal. Egy kincs. :) Próbálom majd minél hamarabb olvasni a harmadik részt, nem kéne megint másfél évet várnom két kötet között. :'D

Réka0128 P>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

„A könyveknek lelkük van, ott él bennük az író lelke, és az olvasóké is, mindazoké akik álmodtak róluk.”

A tavalyi évem egyik legkiemelkedőbb olvasmánya A szél árnyéka volt, ezért idén mindenképpen olvasni szerettem volna Az Elfeledett Könyvek Temetője további három kötetét. Tartottam tőle, hogy az Angyali játszma nem fogja hozni azt a szintet, mint az előző rész, de hatalmasat tévedtem. Zafón könyveit olvasni számomra mindig egy igazán különleges élmény. :) A történet A szél árnyéka előtt játszódik, de vannak kapcsolódási pontok a szereplők által. A cselekmény felépítése fantasztikus, valamint rendkívül rejtélyes és izgalmas. Ahogy már Zafóntól megszokhattuk a misztikum és a romantika sem maradt ki a sztoriból. Egyedül a végén volt hiányérzetem, mert egy-két kérdésre választ sajnos nem kaptam.
A főszereplő személye az egyik olyan dolog, ami miatt az Angyali játszma sokkal jobban tetszett. David karaktere nagyon közel került a szívemhez, ezért nagyon sajnáltam, amikor a dolgai balszerencsésen alakultak. Isabellát borzasztóan csíptem a karakán természetével, és imádtam a Daviddel vívott szócsatáikat. A Sempere család is felbukkan a történetben, de ezzel kapcsolatban mást nem árulok el. :)
Zafón zsenialitására nincsenek szavak, úgyhogy olvassátok a könyveit és tapasztaljátok meg ti is. ♥

7 hozzászólás
Kriszta_89 P>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Nem vitatom, hogy Zafón egy zseni. Idei évem egyik meglepetése volt ő, mikor megismerkedtem a munkásságával és csak sajnálni tudom, hogy lassan elfogynak a könyvei a várólistámon.
A szél árnyéka után nem is volt kérdés, hogy folytatom a sorozatot. Az Elfeledett Könyvek Temetője ismét egy olyan misztikumot teremtett meg, ami a maga sötétségével teljesen berántott. Szóról szóra, mondatról mondatra fenntartotta végig az érdeklődésem, folyamatosan agyaltam, ahogy a szálakat csűri és csavarja. A könyv végére sikerült az első résszel való kapcsolatot is megfejtenem. Egyelten hibát vétettem el, hogy a két rész olvasása közt túl sok időt hagytam, így a soron következőknél erre nagyobb figyelmet fogok fordítani.
Nagyon szerettem a karaktereket annak ellenére is, hogy elég sok a sötét és és nem éppen a kedvelhető szereplő. Olyannyira jó a karakterábrázolás, a helyszínek leírása, hogy egy komplett filmet forgattam le magamba :) Az utolsó fejezet igen erős kérdőjeleket okozott, hogy ez mégis mi lehet.
Emelem kalapon, ahogy ezt a történetet minden szereplőjével együtt felépítette négy részen keresztül, nos így kell egy jó könyvet/sorozatot írni!
Alig várom a következő részt, főleg a kis motoszkáló kérdőjel miatt a fejemben.
Bátran olvassatok Zafón-t, nem bánjátok meg :)

8 hozzászólás
Bla IP>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Zafón két könyve elolvasása után egyszerűen kíváncsi lettem. Az Angyali játszma is izgalmas volt és tetszett a sztorija, ami összekapcsolódik az előzően olvasott két Zafón regénnyel is, de a története más. Kalandos és nyomasztóbb, mint a korábbiak, de ebben sem csalódik az, aki beleszeretett Zafón áradó, olvasmányos stílusába, talányos misztikájába és fő karaktereibe. "Egy regény tele ragyogással és rejtélyes útvesztőkkel. Fantasztikus olvasmány."(Stepfen King) Egyetértek vele!

dagikám>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

A második rész sem okozott csalódást, igaz teljesen más fajta történetet olvashattunk, mint az első kötetben. Itt is főszerepet kaptak a könyvek, a rejtélyek utáni nyomozás és nem utolsósorban az író humora.
Felüdülés volt számomra David és Isabella párbeszédei, szópárbajai. Csodálatos, ahogy Zafón játszik a szavakkal, ahogy ebben a könyvben is úgy festi le az események sorozatát, hogy nem kell megerőltetnünk magunkat, hogy belehelyezkedjünk az események láncolatába.
Kedvenc lett ez is náalm.

nope P>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Március elején fejeztem be A szél árnyékát és habár rosszat nem tudtam róla mondani, annyira nem is ragadott magával, mint amiben reménykedtem, mostanra pedig a cselekmény nagy részét sikerült is elfelejtenem. off Nem tudtam, mit várjak az Angyali játszmától, de azért bizakodva kezdtem bele.
Valószínűleg nagyon jókor került a kezembe ez a kötet, mert egyszerűen imádtam minden sorát. Magával ragadott a történet és az egész regényt belengő sajátos hangulat. Szerettem a karaktereket, főleg Davidot, mert teljesen hihető volt számomra az énközpontú, magába forduló zseniális író karaktere. Kár, hogy csak fikció az egész, mert szívesen elolvasnám A Kárhozottak városát, Az elhamvadt házat, a Mennyország lépteit és a kéziratot, amit David a főnöknek írt.

Levandra>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

A könyvvel az első találkozásom egy magazin oldalán volt, ahol azt a tíz könyvet sorolták fel, amit mindenkinek feltétlenül el kell olvasnia. Utánanéztem és rögtön várólistára is tettem. Persze, akkor fel sem tűnt, hogy ez egy sorozat második kötete, de lényegében nincs jelentősége, különálló történet, önmagában is olvasható.

Atyaég! Ez egy agyamat eldobom-könyv!

A felvezetése kicsit nehézkes és hosszadalmas, de jelen esetben indokolt. Fontos információkat tudunk meg David Martínról, meg kell ismernünk őt, látnunk az ő szemén keresztül, mert nagy jelentősége van a történet szempontjából.

Az a nagyszerű ebben a könyvben, hogy számtalan lehetőség van benne. Hogy nem hagyja tétlenül szürke agysejtjeinket, folyamatosan munkára ösztönzi, beindul a találgatás és… sokszor eléggé meghökkentő feltételezésekhez jutva el. Carlos Ruíz Zafón mesterien játszik az érzékeinkkel, terelget alternatív megoldások felé, ösztönözve a gondolkodásra, arra, hogy egy író szemén keresztül keressük azokat az elemeket, amiket talán ő maga is végiggondolt, de végül elvetett. Akárhogy is, bármelyiket választotta volna, ez a könyv akkor is nagyot szólt volna.

Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2017/06/carlos-ruiz-za…

Madama_Butterfly>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Atyaég… az utolsó lapok elolvasása után is csak pislogok, a fejem pedig tele van kavargó gondolatokkal és válasz nélküli kérdésekkel… Zseniálisan megírt történet, az érzések, érzelmek pedig amiket kivált… nos, azokat nem lehet csupán szavakkal leírni.
Egy biztos: Zafón most már vitathatatlanul a kedvenc íróim egyike. A könyveiről pedig nem írni kell, hanem olvasni.

buzavirág>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Kicsit visszaröppentünk az időben és elébe mentünk az előző résznek. Nekem tetszett ez az újszerű megoldás, de nem is vártam mást. Előző könyveiből már megtudhattam, hogy Zafón hihetetlen jól mesél, és közben töri a szíveket rendesen, hiszem megszeretteti az olvasóval a szereplőket, aztán meg elteszi őket láb alól. A nagy mesélés mellett ez a másik nagy erőssége az írónak, a karakterek, én legalábbis nagyon kedvelem őket. Ebben a részben Izabella és az öreg Sempere volt a kedvencem. A történet agyafúrt, szinte kitalálhatatlan és misztikus. Nekem amúgy az előző rész egy hangyányit jobban tettszett, ami felírható Fermín Romero de Torres számlájára.

rosemary_goth P>!
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma

Ismét meg kellett állapítanom magamban, hogy imádom Zafón stílusát. Szeretem, ahogyan a szép cukormázas mondatai elém tárulnak a könyv lapjain.
Aztán meg jön az a misztikus, borzongató, rejtélyes hangulat, ami tökéletes ellentéte kellene legyen a szép szövegnek, de persze mégsem az. Valahogy meséssé tudja spoiler festeni szavaival a kegyetlen valóságot is.

Ez a történet is, mint a sorozat előző része, tele titokzatossággal, misztikus sötétséggel, sejtelmes hangulattal… és természetesen az Elfeledett Könyvekkel.
Aztán persze a végére kiderül, hogy mi is a valóság.
Zafónt csak ajánlani tudom mindenkinek, mert szép, élvezetes, izgalmas. Azt hiszem, ő szerettette meg velem igazán a mágikus realizmust :)


Népszerű idézetek

Dormeck>!

Boldog az, akit a hülyék megugatnak, mert a lelke nem lesz a martalékuk.

23. oldal

Noncsianyu>!

– Pocsékul néz ki! – állapította meg
– Az emésztésem – feleltem.
– Mi feküdte meg a gyomrát?
– A valóság.
– Akkor tessen a sor végére állni – vetette oda.

163. oldal

Miestas>!

…a könyveknek lelkük van, ott él bennük az író lelke, és az olvasóké is, mindazoké akik álmodtak róluk.

lizke>!

– Maguk tudják, mire pazarolják az időt és a pénzt. Én inkább olvasok, mert rövid az élet.

239. oldal (Ulpius-ház, 2010)

Izolda P>!

– Ne legyen már prűd, egymás közt vagyunk, és tudjuk, hogy a férfiember a hiányzó láncszem a cápa és a disznó között.

409. oldal

Shanara>!

Az idő mindent meggyógyít, csak épp igazságot nem szolgáltat.

384. oldal

Papírszárnyak>!

Nem bízom azokban, akik azt hiszik, sok a barátjuk. Csak azért hiszik, mert nem ismerik az embereket.

115. oldal

bmgrapes I>!

… mondd meg, mivel dicsekszel, s én megmondom, mi hiányzik leginkább belőled.

259. oldal

1 hozzászólás
Lana89>!

– Tudja miért jó, ha összetörik egy szív? – kérdezte aztán.
Nemet intettem.
– Mert soha többé nem törhet el még egyszer. Legfeljebb megkarcolódik.

285. oldal

2 hozzászólás
lizke>!

Csak akkor tudja meg az ember, mi a szomjúság, ha már ivott.

44. oldal Budapest: Ulpius-ház (2010)


A sorozat következő kötete

Az Elfeledett Könyvek Temetője sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Skye Warren: The Pawn – A gyalog
John Marrs: The One – A tökéletes pár
Karine Giébel: Csak egy árnyék
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában
Guillaume Musso: Az éjszaka és a lányka
Lakatos Levente: Tönkreteszlek
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
J. K. Smith: Ahol elkezdődött, ott ér véget