Tapas ​– Spanyol ínyencfalatok 2 csillagozás

Mininyársak, tésztakosárkák, tortillák és gazpachók
Carlos Herrera: Tapas – Spanyol ínyencfalatok

Carlos Herrera Spanyolország egyik legnagyobb tekintélyű gasztronómusa, a La Alacena de Carlos Herrera klub alapítója, aki kiváló sherryket és fenséges olívaolajat termel, no meg pompás házi felvágottakat készít. Ebben a könyvében több mint száz hagyományos spanyol tapas receptjét adja közre – Magyarországon is beszerezhető hozzávalókkal –, nagyszerű fotók kíséretében.

>!
Corvina, Budapest, 2007
120 oldal · ISBN: 9631356755

Kiemelt értékelések

csengeri_zsofia >!
Carlos Herrera: Tapas – Spanyol ínyencfalatok

Carlos Herrera: Tapas – Spanyol ínyencfalatok Mininyársak, tésztakosárkák, tortillák és gazpachók

Jó lett volna, ha a könyv elején vagy a „fejezetek” közt vagy igazából bárhol van egy kis leírás arról, hogy mi is az a tapas, miért van fontos szerepe a spanyol gasztronómiában, hogyan alakult ki… szóval bármi ilyesmi.
Az ilyen nagyobb formátumú, és főleg az egy bizonyos gasztro-kultúrából építkező könyvnél nekem ezek a kis részletek nagyon tudnak hiányozni. Persze nem várok én több száz oldalas bármit, 1 max 2 oldallal nagyon ki lettem volna békülve.
Viszont, hogy arról is írjak pár szót, ami benne volt a könyvben: a receptek közt voltak kifejezetten jó és érdekes kombinációk, nagyon tetszett a gazpacho-s rész, azokat a recepteket szerintem gyakran fogom még használni.
Ha kifejezetten tudod, hogy mi a tapasok lényege, vagy nem is érdekel, csak egy kis különlegességre vágysz a következő családi szülinapra, akkor teljesen rendben van ez a szakácskönyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Campos Jiménez Mária (szerk.): Spanyol konyha lépésről lépésre
Toró Elza (szerk.): A 100 legjobb spanyol recept
Marta Orlowska (szerk.): Spanyol konyha
Lusztig Tamás – Csigó László: Spanyol konyha
Marianne Kaltenbach: Spanyol ételek
Justh Szilvia (szerk.): Spanyol konyha
Verhóczki István: Nemzetközi Konyha
John Newton: Egy falat… Spanyolország
Samuel Clark – Samantha Clark: Casa Moro
Beke Csilla (szerk.): Tapas