Carlos Herrera Spanyolország egyik legnagyobb tekintélyű gasztronómusa, a La Alacena de Carlos Herrera klub alapítója, aki kiváló sherryket és fenséges olívaolajat termel, no meg pompás házi felvágottakat készít. Ebben a könyvében több mint száz hagyományos spanyol tapas receptjét adja közre – Magyarországon is beszerezhető hozzávalókkal –, nagyszerű fotók kíséretében.
Tapas – Spanyol ínyencfalatok 2 csillagozás
Kiemelt értékelések
Carlos Herrera: Tapas – Spanyol ínyencfalatok Mininyársak, tésztakosárkák, tortillák és gazpachók
Jó lett volna, ha a könyv elején vagy a „fejezetek” közt vagy igazából bárhol van egy kis leírás arról, hogy mi is az a tapas, miért van fontos szerepe a spanyol gasztronómiában, hogyan alakult ki… szóval bármi ilyesmi.
Az ilyen nagyobb formátumú, és főleg az egy bizonyos gasztro-kultúrából építkező könyvnél nekem ezek a kis részletek nagyon tudnak hiányozni. Persze nem várok én több száz oldalas bármit, 1 max 2 oldallal nagyon ki lettem volna békülve.
Viszont, hogy arról is írjak pár szót, ami benne volt a könyvben: a receptek közt voltak kifejezetten jó és érdekes kombinációk, nagyon tetszett a gazpacho-s rész, azokat a recepteket szerintem gyakran fogom még használni.
Ha kifejezetten tudod, hogy mi a tapasok lényege, vagy nem is érdekel, csak egy kis különlegességre vágysz a következő családi szülinapra, akkor teljesen rendben van ez a szakácskönyv.
Hasonló könyvek címkék alapján
- Campos Jiménez Mária (szerk.): Spanyol konyha lépésről lépésre ·
Összehasonlítás - Toró Elza (szerk.): A 100 legjobb spanyol recept ·
Összehasonlítás - Marta Orlowska (szerk.): Spanyol konyha ·
Összehasonlítás - Lusztig Tamás – Csigó László: Spanyol konyha ·
Összehasonlítás - Marianne Kaltenbach: Spanyol ételek ·
Összehasonlítás - Justh Szilvia (szerk.): Spanyol konyha ·
Összehasonlítás - Verhóczki István: Nemzetközi Konyha ·
Összehasonlítás - John Newton: Egy falat… Spanyolország ·
Összehasonlítás - Samuel Clark – Samantha Clark: Casa Moro ·
Összehasonlítás - Beke Csilla (szerk.): Tapas ·
Összehasonlítás