A ​legmélyebb titok 10 csillagozás

Carla Buckley: A legmélyebb titok

Eve ​Lattimore családja pont olyan, mint külvárosi utcájuk bármely másik családja, egy dolgot leszámítva. A tizenéves Tyler ritka betegségben szenved, ami miatt rendkívül érzékeny a napfényre, ezért életét súlyos függönyök és zárt ajtók mögött tölti, és csak éjszakánként hagyhatja el a házat. Eve soha nem szűnő éberséggel őrködik fia felett, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az egyre nyughatatlanabb kamaszt megóvja a külvilág veszélyeitől.
Egészen addig a napig, amíg meg nem történik az elképzelhetetlen. Borzalmas haláleset rázza fel a környék lakóinak hétköznapjait, és mérgezi meg gyanakvással a szomszédok közti békés viszonyt. Eve nehéz döntések előtt áll: vajon a történtek dacára képes lesz egyben tartani a családot akár hazugságok árán is, vagy örökre el kell válnia imádott fiától?

A legmélyebb titok egyszerre megindító és izgalmas regény a megbocsátásról és a reményről, az élet törékenységéről és azokról a nem várt áldozatokról, amelyeket meg kell… (tovább)

Eredeti mű: Carla Buckley: The Deepest Secret

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pipacs könyvek

>!
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155435218

Most olvassa 1

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Carla Buckley: A legmélyebb titok

Nem egy mindennapi könyvet tarthattam a kezemben. Ez a történet megrázó és megindító volt egyszerre. Lelkileg teljesen megviselt, mégis azt kell írnom, hogy ezt a könyvet mindenkinek el kell olvasnia. Döbbenetes milyen érzelmeket volt képes kiváltani belőlem, és elgondolkodtatni, hogy ezekben a helyzetekben én mit tettem volna? Hogyan cselekednék? Megmutatja, hogy az anyai szeretet milyen erős, hogy egy anya mi mindent képes megtenni, előtérbe helyezni a gyermekeit, és nem nézni önmagát, vagy másokat.

Ilyen komplex, és számomra tökéletesen megírt regényt ritkán olvasok. Ha akarnék akkor sem tudnék hibát találni benne. Részletesen vázolja a szereplők legmélyebb félelmeit, mégsem szájbarágósan. A feszültséget folyamatosan egy szintben tartva adagolja, nem hagyja ellaposodni, vagy unalmassá válni a történetet. És mindemellett egy olyan betegséget mutat be, amit sokan nem ismernek, és elképzelésük sincs, hogyan lehet ezzel megküzdeni, vagy ezzel együtt élni a családtagoknak. A könyv olvasása alatt, én is megnéztem ezt a betegséget, és egyszerűen elképzelésem sincs, hogy ez milyen nehéz, mind a betegnek, mind a családtagoknak.

Bővebb ajánló a honlapon:
https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/02/28/carl…

>!
Zsanni
Carla Buckley: A legmélyebb titok

Érdekes volt. A történet, a stílus, a szereplők… sok-sok érzés… különleges könyv.


Népszerű idézetek

>!
Marcsi061

Hogyan kellene tudnia egy szülőnek kiegyensúlyozni az egészséges és a törékeny gyereke igényeit? Nem lehet egyenlő az eloszlás – sem időben, sem forrásokban, sem az ébren, kusza gondolatok között átvirrasztott órák számában, a sötétben –, ám a szeretet lehet pontosan ugyanaz. A szeretetet mindig precízen, pont középen vágta ketté, és ez az elosztás nem igényelt semmiféle erőfeszítést.

185. oldal

>!
Marcsi061

Az alvás azoknak a kiváltsága, akiknek tiszta a lelkiismeretük. Számára elérhetetlen, tiltott gyümölcs.

157. oldal

>!
Marcsi061

De néha éppen a tudás a legrosszabb; az, ha ott van előttünk az összes nyers, tagadhatatlan tény, kiterítve, tisztán és világosan, és nem tehetünk az égvilágon semmit, hogy bármelyiken is változtassunk.

163. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Lars Kepler: A bosszúálló
Réti László: Budapest Boulevard
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Angela Marsons: Egy élet ára
Réti László: Kaméleon
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Helena Silence: Ezüsthíd