Világkonyha 2 csillagozás

Öt földrész hatszáz receptje
Carla Bardi – Walter Mericchi: Világkonyha

A könnyen megfogható, kihajtható, bárhol letehető, zsebkönyv alakú szakácskönyv a konyhába csalogat: minden egyed oldalon egy-egy messzi tájról érkezett recept vár az elkészítésére. A több mint 600 elővarázsolandó étel meglepetéseket csak az ízvilágában tartogat: a sütés-főzés nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a maláj csirkesatay, a kínai édes-savanyú sertéshús, az arab falafel és hummusz, a görög tzatziki és a bécsi almás rétes a tányérunkra kívánkozik. Bátran készítsük el.

>!
Kossuth, Budapest, 2005
976 oldal · ISBN: 9630946157 · Fordította: Piros Christa

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Rona_Kokkonen>!
Carla Bardi – Walter Mericchi: Világkonyha

Carla Bardi – Walter Mericchi: Világkonyha Öt földrész hatszáz receptje

Nagyon kevés szakácskönyvet olvasok, inkább szeretem én magam kitalálni az ételeket. Ez a könyv azonban remek inspiráció lehet, ha mondjuk egy tematikus vacsorát szeretnénk összeütni. Minden ízvilág megtalálható benne, nem is igazán a receptek ragadnak meg, hanem a gyönyörű fotók.
Egyik kedvencem, amit már többször is kipróbáltam belőle, a mediterrán kenyérsaláta.


Hasonló könyvek címkék alapján

Váncsa István: Lakoma
Marianthi Milona – Werner Stapelfeldt: Görög kulinária
Korpádi Péter: Kínai és távol-keleti konyhák
Gennaro Contaldo: Gennaro olasz péksége
Felicita Sala: Egy év Kertvárosban
Szántó Péter: Kínai főzőiskola alapfokon
Liu Zihua – Uli Franz: Az igazi kínai konyha
Bártfai László (szerk.): A 100 legjobb görög recept
Toró Elza: A 100 legjobb kínai étel
Antonio Carluccio – Gennaro Contaldo: A két falánk olasz