Segítség, ​főzök 4 csillagozás

Modern és gyors receptek fiataloknak
Carla Bardi: Segítség, főzök Carla Bardi: Segítség, főzök

A Segítség, főzök című receptgyűjtemény az új generációnak készült, és a könnyen beszerezhető hozzávalókból, egyszerűen elkészíthető receptek segítségével nemcsak főzni tanít, hanem kedvet csinál ahhoz is, hogy másokat vendégül lássunk.

A fiataloknak olyan ételekre van szükségük, amelyek egyszerre táplálják az agyukat és a testüket. A könyv fejezetei – finom rágcsálnivalók, villámgyors harapnivalók, egészséges fogások, egytálételek, édes falatok – a diákok, fiatal felnőttek és a mamahotel elhagyók igényeihez igazodnak. A könyvünkben szereplő 100 ínycsiklandó fogás között megtalálható az összes kedvenc a pizzától, a nachoson és a burgeren át a tésztaételekig és desszertekig minden, amit egy fiatal megkívánhat akár egy hétköznapi tanulós estén, vagy amivel vendégül látná barátait.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Polihisztor Bookazine Kossuth

>!
Kossuth, Budapest, 2018
130 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630992015 · Fordította: Feje Ágnes · Illusztrálta: Brent Parker Jones
>!
Kossuth, Budapest, 2018
132 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630992015 · Fordította: Feje Ágnes

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Carla Bardi: Segítség, főzök

Carla Bardi: Segítség, főzök Modern és gyors receptek fiataloknak

Remek főzőskönyv, a blogon néhány elkészített ételt is megnézhettek: :)

https://konyvutca.blogspot.com/2018/07/carla-bardi-segi…

ValerinLanz P>!
Carla Bardi: Segítség, főzök

Carla Bardi: Segítség, főzök Modern és gyors receptek fiataloknak

Megszenvedtem ezzel a könyvvel. Jobban mondva a receptekkel. Szinte mind csodás, szinte mindet ki akartam próbálni, és csak ritkán kellett volna hozzá valami extravagáns hozzávaló. Az általam készített receptek többségénél megfigyelhetőek voltak az alapok – extra szűz olívaolaj, pamezán –, amiket a végére már oda-vissza tudtam. Visszatekintve a főtt ételek szerintem jobban sikerültek, ezek közül nagyon sok kedvencet avattam. Ott van például mindjárt az utolsó, a Kolbászos sült rigatoni, a Lasagne, a Tagliatelle húsos szósszal, vagy az új kedvenc reggelim, a Tojásrántotta brokkolival és pancettával. Csirkemelles és marhahúsos receptek voltak nagyrészt a könyvben, illetve én ezeket próbáltam ki többségében. Teljesen kimaradtak számomra a levesek, a halas ételek, vagy például a villámgyors harapnivalónak feltüntetett Pad Thai. Ezek nem vonzottak annyira. A kötetnek hála szereztem be több olyan fűszert is, ami korábban nem volt itthon – bazsalikom, fehérbors. A sütemények tekintetében sajnos gyakran nem megfelelő lett a végeredmény. A cukrozott sűrített tej azóta is mumus számomra, sehol sem lehet kapni, amit házilag készítek, az meg túl folyós. Itt is volt azért néhány nagy-nagy kedvenc, például a Fenyőmagos-parmezános pálmalevél, amit azóta már milliószor elkészítettünk, vagy a Csokis-mogyorós tortácskák, ami a kedvenc muffin receptem lett.
A könyv szerintem nem bánik jól az idővel; valamihez nekem sokkal több idő kellett – pl. zöldséges párolása –, valamihez meg jóval kevesebb. Nem írta ki normálisan, mikor milyen tejszínt kell használni, én meg még mindig hülye vagyok ehhez, és inkább veszek főző-meg habtejszínt is, nehogy anya leordítsa a fejem. Vannak benne hibák, amiket egy olyan profi, mint anyukám, azonnal észrevesz, én viszont ragaszkodom a recepthez, és a végén én fogok csalódni. A receptek többsége nem is túl gyors, az esetleg igaz, hogy modern, mert például nagyon sok fajta tésztát használ. A parmezánsajthoz viszont a végletekig ragaszkodik. :D
Nem bánom, hogy megvettem, és sok nagyon szuper receptet készítettem belőle, ami a családnak is ízlett. Kis finomítással tényleg egy nagyon hasznos, modern receptkönyv lehetne.


Hasonló könyvek címkék alapján

Antonio Carluccio – Gennaro Contaldo: A két falánk olasz
Sándor Adrienn (szerk.): Mediterrán konyha
Bartholomaeus Platina: Bartholomaeus Platina reneszánsz receptjei
Henry Firth – Ian Theasby: Bosh!
Marianthi Milona – Werner Stapelfeldt: Görög kulinária
Szép Krisztina: Levesek
André Dominé (szerk.): Francia kulinária
Váncsa István: Lakoma 2.
Szabolcs András – Szabolcs-Gyuris Éva: Fánki Főö
Magyar Elek: Az ínyesmester nagy szakácskönyve