Thérai ​vér (Earthdawn) 7 csillagozás

Carl Sargent – Marc Gascoigne: Thérai vér

A hatalmas Thérai Birodalom megmentette a világot a teljes pusztulástól. A Rémek nagy része távozott ugyan, de a félelem és a rettegés nem múlik el ilyen könnyen… Vérfagyasztó gyilkosságok, titokzatos téboly és megmagyarázhatatlan öngyilkosságok szedik áldozataikat Vivane-nek, a Birodalom egyik városának nemesei között. Théra végül megelégeli a dolgot, és elküldi Cassiant, az elf harcos-varázslót, hogy derítse ki, mi áll a borzalmas események hátterében. Cassian sötét fondorlatok rejtélyes hálójába keveredik, mely Vivane nyomornegyedétől egészen a Birodalom legfelső köreiig nyúlik… Őrült mágusokkal, rothadó élőholtakkal és vérszomjas orkokkal kell megküzdenie veszedelmes nyomozása során.

>!
Beholder, Budapest, 2000
284 oldal · ISBN: 9639047570 · Fordította: Nyikos Eszter, Németh Kálmán

Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Noro >!
Carl Sargent – Marc Gascoigne: Thérai vér

Talán a legjobban megkomponált Earthdawn-történet. Félig krimi, félig fantasy, horrorisztikus elemekkel. Szerepjátékos szemmel egy kicsit ugyan bukdácsol, de ez legfeljebb azt zavarhatja, aki komolyan beleásta magát az RPG-be.

Niann>!
Carl Sargent – Marc Gascoigne: Thérai vér

Aki kicsit is szimpatizál az EarthDawn világgal, a könyv bizonyára elnyeri tetszését. Intrikák, mocskos titkok, egy fényűző birodalom, melyet a hatalmi játszmák belűről emésztenek… Jó alapötlet, jó kivitelezés, kidolgozott karakterek. Merem ajánlani…

Viktória_Csikány>!
Carl Sargent – Marc Gascoigne: Thérai vér

Egyszer a 2000-es évek elején olvastam valahogy, másodjára pedig kb egy hónapja.
Krimi-fantasynak tudnám besorolni.
Összetett történet, jól felépített karakterek és meghökkentő végkimenetel. A Thérai birodalom nem olyan, mint amilyennek látszik. Még annyira sem, mint gondolnánk.
Ha olyan könyvet kerestek, ami pörög mégis elgondolkoztat és foglalkoztat, amikor épp nem olvasod, érdemes belekezdened.


A sorozat következő kötete

Earthdawn sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Max Gladstone: Nagyrészt halott
Margaret Weis – Tracy Hickman: A téli éj sárkányai
David Gaider: A hívás
Boruzs Gergely Gábor: A korona árnyékában
Stan Brown: Rák
R. A. Salvatore: Csillagtalan éj
Wayne Chapman: Észak lángjai
Ian Russel: Egyezség
Szalkai László: Ha megszakad a napvilág
Richard Awlinson: Tantras