Sötétben (Adam Fawley 2.) 30 csillagozás

Cara Hunter: Sötétben

Tudod, ​mit rejtegetnek a szomszéd házban?
Az EGY KÖZELI ISMERŐS című, óriási bestseller szerzőjétől.

Egy félholt nőt és egy gyereket találnak egy alagsori szobába zárva. Senki se tudja, kik ők – a nő nem tud beszélni, és nem jelentették be olyan személyek eltűnését, akiknek a személyleírása illik rájuk. A ház tulajdonosa egy idős férfi, aki azt állítja, még sosem látta őket.
Oxford csendes város. A környékbeliek nem értik, hogyan történhetett meg mindez az orruk előtt. De Adam Fawley detektívfelügyelő tudja, hogy semmi nem lehetetlen. És senki nem olyan ártatlan, mint amilyennek látszik…
A Sötétben egy új detektívsorozat második darabja, mely lázban tartja a brit krimiolvasókat. Az Egy közeli ismerős sikert sikerre halmoz, a széria új kötete pedig megjelenése óta előkelő helyen szerepel Anglia sikerlistáin.

Cara Hunter az angliai Oxfordban él a férjével és a macskáival. Gyerekkora óta szenvedélyes krimirajongó.
„Rafinált és különlegesen… (tovább)

Eredeti mű: Cara Hunter: In The Dark

>!
XXI. Század, Budapest, 2019
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155915345 · Fordította: Gömöri Péter

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 45


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Cara Hunter: Sötétben

Már az első történet is nagyon tetszett, de ez a második rész zseniális volt! A legjobban Adam Fawley gondolata fejezi ki az én érzéseimet is a könyvvel kapcsolatban: „Akárhányszor azt hiszem, hogy végre előrébb haladtam ezzel a nyomozással, mindig jön egy újabb csavar. És mindig egy még hátborzongatóbb fordulat.”

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2019/03/cara-hunter-sotet…

>!
Anarchia_Könyvblog P
Cara Hunter: Sötétben

Egyszer tettem a könyvbe könyvjelzőt, amikor hajnalban már ragadtak le a szemeim. Majd reggel újra kézbe vettem és nem tettem le, nem lehetett. Az első rész szenzációs, a második zseniális.

Cara Hunter nevét külön kiemelném a krimi- és thrillerírók közül. Teljesen lényegtelen, hogy ez még csak a második könyve, azonban olyan erős sorozattal indított, amellyel a legnagyobbak közé kerül. Kérdem én: hol volt eddig?

Kiszámíthatatlan csavarok, állandó feszültség és izgalom, nem utolsósorban emberi karakterek. Nem a tökéletességre hajt. Mint általában a legtöbb krimiben (természetesen van egy-két kivétel) adott egy szereplő, aki okosabb, agyafúrtabb és mindenki másnál tökéletesebb, illetve szinte minden esetben csak és kizárólag ő egyedül oldja meg az ügyet. Az Adam Fawley- sorozat ennek pontosan az ellentettje, és éppen ezért szerethető. Itt jelen van az emberi hiba, a gyarlóság, az önzés, de leginkább a jó csapatmunka. Mindenkinek megvan a maga erőssége és gyengesége, amivel együtt egy igazán jó legénységet toborzott.

Könnyedén eléri, hogy a saját képzelőerőnket is latba vessük, megdolgoztatja az agyunkat, gondolkodásra sarkallva, így az olvasó is beleolvad a történetbe, ezzel együtt oldva meg az ügyet. Összegezve: Hunter ismét nagyot alkotott, és a Sötétben című regényével bekerült a kedvenc íróim közé.
Amit még mindenképpen muszáj megemlítenem, és ami roppant mód tetszett, hogy a szereplők fejezetei leginkább E/3 személyben íródnak, azonban maga Fawley E/1-be olvasható, mintha a jelenben lennék- ott és akkor. Talán ezért keltett olyan érzést bennem az írónő, hogy én is részese vagyok a történetének, bevonva ezzel a nyomozásba.

Teljes ajánló itt:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/03/20/cara_hunte…

>!
robinson P
Cara Hunter: Sötétben

Tulajdonképpen egy jó krimit olvashattam, mégis tele vagyok ellentmondással ezzel a történettel. A kevesebb több lett volna. Ez most egy sláger-könyv, illik szeretni, de nekem nem megy. Minden esetre, érdemes lehet tenni egy próbát vele. Mert kinek a pap, kinek a papné…
https://gaboolvas.blogspot.com/2019/03/sotetben.html

1 hozzászólás
>!
cirmilla
Cara Hunter: Sötétben

Nem vártam sokat a regènytől, el vagyok már telve a női pszichothrillerektől. Az ìrónő előző regènye nem hagyott mèly nyomokat. Csak annyit mondhatok, hogy elolvastam egy nap alatt ès nem nyúltam más könyvhöz míg tartott. Aki ismer, tudja, ez ritka mint a fehèr holló.

>!
BociBoci
Cara Hunter: Sötétben

Zseniális! A Közeli ismerős is nagyon tetszett de ez a rèsz szerintem mèg jobban sikerül. Nagyon várom a következőt!

>!
szandi009
Cara Hunter: Sötétben

Hát….Imádtam. Meglepő vége lett. Az első kötet nem teszett, de a könyves boltban mégis csak vonzott ez a könyv. Így adtam az írónak még egy lehetőséget és hát kilóra megvett. Letehetetlen magával ragad, néhol szívfacsaró, majd megdöbbent.

>!
BBetti86 
Cara Hunter: Sötétben

Egy sorozat 2. kötete, de az első ismerete nélkül is nyugodtan lehet olvasni. A karakterek (a nyomozók) ugyanazok, de az ügy teljesen más.
Két stílust ötvöz magában: egyrészt, a krimi cselekményközpontú. Folyamatosan pörögnek az események, és a rendőrök mindent bevetnek, hogy eljussanak az igazsághoz. Helyszínelés, tanúk és gyanúsítottak kihallgatása, kutatás, elméletek felállítása és ellenőrzése is van benne. Kellő fordulat is akad, hogy izgalmas legyen a történet.
Másrészt, Hunter odafigyel a karakterépítésre. Rendőrök, áldozatok és elkövetők, mindenki indítékait és lelki világát megismerhetjük. Néhol nekem sok is volt a szenvedés, amit ezek a szereplők átélnek. Mindenki nyomorult benne valamiképpen, nem is volt könnyű olvasni ezt a sok szenvedést.
Tetszett, ahogy az elbeszélést időnként megszakítja egyéb anyagokkal. Jegyzőkönyvvel, újságcikkel. King a Carrie-ben valósította meg ugyanazt, még hitelesebb tőle a cselekménysor.
Talán jobban is tetszett, mint az első rész. Várom a 3. kötete is!

>!
szia777 IP
Cara Hunter: Sötétben

Nagyon jól megkomponált írás, folyamatosan fenntartja az olvasó érdeklődését.

>!
Marta_Kotai_Szabone
Cara Hunter: Sötétben

Nagyon pörgős és izgalmas könyv. Sokkal jobb volt, mint az előző része(pedig már az is tetszett) remélem lesz 3.rész is.

>!
Barbár
Cara Hunter: Sötétben

Az Adam Fawley sorozat 2. kötete igazolja a megelőlegezett bizalmat. Csak egy rejtélyt kellene megfejteni Fawley csapatának, de óriási átverés lesz belőle. Jönnek a csavarok egymás után, és a kezdetben logikátlannak tűnő cselekedetek értelmet nyernek. Fawley nem azzal éri el célját, hogy folyton az eszét csillogtatja, hanem azzal, hogy hagyja társait játszani.


Népszerű idézetek

>!
Zsófi_és_Bea P

Ahogy a téma egyik legjobb ismerője egyszer megfogalmazta, egy pszichopata társaságában kitűnően érezheti magát az ember, de a végén mindig nagy árat kell fizetni érte.

453. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Semmit se bízzunk a véletlenre, nem igaz?

24. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Akárhányszor azt hiszem, hogy végre előrébb haladtam ezzel a nyomozással, mindig jön egy újabb csavar. És mindig egy még hátborzongatóbb fordulat.

316. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Őrizd meg a nyugalmad és folytasd a munkát.

141. oldal

>!
pribrgre

De idén valahogy minden másképpen van. Idén akad más is, ami brutális, nem csak a korai kelés.

9. oldal

>!
BBetti86 

Mintha azt mondta volna valaki, hogy a legtöbb kegyetlenséget áprilisban követik el. Mos, akárki is volt az illető, biztos, hogy nem nyomozó lehetett. A kegyetlenség nincs évszakhoz kötve, mindig és mindenhol jelen van – tudom, én már láttam közelről is. De a hideg és a sötétség valahogy elveszi az élét. Ebben a mi szakmánkban akkor éri váratlanul az embert, ha épp hét ágra süt a nap, énekelnek a madarak, és derült, kék az égbolt a fejünk fölött. Talán az erős kontraszt az oka. Remény az egyik, halál a másik oldalon.

8. oldal - Előszó


Hasonló könyvek címkék alapján

J. M. Gulvin: Hosszú számolás
M. C. Beaton: Szesz, szerelem, szemfényvesztés
L. S. Hilton: Maestra
Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Chris Carter: Halállista
Lars Kepler: A bosszúálló
J. D. Barker: Az ötödik áldozat
Réti László: Kaméleon