Sötétben (Adam Fawley 2.) 157 csillagozás

Cara Hunter: Sötétben

Tudod, ​mit rejtegetnek a szomszéd házban?
Az EGY KÖZELI ISMERŐS című, óriási bestseller szerzőjétől.

Egy félholt nőt és egy gyereket találnak egy alagsori szobába zárva. Senki se tudja, kik ők – a nő nem tud beszélni, és nem jelentették be olyan személyek eltűnését, akiknek a személyleírása illik rájuk. A ház tulajdonosa egy idős férfi, aki azt állítja, még sosem látta őket.
Oxford csendes város. A környékbeliek nem értik, hogyan történhetett meg mindez az orruk előtt. De Adam Fawley detektívfelügyelő tudja, hogy semmi nem lehetetlen. És senki nem olyan ártatlan, mint amilyennek látszik…
A Sötétben egy új detektívsorozat második darabja, mely lázban tartja a brit krimiolvasókat. Az Egy közeli ismerős sikert sikerre halmoz, a széria új kötete pedig megjelenése óta előkelő helyen szerepel Anglia sikerlistáin.

Cara Hunter az angliai Oxfordban él a férjével és a macskáival. Gyerekkora óta szenvedélyes krimirajongó.
„Rafinált és különlegesen… (tovább)

>!
XXI. Század, Budapest, 2019
458 oldal · ISBN: 9786155915352 · Fordította: Gömöri Péter
>!
XXI. Század, Budapest, 2019
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155915345 · Fordította: Gömöri Péter

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Adam Fawley · pszichopata · Szociopata


Kedvencelte 14

Most olvassa 7

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 67

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Cara Hunter: Sötétben

Az Egy közeli ismerősben olvasottak erős érzelmeket hoztak fel bennem, ezért mindenképpen szerettem volna a sorozat második részét is elolvasni. Teljesen másnak találtam a két könyv stílusát (a bűntény jellege is különbözött), mégis ugyanolyan izgalmas volt ez is. Kapkodtam a fejem, fordulat fordulat hátán, akárhányszor valakit „meggyanúsítottam”, hamarosan el is kellett vetnem az elméletem. Igazi elméletet nem is tudtam gyártani, annyira ellentmondásos volt minden, és a végkifejlet egy egészen újszerű ötlet volt, ami az emberi gonoszság egy döbbenetes bugyraiba kalauzolt el.

Bea_Könyvutca P>!
Cara Hunter: Sötétben

Már az első történet is nagyon tetszett, de ez a második rész zseniális volt! A legjobban Adam Fawley gondolata fejezi ki az én érzéseimet is a könyvvel kapcsolatban: „Akárhányszor azt hiszem, hogy végre előrébb haladtam ezzel a nyomozással, mindig jön egy újabb csavar. És mindig egy még hátborzongatóbb fordulat.”

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2019/03/cara-hunter-sotet…

mate55>!
Cara Hunter: Sötétben

Cara Hunter többé-kevésbé sikeresnek mondható „indulása” után borítékolható volt, hogy a folytatás sem fog sokáig váratni magára. És a jóslatok természetesen beigazolódtak, hiszen az év elején debütáló „Sötétben” címet viselő krimije jött, látott és győzött. Nem állíthatom azt, hogy a regényben minden csupa napsugár lenne, de miután a könyv véget ért, azt kellett észrevennem magamon, hogy az imént olvasottak egész kellemes benyomást tettek rám. Van benne ugyan egypár fölösleges szál, ami miatt végig úgy éreztem, hogy anélkül is simán el lehetne mesélni ezt a történetet, de végeredményben egy jól megcsinált, okosan tálalt krimi, ami időnként még arra is képes volt, hogy emlékeztessen, miért érdemes krimiket olvasnom.

Réka0128 P>!
Cara Hunter: Sötétben

Ütős egy krimi volt. :)

Pár hónapja olvastam az első részt, úgyhogy ideje volt már folytatni a sorozatot. Az előző kötethez képest itt egy sokkal összetettebb és több szálon futó ügyet kapunk. Ahogy haladt a nyomozás és folyamatosan egyre több dolog derült ki, nemhogy kezdett volna kitisztulni a kép, hanem még jobban összezavarodtam a nyomozókkal együtt. Egy idő után már teljesen feladtam a találgatást, hogy vajon ki lehet a tettes. :D Végig nagyon izgalmas volt a történet, tele kiszámíthatatlan fordulatokkal és a lezárás is igazán meglepőre sikerült.
Az első részhez hasonlóan itt sem voltam kibékülve a karakterekkel. Valahogy olyan szerencsétlennek éreztem az egész nyomozógárdát, egyedül talán Erica Somer karaktere volt az, akivel szimpatizáltam. Az is zavart, hogy sokszor túlzottan belement az írónő a magánéletük részleteibe.
Mindenképp folytatni fogom a sorozatot, mert tetszik az írónő stílusa, leszámítva a gyenge karakteralkotását.

robinson P>!
Cara Hunter: Sötétben

Tulajdonképpen egy jó krimit olvashattam, mégis tele vagyok ellentmondással ezzel a történettel. A kevesebb több lett volna. Ez most egy sláger-könyv, illik szeretni, de nekem nem igazán megy. Minden esetre, érdemes lehet tenni egy próbát vele. Mert kinek a pap, kinek a papné…
https://gaboolvas.blogspot.com/2019/03/sotetben.html

1 hozzászólás
gumicukor>!
Cara Hunter: Sötétben

Nagyon tetszett ez a könyv is, hasonlóan a sorozat első kötetéhez. Maga a történet talán még jobb is volt, sokkal összetettebb, pillanatról-pillanatra változtak a rendelkezésre álló bizonyítékok, és a rendőrség ennek megfelelően is cselekedett. Pont ezért, mert olyan valóságosnak tűnt a nyomozás, tetszett ez a könyv annyira. Azt képzelem, hogy a valóságban is úgy működik, hogy amikor erre mutatnak a bizonyítékok, akkor x emberre terelődik a gyanú és őt tartóztatják le, majd ha rendelkezésre állnak új információk, akkor változik a gyanúsított személye y emberre. Az a baj sok krimivel szerintem, hogy nyomoznak-nyomoznak, és csak a legvégén, a tökéletes megoldás után tartóztatnak le bárkit is

A másik dolog, ami tetszett, hogy Fawley családi drámája (ugyanúgy, ahogy a többi nyomozóé) nem került bántóan előtérbe, nem nyomták az arcomba a nyomorukat, sorsukat. Ezt nagyon nem szeretem, a Helen Grace sorozattal is ez a bajom például, éppen ezért soha nem lesz a kedvenc sorozatom. Ellenben ez az Adam Fawley-sorozatban nem gond, mert nem tolakodó ez a vonal és a nyomozók amúgy is sokkal valódibb életet élnek, mint az említett másik sorozat szereplői.

Csillagot mégis le kell vonnom az első részhez hasonlóan a fordítás miatt. Látszik rajta, hogy van benne munka rendesen, inkább csak annyi bajom van vele, hogy kicsit 21. századiasítani kellene. Olyan szavakat és szófordulatokat használ, amik a köznyelvben már ritkábban fordulnak elő. Egy jó olvasószerkesztő ráférne a fordításra.

Anarchia_Könyvblog>!
Cara Hunter: Sötétben

Egyszer tettem a könyvbe könyvjelzőt, amikor hajnalban már ragadtak le a szemeim. Majd reggel újra kézbe vettem és nem tettem le, nem lehetett. Az első rész szenzációs, a második zseniális.

Cara Hunter nevét külön kiemelném a krimi- és thrillerírók közül. Teljesen lényegtelen, hogy ez még csak a második könyve, azonban olyan erős sorozattal indított, amellyel a legnagyobbak közé kerül. Kérdem én: hol volt eddig?

Kiszámíthatatlan csavarok, állandó feszültség és izgalom, nem utolsósorban emberi karakterek. Nem a tökéletességre hajt. Mint általában a legtöbb krimiben (természetesen van egy-két kivétel) adott egy szereplő, aki okosabb, agyafúrtabb és mindenki másnál tökéletesebb, illetve szinte minden esetben csak és kizárólag ő egyedül oldja meg az ügyet. Az Adam Fawley- sorozat ennek pontosan az ellentettje, és éppen ezért szerethető. Itt jelen van az emberi hiba, a gyarlóság, az önzés, de leginkább a jó csapatmunka. Mindenkinek megvan a maga erőssége és gyengesége, amivel együtt egy igazán jó legénységet toborzott.

Könnyedén eléri, hogy a saját képzelőerőnket is latba vessük, megdolgoztatja az agyunkat, gondolkodásra sarkallva, így az olvasó is beleolvad a történetbe, ezzel együtt oldva meg az ügyet. Összegezve: Hunter ismét nagyot alkotott, és a Sötétben című regényével bekerült a kedvenc íróim közé.
Amit még mindenképpen muszáj megemlítenem, és ami roppant mód tetszett, hogy a szereplők fejezetei leginkább E/3 személyben íródnak, azonban maga Fawley E/1-be olvasható, mintha a jelenben lennék- ott és akkor. Talán ezért keltett olyan érzést bennem az írónő, hogy én is részese vagyok a történetének, bevonva ezzel a nyomozásba.

Teljes ajánló itt:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/03/20/cara_hunte…

smetalin>!
Cara Hunter: Sötétben

Úgy érzem összerázódott a csapat és az író is. Ez egy jobban sikerült rész volt, akár azt is írhatom hogy biza élveztem a sztorit. Engem nem zavart, hogy állandóan visszaálltak a startkocákra ahogy haladt előre a nyomozás, mindig új részletek derültek ki, így újból neki futottak elölről. Most nem volt nagyon aprólékos és nem voltak tévutak, kitérők sem.
Két ügyet nyomoztak egyszerre, és engem megvezetett rendesen az író, mert itt ki nem találja senki sem az indítékot sem az összefüggést.

EssentialHencsi P>!
Cara Hunter: Sötétben

A pancser nyomozócsapat ismét akcióba lép!
De most azért hellyel-közzel sikerült kinyomozni a gyilkost, miután nagyjából az egész város gyanúsítottá vált, azért rátaláltak a helyes megoldásra. Legalábbis fogjuk rá.
Ettől függetlenül jól elvoltam vele, az első résznél mindenképpen jobb volt. Strandra tökéletes választás.

1 hozzászólás
vyvienne P>!
Cara Hunter: Sötétben

Cara Hunter te egy lángelme vagy! Az egész történet hátborzogató, megbotránkoztató, pszichopata és én csak imádni tudom! Már az első rész is kellőképpen a beteg kategóriába tartozott, na de ez a rész? A rövid „fejezetek” végig fenntartják az olvasó figyelmét, az író nagyon jól bánik a szavakkal és mindig tudja, hol kell abbahagyni az adott részt, így az embert megeszi a fene, mire kiderül miről is van szó. Adam Fawley belopta magát a szívembe, rettentő eszes és furfangos, nagyon ért az emberekhez, tökéletes nyomozó. A nyomozócsapat összetétele igen vegyes, de mindenkinek megvan a maga egyénisége és a szerepe a cselekményben. Az emberre akkora hatást gyakorol a történet, hogy nagyon nehéz letenni a könyvet, az író annyira rafináltan intézi a dolgokat, hogy az ember nem bír ellenállni és muszáj olvasnia. Ebben a részben akár ki is lehetett volna találni, hogy ki az elkövető, végig volt sejtettem is spoiler, de annyi a csavar a történetben, hogy a végén az állam a padlón koppant. spoiler Ezt a sorozatot megéri elolvasni!


Népszerű idézetek

mate55 >!

(…) a gyermektelen nőknek legalább egy macskájuk van. Mert szükségük van egy melegséget árasztó élőlényre, akit felemelhetnek, és magukhoz ölelhetnek, épp, mint egy gyereket; mert ez az ölelés valami ősi, zsigeri örömöt ad, ami messze túlmegy a tudatos szereteten.

333. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Ahogy a téma egyik legjobb ismerője egyszer megfogalmazta, egy pszichopata társaságában kitűnően érezheti magát az ember, de a végén mindig nagy árat kell fizetni érte.

453. oldal

mate55>!

Ez az ápolónő javasolta, hogy olvassam el azt az Emma Donoghue-könyvet… A szobát.

361. oldal

7 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!

Semmit se bízzunk a véletlenre, nem igaz?

24. oldal

mate55 >!

Amikor a lány magához tér, olyan koromsötét körülötte minden, mintha bekötötték volna a szemét.

(első mondat)

Bea_Könyvutca P>!

Akárhányszor azt hiszem, hogy végre előrébb haladtam ezzel a nyomozással, mindig jön egy újabb csavar. És mindig egy még hátborzongatóbb fordulat.

316. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Őrizd meg a nyugalmad és folytasd a munkát.

141. oldal

pribrgre P>!

De idén valahogy minden másképpen van. Idén akad más is, ami brutális, nem csak a korai kelés.

9. oldal

BBetti86 >!

Mintha azt mondta volna valaki, hogy a legtöbb kegyetlenséget áprilisban követik el. Mos, akárki is volt az illető, biztos, hogy nem nyomozó lehetett. A kegyetlenség nincs évszakhoz kötve, mindig és mindenhol jelen van – tudom, én már láttam közelről is. De a hideg és a sötétség valahogy elveszi az élét. Ebben a mi szakmánkban akkor éri váratlanul az embert, ha épp hét ágra süt a nap, énekelnek a madarak, és derült, kék az égbolt a fejünk fölött. Talán az erős kontraszt az oka. Remény az egyik, halál a másik oldalon.

8. oldal - Előszó


A sorozat következő kötete

Adam Fawley sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

J. M. Gulvin: Hosszú számolás
M. C. Beaton: Szesz, szerelem, szemfényvesztés
L. S. Hilton: Maestra
Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Chris Carter: Halállista
Lars Kepler: A bosszúálló
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Réti László: Kaméleon