Sötétben (Adam Fawley 2.) 198 csillagozás

Cara Hunter: Sötétben

Tudod, ​mit rejtegetnek a szomszéd házban?
Az EGY KÖZELI ISMERŐS című, óriási bestseller szerzőjétől.

Egy félholt nőt és egy gyereket találnak egy alagsori szobába zárva. Senki se tudja, kik ők – a nő nem tud beszélni, és nem jelentették be olyan személyek eltűnését, akiknek a személyleírása illik rájuk. A ház tulajdonosa egy idős férfi, aki azt állítja, még sosem látta őket.
Oxford csendes város. A környékbeliek nem értik, hogyan történhetett meg mindez az orruk előtt. De Adam Fawley detektívfelügyelő tudja, hogy semmi nem lehetetlen. És senki nem olyan ártatlan, mint amilyennek látszik…
A Sötétben egy új detektívsorozat második darabja, mely lázban tartja a brit krimiolvasókat. Az Egy közeli ismerős sikert sikerre halmoz, a széria új kötete pedig megjelenése óta előkelő helyen szerepel Anglia sikerlistáin.

Cara Hunter az angliai Oxfordban él a férjével és a macskáival. Gyerekkora óta szenvedélyes krimirajongó.
„Rafinált és különlegesen… (tovább)

>!
XXI. Század, Budapest, 2019
458 oldal · ISBN: 9786155915352 · Fordította: Gömöri Péter
>!
XXI. Század, Budapest, 2019
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155915345 · Fordította: Gömöri Péter

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Adam Fawley · pszichopata · Szociopata


Kedvencelte 17

Most olvassa 10

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 78

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Suba_Csaba P>!
Cara Hunter: Sötétben

Ismét egy nagyon csavaros, jól kigondolt krimi thrillert tett le az asztalra Cara Hunter. Ez a kötet még jobban is tetszett, mint a sorozat első része. Adam Fawley és csapata ezúttal egy pincébe zárt nő ügyében kezd el nyomozni, de hamarosan egy holttestre is bukkannak a közelben. Vajon a két eset összefügg egymással? Ki hazudik és miért? Az amstetteni rémként ismert Josef Fritzl ügyének újragondolása engem teljesen lenyűgözött, csak ajánlani tudom a műfaj kedvelőinek. Akár önálló kötetként is olvasható. Alig várom, hogy a szerző következő könyvét is a kezembe vegyem.

>!
XXI. Század, Budapest, 2019
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155915345 · Fordította: Gömöri Péter
4 hozzászólás
Regina_Elek>!
Cara Hunter: Sötétben

Mindenkinek van sötét oldala.

A szabadság megfosztásának egyik legvisszataszítóbb formája, amikor egy védtelen fiatal magatehetetlen lányt évekig fogva tartanak egy sötét pincében. Az állandó jellegű fizikai bántalmazások mellett az áldozat olyan lelki hatásokon esik át, mely szabadulását követően képtelenné teheti a hétköznapi életbe való visszaállásra. Olyan esetről olvashatunk, ami a valóságban több alkalommal is elkövettek nők ellen, és amire csak évekkel később derült fény.

A történet egy olyan útvesztő, ahol minden alkalommal más irányba indulunk el, de minden alkalommal ugyanoda lyukadunk ki. Rendkívül fondorlatos és kellően idegtépő, akármennyire is akarjuk megfejteni a bűnesetet, ez a legkevésbé sem egyszerű hiszen a látszat néha csal, és látszat mögött van a lényeg.

https://anigersbooks.blogspot.com/2021/04/cara-hunter-s…

>!
XXI. Század, Budapest, 2019
458 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155915345 · Fordította: Gömöri Péter
klara_matravolgyi>!
Cara Hunter: Sötétben

Az Egy közeli ismerősben olvasottak erős érzelmeket hoztak fel bennem, ezért mindenképpen szerettem volna a sorozat második részét is elolvasni. Teljesen másnak találtam a két könyv stílusát (a bűntény jellege is különbözött), mégis ugyanolyan izgalmas volt ez is. Kapkodtam a fejem, fordulat fordulat hátán, akárhányszor valakit „meggyanúsítottam”, hamarosan el is kellett vetnem az elméletem. Igazi elméletet nem is tudtam gyártani, annyira ellentmondásos volt minden, és a végkifejlet egy egészen újszerű ötlet volt, ami az emberi gonoszság egy döbbenetes bugyraiba kalauzolt el.

Bea_Könyvutca P>!
Cara Hunter: Sötétben

Már az első történet is nagyon tetszett, de ez a második rész zseniális volt! A legjobban Adam Fawley gondolata fejezi ki az én érzéseimet is a könyvvel kapcsolatban: „Akárhányszor azt hiszem, hogy végre előrébb haladtam ezzel a nyomozással, mindig jön egy újabb csavar. És mindig egy még hátborzongatóbb fordulat.”

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2019/03/cara-hunter-sotet…

mate55 P>!
Cara Hunter: Sötétben

Cara Hunter többé-kevésbé sikeresnek mondható „indulása” után borítékolható volt, hogy a folytatás sem fog sokáig váratni magára. És a jóslatok természetesen beigazolódtak, hiszen az év elején debütáló „Sötétben” címet viselő krimije jött, látott és győzött. Nem állíthatom azt, hogy a regényben minden csupa napsugár lenne, de miután a könyv véget ért, azt kellett észrevennem magamon, hogy az imént olvasottak egész kellemes benyomást tettek rám. Van benne ugyan egypár fölösleges szál, ami miatt végig úgy éreztem, hogy anélkül is simán el lehetne mesélni ezt a történetet, de végeredményben egy jól megcsinált, okosan tálalt krimi, ami időnként még arra is képes volt, hogy emlékeztessen, miért érdemes krimiket olvasnom.

cicus61 P>!
Cara Hunter: Sötétben

Kicsit lassú folyású, de nagyon jó kis történet. Már régen olvastam az első részt, ami nagyon tetszett. Kedvelem Alexet és csapatát, nagyon jók, de ez a sztori most kifogott rajtuk. A végén persze minden a helyére kerül, vagy mégsem? :) Nagyon zavaros volt a történet, de jó értelemben. Egy gyilkosság és egy emberrablás, összefüggnek egymással, vagy nem. A vége is nagyon tetszett.

Bla I>!
Cara Hunter: Sötétben

Már Cara Hunter első könyvét olvasva érzékeltem az írónő kiemelkedő tehetségét, de a sorozat második könyve egyszerűen lenyűgöző volt. Az Oxfordi környezet már az első kötetben is utalt az általam kedvelt mesteri „Endavour” krimi-sorozatra(Binsey), de a második kötet konkrétan nevesíti is a TV-beli Morse felügyelőt – de persze nem ezért kitűnő krimi ez!
A cselekmény már felütésében is megdöbbentő, előrehaladva a történetben izgalmas és fordulatos – változatlan a felügyelő által vezetett jó csapatmunka –, amely a nyomozás szálait felderítve, lépésről-lépésre rakja össze a valóság mozaikját. A végén olyan előre nem látható csavarral, amelyre senki nem számíthatott. Olvasmányos, jó karakterekkel, szinte letehetetlen, minden érdekes bűnügyi történetet kedvelőnek ajánlom.
A kötetnek még ismeretterjesztésre is futja: nekem eddig fogalmam sem volt, mi is az a „necuke”.

dagikám>!
Cara Hunter: Sötétben

Ez mi volt!!?? Bátran ki jelenthetem, hogy fény évekkel jobb volt, mint az első rész, pedig az sem volt piskóta. Most kicsit úgy éreztem,hogy jobban a helyzet magaslatán van a nyomozó gárda, jobban kézben tartják a nyomozást, „kevésbé” tudják őket a gyanúsítottak átejteni.
Az írónő végig fenn tartotta a figyelmemet, csak kapkodtam a fejem, hogy mikor, mivel, milyen alapon gyanúsítják meg a soron következő elkövető jelöltet.
Az alaptörténet, hogy egy kisfiút és egy lányt találnak meg bezárva egy leépült öregember pincéjében, és el kezdődnek a találgatások, hogy mi történhetett, és ha ez még nem lenne elég, akkor összefüggésbe hozzák ezt az esetet egy korábbi gyilkossággal.
Egyszerűen letehetetlen volt, már be van készítve az írónő 3. könyve is.

2 hozzászólás
Réka0128 P>!
Cara Hunter: Sötétben

Ütős egy krimi volt. :)

Pár hónapja olvastam az első részt, úgyhogy ideje volt már folytatni a sorozatot. Az előző kötethez képest itt egy sokkal összetettebb és több szálon futó ügyet kapunk. Ahogy haladt a nyomozás és folyamatosan egyre több dolog derült ki, nemhogy kezdett volna kitisztulni a kép, hanem még jobban összezavarodtam a nyomozókkal együtt. Egy idő után már teljesen feladtam a találgatást, hogy vajon ki lehet a tettes. :D Végig nagyon izgalmas volt a történet, tele kiszámíthatatlan fordulatokkal és a lezárás is igazán meglepőre sikerült.
Az első részhez hasonlóan itt sem voltam kibékülve a karakterekkel. Valahogy olyan szerencsétlennek éreztem az egész nyomozógárdát, egyedül talán Erica Somer karaktere volt az, akivel szimpatizáltam. Az is zavart, hogy sokszor túlzottan belement az írónő a magánéletük részleteibe.
Mindenképp folytatni fogom a sorozatot, mert tetszik az írónő stílusa, leszámítva a gyenge karakteralkotását.

robinson P>!
Cara Hunter: Sötétben

Tulajdonképpen egy jó krimit olvashattam, mégis tele vagyok ellentmondással ezzel a történettel. A kevesebb több lett volna. Ez most egy sláger-könyv, illik szeretni, de nekem nem igazán megy. Minden esetre, érdemes lehet tenni egy próbát vele. Mert kinek a pap, kinek a papné…
https://gaboolvas.blogspot.com/2019/03/sotetben.html

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Regina_Elek>!

A kegyetenség nincs évszakhoz kötve, mindig és mindenhol jelen van..

8. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Ahogy a téma egyik legjobb ismerője egyszer megfogalmazta, egy pszichopata társaságában kitűnően érezheti magát az ember, de a végén mindig nagy árat kell fizetni érte.

453. oldal

mate55 P>!

Ez az ápolónő javasolta, hogy olvassam el azt az Emma Donoghue-könyvet… A szobát.

361. oldal

7 hozzászólás
mate55 P>!

(…) a gyermektelen nőknek legalább egy macskájuk van. Mert szükségük van egy melegséget árasztó élőlényre, akit felemelhetnek, és magukhoz ölelhetnek, épp, mint egy gyereket; mert ez az ölelés valami ősi, zsigeri örömöt ad, ami messze túlmegy a tudatos szereteten.

333. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Semmit se bízzunk a véletlenre, nem igaz?

24. oldal

mate55 P>!

Amikor a lány magához tér, olyan koromsötét körülötte minden, mintha bekötötték volna a szemét.

(első mondat)

Bea_Könyvutca P>!

Akárhányszor azt hiszem, hogy végre előrébb haladtam ezzel a nyomozással, mindig jön egy újabb csavar. És mindig egy még hátborzongatóbb fordulat.

316. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Őrizd meg a nyugalmad és folytasd a munkát.

141. oldal

pribrgre P>!

De idén valahogy minden másképpen van. Idén akad más is, ami brutális, nem csak a korai kelés.

9. oldal


A sorozat következő kötete

Adam Fawley sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

J. M. Gulvin: Hosszú számolás
M. C. Beaton: Szesz, szerelem, szemfényvesztés
L. S. Hilton: Maestra
Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Chris Carter: Halállista
Lars Kepler: A bosszúálló
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Réti László: Kaméleon