Nincs ​kiút (Adam Fawley 3.) 23 csillagozás

Cara Hunter: Nincs kiút

„Sziporkázóan ​zseniális, minden ízében hiteles detektívregény.”
Sunday Times Bestseller
Teljesen hétköznapi család. Leszámítva egy dolgot. Valaki az életükre tör…
Dübörög a karácsonyi szünet. Két gyereket épp most húztak ki leégett észak-oxfordi otthonuk romjai közül. A kisebbik fiú nem élte túl, a bátyja élet-halál között lebeg.
Miért maradtak egyedül a házban? Hol van az édesanyjuk és az apjuk miért nem veszi fel a telefonját?
Előkerül egy újabb bizonyíték és valóra válik Fawley nyomozó legrosszabb rémálma: ez a tűzeset nem baleset volt, hanem gyilkosság…
Mi van, ha valaki az egész családodat ki akarja irtani?
A Nincs kiút, Egy közeli ismerős és a Sötétben szerzőjének harmadik kötete. Cara Hunter detektívsorozata lázban tartja a brit krimiolvasókat és megjelenése óta előkelő helyen szerepel Anglia sikerlistáin. Az írónő az angliai Oxfordban él férjével és… (tovább)

>!
XXI. Század, Budapest, 2019
412 oldal · ISBN: 9786155955617 · Fordította: Gömöri Péter
>!
XXI. Század, Budapest, 2019
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155955600 · Fordította: Gömöri Péter

Kedvencelte 1

Most olvassa 8

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

>!
mate55
Cara Hunter: Nincs kiút

A könyv az apró rezdülések, a titkok, és a drámai események különös egyvelege. Ugyan nem minden esetben mondja ki, de kivétel nélkül mindenhol érzékelteti, hogy sorsunk a velünk, illetve a környezetünkben történt események gyorsvonata. A múltbéli szálak a jelenbe is beleszövődnek, a családi problémákkal és a fent említett múlt sötét aspektusaival tarkított nem éppen hétköznapi életbe. Vannak terhek, amiket egyszerűen nem dobhatunk félre, és vagy így, vagy úgy, szembesülnünk kell velük. Ne számítsunk jelentős, kiszámíthatatlan fordulatokra, vagy nagy homlokra csapásra, hogy erre a végkifejletre és indítékra aztán nem igazán számítottam. Mert feszes, izgalmakkal teli thriller helyett, ugyanis inkább egy szomorú történetet, egy krimibe fojtott drámát kapunk, egy csapdát a cselekvés szívében. Érdekes, ahogy az elemek finoman kiderülnek, anélkül, hogy drasztikusan eltolnák az eseményeket. A rajzolás intelligensen rétegezett, és kimondottan szerencsés, hogy a csapat minden tagja tevékenyen részt vesz készségeivel a nyomozás előmozdításában. Az apa eltűnésének rejtélye kellően izgalmas és fordulatos, a vége pedig könnyekig megható. És még egyszer mondom, mindez nem azért jön be ennyire, mert akkora csavarok vagy egyedi megoldások lennének benne, egész egyszerűen csak szimpatikusak a szereplők és ez rengeteg érzelmi töltetet tesz a végeredményhez.

8 hozzászólás
>!
eSsZ P
Cara Hunter: Nincs kiút

Cara Hunter Adam Fawley-ja úgy lett egy hatalmas szerelem, hogy abszolút nem vettem észre..első rész majd második.. ezt a mostani részt meg kvázi körömrágósan vártam, hogy megjelenjen, ééés most vacilálok, hogy angolul gyorsan beszerezzem-e a 4.-et, spoiler mert a vége miatt annyira kíváncsi vagyok, hogy kedvenc, drágajó, imádni való nyomozómnak vajon hogyan alakul a további élete ♡

uhh, bocsi! kicsit fangilr-ös lettem ☺

van ebben a sorozatban egyfajta egyediség.. talán az írásmódja miatt.. vagy a szereplők embersége miatt.. olvasás közben olyan érzésem van, hogy teljesen hétköznapiak miközben meg mégsem … nincs teletűzdelve a mai divatos mindenki szép és gyönyörű sallanggal.. nincs kihegyezve egy valakire, hogy mennyivel okosabb mint a többiek.. csapatként dolgoznak.. picit rivalizálnak.. de mindegyik szereplő egytől egyig kedvelhető, szerethető ☺

ebben a részben egy családi ház leégett romajihoz hívják nyomozónkat aki a beosztottjaival elkezd fényt deríteni, hogy szándékosság volt- e vagy sem.. miközben Adamnek a magánéletével is gondok vannak.. és közben a tragédiát elszenvedett családról is fokozatosan tudunk meg mindent..

szuper kis felderités volt és egészen a végéig gondolkodtam, hogy vajon a két gyanúsítottam közül ki a bűnős.. végül ezt most buktam.. de sebaj. nem lehet mindig kitalálni, hogy ki a tettes ☺
egy biztos, nagyon várom a folytatást!

6 hozzászólás
>!
Édeskiskönyvkritikák P
Cara Hunter: Nincs kiút

Az Egy közeli ismerős és a Sötétben című könyvek után tűkön ülve vártam már Adam Fawley nyomozónak és csapatának következő ügyét. Nem hiába vártam, ugyanis Cara Hunter ismét meghúzta a váratlant, teljesen összebogózta a cselekmény szálait, így ide-oda sodródtam olvasás közben, a lehetséges variációkat latolgatva, amikor pedig azt hittem, hogy végre kezd összeállni a kép, borítékolható volt egy újabb csavar.
Bővebben:
https://edeskiskonyvkritikak.hu/2019/11/13/cara-hunter-…

>!
hencsi20
Cara Hunter: Nincs kiút

Az Adam Fawley sorozat mindhárom részét megvásároltam majd kiolvastam, és legjobban a második, a Sötétben tetszett.
Az elsőtől, az Egy közeli ismerőstől azért jobban sikerült a Nincs kiút, viszont voltak hiányosságok, amik leginkább az izgalom hiányában gyökereztek.
A végét sikerült kikövetkeztetnem már a felénél.
Adam Fawley szipmatikus karakter számomra.
Várom a negyedik kötetet, melynek címe a Harag lesz (remélem az izgalmasabbra sikerül).

>!
konyvkritika
Cara Hunter: Nincs kiút

Ez már a harmadik könyv amit a szerzőtől olvasok és mindig meglepődöm azon, hogy mennyire jól felépíti a regényei cselekményét. Az a legjobb az ő könyveiben, hogy a történet sosem válik unalmassá vagy lapossá, folyamatosan van benne valami izgalmas, ami lehetetlenné teszi az olvasás abbahagyását, ugyanis ez a vonzerő csak úgy visz magával, mindaddig míg fény nem derül minden egyes titokra vagy rejtélyre.

Bővebben a blogomon: https://konyvmoly.com/cara-hunter-nincs-kiut/

>!
Adrienn_Szender
Cara Hunter: Nincs kiút

Letehetetlen. Mindig van egy csavar, ami miatt muszáj csak még egy kicsit olvasni :) Így sikerült kb 1,5 nap alatt a végére érni.
Kedvelem az írónő stílusát, meg azt, ahogy forgatja a szálakat. A másik két regényt is olvastam, s alig várom, hogy a 4. is megjelenjen

>!
szia777 IP
Cara Hunter: Nincs kiút

Az író ismét az orránál fogva vezeti az olvasót, mint az Adam Fawley sorozat előző két kötetében. Nem csak az írás feszes stílusa nyűgöz le, de a regény megszerkesztése is zseniális. Ahogyan folyamatosan adagolja az információkat, az olvasó együtt élhet a nyomozásssal. És amikor már azt hisszük, megfejtettük a bűntényt, jön az újabb csavar.


Népszerű idézetek

>!
mate55

Legyen bármennyire különböző az életünk, a búcsú tőle gyakorlatilag ugyanolyan mindenkinél.

254. oldal

>!
mate55

A nyilvánvaló hazudozással és szándékos félrevezetéssel még valahogy megbirkózik az ember, de a mindennapok gondatlan trehányságával nincs mit kezdeni.

295. oldal

>!
pribrgre P

Sam tudja, mennyire fáj az igazságtalanság. Mert nincs rá semmiféle orvosság.

345. oldal

>!
pribrgre P

Gyűlölöm a rohadt karácsonyi ünnepeket.

(első mondat)

3 hozzászólás
>!
pribrgre P

– Nem feküdtem le vele! Hányszor mondjam még?
De ő is tudja, hogy ezzel semmire sem megy. Ami azt illeti, ez igazi klasszikus volt – akár Bill Clinton is mondhatta volna.

36. oldal

>!
shadowhunter1975 P

A krematóriumok olyanok, mint a McDonald's gyorséttermek. Szinte minden városban ugyanúgy néznek ki.

227. oldal (XXI. század, 2019)

>!
pribrgre P

A rádióban közben rákezdenek a napi imára, én meg lekapcsolom a készüléket. Isten nem az én reszortom. Különösképp nem ilyen kora hajnali órán.

7. oldal

>!
pribrgre P

De ki tudja, talán tényleg eljött már az ideje, hogy ebben a pocsék leosztásban, amit görcsösen tartok a kezemben, végre felbukkanjon egy rejtőzködő joker, és megértesse velem – makacs önáltatással nem lehet partit nyerni…

85. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Abbott: Idegen gyerek
Rachel Abbott: Aludj jól
Graham Hurley: Rejtély a kősziklánál
Lars Kepler: A bosszúálló
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Don Winslow: A kartell
Karen Rose: Sikíts értem
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Gregg Hurwitz: Kíméletlen